Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hadi VS Toli taktikák... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=396)

Nekro 04-12-2006 10:50

Hadi VS Toli taktikák...

Sziasztok.
Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy az angolban játtszom, és a 4. szinten tartok a szövimmel. Ahol is beleütköztünk egy teljesen toli szövibe.
A helyzet a következő:mi vagyunk 3 hadi amiből 2 óriás egy gnóm, és van egy varink aki színtén óriás. Ezzel szemben van 4 ember tolvaj!
A gond csak az, hogy jól taktikáznak, mert mindíg legalább 4-5 körrel alattunk vannak, és így elég macerás, hogy visszaadjuk a minket ért sérelmeket...
Tudnátok valamit ajánlani, hogy mégis mit tudnánk tenni??
Gondoltunk már rá, hogy lebontunk pár épületet, így közelebb kerülve hozzájuk, de ez sem valami túl jó megoldás...
Ötleteket várnék...

vonos82 04-12-2006 18:31

Tipp1: számoljátok ki, mennyi értékkel vannak alattatok, utána valaki bontson annyi felesleges épületet (torony, koviműhely, tanya, stb..) hogy alákerüljön helyezésbe... mehet a pusztítás (azzal többet ártasz SZVSZ, mint a mészárral, bár kitudja...)

Tipp2: a vari addig rengessen, míg lázadozni nem kezdenek, és folyamatosan legyen rajtuk a szárazvihar... lázadás után még könnyebb ütni... (javaslom a mágia felderítését)

Tipp3: mindig az üssön, aki alul van... a legutólsó támadásnál menjetek hekire... addigra egy másik hadis ismét alájuk bontott és fojt. köv...

Tipp4: MNT!!! :D:D:D

Nekro 04-12-2006 19:31

:D:D:D
Az a baj, hogy emberek és tudják a dolgukat, így sajna a varink nem elég...
Szerinted egy hadi elég 4 toli elintézéséhez?? Eddig legalább csak úgy általánosságban loptak. Ha valamelyikünk lemegy oda, akkor -a szövi támogatása nélkül- szétszedik...
Jelenleg én is az MNT-n vagyok, de úgy néz ki ez sem megoldható...
Szal. elég lehetettlen a helyzet...

Láma 04-12-2006 19:39

üssétek fel magatokat azt kész, alábontai aztán pusztitani meg akkor hülyeség....

-Fegya- 04-12-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by Nekro
:D:D:D
Az a baj, hogy emberek és tudják a dolgukat, így sajna a varink nem elég...
Szerinted egy hadi elég 4 toli elintézéséhez?? Eddig legalább csak úgy általánosságban loptak. Ha valamelyikünk lemegy oda, akkor -a szövi támogatása nélkül- szétszedik...
Jelenleg én is az MNT-n vagyok, de úgy néz ki ez sem megoldható...
Szal. elég lehetettlen a helyzet...

A felfelé menekülés is jó módszer lehet. Ha el tudtok felfelé távolodni, akkor nem tudnak lopkodni.

-Fegya- 04-12-2006 19:45

Láma, tiéd a pont, mert 3 másodperccel megelőztél!:)

Nekro 04-13-2006 15:16

sajna az egyik toli 12 körröl szívózik...
És már az eltávolodást is próbáltuk, csak követtek...
Most már csak a szintlépés van. Arra gondoltunk, hogy szintet lépünk, és lebontunk. Addíg amíg fel nem érnek gyűjtögetünk, és átépítkezünk 2-en tolviá és kiélezzük az orit. És amikor felléptek, akkor hátulról szedjük szét őket.(2 hadi és két toli)

Nekro 04-13-2006 15:17

egyébként pedig 3 percel előzött meg téged... :D:D:D

Steve 04-13-2006 16:46

egy elég borult tipp csak ha tényleg revansra vágytok: adjátok el az ilyászaitokat, a befolyt pénzt tekibe a gnomnak, és várjátok a csodát hogy a környékbeli szövik ingyenföldnek nézzenek titeket /azért nem mondom hogy pár megbeszélt ütés mert az cúna dolog;) /
Majd miután alattuk vagytok mehet a megállás nélkül mészár helyenként kis fosztással megspékelve, de én spec nem pusztítanék mert az túl sok pontszámveszteséggelk jár...
ha 12 körre vannak tőletek akkor gondolom nem top30asok így nem tudnak lépéssel menekülni;)

Mondom macerás meg bevállalós 5lt, de ha valaki kiborítana én ezt csinálnám;)

Woldemor 04-15-2006 16:39

Helló
1 dolog ami jól jöhet! : Nyilván ha magasan vagytok akkor nem csak ti vagytok olyan erősek! Szóval ha jó a diplomáci kérjetek másoktol segitséget, de ne az igazi próblémát mondjátok el (ez a ti feladatotok mit mondok!)

