Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Bányák aránya (célzott) fedezésnél + feltárásnál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4020)

Von 01-11-2010 20:03

Bányák aránya (célzott) fedezésnél + feltárásnál

Sziasztok!

Közvélemény kutat szeretnék ásni az ügyben, hogy ki mit tapasztalt a bányák találati arányával kapcsolatban.
A konkrét ok, amiért nyitom a témát, hogy törpivel 3 szinten keresztül, minimális eltolódásokkal, de ugyanaz a bányatípusom volt mind célzott fedezésnél, mind feltárás esetén bónuszos (a többinél sem volt jelentős változás)

Quote:

Originally Posted by súgó
Minden ország egyedi értékekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogy felfedezéskor milyen arányban milyen lelőhelyet talál. Többnyire van egyfajta lelőhely, amire sokkal nagyobb az esély, mint másra. Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódnak, és az új szinten más lelőhely találására lesz nagyobb esélye embereidnek.

A súgóból nekem az jön le, hogy erre nagyon kicsi az esély, hisz elvileg szintlépésenként változnia kellene az arányoknak. Viszont megneszeltem, hogy annyira nem kivételes az eset, más is járt már így :)

Másik dolog ami érdekes, hogy feltárásnál teljesen hasonló arány jött ki, mint fedezésnél. Erről konkrétan a súgó nem ír semmit, úgyhogy érdekelne, hogy más is így tapasztalta, vagy megint csak tök véletlen lett ez így?

Hex 01-11-2010 20:22

Quote:

Originally Posted by Von (Post 236264)
Sziasztok!

Közvélemény kutat szeretnék ásni az ügyben, hogy ki mit tapasztalt a bányák találati arányával kapcsolatban.
A konkrét ok, amiért nyitom a témát, hogy törpivel 3 szinten keresztül, minimális eltolódásokkal, de ugyanaz a bányatípusom volt mind célzott fedezésnél, mind feltárás esetén bónuszos (a többinél sem volt jelentős változás)

A súgóból nekem az jön le, hogy erre nagyon kicsi az esély, hisz elvileg szintlépésenként változnia kellene az arányoknak. Viszont megneszeltem, hogy annyira nem kivételes az eset, más is járt már így :)

Másik dolog ami érdekes, hogy feltárásnál teljesen hasonló arány jött ki, mint fedezésnél. Erről konkrétan a súgó nem ír semmit, úgyhogy érdekelne, hogy más is így tapasztalta, vagy megint csak tök véletlen lett ez így?

jacket keresd meg Behemótban, neki nagy tapasztalata van ebben :)

Von 01-11-2010 20:24

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 236266)
jacket keresd meg Behemótban, neki nagy tapasztalata van ebben :)

Nohát akkor majd megosztja velünk itt (remélem:)), külsőn is van regelve, és szokott is írkálni, ha jól sejtem :)

Tsobi 01-11-2010 20:40

Quote:

Originally Posted by Von (Post 236267)
Nohát akkor majd megosztja velünk itt (remélem:)), külsőn is van regelve, és szokott is írkálni, ha jól sejtem :)

Pár accountja már bannolva van, de rendületlen fórumozik más neve alatt. :p

Iron 01-11-2010 20:42

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236271)
Pár accountja már bannolva van, de rendületlen fórumozik más neve alatt. :p

Első körben Gratulálok neki...:S

Második körben, igen a simán fedezel, ugyanaz az arány mint ami tárva megy. Mi is sokat szívtunk ezzel, hogy elég érdekesen jönnek a termelő épek :S

csabi 01-11-2010 20:49

nekem anno fém bánya kellett, célzott fedeztem, feltártam.. agyag és kő jött csak. fedeztem simát, 4 bányából kettő fém lett..

Remedy 01-11-2010 22:17

Ezt mar egyszer en is felvetettem, de asszem a valasz az volt, hogy minden ugy mukodik, ahogy a sugoban le van irva. En is ugy vettem eszre, hogy bebetonozodik az, hogy milyen banyat talalsz. A legszembetunobb pelda angolban volt (akkor meg nem volt torpenek ez a feltarasa), srac 99%-ban fatelepet kapott. De _minden_ szinten 5-tol 1-ig. Szoval gondolom egy apro esely van arra, hogy az a 99% ne menjen at masra, de hogy 4bol egyszer sem, azt nemhiszem.

Iron 01-11-2010 23:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236281)
Ezt mar egyszer en is felvetettem, de asszem a valasz az volt, hogy minden ugy mukodik, ahogy a sugoban le van irva.

Erre én is emléxek. :)

Gabro 01-12-2010 07:10

nekem sosincs szerencsém, ha törpe vagyok valahol tutira a legolcsóbb cuccok bányái jönnek...

