![]() |
Új személyiség: morál tartó
Nem tudom volt-e ötlet már valamikor.
A lényeg annyi lenne, hogy a katonai és a sima morál is 5%-al nagyobb értékhez tart, mint amugy. Mindösszesen annyi történne tőle, hogy normál fajoknál 80% hoz tartanának, lassabban csökkenne le a morálja egy hadis, varis orinak amikor békeidő van éppen. Ha nem szeretnénk, hogy elfeknél 90%-ra boostoljon, akkor bele lehet rakni, hogy 5%-al megnövel ,de max 85%ra. A Harcos időszakban elvileg nem sokat számitana mert ugyis magasan van a morál és ütéssel van tartva. Majd valaki irhat jó nevet, ha nem landol egyből az elvetett javaslatokban a téma. |
Quote:
|
így elsőre nem tűnik rossz ötletnek... :) de még gondolkodom rajta... :p
legyen a neve kocsmáros, vagy kocsmárosné! :D (esetleg Kocsmárosné Bözsi :D) |
Quote:
|
Quote:
kezd tetszeni |
nekem nem tetszik
aki békeidőben magasabb morált akar, az dolgozzon meg érte és vállalja a konfrontációt a környékkel |
Quote:
Nem mellesleg néz a másik oldalát a dolognak, nagynehezen felütöd magad elég magasra, ülsz a fenekeden 500 kört, mert nincs kit ütni mondjuk és akkor aládér egy friss szövi, akiknél nyilván 99-100 katmorál, mert most ütötték fel magukat alád. De mondom ez a személyiség nem azt jelenti, hogy 5%-al magasabb a morálja valakinek mindig. Csak lassabban esik, szóval tényleges pluszt hadi szinten is csak 1-2%-ot ad szerintem.. variknál meg hát.. ugye ott alapból feleződik, mert átlagolódik a készülivel, szal ott meg 1%-ot számit kb max:) Szóval még elég gyenge személyiségnek is mondható. |
én ellenzem ezt, több szemes oriknak válna csak előnyére a dolog
|
Quote:
|
ennek vagy csak a katonai, vagy csak a sima morálra kellene hatást gyakorolnia
de nekem semmi olyan nem tetszik, ami a katonai morált emeli/tartja ütés/védés nélkül, szal ellenzem... így is van rá több más mód, hogy növeljük (lengetés, kocsmásodás) a sima morálra gyakorolt hatását nem ellenezném... |
Ha egy félelfnek lehet ütés nélkül 99% a hadi morálja akkor miért ne lehetne egy ilyen szem?
Nyugodtan lehet rajta agyalni én érdekesnek tartom |
Quote:
- Tudós nyilván több pluszt ad. - Tábornok akinél érdemes használni annak több pluszt ad. Ha kiegészitik és az utsó tábi mindenkinél többet fog érni akkor bárkinél több pluszot ad. - Gazdálkodó: kevesebb tanya, nyilván elfér 1-2%-al több barakk.. kb egál. Nem hiszem, hogy elsők között választanák ezt a szemcsit. Egy aktiv hadisnak ugyis mindig magas a katmorálja, előbb lesz Harcos, Vándor, Tábornok, Tudós.. Ha elfnél nem jelent semmit a bunkerorik sem nyernek vele. Sok kocsmás országok nem nyernek vele. Csak varis orik nyernek vele 1-2%-ot talán 4. szemcsinek választható. Hadivari orik magasan tudják tartani a moráljukat, nyernek vele 0,5%-ot. Nyilván ellenezheted, hogy a katmorált bármiféleképpen módositsa, csak nem mondtál igazi érvet. Csak a morált cseszegető szemcsinek meg semmi értelme nincs, ha a katmorált nem változtatja értelme sincs a személyiségnek, leginkább a morállal kapcsolatos pluszok azok csak kiegészitők. |
Nekem tetszik az ötlet, még akkor is, ha kizárjuk a katmorálra gyakorolt hatását.
Ha a közmorálra hat, és mondjuk valamivel növeli mindig az adott morálváltozót, akkor ha valaki fent akarja tartani a közmorált, nem kell annyi pénzt osztani, kocsmásítani stb. még akár adott is többet szedhet (már aki abból él meg:p) Ellenben jó ötlet a katmorál növelése is, főleg, ha csak a százalék értéke ugrik feljebb pár %ot. |
Nekem nem tetszik. Tökéletesen meg lehet oldani a moráltartást mindkét formáján, elég olcsón. A full varázslók nem tudják csak a hadit, de valamit valamiért.
