Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf tolvajként, tippek, trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4005)

zpoll 01-05-2010 15:26

Fél-elf tolvajként, tippek, trükkök

Sziasztok!

Kezdtem egy újat fél-elf el, és nagyon erős tolis szeretnék lenni! Jó lenne ha tudnátok ajánlani néhány éplistát (legyen benne tanya is), aminél alig van seregem viszon nagyon sok a tolim illetve varim, ez érdekelne igazából, mivel ha sok a tolim/varim, könnyen le tudok győzni hadis orikat is! Másik kérésem pedig az lenne, hogy fél-elf-el (tolissal), mf-ként (+10%) vagy szöviben érdemes nyomni?

További tippeket trükköket várnék még a fél-elf fajjal kapcsolatban! :)

Előre is köszönöm segítségeteket :)

Ati 01-05-2010 15:30

Quote:

Originally Posted by zpoll (Post 235276)
nagyon erős tolis szeretnék lenni! Jó lenne ha tudnátok ajánlani néhány éplistát (legyen benne tanya is)

Vagy nagyon erős tolis szeretnél lenni, vagy legyen benne tanya is.

Egy nagyon erős tolis össze tudja magának lopni a gabonát, nem kell neki tanya. Különösen 5. szinten. Ha tanyát tartasz, máris gyengébb tolis vagy, legalább annyival.

Von 01-05-2010 15:31

Quote:

Sziasztok!

Kezdtem egy újat fél-elf el, és nagyon erős tolis szeretnék lenni! Jó lenne ha tudnátok ajánlani néhány éplistát (legyen benne tanya is), aminél alig van seregem viszon nagyon sok a tolim illetve varim, ez érdekelne igazából, mivel ha sok a tolim/varim, könnyen le tudok győzni hadis orikat is! Másik kérésem pedig az lenne, hogy fél-elf-el (tolissal), mf-ként (+10%) vagy szöviben érdemes nyomni?

Szia!

Itt megtalálod az összes kérdésedre a választ kb:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618

Meg ez is kapcsolódik a félelfhez:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3006

:)

vityu 01-05-2010 15:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235278)
Vagy nagyon erős tolis szeretnél lenni, vagy legyen benne tanya is.

Egy nagyon erős tolis össze tudja magának lopni a gabonát, nem kell neki tanya. Különösen 5. szinten. Ha tanyát tartasz, máris gyengébb tolis vagy, legalább annyival.

Ha a kajaellátást kell lopni, akkor hol lesz a haszon? Mert a haszonszerzésért lesz tolis valaki. :)

Ati 01-05-2010 15:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235282)
Ha a kajaellátást kell lopni, akkor hol lesz a haszon? Mert a haszonszerzésért lesz tolis valaki. :)

Ha 10 lopásból 2 kajára megy, az még mindig jobb, mintha 10 lopásból 2-t bukik.

vityu 01-05-2010 16:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235283)
Ha 10 lopásból 2 kajára megy, az még mindig jobb, mintha 10 lopásból 2-t bukik.

10 lopásból 2 nem fog fenntartani kajával egy tf felest, ameddig regenerálódik. :)
Érdemes szerintem tanyát tartani benne. Annyira legalábbis, hogy ne csak kajalopásból álljon ki. Mondjuk én ha a piac engedi, akkor venném inkább, és tf lene, de a piacot nem látjuk, hogy megéri-e.

Alg 01-05-2010 16:14

TF, csak vari-tolit tartani bent, sereget meg ha védeni kell, (és tudsz is) akkor venni

az ellen meg éplista nélkül hadd találgasson...

Dus 01-05-2010 17:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235282)

A kaja mellett más is jön a raktárból. :)

De amúgy meg én is ezt mondom:

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 235285)
TF, csak vari-tolit tartani bent, sereget meg ha védeni kell, (és tudsz is) akkor venni

az ellen meg éplista nélkül hadd találgasson...

