Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Sebességteszt (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3938)

Tsobi 11-28-2009 03:02

Sebességteszt

Sziasztok! :)

Segítsetek nekem, ez jó ez?

http://www.speedtest.net/result/635786578.png

Mit kell erről tudni? Mire jó az ilyen info?

Előre is köszönöm a felvilágosítást. :)

Hex 11-28-2009 04:39

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230667)

ne légy beteg :D irigyellek :D
ez a sávszéled (mbit/s), ha osztod 8-cal, akkor kapod meg a tényleges le- és feltöltési sebességedet, ami Mbájt/s

szemléltetésképpen az enyém:

http://www.speedtest.net/result/160197957.png
nekem sávszélem 8 Mbit/512 Kbit
vagyis a tényleges letöltési sebességem, max. 1 MBájt, míg a feltöltési sebességem :D 64 kilobájt/s :D

magyarul az enyém vicckategória, a tiéd nagyon király :D

bubuman1 11-28-2009 06:49

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230669)
ne légy beteg :D irigyellek :D
ez a sávszéled (mbit/s), ha osztod 8-cal, akkor kapod meg a tényleges le- és feltöltési sebességedet, ami Mbájt/s

szemléltetésképpen az enyém:

http://www.speedtest.net/result/160197957.png
nekem sávszélem 8 Mbit/512 Kbit
vagyis a tényleges letöltési sebességem, max. 1 MBájt, míg a feltöltési sebességem :D 64 kilobájt/s :D

Nekem is hasonló! :(
le: 9.83 m/s
fel:0.48 mb/s

ping: 10sec

Ez jelenti mennyit késik egy ablak,vagy adat betöltése.A tiéd Hex semmit.Nagyon király!

Nem is olyan rossza az a DIGI! :)

tdomo 11-28-2009 09:25

http://www.speedtest.net/result/635959813.png

Nah jó, ez munkahely... :D

Andrew 11-28-2009 09:32

http://www.speedtest.net/result/597989458.png

Kár, hogy csak a koliban... de szépnek azért szép :D

Andrew 11-28-2009 09:34

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 230682)

Na jó, meg Bécs is :p:D

tdomo 11-28-2009 09:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230686)
Na jó, meg Bécs is :p:D

Szerintem nincs nagy különbség Bécs meg Budapest között. Ellenben, ha valaki Japánban van berakhatna egyet, csak az összehasonlítás végett.

Andrew 11-28-2009 09:45

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 230690)
Szerintem nincs nagy különbség Bécs meg Budapest között. Ellenben, ha valaki Japánban van berakhatna egyet, csak az összehasonlítás végett.

Az infrastruktúra szempontjából sem?

tdomo 11-28-2009 10:25

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230691)
Az infrastruktúra szempontjából sem?

Internet szempontjából nem hiszem, hogy lenne különbség, bár annyira nem vagyok benne a témában. A hirdetéseket látva kb. itt is ugyanazok a lehetőségek, esetleg több szolgáltató közül lehet választani.
A nagy különbség ott van, hogy a szolgáltatás az szolgáltatás és ha gondod van, akkor nem neked kell térden állva könyörögni, hanem a szolgáltató kér elnézést és javítja a hibát.

Gabro 11-28-2009 17:06

http://www.speedtest.net/result/636285274.png

akkor itt gondok vannak:(

vityu 11-28-2009 17:19

http://www.speedtest.net/result/636295531.png

Na ez a nemsemmi... Majdnem akkora a fel, mint a le! :D (Kolis net)

Ati 11-28-2009 23:04

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230667)

Erről azt kell tudni, hogy normál nethasználat mellett ennél nagyobb csomag parasztvakítás, mert a szerveroldalról úgyse fogsz tudni sokkal többet eélrni, egyszerre 4000 oldalt meg gondolom nem akarsz betölteni, egyazon másodpercben.

Szóval ez teljesen jó, árban töredéke annak, amit más drágán, sokkal lassabbat ad.

