Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Párbaj - Információ a párbajokról (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3977)

Elfi 12-23-2009 17:12

Párbaj - Információ a párbajokról

Sziasztok!

Háttérinfó annak, aki esetleg nem tudná:
A Párbaj oldalon láthatja mindenki a következő 10 napra szervezett párbajokat.

Szintén ezen az oldalon találhat az érdeklődő részletes információt a szervezett párbajokról (Infó; Résztvevők; Megjegyzés).

A Megjegyzés oszlopban a szervezett párbajban kapott ország adatai (választható fajok, személyiségek, kizárt egységek, épületek stb.), építés, képzési idők szerepelnek.

A párbajok reformjának köszönhetően saját magunk döntünk szinte mindenről, hogy milyen párbajt szeretnénk szervezni, gyakorlatilag csak a körváltási idő fix, ez 3 perc.

És akkor a lényeg:D
Ha helyes az észrevételem, akkor ha valaki nem alap párbajt szervez, -gondolok itt elsősorban az épületekre-, hanem elvesz, hozzáad az indulásnál rendelkezésre álló épületekhez, akkor az adott párbaj Megjegyzés oszlopában, csak a megváltoztatott épületeket és darabszámukat írja ki a rendszer, de amelyik induló épület darabszámában nem történt változtatás azt nem.

Szerintem jobb lenne, ha a teljes épületlistát kiírná, így könnyebben lehetne tervezni, meg amúgy sem elvárható, hogy mindenki tudja, hogy amennyiben nincs kiírva pl. a fegyverkovács, akkor az azt jelenti, hogy az alappal indul, ami egyébként 2 db.

J.Ati 12-23-2009 19:44

Jó ötlet!

Tőlem már kérdezte kezdő párbajos priviben, hogy mik lesznek még az épületek, mert azt hitte, hogy csak az lesz, ami ki volt írva.

Tsobi 12-23-2009 19:59

Szerintem egyértelmű és kézenfekvő, hogy egy alap 200 hekis orihoz képest történnek a változások. A párbaj rendezésénél is a már meglevő épületek számain lehet változtatni, amit nem piszkálunk, az változatlan.

Dynosaur 12-23-2009 20:08

Szerintem is jó ötlet! Támogatom! Sokkal egyértelműbb lenne pár dolog... :)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233441)
Jó ötlet!

Tőlem már kérdezte kezdő párbajos priviben, hogy mik lesznek még az épületek, mert azt hitte, hogy csak az lesz, ami ki volt írva.

nem azt hittem, hogy a többi nem lesz, csak nem tudtam, hogy a többiből mennyi lesz... :p :D De rendesen válaszoltál annó! Köszi mégegyszer... ;) :D

Tsobi 12-23-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233448)
Szerintem egyértelmű és kézenfekvő, hogy egy alap 200 hekis orihoz képest történnek a változások. A párbaj rendezésénél is a már meglevő épületek számain lehet változtatni, amit nem piszkálunk, az változatlan.

Magyarul nem támogatom. :)

J.Ati 12-23-2009 20:20

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233452)
nem azt hittem, hogy a többi nem lesz, csak nem tudtam, hogy a többiből mennyi lesz... :p :D De rendesen válaszoltál annó! Köszi mégegyszer... ;) :D

Ja, igaz.

A lényeg, hogy nem volt egyértelmű a dolog:)

Bár múltkor én is bajban voltam, amikor 300valahányhekis kezdés volt:D
Ott jó lett volna egy kezdő éplist, mert rendesen volt variálva az épületek száma.

Elfi 12-23-2009 22:14

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233448)

Tsobinnyó!:D

Nem az a nem egyértelmű, hogy a 200 hekis ori a kiinduló pont, hanem az, hogy mi mennyi 200 hekin.
Azért ne feledjük, hogy vannak olyan játékosok, akik egyzser indultak el 200 hekis országgal, ki emlékszik már arra miből mennyi volt alapból?

És nem csak az épületekről van szó, hanem a nyersanyagokról is.

Padlócsempe 12-23-2009 23:51

Kezdő párbajosként támogatom. Segített volna, ha a nem módositott számú épületek is ki lettek volna jelezve a megjegyzés alatt.

