Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Modosított hulla tapasztalatai. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4128)

BigPi2 03-26-2010 07:15

Modosított hulla tapasztalatai.

Szeretném, ha ide írnánk le a módosított hullával kapcsolatos tapasztalatainkat, gondolatainkat., taktikákat, éplistákat.

BigPi2 03-26-2010 07:21

Szerencsére eddig egyszer loptak, de az illető gyorsan ráunt. A-ban a klán raktár miatt alig van lopható árú az országban. Gyújtani szerencsére még nem próbáltak.

BigPi2 03-26-2010 07:25

Ami már most látszik, hogy a csoport alján nem lesz belőle támadó faj.

Tsobi 03-26-2010 07:32

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 246416)

Engem érdekelne, hogy milyen felépítéssel próbáltál vagy próbálsz majd egyéni ill. klánütést kivitelezni, milyen eredménnyel és milyen tapasztalatokkal? :)

Gabro 03-26-2010 09:49

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 246416)

? kíváncsi vagyok a véleményedre.
Korábban egy haverom kipróbálta a hullát A-ban, ő pont azt mondta, hogy simán ütögetett vele lenn, sokat gyújtották, de megélt. Ahogy viszont feljebb ment ott már nem tudott ütni.
A klánütések miatt (egy béna vegyes klánban volt...) újrázta le, ott mindig bebuktak.
Most hogy erősödött érdekel, hogy mire jutsz.

csakegygnóm 03-26-2010 20:19

sziasztok én 2 ben inditottam most egy hulla orit.Egyenlőre még csak töltöm fel a katonákat meg építem a sok barakkot és bontom felesleges épületeket.Pár hétig ez el fog huzodni.Utánna viszont belecsapok a hadizásba
Kiváncsi vagyok hogy mennyire fogom átütni az itteni országok védelmét.
És mennyire marad életképes az országom

Pool 03-26-2010 20:25

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246469)
sziasztok én 2 ben inditottam most egy hulla orit.Egyenlőre még csak töltöm fel a katonákat meg építem a sok barakkot és bontom felesleges épületeket.Pár hétig ez el fog huzodni.Utánna viszont belecsapok a hadizásba
Kiváncsi vagyok hogy mennyire fogom átütni az itteni országok védelmét.
És mennyire marad életképes az országom

2-ben még töltögetsz és építesz?
aztán nem üt le senki?
akkor eléggé a 2 alján lehecc

Dus 03-26-2010 20:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246471)
2-ben még töltögetsz és építesz?
aztán nem üt le senki?
akkor eléggé a 2 alján lehecc

Gondolom még védelem alatt van. :)

csakegygnóm 03-26-2010 20:34

igen a védelem tart még az országomon
Le fognak ütni tudom de majd akkor elindulok a legutólsó helyről legalább alulról nem fog ütni senki. :)
Amúgy 0 pénzből seregeladásból stb elég jól kihoztam az országomat.
Pár hét és müködőképes is lesz mondom :)
Persze remélem addig ATI nem szünteti meg a hulla upgrade-t.Mert még egyet ütnék azért vele.:)

Dus 03-26-2010 20:37

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246475)
igen a védelem tart még az országomon
Le fognak ütni tudom de majd akkor elindulok a legutólsó helyről legalább alulról nem fog ütni senki. :)
Amúgy 0 pénzből seregeladásból stb elég jól kihoztam az országomat.
Pár hét és müködőképes is lesz mondom :)

Én jól jártam, volt egy kis alaptőke.

De építész szemmel is azért 700-900 milla volt átépíteni. És ugye még képzés is...

Én is úgy vagyok vele, hogyha akarnak, üssenek le. Most nem fog izgatni a dolog. Még örülök is, hogy kevesebbet kell képeznem. A területet úgyis visszaütöm. :)

csakegygnóm 03-26-2010 20:42

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246476)
Én jól jártam, volt egy kis alaptőke.

De építész szemmel is azért 700-900 milla volt átépíteni. És ugye még képzés is...

Én is úgy vagyok vele, hogyha akarnak, üssenek le. Most nem fog izgatni a dolog. Még örülök is, hogy kevesebbet kell képeznem. A területet úgyis visszaütöm. :)

Persze így van hosszútávon mi járunk jobban.A jegyzetekbe meg szépen bemásolom azoknak az oriknak a neveit akik a félkész orimat kifosztották vagy leföldelték és majd megy pár hét után a hálálkodás hadjárat :D
Jelenleg 300 millát költöttem rá és lehet hogy mégegyszer ennyi kell majd rá de nem sietek...

jani 03-26-2010 21:05

Egy baj van a hullával hogy nem tudom kibe botlok bele szövibe,magányos farkasba de így legalább izgalmas a játék:D

