Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Senki 04-15-2006 20:59

Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik:

Ezt a topicot azért nyitottam, hogy ötleteljünk azon hogy mi legyen a törpe faji varijával. Mostanra meg oda csúszott, hogy mi legyen a tekercsekkel, meg a többi faj lentebbi játtszhatóságával....
Tessék ötletelni! :)

Ati 04-15-2006 21:15

Quote:

Originally Posted by Senki
Első ötlet az volt hogy az ártó varik ellen védjen 50%ot és a rengés legyen ellene 20%ot, mivel a piacos topicban arra terelődött a szó, hogy a piac védje a raktárakat, ahogy a bank a pénzt...

He? :) Adott egy faj, aki marha rossz mágiában, és legyen mágikus védelme? Mire fel? Ez teljesen fajellenes.

Batu 04-15-2006 21:17

Mi lenne, ha egyszerűen csak nem lehetne tőle nyersit lopni?

Senki 04-15-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by Ati
He? :) Adott egy faj, aki marha rossz mágiában, és legyen mágikus védelme? Mire fel? Ez teljesen fajellenes.

na ez az, de valamit akkor is ki kell találni, pláne ha a piac védeni is fog majd... eleve nem jó hogy butított szisztája van... :D

Senki 04-15-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by Batu
Mi lenne, ha egyszerűen csak nem lehetne tőle nyersit lopni?

az nem egészen jó ötlet... akkor kitl szerezzünk nyersit? :D

Láma 04-15-2006 21:21

Quote:

Originally Posted by Ati

Ehh, ezen az alapon az óriás aki marha rossz tolvajlásban mire föl kap toli védelmet?:P

Csokibácsi 04-15-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Láma
Ehh, ezen az alapon az óriás aki marha rossz tolvajlásban mire föl kap toli védelmet?:P

Ott fordítva van. Tolivédelmet kap, cserébe rossz tolvaj :P

Láma 04-15-2006 21:27

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Ott fordítva van. Tolivédelmet kap, cserébe rossz tolvaj :P

Ja értem mi volt előbb a tyúk vagy a tojás:)

Mike zoostorm 04-15-2006 21:59

Quote:

Ezt a topicot azért nyitom hogy ötleteljünk azon hogy mi legyen a törpe faji varijával... azaz legyen-e továbbra is csak butított szieszta vagy vannak jobb ötletek is? Ha összegyűlik elég akkor csinálok szavazós változatot.
Első ötlet az volt hogy az ártó varik ellen védjen 50%ot és a rengés legyen ellene 20%ot, mivel a piacos topicban arra terelődött a szó, hogy a piac védje a raktárakat, ahogy a bank a pénzt...

En max ugy csinalnam , hogy felemelnem a raktarvedelmet mondjuk 70-80% ra, es ha bejonne a piacos otlet is akkor neki igen konnyen meg lehetne a 100% os raktarvedelem nehany szazalek piaccal...

BeeLord 04-15-2006 22:20

Hümm-hümm, ha bejön a piacos ötlet...:cool:

Penya 04-15-2006 22:52

Szvsz agyaljunk úgy h nem jön be a piacos ötlet :D

A varik elleni védelem kb = azzal ami most van, azaz semmit se ér. Nekem öteltem sincs, igazából egy törp tolikkal sebezhető igazán, hadilag nem, vari meg mit számít. Tolik ellen ott van a szieszta, ha meg tekivédelem akkor könyvtárkulcs. Ilyen irányban halott a dolog, mert már minden benne van a játékban, csak más fajjal, koppintásnak meg semmi értelme. Nehéz ügy, nálamnál kreatívabb emberek majd biztos kieszelnek vmit, egy biztos, a raktárkulcsot el kéne törölni.

DearCody 04-15-2006 23:47

Hi!
Én asszem jó a raktárkulcs, illik a törpékhez, meg szügség is van rá. A

Békés 04-16-2006 02:47

Quote:

Ja értem mi volt előbb a tyúk vagy a tojás:)

Esetleg a kakas???:D

Apa 04-16-2006 06:54

az is 1 állat........

