Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Varázsláskori hiba? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3954)

Barbara 12-12-2009 22:40

Varázsláskori hiba?

Felmerült egy problémám, a support azt írta itt tegyem fel a kérdést, ami az alábbi:
Ha jól számolom akkor varázslásnál az alábbi módon kell számolni:
- támadó: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító
- védő: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító*1,2(ha van mágikus pajzs és ártó az akció)*(1+pontkülönbség/200)

Ha a morál és pontkülönbség elhanyagolható, a faj ugyanaz, készültség 100%, tekercs ugyanannyi, akkor hogyan fordulhat elő, hogy majd' két és félszer annyi varázslóval nem sikerül egy egyszeri hatású (tehát nem több körös) varázslat?
Várom ötleteiteket...

Remedy 12-12-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 232175)
Felmerült egy problémám, a support azt írta itt tegyem fel a kérdést, ami az alábbi:
Ha jól számolom akkor varázslásnál az alábbi módon kell számolni:
- támadó: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító
- védő: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító*1,2(ha van mágikus pajzs és ártó az akció)*(1+pontkülönbség/200)

Ha a morál és pontkülönbség elhanyagolható, készültség 100%, tekercs ugyanannyi, akkor hogyan fordulhat elő, hogy majd' két és félszer annyi varázslóval nem sikerül egy varázslat?
Várom ötleteiteket...

Számok

Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik.

Nekem pl ez az otletem igy elsore. :)

Barbara 12-12-2009 22:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 232176)
Számok

Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik.

Nekem pl ez az otletem igy elsore. :)

Egy egyszeri hatású varázslatról van szó, mindjárt pontosítom még akkor a kérdésemet, hátha...
Azért köszi, gyors voltál!

Alg 12-12-2009 23:03

Hmmm... ember faj?:p

Barbara 12-12-2009 23:07

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 232179)
Hmmm... ember faj?:p

Akkor biza sikerült volna csak magamra!

Dynosaur 12-12-2009 23:34

Esetleg Neked lenn volt a készültséged, vagy morálod, neki meg fenn...

Remedy 12-12-2009 23:44

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 232177)
Egy egyszeri hatású varázslatról van szó, mindjárt pontosítom még akkor a kérdésemet, hátha...
Azért köszi, gyors voltál!

Akkor leginkabb user errorra gyanakszom. Bevett tobb varit, benn maradt vki masnak a szama, es mast probaltal artozni, regi volt a gomb rola... Ilyesmi... :)

Kutyuleee 12-12-2009 23:45

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232181)
Esetleg Neked lenn volt a készültséged, vagy morálod, neki meg fenn, illetve ha MF akkor további védelmet kap (asszem 20%, szóval 1,2-vel kell még szorozni a védelmét)

Kötelező olvasmány a súgó:) legalább a segitség topicba ne írjál marhaságokat, ha nem tudsz vmit...
Mf bónusz seregre van +40% és tolira +10% varira pedig 0. úgyhogy nem ez lesz a ludas.

Ha ilyen infókat tudsz róla, akkor nagy valószinüséggel gömböd lehet róla (ugye?), esetleg nem lehet hogy törpe vagy? ott rögtön van maluszod az ártókra emellett ha fent van neki egy mágikuspajzs, akkor már rögtön számitani fog az az "elhanyagolható" pontkülönbség is. emmellett honnan vagy biztos benne,hogy ugyanannyi a tekercsetek, neked maxon van? készültséged és a morálod közel van a 100%-hoz?

Dynosaur 12-12-2009 23:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 232184)
Kötelező olvasmány a súgó:) legalább a segitség topicba ne írjál marhaságokat, ha nem tudsz vmit...
Mf bónusz seregre van +40% és tolira +10% varira pedig 0. úgyhogy nem ez lesz a ludas.

