![]() |
Varázsláskori hiba?
Felmerült egy problémám, a support azt írta itt tegyem fel a kérdést, ami az alábbi:
Ha jól számolom akkor varázslásnál az alábbi módon kell számolni: - támadó: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító - védő: varázslók száma*(morál+készültség)/2*(1+tekercsbónusz)*esetleges faji módosító*1,2(ha van mágikus pajzs és ártó az akció)*(1+pontkülönbség/200) Ha a morál és pontkülönbség elhanyagolható, a faj ugyanaz, készültség 100%, tekercs ugyanannyi, akkor hogyan fordulhat elő, hogy majd' két és félszer annyi varázslóval nem sikerül egy egyszeri hatású (tehát nem több körös) varázslat? Várom ötleteiteket... |
Quote:
Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik. Nekem pl ez az otletem igy elsore. :) |
Quote:
Azért köszi, gyors voltál! |
Hmmm... ember faj?:p
|
Quote:
|
Esetleg Neked lenn volt a készültséged, vagy morálod, neki meg fenn...
|
Quote:
|
Quote:
Mf bónusz seregre van +40% és tolira +10% varira pedig 0. úgyhogy nem ez lesz a ludas. Ha ilyen infókat tudsz róla, akkor nagy valószinüséggel gömböd lehet róla (ugye?), esetleg nem lehet hogy törpe vagy? ott rögtön van maluszod az ártókra emellett ha fent van neki egy mágikuspajzs, akkor már rögtön számitani fog az az "elhanyagolható" pontkülönbség is. emmellett honnan vagy biztos benne,hogy ugyanannyi a tekercsetek, neked maxon van? készültséged és a morálod közel van a 100%-hoz? |
Quote:
|
Quote:
|
Egyszerre mindenkinek válaszolok akkor:
Biztos hogy nem mást próbáltam ártózni, nem tud varit bevenni, nem érkezett be képzése és kétszer egymás utáni körben próbáltam, mindkétszer frissen gömböztem. Tekercsbeli különbség nem lehet, illetve ha van akkor az én javamra és figyeltem hogy 100% legyen a készültség az akciónál. Bele van számolva minden malusz és ezzel együtt ha háromszor ilyen távol lenne, még mindig simán mennie kéne az ártónak. Egyik számot sem nézhettem el, úgyhogy ötletem nincs jelenleg mi lehet ez... |
A te oldaladon a varázslók száma annyi, amennyi hely van is a templomokban? Az el nem férő varázslók nem számítanak az erő kiszámításában.
|
Quote:
Barbara: szerintem mostmár leírhatnád konkrétan, hogy milyen fajjal vagytok, esetleg személyiség, amennyiben az tudós, tekik, morálotok, és hogy kinek mennyi a varija, meg a pontlista különbséget (nem a konkrét helyezést!) így talán nekünk is könnyebb utánaszámolni. |
Szerintem elég sok konkrétumot leírtam, nyilván törpe fajról van szó mert ott a legnagyobb az esélye ilyesminek, többet nem írhatok mert szeretnék normálban maradni.
Arénában történik mindez, úgyhogy piacolás/több vari mint ahány hely sem játszik. És akkora a különbség a számolt és a valós eredmény között, hogy nem 1-2%-nyi az eltérés, tehát valami olyan ötlet kéne ami mondjuk plusz 30-40%-ot jelent... |
Kutty már írta, ha jól emlékszem...
Törpe vari malusz, ellennél mágikus pajzzsal kombinálva? |
Quote:
|
A törpemaluszon, a mágikus pajzson, valamint a távolságszorzón(1,1 a pontkülönbség miatt) felül kéne még 30%-ot találni.
Összeszorozva mindez öszvissz 1,76-os szorzó, ha tekercs, morál módosítót nem számolunk mert ugye az mindenhol ugyanaz, nem pedig 2,25 (aminél már tényleg nem sikerült volna a vari). |
Hú picit elnéztem 1-2dolgot itt a számolásnál,úgyhogy inkább kivettem. amúgy pm-ben megkaptam a pontos infókat, és tényleg a rendszerben lesz vmi galiba, mert elég sokkal kéne beférnie a támadónak...
|
íme a tények!
