Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf mocsár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3934)

Kutyuleee 11-26-2009 02:59

Elf mocsár

Ezt a topicot csak azért inditom,mert kiváncsi vagyok a hóditosok véleményére az üggyel apcsolatban azon belül is leginkább az A-sokéra. viszont a szavazásba, tényleg csak komoly szavazatok legyenek,ha kérhetem, mert nagyából ez egy közvélemény kutatás.

egy ideje ugye elkezdtek a top30% határán összegyülni az elfek, és lassan de biztosan kiszorul közülük minden egyébb ori, így nagyon nehéz átverekedni magad rajtuk,ha nem vagy egy nagyobb klán tagja, vagy nincs nagy országos ismerősőd. az A-ban a ~ 550 aktiv oriból több mint 300 az elf. ezek tulnyomo része csak fedezéssel halad felfele,hogy elérje a top30-at és nagyon kevesen fordulnak le közülük. van 165top30-as hely amiből legalább 70-80helyett elfoglalnak a régebben fentlévő aktivabb A-s játékosok, ugye ha az elfeknek csak az 50%-a lenne beton (de ennél jóval több) akkor is durván lenne 90 tophelyre 150betonelf. Ezek egymás melett fokozgatva probálnak bent maradni a top30-ban, aminek következménye, hogy hatalmas léptékben emelkedik a top határa, 1év alatt 2-2,5k hekit növekedett, ami nagyon durva, és ez csak tovább emelkedik.Alulról feltörekvő aktiv oriknak nehézkes az átjutás, mert mind egyéniben mind klánban közel beüthetetlenek. ráadásul a kis orik, ha nincs nagy ismerősük, még klánban ki se tudnak tenni egy 10fős elf klánt. Ha mégis rászánja magát vki az ütésükre, eszement költségei vannak, és elég sok is ott a hiénázás. ezek eddig a tények. Beütni reálisabb,hogy a nagyobb klánokból fogják, de nekik sem olcso, és a méretmalusz is nagy hátrány (még)

véleményem szerint ez a folyamat az elkövetkező 2-3évben addig fog fajulni,hogy a top30% és a top10% megegyező hektárra jut, és fellette egy hatalmas ür lesz. ha 1-1 elf klánt le is ütnek, hamar vissza fedez. ha fentről ütögetünk lefele akkor távolodunk és kicsik lesznek, amire meg újra ütő távba érnek addigra már mégfeljebb kell fedezniük, márpedig fognak, mert fedezés nélkül kiesnének a top30ból. végezetül az lesz,hogy az elfek elérik a maximális fedezési határukat. és a fenti orik már túl nagyok lesznek a beütésükhöz. és köztük meg maximum 1-1 csellengő ori. akkora költségei vannak egy teljes klánnak az átverekesének,hogy az irreális. nem lehetetlen, de nem sokan fogják tudni teljesiteni. Ez egy hatalmas akadály a feltörekvő A-s játékosok elött, de a fordulni vágyóknak is irreálisan megneheziti a játékot, és nem csak újonnan érkezőknek, hanem a fentlévőknek is.

szerintem ez a helyzet semmiképpen sem egészséges. és nagy problémákat fog okozni a jövöben. lehet véleményt formálni, lehet engem anyázni, vagy lehet egyetérteni.

NEM megoldási javaslatokat kéretik ide irni, arra van topic a megbeszélésekben!!! pusztán arra lennék kiváncsi,hogy ezt mennyire látjátok problémának.

Kutyuleee 11-26-2009 03:05

A szavazás NEM publikus, így nem adsz ki faji infót magadról!!!
A szavazásban szétválasztottam direkt 3 csoportra a válaszadókat, mert érdekel hogy mit gondol mind 2oldal, illetve az A-n kivülieknek is csináltam,hogy ne zavarjanak be azzal,ha nem látják a helyzetet, mert (ép) nem játszanak A-ban.