Tsobi 03-26-2010 22:09

Quote:

Originally Posted by jani (Post 246479)
Egy baj van a hullával hogy nem tudom kibe botlok bele szövibe,magányos farkasba de így legalább izgalmas a játék:D

Egy kis figyeléssel azért ki lehet találni :)

Pool 03-27-2010 07:45

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246477)
Persze így van hosszútávon mi járunk jobban.A jegyzetekbe meg szépen bemásolom azoknak az oriknak a neveit akik a félkész orimat kifosztották vagy leföldelték és majd megy pár hét után a hálálkodás hadjárat :D
Jelenleg 300 millát költöttem rá és lehet hogy mégegyszer ennyi kell majd rá de nem sietek...

majd kitámadsz rá és betolnak vagy 10* visszahálából eccerre :)

BigPi2 03-27-2010 08:26

Jelenleg én is azért nem írtam semmi konkrétumot, mert teljes gőzerővel folynak az átépítések és a képzések.
Természetesen ezeket a folyamatokat egy tőkeerős klán, vagy szövetség gyorsan és könnyen áthidalja.

csakegygnóm 03-27-2010 09:00

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246487)
majd kitámadsz rá és betolnak vagy 10* visszahálából eccerre :)

Majd meglátjuk kinek éri meg a betegség Ha előre felhúz 2-5% nyi kórházat akkor meg 70% barakkos hullánál nem fog a szövetségeseivel 10 sereggel beférni :)
Mert én se fogok full kitámadni és szerencsére a modosított hullával nem is kell úgyis átütöm bermelyik szövetségest.Ja és a csiki csuki játékra meg a hulla a legalkalmasabb.;)
Hú de várom már hogy kész legyen végre az országom :D

Dus 03-27-2010 09:47

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246490)
Majd meglátjuk kinek éri meg a betegség Ha előre felhúz 2-5% nyi kórházat akkor meg 70% barakkos hullánál nem fog a szövetségeseivel 10 sereggel beférni :)
Mert én se fogok full kitámadni és szerencsére a modosított hullával nem is kell úgyis átütöm bermelyik szövetségest.Ja és a csiki csuki játékra meg a hulla a legalkalmasabb.;)

Ha vesz be íjakat, akkor bizony nagyot pattansz, hogyha nem full sereggel mész ki... Még így is érdekes lesz ezzel a hullával szerintem... Főleg, hogy még sereget sem tud elengedni (vagy csak én nem tudom hogyan kéne).

J.Ati 03-27-2010 10:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246492)
Ha vesz be íjakat, akkor bizony nagyot pattansz, hogyha nem full sereggel mész ki... Még így is érdekes lesz ezzel a hullával szerintem... Főleg, hogy még sereget sem tud elengedni (vagy csak én nem tudom hogyan kéne).

Tud elengedni :)

Egyébként még lehetett volna kicsit erősíteni rajta, de majd meglátjuk így mit fog érni.

Dus 03-27-2010 10:12

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 246493)
Tud elengedni :)

Egyébként még lehetett volna kicsit erősíteni rajta, de majd meglátjuk így mit fog érni.

Jó, persze, ha emberhiányos, és úgy pakolja a barakkot. De az úgy meg nagyon necces, hogy alapból legyen emberhiányos, és utána még rá is gyújtsanak egy csomót. :D

Bár úgy is lehet, hogy úgy mész ki, hogy pont beérjenek a házak. De ez így már nagyon nagyon macera. Főleg, hogyha valaki kiszúr szerintem mostantól egy helyhiányos hullát, akkor mennek is a tolik. :)

jani 03-27-2010 10:29

5 topban vagyok egy hullával itt még nem találkoztam szövivel:D

Xeper 03-27-2010 10:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246495)
Jó, persze, ha emberhiányos, és úgy pakolja a barakkot. De az úgy meg nagyon necces, hogy alapból legyen emberhiányos, és utána még rá is gyújtsanak egy csomót. :D

Bár úgy is lehet, hogy úgy mész ki, hogy pont beérjenek a házak. De ez így már nagyon nagyon macera. Főleg, hogyha valaki kiszúr szerintem mostantól egy helyhiányos hullát, akkor mennek is a tolik. :)

Valahol itt kezdődik a stratégiai játék :)

Hex 03-27-2010 13:12

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246490)

simán betolnálak az elfemmel kórház nélkül is. most kit érdekel, hogy miután 3 sereggel benyomtalak kezdek el kórházat felhúzni. egységek ki piacra, körönként a társaim távoloznak. kórház nélkül is pár nap alatt meggyógyul az országom. amúgy is jó nézni, mikor magas hekin hullanak az emberek :D

Valezius 03-27-2010 14:15

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 246503)
simán betolnálak az elfemmel kórház nélkül is. most kit érdekel, hogy miután 3 sereggel benyomtalak kezdek el kórházat felhúzni. egységek ki piacra, körönként a társaim távoloznak. kórház nélkül is pár nap alatt meggyógyul az országom. amúgy is jó nézni, mikor magas hekin hullanak az emberek :D

Húha ilyet mondani :D
1000hekis ori kórház nélkül 1,5hónap alatt gyógyul meg...