Andrew 11-29-2009 10:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230815)
Erről azt kell tudni, hogy normál nethasználat mellett ennél nagyobb csomag parasztvakítás, mert a szerveroldalról úgyse fogsz tudni sokkal többet eélrni, egyszerre 4000 oldalt meg gondolom nem akarsz betölteni, egyazon másodpercben.

Szóval ez teljesen jó, árban töredéke annak, amit más drágán, sokkal lassabbat ad.

De ha nem normál nethasználóról van szó, akkor kicsit másabb a helyzet, pl torrentezésnél :p Oda hasznos a minél nagyobb fel és letöltés - igaz, hogy illegális, de ha ezen múlna, akkor majdnem minden nethasználót meg lehetne büntetni :D
Melyik északi országban vezették be azt, hogy befizetsz egy adott mennyiségű mánit, és utána senki sem abajgat azért, hogy mit töltesz le meg föl?

Dus 11-29-2009 10:49

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230844)
De ha nem normál nethasználóról van szó, akkor kicsit másabb a helyzet, pl torrentezésnél :p Oda hasznos a minél nagyobb fel és letöltés - igaz, hogy illegális, de ha ezen múlna, akkor majdnem minden nethasználót meg lehetne büntetni :D

22 megabit lefele, és 10 fölfele torrentezésre is bőven elég szerintem. :)
Nálunk 15/1-es net van, és bőven jó, elvagyok vele, pedig 6 gépre van szétosztva. :)

Andrew 11-29-2009 10:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 230846)
22 megabit lefele, és 10 fölfele torrentezésre is bőven elég szerintem. :)
Nálunk 15/1-es net van, és bőven jó, elvagyok vele, pedig 6 gépre van szétosztva. :)

Ha már torrentezel, torrentezz rendesen :D

Ati 11-29-2009 10:52

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230844)
De ha nem normál nethasználóról van szó, akkor kicsit másabb a helyzet, pl torrentezésnél :p Oda hasznos a minél nagyobb fel és letöltés

Akkor a 2500 forintos 20/10 csomag helyett válassza a 4500 forintos 80/25 csomagot. :)

Azzal egy cd-méretű 700 megás mozifilmet másfél perc alatt tölt le, egy 4,7 gigás, dvd-minőségű filmet 10 perc alatt. :)

Szerintem ha meg is nézed, amit letöltesz, és teszemaszt gonosz módon közben töltöd a következőt, amit nézni akarsz, akkor is bőven elég az a 20 megás letöltési sebesség. Azzal nem 10 perc alatt jön le egy dvd, hanem 40 perc alatt, majd másfél óráig nézed, közben lejön még 2. Ha alszol is éjjel, akkro addig reggelre lejön 12, amit a következő 18 órába megnézhetsz, ami alatt lejön újabb 27. :)

Nem mindegy, hogy alvás alatt csak 12 film jön le, vagy 48? Esélytelen, hogy olyan tempóban nézd meg, amilyenben letöltöd. Nincs is annyi film... :)

Andrew 11-29-2009 11:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230848)
Akkor a 2500 forintos 20/10 csomag helyett válassza a 4500 forintos 80/25 csomagot. :)

Azzal egy cd-méretű 700 megás mozifilmet másfél perc alatt tölt le, egy 4,7 gigás, dvd-minőségű filmet 10 perc alatt. :)

Szerintem ha meg is nézed, amit letöltesz, és teszemaszt gonosz módon közben töltöd a következőt, amit nézni akarsz, akkor is bőven elég az a 20 megás letöltési sebesség. Azzal nem 10 perc alatt jön le egy dvd, hanem 40 perc alatt, majd másfél óráig nézed, közben lejön még 2. Ha alszol is éjjel, akkro addig reggelre lejön 12, amit a következő 18 órába megnézhetsz, ami alatt lejön újabb 27. :)

Nem mindegy, hogy alvás alatt csak 12 film jön le, vagy 48? Esélytelen, hogy olyan tempóban nézd meg, amilyenben letöltöd. Nincs is annyi film... :)