írtam is, hogy nem találom, pedig valahonnan rémlik... de lehet csak a javaslatoknál olvastam ilyet... :D azért még ne harapd le a fejem.. :p

Kutyuleee 12-12-2009 23:53

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 232185)
írtam is, hogy nem találom, pedig valahonnan rémlik... de lehet csak a javaslatoknál olvastam ilyet... :D azért még ne harapd le a fejem.. :p

Nem haraptam le, csak ha vmit nem tudsz pontosan, inkább ne írj a segitségekbe, mert félrevezető lehet a kezdőknek (a helyedben inkább ki is venném a hsz-t, vagy legalábbis a félrevezető részt...)

Barbara 12-13-2009 00:00

Egyszerre mindenkinek válaszolok akkor:
Biztos hogy nem mást próbáltam ártózni, nem tud varit bevenni, nem érkezett be képzése és kétszer egymás utáni körben próbáltam, mindkétszer frissen gömböztem.
Tekercsbeli különbség nem lehet, illetve ha van akkor az én javamra és figyeltem hogy 100% legyen a készültség az akciónál. Bele van számolva minden malusz és ezzel együtt ha háromszor ilyen távol lenne, még mindig simán mennie kéne az ártónak. Egyik számot sem nézhettem el, úgyhogy ötletem nincs jelenleg mi lehet ez...

Xeper 12-13-2009 09:52

A te oldaladon a varázslók száma annyi, amennyi hely van is a templomokban? Az el nem férő varázslók nem számítanak az erő kiszámításában.

Dynosaur 12-13-2009 10:39

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 232186)
Nem haraptam le, csak ha vmit nem tudsz pontosan, inkább ne írj a segitségekbe, mert félrevezető lehet a kezdőknek (a helyedben inkább ki is venném a hsz-t, vagy legalábbis a félrevezető részt...)

rendben, kivettem... :)

Barbara: szerintem mostmár leírhatnád konkrétan, hogy milyen fajjal vagytok, esetleg személyiség, amennyiben az tudós, tekik, morálotok, és hogy kinek mennyi a varija, meg a pontlista különbséget (nem a konkrét helyezést!) így talán nekünk is könnyebb utánaszámolni.

Barbara 12-13-2009 12:06

Szerintem elég sok konkrétumot leírtam, nyilván törpe fajról van szó mert ott a legnagyobb az esélye ilyesminek, többet nem írhatok mert szeretnék normálban maradni.
Arénában történik mindez, úgyhogy piacolás/több vari mint ahány hely sem játszik. És akkora a különbség a számolt és a valós eredmény között, hogy nem 1-2%-nyi az eltérés, tehát valami olyan ötlet kéne ami mondjuk plusz 30-40%-ot jelent...

Alg 12-13-2009 13:21

Kutty már írta, ha jól emlékszem...
Törpe vari malusz, ellennél mágikus pajzzsal kombinálva?

Princ 12-13-2009 14:36

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 232227)
Kutty már írta, ha jól emlékszem...
Törpe vari malusz, ellennél mágikus pajzzsal kombinálva?

Elég a törpemalusz is a 30%-hoz ha fordítva nézzük.

Barbara 12-13-2009 22:26

A törpemaluszon, a mágikus pajzson, valamint a távolságszorzón(1,1 a pontkülönbség miatt) felül kéne még 30%-ot találni.
Összeszorozva mindez öszvissz 1,76-os szorzó, ha tekercs, morál módosítót nem számolunk mert ugye az mindenhol ugyanaz, nem pedig 2,25 (aminél már tényleg nem sikerült volna a vari).

Kutyuleee 12-14-2009 21:59

Hú picit elnéztem 1-2dolgot itt a számolásnál,úgyhogy inkább kivettem. amúgy pm-ben megkaptam a pontos infókat, és tényleg a rendszerben lesz vmi galiba, mert elég sokkal kéne beférnie a támadónak...

Barbara 12-20-2009 17:32

íme a tények!