BeeLord 04-16-2006 07:28

Hát, a tojás előbb volt. A kérdés a rossz. De a "Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tyúktojás" már komolyabb filozófiai és biológiai problémákat vet fel:D

Szemes224 04-16-2006 07:39

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
En max ugy csinalnam , hogy felemelnem a raktarvedelmet mondjuk 70-80% ra, es ha bejonne a piacos otlet is akkor neki igen konnyen meg lehetne a 100% os raktarvedelem nehany szazalek piaccal...

Ez azért elég durva lenne! Akkor a törpe faj a lopások ellen 100%-ban védetté válna, mert ha taktikázik kicsit a tekikkel, akkor semmit nem lehet tőle elhozni.
Olyan védelmet kapna ami egyik fajnál sem jellemző. (Ezt pofátlan tolisként egyszerűen nem támogathatom :D )
Viszont ha a fajvari + az esetleges piaci védelem adná ki a 70-80%-ot,az már szerintem elfogadható lenne.( Bár ez is csak duzzogva!!:D )

laziga 04-16-2006 08:18

milenne ha törpe vonalon gondolkodnánk mondjuk a faji varija maradna csak bövülne lopások ellen maradna ami van mágikus akciora is kapha de csak védelmet mondjuk +15% meg mondjuk hadira is +10%. ezt be keritve valami hülye mesével hogy a törpék a födalat harcolnak nehéz öket megtalálni stb (tisztára mint a vietkongok:) )

Láma 04-16-2006 08:41

Quote:

Originally Posted by Penya
Szvsz agyaljunk úgy h nem jön be a piacos ötlet :D

A varik elleni védelem kb = azzal ami most van, azaz semmit se ér. Nekem öteltem sincs, igazából egy törp tolikkal sebezhető igazán, hadilag nem, vari meg mit számít. Tolik ellen ott van a szieszta, ha meg tekivédelem akkor könyvtárkulcs. Ilyen irányban halott a dolog, mert már minden benne van a játékban, csak más fajjal, koppintásnak meg semmi értelme. Nehéz ügy, nálamnál kreatívabb emberek majd biztos kieszelnek vmit, egy biztos, a raktárkulcsot el kéne törölni.

elég sokat számit a vari, ha tud elég tolit meg sereget tartani ahhoz hogy használható legyen, és a kevés varijával nem ártózzák le. Nem kap akkora védelmet mint az ember, de a faji előnyei miatt használható faj lehetne. elég itt a +20% férőhelyre gondolni

Senki 04-16-2006 10:49

Hát én is valami ilyesmire gondoltam... a mágiához butaságára meg annyit hozzáfűznék, hogy ezért lehetne épp immunis is rá. nem tud jól varázsolni a törp, de nem is nagyon hatja meg egy egy ártó, nem? és ezt nem varihoz kellene kötni és a fajivarit módosítani kellene... az ötletek egész pofásak amiket itt olvasok :)

Mike zoostorm 04-16-2006 11:01

Quote:

Originally Posted by Szemes224
Ez azért elég durva lenne! Akkor a törpe faj a lopások ellen 100%-ban védetté válna, mert ha taktikázik kicsit a tekikkel, akkor semmit nem lehet tőle elhozni.
Olyan védelmet kapna ami egyik fajnál sem jellemző. (Ezt pofátlan tolisként egyszerűen nem támogathatom :D )
Viszont ha a fajvari + az esetleges piaci védelem adná ki a 70-80%-ot,az már szerintem elfogadható lenne.( Bár ez is csak duzzogva!!:D )

Miert a gnommal mi van? O is 100% vedlemet kap a tekikre... Akkor a torpe kaphatna szeirntem 100% a raktarjaira...De mint mondottam csak par szazaleknyi piaccal... Nem alapbol...
Es ha meg nincsen tekije akkor meg lehuzhatja magat...:(

Penya 04-16-2006 11:48

Amikor én törp voltam a tekilopás bosszantott legjobban, igazából teljesen lényegtelen h mennyit vittek el a raktárból úgyis megtermeltem. Nekem teljesen mind1 h visznek-e el vagy sem. Laziga ötletét jónak tartom, de vegyünk bele vmennyi védelmet a tekilopás ellen is :D

Apa 04-16-2006 12:07

igen és a védelmet terjesszük ki ember lopásra is, meg...meg...meg...

