![]() |
Párbaj - Információ a párbajokról
Sziasztok!
Háttérinfó annak, aki esetleg nem tudná: A Párbaj oldalon láthatja mindenki a következő 10 napra szervezett párbajokat. Szintén ezen az oldalon találhat az érdeklődő részletes információt a szervezett párbajokról (Infó; Résztvevők; Megjegyzés). A Megjegyzés oszlopban a szervezett párbajban kapott ország adatai (választható fajok, személyiségek, kizárt egységek, épületek stb.), építés, képzési idők szerepelnek. A párbajok reformjának köszönhetően saját magunk döntünk szinte mindenről, hogy milyen párbajt szeretnénk szervezni, gyakorlatilag csak a körváltási idő fix, ez 3 perc. És akkor a lényeg:D Ha helyes az észrevételem, akkor ha valaki nem alap párbajt szervez, -gondolok itt elsősorban az épületekre-, hanem elvesz, hozzáad az indulásnál rendelkezésre álló épületekhez, akkor az adott párbaj Megjegyzés oszlopában, csak a megváltoztatott épületeket és darabszámukat írja ki a rendszer, de amelyik induló épület darabszámában nem történt változtatás azt nem. Szerintem jobb lenne, ha a teljes épületlistát kiírná, így könnyebben lehetne tervezni, meg amúgy sem elvárható, hogy mindenki tudja, hogy amennyiben nincs kiírva pl. a fegyverkovács, akkor az azt jelenti, hogy az alappal indul, ami egyébként 2 db. |
Jó ötlet!
Tőlem már kérdezte kezdő párbajos priviben, hogy mik lesznek még az épületek, mert azt hitte, hogy csak az lesz, ami ki volt írva. |
Szerintem egyértelmű és kézenfekvő, hogy egy alap 200 hekis orihoz képest történnek a változások. A párbaj rendezésénél is a már meglevő épületek számain lehet változtatni, amit nem piszkálunk, az változatlan.
|
Szerintem is jó ötlet! Támogatom! Sokkal egyértelműbb lenne pár dolog... :)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A lényeg, hogy nem volt egyértelmű a dolog:) Bár múltkor én is bajban voltam, amikor 300valahányhekis kezdés volt:D Ott jó lett volna egy kezdő éplist, mert rendesen volt variálva az épületek száma. |
Quote:
Nem az a nem egyértelmű, hogy a 200 hekis ori a kiinduló pont, hanem az, hogy mi mennyi 200 hekin. Azért ne feledjük, hogy vannak olyan játékosok, akik egyzser indultak el 200 hekis országgal, ki emlékszik már arra miből mennyi volt alapból? És nem csak az épületekről van szó, hanem a nyersanyagokról is. |
Kezdő párbajosként támogatom. Segített volna, ha a nem módositott számú épületek is ki lettek volna jelezve a megjegyzés alatt.
|
Feleslegesnek tartom, de ha megvalósul, úgy is jó...
