Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A es 2/B fordulas kiegeszites (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4012)

Remedy 01-08-2010 10:13

1/A es 2/B fordulas kiegeszites

Sziasztok!

Volt valakinek az az otlete, hogy mivel, ha valaki huzamosabb ideig szeretne A-ban maradni, nem tudja ott novelni a szemelyisegei szamat, ezert a B-bol forgo orszag atadhassa a lefordulaskor kapott szemelyiseget az A-s orszagnak.

Rogton jott erre egy olyan korlatozas otlet, hogy ezt maximum 5000 koronkent lehessen megtenni. (Felolem lehet nagyobb is ez a hatar).

Ugy emlekszem, tobbeknek tetszett akkor ez az otlet, gondoltam, nyitok egy temat neki, ne sikkadjon el. :)

vityu 01-08-2010 10:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235684)
Sziasztok!

Volt valakinek az az otlete, hogy mivel, ha valaki huzamosabb ideig szeretne A-ban maradni, nem tudja ott novelni a szemelyisegei szamat, ezert a B-bol forgo orszag atadhassa a lefordulaskor kapott szemelyiseget az A-s orszagnak.

Rogton jott erre egy olyan korlatozas otlet, hogy ezt maximum 5000 koronkent lehessen megtenni. (Felolem lehet nagyobb is ez a hatar).

Ugy emlekszem, tobbeknek tetszett akkor ez az otlet, gondoltam, nyitok egy temat neki, ne sikkadjon el. :)

Az ötlet tetszett, viszont nem tudom, hogy mennyire lenne jó, ha az A-ban 1 év alatt mindenki 3szemes lenne.
Én nem választanám, inkább majd feljövök egy több szemessel, mert mégis izgalmasabb egy országgal klánütésekkel feljönni, mint csak úgy csettinteni neki egy személyiséget.
Amúgy is arról volt szó, hogy játéktudás nélkül lehet ücsörögni a top-ban. Akkor most az lenne, hogy játéktudás nélkül több számmal lehet ücsürügni a top-ban?

Csak úgy lenne fair, ha az A-s ország azon a szinten van, ahová a B-snek kellene jutni a TOP% eléréséhez. Mert könnyebb egy 1 személyiséges országgal mindig eljutni a top 30-ig, és ordulás után újra egy személyiségesként végigmenni, mint 5-6 szemet összeszedve lefordítani az A-s országot, és a helyére felütni.

Remedy 01-08-2010 10:41

A nemet nyomogatok kifejthetnek a velemenyuket is, egy (normalis) felvetesre nem nagyon illik nemet nyomogatni.

Mielott kitalaljatok, hogy szemelyes indok van benne: Kosz nem, nekem epp eleg szemelyisegem van A-ban. :) A tobbiekre gondoltam. :)

Vityu: felolem lehet barmilyen nehezites is... :)

De plane, ha lesznek uj szemelyisegek, azok ne azt celozzak mar meg, hogy emiatt forduljanak A-bol, mert az egy igen buta cel. :)

Princ 01-08-2010 10:43

Quote:

Erre lenne egy külön számláló, vagy a topkörökből vonódna le? De akármelyik is, feltételként sztm elfogadhatóbb e helyett, ha az 1A ori kék száma nem lehet magasabb ilyen módon a 2B-ből forduló országénál. Ez időkorlát is egyben, új játékos esetén 2 országgal 10k kör, 4 orival 4k kör, asszem. (eredeti by Ati)

Remedy 01-08-2010 10:44

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 235691)
Erre lenne egy külön számláló, vagy a topkörökből vonódna le? De akármelyik is, feltételként sztm elfogadhatóbb, ha az 1A ori kék száma nem lehet magasabb ilyen módon a 2B-ből forduló országénál.

En kulon szamlalora gondoltam, de lehet ez tobb is mint 5k kor. A Te kiegeszitesed is okos gondolat. :)

Gabro 01-08-2010 10:47

Quote:

Sziasztok!

nekem személy szerint nem tetszik az ötlet.
az is érdekes lenne, ha valaki mellettem egyszer csak bekékülne...nem szimpatikus a gondolat

ezzel magam ellen is beszélek, mégse vonzó a dolog

J.Ati 01-08-2010 10:47

Remy!

A te javaslataid normálisak, de mégse tudom támogatni.

Súgó: Azok az országok, akik már végigjátszották a játékot, és az első vagy második szintről újraindultak (a nevük mellett egy kis kék (2), vagy nagyobb szám szerepel), egyszerre több személyiséget is választhatnak.