Janesz 11-26-2009 03:43

Ja kerülnek elfek, de hogy mocsár lenne?!:)
Amúgy meg bumm neki ork tabi 74% barakkal aztán mehet a levesbe az elf:D

Gabro 11-26-2009 08:25

[quote=Kutyuleee;230317]

nézd én anno gyakorlatilag pénz nélkül kerültem fel A-ba kezdő játékosként. Próbáltam egy törpés változatot, de egyedül esélytelen volt, maradt az elf...önellátás fedezgetés, unalmas, de csak ezzel van esély egy ismeretlen, menő klánokhoz csatlakozni nem tudó országnak.
igazad van abban, hogy a top eszeveszetten megy fel, és nehéz átjutni az elfeken, de szerintem ez hozzá tartozik az A-s játékhoz.

Ati 11-26-2009 09:05

Azért van a kedvezményes felfedezés, hogy az ütéssel áthidalhatatlan szakaszokat mégis át tudd hidalni.

Gabro 11-26-2009 09:10

Quote:

Originally Posted by Janesz (Post 230320)

és egy kis kiegészítés:

ha nem vagy ork tábi, akkor is át lehet ütni, egy csomó ország elég inaktív, napi 1-2 belépés...
csak rá kell szánni az időt, felmérni, kikészíteni, átütni...:)
mondta valaki hogy könnyű a játék?

Kutyuleee 11-26-2009 09:14

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230331)

nézd én anno gyakorlatilag pénz nélkül kerültem fel A-ba kezdő játékosként. Próbáltam egy törpés változatot, de egyedül esélytelen volt, maradt az elf...önellátás fedezgetés, unalmas, de csak ezzel van esély egy ismeretlen, menő klánokhoz csatlakozni nem tudó országnak.
igazad van abban, hogy a top eszeveszetten megy fel, és nehéz átjutni az elfeken, de szerintem ez hozzá tartozik az A-s játékhoz.

csak amióta változott a fedezés, azóta 1év alatt emelkedett 3x annyit a top, mint az első fedezés módositás elött. amikor én léptem A-ba másfél éve akkor olyan 4,5k hekin volt... mostmár 7,5k hekin sem pörögnek a topkörök

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230338)
Azért van a kedvezményes felfedezés, hogy az ütéssel áthidalhatatlan szakaszokat mégis át tudd hidalni.

persze ez így is van, az aktiv oriknak,de mondjuk az újonnan fellépő játékosoknak már nem is olyan könnyü a top főleg ha idáig nem csak ütéssel haladnak. meg hiába a kedvezményes, mert az elfek is fedeznek.

Kutyuleee 11-26-2009 09:15

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230340)
és egy kis kiegészítés:

ha nem vagy ork tábi, akkor is át lehet ütni, egy csomó ország elég inaktív, napi 1-2 belépés...
csak rá kell szánni az időt, felmérni, kikészíteni, átütni...:)
mondta valaki hogy könnyű a játék?

és akkor elég csak 70%barakkal kimenni... de rádjön 3 klántárs akik ott vannak, meg 2krónikás...

Kutyuleee 11-26-2009 09:17

Quote:

emmellett te is elf vagy,ha maradsz az oriddal A-ban és lentről forogsz, mint a legtöbben, akkor jó neked,hogy versenyt fedezel a toppért??? és ha látod meletted mennyien vannak, akkor hosszú távon szted ez folytatható??? amig nem forognek le orik onnan, addig csak egymást fogjátok ezzel szivatni.

Gabro 11-26-2009 09:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230345)
emmellett te is elf vagy,ha maradsz az oriddal A-ban és lentről forogsz, mint a legtöbben, akkor jó neked,hogy versenyt fedezel a toppért??? és ha látod meletted mennyien vannak, akkor hosszú távon szted ez folytatható??? amig nem forognek le orik onnan, addig csak egymást fogjátok ezzel szivatni.

nem jó hogy versenyt fedezek, ez tény, de onnan forogni viszont jó, már sokadszor fordultam:D
nem tudom meddig folytatható és tényleg elég meddő dolog, ebben egyetértek.
pont ezért nem fordulok le onnan, mert még1x feljutni a topba sokkal nehezebb mint ott elvegetálni.

Gabro 11-26-2009 09:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230343)
és akkor elég csak 70%barakkal kimenni... de rádjön 3 klántárs akik ott vannak, meg 2krónikás...