Pool 12-23-2009 23:58

Feleslegesnek tartom, de ha megvalósul, úgy is jó...

Tsobi 12-24-2009 00:27

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233517)
Tsobinnyó!:D

Nem az a nem egyértelmű, hogy a 200 hekis ori a kiinduló pont, hanem az, hogy mi mennyi 200 hekin.
Azért ne feledjük, hogy vannak olyan játékosok, akik egyzser indultak el 200 hekis országgal, ki emlékszik már arra miből mennyi volt alapból?

És nem csak az épületekről van szó, hanem a nyersanyagokról is.

Nos, aki sűrűbben párbajozik, valószínűleg találkozni fog egy alap párbajjal is, ott megtapasztalhatja, hogy mi mennyi pontosan - tanulópénz. :)
Mindenkinek meg kell fizetni, a jobbaknak csak egyszer :)

Elfi 12-24-2009 07:02

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233540)
Nos, aki sűrűbben párbajozik, valószínűleg találkozni fog egy alap párbajjal is, ott megtapasztalhatja, hogy mi mennyi pontosan - tanulópénz. :)
Mindenkinek meg kell fizetni, a jobbaknak csak egyszer :)

Teljesen igazad van, a tanulópénzt illetően. A kérdés, hogy most memória játékot játszunk, vagy jegyzetelőset, vagy egy könnyen átlátható stratégiai játékot?

Tsobi 12-24-2009 07:23

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233549)
Teljesen igazad van, a tanulópénzt illetően. A kérdés, hogy most memória játékot játszunk, vagy jegyzetelőset, vagy egy könnyen átlátható stratégiai játékot?

Szerintem a könnyen átlátható és a stratégiai nem férnek meg egy csárdában, a Hódító pedig nem ettől lesz nehezen játszható. :)

Szesy 12-24-2009 11:21

Én is támogatom!:)

Amennyiben a cél az, az hogy többen párbajozanak akkor ez sokat segitene a kezdőknek. Viszont ha nincs ilyen írányú terv akkor nem kell változtatni és akkor ugyanazok az arcok játszanak egymás közt akik eddig is.

Tsobi 12-24-2009 11:35

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233567)
Én is támogatom!:)

Amennyiben a cél az, az hogy többen párbajozanak akkor ez sokat segitene a kezdőknek. Viszont ha nincs ilyen írányú terv akkor nem kell változtatni és akkor ugyanazok az arcok játszanak egymás közt akik eddig is.

Tehát azt mondod, hogy ha nem lesz kiírva egy olyan evidens dolog, mint az épületek száma, akkor kevesebben fognak nekiállni párbajozni?
Megfordítom: azt mondod, hogy ha kiírjuk minden egyes épülettípus pontos számát, akkor többen jönnek majd?

Ati 12-24-2009 11:42

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233569)
Megfordítom: azt mondod, hogy ha kiírjuk minden egyes épülettípus pontos számát, akkor többen jönnek majd?

És kiegészítem: Azt mondod, hogy ha a 2-3 soros párbajleíró táblázatot 100 sorra bővítjük, akkor többen jönnek majd?

Andrew 12-24-2009 11:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233570)
És kiegészítem: Azt mondod, hogy ha a 2-3 soros párbajleíró táblázatot 100 sorra bővítjük, akkor többen jönnek majd?

Ellenben egy 'Általános tudnivalók a párbajról' leírást be lehetne tenni az oldal aljára, ami vonatkozik az összes párbajra (kezdő épületlista, körtávolságok, mire érdemes figyelni), esetleg egy linket, hogy mire érdemes figyelni.
Tehát nem lesz kilóméteres egy-egy párbaj leírása, mégis meg lehet nézni, hogy pontosan mire lehet számítani.

Elfi 12-24-2009 11:53

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233554)
Szerintem a könnyen átlátható és a stratégiai nem férnek meg egy csárdában, a Hódító pedig nem ettől lesz nehezen játszható. :)

Szerintem meg elfér, a párbaj meg elég nehezen játszható, ha nem tudod, mi vár rád.

Elfi 12-24-2009 11:56

Quote:

Tehát azt mondod, hogy ha nem lesz kiírva egy olyan evidens dolog, mint az épületek száma, akkor kevesebben fognak nekiállni párbajozni?