A lényeg az újrainduláson van.
Aki több személyiséget szeretne A-ban, az vigyen fel egy többszemélyiségű országot. Ez az átpasszolás nem egy nyerő ötlet.

vityu 01-08-2010 10:49

Quote:

Erre lenne egy külön számláló, vagy a topkörökből vonódna le? De akármelyik is, feltételként sztm elfogadhatóbb e helyett, ha az 1A ori kék száma nem lehet magasabb ilyen módon a 2B-ből forduló országénál. Ez időkorlát is egyben, új játékos esetén 2 országgal 10k kör, 4 orival 4k kör, asszem.

Ha van A-n kívül 2 országod, akkor is meg van 5k kör alatt. Ettől kevesebb semmiképpen sem legyen.

Remedy 01-08-2010 10:52

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 235694)
Remy!

A te javaslataid normálisak, de mégse tudom támogatni.

Súgó: Azok az országok, akik már végigjátszották a játékot, és az első vagy második szintről újraindultak (a nevük mellett egy kis kék (2), vagy nagyobb szám szerepel), egyszerre több személyiséget is választhatnak.

A lényeg az újrainduláson van.
Aki több személyiséget szeretne A-ban, az vigyen fel egy többszemélyiségű országot. Ez az átpasszolás nem egy nyerő ötlet.

Semmi gond, csak a velemenyed is fejtsd ki. :) Igy, ahogy most tetted. :)

Gyula 01-08-2010 10:54

Én nem támogatnám ezt a lehetőséget. A szemet az az ország kapja aki megdolgozott érte. Ne egy ork aki felütötte magát nagy hekire, tábornok tudós szemmel, majd mikor egy biztonságosabb környezetben, nagy hekin, elég sok időt üldögél ne kapjon mellé még egy kereskedő szemet is.

-Fegya- 01-08-2010 11:03

Én ellenzem a javaslatot mert
-nekem jobban tetszik az Új személyiség: szövetségi harcos javaslatom és a két javaslat kizárja egymást
-szerintem jót tenne az 1A-nak, ha a több személyiségre hajtó orik az 1A-ból fordulnának.

Serg 01-08-2010 17:03

Nem támogatom semmilyen formában: aki több szemes orit szeretne az A ban az forduljon le és hozzon fel többszemes országot.
Nem is értem ilyesmi hogy vetődhet fel valakiben:a második harmadik sokadik személyiség annak jár aki körbefordul,ha nem megy körbe akkor nem jár.

Princ 01-08-2010 17:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235695)
Ha van A-n kívül 2 országod, akkor is meg van 5k kör alatt. Ettől kevesebb semmiképpen sem legyen.

Többértelmű a dolog, egyrészt ha A-n kívül van 2 ori (nem nekem és nem is neked, hanem valakinek), az a fentebbi példában 3-nak felelne meg.
Másrészt idő alatt sztm azt érdemes nézni, amennyi alatt effektíve megszerezhető lenne így az A-s ori kiskék száma, az pedig alap esetben (új ember, 2 ori) nem annyi amíg 1x fordul, mert először a lentinek kéne szereznie s csak aztán jutna a föntinek, ez pedig nem 5k kör, hanem 10k ahogy a kék számok tartanak a végtelen felé. :D

ez persze szőrszálhasogatás. :)

szinkoly 01-08-2010 17:56

Nekem nem tetszik az ötlet, és ugyanaz a legfőbb ellenindokom, mint sokaknak előttem: Aki fenntart orit A-ban (legyen az vagy azért, hogy fent játszhasson, vagy azért, hogy könnyebben forogjon lent), az igenis forduljon le, ha szeretne rá több személyiséget. Az igaz, hogy nem könnyű dolog, de ha közben forog a B-s orival és arra szerez kék számot, az már így is könnyítés. Ezek után nehogy már megkapja az A-s orijára is a plusz szemet. Ennyire ne legyen könnyű.

Remedy 01-08-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 235757)
Nekem nem tetszik az ötlet, és ugyanaz a legfőbb ellenindokom, mint sokaknak előttem: Aki fenntart orit A-ban (legyen az vagy azért, hogy fent játszhasson, vagy azért, hogy könnyebben forogjon lent), az igenis forduljon le, ha szeretne rá több személyiséget. Az igaz, hogy nem könnyű dolog, de ha közben forog a B-s orival és arra szerez kék számot, az már így is könnyítés. Ezek után nehogy már megkapja az A-s orijára is a plusz szemet. Ennyire ne legyen könnyű.

Csak egy felreertest tisztaznek: nincs is. Vagy ez kapja, vagy az.

szinkoly 01-08-2010 18:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235758)
Csak egy felreertest tisztaznek: nincs is. Vagy ez kapja, vagy az.

