![]() |
1/A klánvezér szerep erősítése
Sziasztok!
Díjátadón vetette fel Reaktor az ötletet, hogy egy kicsit növelni kellene a klánvezér szerepét az 1/A-ban. A dolog apropója, hogy míg lenti szinteken lehetőség van arra, hogy a távol levő szövetségesnek karavánt vagy katonai segítséget küldjek, addig 1/A-ban csak 3 lehetőség van: 1, nem segítek neki 2, felhívom a szövitagot hajnal 3-kor, miközben legszebb álmát alussza, hogy hé, valamit csinálj 3, ha volt a szövitag olyan balga, hogy megadta a belépőadatait, akkor belépek hozzá, ezzel persze kockáztatva, hogy sokéves munkája anarchban köt ki Ebből igazából egyik sem túl szimpatikus lehetőség, ezzel egyetértek. :) A javaslat lényege, hogy a klántag beállíthassa, hogy megbízik a klánvezérben (ha nem, akkor nincs változás). Ha ezt beállította, akkor a klánvezér korlátozott akciókat végezhet az országában, anélkül, hogy oda belépne. Ilyen korlátozott akció a klánraktár használata, illetve valamiféle sereges segítség küldése. Érdemi akció (varázslás, tolvajlás, hadi cselekmény) nem indítható, még véletlenül sem. Most előfordul, hogy véletlenül indulnak ilyen akciók, aminek volt már anarch a vége, még 1/A-ból is. :-/ Mire lenne ez jó? Arra, hogy erősíti a szövetségeket, és lehetőséget biztosít a klántagoknak a békés távollétre. Olyanok is részt tudnak venni az aktív klánéletben, akik éjjel aludni szeretnének, de a belépőadataik megadásával sem akarják kockáztatni az országukat (nagyon helyesen). Olyan országok is jobban érvényesülni tudnak a legfelső szinten, akiknek a munkájuk, családi életük nem teszi lehetővé a napi 24 órás jelenlétet. Természetesen a klánvezérnek ilyenkor be kell vállalnia azt, hogy ő bizony éjjel is intézi az ügyeket. Dehát ezért klánvezér. :) Egyelőre különösebb konkrétum nélkül kíváncsi lennék az általános reakciókra. Tudom, hogy a fórumon leginkább olyanok vannak jelen, akiket nem annyira érint, mert sokat fent vannak, ezért most másoknak a véleményére is kíváncsi vagyok; a sokat fent lévőket pedig arra kérem, hogy ne csak saját érdekeiket nézve, úgy próbálják a témát nézni, hogy azzal mások játékát mennyiben lehet jobbá tenni. |
Már a téma felvetésekor is hevesen támogattam a javaslatot, most sincs ez másképp. Szerintem jó lenne, ha a klánvezér minden olyan cselekvésre jogosítványt kapna bejelölés esetén, amit most is el tud szabályosan (értsd: ANARCH-ba kerülés veszélye nélkül) végezni, gondolok itt az intéző állítására, építésre, képzésre, tekercsírásra, piacolásra, klánraktár használatára és a varázslatok feltételére.
Arra lennék kiváncsi, hogy a "valamiféle sereges segítség küldése" mit takar pontosan? Mert ha a beíjjazást érted ez alatt, akkor az nagyjából ki is meríti a piacolást, mint lehetőséget. |
Mit takar a "valamiféle sereges segítség küldése"?
A legtöbbet az érné, ha lehetne használni a szövitag országából a piacot, de azt én kicsit erősnek tartom. |
úgy gondolom két variáció van erre.
1. lehet piacolni a másik orijával. az nagyon dúrva és a kis létszámú klánokat hozza hátrányos helyzetbe a nagyokkal szemben. 2. nem lehet használni a piacot, akkor meg semmit nem ér az egész konklúzió: nemteccik:rolleyes: |
Nekem tetszik az ötlet és támogatom. Szerintem simán piacozhatna is a klánvezér a tagok országaiban. A piacozásnak van leginkább értelme. Piacozás nélkül a javaslat nem érné el a célját. De miért is lenne túl erős a piacozás?