Csak nem tf-be, hanem tanyahiányosan.

Von 01-06-2010 00:07

Quote:

Sziasztok!

Na most ráérek, úgyhogy nem csak linkeket rakok be, hanem írok valami okosnak tűnőt is.
Először is éplista: (mondjuk 200 hekire)
Még a konkrétumok leírása előtt hozzáteszem, hogy nagyban a környéken múlik, hogyan kell variálni. Jó esetben egy jó felessel vagy gömböd vagy éplistád van a közel s távoli környéked összes orijáról, szóval kényelmesen tudod igazítani ahhoz. Szóval az éplistatipp nem konkrét, inkább irányadó (figyelembe véve amit írtál, de egyébként én is szoktam hasonlót használni):
(na meg a piaci gabonaár és gabonamennyiség sem mindegy hogy néz ki)

Ház 36 (18%)
Barakk 16 (8%)
tanya 12 (6%)
raktár 20 (10%)
kocsma 70 (35%)
templom 46 (23%)

Ezt igazából lehet még összevissza élezni, de az esetek 99%-ban teljesen felesleges. Így egy kényelmes 9+1 körös orid lehet. Ja és természetesen az első személyiségválasztás félelfnél a tudós.
Igazából tök mindegy, hogy mf vagy-e vagy szövis, mind a kettő verzióban játszható a félelf.

Quote:

ha sok a tolim/varim, könnyen le tudok győzni hadis orikat is!

Ezt viszont sürgősen felejtsd el. Nem győzöl le félelffel senkit, nem is arra való, hanem lopásra. A fényt győzöd le maximum vele, abban az értelemben, hogy sosem vesznek észre és sohasem látnak meg, még jobb esetben nem is gyanakodnak rád :) A félelffel nem szabad háborút provokálni. Addig örülj, és azért tégy meg mindent, hogy soha senki ne akarjon bántani (közben persze lopj szét lehetőség szerint mindenkit). Erre nagyon sok technika és "trükk" van, a linkelt topicban is, majd lehet arról is írok később :)

Ja és ez teljesen személyes véleményem, hogy 200 hekitől felfelé haladva egyre kevébé jönnek ki a félelf előnyei, 5. szint felett meg már szinte teljesen felesleges.

Gabro 01-06-2010 05:54

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235355)
Ezt viszont sürgősen felejtsd el. Nem győzöl le félelffel senkit, nem is arra való, hanem lopásra. A fényt győzöd le maximum vele, abban az értelemben, hogy sosem vesznek észre és sohasem látnak meg, még jobb esetben nem is gyanakodnak rád :) A félelffel nem szabad háborút provokálni. Addig örülj, és azért tégy meg mindent, hogy soha senki ne akarjon bántani (közben persze lopj szét lehetőség szerint mindenkit). Erre nagyon sok technika és "trükk" van, a linkelt topicban is, majd lehet arról is írok később :)

Ja és ez teljesen személyes véleményem, hogy 200 hekitől felfelé haladva egyre kevébé jönnek ki a félelf előnyei, 5. szint felett meg már szinte teljesen felesleges.

az éplistáddal kb egyetértek, könnyen játszató és 200 hekin tényleg felesleges túlélezni
ha értelmesen kiépült orival (szövivel) találkozol akkor észrevétlenül lopj csak, mert nagyon elkalapálnak:D
és lehetőleg jó óriás varival (és szövijeivel) ne szórakozz (főleg mf-ként), mert esetleg napokig nem fogsz tudni lopni...;)

Von 01-06-2010 12:24

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235358)
ha értelmesen kiépült orival (szövivel) találkozol akkor észrevétlenül lopj csak, mert nagyon elkalapálnak:D

Mindenki ellen észrevétlenül kell lopni, mert később változhat a felállás. Pl akit loptál belép szövibe és emlékszik a nevedre :)

