Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Avatár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4031)

Rotcsa 01-19-2010 19:28

Avatár

No, hogyhogy még nincs ilyen topic?:)
Most már van!:D

Biztos sokan láttátok, írjátok le léci a véleményeteket, illetve az élményeiteket mind a film történetével, mind pedig az alkalmazott 3d-technológiával kapcsolatban.

Én dolby digital 3d-ben láttam, 10. sorban ülteem, ezért kicsit zavart, hogy látom a vászon szélét, illetve úgy is éreztem, hogy jobban "benne lennék" a filmben, ha mondjuk az 5. sorban ülnék. Nem tudom, hogy az I-maxban van-e ilyen probléma a helyekkel.
Ha pedig van olyan elvetemült, aki látta dolby 3d-ben és I-max 3d-ben is, az léci írja meg a tapasztalatai mindkettőről.

Nekem tetszett a film, a hatása alá tudott vonni a történet, teljesen elégedetten távoztam a moziból.
A 3D-től annyira nem voltam elájulva, nem éreztem annyira élethűnek, csak simán mintha egy hologram kijött volna a vászonból.
De mondom, kicsit talán távol ültem és az I-max állítólag jobb.

Na, most Ti jöttök :)

Von 01-19-2010 19:34

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237681)
Biztos sokan láttátok, írjátok le léci a véleményeteket, illetve az élményeiteket mind a film történetével, mind pedig az alkalmazott 3d-technológiával kapcsolatban

Történet? :D Kliséhegyek :p
Amikor megnézed a trailert és láttad a filmet... :)

De, nem a történet a lényeg szerintem, hanem a látvány, gondolok itt a 3D-re és főleg a helyszínekre & környezetre.
De tegye fel a kezét aki valami meglepőt észlelt a történettel kapcsolatban! :D Valami olyat ami nem a szokásos hollywood-i :)

Rheia 01-19-2010 19:41

Nekem nem igazán jött be, mégpedig azért, mert az alaptörténet tipikus volt és sablonos, annak ellenére, hogy más közegbe tették a dolgot..
A háttér valószerűtlen, nem tudtam eldönteni, hogy ez vajon film vagy mese. (Sokaknak tetszik az ilyen, de nekem nem igazán) Számomra komolytalan és ahhoz képest kevés bene a humor.
Sok ismerősömnek rajongásig tetszett, de valahogy engem nem fogott meg.

vityu 01-19-2010 20:51

Nem értek veled egyet, Rheia! :) A világ, amit felépítettek benne, szerintem nagyon jól volt megalkotva.
Kisebb gravitácó -> magasabb lények, növények (bár a fák túlzásig is mentek)
evolúció -> 6 végtag mindenhol, kivéve a humanoid lényeknél -> biológiai fénykibocsájtás a fajok többségénél...
Nem voltak igazán kiugróan baki dolgok a lényeknél. Szerintem nagyszerűen felépített világ lett.

A történet nem nagy durranás, de attól még tetszett.

Valezius 01-19-2010 21:01

Én egyetértek Rheia :)
Majdnem ugyanezt gondolom erről a filmről. Egyszerűen nem volt hihető.
Az űrhajó, és a hold az űrből az jól nézett ki. A sci-fi háttér tetszett, aztán az erősen fantasyba hajló történet már sokkal kevésbé. Egyrészt nem igazán szeretem a fantasyt, másrészt nem tudtam, hogy arra ültem be.

A technikában se éreztem semmi extrát. Nálam az SW3 nyitó csatajelenete volt az, ahol tátva maradt a szám a moziban, itt hasonlót se éreztem.
Főleg talán azért, mert én szívesebben nézek űrhajókat, mint fákat.