|
Quote:
Engem meggyőztél. Nem sok, nem kevés, ugyanakkor hasznossá is válhat, de mégse erősíti tovább az amúgy is erőseket. Jó! |
Quote:
Ezeket az érveket egyáltalán nem értem. A személyiségek lényege a változatosság, hogy egy alap országot az éppen aktuális stratégiádra hangold. Ha nekem egy szinten az a tervem hogy nem ütök sokat felvenném ezt, (mondjuk mert tudom hogy 1K körig keveset leszek gépnél mert tanulnom kell), aztán következő szinten meg tábornok leszek, mert ott meg ütögetni szeretnék. Olyan érveket mondjatok ami tényleg érv: pl ha ugy gondoljátok felboritja a játék egyensulyát, valakinek tul sok pluszt ad, vagy éppen nem jó semmire. |
Quote:
|
Quote:
Elég gáz amugy ha egy full ijas mf gnóm problémát okozna neked bármennyi személyiséggel:) Remélem azért belegondolsz, hogy a felvetés mindössze anyni, hogy 75% helyett 80%-hoz tart a katmorálja. Nem az hogy 95%-on lesz mindig ha felveszi ezt a személyiséget. |
Engem nem zavarna egy ilyen szemelyiseg. Csak a neverol jut eszembe a tolltarto mindig... :)
|
Quote:
|
Quote:
A tudós, gazdálkodó tulélő meg még mindig jobb kombónak tűnik, de mindenesetre hasonlónak mint bármilyen más moráltartós személyiséges 3as. |
Quote:
Ha olyan személyiséggel állnék elő ami első személyiségnek is jó lenne akkor az annyira nagy bónuszt jelentene, hogy senki sem támogatná. Szerintem jelen renszerben 4.-5. taktika függő személyiségeket lehet belevinni a játékba. Ahhoz hogy ez ne igy legyen át kéne alakitani a személyiségek rendszerét egy kiemelős rendszerbe, ahol mindegyik személyiségnek lenne egy értéke, és igy a meglévő személyiség pontjaidból költhetnél ezekre. Egy gyors példa: Tudós-3 Vándor-3 Gazdálkodó-2 Tábornok-2 Tolvaj-1 Varázsló-1 Ha neked van kis kék 4esed, akkor lehetsz: Tudós-varázsló vagy mondjuk gazdálkodó-Tábornok, de Tudós- Vándor nem. Ezt a rendszert nyilván ugy kéne finomitani, hogy pl egy személyiséges ország bármelyiket felveheti. Meg biztos van egy csomó dolog amire nem gondoltam. De szerintem csak egy valamiképp hasonló rendszerben lenne értelme erősebb szeméyliségek létrehozásának. |
Quote:
Nemhiszem, hogy ezt igy be lehetne pontozni, annyi mindentol fugg mikor, melyik a jobb, es plane, hogy kinek. |
Quote:
Én abban sem vagyok biztos, hogy jelenleg szükség van-e egyáltalán új személyiségre a mostani rendszer mellett. Mármint el kellene kerülni hogy a tapasztalt játékosok a személyiségek adta bónuszok miatt legyenek nyerők egy kezdővel szemben, és ne a tapasztaltságuk miatt. |
Quote:
Így be lehetne vezetni értelmes új személyiségeket, úgy, hogy a sokszemeseket sem erősítjük túl, és ellentétben az egy személyiség több helyet foglal ötlettel, nem is korlátozzuk őket. Így lenne értelme pl egy ennél egy picit nagyobb kezdeti morálbónuszt adó személyiségnek is :) |
Quote:
|
ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...
Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén! Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá... |
Szerkesztve... itt off :p
|
Térjünk vissza az eredeti javaslatra... :)
Quote:
|
Quote:
On: Ez az 5% morálemelős tetszik nekem is. Jó dolog kis csopikban is, és variknak is... |
OFF
Quote:
ON |
Quote:
logikussan hangzik:) az alapötlet, és a belőle elkanyarodott javaslat sem tetszik.. a morált sokféleképp fel lehet vinni, nem kell ehhez új személyiség.. |
Quote:
Ha valakit be akarsz ütni meg lehet oldani + barakk épitéssel minek erre személyiség: Tábornok, Tudós Ha többet akarsz termelni épits több épületet, minek erre személyiség: Gazdálkodó és még folytathatnám.. szóval akkor szerinted egyáltalán nincs értelme a személyiségeknek, nem csak ennek. |
Quote:
főleg olyan személyiséget, ami a passzív játékosokat támogatja leginkább.. (egyébként nem mindenkit lehet beütni plusz barakk éptéssel, de ez már másik dolog..) |
Quote:
Nem csak a passziv játékosokat támogatja ez az ötlet. Varázslóknak is jó lehet, és ne hidd, hogy akkor most egyből mindeki full varis lesz, mert kap +1-2%-ot. Aki meg mfet hoz példának, az meg: Ha mfel játszik örülhetne neki. Ha szövivel, akkoris örülhetne, mert hátha több mf lesz, aki könnyű célpont. Mivel nem hinném, hogy ezt bárki választaná első szemcsik közül, ugyis csak a többszemes oriknak jelentene bármilyen kedvezményt. Aki meg már 3-4szer körbement bármiylen taktikával azt nem nevezném passziv játékosnak. Ha meg tényleg passzivként tud top10%-ban lenni B-ben mondjuk az az ottaniak hibája, hogy nem ütik le a csoport aljára azt aki nem is játszik. |
All times are GMT +1. The time now is 03:09. |