Több, mint egy hetes adatok arénából, a játék mostani állása szerint nem befolyásolja az eredményeket ha leírom őket konkrétan:

Saját varázslók száma: 8964
Saját tudománytekercsek adta bónusz: 30%
Faj+szem: törpe vándor (25% malusszal ugye)
Morál: 99%
Készültség: 98%

Ellenfél varázslóinak a száma: 4064
Ellenfél tudománytekercsek (vélhetően) adott bónusza: 30%
Ellenfél faj+szem: törpe harcos
Morál: 100%
Készültség (tegyük fel): 100%

Országok közötti távolság: ~2000 pont -> 10% plusz védelem
És természetesen mindennek van helye és minden épület működik... ekkor az alábbi a számolásom eredménye:
Támadó - 8964*0,75*1,3*(0,99+0,98)/2=8608,8
Védő - 4064*1,3*1,2*1,1*1=6973,8

Ugyanilyen paraméterek mellett többször bebuktam.
Ati, légyszíves nézd át a dolgot mert valószínű, hogy a törpe malusszal vagy a mágikus pajzs adta védelemmel duplán számol a rendszer!

siQ 12-20-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 233048)
Ati, légyszíves nézd át a dolgot mert valószínű, hogy a törpe malusszal vagy a mágikus pajzs adta védelemmel duplán számol a rendszer!

Ha a mágikus pajzsal lenne a baj már többen észrevették volna, szóval én inkább a törpe maluszra tippelnék akkor.

Nem mellesleg nekem is volt olyan hogy szmáolással befértem volna de amugy nem varikkal. Ott abban a helyzetben arra gyanakodtam, hogy mégiscsak van az egyszeri varázslatoknál is valami malusz arra hogy hány körre (milyen távolra) varázsolod.

Dynosaur 12-20-2009 21:50

Barbara: Köszi a tényeket! :) Így már érthető a helyzet... :p

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 233067)
Ott abban a helyzetben arra gyanakodtam, hogy mégiscsak van az egyszeri varázslatoknál is valami malusz arra hogy hány körre (milyen távolra) varázsolod.

Van is. (Barbara bele is számolta.)

Quote:

Originally Posted by Súgó/Varázslatok
A Te országod, és az ellenfél országa közötti értékkülönbség is növeli ellenfeled védelmét. Minden 200 pontnyi értékkülönbség után 1%-kal emelkedik a védelme, ezek az értékek összeadandók. 3000 pont különbség már 15%-kal emeli ellenfeled országoddal szembeni mágikus védelmét.

Alg 12-20-2009 21:57

Ejnye, ez a törpe... múltmor a tornyok, most meg ez

Valaki akár anarch-ban megnézhetné, hogy egyedi eset, vagy tényleg nem kerek valami?

Ati 12-20-2009 22:29

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 233048)

Megnéztem, mind a kettő rendben van.

Andrew 12-20-2009 22:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 233083)
Megnéztem, mind a kettő rendben van.

Ha vége az arénának, elmondod nekünk, hogy hol volt a probléma? :)

siQ 12-21-2009 03:49

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233075)
Barbara:
Van is. (Barbara bele is számolta.)

Ha figyelmesen olvasod amit írok értetted volna, hogy nem a ponttávolság miatti védelemre gondolok, hanem ezen felül plusz védelem attól függően hogy hány körre van az illető. Valahogy hasonlóan, mint hogy 4 kör Vihart nehezebb felrakni mint 2 kört, csak az országok közti körök távolsága adna valami bónuszt.

De ezt csak arra alapozom, hogy tegyük fel 6 körre akartam varázsolni és ha rengésre számolok beférek, de ha egy 6 körös viharra akkor nem. És a rengéssel sem fértem be hód szerint.

Tsobi 12-21-2009 06:06

Tolvajlásnál nagyon aktívan beleszámít a számításokba a csoportlétszám és az egymástól való távolság, feltételezem itt is ez lehet a gond.

siQ 12-21-2009 10:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 233102)
Tolvajlásnál nagyon aktívan beleszámít a számításokba a csoportlétszám és az egymástól való távolság, feltételezem itt is ez lehet a gond.

Ki beszélt tolvajlásról?:) végig varázslásról volt szó, vagy hogy függ ez össze a tolvajlással?

Hex 12-21-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 233115)
Ki beszélt tolvajlásról?:) végig varázslásról volt szó, vagy hogy függ ez össze a tolvajlással?