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 235358)
és lehetőleg jó óriás varival (és szövijeivel) ne szórakozz (főleg mf-ként), mert esetleg napokig nem fogsz tudni lopni...;)

Szerintem mindegy kivel szórakozol, mert ha két orkkal szórakozol és lebuksz az nem jobb annál, mintha egy 30% templomos óriás ellen buksz le. Nem szabad lebukni, ezért kell mindent megtenni. Ha szövit lopsz mindig arra kell nyitni kaput aki intuitíve a legkevésbé kell, hogy nézze magán a kaput, és azon keresztül lopod le a szövijét. Mf-eket is csak úgy szoktam (mf-ként), hogy megvan a kapu, és záródás előtt lopom, közben meg már kifigyeltem a következő célpontot és nyitottam arra is már. Amúgy a legjobban másik félelfeket éri meg lopni. Rettentően sokan játszanak kevés templommal és sok tolival félelfek, akiket le lehet 23% templommal ártózni úgy, hogy végig beférhessen az ember a delikvenshez. Meg nem árt egy jó adak meggyőzőképesség és diplomáciai érzék se :) Pl amikor valaki nézi magán a kaput és észreveszi a tiéd, nem árt meggyőzni, hogy csak méregetted (azt úgysem tudja, hogy félelf vagy, ha nem varis) :) Illetve az ügyesebb védekezés már az félelf ellen nem félelfként, hogy észreveszed a kaput, de nem szólsz a kapu nyitójának, hanem kipakolsz, hogy minél kevesebb tekit vigyen, majd mikor végiglop, nézel kaput és megállapítod, hogy nincsen rajtad egy sem, akkor mehet a mészár :D

siQ 01-06-2010 12:29

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235454)
Illetve az ügyesebb védekezés már az félelf ellen nem félelfként, hogy észreveszed a kaput, de nem szólsz a kapu nyitójának, hanem kipakolsz, hogy minél kevesebb tekit vigyen, majd mikor végiglop, nézel kaput és megállapítod, hogy nincsen rajtad egy sem, akkor mehet a mészár :D

Amint észreveszed a kaput mehet a mészár szerintem a félelfre.. ne nyitogasson kapukat:) legjobb védekezés az elrettentés:)

Von 01-06-2010 12:31

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235457)
Amint észreveszed a kaput mehet a mészár szerintem a félelfre.. ne nyitogasson kapukat:) legjobb védekezés az elrettentés:)

Na ja de nem mindenki ilyen :p Sőt, az emberek 99%-a nem :)
Azt se árt mondjuk hozzátenni, hogy a félelf kapuja az esetek nagy többségében nem jelent lopkodást. Én legalábbis elég sok kaput szoktam tartani ilyen-olyan okokból, aminek csak egy kis része lopós :)
Szóval ez a van kapu, megy a mészár kicsit olyan, mint amikor a gömbkísérletet nyílt provokációnak veszik. Hiszen azután is jöhet a sereg, kapu után is a lopás. Vagy nem. :)

Remedy 01-06-2010 12:54

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235454)
Illetve az ügyesebb védekezés már az félelf ellen nem félelfként, hogy észreveszed a kaput, de nem szólsz a kapu nyitójának, hanem kipakolsz, hogy minél kevesebb tekit vigyen, majd mikor végiglop, nézel kaput és megállapítod, hogy nincsen rajtad egy sem, akkor mehet a mészár :D

Ha mar van "gyanusitottad", egyszerubb a hirnevet nezni a vegiglopas utan... :)

csákány 01-07-2010 00:36

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 235457)

Amikor kezdtem a játékot már akkor mészároltam,ha valaki gömbözni próbált nemhogy kapu legyen rajtam :D

csákány 01-07-2010 00:38

Lehet ,h jó a félelf 200 hekin,de ott meddig kell lopnod,h legyen belőle vagyonod?Persze az 5. szintre gondoltam a 200 hekit nem a B be :)