A-ban meg nekem mindig változik melyik bánya jön jobban....hol a fa, hol az agyag, néha a fém....pedig pár ezer hekit fedeztem ott, de mindig másból jön több.

vityu 01-12-2010 13:12

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 236300)
A-ban meg nekem mindig változik melyik bánya jön jobban....hol a fa, hol az agyag, néha a fém....pedig pár ezer hekit fedeztem ott, de mindig másból jön több.

De ne azt nézd, hogy mondjuk egyszer 10 hektárból lett 2 fém, máskor meg egy se... Többször is csináltam célzottat, meg nagy feltárást, és arányaiban mindig ugyanaz maradt.

Gabro 01-13-2010 09:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236332)
De ne azt nézd, hogy mondjuk egyszer 10 hektárból lett 2 fém, máskor meg egy se... Többször is csináltam célzottat, meg nagy feltárást, és arányaiban mindig ugyanaz maradt.

ok, igaz nem célzott fedezéseket néztem (az elfnek ugye kissé vicces:D)

de 200-300 hekis adagokról beszélek
néha 30 fa, máskor 25 agyag, vagy 20 fém
a többi meg 2-3 db....

mindegy, célzottban biztos kijönne melyik a domináns.

Paliking 01-13-2010 14:17

Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy adott orival végig ugyanazok az arányok jönnek, viszont fordulás után ez resetelődik, és más arány lesz.

Remedy 01-13-2010 14:19

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 236519)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy adott orival végig ugyanazok az arányok jönnek, viszont fordulás után ez resetelődik, és más arány lesz.

Nekem is!

Akkor ezen kellene valtoztatni, mert ha szintenkent lenne ez a korforgas (ahogy a sugoban van irva), egesz jo kis torpet lehetne osszehozni a (kezdetben) szerencsetleneknek is. :)

Totya&Törpe 01-13-2010 16:35

Nekem is hasonló a tapaszatalatom...ugyanolyan arányban talál minden szinten :)
nekem főként agyag és kő a többség.. többi kis arányban jön csak :)
feltárni pedig nem tártam a célzottan fedezettekkel mivel nem tudok ugye azok mind sok bányás orik közel 60% ..de amikkel tártam azok mind más arányban vmelyik 60% fa többi kevés ...vmelyik 35% drágakőbánya többi egyenlően ..mindegyikkel más jön és amit tár első alakalommal nekem ugyanúgy tárt a 100. alkalommal ugyanazok az arányok jönnek mindenből néha egy kis minimális eltérés de ez nagyon minimális 1-2% csak :D
kb ennyi a tapasztalatom

Dynosaur 01-15-2010 08:19

amúgy nem lenne jobb, ha minden alkalommal random jönne? nem kéne ez a szintenként eltérő (ami ugye nem is tér el igazán), hanem ha megyek és felfedezek, akkor random kapok akármilyen bányákat, aztán megint megyek, megint random arányban kapok... így sokkal változatosabb, lehetne, arról nem is beszélve, hogy azért a egy feltárás rengeteg cucc-ba kerül... és ha nekem kő kell, de csak nagyon kevés százalék lesz kő folyton, akkor feleslegesen tárogatok annyit...

Ati 01-15-2010 08:43

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236840)
amúgy nem lenne jobb, ha minden alkalommal random jönne? nem kéne ez a szintenként eltérő (ami ugye nem is tér el igazán), hanem ha megyek és felfedezek, akkor random kapok akármilyen bányákat, aztán megint megyek, megint random arányban kapok... így sokkal változatosabb, lehetne, arról nem is beszélve, hogy azért a egy feltárás rengeteg cucc-ba kerül... és ha nekem kő kell, de csak nagyon kevés százalék lesz kő folyton, akkor feleslegesen tárogatok annyit...

Ennek az az oka, hogy rá legyél "kényszerítve" a piacra, a szövetségre, a másoktól való nyersanyagszerzésre, egyszóval arra, hogy ne csak tamagocsizz, hanem valamilyen formában vegyél részt a csoport életében.

Dynosaur 01-15-2010 09:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236844)
Ennek az az oka, hogy rá legyél "kényszerítve" a piacra, a szövetségre, a másoktól való nyersanyagszerzésre, egyszóval arra, hogy ne csak tamagocsizz, hanem valamilyen formában vegyél részt a csoport életében.

ahha, rendben... így már értem! :)

viszont akkor ez a szintenként más, ez biztos jól működik? (nem tudom, még nem igazán fedezgettem, de a többiek tapasztalatai alapján kérdezem... :))

Von 01-15-2010 10:00

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236846)
viszont akkor ez a szintenként más, ez biztos jól működik?

Ez lenne nekem is a kérdésem. A súgóban egyértelműen az van leírva, hogy szintenként mind az arány mind a bónuszos bánya fajtája változik.
Én azt tapasztaltam, hogy az arány mintha picit változott volna, de a bónuszos bánya végig ugyanaz, ahogy ezt mások is alátámasztották.