De az igazsághoz hozzátartozik, hogy kiégett valami lámpa, így 2óra 30 percnél hirtelen elsötétedett a vászon. 30perc üldögélés után pedig be lehetett állni a sorba, és visszaadták a pénzt. Úgyhogy lehet már előtte se volt toppon a vetítő. De azért örülök, hogy ingyen láttam, és csak a végét kellett letölteni :)
Egyébként teljességgel megértem, miért lett ez a film olyan, amilyen. De ettől nekem még nem fog tetszeni :)

Andrew 01-19-2010 21:02

Én még nem láttam, de egy ilyet kaptam:
http://failblog.files.wordpress.com/...-plot-fail.jpg

Pool 01-19-2010 21:03

ha vkinek megvan jó minőségben, írjon már nekem :)

Remedy 01-19-2010 21:09

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 237702)
ha vkinek megvan jó minőségben, írjon már nekem :)

En ugy hallottam, ez egy tipikusan olyan film, amit vetek 3d nelkul nem moziban megnezni, annyira bugyuta. Szal szerintem ne eroltesd. :)

Pool 01-19-2010 21:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237707)
En ugy hallottam, ez egy tipikusan olyan film, amit vetek 3d nelkul nem moziban megnezni, annyira bugyuta. Szal szerintem ne eroltesd. :)

Jó lesz nekem a Junoszt tv-n is

Rheia 01-19-2010 22:03

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237694)
Nem értek veled egyet, Rheia! :) A világ, amit felépítettek benne, szerintem nagyon jól volt megalkotva.
Kisebb gravitácó -> magasabb lények, növények (bár a fák túlzásig is mentek)
evolúció -> 6 végtag mindenhol, kivéve a humanoid lényeknél -> biológiai fénykibocsájtás a fajok többségénél...
Nem voltak igazán kiugróan baki dolgok a lényeknél. Szerintem nagyszerűen felépített világ lett.

A történet nem nagy durranás, de attól még tetszett.

Lehet, hogy jól volt kitalálva, de rengeteg olyan könyvet olvastam, ami logikusan volt felépítve képvilágilag is, meg a története is lebilincselő volt.
Akárhogy is nézem, ez csak félsiker.. valahogy nem a küllemet szoktam nézni, hanem inkább a tartalmat ;)
Attól még másoknak tetszhet, de nekem nem jött be, ennyi :)

[HTPA]GeeForce 01-19-2010 23:08

Megnéztem a filmet számítógépen, semmi extra. halálra untam magam...
Sablonos, tipikus amerikai maszlag, végtelenségig primitív karakterekkel, jellemekkel, 2 dimenzióban.

Na mondom, ha ennyire istenítik ezt a filmet, biztos bennem a hiba.
Uccu neki, irány a 3D mozi.
valóban megváltozott a véleményem.
Sablonos, tipikus amerikai maszlag, végtelenségig primitív karakterekkel, jellemekkel, 3 dimenzióban.

:D

Pacsi 01-20-2010 06:26

A történet bugyuta, de a látvány miatt megérte megnézni :)

csabi 01-20-2010 08:51

Quote:

ANARCHISTA CSOPORTBA ÁTHELYEZÉS:

PANDORA (#612512)

Indoklás: Több ország szabálytalan irányítása

szegény Na'vi-k.. :(

kommenteket érdemes elolvasni:

A Na'vi-k így szexelnek

Goldy 01-20-2010 11:10

Nekem a látvány 2D-ben is tetszett, jó volna látni IMAX-ben... talán sikerül, bár inkább nem fog ahogy sejtem.

A történtet az iszonyat sablonos volt a trailer és 10 perc után tudod mi lesz a vége, legalább 1 csavart tehettek volna bele, bár lehet az zavarta volna a látványt :)

Egyre inkább úgy gondolom hogy a jövő mozija nem lesz más mint látványra komponált zene vagy vica versa. Visszatérünk a némafilmekhez :)
Némely filmnél a pörgős trailer jobb élményt nyújt mint maga a mozi.

Pacsi 01-20-2010 17:53

Már jönnek lassan a 3D-s TV-k is! Mondjuk azt nem tudom elképzelni még... lehet szemüvegben kell majd nézni? :eek:

sutike31005 01-20-2010 17:54

nyár óta vártam a filmet az első trailer óta kb.. nekem nagyon tetszett 3 szor néztem meg ebből kétszer 3d-ben amúgy is szeretek moziba járni, szeretem a hollywoodi filmeket is nagyon.. szóval nekem 10/10 pontos film..

Pacsi 01-20-2010 18:00

Meghalt egy tajvani férfi, miután megnézte az Avatar című filmet. Orvosa szerint a korábban is magas vérnyomásban szenvedő férfi valószínűleg a 3D-film miatt kapott agyvérzést.
A 42 éves Kuo akkor kezdte rosszul érezni magát, amikor nemrég megnézte az Avatar című filmet. A férfit a magas vérnyomása miatt Hszincsu város kórházába szállították, ahol elvesztette az eszméletét. A vizsgálat agyvérzést állapított meg nála - mondta kedden Peng Csin-csih, a sürgősségi osztány orvosa. „Valószínű, hogy a film nézése váltotta ki a magas vérnyomást” - tette hozzá az AFP hírügynökségnek.