De ha valami eszedbe jut, hogy meg szeretnéd nézni, akkor nem mindegy, hogy azonnal megnézheted, vagy csak fél óra múlva :D:D:D:D
Ilyen szinten már tényleg nem számít annyira... de a megalománia, mmmm :D

Hex 11-29-2009 11:07

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 230850)
De ha valami eszedbe jut, hogy meg szeretnéd nézni, akkor nem mindegy, hogy azonnal megnézheted, vagy csak fél óra múlva :D:D:D:D
Ilyen szinten már tényleg nem számít annyira... de a megalománia, mmmm :D

hát az nem rajtad múlik, hogy egy filmet mikor tudsz megnézni :D lehet neked akár milyen über ultra gyorsa neted, ha az egyetlen seeder max. 16 KB-al nyomja a cumót :D

Ati 11-29-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230851)
hát az nem rajtad múlik, hogy egy filmet mikor tudsz megnézni :D lehet neked akár milyen über ultra gyorsa neted, ha az egyetlen seeder max. 16 KB-al nyomja a cumót :D

Ilyen esetben modnjuk azt befolyásolja a sebesség, hogy egyszerre 1250 darab különböző filmet tudsz "teljes sebességgel" letölteni, vagy kereken 5000-t. :)

Hex 11-29-2009 11:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230852)
Ilyen esetben modnjuk azt befolyásolja a sebesség, hogy egyszerre 1250 darab különböző filmet tudsz "teljes sebességgel" letölteni, vagy kereken 5000-t. :)

ilyenkor szoktak menni a filmeknék a seed please, meg hasonló dolgok :D admin koromban a lassú seed miatti anyázásokért nem kevés warnt oszottam ki :D rég volt, tán igaz sem volt :D

Ui:
mit találtam a gépemen :) húúúú de rég is volt már ez.

2008.04.16 :)

Ati 11-29-2009 11:25

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230853)
ilyenkor szoktak menni a filmeknék a seed please, meg hasonló dolgok :D

A mezőgazdaságot pedig témogatni érdemes! :D:D:D No de ennyire ne kanyarodjunk el a témától.

Én, mint mezei felhasználó, nem látom mi a különbség a 20 és a 80 mega között.

Ha megosztom 10 gépre, akkor biztos látványos a különbség.

Sőt, vannak olyan speciális helyzetek, amikor tényleg nem mindegy, hogy valamit 10 perc alatt töltesz le, vagy 40 perc alatt. De ez szerintem az emberek 99%-át nem érinti.

Mindenesetre az a jó a szolgáltatóban, hogy nincs hűségnyilatkozat. Vegyél egy 20/10-es csomagot, nézd meg, aztán vált át egy 80/akármire, és nézd meg látsz-e különbséget. Nem olyan vészesen nagy összeg.

Hex 11-29-2009 11:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230855)
A mezőgazdaságot pedig témogatni érdemes! :D:D:D No de ennyire ne kanyarodjunk el a témától.

Én, mint mezei felhasználó, nem látom mi a különbség a 20 és a 80 mega között.

Ha megosztom 10 gépre, akkor biztos látványos a különbség.

Sőt, vannak olyan speciális helyzetek, amikor tényleg nem mindegy, hogy valamit 10 perc alatt töltesz le, vagy 40 perc alatt. De ez szerintem az emberek 99%-át nem érinti.

Mindenesetre az a jó a szolgáltatóban, hogy nincs hűségnyilatkozat. Vegyél egy 20/10-es csomagot, nézd meg, aztán vált át egy 80/akármire, és nézd meg látsz-e különbséget. Nem olyan vészesen nagy összeg.

ha felénk lenne Digi, már rég nem tonlányos lennék :D de mivel már nem torrentezek, így már nem érint a dolog :)
mondjuk engem sosem érdekelt, hogy milyen sebességgel tudok letölteni, előbb-utóbb lejön úgy is :)

Tsobi 11-29-2009 12:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230815)

Elég sokat torrentezem mostanában, bár kiírni nem szoktam, csak megnézni aztán egy idő után törölni, de gondolom a csomagnak köszönhetően elég jól megy. Átlagosan 2,5 MB / sec a letöltési sebesség, fele ennyi a feltöltési igények szerint persze. Így a nagyobbacska filmek (~4,7GB) is lejönnek max 25-30 perc alatt.