Xeper 03-27-2010 15:06

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246504)

De egyetlen kórházzal leszoríthatod 10 napra :D

Andrew 03-27-2010 15:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246504)

A Hulla tuning-ban a 1160. Hsz környékén van egy elég átfogó tesztelgetés a betegségről, igaz, nem 1000 hekin, de nem olyan egyszerűen működik, mint ahogy azt gondoltuk :D

Valezius 03-27-2010 15:51

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 246515)
A Hulla tuning-ban a 1160. Hsz környékén van egy elég átfogó tesztelgetés a betegségről, igaz, nem 1000 hekin, de nem olyan egyszerűen működik, mint ahogy azt gondoltuk :D

1000hekin voltam már beteg, 10.000en még nem :o

vityu 03-27-2010 21:39

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246495)

Szerintem: ha a tolvaj okos, akkor nem fogja a hiányos hullát felgyújtani, mert akkor még nagyobb sereget "enged" és neki még nagyobb sereg kell, hogy beüsse. :)

OFF
Kérdezd meg Iront, hogy hogy lehet igazán elengedni a sereget. Akármennyit. :)
ON

BigPi2 03-28-2010 09:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246519)
1000hekin voltam már beteg, 10.000en még nem :o

Akkor nem az volt a vég következtetés, hogy a maximum betegség mennyiség 1000 hektárban van meghatározva?

Dus 03-28-2010 10:25

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 246532)
Szerintem: ha a tolvaj okos, akkor nem fogja a hiányos hullát felgyújtani, mert akkor még nagyobb sereget "enged" és neki még nagyobb sereg kell, hogy beüsse. :)

Akkor 1 körös seregnél gyújtja le. :p
Ha pedig elég sokat tud gyújtani, akkor bizony el tudott engedni sereget a hulla, de nem tud helyére bevenni semmit, mert nincs hely... :o

csakegygnóm 03-28-2010 10:34

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246563)
Ha pedig elég sokat tud gyújtani, akkor bizony el tudott engedni sereget a hulla, de nem tud helyére bevenni semmit, mert nincs hely... :o

Igen szerintem is elég nehézkes a hullával a seregelengedés de kiváncsi vagyok ki mit ir erre a témára.

csakegygnóm 03-28-2010 10:38

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 246503)

Lehet hogy benyomsz 3 sereggel de én meg felkapaszkodok valakin és újra beütlek és utánna meg nézheted végig tétlenül hogy szét puszitom és szétmészárolom az országodat.;) És utánna meg evvel a metodussal a szövetségeseidet is szétszedem.(feltéve ha kijönnek majd rám ök is sereggel)
Gyújtogathatsz rengethetsz, de ha hullának is van pénze semmit nem érsz majd ellene :)

Hex 03-28-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246566)
Lehet hogy benyomsz 3 sereggel de én meg felkapaszkodok valakin és újra beütlek és utánna meg nézheted végig tétlenül hogy szét puszitom és szétmészárolom az országodat.;) És utánna meg evvel a metodussal a szövetségeseidet is szétszedem.(feltéve ha kijönnek majd rám ök is sereggel)
Gyújtogathatsz rengethetsz, de ha hullának is van pénze semmit nem érsz majd ellene :)

ne viccelődj már :D nem igazán szoktak csak úgy szétkapdosni engem, hogy tétlenül nézzem. Még anarchban sem. Várom, hogy felgyere a topba, majd megnézzük :)

vityu 03-28-2010 14:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246563)

2 dolog kell, hogy mégse így legyen. Katonapiac, és pénz. Annyit fokoz bele, amennyi kell az épületek működéséhez, és tádám, VAN helye, amit feltölthet. Ha kv előtt csinálja, akkor 1 piaccal ki is rakhatja a népesség elmenése utána el nem férőket.

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 246566)

Azért ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, hogy a hulla terminátor. Ha ezt meg is tudod csinálni, akkor is el fog fogyni a pénzed 1000hektár után. (És ide belevettem azt, hogy van is pénzed, hogy nem tőke nélkül indulsz fel.)