Kuo 11 nappal később belehalt az agyvérzésbe, így a China Times lap szerint ez az első haláleset, amely James Camerin sci-fi filmjéhez köthető. Több filmrajongó internetes oldal szerkesztője és olvasója számolt be fejfájásról, szédülésről, hányingerről és elhomályosult látásra a 3D-technológiát használó Avatar miatt.

:eek:

Dus 01-20-2010 20:36

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 237787)
Meghalt egy tajvani férfi, miután megnézte az Avatar című filmet. Orvosa szerint a korábban is magas vérnyomásban szenvedő férfi valószínűleg a 3D-film miatt kapott agyvérzést.
A 42 éves Kuo akkor kezdte rosszul érezni magát, amikor nemrég megnézte az Avatar című filmet. A férfit a magas vérnyomása miatt Hszincsu város kórházába szállították, ahol elvesztette az eszméletét. A vizsgálat agyvérzést állapított meg nála - mondta kedden Peng Csin-csih, a sürgősségi osztány orvosa. „Valószínű, hogy a film nézése váltotta ki a magas vérnyomást” - tette hozzá az AFP hírügynökségnek.

Kuo 11 nappal később belehalt az agyvérzésbe, így a China Times lap szerint ez az első haláleset, amely James Camerin sci-fi filmjéhez köthető. Több filmrajongó internetes oldal szerkesztője és olvasója számolt be fejfájásról, szédülésről, hányingerről és elhomályosult látásra a 3D-technológiát használó Avatar miatt.

:eek:

Nem a film miatt volt szerintem, vagy az összhatás miatt amúgy.
Régen más 3d-ben adott filmnél (rövid volt szerencsére), nekem már fél óra után fájt a fejem, de el is mondták, hogy ez normális lehet, a szemüveg miatt.

Szal valszeg, simán a szemüveg miatt van, meg, hogy becsapják ezzel ugye a szemet (agyat), amit lehet nem vesz jó néven az idegrendszer. :)
Bár, nem tudok semmi konkrétat. :rolleyes:

Jah, és a filmet én először letöltve láttam, közepes minőségben, de viszonylag megtetszett. Lehet, hogy kiszámítható a sztori, de megnézem 3D-ben is, mert érdekel, meg tudott fogni. :)

Tsobi 01-20-2010 20:39

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 237785)
nyár óta vártam a filmet az első trailer óta kb.. nekem nagyon tetszett 3 szor néztem meg ebből kétszer 3d-ben amúgy is szeretek moziba járni, szeretem a hollywoodi filmeket is nagyon.. szóval nekem 10/10 pontos film..

Maximálisan egyetértek Milán testvérrel, ha nem is beleszerelmesedtem, de 10/10. :)

Pacsi 01-20-2010 20:45

Jah, és a filmet én először letöltve láttam, közepes minőségben, de viszonylag megtetszett. Lehet, hogy kiszámítható a sztori, de megnézem 3D-ben is, mert érdekel, meg tudott fogni. :)[/quote]

Mindenképpen ajánlom a 3D-t hozzá, mert akkor nagyon ütős a látvány! Amikor szemüveg felett kukucskáltam olyan lapos volt valahogy... :D

Totya&Törpe 01-20-2010 21:26

szevasztok :)

én 3D-be láttam és maximálisan tetszett:)
nálam is 10/10 :D
állítólág Imax 3D-be sokkalte jobb az egész film de sajna arra nem volt jegy ...

Padlócsempe 01-20-2010 23:03

Szerintem nem volt valami nagy szám a film. A trailer izgalmasabb volt...

Talán, mivel olyan sok pénzt áldoztak a filmre, nem mertek kockáztatni a történettel, igy a lehető legsablonosabbat kaptuk.

Ami nagyon nem tetszett, hogy a navi csajnak fültágitója volt. Mi a fenének? Azt hinné az ember, hogy a Pandorán értelmesebb lények vannak ennél :)

De a legfőbb, hogy képtelenek voltak a naviknak valami fantáziadúsabb kulturát kreálni. Egyszerűen indiánokat csináltak belőlük.