2 dolog! : A varitókkal minden létező nyavalyát küldjetek rá ( tüzgolyó, tolvaj mérgezés)

3 dolog! : Legyetek ti is örültek! Használjátok ki a lehetőségeiteket!
:cool:

Békés 04-15-2006 19:00

[quote=Woldemor]Helló
1 dolog ami jól jöhet! : Nyilván ha magasan vagytok akkor nem csak ti vagytok olyan erősek! Szóval ha jó a diplomáci kérjetek másoktol segitséget, de ne az igazi próblémát mondjátok el (ez a ti feladatotok mit mondok!)

Azért jksz-re nemkéne biztatni!

Mike zoostorm 04-15-2006 19:05

[quote=Békés]
Quote:

Originally Posted by Woldemor
Helló

Azért jksz-re nemkéne biztatni!

Csak egyeterteni tudok Bekessel, (mint mindig...:D) Nem tom hogy gondoltad te ezt az egeszet, max Anarchban tudod elintezni igy...:S

laziga 04-15-2006 19:26

:D [quote=Nekro]Sziasztok.
Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy az angolban játtszom, és a 4. szinten tartok a szövimmel. Ahol is beleütköztünk egy teljesen toli szövibe.
A helyzet a következő:mi vagyunk 3 hadi amiből 2 óriás egy gnóm, és van egy varink aki színtén óriás. Ezzel szemben van 4 ember tolvaj!
A gond csak az, hogy jól taktikáznak, mert mindíg legalább 4-5 körrel alattunk vannak, és így elég macerás, hogy visszaadjuk a minket ért sérelmeket...
Gondoltunk már rá, hogy lebontunk pár épületet, így közelebb kerülve hozzájuk, de ez sem valami túl jó megoldás...

Én máskép látom a dolgot 3hadi fogja rámegy egyre akit kiszursz mindegy kit de mindegyikre küldtök sereget de a többire minimálist igy simán befogtok férni
földre mennék igy mindig nehezen érnek utol. a vari semmit ne ártozon csak felfedést csináljon, semmit ne tartsatok otthon igy nem nagyon tudnak majd lopni :) tekit is ki a piacra ami nem kell ha nem képzel még a gazdaságit is mindent ami fölös:) mire utol érnek kiszámoljátok az egyik oriást tanya nélkülire nem kel egy kocsma se neki semmi ful hadi kajával ti tápoljátok vari is csak annyi hogy ne tudják bántani alá bont és mészár egyfojtába több sereggel ugy hogy soha ne tudják hogy hova is csoportositsák a védelmet a szövi is fentröl de ugyan ugy mészárra soha nem pusztira vagy földre hiába van lovéjuk olyan gyorsan nem fognak tudni képezni. angolba meg általába ahmednél sosincs semmi:) 4nap alat töröltetni lehet a szövit de ehez éjel-nappal gépelöt kell lenni

Láma 04-15-2006 19:35

gratutálok remek meglátásaidhoz, végülis alap hogy a vari tudja fedni az embereket, mint ahogy az is hogy nem 4-5 körrel alattuk vannak( pedig mintha ezt irta volna...)

Woldemor 04-15-2006 19:45

Nem a diplomácia szobában!!!, hanem ha ismersz másokat, azoktól, priviben kérsz segítséget és azt is diplomáciának hivják!!!
Figyeljetek már!:cool:

laziga 04-15-2006 19:53

Quote:

Originally Posted by Láma
gratutálok remek meglátásaidhoz, végülis alap hogy a vari tudja fedni az embereket, mint ahogy az is hogy nem 4-5 körrel alattuk vannak( pedig mintha ezt irta volna...)

de igen de az oriás vari csak birja fedni ha eddig tudott ártózni és igen ezért mondtam hogy számoljanak ki egy oriást és küldjék le ezért kell a maradék 3nak tápolni stb

director 04-15-2006 20:20

Quote:

Nem a diplomácia szobában!!!, hanem ha ismersz másokat, azoktól, priviben kérsz segítséget és azt is diplomáciának hivják!!!

nem, azt jksz-nek hívják, és aztán szépen mész anarchba:)

Békés 04-16-2006 02:43

Quote:

Nem is gondoltam, hogy a diploba kiteszed, de ha ennyire akarod tesztelni a jksz szűrőt akkor Te csináld meg és ne biztass másokat butaságra.
Max legalább anyit elérsz, hogy tápolod az Y csopit egykis friss hússal:cool:

andor 04-25-2006 08:36

Kerdes

En most regisztem a forumra es szeretnem a velemenyeteket kerni.
En egy ork hadis orival vagyok es mijen tipet tudtok mondani hogy a hadugyi tudos tekercsemet 40% on tudjam tartani???