úgy, hogy Tsobi valószínűnek tartja, hogy nem csak a tolvajlást, de a varázslást is befolyásolja ez.

Dynosaur 12-21-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 233101)
Ha figyelmesen olvasod amit írok értetted volna, hogy nem a ponttávolság miatti védelemre gondolok, hanem ezen felül plusz védelem attól függően hogy hány körre van az illető. Valahogy hasonlóan, mint hogy 4 kör Vihart nehezebb felrakni mint 2 kört, csak az országok közti körök távolsága adna valami bónuszt.

De ezt csak arra alapozom, hogy tegyük fel 6 körre akartam varázsolni és ha rengésre számolok beférek, de ha egy 6 körös viharra akkor nem. És a rengéssel sem fértem be hód szerint.

így már értelek... :D

amúgy szerintem nincs ilyen... egyszer sikeresen tűzgolyóztam valakit 30egynéhány kör távolságból... :D (ismerős regelt, és kipróbáltam, mi lesz... :D többször nem próbáltam.)

Hex 12-21-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233231)

amúgy szerintem nincs ilyen... egyszer sikeresen tűzgolyóztam valakit 30egynéhány kör távolságból... :D (ismerős regelt, és kipróbáltam, mi lesz... :D többször nem próbáltam.)

nekem volt már olyan, hogy rengettek és 3% lako morál hullás és 0 épület romba dőlés volt, de ettől függetlenül sikeres volt az ellenem irányuló varázslás :)

Dynosaur 12-21-2009 20:47

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 233232)
nekem volt már olyan, hogy rengettek és 3% lako morál hullás és 0 épület romba dőlés volt, de ettől függetlenül sikeres volt az ellenem irányuló varázslás :)

jahh, azt elfelejtettem írni, hogy nekem is nulla hatásfokkal sikerült... :( :D De haver kicsit berezelve küldte az üzit, hogy "nézd már... most kezdtem, és már egyből 30+x körről tűzgolyót kaptam... hogy hogy 0 egységem halt meg?? :eek:"

siQ 12-21-2009 21:22

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 233231)

A példád nem zárja ki amit irtam, mert 30 körről nyilván csomó pont miatti bónuszod is volt, de lehetett még kör miatti is csak annyira sok volt a varázslók közötti eltérés, hogy igy is sikerült.

Von 12-21-2009 21:39

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 233242)
A példád nem zárja ki amit irtam, mert 30 körről nyilván csomó pont miatti bónuszod is volt, de lehetett még kör miatti is csak annyira sok volt a varázslók közötti eltérés, hogy igy is sikerült.

Természetesen tévedhetek, de ezt a körös verziót nagyon valószínűtlennek érzem. Nem vagyok informatikus, de ennek a kivitelezéséhez hozzá kell írni a programkódhoz még pár sort ha jól tévedek. Sokkal valószínűbb, hogy ha már "hibáról" beszélünk, hogy valami elírva van a Hód számolásában, esetleg kihagyva.
Mikor anno jeleztem, hogy nem értettem miért verték be hétvégiben törpével a törpémet, akkor is az derült ki, hogy nem számolt toronyban férőhelybónuszt, ami valszeg a programozásban egy apró kihagyás lehetett.
Ha köröket is számolna varinál, az véletlen igen nehezen elképzelhetően kerülhet bele a Hódító számolásába, arról nem beszélve, hogy igen könnyen fel is kell tűnnie, ha mégis.
Még egyszer: nem vagyok infós, a programozásban is csak nagyon alapfokon jártas, de pont anno a VB könyvünkből tanultam meg, hogy JPÉ-t kell a legtöbbször használni :D

siQ 12-22-2009 00:34

Quote:

Originally Posted by Von (Post 233245)
Természetesen tévedhetek, de ezt a körös verziót nagyon valószínűtlennek érzem. Nem vagyok informatikus, de ennek a kivitelezéséhez hozzá kell írni a programkódhoz még pár sort ha jól tévedek. Sokkal valószínűbb, hogy ha már "hibáról" beszélünk, hogy valami elírva van a Hód számolásában, esetleg kihagyva.
Mikor anno jeleztem, hogy nem értettem miért verték be hétvégiben törpével a törpémet, akkor is az derült ki, hogy nem számolt toronyban férőhelybónuszt, ami valszeg a programozásban egy apró kihagyás lehetett.
Ha köröket is számolna varinál, az véletlen igen nehezen elképzelhetően kerülhet bele a Hódító számolásába, arról nem beszélve, hogy igen könnyen fel is kell tűnnie, ha mégis.
Még egyszer: nem vagyok infós, a programozásban is csak nagyon alapfokon jártas, de pont anno a VB könyvünkből tanultam meg, hogy JPÉ-t kell a legtöbbször használni :D

Simán lehet elírás. Gondolj bele hogy számolnia kell a több körös varázslatok miatt, mi van ha ott rossz körszámmal számol, és ha egykörös akkor véletlenül a távolságot számolja bele vagy valami más körszámot. Ezt csak arra alapozva gondolom, hogy ha varik számával lenne baj, vagy mágikus pajzzsal az nyilván már elég régen kiderült volna és több ilyen eset lenne. Mivel ilyen eset hogy a számolás és az igazság más eredményt ad kevés van, ezért gyanakodnék valami olyan tényzőre ami a legtöbb esetben nem számít. Lehet hogy a törpével külön baj van, mert itt elég soka z eltérés a két szám között. Az én esetemben azonban Óriással varázsoltam Orkot realtiv messzebbről (nem 2 körről), a távolságon kivül azt tudom még elképzelni, hogy az Ork kitámbónusz érvényesült annak ellenére hogy nem is volt távol a serege, de ezt nem tartom annyira valószínűnek.

J.Ati 12-22-2009 01:09

Na végre a téma végére értem!

Szóval a megoldás ott van a súgóban ;)
Quote:

Számok

Néhány akció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása, tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) automatikus védelmet eredményez, ami annyit jelent, hogy minél több ilyen támadásnak van egy ország kitéve, annál kevésbé lesznek ezek eredményesek. A védelem mértéke minden támadáskor az okozott kár függvényében emelkedik, és körönként csökken. Erre a tényezőre nincsen rálátásod, így ezen akciók eredményességének számításakor ezt a bizonytalansági tényezőt is kalkuláld be.
Szerintem Barbara egy mániákus ártózó gép(:D), és a sok ártó után jött az autóvédelem.
Más megoldást nem tudok elképzelni.

Kutyuleee 12-22-2009 01:32

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233256)
Na végre a téma végére értem!

Szóval a megoldás ott van a súgóban ;)

Szerintem Barbara egy mániákus ártózó gép(:D), és a sok ártó után jött az autóvédelem.
Más megoldást nem tudok elképzelni.

Negatív:)
Ez a védelem a sikerességre vonatkozik. ez annyit jelent,hogy kevesebb házad gyullad, kevesebb embered esik. de attól sikerül az ártó. a Probléma itt viszont az,hogy maga a varázslat sem sikerült.

J.Ati 12-22-2009 01:43

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 233257)
Negatív:)
Ez a védelem a sikerességre vonatkozik. ez annyit jelent,hogy kevesebb házad gyullad, kevesebb embered esik. de attól sikerül az ártó. a Probléma itt viszont az,hogy maga a varázslat sem sikerült.

Igaz.

Akkor anarchban kell tesztelgetni..

Hex 12-22-2009 07:20

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 233259)
Igaz.

Akkor anarchban kell tesztelgetni..

hajrá ;)

*rövid*

J.Ati 12-22-2009 07:58

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 233265)
hajrá ;)

*rövid*

Ne hajrázz, nem uszodában vagy;)

*nem rövid*

none 12-22-2009 07:59

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 233101)

Ehhez 11 körre kellett volna lenni, hogy kivédje így.. reális ebben az esetben? nem játszottam arénában, így nem tudom pontossan megsaccolni, de nekem soknak tűnik:)

All times are GMT +1. The time now is 07:39.