BigPi2 01-15-2010 13:03

Szerintem mindig változik, sőt én úgy tapasztaltam, hogy újrázáskor is változik.

Alg 01-15-2010 14:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236844)

Én mindenből egyformán találok, max. 3-4 db különbséggel:p

Remedy 01-15-2010 14:03

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 236879)
Szerintem mindig változik, sőt én úgy tapasztaltam, hogy újrázáskor is változik.

Ez biztos? Eddig te vagy az elso, aki ezt mondja, es azt meg vhogy ketlem hogy hol mukodik, hol nem... :)

Totya&Törpe 01-15-2010 14:11

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 236879)

az első ellenvélemyén:))
az elmúúlt 2év során kb 40 orit vittem fel csak célzott fedezéssel y-ba M-be és az orik 100% ugyanolyan arányban talált ha léptem velük M-be vagy H-ba akkor is:)

J.Ati 01-15-2010 16:11

Én is úgy emlékszem, hogy változik, de most majd megfigyelem jobban :)

Remedy 01-15-2010 16:24

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 236900)
az első ellenvélemyén:))
az elmúúlt 2év során kb 40 orit vittem fel csak célzott fedezéssel y-ba M-be és az orik 100% ugyanolyan arányban talált ha léptem velük M-be vagy H-ba akkor is:)

Azert ez eleg szignifikans tapasztalatnak tunik, hogy Ati utananezhessen vmi tesztkornyezetben vagy vmi... :)

richardka 01-15-2010 18:52

hmm, én mindig ugyanabba az arányba kapom a bányákat, szinte minden szinten, akár fordulok akár nem
nem érzékeltem semmi elotoldást amit a sugo irt:D

BigPi2 01-16-2010 08:03

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 236924)
Én is úgy emlékszem, hogy változik, de most majd megfigyelem jobban :)

Úgy emlékszem általában te is ugyanazokban a csoportokban játszol, mint én.

Azért merem biztosra állítani, mert az egyik újrázásnál nagyon megjártam. Eredetileg a bányák 60%-ka kő volt, majd ez újrázás után ugyan ilyen arányban átváltott fára.

Régebben mintha azt írta volna Ati, hogy ezek az arányok a csoporttól is függnek.

richardka 01-16-2010 14:29

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 237030)
Úgy emlékszem általában te is ugyanazokban a csoportokban játszol, mint én.

Azért merem biztosra állítani, mert az egyik újrázásnál nagyon megjártam. Eredetileg a bányák 60%-ka kő volt, majd ez újrázás után ugyan ilyen arányban átváltott fára.

Régebben mintha azt írta volna Ati, hogy ezek az arányok a csoporttól is függnek.

ha nálad ennyire váltouik, akkor légyszi cseréljünk orit :D:p

Tsobi 01-16-2010 17:11

2010-01-16 18:06:09 Embereid visszatértek 198 hektár föld felfedezéséről. Találtak 28 hektárnyi erdőt, 46 kőbányának alkalmas területet, 25 fém-, 13 agyag- és 9 drágakőlelőhelyet.

Ez az arány az előző szinten is ugyanez volt.
Nem lehet, hogy a rendszer azt is figyelembe veszi, hogy a csoportban melyek azok a bányatípusok, amelyekből több van? Mert ANARCH 2/D-ben rengeteg drágakőbánya van, pl és a fentieket tekintve akkor érthető a dolog.

Remedy 01-16-2010 17:31

Szerintem errol mar csak Ati nyilatkozhat, hiszen ugytunik, a tapasztalat nagymertekben ellentmond a sugonak. :)

NewLife 09-19-2010 18:46

En pl. negy szinten talalok osszesen 20 kobanyat ha torpevel megyek(itt kb. 500-1000 heki fedezes)...a falelohelyeket meg nem tudom kimeriteni:)

Xeper 09-19-2010 23:40

Quote:

Originally Posted by NewLife (Post 264434)
En pl. negy szinten talalok osszesen 20 kobanyat ha torpevel megyek(itt kb. 500-1000 heki fedezes)...a falelohelyeket meg nem tudom kimeriteni:)

Nem így működik a dolog... én 200 heki fedezés után járok 35 kőbányánál pl.

Remedy 12-19-2011 11:58

Gondoltam irok ide, ugyanis azota csomot lett tesztelve, torpe orszagok szintet leptek, fordultak, es a banya talalasuk _cseppet_ sem valtozott, _mindig_ ugyanaz a tipusu banya jott 80-90%-ban ugyanazzal az orszaggal, akarhany szintet lepett, es akarhanyszor fordult.

Belson is epp errol panaszkodnak.

cmaster333 10-11-2012 19:18

Es ha regelek 1 orit, ott ad 25 lelohelyet.
ez az az arany ami vegig fog kiserni a jatekon?

All times are GMT +1. The time now is 02:42.