Igaz-igaz, mea culpa, elnézést.
Viszont:
Ez is könnyebb... Mégpedig azért, mert: Sokaknak van A-ban jól kidolgozott, gigás országai, amiket nem szeretnének lefordítani, ha már olyan magasra jutottak nagy nehézségek árán. Ez érthető. De attól még a forgó ország, amitől úgymond megkapná az új szemet, az azt magának teljesíti és szerzi meg, az A-s ori "semmit se tesz érte". Könnyítésnek érzem ezt e lehetőséget, hiszen mivel A-s ori mellett könnyebb egy lenti forgónak több személyiséget szerezni, ezért ha ezt még át is adhatná a fentinek, akkor ezzel könnyítenénk az A-s ország helyzetét.

Dynosaur 01-08-2010 19:27

alapvetően én sem támogatnám ezt a dolgot... :)

ha viszont netalántán bevezetésre kerülne, akkor ez egy nagyon okos gondolat:

Quote:

...az 1A ori kék száma nem lehet magasabb ilyen módon a 2B-ből forduló országénál....

sutike31005 01-09-2010 18:21

Quote:

Sziasztok!

nem tetszik..:P :D:D:D nem támogatom :) tessék forogni a fő orival :P

reichz 02-03-2010 18:02

Én úgy gondolom aki A ban akar játszani játszon azzal az orival amivel feljutott , ez az ötlet csak elősegítené azt a folyamatot , hogy a top egyre feljebb kerüljön , én inkább olyasmit támogatnék , hogy a második szintről az első orival 2000 kör után a másodikkal 3000 kör után és így tovább... lehessen lefordulni , az újonan A ba feljutó országoknak egyre nehezebb megyszerezni az új személyiséget miközben a régen ott játszók így is vidáman pörögnek a második szintről, arra kellene kitalálni inkább valamit , hogy a sok fent üldögélő orit lefordulásra késztessük , akik később kezdtek játszani így is óriási hátrányban vannak már.

richardka 02-03-2010 19:40

nem támogatom ezt, mert nagyon feltolná a top határt, igy is elszabadul

Pool 02-03-2010 19:49

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 239715)
arra kellene kitalálni inkább valamit , hogy a sok fent üldögélő orit lefordulásra késztessük , akik később kezdtek játszani így is óriási hátrányban vannak már.

Majd Te felmész és addig ütöd őket, míg jobbnak látják, ha lelépnek...

reichz 02-04-2010 19:35

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 239724)
Majd Te felmész és addig ütöd őket, míg jobbnak látják, ha lelépnek...

:D fent vagyok és ütöm őket de semmi hatás :eek:

Gabro 02-05-2010 07:13

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 239834)
:D fent vagyok és ütöm őket de semmi hatás :eek:

ne add fel! :D
pár ezer ütés és történelmet írhatsz:D

reichz 02-05-2010 10:00

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 239851)
ne add fel! :D
pár ezer ütés és történelmet írhatsz:D

nem panaszkodom egyébként, orkal viszonylag egész hamar felértem, de itt lakom :D ha megyek valahova hónom alatt a gép:) kevés játékosnak van lehetősége erre sokan hónapokra elássák magukat ide mire apránként a képzésből felnyomják az elfjüket abszolút megértem őket , hogy utána már eszük ágában sincs feladni a nehezen megszerzett pozíciójukat, nekem is van egy elfem a jégben itt , de ha több orid van és nem az A ban szeretsz játszani mert eddig mindenhol azokról volt szó akik itt szeretnek :rolleyes: előbb utóbb minden szinten lesz egy orid amivel nem tudsz lépni ujrázgatsz velük vagy szabizol egy évre, és várod hogy felérjen végre az az elfi, mindenképp jó lenne ha könnyebben lehetne fordulni A ból is legalább egyenlővé tenni a nehézségi fokát a B ből történő fordulással, ráadásul a mostani 5-6 vagy több szemes orik annak idején jóval egyszerűbben tudtak új szemeket szerezni az akkori szabályokból eredendően.

Remedy 02-05-2010 10:11

Ha a temahoz erdemben nem tudtok hozzaszolni, ne tegyetek, koszonom.

reichz 02-05-2010 10:34

Quote:

Sziasztok!

igazad van kissé elkanyarodtam a témától:( visszakanyarodva én semmiképp sem támogatnám az 5letet , hogy a személyiségeket át lehessen adni másik orinak, ha fent akarsz játszani és szeretnél több személyiséget erre most is megvan a lehetőség : körbe kell menni egyszer:cool:

Pacsi 02-05-2010 10:51

Támogatom, hogy át lehessen adni személyiséget az 1A-s országnak! Jelen pillanatban nem nagyon kívánatos onnan lefordulni. A lentebbi országaimnak meg már van egy kazallal :D (na jó túloztam picit)

Gabro 02-05-2010 11:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239867)
Ha a temahoz erdemben nem tudtok hozzaszolni, ne tegyetek, koszonom.