Köszi. :)

Reni 11-30-2009 12:33

http://www.speedtest.net/result/637801664.png

DSL Classic Medium
(8 Mbit/s, 480 kbit/s)
csomagra fizettem elő

nekem akkor most jó ez vagy nem? :)

Ati 11-30-2009 12:38

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 230999)
http://www.speedtest.net/result/637801664.png

DSL Classic Medium
(8 Mbit/s, 480 kbit/s)
csomagra fizettem elő

nekem akkor most jó ez vagy nem? :)

Valószínűleg a háttérben fut valami, ami használja, ráadásul ez csak egy átlagot mér. Lehet, hogy valami progi épp frissített, vagy töltesz le valamit, az az 1 megabit az hamar el tud használódni valamire. A feltöltés meg annyi kb, amennyi. Szóval ez így annak a csomagnak tűnik.

Reni 11-30-2009 12:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231000)
Valószínűleg a háttérben fut valami, ami használja, ráadásul ez csak egy átlagot mér. Lehet, hogy valami progi épp frissített, vagy töltesz le valamit, az az 1 megabit az hamar el tud használódni valamire. A feltöltés meg annyi kb, amennyi. Szóval ez így annak a csomagnak tűnik.

4 hódos ablak, a speedtestes van nyitva és egy számológép
frissíteni nem látok semmit, víruskereső kiírja mikor frissít, reggel csinálta amikor bekapcsoltam .. mondjuk attól még frissíthet bármi is, nem nagyon értek én ehhez :)

Köszi Ati!

Ati 11-30-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231001)
4 hódos ablak, a speedtestes van nyitva és egy számológép
frissíteni nem látok semmit, víruskereső kiírja mikor frissít, reggel csinálta amikor bekapcsoltam .. mondjuk attól még frissíthet bármi is, nem nagyon értek én ehhez :)

MSN? Skype? Google Talk? Yahoo messenger? Adobe reader? Bármi egyéb program, amit netről töltöttél le? Ezek mind frissíthetnek neten keresztül, anélkül, hogy külön ablak lenne nekik nyitva. Sőt, a böngésző is szokott frissítéseket letölteni, a FireFox legalábis biztosan.

Windows frissítés? Néha eszméletlen mennyiséget tölt le, hogy kikapcsoláskor frissíthessen.

Ez a mennyiség észrevétlenül el tud használódni, emiatt nem nagyon aggódnék.

szamóka 11-30-2009 13:12

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230669)

Nem, a vicckategória ez (havi 6k HUF az ára):

http://www.speedtest.net/result/637828266.png

Reni 11-30-2009 13:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231002)
MSN? Skype? Google Talk? Yahoo messenger? Adobe reader? Bármi egyéb program, amit netről töltöttél le? Ezek mind frissíthetnek neten keresztül, anélkül, hogy külön ablak lenne nekik nyitva. Sőt, a böngésző is szokott frissítéseket letölteni, a FireFox legalábis biztosan.

Windows frissítés? Néha eszméletlen mennyiséget tölt le, hogy kikapcsoláskor frissíthessen.

Egyik sem .. nagyon ritkán használok csevegőprogramokat, ha mégis kézzel indítom, adobet használom sokszor .. de az nem megy most. Letöltés sem megy semmi. Explorerem van és automatikus frissítésre van állítva a windows, szóval az lehetséges hogy ott a hunyó. Szinte csak böngészésre és hódozásra használom a netet, banki utalásokra .. de most utalni sem utalok.