|
Quote:
Quote:
Milyen lehetőségek vannak? Piacolás a másik helyett. Elvileg szép és jó, a gyakorlatban azonban jelentheti azt, hogy egy ország nem napi 3/4/5/6-szor megy a piacra, hanem 10 fős klán esetén 30/40/50/60 alkalommal. 60x20 perc az ugye 4 óra híjján lefedi az egész napot. Saját országból piacolás, és a vett sereg eljuttatása a másikhoz. Ez megint nem az igazi, hiszen akkor a másik ország piaci belépéseinek elfogyása után vissza lehet ezzel élni, szólok a szövivezérnek, hogy vegyen már nekem még lovasokat. A kettő közül a második teremt nagyobb visszaélési lehetőséget, az elsőt azt belépőadatok megadásával (ami igen kockázatos), most is el lehet érni. |
Volt egy ilyen témánk is: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3944
Ezt is megoldaná egy lépésben. |
A klánom nevében én vállalom :)
De hogy küldök sereges helpet 200 körre levő tagnak? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
a másik, hogy csak akkor tud piacra menni, ha mind2 országnak van még piaca. |
Klánraktárt nem biztos, hogy hagynám mozgatni. Nem célom, hogy annyira ellustult szövetségi tagokat lássak, akiknek még a tekercseket is nekem kell beraknom.
Valamit áldozzunk be azért, hogy meg lehessen oldani, mégpedig azt, hogy annyi pénzt, és annyi sereget tartson benn éjszakára az ország, hogy egy sima piacozással tele lehessen venni. És akkor a piac bőven elég lenne... De akkor meg lehet, hogy nem értünk el semmit... Ebben az esetben viszont a klántámadáshoz igazán be lehetne rakni a tábornokbónuszt, mivel elméletileg egy klánvezér elég ahhoz, hogy egy klánt feltöltsenek. Nem full hadis klánoknál nagyon necces lenne egy kivitelezett klánütés. Egyébként jó javaslat. |
nekem szimpatikus az ötlet:)
|
Szerintem a javaslat elsődleges célja, hogy megszűnjenek az egymáshoz belépkedések, így egyik javaslatot (piac & klánraki) sem tartom túl erősnek.
|
Quote:
|
Quote:
A vezér továbbra sem indíthat semmilyen támadó akciót sem. Tolvajlást, ártó varázslatokat, egyéni támadást, visszakísérést. Ezek nélkül aligha él meg a klán. |
Quote:
|
mindenképpen kell változtatás, de ennek se füle, se farka.
piac: A-ban sokszor akár hetekig is elég volt piac+ht+raki használata úgy, hogy a tulajnak be se kell lépnie. alsóbb szinteken a topban is vannak ilyen szituációk. katonai/varázsló... leírtam már sokszor. ez a strucceffektus semmiképpen sem jó. lásd be, hogy sokan lépnek be a szövihez és akcióznak. ameddig ez így van addig csak szépítgeted és maszatolod ezt a lehetőséget. mindenképpen kéne változtass rajta, de ez szerintem nem a legmegfelelőbb. a traviaban lévő helyettes szerepe szerintem jobban átgondolt és használhatóbb lenne. |
Quote:
Quote:
Avval egyet tudok érteni, hogy a jelenlegi köztes állapot, mely szerint más országát irányítani 'kicsit szabálytalan' és így nem eredményez anarchot, nem jó. Akár a szigorításnak, akár a feloldásnak örülnék. Quote:
|
Jólértem, hogy azt javaslod, hogy lehessen nyugodtan mindenféle ártó akciót is indítani másik 9 országból? :-o
Nem hiszem, hogy ez olyan irány, amibe érdemes lenne elmenni. Ui: sőt, mégtöbből, mert ha jól értem, akkor nincs maximum, akárhány országnál lehetek "helyettes". Szabályosan irányítson valaki 10-20-30-40 országot? Nem hiszem, hogy ez jó gondolat. |
Quote:
|
nem ati. azt javaslom, hogy teljesen változtasd meg a problémát ne egy olyan megoldást válassz aminek kb. semmi értelme. ezzel az jár rosszul aki nem csinálja/meri/korrekt ebben a témában.
azt lásd be, hogy létezik a csalás és kell ellene tenned. az én javaslatom egy ötlet amin el lehet indulni. már nem látom úgy át a játékot, mint régen, hogy konkretizáljam. |
Quote:
|
tökéletesen értem mi lenne a lényeg. egy olyan nevezzük akkor kényelmi lehetőség aminek alapja, hogy ne lépjen be a szövi a társához. azonban ha ez bekerül akkor még mindig ott vagyunk, hogy az használja aki eddig csalt.
