![]() |
1/A közös raktár
A közös raktárban az egyes árukból a raktárkapacitás induláskor jól volt beállítva. De azóta elég nagy infláció volt. A csoportban lévő arany mennyisége megsokszorozódott.
Ezért javaslom, hogy a közös raktárban aranyból mondjuk 10-szer annyi férjen el. Ez elsősorban kényelmi funkció lenne. Nagy raktár esetén is gyors pakolással (csak a frissítés gombot folyamatosan nyomkodva) jó hosszú ideig tart a pénz átpakolása egyik országból a másikba. Nagyobb létszámú klánok esetén elég gyakran kell pénzt pakolni. Jó lenne ezt kényelmesebbé tenni. Quote:
|
Bővítsd a raktárat, akkor több fér el. Ha úgyis sokszorosa a pénzed, akkor fedezni tudja a költségeit.
|
Quote:
|
tetszik az ötlet, nem létszükséglet, de jó dolog lenne!
|
Szerintem sem rossz ötlet :)
Valahol ott kell megtalálni a középértéket, hogy egyrészt szánt szándékú hátráltató tényező is lehet, ha nem ott van a pénz ahol kellene lennie, másrészt viszont az esetek túlnyomó többségében tényleg csak a több feleslegesen eltöltött idő a hozadéka... De azt ne felejtsük el, még ha legtöbbször egyáltalán nem számít, pl. a gondolkodási időt és főleg ideget, egy-egy akcióra való válaszlépésként csökkentheti jelentősen, ami nem biztos, hogy feltétlen rossz. Ezzel is számolni kell szvsz. De maga a témafelvetés, a megváltozott körülményeket érvekként hozva, jogosnak tűnik :) |
Quote:
|
Mi a javaslat LÉNYEGE? TÉNYLEG több férjen a raktárba, vagy csak az egymás közötti pánzátpakolás miatt van erre szükséged?
|
Quote:
Viszont az átpakolás tartamát feleannyi időre csökkentené. Tekercseket pakoltunk egyszer még régen, 180frissítés kelle, hogy minden átmenjen, senkinek sem kívánom! :D Persze nem erről szól a téma! :) |
Quote:
Ha viszont lehetne az átpakolást más módon megoldani (például klántagok egymásnak utalhatnak bármilyen klánraktárban szereplő árut), akkor a raktárméretet nem kéne változtatni. |
Quote:
|
Elég sokat filóztam ezen a témán... Az, hogy egy lépésben át lehessen adni a másiknak javakat, nem járható út, hasonló elgondolás óriási ellenállásba ütközött a szövetségi vezér erősítése témában. Ezzel át lehetne adni a másik országnak javakat akkor is, amikor az nincs gépnél. Bár engem személy szerint ez nem zavarna, a másik témában olvasottak alapján sokakat igen.
A raktárkapacitás konkrét bővítése szerintem felesleges, azt meg lehet oldani a raktárméret növelésével. Az eredeti célt (javak gyorsabb átadása egyik országból a másikba) a leginkább az valósítaná meg, ha a normál raktárhoz (épület) hasonlóan a körváltások között nem lenne bekorlátozva a raktár kapacitása -- esetleg be lenne, de a normál kapacitás sokszorosára. Az el nem férő javak körváltáskor elvesznek. A hátulütője, hogy kör közben hamar el lehet tütetni nagyobb mennyiségű javakat (például lopáskor, bár akkor már oly mindegy; esetleg körváltás után rögtön a lopásokat megelőzendő). Ennek is van persze pozitív oldala: szinte biztos, hogy időnként el lesz felejtve a kivétel, és a javak elvesznek, ami jótékony hatással van a csoport egészére. Előnye, hogy az egymás közötti javak átadása sokkal gyorsabb tud lenni, mégis megkívánja, hogy mindkét fél jelen legyen. A támogatottságot tekintve viszont... ha jól számolom, akkor 4 embert érdekel érdemben a téma. Van esetleg más is, akit érdekelne egy ilyen változtatás? Esetleg van, aki kifejezetten ellenzi? (És ha igen, akkor miért.) |
Hát én ezt támogatnám (ha eddig nem voltam köztük)
|
Tamogatnam en is:)
|
Szintén támogatom, jó ötlet.
|
én is támogatnám, csak egy kérdésem lenne előtte. kör közben semmilyen bővítést nem kellene akkor a raktáron végrehajtani?
|
Quote:
Ha akarod, akkor bővíted a raktárat, hogy beférjen 2.000 arany, így kör közben 20.000 aranyat pakolhatsz át egyszerre. Bent is hagyhatod ezt a 20.000 aranyat, de körváltáskor a felesleg elveszik. Marad 2.000, a többi 18.000 elúszott, ha nem veszed ki időben. A túltöltött javak jelölve lennének persze, hogy ránézésre látszódjon, hogy mi az, amivel foglalkozni kell még körváltás előtt. |
Az is 1 megoldas lenne, ha korvaltasok kozt a raktarkapacitas(csak a penz)10x annyit lehetne berakni.A tobblet korvaltaskor eluszna.
|
én támogatom, szerintem jó ötlet :)
|
Quote:
|
Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy a ht eddig is kepes volt "bepakolni" a raktarba az el nem fero nyers sokszorosat.
Pl van 300.000 konek hely, vkinek hazajon a piacrol 3.000.000, a ht "bepakolta". Ezentul ez megmaradna egy korvaltas erejeig, vagy elveszne? (Tudom, az a logikus, hogy elveszik, hiszen a ht kv elott pakolja be, es a felesleg meg kv kozben veszne el, gondolom...) De azert gondoltam megkerdezem. Amugy szerintem jo lenne kenyelmi bovitesnek. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Támogatom az Ati által felvetett javaslatot.
|
Quote:
|
Támogatom én is a javaslatot.Egy másik kérdés kicsit idevág igy ideirom: A raktár csökkentésével lehet-e kezdeni valamit, mert most horror áron csökkenti vissza ha akarja az ember, és igazábol nálunk az évek alatti klánváltozások miatt szükséges lett volna már régen,de igy kicsit nehézkes.
|
tetszetős ötlet,támogatom.
|
Nekem nincs mit átpakolni. :D De támogatom.
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
De pusztán elméleti szinten: 4.294.967.295 a maximum pénzből, nyersiből, rúnából, tekiből, stb. A raktárba pénzből többszázszor annyi fér, mint nyersből, rúnából, tekiből. Szóval ha ezekből van sok, akkor még több idő átadni, mint a pénzt. |
Én is támogatom
|
Én is támogatom az ötletet! jobb lesz így mindenkinek
|
a pénz része nekem is tetszik főleg amikor csak másodpercek vannak hátra a körváltásig gyorsan átnyomható lenne a lé...a nyersi meg a többi nekem soha nem volt annyira sürgős :)
támogatom |
Quote:
|
Quote:
Támogatom. |
Ment ki mindenkinek körlevél arról, hogy szóljon mindenki hozzá a megbeszélésekhez; jóideje itt van ez a téma; ma külön is írtam belső fórumon, hogy jöjjön mindenki; úgyhogy aki hozzá akar ehhez szólni, az most tegye! :)
|
rég láttam ilyen nagy egyetértést :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:25. |