Blacky 11-30-2009 13:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231002)

a szolgáltató mikor megadja mondjuk a sebességet jelen esetben a 8 mbit / akármennyit akkor csak azt írja ki , hogy mennyi az elméleti max amit tud neked ebben a díjcsomagban adni...A szerzödésben a GARANTÁLT letöltési sebesség a lényeg...

Én ebböl az okból kifolyólag nem hosszabítottam meg a T-home elöfizetésemet ugyanis 8 mbites volt nekem is és sosem érte el max a 4 mbitet elmentem reklamálni és ezt vágták a fejemhez, hogy ha a Garantált meg van ami egy 8 mbitesnél 2 mbit addig ök teljesítik a szerzödésben leírtakat...Azt való igaz a szerzödésben 8 mbites az elöfizetésem de a garantált csak 2 mbit így szépen az elöfizetés végén nem hosszabítottam meg..

Nem kell ahhoz progoknak menni, hogy ne legyen meg az a sávszél amit az elöfizetésben írtak sajnos..

Reni 11-30-2009 14:12

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 231006)
a szolgáltató mikor megadja mondjuk a sebességet jelen esetben a 8 mbit / akármennyit akkor csak azt írja ki , hogy mennyi az elméleti max amit tud neked ebben a díjcsomagban adni...A szerzödésben a GARANTÁLT letöltési sebesség a lényeg...

Én ebböl az okból kifolyólag nem hosszabítottam meg a T-home elöfizetésemet ugyanis 8 mbites volt nekem is és sosem érte el max a 4 mbitet elmentem reklamálni és ezt vágták a fejemhez, hogy ha a Garantált meg van ami egy 8 mbitesnél 2 mbit addig ök teljesítik a szerzödésben leírtakat...Azt való igaz a szerzödésben 8 mbites az elöfizetésem de a garantált csak 2 mbit így szépen az elöfizetés végén nem hosszabítottam meg..

Nem kell ahhoz progoknak menni, hogy ne legyen meg az a sávszél amit az elöfizetésben írtak sajnos..

Most hogy mondod tényleg volt valami ilyesmi csak már nem emlékszem mennyi is.

Blacky 11-30-2009 14:20

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231011)

Mikor kötöttem a szerzödést ÉN sem figyeltem erre és meg is jártam sajna..Ja és az jutott még eszembe, hogy pl a T-Home tól nem olyan egyszerü megszabadulni, hiába járt le a szerzödésem és nem hosszabítottam, meg akkor is míg el nem vitték a modemet azokat a napokat is ki kkell fizetni, és Öket nem érdekli az hogy használod-e a modemet avagy nem..Konkrétan nekem 09/30-án lejárt a szerzödésem és 10/05 én vitték el a modemet na most a 30-a és 5-e közti idöt bizony bizony kiszámlázták...Holott nekem / ezt papírral tudom igazolni / 10hó elsejétöl már egy másik szolgáltató biztosította a modemet és a netet...Na mindegy Én örülök, hogy megszabadulghttam attól a T- cégtöl..:D

Ati 11-30-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231011)

Megnézed később, ha közelít a 8-hoz, akkor én ezzel nem foglalkoznék. Nem olyan jeltős az eltérés, amit ne lehetne megmagyarázni normál használattal.

Egyébként nekem sose jöttek ezzel a "szerződés szerint garantált sávszéelsség" szöveggel. Ha alacsonyabb volt, mindig felvették hibára, és megpróbáltak tenni valamit, hogy magasabb legyen, akár úgy is, hogy átkötöttek máshova. Nem mondom, hogy ez egy gyors folyamat volt, de nem bújtak ki sose alóla ezzel a szöveggel.

Reni 11-30-2009 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231017)
Megnézed később, ha közelít a 8-hoz, akkor én ezzel nem foglalkoznék. Nem olyan jeltős az eltérés, amit ne lehetne megmagyarázni normál használattal.