Von 01-07-2010 10:08

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 235538)
Lehet ,h jó a félelf 200 hekin,de ott meddig kell lopnod,h legyen belőle vagyonod?Persze az 5. szintre gondoltam a 200 hekit nem a B be :)

1000 kör alatt simán szétlopsz mindenkit. Beleértve azt is, hogy a pontlistában lemész bizonyos arcokért közben, illetve mondjuk a 45% kocsmás emberre ráépülsz 66% félelf kocsmával, illetve szövihelppel a félelf által egyedül nem lopható orikat is szétlopod. Aztán, hogy mennyi pénz volt a csopiban 200 hekin, az meg már nem rajtad múlik, csak az, hogy a nagyját összegyűjtötted :)

Remedy 01-07-2010 10:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235559)
1000 kör alatt simán szétlopsz mindenkit. Beleértve azt is, hogy a pontlistában lemész bizonyos arcokért közben, illetve mondjuk a 45% kocsmás emberre ráépülsz 66% félelf kocsmával, illetve szövihelppel a félelf által egyedül nem lopható orikat is szétlopod. Aztán, hogy mennyi pénz volt a csopiban 200 hekin, az meg már nem rajtad múlik, csak az, hogy a nagyját összegyűjtötted :)

O, nem. A nagyjat vedi a konyvtarkulcs. (Az esetek nagy reszeben....) :)

Von 01-07-2010 10:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 235560)
O, nem. A nagyjat vedi a konyvtarkulcs. (Az esetek nagy reszeben....) :)

Arra mondtam, hogy kellenek a szövik, akik a félelf által egyedül nem lopható orikat is segítenek lopni :)

csákány 01-07-2010 10:37

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235561)
Arra mondtam, hogy kellenek a szövik, akik a félelf által egyedül nem lopható orikat is segítenek lopni :)

Ahhoz viszont nem kell félelfnek lenned,h tekiíró gnómot lelopj ,ha nincs kulcs.

Von 01-07-2010 10:41

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 235565)
Ahhoz viszont nem kell félelfnek lenned,h tekiíró gnómot lelopj ,ha nincs kulcs.

Ahhoz viszont igen, hogy mindenki mást is lelopj. No meg a téma címe is ez :)

Von 01-07-2010 23:12

Na mesélj csákány mi nem tetszett? Full nem megtévesztőt, hanem igazat írtam...

csákány 01-08-2010 00:36

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235566)
Ahhoz viszont igen, hogy mindenki mást is lelopj. No meg a téma címe is ez :)

Igaznak igaz csak nem sokat ér :)
Erre már írtam,h mást lelophatsz évekig is akár akkor se leszel tele lével .ha a normál 5. szint piacait nézzük

Von 01-08-2010 00:58

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 235648)
Erre már írtam,h mást lelophatsz évekig is akár akkor se leszel tele lével .ha a normál 5. szint piacait nézzük

Te tudod mit beszélsz!?
Mást lophatok évekig akkor sem leszek tele, ha az ötös normál piacaihoz viszonyítunk? Inkább olyan topikokhoz adj tanácsot, amihez esetleg értesz is.
Ha te tolisként még nem tettél szert tetemes vagyonra 5. szinten, az a saját fogyatékkoságod, nem másé... Sajnálom, hogy korlátoltak a képességeid...

Megsúgom, hogy én már több ilyen akció után is voltam eléggé tele lével, az 5. szint piacaihoz nézve is. Te nem tudom, hogy honnan veszed az ilyen gondolataid.

ui: és ha ebben a topicban esetleg egy grammnyi tanácsot adnál arról, hogy hogy kell félelffel játszani, akkor még lehet hiteles is lennél...

Pali papa 01-08-2010 11:54

Quote:

Az én tapasztalataim alapján az 5. szinten felesnek lenni egyenlő a könnyű és gyors meggazdagodással...
Nem tudom hol és hogyan játszol, de javaslom próbáld ki.
;)

Von 01-08-2010 13:38

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235649)
Ha te tolisként még nem tettél szert tetemes vagyonra 5. szinten, az a saját fogyatékkoságod, nem másé...