Von 01-20-2010 23:11

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 237820)
Talán, mivel olyan sok pénzt áldoztak a filmre, nem mertek kockáztatni a történettel, igy a lehető legsablonosabbat kaptuk.

Tökéletesen ugyanezt gondolom :)
Pont tegnap ugyanígy fogalmaztam meg egy ismerősömnek, hogy szerintem direkt nem kockáztattak a sztorival, mivel nem az a lényege :)

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 237820)
De a legfőbb, hogy képtelenek voltak a naviknak valami fantáziadúsabb kulturát kreálni. Egyszerűen indiánokat csináltak belőlük.

Ez még lehet kapcsolódik is az előzőhöz, de az indián szó szintén jó megfogalmazás :)
Egyszerűen akkora klisék voltak benne, hogy hihetetlen, mielőtt láttam, egyik ismerősöm mesélt róla, és kb 5 mozaikból ki lehetett előre találni az egész történetet.

Xeper 01-20-2010 23:25

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 237802)
szevasztok :)

én 3D-be láttam és maximálisan tetszett:)
nálam is 10/10 :D
állítólág Imax 3D-be sokkalte jobb az egész film de sajna arra nem volt jegy ...

1-2 héttel korábban kell jegyet stoppolni IMAX vetítéshez, de állítólag megéri.
A koliból 19 fős csoportot sikerült összehozni a jeles eseményre egy közös mozizáshoz holnap estére IMAX-be :)

BigPi2 01-21-2010 07:29

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237828)
Tökéletesen ugyanezt gondolom :)
Pont tegnap ugyanígy fogalmaztam meg egy ismerősömnek, hogy szerintem direkt nem kockáztattak a sztorival, mivel nem az a lényege :)

Ez még lehet kapcsolódik is az előzőhöz, de az indián szó szintén jó megfogalmazás :)
Egyszerűen akkora klisék voltak benne, hogy hihetetlen, mielőtt láttam, egyik ismerősöm mesélt róla, és kb 5 mozaikból ki lehetett előre találni az egész történetet.

Amikor megkérdezték tőlem én azt mondtam, hogy olyan mint a Farkasokkal táncoló című film színesebb és látványosabb kivitelben.

Én még mindig tartom magamat ahhoz, hogy ezt a filmet nem érdemes dvd-én megnézni.

Goldy 01-21-2010 08:40

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 237859)
Amikor megkérdezték tőlem én azt mondtam, hogy olyan mint a Farkasokkal táncoló című film színesebb és látványosabb kivitelben.

Én még mindig tartom magamat ahhoz, hogy ezt a filmet nem érdemes dvd-én megnézni.

Jó párhuzam, de azért a farkasokkal táncoló történet kidolgozása fényévekre van az avatarétól.

laci 01-21-2010 09:09

Szerintem elég durva ez a film, mármint az a része hogy mindenki (beleértve a kritikusokat) elmondja hogy hát igen, a sztori sablonos és a színészek nem nyújtanak túl nagy teljesítményt, de hát a LÁTVÁNY. Nem számít semmit az hogy 500 millió dollárból képtelenek voltak összehozni egy legalább picit is eredeti történetet. Szerintem egy amatőr író is képes lenne egy ennél jobb történet megírására pár ezer forintért, 2-3 hét alatt. Itt fél milliárdb dolcsiból, 13 év alatt nem sikerült értelmeset alkotni.

Olvastam olyat is az egyik fórumon hogy azért nem lett összetettem és csavarosabb a történet mert akkor sokan nem tudták volna követni és kisebb lett volna a nézettség :eek:

Ami a látványt illeti: ok, hogy csodálatos, de ennyi erővel többet ne is csináljanak filmeket, csak csodás, 3D-s klippeket, aztán szevasz, mozi.

Tsobi 01-21-2010 09:18

Quote:

Originally Posted by laci (Post 237866)
Ami a látványt illeti: ok, hogy csodálatos, de ennyi erővel többet ne is csináljanak filmeket, csak csodás, 3D-s klippeket, aztán szevasz, mozi.