Miért evidens, és kinek?

De most komolyan!

Nem ettől jönnek többen, de én azzal foglalkozom, aki játszani akar.

És nem csak az épületekről, hanem a nyersanyagokról is szó volt.

Elfi 12-24-2009 11:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233570)

Nem az alap párbajoknál gondoltam a kiírást, hanem azoknál a párbajoknál, ahol változás van.

Így ez pár plusz sort érint. Nem mindegy, hogy a mostani 35 sor helyett majd 40 lesz? Legalább ki lenne írva minden épület és nyersanyag.

Nem ezért jönnek majd többen, maximum szívesebben.

Elfi 12-24-2009 12:04

Kicsit pontosítok az elképzelésen:

Ha nincs változtatás: nincs semmi adat.

Ha Fajt érint: Fajra vonatkozó van: ez most is így van.

Ha Személyiséget: Szintén.

Ha Épületet: Az összes játékban lévő épület száma.
Megjegyzem jelenleg ha valami 0-ra változott az is ki van írva 0-val, tehát ha csak azok lennének kiírva amiből lesz is, azzal máris sorokat nyernénk, így még csak több sor se lenne.

Nyersanyagot: Szintén.

Ati 12-24-2009 12:12

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233574)
Így ez pár plusz sort érint. Nem mindegy, hogy a mostani 35 sor helyett majd 40 lesz? Legalább ki lenne írva minden épület és nyersanyag.

Egy agyaggal többet adsz kezdésnek, és emiatt ki lesz írva az összes épület, az összes egység, az összes nyersanyag, a játszható fajok, a játszható személyiségek, az építési idők, a képzési idők, a felfedezési idő, és még ki tudja mi minden, ami hirtelen most nem jutott eszembe.

Elfi 12-24-2009 12:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233580)
Egy agyaggal többet adsz kezdésnek, és emiatt ki lesz írva az összes épület, az összes egység, az összes nyersanyag, a játszható fajok, a játszható személyiségek, az építési idők, a képzési idők, a felfedezési idő, és még ki tudja mi minden, ami hirtelen most nem jutott eszembe.

Természetesen nem.

Akkor csak a nyersanyagok lennének kiírva.

Éppen amiben változás történt Faj, Épület, stb.

Elfi 12-24-2009 12:24

Nézzünk egy példát:

A most aktív párbajnál elég sok mindent megváltoztatott a szervező.

Az alábbi sorok 0-val szerepelnek, ahelyett, hogy nem lennének kiírva, helyettük viszont szerepelne, azon épületek száma, amik valóban lesznek még.

Kezdő drágakő: 0
Könyvtár: 0
Drágakőbánya: 0
Kocsma: 0
Piac: 0
Tolvaj: 0

Ati 12-24-2009 12:25

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233586)
Nézzünk egy példát:

A most aktív párbajnál elég sok mindent megváltoztatott a szervező.

Az alábbi sorok 0-val szerepelnek, ahelyett, hogy nem lennének kiírva, helyettük viszont szerepelne, azon épületek száma, amik valóban lesznek még.

Kezdő drágakő: 0
Könyvtár: 0
Drágakőbánya: 0
Kocsma: 0
Piac: 0
Tolvaj: 0

Miért ne lenne kiírva, ha valami nem a kezdő felállás szerint van, hanem nincs? :-o Szerintem nagyon lényeges információ, hogy bár kezdő országban ezek vannak, most nem lesznek.

Elfi 12-24-2009 12:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233587)
Miért ne lenne kiírva, ha valami nem a kezdő felállás szerint van, hanem nincs? :-o Szerintem nagyon lényeges információ, hogy bár kezdő országban ezek vannak, most nem lesznek.

Ati!

Nem azt mondom, hogy nem lényeges JELENLEG az.

Én azt mondom, hogy mi lenne, ha helyette azok lennének kiírva amik leszenek!

Jelenleg ki van írva ami változik az alaphoz képest.

Ezentúl meg az lenne kiírva ami lesz.

Ati 12-24-2009 12:30

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233590)
Ati!

Nem azt mondom, hogy nem lényeges JELENLEG az.

Én azt mondom, hogy mi lenne, ha helyette azok lennének kiírva amik leszenek!

Jelenleg ki van írva ami változik az alaphoz képest.