OFF: az meg az enyém :D

bubuman1 01-08-2010 14:53

Quote:

Hát ez tényleg fura! :eek:
Én az y-ban a vagyonom 80%-át loptam. :D
A többi 20%-ot tőzsdézgettem.Amúgy több év alatt annyit lehet összelopni,h. pár 100 orit fel lehet tápolni belőle. (csak legyen elég időd)
Persze sokszor szerencse kell,h. találj gazdag célpontot.

Redback 01-08-2010 20:19

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 235727)
Hát ez tényleg fura! :eek:
Én az y-ban a vagyonom 80%-át loptam. :D
A többi 20%-ot tőzsdézgettem.Amúgy több év alatt annyit lehet összelopni,h. pár 100 orit fel lehet tápolni belőle. (csak legyen elég időd)
Persze sokszor szerencse kell,h. találj gazdag célpontot.

Y-ban nemtudom mostanában hogy van, de mikor még játszottam egy pénzes orit leloptál, ami nem vette a pénzét, azért eléggé kaptál, persze kijöhettél belőle győztesen is.

levi18 01-09-2010 12:35

hát, azért az már ritka esett amikor győztesen jöttél ki egy ilyen helyzetből :rolleyes:

csákány 01-10-2010 15:51

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235649)
Te tudod mit beszélsz!?
Mást lophatok évekig akkor sem leszek tele, ha az ötös normál piacaihoz viszonyítunk? Inkább olyan topikokhoz adj tanácsot, amihez esetleg értesz is.
Ha te tolisként még nem tettél szert tetemes vagyonra 5. szinten, az a saját fogyatékkoságod, nem másé... Sajnálom, hogy korlátoltak a képességeid...

Megsúgom, hogy én már több ilyen akció után is voltam eléggé tele lével, az 5. szint piacaihoz nézve is. Te nem tudom, hogy honnan veszed az ilyen gondolataid.

ui: és ha ebben a topicban esetleg egy grammnyi tanácsot adnál arról, hogy hogy kell félelffel játszani, akkor még lehet hiteles is lennél...

Jól van jön már a sértegetés ezt tudjátok :D
Gazdagságról annyit kinek mi a gazdagság ,ha neked sikerült több mrd-t lopnod az 5be(nem a tekiírokra gondolok,mert ugye azt írtam,h azt más fajjal is lophatod,ha nincs kulcs)akkor gratulálok.
többet nem offolok itt csak leírtam a véleményen,ha tetszik ,ha nem :D

Hex 01-10-2010 16:08

gnómmal w-ben 1 hónap alatt 4,5 milla tekit loptam össze :)

Von 01-10-2010 16:08

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236000)
Jól van jön már a sértegetés ezt tudjátok :D
Gazdagságról annyit kinek mi a gazdagság ,ha neked sikerült több mrd-t lopnod az 5be(nem a tekiírokra gondolok,mert ugye azt írtam,h azt más fajjal is lophatod,ha nincs kulcs)akkor gratulálok.
többet nem offolok itt csak leírtam a véleményen,ha tetszik ,ha nem :D

Sajnálom, ha megsértődsz amiért megszólnak, ha olyan témában írsz nem helyénvaló dolgot, amit szemmel láthatóan nem is próbáltál még ki. Teszed mindezt egy "stratégia és tippek" topicban...

"Gazdagságról annyit kinek mi a gazdagság "
Ez a mondatod pedig a burkolt hülyének nézés mintapéldája és még te vagy felháborodva :D

Ja, és gratulálhatsz, nem csak nekem. Még egyszer nem kellett volna leírva bebizonyítanod, hogy fogalmad sincs miről beszélsz, elsőre is rájöttünk :)

Von 01-10-2010 16:14

Quote:

Azért felteszem a kérdést: Te kipróbáltad már ezt?

csákány 01-10-2010 21:11

Quote:

Originally Posted by Von (Post 236011)
Azért felteszem a kérdést: Te kipróbáltad már ezt?