Egyébként nekem sose jöttek ezzel a "szerződés szerint garantált sávszéelsség" szöveggel. Ha alacsonyabb volt, mindig felvették hibára, és megpróbáltak tenni valamit, hogy magasabb legyen, akár úgy is, hogy átkötöttek máshova. Nem mondom, hogy ez egy gyors folyamat volt, de nem bújtak ki sose alóla ezzel a szöveggel.

Nekem amire használom tökéletes ez a sebesség még ha nem is a maximuma a vállatnak. Nagyon itt vidéken nem is ugrálhatnék, talán még egy szolgáltató van ezenkívül a VIDANET nyújt internethozzáférést mostanában .. de eléggé a periférián lakunk, épp hogy beleestünk hogy lehessen ez az lehetőségünk is, állítólag a központtól való távolságtól függ lehet e netem vagy sem.

Ati 11-30-2009 14:30

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231021)
állítólag a központtól való távolságtól függ lehet e netem vagy sem.

Igen. Nálam is ez volt a gond (Budapesten!!!), úgyhogy el tudom hinni, hogy ez sokszor máshol is probléma.

Xeper 11-30-2009 19:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 231022)
Igen. Nálam is ez volt a gond (Budapesten!!!), úgyhogy el tudom hinni, hogy ez sokszor máshol is probléma.

A központtól való távolság, és az ebből fakadó csillapítási tényező egy városoktól független fizikai tényező :D
Vidéki nagyvárosokban simán lehet ugyanolyan lefedettség, mint Budapesten. A lényeg az, hogy milyen közeggel kívánnak továbbítani. Ha egy nagy lakópark közepén élsz, akkor lesz a közelben üvegszál, onnan szoktak menni a sok 10 Mb/s fel/le töltésű csomagok, mert megtérül a szolgáltatónak a kiépítés költsége. Város peremen meg mennek a DSL jellegű szolgáltatások, vagy vezeték nélküli hasonló csomagok. Ha már megvan, hogy a központból réz, vagy üvegszálas vezetéket húznak ki, akkor onnantól ki lehet számolni, hogy milyen távolságra milyen sávszélességet lehet biztosítani. (a csillapítás miatt nagyobb teljesítménnyel kellene továbbítani, vagy aránytalanul nagyobb sávszélesség kellene a szolgáltató részéről a feléd biztosított távoli nagy sebesség elérésére az erősebb hibajavító kódok bevezetése miatt) Vannak róla szép táblázataim, ha valakit érdekel, akkor talán tudok mutatni belőlük.

Az pedig, hogy +1000Ft, és gyorsabban lejön amit szeretnél, az azért is számít, mert ha éjjel menne a lassabb töltés miatt a gép, akkor simán megeszik annyi áramot havonta, amennyivel drágább a nagyobb csomag.

BeeLord 08-15-2010 22:47

Segítség!

http://www.speedtest.net/result/915948919.png

A T-Online szerint ez egy 8 megabites net, sőt, igazából eddig valóban annyi is volt. De napok óta lassú az éjszakai órákban. Ma például jószerével még egy youtube videót se tudok megnézni. Vírust szedtem össze, valamely hardverrel lehet probléma, vagy a szolgáltató emberkedik?

BeeLord 08-15-2010 22:49

Update:

http://www.speedtest.net/result/915961698.png

A youtube pedig csak tölt és tölt... Csodálom, hogy az a pöttyökből álló karika nem fárad el a lejátszó közepén.

P.s.: nem tudom számít-e, de nem fut semmi különösebb letöltésem. Be vagyok jelentkezve MSN-re, fut a winamp, az Explorerben pedig megnyitottam a youtube-t, a speedtest.net-t és a fórumot.:) Ennyi.

BeeLord 08-15-2010 22:59

http://www.speedtest.net/result/915968841.png

Kegyetlen...:D

Redback 08-15-2010 23:12

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 260560)

Szolgáltató... Szerintem legalábbis :)

All times are GMT +1. The time now is 11:47.