Ezentúl meg az lenne kiírva ami lesz.

Meg ami nem lesz. Ha nem írod ki, hogy mi az, ami nem lesz, az is megtévesztő, mert a többsoros épületfelsorolásban ha kimarad a "ház", az nem biztos, hogy feltűnik, pedig igen lényeges információ, ha az nem lesz.

Elfi 12-24-2009 12:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233591)
Meg ami nem lesz. Ha nem írod ki, hogy mi az, ami nem lesz, az is megtévesztő, mert a többsoros épületfelsorolásban ha kimarad a "ház", az nem biztos, hogy feltűnik, pedig igen lényeges információ, ha az nem lesz.

Hát szerintem ha ki van írva, hogy a párbajon lesz ilyen, meg ilyen épületed, ennyi meg annyi darab, az egyértelműbb, mintha az van kiírva, hogy ebből ennyi lesz, abból annyi, meg ne feledd el hozzáadni ami az alap játékból még marad.

Ati 12-24-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233592)
Hát szerintem ha ki van írva, hogy a párbajon lesz ilyen, meg ilyen épületed, ennyi meg annyi darab, az egyértelműbb, mintha az van kiírva, hogy ebből ennyi lesz, abból annyi, meg ne feledd el hozzáadni ami az alap játékból még marad.

Ha annyi van kiírva, hogy 10 barakkod lesz, akkor én nem feltételezném, hogy semmi más épület nem lesz.

Szesy 12-24-2009 12:56

Quote:

Nem mindenkinek evidens! nekem legalább is nem az!
nem azt mondom ,hogy kevesebben fognak játszani, vagy tőbben. csak azt, hogy annak aki elöször játszik annak nagy segitség lenne ha ki van irva mivel kezdek.

a kezdök közzül ketten vagyunk akik támogatják és Elfi aki felvetette az ötletet.
viszont csak a régiek, ergo akik profik, tisztában vannak a dolgokkal azok vannak elenne!
miért is?

Elfi 12-24-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233593)
Ha annyi van kiírva, hogy 10 barakkod lesz, akkor én nem feltételezném, hogy semmi más épület nem lesz.

Ha annyi van kiírva, hogy:
10 barakk
5 tanya
0 piac

Akkor én nem feltételezném azt, hogy más épület is lesz.

Kérdés, ha piac nem lesz, miért nincs kiírva, hogy őrtorony se, mert ugye az alapból nincs. Vagy ha ki van írva, hogy 10 barakk lesz, miért nincs kiírva, hogy fegyverkovácsom is lesz 2.

(Értem, hogy azért mert az nem változott az alap országban)

Szerintem a jelenlegi megjelenítés nem megfelelő.

Szesy 12-24-2009 12:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233593)

lehet nem feltételezem, hogy csak ennyi lesz de halvány lila gözöm nincs mi lehetne még és mennyi....:)
Persz ha ki lenne irva az sokar segitene:D

J.Ati 12-24-2009 12:59

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233596)
ergo akik profik, tisztában vannak a dolgokkal azok vannak elenne!
miért is?

Én nem vagyok ellene:)

Andrew ötlete is tetszik.

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 233571)
Ellenben egy 'Általános tudnivalók a párbajról' leírást be lehetne tenni az oldal aljára, ami vonatkozik az összes párbajra (kezdő épületlista, körtávolságok, mire érdemes figyelni), esetleg egy linket, hogy mire érdemes figyelni.
Tehát nem lesz kilóméteres egy-egy párbaj leírása, mégis meg lehet nézni, hogy pontosan mire lehet számítani.

Szesy 12-24-2009 13:02

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233599)
Én nem vagyok ellene:)

Bocsi!:)
Akkor két régi motoros is támogatja a dolgot, Poolnak meg mindegy tehát ő sincs ellene:D

Elfi 12-24-2009 13:02

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233596)
Nem mindenkinek evidens! nekem legalább is nem az!
nem azt mondom ,hogy kevesebben fognak játszani, vagy tőbben. csak azt, hogy annak aki elöször játszik annak nagy segitség lenne ha ki van irva mivel kezdek.

Pontosan.