A témához szólva (amit korábban is leírtam):
nem támogatom, magam ellen is beszélek, az elfemnek lehetne ott még pár hasznos szem, de köszönöm nem.

Majd ha lesz kedvem és IDŐM az offenzív játékhoz A-ban, felviszek egy sokszemes orit és játszok, de egyelőre kényelmes az elfem és a deffenzív játék ott.
Ha a szabályokon változtatás történik, és szerencsésebb lesz lefordulnom, akkor azt is megteszem, nem az első országom a mostani se A-ban....

A kis kéket meg az az ország kapja meg szerintem amelyik megjárja a kört. NEKEM így a szimpatikus!
thx

Gabro 02-05-2010 11:33

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 239872)
Támogatom, hogy át lehessen adni személyiséget az 1A-s országnak! Jelen pillanatban nem nagyon kívánatos onnan lefordulni. A lentebbi országaimnak meg már van egy kazallal :D (na jó túloztam picit)

És véleményed szerint miért lenne jó ha átadnád a szemet a fenti országnak?
Kérlek indokold is meg

Remedy 02-05-2010 11:39

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 239877)
És véleményed szerint miért lenne jó ha átadnád a szemet a fenti országnak?
Kérlek indokold is meg

Szerinted miert jo ha egy elf tobbet termel vagy egy ork nagyobbat ut? Butasagokat azert nem kell kerdezni... :)

reichz 02-05-2010 11:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239880)
Szerinted miert jo ha egy elf tobbet termel vagy egy ork nagyobbat ut? Butasagokat azert nem kell kerdezni... :)

miért érzem azt , hogy szerinted mindenki ostoba aki nem látja jónak ezt a javaslatot? :confused:

a kérdés nem erről szól , hogy jó-e az adott országnak a plusz szem, naná hogy jó. A kérdés az hogy miféle úton juthat hozzá - persze lehet én értettem rosszul:(

Remedy 02-05-2010 12:14

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 239881)
miért érzem azt , hogy szerinted mindenki ostoba aki nem látja jónak ezt a javaslatot? :confused:

a kérdés nem erről szól , hogy jó-e az adott országnak a plusz szem, naná hogy jó. A kérdés az hogy miféle úton juthat hozzá - persze lehet én értettem rosszul:(

Fogalmam sincs miert erzed, csak a felesleges kerdeseket szerintem keruljuk. (Epp ezt fogalmaztad meg Te is)

Nem az a kerdes jo-e, hanem hogy nem tul tap-e a javaslat. :)

Amugy, bar egy masik topicban lett felvetve, es akkor jo otletnek tunt, es Ati is tamogatta, mar en sem vagyok teljesen biztos benne, hogy ez jo otlet. Rengeteg kek lenne A-ban, hosszutavon tenyleg nem sok ertelme lenne. :)

Gabro 02-05-2010 12:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 239880)

Várj...tényleg...nálam is így van, a kis négyesemnél tényleg van némi előnyöm..:D
CSAK ÉN NEM ERRE GONDOLTAM!
hanem hogy némi érvre, ami a javaslat támogatását tartalmazná...pl szeretném hogy fenn kéküljenek az országok mert...

kicsit nyűgös vagy mostanában, minden OK?
:)

Ja és A felpörgetése is napirenden van, véleményem szerint ez a javaslat totálisan tovább punnyasztaná az A csoportot.

reichz 02-05-2010 12:40

ha házhoz jönnek a személyiségek , méginkább eldurvulna a most sem kicsi különbség a fentlévő nagy giga orik és kezdők között , mert ugye legalább egyszer mindenkinek egy személyiséggel kell feljutni a tpoba mielőtt örökölhetne újabb szemeket - már ha akarna.
igazából alsóbb szinteken előny és hátrány is egyben a több szem az A ban csupán előnyei vannak

Merengő 02-05-2010 19:02

első olvasásra jó ötletnek tünt, de átgondolva.. szerintem ez csak rontana a helyzeten A ban, így sem nagyon frissülnek az orik, és ha ez megvalósulna, akkor már azok sem mennének körbe, akik több szemet szeretnének A ba...

All times are GMT +1. The time now is 02:08.