Több, mint egy hetes adatok arénából, a játék mostani állása szerint nem befolyásolja az eredményeket ha leírom őket konkrétan:
Saját varázslók száma: 8964 Saját tudománytekercsek adta bónusz: 30% Faj+szem: törpe vándor (25% malusszal ugye) Morál: 99% Készültség: 98% Ellenfél varázslóinak a száma: 4064 Ellenfél tudománytekercsek (vélhetően) adott bónusza: 30% Ellenfél faj+szem: törpe harcos Morál: 100% Készültség (tegyük fel): 100% Országok közötti távolság: ~2000 pont -> 10% plusz védelem És természetesen mindennek van helye és minden épület működik... ekkor az alábbi a számolásom eredménye: Támadó - 8964*0,75*1,3*(0,99+0,98)/2=8608,8 Védő - 4064*1,3*1,2*1,1*1=6973,8 Ugyanilyen paraméterek mellett többször bebuktam. Ati, légyszíves nézd át a dolgot mert valószínű, hogy a törpe malusszal vagy a mágikus pajzs adta védelemmel duplán számol a rendszer! |
Quote:
Nem mellesleg nekem is volt olyan hogy szmáolással befértem volna de amugy nem varikkal. Ott abban a helyzetben arra gyanakodtam, hogy mégiscsak van az egyszeri varázslatoknál is valami malusz arra hogy hány körre (milyen távolra) varázsolod. |
Barbara: Köszi a tényeket! :) Így már érthető a helyzet... :p
Quote:
Quote:
|
Ejnye, ez a törpe... múltmor a tornyok, most meg ez
Valaki akár anarch-ban megnézhetné, hogy egyedi eset, vagy tényleg nem kerek valami? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De ezt csak arra alapozom, hogy tegyük fel 6 körre akartam varázsolni és ha rengésre számolok beférek, de ha egy 6 körös viharra akkor nem. És a rengéssel sem fértem be hód szerint. |
Tolvajlásnál nagyon aktívan beleszámít a számításokba a csoportlétszám és az egymástól való távolság, feltételezem itt is ez lehet a gond.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
amúgy szerintem nincs ilyen... egyszer sikeresen tűzgolyóztam valakit 30egynéhány kör távolságból... :D (ismerős regelt, és kipróbáltam, mi lesz... :D többször nem próbáltam.) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A példád nem zárja ki amit irtam, mert 30 körről nyilván csomó pont miatti bónuszod is volt, de lehetett még kör miatti is csak annyira sok volt a varázslók közötti eltérés, hogy igy is sikerült. |
Quote:
Mikor anno jeleztem, hogy nem értettem miért verték be hétvégiben törpével a törpémet, akkor is az derült ki, hogy nem számolt toronyban férőhelybónuszt, ami valszeg a programozásban egy apró kihagyás lehetett. Ha köröket is számolna varinál, az véletlen igen nehezen elképzelhetően kerülhet bele a Hódító számolásába, arról nem beszélve, hogy igen könnyen fel is kell tűnnie, ha mégis. Még egyszer: nem vagyok infós, a programozásban is csak nagyon alapfokon jártas, de pont anno a VB könyvünkből tanultam meg, hogy JPÉ-t kell a legtöbbször használni :D |
Quote:
|
Na végre a téma végére értem!
Szóval a megoldás ott van a súgóban ;) Quote:
Más megoldást nem tudok elképzelni. |
Quote:
Ez a védelem a sikerességre vonatkozik. ez annyit jelent,hogy kevesebb házad gyullad, kevesebb embered esik. de attól sikerül az ártó. a Probléma itt viszont az,hogy maga a varázslat sem sikerült. |
Quote:
Akkor anarchban kell tesztelgetni.. |
Quote:
*rövid* |
Quote:
*nem rövid* |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:39. |