Ilyen tekintetben talán egy úttörőről beszélhetünk, hisz ilyet eddig nem sokat láthattunk. Anno Lumiére bros sem egy agyalós krimivel kezdték :)

Remedy 01-21-2010 09:19

Quote:

Originally Posted by laci (Post 237866)

Olvastam olyat is az egyik fórumon hogy azért nem lett összetettem és csavarosabb a történet mert akkor sokan nem tudták volna követni és kisebb lett volna a nézettség :eek:

En ugyan meg nem lattam, hanem altalanossagban gondolkodom, de ha egy bevezeto technikanak egy nyitofilmjet csinalnam, nekem is az elkapraztatas lenne kituzve celul. A tortenet igenis direkt lenne bugyuta, hogy az emberek(minden reteg!) a latvanyra tudjon koncentralni. Ha most beturnek egy nagyon csavaros thrillert, vagy el mely igazsagokat szanto muveszfilmet, az emberek agya nehezebben koncentralna oda a latvanyra, mint igy, hogy lazan sodrodik a tortenettel, es van ideje nezelodni :)

laci 01-21-2010 16:19

Számomra egy film akkor is a történetről szól, és csak másod- vagy harmadsorban a látványról, de ízlések és pofonok ;)

Bobesz bá 01-21-2010 18:44

Én december második felében néztem meg az IMXba.
Igen, a történettől az ember nem esik seggre, de ezt mindenhol leírták már, szóval ezzel jönni azután, hogy az ember megnézte valahol nem nagy újdonság.
Mondjuk nekem a Gorillák a ködben film többet jutott eszembe, mint a Pocakhontasz, de valószínű azért mert az indiános filmet annyira nem láttam még(valamikor talán tévébe, fél szemmel)

- Nekem a legjobban az tetszett a történetbe, mikor a srác, elveszti a csajt.
Mit kell ilyenkor csinálni???
Elment szerzett egy nagyobb verdát, és a csaj újra bele lávolt a főhősünbe. :D

Maga a kidolgozásával szerintem nem volt gond, én el tudom képzelni hogy egy nem technokrata világban így élhetnek értelmes lények. Finom utalások, a kisebb gravitációra, és hogy emiatt vannak ekkora állatok mindenütt.
Én ezt sehol se nevezném Fantasynak, egy jól megcsinált világ, és látszik benne, hogy dolgoztak rajta pár évig.

A képi világ az IMAXba leírhatatlan volt, láttam már 3Dés filmet, de ez nem ért fel egyikkel se.
A Film tényleg fárasztó, de ha az ember kicsit pihenget közbe végig lehet nézni gond nélkül.
Összességében, egy nézhető könnyű film, amit ha nem is lehet minden évben újra megnézni, de egyszer jó szórakozást nyújt és mozi élménynek meg nem semmi.

Topsy 01-21-2010 18:48

Miért a: Gorillák a ködben?
Az egy életrajzi fílm Dian Fossey életéről. Illetve az önéletrajzi könyv megfílmesítése.

Von 01-21-2010 18:52

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 237901)
Az egy életrajzi fílm Dian Fossey életéről. Illetve az önéletrajzi könyv megfílmesítése.

Vannak akiknek mindenről ugyanaz jut az eszükbe ;)
Legfeljebb nem a Gorillák a ködben :D:D

Bobesz bá 01-21-2010 19:53

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 237901)

Igen, tudom miről szól az a film :)
De nekem az jutott eszembe róla.
Lehet Sigourney Weaver miatt, de azért én látok párhuzamokat.

Rotcsa 03-06-2010 14:45

Úgy tudom az I-max még mindíg szinte tele van, amikor ezt a filmet vetítik. :)

Ja és lesz 2. része is.

Tsobi 03-06-2010 16:50

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 243880)
Úgy tudom az I-max még mindíg szinte tele van, amikor ezt a filmet vetítik. :)

Ja és lesz 2. része is.

Állítólag 3. is.

Von 03-06-2010 16:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 243887)
Állítólag 3. is.

Sőt lesz belőle sorozat is.
Annyira jó és eredeti a történet :)

Rotcsa 03-08-2010 12:44

Quote:

Originally Posted by Von (Post 243888)
Sőt lesz belőle sorozat is.
Annyira jó és eredeti a történet :)

Nem akarok hülyének tűnni, de nem tudom eldönteni, hogy ez most egy vicc, vagy tényleg igaz-e?:)

All times are GMT +1. The time now is 11:50.