|
Quote:
Mindenkinek meg kell fizetni, a jobbaknak csak egyszer :) |
Quote:
|
Quote:
|
Én is támogatom!:)
Amennyiben a cél az, az hogy többen párbajozanak akkor ez sokat segitene a kezdőknek. Viszont ha nincs ilyen írányú terv akkor nem kell változtatni és akkor ugyanazok az arcok játszanak egymás közt akik eddig is. |
Quote:
Megfordítom: azt mondod, hogy ha kiírjuk minden egyes épülettípus pontos számát, akkor többen jönnek majd? |
Quote:
|
Quote:
Tehát nem lesz kilóméteres egy-egy párbaj leírása, mégis meg lehet nézni, hogy pontosan mire lehet számítani. |
Quote:
|
Quote:
De most komolyan! Nem ettől jönnek többen, de én azzal foglalkozom, aki játszani akar. És nem csak az épületekről, hanem a nyersanyagokról is szó volt. |
Quote:
Így ez pár plusz sort érint. Nem mindegy, hogy a mostani 35 sor helyett majd 40 lesz? Legalább ki lenne írva minden épület és nyersanyag. Nem ezért jönnek majd többen, maximum szívesebben. |
Kicsit pontosítok az elképzelésen:
Ha nincs változtatás: nincs semmi adat. Ha Fajt érint: Fajra vonatkozó van: ez most is így van. Ha Személyiséget: Szintén. Ha Épületet: Az összes játékban lévő épület száma. Megjegyzem jelenleg ha valami 0-ra változott az is ki van írva 0-val, tehát ha csak azok lennének kiírva amiből lesz is, azzal máris sorokat nyernénk, így még csak több sor se lenne. Nyersanyagot: Szintén. |
Quote:
|
Quote:
Akkor csak a nyersanyagok lennének kiírva. Éppen amiben változás történt Faj, Épület, stb. |
Nézzünk egy példát:
A most aktív párbajnál elég sok mindent megváltoztatott a szervező. Az alábbi sorok 0-val szerepelnek, ahelyett, hogy nem lennének kiírva, helyettük viszont szerepelne, azon épületek száma, amik valóban lesznek még. Kezdő drágakő: 0 Könyvtár: 0 Drágakőbánya: 0 Kocsma: 0 Piac: 0 Tolvaj: 0 |
Quote:
|
Quote:
Nem azt mondom, hogy nem lényeges JELENLEG az. Én azt mondom, hogy mi lenne, ha helyette azok lennének kiírva amik leszenek! Jelenleg ki van írva ami változik az alaphoz képest. Ezentúl meg az lenne kiírva ami lesz. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem azt mondom ,hogy kevesebben fognak játszani, vagy tőbben. csak azt, hogy annak aki elöször játszik annak nagy segitség lenne ha ki van irva mivel kezdek. a kezdök közzül ketten vagyunk akik támogatják és Elfi aki felvetette az ötletet. viszont csak a régiek, ergo akik profik, tisztában vannak a dolgokkal azok vannak elenne! miért is? |
Quote:
10 barakk 5 tanya 0 piac Akkor én nem feltételezném azt, hogy más épület is lesz. Kérdés, ha piac nem lesz, miért nincs kiírva, hogy őrtorony se, mert ugye az alapból nincs. Vagy ha ki van írva, hogy 10 barakk lesz, miért nincs kiírva, hogy fegyverkovácsom is lesz 2. (Értem, hogy azért mert az nem változott az alap országban) Szerintem a jelenlegi megjelenítés nem megfelelő. |
Quote:
Persz ha ki lenne irva az sokar segitene:D |
Quote:
Andrew ötlete is tetszik. Quote:
|
Quote:
Akkor két régi motoros is támogatja a dolgot, Poolnak meg mindegy tehát ő sincs ellene:D |
Quote:
Quote:
Nyilván az ötlet építő jelleggel született, mert vagyok annyira egyszerű gondolkodású, hogy ami ki van írva épületre az lesz, azt kész. |
Quote:
Nem csak túl hosszú lenne, de egy újabb lökést adnánk azoknak a játékosoknak, akik túl lusták dolgokat maguktól kitapasztalni.. hol a játéktudás iránti igény, ha mindenkinek mindent a szájába kell rágni? |
Quote:
De ha az marad, akkor elég lenne az éplista, a többi az le van írva, körváltás stb., hogy mire figyeljünk megfoghatatlan, meg az máshova való, mondjuk a tippekhez. .:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
viszont ha átláthatóbb akkor lehet könnyebb számolgatni, tervezni az újjaknak. Neked meg ha úgy is olyan jól megy akkor miért zavar hogy a csökötteknek egy kis segitséget nyújtana az indulás?:D:D aztán menetközben úgy is a játéktudás diadalmaskodik, nem?!:) Nem is azért számoltam csak Attila kimaradt rögtön szóvá is tette:) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:31. |