![]() |
Minden, ami küzdősport, vagy harcművészet
Sziasztok!
Ugyan már látta,.hogy van egy ehhez hasonló topic, de nem tetszett,hogy összevontan volt az extrém sportokkal, ezért gondoltam, h nyitok egyet. Érdekelne, h ki milyen stílust tanul, tanult, az is írjon, aki tanulni akar. ÉN anno Ju Jitsu-t tanultam, de nem jutottam sokáig, csak 8 kyuig. Most újra elkezdeném, mert nekem ez akkor bejött és hiányzik. :) Tanultam mellete/utána egy ideig win thun kung fu-t is, de az nem igazán tetszett. Akit érdekel: http://www.jujitsu.hu vagy www.Jitsu.hu mutatok egy videjót is, amitől valakinek talán a kedve is megjön(a beillesztés sajna nem tudom hogyan van) http://www.youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY |
Quote:
Annak idején én karatéztam, de nem sokáig, mert megszűnt, pedig én is szerettem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vmiért nem jött be. Túlságosan kötöttnek véltem, meg volt valami elvont eszmei oldala a dolgnak,mint pl: - segítek a gyengéken, -fejlesztem az elmém, meg hogy eljön a világosság, stb..:D Ezeket kellett mondani meditáció közben. Na, mondom köszi, nem akarok szerzetes lenni :D |
Nem tudom hallott-e valaki a Kyusho-Jitsu-ról.
A Ninjutsu-ban konkrétan tanítják, a többi harcművészeben pedig elvétetten, de fellelhető. Az egy-érintéssel való győzelem(K.O) művészetéről van szó. Az emberi test azon vitális pontjait támadja, amely a hagyományos kínai akupunktúrás/presszúrás orvoslás is ismer,így érve el azonnali kiütést azzal, hogy teljes energia-összeomlást eredményez a szervezetben. Rosszabb esetben sérülhetnek a szervek, a legrosszabban pedig halál következhet be, de az azonnali eszméletvesztés mindenképp garantált. |
|
Ez komoly volt.
Érdekes lehet egy edzés. Gondolom elég sokan elájulnak edzés közben:o Találtam még egy durva videót. |
brrrr :S nagyon durva :S
|
Az emberi test mechanikája akcióban
|
Quote:
Egy jól betalált fojtásra érdekes a reakciója a szervezetnek (amúgy pl tisztán erőből feszítve nagyon sokáig ki lehet bírni gond nélkül, nekem is szakították már el pl a nyakamon az edző ruhát így) |
Nekem azért elég félelmetesnek tűnik azért, hogy szinte csak érintéssel él lehet érni az ellenfél teljes ko-ját! |
Junior nehézsulyban boxoltam amatör szinten.Csak sajnos a lábaim nem birták.Most csak simmán gyurok.(ritkán)
|
Az ökölvívást nagyon szeretem, de csak a tv-ben nézni...:)
Igazából még lehet, hogy az a leghatékonyabb, feltéve, ha nem visznek le a földre, vagy nem fognak le. A boxolók reflexei igazán jók! :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Na jó, belátom igazad van, nem voltam elég körültekintő.... Egy kis kocsmában, ahol dobásra, leszorításra, rúgásra nem igazán van hely, oda gondoltam. Mert ugye ott akkor csak ökölharc van, amiben a boxolók a legjobbak, abban ugye egyet értünk?:) De egyértelmű, ha az utcán támadnak meg többen, akkor jobb valami más, komplexebb elemekből álló stílus. |
Quote:
|
Quote:
De a lényeg nem a művelt küzdősport, hanem hogy milyen szinten űzi azt az illető, valamint mennyire tud függetleníteni tőle ('szabálytalan' elemeket belekombinálva a tudásába :) ) Ilyenkor jön elő az örök kérdés: Mit tanuljak? Harcművészetet, vagy küzdősportot? A kettőnek teljesen más a filozófiája, célja, nem lehet őket összehasonlítani. |
Quote:
Vagy egy KO spray :p |
Quote:
Link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Krav_maga Igazából nem képvisel olyan elemeket, amelyből igazán fölsimerhető lenne, hogy egy teljesen más stílusról lenne szó, mert végül is nem egészen az. Több stílusból merítkezik, mint pl: Ju Jitsu, Aikido, Bujikan Ninjutsu, és egyebek... sőt, kicsit wing thun kung fus- is: |
Összefoglaló vid. különböző harcműv./önvédeli rendszerek/küzdősportok technikáiból
Karate,Taekwondo, Ninjutsu, Aikido, Judo, Krav Maga, Sambo, Kung Fu,Savate,Muay Thai, MMA
Első rész: Második rész: Harmadik rész: Negyedik rész |
Sambo, MMA, marine corps és pankráció címek alatt egy halom judo technika van bemutatva... érdekes :)
Mindenesetre nagyon jók ezek az animációk. |
Azért érdekelne, hogy ha tényleg lábfejjel rugdosnának testre a karatésok (a többi vidit nem néztem meg), akkor meddig tudnának még lábon állni. :)
De amúgy jó a videó, viszonylag sok technikát bemutat. :rolleyes: |
Quote:
|
Quote:
Bár a bordák alá még jó lehet, de hátra, és fejre semmiképp. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Meg a legtöbb helyen addig gyötrik az ütésre használta felületeket, amíg az érző idegvégződéseket ki nem pusztítják :D |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De igazából, nekem már volt részem abban, hogy valakit lábfejjel fejbe rúgtam edzésen, utána pedig féllábon ugrálva mentem haza, mert csak csöppet fájt. :D Amúgy sípcsonttal is jó dolog rúgni, de fejre lábfejjel tényleg nem ajánlom. :) |
Quote:
|
Mind a három féléről hallottam (lábfejjel, talppárnával, sípcsonttal), de a talppárnát azért én is nehezen tudom elképzelni. :) De nyilván több-kevesebb gyakorlással meg lehet tanulni. Én személy szerint nem kedvelem a fejrúgást, szerintem lassú... (Legalábbis lassabb, mint egy combrúgás.) Én azt vallom, hogy lábbal láb- (max. test-), kézzel fej- (ill. test-)magasságban dolgozzunk. Lábbal fejre rúgni... Szerintem olyan, mint kézzel lábra ütni. :) De mivel nekem nincs 10 éves karate-múltam, ezért inkább be is fejezem. :p
|
Quote:
De ugye erősen függ az ellenfél és a Te magasságodtól. Ha alacsony vagy, nyilván nem rúgsz fejre, sőt, máshova sem nagyon, de ha magas, vagy hosszú lábad van akkor érdemes... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Persze, hogy lehet. Általánosságról beszéltem.
Amúgy ez nem karate. :) Tudom, persze, után ugyan ez van. De ettől még egyértelmű, hogy egy fejrúgás többszörös sérülést okoz mint egy ütés. :) |
Quote:
Egyébként értem az érvelésedet (bár a "pont"-os témával továbbra sem vagyok kibékülve :p ), de minden küzdősportot/harcművészetet művelőnek megvan a saját stílusa. Ettől (is) szép az egész! :) |
Quote:
Csak engem rúgtak már meg eleget, hogy érzem a hatását. :D |
All times are GMT +1. The time now is 07:05. |