Láma 04-25-2006 08:50

Quote:

Originally Posted by andor
En most regisztem a forumra es szeretnem a velemenyeteket kerni.
En egy ork hadis orival vagyok es mijen tipet tudtok mondani hogy a hadugyi tudos tekercsemet 40% on tudjam tartani???

Válts fajt.

andor 04-25-2006 08:52

Hat igen de akor meg a fajomnak a bonuszai elvesznek en evel a fajal szeretnem 40%-on tartani ere valami tip vagy tenyleg menthetetlen??

Steve 04-25-2006 09:12

1: jó sok pénz és folyamatos tekivásárlás.
2: napi háromszor kapunézés, bárki aki lop annak azonnali betámaása, varizása... Ez talán macerásabb de orkosabb megoldás;)

andor 04-25-2006 09:18

Aha kifogom probalni.

aúú 04-25-2006 09:21

Quote:

Sziasztok.
Ötleteket várnék...

Mivel az angolbn a játék időre is megy, ezért én azt javaslom, hogy felfele menjetek, üssetek pár hekit (ha már hadisok vagytok) és ha elég aktívak vagytok, akkor a tolisok előbb-utóbb lemaradnak, mert annyit nem tudnak felfdezeni, mint amennyit ti ütni tudtok hadisként... emellett nektek meglesz a top időtök és a hekitek, ők meg lehet, hogy túllépik a 90 napot és szépen lefagynak (hacsak nem vip-ek)...

andor 04-25-2006 09:25

nem a magyar ba vagyok s meg egyelore egyedul nincs szovim

Steve 04-25-2006 09:26

Auu erre válaszolt;)

aúú 04-25-2006 09:35

Quote:

Originally Posted by andor
nem a magyar ba vagyok s meg egyelore egyedul nincs szovim

Jaja, nem a tiédre válaszoltam...:)
Amúgy ork hadinak érdemes nézni szöviket a dipóban és összehozni mellé egy óriás hadis varist, egy tolis elfet vagy fél-elfet vagy embert, 4. tagnak meg mondjuk még egy orkot... így ha téged megtekiznek, a másik ork még le tudja ölni az ellent, valamint az óriás hadis varis is be tud segíteni mind varikkal, mind sereggel, végül a tolis ori kicsinálja a tolvajt....
Esetleg ha van olyan nagy mákod, hogy össze tudsz még szedni 2-3 orkot magad mellé, akkor csinálhattok egy olyan hadi szövit, aminél nem kell se épület felmérés, se gömbözés, mert úgyis be tudtok ütni bárkit és hiába tekiznek megy egyet (esetleg kettőt) közületek, a többieknek bőven marad annyi támadó ereje, hogy legázolják a tolis ellenséget és ha véletlen összetalálkoztok egy 4 tolis szövivel, akkor azokat mindenkinek egyet ki kell választani közülük és 1:1-ben földre beütni, hogy minél messzebb legyenek tőletek (és mivel mind orkok vagytok, ezért be fogtok férni legalább 1x tekizés után is, ha vesztek tekit mielőtt beértek).

Nekro 05-17-2006 21:09

IGazából megoldódott a probléma... ;)
A tolivezér túl közel merészkedett, és így szét szedtük az oriját...
(napi 4-5 mészár...)3 nap alaat telmorzsoltuk. Végül békét kért... :D
Szal. a topik elavult. Köszönök minden hozzászólást...

Kisbér 05-18-2006 10:49

Quote:

IGazából megoldódott a probléma... ;)
A tolivezér túl közel merészkedett, és így szét szedtük az oriját...
(napi 4-5 mészár...)3 nap alaat telmorzsoltuk. Végül békét kért... :D
Szal. a topik elavult. Köszönök minden hozzászólást...

Mondjuk megoldást jelenthetett volna, hogy tartotok annyi tolvajt, hogy ne férjenek be :D
Ha olyan messziről mentek hozzátok, akkor biztosan kaptok helyezéskülönbség*20/csoportlétszám bónuszt. Nyilván nem tudom, hogy hol álltok, meg mekkora a csoport, de lehet elég lett volna csak 1/3-ad annyi tolit tartani, mint nekik van...
Aztán miután buknak pár tolit, már leszoknak rólatok...