szembekerül a korrekt játékos aki használja a kényelmi lehetőséget és az a játékos aki nem korrekt és a kényelmén többletet használ. nem tudom, hogy a célod, hogy ezt a különbséget kiegyenlítsd. amennyiben nem célod akkor nem olyan nehéz belátni, hogy a jövőben is szükséges lesz újabb ilyen kényelmi lehetőségre. ha pedig igen akkor hiába hívod kényelmi lehetőségnek, mert nem az és nem sok értelme van, mert nem fogja felvenni a versenyt a többlettől. |
Quote:
Viszont ennek a javaslatnak TÉNYLEG semmi köze a csalásokhoz vagy a nem csalásokhoz. Nem célja semmiféle csalás kivédése vagy megnehezítése, vagy bármi egyéb ehhez kapcsolódó dolog. Nem is értem miért került ez szóba. Aki csal, az nem ezzel fog csalni, a javaslat egyáltalán nem érinti. Ne érdekelje hát, hogy más hogy játszik szabályosan, és mit tehet meg szabályosan. |
szerintem az, hogy jelezték, hogy jó ötlet nem jelent semmit. persze, hogy érdekli őket. ez olyan, mint sajnos az adófizetés. sokan nem fizetik be, de ha van vmi adókedvezmény mindenki használná, mert törvényes és eggyel közelebb kerülünk a kívánt lehetőséghez.
többihez nem tudok hozzászólni. máshogy látjuk a hódítót, mint játékot és máshogy látunk téged, mint törvényhozót és változtatót. |
én támogatnám az ötletet, de kb így képzelném el:
-a vezér megcsinálhatná a képzést/lefokozást ( vesztes csata után ez jól jönne piacolás nélkül is akár) -állíthatná az intézőt -ki/be tehetne a klánraktárba még esetleg a kufár személyiséggel lehetne valamit kezdeni :) nem tudom ez mennyire életképes ötlet, de ha lenne a klán tagjának kufár személyisége, akkor a vezér is kint tarthatná még a kint lévő árut a piacon :) így aki tudja magáról, hogy nem szeret este felkelni a piacos cuccok miatt, az beválasztja A-ban ezt a szemet, és egyel kevesebb probléma:) persze ez -1 piacba kerülne a klán tagjának, de a vezér semmit sem tudna csinálni a piacon a klántagnál :) szerintem már ez is elég nagy segítség lenne. a sereg esetén védésre nincs ötletem, piac nélkül szinte megoldhatatlan, a piacozást meg nem támogatnám... |
Quote:
|
Üdv! Valahol jó is ez, valahol nem. A fő gond sztem, hogy elég rendesen átforgatná az A-t. Bár ha csak a vezérnek lehetne ilyen hozzáférhetősége még lehet jó is lehetne ez a változás, de mint tudjuk a vezérség választás lehet szavazásos, és egy jól elosztott szavazásnál, akárki lehet vezér, és igy eléggé megnehezíti az éjszakai kis sereges lesipuskás ütéseket, mert valaki ugyis van a klánból és eddig még lehet hiába hívta mert a telefonján aludt, igy már fel sem kell hívni, átvariálom a klánt és én leszek a vezér aztán meg veszek neki kevéske ijat és tuti bukik a lesipuskás. :)
Én ezt bevezetném, hogy lehessen védeni a vezérnek más orijában szabályosan, és magára ható varikat is tehessen fel, de, hogy sereget küldhessek másnak védeni (ha jól látom ez lenne egy megfontolás) már hülyeség...mert eddig mindenkibe berögzült az, hogy ha rámegyek egy orira 40 kor az nem tudja levédeni, de mostmár ha mellé téved egy klántárs az küld neki védelmet és lepattint sőt még keresztbe is ütnek...és mennyi az esélye hogy a klántárs 2 körre van alap esetben? 5%. Piacolást annyiból tartanám helyesnek, hogy lenne egy menürész ahol írná kinek mi van a piacán kinn, igy nem kellene hetente pl nálunk is piacjelentést kérni, hogy ki raktározza el a pénzt és ki az aki nem. Irná az időt mikor jön haza a társ orijába a cucc, igy ha ő nincs is benn én kitudnám helyette vissza tenni. Ez sztem jó lenne. Összességében ezt a 2 ötletet támogatom. Védhetem a társ oriját és nyomon követhetem, kipiacolhatom vissza a cuccot a piacra. Iron |
Bárhogy nézegetem, igazán sikeres így egy klántámadás csak tömeges ork lovakkal lenne lehetséges. Mert ha a vezér beszedi mindenkinek az íjakat, akkor már igazán nem lehet arra alapozni, hogy hátha 1-2 emberhez nem kerülnek be az egységek...