Quote:

Originally Posted by Szesy
a kezdök közzül ketten vagyunk akik támogatják és Elfi aki felvetette az ötletet.
viszont csak a régiek, ergo akik profik, tisztában vannak a dolgokkal azok vannak elenne!
miért is?

Nyilván mindenki jót akar, ha nem jó az ötlet, vagy felesleges semmi gond, majd valahogyan mindenki megoldja. Lementi az alap orit, és majd kivon meg összead.

Nyilván az ötlet építő jelleggel született, mert vagyok annyira egyszerű gondolkodású, hogy ami ki van írva épületre az lesz, azt kész.

Tsobi 12-24-2009 13:06

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233600)
Bocsi!:)
Akkor két régi motoros is támogatja a dolgot, Poolnak meg mindegy tehát ő sincs ellene:D

Demokrácia híjján szerintem hagyj fel a szavazatok számolgatásával. :)
Nem csak túl hosszú lenne, de egy újabb lökést adnánk azoknak a játékosoknak, akik túl lusták dolgokat maguktól kitapasztalni.. hol a játéktudás iránti igény, ha mindenkinek mindent a szájába kell rágni?

Elfi 12-24-2009 13:08

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233599)

Az se rossz, csak attól még nem lesz egyértelmű az épület kérdése, hogy amit látok, plusz az alapori épületei, vagy csak amit látok.

De ha az marad, akkor elég lenne az éplista, a többi az le van írva, körváltás stb., hogy mire figyeljünk megfoghatatlan, meg az máshova való, mondjuk a tippekhez. .:D

Ati 12-24-2009 13:11

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233598)
lehet nem feltételezem, hogy csak ennyi lesz de halvány lila gözöm nincs mi lehetne még és mennyi....:)

Egyszer minimum láttál már kezdő országot, különben nem játszanál.

Andrew 12-24-2009 13:13

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 233603)
Az se rossz, csak attól még nem lesz egyértelmű az épület kérdése, hogy amit látok, plusz az alapori épületei, vagy csak amit látok.

De ha az marad, akkor elég lenne az éplista, a többi az le van írva, körváltás stb., hogy mire figyeljünk megfoghatatlan, meg az máshova való, mondjuk a tippekhez. .:D

A párbajkiírásnál az attól való eltérések lennének feltüntetve. Ha azt valaki nem tudná azt feldolgozni, akkor szerintem nem neki találták ki a párbajt :)

Szesy 12-24-2009 13:13

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233602)
Demokrácia híjján szerintem hagyj fel a szavazatok számolgatásával. :)
Nem csak túl hosszú lenne, de egy újabb lökést adnánk azoknak a játékosoknak, akik túl lusták dolgokat maguktól kitapasztalni.. hol a játéktudás iránti igény, ha mindenkinek mindent a szájába kell rágni?

A párbaj vip körre megy! a mai gazdasági helyzetben nem mindenki engedthei meg magának, hogy kisérletezgessen és tapasztalatott szerezen pláne úgy hogy mire észbe kap esély sincs semmire....
viszont ha átláthatóbb akkor lehet könnyebb számolgatni, tervezni az újjaknak. Neked meg ha úgy is olyan jól megy akkor miért zavar hogy a csökötteknek egy kis segitséget nyújtana az indulás?:D:D
aztán menetközben úgy is a játéktudás diadalmaskodik, nem?!:)

Nem is azért számoltam csak Attila kimaradt rögtön szóvá is tette:)

Tsobi 12-24-2009 13:15

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 233606)
A párbaj vip körre megy! a mai gazdasági helyzetben nem mindenki engedthei meg magának, hogy kisérletezgessen és tapasztalatott szerezen pláne úgy hogy mire észbe kap esély sincs semmire....
viszont ha átláthatóbb akkor lehet könnyebb számolgatni, tervezni az újjaknak. Neked meg ha úgy is olyan jól megy akkor miért zavar hogy a csökötteknek egy kis segitséget nyújtana az indulás?:D:D
aztán menetközben úgy is a játéktudás diadalmaskodik, nem?!:)

Nem is azért számoltam csak Attila kimaradt rögtön szóvá is tette:)

Akit ilyen szinten érint a gazdasági válság, annak luxus a párbaj, de még a VIP is. Én legalábbis így gondolkodnék..

All times are GMT +1. The time now is 23:31.