Phoenix 05-19-2006 05:29

hmmm..hmmm nem is olyan rossz azéárt a 4 tolis szövi :D cask jobban oda kell rá figyelni, de azért köszi az infót meg a tapasztalatokat ;)

Kisbér 05-19-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by Phoenix
hmmm..hmmm nem is olyan rossz azéárt a 4 tolis szövi :D cask jobban oda kell rá figyelni, de azért köszi az infót meg a tapasztalatokat ;)

Hát nem... Én még nem próbáltam...
Csak 2 félelf + 1 elf (ez voltam én ugye, mint elffun) + 1 óriás varis felállást...
Az elég jó volt :D
Azért a 4 félelf eléggé sebezhető... Viszont ha ők teszik meg az első lépést... :D

kozmopolitika 05-25-2006 13:30

taktikák

hát tudjátok a gnóm gyűjtsön sereget és irjon tekercset tekecsel megerősödik hadban és menjen el rombolni igy lehet hogy lerombol egy pár tolvajházat(kocsma) ha igy megy szépen költöznek elfele a tolvajai és igy nyirjátok a többieket aztán elkezdtek mészárolni a hangulat lerohan és hát...
vagy idézzenek az óriások rá tolvajok mérgezését

director 05-25-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by kozmopolitika
hát tudjátok a gnóm gyűjtsön sereget és irjon tekercset tekecsel megerősödik hadban és menjen el rombolni igy lehet hogy lerombol egy pár tolvajházat(kocsma) ha igy megy szépen költöznek elfele a tolvajai és igy nyirjátok a többieket aztán elkezdtek mészárolni a hangulat lerohan és hát...
vagy idézzenek az óriások rá tolvajok mérgezését

tekecselő tolvajház, és lerohanó idéző-óriás hangulat rula! még, még!!

Cuyu 05-26-2006 13:46

Akkor van gáz,ha emberek a tolik. Akkor aztán lehet szórakozni a tolik mérgezésével :D

De pár mészárlással szerintem többet érsz....
igaz..ki tudja? ha mészárolsz,sokat ölsz és majdnem ugyanott maradnak pontszámügyileg és így többször is meg lehet őket szivatni ;)

blade batya 07-19-2006 15:46

ember tolira érdekes lenne a vari ártózása a tükör miatt, ilyenkor sztem ajánlott a két hét szabi, tolikkal nemsok mindent lehet kezdeni, ha távol vannak.. :)

Massza Rex 07-21-2006 14:49

Szabira szerintem nem érdemes e miatt menni.

Inkább el kell dugni amit lophatnak.

Tekiből egy ideig elég a 15% addig a piacon pörgetni a sereget. Raktárat üríteni folyamatosan, pénznek meg bank, vagy valamiben forgatni a piacon.

Nehogy már pár késes miatt lelassuljon az élet hela ?!? :o

Láma 07-21-2006 14:54

Ja, olyankor szoktak elkezdeni ártózni:)

Massza Rex 07-21-2006 15:10

Ha 7-8 kör távolságból még az is bemegy ember toliknál főleg!!! (mágikus pajzs mellet is) akkor csináljanak új orit, mert valamit benéztek de rendesen...:p

Láma 07-21-2006 15:12

Quote:

Originally Posted by Massza Rex
Ha 7-8 kör távolságból még az is bemegy ember toliknál főleg!!! (mágikus pajzs mellet is) akkor csináljanak új orit, mert valamit benéztek de rendesen...:p

Én ezt a mondatot nem tudtam értlemzni. Igazából a tolvajok ártózására gondoltam, tehát gyújtogatás, stb. Ha nincs mit lopni, gyakran ez is megesik.

Massza Rex 07-21-2006 15:16

Csak féle merem leírni, mert ma már annyi mindent benéztem...:o

Elvileg az volt az alapszitu, hogy hadi szövit lopkodtak alulról 7-8 körröl tolik, amivel nem tudtak mit csinálni.

Erre volt javaslat, menjenek feljebb, dugják el javaikat.

Az eldugásra írtad, hogy akkor kezdenek ártózni.

De régebben tisztázódot, hogy azért nem tudták fingatni a tolikat, mert emberek voltak.

tehát ha a 7-8 körre alattuk lévő ember tolik még le is ártózzák őket, akkor töröljenek...
Ezt próbáltam leírni...

All times are GMT +1. The time now is 16:39.