és akko mindenki törpéset fog jáccani, má csak 1 hofehérkés faj kell hozzá...

Békés 04-16-2006 12:35

Quote:

Originally Posted by Apa
igen és a védelmet terjesszük ki ember lopásra is, meg...meg...meg...

és akko mindenki törpéset fog jáccani, má csak 1 hofehérkés faj kell hozzá...

Evvel arra akartál célozni, hogyha már boszink van, legyen hófehérkénk is?:)
Hmm és akkor ki vállalja fel a királyfi szerepét?:D

Apa 04-16-2006 13:57

akinek van lova...minimum :D

Senki 04-16-2006 19:12

Fater, nem széttápolni kellene a törpét csak értelmes fajivarit adni neki esetleg... amúgy van lovam, lehetek herceg? :D

Szemes224 04-16-2006 19:24

Quote:

... amúgy van lovam, lehetek herceg? :D

Ez az alap ennyi hsz után.....de ugye fehér a lovad?? :p

Senki 04-16-2006 22:08

Quote:

Originally Posted by Szemes224
Ez az alap ennyi hsz után.....de ugye fehér a lovad?? :p

mint a hó! :D

Apa 04-17-2006 09:35

én csak a hercegnőket szeretem,

Senki 04-17-2006 09:36

Quote:

Originally Posted by Apa
én csak a hercegnőket szeretem,

még jóhogy, nem is lennék akkor herceg, ha arra pályáznál :D

Úgy látom nem vagyunk valami nagyon kreatívak törpe ügyben...:p

Synkel 04-17-2006 12:29

Ha már új, és hasznos faji varit akartok adni a törpének, akkor az egyetlen ami komolyan szóba jöhetne, hogy a kulcshoz hasonlóan egyáltalán ne lehessen lopni a raktárait. Ez miért széttápolás? A gnóm ha maxon akar lenni több mint 10k tekit tart fajtánként, és egy darabot sem lehet lopni belőle. Az nem széttápolás? Így többen törpéznének, főleg magasabb szinteken, és némi változatosság jönne a játékbe. Én ugyan még csak B-ig jutottam, de ott már a csoport 70-80%-át az óriások és gnómok teszik ki, mert olyan előnyöket élveznek amit más meg se közelít. Ha a törpe raktárai sérthetetlenek lennének, tuti jelenne meg jópár törpe a mezőnyben.

Mellesleg én is szeretek törpét lopni, de ha már javítani szeretnénk a faji variján, ami lássuk be egy elég nagy marhaság, akkor tényleg javítsunk, és ne azt nézzük, hogy akkor kitől fogunk nyersit lopni...

Láma 04-17-2006 12:43

a törpének nem a raki lopás a fő gondja. arra teljesen jó lenne a piacos megoldás. vagy az kéne hogy teki kivételével semmit se lehessen lopni tőle, ezzel spórolhatna a bankokon és a piacokon, vagy valami más egyéb vari ami megengedi neki hogy erős sereget és sok tolit tarthasson

Synkel 04-17-2006 13:38

Quote:

a törpének nem a raki lopás a fő gondja. arra teljesen jó lenne a piacos megoldás. vagy az kéne hogy teki kivételével semmit se lehessen lopni tőle, ezzel spórolhatna a bankokon és a piacokon, vagy valami más egyéb vari ami megengedi neki hogy erős sereget és sok tolit tarthasson

