![]() |
Bányák aránya (célzott) fedezésnél + feltárásnál
Sziasztok!
Közvélemény kutat szeretnék ásni az ügyben, hogy ki mit tapasztalt a bányák találati arányával kapcsolatban. A konkrét ok, amiért nyitom a témát, hogy törpivel 3 szinten keresztül, minimális eltolódásokkal, de ugyanaz a bányatípusom volt mind célzott fedezésnél, mind feltárás esetén bónuszos (a többinél sem volt jelentős változás) Quote:
Másik dolog ami érdekes, hogy feltárásnál teljesen hasonló arány jött ki, mint fedezésnél. Erről konkrétan a súgó nem ír semmit, úgyhogy érdekelne, hogy más is így tapasztalta, vagy megint csak tök véletlen lett ez így? |
Quote:
jacket keresd meg Behemótban, neki nagy tapasztalata van ebben :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Első körben Gratulálok neki...:S Második körben, igen a simán fedezel, ugyanaz az arány mint ami tárva megy. Mi is sokat szívtunk ezzel, hogy elég érdekesen jönnek a termelő épek :S |
nekem anno fém bánya kellett, célzott fedeztem, feltártam.. agyag és kő jött csak. fedeztem simát, 4 bányából kettő fém lett..
|
Ezt mar egyszer en is felvetettem, de asszem a valasz az volt, hogy minden ugy mukodik, ahogy a sugoban le van irva. En is ugy vettem eszre, hogy bebetonozodik az, hogy milyen banyat talalsz. A legszembetunobb pelda angolban volt (akkor meg nem volt torpenek ez a feltarasa), srac 99%-ban fatelepet kapott. De _minden_ szinten 5-tol 1-ig. Szoval gondolom egy apro esely van arra, hogy az a 99% ne menjen at masra, de hogy 4bol egyszer sem, azt nemhiszem.
|
Quote:
Erre én is emléxek. :) |
nekem sosincs szerencsém, ha törpe vagyok valahol tutira a legolcsóbb cuccok bányái jönnek...
A-ban meg nekem mindig változik melyik bánya jön jobban....hol a fa, hol az agyag, néha a fém....pedig pár ezer hekit fedeztem ott, de mindig másból jön több. |
Quote:
|
Quote:
de 200-300 hekis adagokról beszélek néha 30 fa, máskor 25 agyag, vagy 20 fém a többi meg 2-3 db.... mindegy, célzottban biztos kijönne melyik a domináns. |
Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy adott orival végig ugyanazok az arányok jönnek, viszont fordulás után ez resetelődik, és más arány lesz.
|
Quote:
Akkor ezen kellene valtoztatni, mert ha szintenkent lenne ez a korforgas (ahogy a sugoban van irva), egesz jo kis torpet lehetne osszehozni a (kezdetben) szerencsetleneknek is. :) |
Nekem is hasonló a tapaszatalatom...ugyanolyan arányban talál minden szinten :)
nekem főként agyag és kő a többség.. többi kis arányban jön csak :) feltárni pedig nem tártam a célzottan fedezettekkel mivel nem tudok ugye azok mind sok bányás orik közel 60% ..de amikkel tártam azok mind más arányban vmelyik 60% fa többi kevés ...vmelyik 35% drágakőbánya többi egyenlően ..mindegyikkel más jön és amit tár első alakalommal nekem ugyanúgy tárt a 100. alkalommal ugyanazok az arányok jönnek mindenből néha egy kis minimális eltérés de ez nagyon minimális 1-2% csak :D kb ennyi a tapasztalatom |
amúgy nem lenne jobb, ha minden alkalommal random jönne? nem kéne ez a szintenként eltérő (ami ugye nem is tér el igazán), hanem ha megyek és felfedezek, akkor random kapok akármilyen bányákat, aztán megint megyek, megint random arányban kapok... így sokkal változatosabb, lehetne, arról nem is beszélve, hogy azért a egy feltárás rengeteg cucc-ba kerül... és ha nekem kő kell, de csak nagyon kevés százalék lesz kő folyton, akkor feleslegesen tárogatok annyit...
|
Quote:
|
Quote:
viszont akkor ez a szintenként más, ez biztos jól működik? (nem tudom, még nem igazán fedezgettem, de a többiek tapasztalatai alapján kérdezem... :)) |
Quote:
Én azt tapasztaltam, hogy az arány mintha picit változott volna, de a bónuszos bánya végig ugyanaz, ahogy ezt mások is alátámasztották. |
Szerintem mindig változik, sőt én úgy tapasztaltam, hogy újrázáskor is változik.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
az első ellenvélemyén:)) az elmúúlt 2év során kb 40 orit vittem fel csak célzott fedezéssel y-ba M-be és az orik 100% ugyanolyan arányban talált ha léptem velük M-be vagy H-ba akkor is:) |
Én is úgy emlékszem, hogy változik, de most majd megfigyelem jobban :)
|
Quote:
|
hmm, én mindig ugyanabba az arányba kapom a bányákat, szinte minden szinten, akár fordulok akár nem
nem érzékeltem semmi elotoldást amit a sugo irt:D |
Quote:
Azért merem biztosra állítani, mert az egyik újrázásnál nagyon megjártam. Eredetileg a bányák 60%-ka kő volt, majd ez újrázás után ugyan ilyen arányban átváltott fára. Régebben mintha azt írta volna Ati, hogy ezek az arányok a csoporttól is függnek. |
Quote:
|
2010-01-16 18:06:09 Embereid visszatértek 198 hektár föld felfedezéséről. Találtak 28 hektárnyi erdőt, 46 kőbányának alkalmas területet, 25 fém-, 13 agyag- és 9 drágakőlelőhelyet.
Ez az arány az előző szinten is ugyanez volt. Nem lehet, hogy a rendszer azt is figyelembe veszi, hogy a csoportban melyek azok a bányatípusok, amelyekből több van? Mert ANARCH 2/D-ben rengeteg drágakőbánya van, pl és a fentieket tekintve akkor érthető a dolog. |
Szerintem errol mar csak Ati nyilatkozhat, hiszen ugytunik, a tapasztalat nagymertekben ellentmond a sugonak. :)
|
En pl. negy szinten talalok osszesen 20 kobanyat ha torpevel megyek(itt kb. 500-1000 heki fedezes)...a falelohelyeket meg nem tudom kimeriteni:)
|
Quote:
|
Gondoltam irok ide, ugyanis azota csomot lett tesztelve, torpe orszagok szintet leptek, fordultak, es a banya talalasuk _cseppet_ sem valtozott, _mindig_ ugyanaz a tipusu banya jott 80-90%-ban ugyanazzal az orszaggal, akarhany szintet lepett, es akarhanyszor fordult.
Belson is epp errol panaszkodnak. |
Es ha regelek 1 orit, ott ad 25 lelohelyet.
ez az az arany ami vegig fog kiserni a jatekon? |
All times are GMT +1. The time now is 02:42. |