![]() |
Sebességteszt
Sziasztok! :)
Segítsetek nekem, ez jó ez? http://www.speedtest.net/result/635786578.png Mit kell erről tudni? Mire jó az ilyen info? Előre is köszönöm a felvilágosítást. :) |
Quote:
ez a sávszéled (mbit/s), ha osztod 8-cal, akkor kapod meg a tényleges le- és feltöltési sebességedet, ami Mbájt/s szemléltetésképpen az enyém: http://www.speedtest.net/result/160197957.png nekem sávszélem 8 Mbit/512 Kbit vagyis a tényleges letöltési sebességem, max. 1 MBájt, míg a feltöltési sebességem :D 64 kilobájt/s :D magyarul az enyém vicckategória, a tiéd nagyon király :D |
Quote:
Nekem is hasonló! :( le: 9.83 m/s fel:0.48 mb/s ping: 10sec Ez jelenti mennyit késik egy ablak,vagy adat betöltése.A tiéd Hex semmit.Nagyon király! Nem is olyan rossza az a DIGI! :) |
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A nagy különbség ott van, hogy a szolgáltatás az szolgáltatás és ha gondod van, akkor nem neked kell térden állva könyörögni, hanem a szolgáltató kér elnézést és javítja a hibát. |
|
http://www.speedtest.net/result/636295531.png
Na ez a nemsemmi... Majdnem akkora a fel, mint a le! :D (Kolis net) |
Quote:
Szóval ez teljesen jó, árban töredéke annak, amit más drágán, sokkal lassabbat ad. |
Quote:
Melyik északi országban vezették be azt, hogy befizetsz egy adott mennyiségű mánit, és utána senki sem abajgat azért, hogy mit töltesz le meg föl? |
Quote:
Nálunk 15/1-es net van, és bőven jó, elvagyok vele, pedig 6 gépre van szétosztva. :) |
Quote:
|
Quote:
Azzal egy cd-méretű 700 megás mozifilmet másfél perc alatt tölt le, egy 4,7 gigás, dvd-minőségű filmet 10 perc alatt. :) Szerintem ha meg is nézed, amit letöltesz, és teszemaszt gonosz módon közben töltöd a következőt, amit nézni akarsz, akkor is bőven elég az a 20 megás letöltési sebesség. Azzal nem 10 perc alatt jön le egy dvd, hanem 40 perc alatt, majd másfél óráig nézed, közben lejön még 2. Ha alszol is éjjel, akkro addig reggelre lejön 12, amit a következő 18 órába megnézhetsz, ami alatt lejön újabb 27. :) Nem mindegy, hogy alvás alatt csak 12 film jön le, vagy 48? Esélytelen, hogy olyan tempóban nézd meg, amilyenben letöltöd. Nincs is annyi film... :) |
Quote:
Ilyen szinten már tényleg nem számít annyira... de a megalománia, mmmm :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ui: mit találtam a gépemen :) húúúú de rég is volt már ez. 2008.04.16 :) |
Quote:
Én, mint mezei felhasználó, nem látom mi a különbség a 20 és a 80 mega között. Ha megosztom 10 gépre, akkor biztos látványos a különbség. Sőt, vannak olyan speciális helyzetek, amikor tényleg nem mindegy, hogy valamit 10 perc alatt töltesz le, vagy 40 perc alatt. De ez szerintem az emberek 99%-át nem érinti. Mindenesetre az a jó a szolgáltatóban, hogy nincs hűségnyilatkozat. Vegyél egy 20/10-es csomagot, nézd meg, aztán vált át egy 80/akármire, és nézd meg látsz-e különbséget. Nem olyan vészesen nagy összeg. |
Quote:
ha felénk lenne Digi, már rég nem tonlányos lennék :D de mivel már nem torrentezek, így már nem érint a dolog :) mondjuk engem sosem érdekelt, hogy milyen sebességgel tudok letölteni, előbb-utóbb lejön úgy is :) |
Quote:
Köszi. :) |
http://www.speedtest.net/result/637801664.png
DSL Classic Medium (8 Mbit/s, 480 kbit/s) csomagra fizettem elő nekem akkor most jó ez vagy nem? :) |
Quote:
Valószínűleg a háttérben fut valami, ami használja, ráadásul ez csak egy átlagot mér. Lehet, hogy valami progi épp frissített, vagy töltesz le valamit, az az 1 megabit az hamar el tud használódni valamire. A feltöltés meg annyi kb, amennyi. Szóval ez így annak a csomagnak tűnik. |
Quote:
frissíteni nem látok semmit, víruskereső kiírja mikor frissít, reggel csinálta amikor bekapcsoltam .. mondjuk attól még frissíthet bármi is, nem nagyon értek én ehhez :) Köszi Ati! |
Quote:
Windows frissítés? Néha eszméletlen mennyiséget tölt le, hogy kikapcsoláskor frissíthessen. Ez a mennyiség észrevétlenül el tud használódni, emiatt nem nagyon aggódnék. |
Quote:
http://www.speedtest.net/result/637828266.png |
Quote:
Egyik sem .. nagyon ritkán használok csevegőprogramokat, ha mégis kézzel indítom, adobet használom sokszor .. de az nem megy most. Letöltés sem megy semmi. Explorerem van és automatikus frissítésre van állítva a windows, szóval az lehetséges hogy ott a hunyó. Szinte csak böngészésre és hódozásra használom a netet, banki utalásokra .. de most utalni sem utalok. |
Quote:
Én ebböl az okból kifolyólag nem hosszabítottam meg a T-home elöfizetésemet ugyanis 8 mbites volt nekem is és sosem érte el max a 4 mbitet elmentem reklamálni és ezt vágták a fejemhez, hogy ha a Garantált meg van ami egy 8 mbitesnél 2 mbit addig ök teljesítik a szerzödésben leírtakat...Azt való igaz a szerzödésben 8 mbites az elöfizetésem de a garantált csak 2 mbit így szépen az elöfizetés végén nem hosszabítottam meg.. Nem kell ahhoz progoknak menni, hogy ne legyen meg az a sávszél amit az elöfizetésben írtak sajnos.. |
Quote:
Most hogy mondod tényleg volt valami ilyesmi csak már nem emlékszem mennyi is. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként nekem sose jöttek ezzel a "szerződés szerint garantált sávszéelsség" szöveggel. Ha alacsonyabb volt, mindig felvették hibára, és megpróbáltak tenni valamit, hogy magasabb legyen, akár úgy is, hogy átkötöttek máshova. Nem mondom, hogy ez egy gyors folyamat volt, de nem bújtak ki sose alóla ezzel a szöveggel. |
Quote:
Nekem amire használom tökéletes ez a sebesség még ha nem is a maximuma a vállatnak. Nagyon itt vidéken nem is ugrálhatnék, talán még egy szolgáltató van ezenkívül a VIDANET nyújt internethozzáférést mostanában .. de eléggé a periférián lakunk, épp hogy beleestünk hogy lehessen ez az lehetőségünk is, állítólag a központtól való távolságtól függ lehet e netem vagy sem. |
Quote:
|
Quote:
Vidéki nagyvárosokban simán lehet ugyanolyan lefedettség, mint Budapesten. A lényeg az, hogy milyen közeggel kívánnak továbbítani. Ha egy nagy lakópark közepén élsz, akkor lesz a közelben üvegszál, onnan szoktak menni a sok 10 Mb/s fel/le töltésű csomagok, mert megtérül a szolgáltatónak a kiépítés költsége. Város peremen meg mennek a DSL jellegű szolgáltatások, vagy vezeték nélküli hasonló csomagok. Ha már megvan, hogy a központból réz, vagy üvegszálas vezetéket húznak ki, akkor onnantól ki lehet számolni, hogy milyen távolságra milyen sávszélességet lehet biztosítani. (a csillapítás miatt nagyobb teljesítménnyel kellene továbbítani, vagy aránytalanul nagyobb sávszélesség kellene a szolgáltató részéről a feléd biztosított távoli nagy sebesség elérésére az erősebb hibajavító kódok bevezetése miatt) Vannak róla szép táblázataim, ha valakit érdekel, akkor talán tudok mutatni belőlük. Az pedig, hogy +1000Ft, és gyorsabban lejön amit szeretnél, az azért is számít, mert ha éjjel menne a lassabb töltés miatt a gép, akkor simán megeszik annyi áramot havonta, amennyivel drágább a nagyobb csomag. |
Segítség!
http://www.speedtest.net/result/915948919.png A T-Online szerint ez egy 8 megabites net, sőt, igazából eddig valóban annyi is volt. De napok óta lassú az éjszakai órákban. Ma például jószerével még egy youtube videót se tudok megnézni. Vírust szedtem össze, valamely hardverrel lehet probléma, vagy a szolgáltató emberkedik? |
Update:
http://www.speedtest.net/result/915961698.png A youtube pedig csak tölt és tölt... Csodálom, hogy az a pöttyökből álló karika nem fárad el a lejátszó közepén. P.s.: nem tudom számít-e, de nem fut semmi különösebb letöltésem. Be vagyok jelentkezve MSN-re, fut a winamp, az Explorerben pedig megnyitottam a youtube-t, a speedtest.net-t és a fórumot.:) Ennyi. |
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:47. |