Erős sereget és sok tolit tud tartani, az adódik a faji jellemzőiből. Akárhogy is veszed, legnagyobb sereget( értem ez alatt a varikat és tolikat is) a törpe tud kiállítani. Ugyanakkor törpéhez a bányászat illik szintén faji jellemzői miatt, tehát a raktárkulcs ilyen szempontból reális varázslat. A pénzlopás minden fajt egyformán sújt, a tekilopás alól pedig csak a gnóm élvez teljes, és az óriás igen erős védelmet. Ha nem akarja, hogy a pénzét elvigyék, építsen bankot, mint bárki más, esetleg válasszon hozzá kereskedő személyiséget, az a lopás felezésén kívül még hasznot is hoz, főleg magasabb hekin ahol több bankot építhet.

Senki 04-17-2006 13:41

Quote:

Originally Posted by Synkel
Így többen törpéznének, főleg magasabb szinteken, és némi változatosság jönne a játékbe. Én ugyan még csak B-ig jutottam, de ott már a csoport 70-80%-át az óriások és gnómok teszik ki, mert olyan előnyöket élveznek amit más meg se közelít.

Hát az A-ban meg fogsz lepődni: sok törpe, kevés óriás, sok gnóm és ork és elf. ez lesz fentebb a helyzet. mármint a top felé persze... lentebb van óriás de hát az többnyire eléri a top szélét és az már jó :D

Synkel 04-17-2006 13:47

Quote:

Hát az A-ban meg fogsz lepődni: sok törpe, kevés óriás, sok gnóm és ork és elf. ez lesz fentebb a helyzet. mármint a top felé persze... lentebb van óriás de hát az többnyire eléri a top szélét és az már jó :D

Tudom, hogy az A-ban sok a törpe, de már nem egyszer elhangzott, hogy az A egy egészen más játék. Nézd meg, hány van köztük, aki nem a B végefele célzott felfedezéssel készült az A-s törpézésre.

Láma 04-17-2006 13:54

Quote:

Erős sereget és sok tolit tud tartani, az adódik a faji jellemzőiből.

ha ez igaz lenne mindeki törpe lenne...

Senki 04-17-2006 13:54

Quote:

Tudom, hogy az A-ban sok a törpe, de már nem egyszer elhangzott, hogy az A egy egészen más játék. Nézd meg, hány van köztük, aki nem a B végefele célzott felfedezéssel készült az A-s törpézésre.

Igaz igaz. de a legtöbb faj A-n kívül nehezen játtszható, és így marad az óriás meg a gnóm...
ezen akarunk változtatni nem?

Láma 04-17-2006 13:57

Quote:

A pénzlopás minden fajt egyformán sújt

de az ellen akár 0 tolival is igen hatékonyan lehet védekzni, rakit viszont nem lehet most ilyen módon védeni, és a törpének van egy igen gyenge "butított sziesztája" (by Senki) :)

Synkel 04-17-2006 13:59

Quote:

Igaz igaz. de a legtöbb faj A-n kívül nehezen játtszható, és így marad az óriás meg a gnóm...
ezen akarunk változtatni nem?

De igen. Azért kellene tisztességes faji vari a törpének. Ha nem lehet a raktárait lopni, kénytelen lehet más is bányát tartani, esetleg bavállalni, hogy a törpék által meghatározott áron vegye a piacról. Ez azért adna némi játszhatóságot a törpének, és vicces lenne a félelf, aki kőbányát tart, mert nem tud lopni nyersit:D :D :D

Szemes224 04-17-2006 15:18

Quote:

vicces lenne a félelf, aki kőbányát tart, mert nem tud lopni nyersit:D :D :D

Az nem vicces, hanem szégyen lenne! :)

Penya 04-17-2006 15:43

Látom nem akarjátok megérteni h a nyersanyaglopás az semmi veszteséggel nem jár. A törp 3-as szintig játszhatatlan, ill pontosítok semmi értelme nincs vele lenni. Feljebb viszont már hasznos tud lenni.

All times are GMT +1. The time now is 07:11.