Nem csak Te próbáltad Te vagy az okos.Te vagy a legjobb hódítós meg neked van a legnagyobb arcod.
Többet nem írok ide Te se tedd velem kapcsolatba.;)

Ati 01-10-2010 21:13

Mi van itt ma este? :(

csákány 01-10-2010 21:14

semmi ,leírtam egy véleményt és okoskának nem tettszett és azóta szívja a vérem :D

Von 01-10-2010 21:22

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236147)
Nem csak Te próbáltad Te vagy az okos.Te vagy a legjobb hódítós meg neked van a legnagyobb arcod.
Többet nem írok ide Te se tedd velem kapcsolatba.;)

Egyiket sem gondolom magamról ha érdekel. Szanaszét offolsz és ferdítesz, ahelyett, hogy végre valamit írnál a topicról is.
Ha olvastad a topicot, valószínűleg feltűnt, hogy más is egyetértett abban, hogy a félelffel lehet hatékonyan játszani, amit te nagyhangon megkritizáltál, és még egyszer sem sikerült leírnod, hogy mire is alapozod ezt.
Helyette össze vissza írsz mindenfélét, pl most rólam. Szerinted érdekel, hogy mit gondolsz rólam? Mégha érdekelne se ide tartozna.
A lényeg, hogy a félelffel igenis lehet hatékonyan tolizni, lentebb leírtam egy csomó dolgot ahhoz, hogy mire kell figyelni, más is írt, de te még nem.
Te nem mondtál a félelf stratégiáról semmit, és csodálkozol, hogy megkritizállak, a kritikára - mégha erős is lett - nem tudtál a témát érintően cáfolatot adni.
Mások majd eldöntik, hogy annak a szavára adnak-e, aki egy "azzal nem lehet vagyont gyűjteni" szintű mondatot tudott beböfögni, vagy esetleg máséra.
További jó játékot, remélem találkozunk... :) (biztos fogunk egyébként)

vityu 01-10-2010 21:26

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 236149)
semmi ,leírtam egy véleményt és okoskának nem tettszett és azóta szívja a vérem :D

Te jöttél ide egy bődületes ökörséggel, és megmondták páran, hogy ez így nem állja meg a helyét, majd jött, hogy mindenki hülye, mert a véleményed nem értékeli senki, majd személyeskedni is elkezdtél. Nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy tolvaj országgal igenis milliárdok lophatóak össze, mint ahogy azt Hex példáján is látod!

Gabro 01-11-2010 06:30

a félelfre visszatérve:

5-ben én minimál barakkal ajánlom, full varira és tolira gyúrva, kevés tanyával.

pl én 500-600 íjat szoktam tartani
és kb 15-20 tanyát. (200 hekin)
a toli meg vari elosztása meg a környékől is függ, meg az áraktól (a varik a gabonazablás mesterei:D)

szinkoly 01-11-2010 10:34

Nálunk 2/B-ben között van a félelfünknek 15% feletti toronnyal (ami még kevés, de épül rá és több lesz) és 15k íjjal (remélem ennyi infóval nem sértettem szabályt). A vari-toli arány igazítva van a környékhez mindig. Nem tf, termel kaját, de főleg azért, mert ártózni és felmérni lővi el a készültséget. A szövitől pedig megkapja a folyamatos nyersanyag utánpótlást. Ha látjuk, hogy baj lenne, akkor meg megy neki help. Ha nem látjuk, mert nem mindig tűnik fel a hajnali 5 órás beütés, akkor visszaesik, mi büntetjük és ott tartjuk a támadót, addig meg ő visszafedez.

All times are GMT +1. The time now is 08:18.