Dus 03-28-2010 16:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 246583)
2 dolog kell, hogy mégse így legyen. Katonapiac, és pénz. Annyit fokoz bele, amennyi kell az épületek működéséhez, és tádám, VAN helye, amit feltölthet. Ha kv előtt csinálja, akkor 1 piaccal ki is rakhatja a népesség elmenése utána el nem férőket.

De ehhez meg rohadt sok pénz kell... És ráadásul, egyáltalán nem biztos, hogy védi a támadást. Két sereggel simán vissza lehet úgy jönni, hogy ne védje.

Ha meg annyi pénzem van, már inkább veszek pacikat (mondjuk 2*annyit, mint amennyi barakkom van) és indítom azokat is útnak. A hazafele jövő nagy része elmegy, és majdnem újra full barakkos 1 körös seregem lesz, mire ideérsz hozzám...

vityu 03-28-2010 16:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246593)
De ehhez meg rohadt sok pénz kell... És ráadásul, egyáltalán nem biztos, hogy védi a támadást. Két sereggel simán vissza lehet úgy jönni, hogy ne védje.

Erre van a szövetségeseknél a távolbalátás, és erre vannak jó kis számolóprogramok... :)

A rohadt sok pénzről: Mondjuk bele kell fokozni 50k egységet, ez 450milla. Gyújtogatás uán 50k egységet szerintem igen magasan kell, ahol ezt a mennyiséget 4-5nap alatt meg lehet termelni. TEhát relatív olcsó ott, ahol a föld a legdrágább.

Kérdezd Iront, hogy neki mennyibe jött ki a megszerzett föld hektárja A-ban :) :D

Princ 03-28-2010 16:29

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246593)
Ha meg annyi pénzem van, már inkább veszek pacikat (mondjuk 2*annyit, mint amennyi barakkom van) és indítom azokat is útnak. A hazafele jövő nagy része elmegy, és majdnem újra full barakkos 1 körös seregem lesz, mire ideérsz hozzám...

Ezt most hogy érted? Mire jó hogy a lovasok fele dezertál de üres helyet nem hagynak maguk után?

Dus 03-28-2010 16:41

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 246598)
Ezt most hogy érted? Mire jó hogy a lovasok fele dezertál de üres helyet nem hagynak maguk után?

Az, hogy lesz egy kétharmad barakkos 1 körös seregem földre, mikor beérsz a keresztbe támadással (ha jöttél keresztbe egyáltalán). És a következő fordulóban nem is kell annyit elengedni, mert alapból ott a 33% paci otthon, amit lehet íjra cserélni...

Princ 03-28-2010 17:03

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 246600)
Az, hogy lesz egy kétharmad barakkos 1 körös seregem földre, mikor beérsz a keresztbe támadással (ha jöttél keresztbe egyáltalán). És a következő fordulóban nem is kell annyit elengedni, mert alapból ott a 33% paci otthon, amit lehet íjra cserélni...

Hűha. Meglódult a fantáziád. :)
Kis privát beszélgetésünk után látom hogy ahol megfelelően értékes a heki (vagy pozíció), tényleg lehet gyakorlati haszna a túltöltésnek, főleg akkor ha sereget elengedni már késő, viszont a célpont még elérhető. Olcsóbbnak azért továbbra sem nevezném, sőt.

Sataniac 03-28-2010 17:29

Az A alján

Hello,

én jelenleg 1900 heki környékén próbálgatom a hullát (építész személyivel).
Eddig elég stabil. Folymatosan építés alatt van 100-120 ház. De simán megéri mert 70-80% barakkal lehet játszani. Egység nem kell csak ha valaki mindenáron támadni akar, ha nem támadok/védek akkor mindegy mekkora a hiány.

10 kocsma kell, ami még akkor is emeli a morált, ha van pár katona amit nem képeztem el.

Ami furcsa, hogy a gyújtás mellé időnként jön vihar és megpróbálnak egységeket ölni... senki sem olvas a csoport alján súgót? :-DDDD

Gabro 03-29-2010 06:04

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 246604)
Hello,

én jelenleg 1900 heki környékén próbálgatom a hullát (építész személyivel).
Eddig elég stabil. Folymatosan építés alatt van 100-120 ház. De simán megéri mert 70-80% barakkal lehet játszani. Egység nem kell csak ha valaki mindenáron támadni akar, ha nem támadok/védek akkor mindegy mekkora a hiány.

10 kocsma kell, ami még akkor is emeli a morált, ha van pár katona amit nem képeztem el.

Ami furcsa, hogy a gyújtás mellé időnként jön vihar és megpróbálnak egységeket ölni... senki sem olvas a csoport alján súgót? :-DDDD

Még szárazat is fogsz kapni előbb-utóbb..:)

All times are GMT +1. The time now is 23:09.