|
Támadt egy ötletem:
Mi lenne, ha a klánraktárba belekerülne egy olyan tétel, hogy "gyors reagálású hadtest"? Ez annyit takarna, hogy a raktár mérete * 500 íjász fér a raktárba, és a raktárból 1 kör az út bármelyik országhoz. Vagy úgy, hogy az a sereg onnantól az adott szövitagé lesz véglegesen, és a klánraktárban lévő helyet érdemes pótolni (bárki odaküldhet sereget, és az 1 kör alatt odaér és ott is marad, amíg ki nem veszik), vagy pedig ez egy külön haderő, amelynek állomáshelye szövetség felmérésekor látszik és mikor egy országba küldik, meg kell adni, hogy hány körig tartózkodik ott. Ezt a hadsereget bárki kikérheti a raktárból magának, vagy a szövivezér akárkihez odaküldheti. Ezzel növekedne a szövivezér szerepe. Ez a sereg nem akkora, hogy full sereges támadásokat védjen, de ha valakinek a képzés és kajaspórolás miatt van szabad helye, és amiatt nem tudná védeni a támadást, akkor felé tartó sereg esetén nem kell hajnalban felkelnie, elég ha a vezér odaküldi ezt a kis haderőt, valamint a kis próbaseregek ellen is védelmet nyújtana. Ettől egy inaktív játékos nem tarthatná üresen az országát, hiszen ha nagy sereggel támadják, akkor muszáj gépnél lennie, ha védeni akarja, de egy kényelmi bővítés, amivel növekszik a szövivezér szerepe és felelőssége. |
Quote:
|
Quote:
Tartson bent annyi egységet éjjelre, amennyihez hozzávéve a plusz sereget már fullon lehet. |
Quote:
|
Quote:
De módosulhat úgy a felvetésem, hogy több íjász férjen a raktárba, és akkor nagy seregeket is lehet így védeni. Bár nekem az nem tetszene. |
Quote:
|
Quote:
De akkor vedd úgy, hogy nagy sereg fér a raktárba. Úgy sem használható az ötlet? |
Quote:
Ha KIS sereg tárolható a klánraktárban, akkor ez nincs, viszont egyik országból a másikba át lehet bármikor csoportosítani seregeket. Akár piac nélkül is. Ez mindenképp egy új elem, erre most nincs lehetőség sem akkor, ha hajnalban felkeltenek valakit, sem akkor, ha megadja a belépőadatait. Nem biztos, hogy ez rossz elem, de mindenképp új, ami eddig nem volt semmilyen formában. |
Összességében ezt a 2 ötletet támogatom. Védhetem a társ oriját és nyomon követhetem, kipiacolhatom vissza a cuccot a piacra.
Erről mondana valaki véleményt? |
Quote:
a védelemhez annyit tennék hozzá, h az intézőt kell elérni, a helytartót (felrakja az a varikat), piacot (kirakni bármit ki lehet, de bevenni csak íjászokat), klán raktárt. talán még az építést is hozzá tenném. hogy ne csak full orkos ütésekkel lehessen ezután haladni, ahogy Vityu írta, vagy a piacelhasználásos dolog jelentene megoldást (szövivezér átpakolászással könnyen átjátszható), vagy minden ország után, aki bejelölte ezt, kap a klán egy ilyen piacralépési lehetőséget, amivel csak a vezér tud élni, hogy a tagok országaiban piacoljon. ez vezér váltással átjátszhatatlan. le is lehetne korlátozni, hogy ne 10 ilyen lehetőség legyen naponta egy 10fős klánban, hanem csak mondjuk 5. |
Szerintem nem rossz otlet, bar engem szemely szerint nem erint.
A piacos dolgot felesleges ennyire tulaggodni, legyen epp olyan, mintha a szovitars belepne az orszagodba piacolni. Ergo az adott orszag piaca fogyjon, es lehessen barmit venni, eladni. (Hiszen a klanvezer tud pl klantamadast inditani, amihez kellhet paci a tobbi orszagba). Ezen kivul tenyleg par dolgot meg kell fontolni, mit kell elerni hagyni. Intezo, helytarto, klanraki gondolom mindenkepp. Ezenkivul sok szurke folt lehet, pl penzosztas, segely felvetel, fedezes, stb... (bontas/epites/fokozas/kepzes?) Szoval ha megvalosul, alaposan at kell gondolni, mit engedjen, es mit ne... Azt semmikepp nem szeretnem hogy egy klanvezer igy szabalyosan "multizhasson". (azaz ember nelkul visz tobb, szinte "onmukodo" orszagot) |
All times are GMT +1. The time now is 19:32. |