:D
nekem pl a legközelebbi klántársam is 60 körre van lefele....
a klánt mindenki fel tudja mérni, és olyat keresni ahol ez a veszéy nem fenyeget..
hiénák meg minden szinten vannak, nyilván A-ban még nagyobb a veszély.
és még nem is említetted hogy szembe megyek 2x veled:D

Von 11-26-2009 10:19

Quote:

Originally Posted by Janesz (Post 230320)

Bumm neki... Ez tetszik. Cinizmusért (és fogalmatlanságért) nem kell a szomszédba menned.
Amióta leszálltam erről az elf témáról, átgondoltam jópárszor a dolgot, és pár helyen meg is változott a véleményem.
Kezdjük az elfek oldaláról:
- Az nem baj, ha elf valaki, lehet azzal is aktívan játszani, jó játékosok már bizonyították, nem kell végigfedezni az A-t elffel sem feltétlen.
- Tájékozódtam, és tudom, hogy vannak 30/30-as elfek is A-ban olyanok, akiknek a gazdái tudnak játszani, de ilyen-olyan okok miatt ezt választották.
- A "probléma" az elfekkel ott kezdődik, ami nem is igazán probléma, inkább érdekesség, hogy viszont 30/30as elffel úgy el lehet jutni top30ba, fordulásig, hogy nem is kell tudni játszani! Ezt semmi mással nem lehet megcsinálni!

Nem elfek oldaláról:
- Egyrészt sokan azért elfek, mert nincs pénzük, meg jaj nincs nagyklán aki finanszírozzon. Úristen, ez a legrosszabb érv a "kényszerelf" mellett. Ismét a tehetetlenséget bizonyítja, nem az elf szükségességét.
- Másrészt, aki nagyon akarja, nem elfként megoldja az "elfmocsár" problémáját, meg úgy egyáltalán a top30-at. Jó játékosoknak legfeljebb frusztráló, de nem egy az egyben akadály az "elfmocsár".

Konklúzióim:
- Szerintem nem gond, hogy végig lehet fedezni 30/30as elffel veszélytelenül. Fel lehet fogni egyfajta szolidaritásként azokkal szemben akik nem tudnak jobbat, hogy ne unják meg a játékot, vagy valami speckó okuk van rá. No de aki távolozás után egy klánseregre számolás nélkül legyinthet, az ne jöjjön már nyavalyogni, hogy ú őneki nem volt szponzora, meg amúgy is unalmas így nyomni meg ki tudja még mi. Hát ez a nevetséges benne!
- Pár kivételtől eltekintve nem maga a rendszer termeli az elfmocsárt, hanem az a tény, hogy sokan a rövidebb utat választják. Mert ők meg akarják úszni.
- Mivel a 30/30as végigfedezéshez nem kell tudni semmit, így termelődnek lentebb az olyan kis kék számosok, akik még néha egy éplistát sem tudnak rendesen megcsinálni. Tisztelet a kivételnek. Megint csak azt mondom, hogy aki teljesen fogalmatlanul is tud kis kék számot szerezni, az inkább örüljön magában...

Végül pedig akinek nem inge, ne vegye magára.

Gabro 11-26-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230354)
30/30as elffel úgy el lehet jutni top30ba, fordulásig, hogy nem is kell tudni játszani! Ezt semmi mással nem lehet megcsinálni!

szia Von:)
én is 30/30-as elffel mentem a topba, de azért nem gondolom hogy nem tudok játszani, azért el is kell jutni A-ig...
viszont családos embereként kisgyerekek mellett az ember nem tud 2óránként kelni hogy normális klánmunka menjen....

a többi megállapításoddal nagyjából egyetértek, mindenhol vannak kemény ellenfelek, a top alja körül kicsit sűrűbben, de nem érzem lehetetlennek a helyzetet.

Von 11-26-2009 10:34

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230357)
én is 30/30-as elffel mentem a topba, de azért nem gondolom hogy nem tudok játszani, azért el is kell jutni A-ig...
viszont családos embereként kisgyerekek mellett az ember nem tud 2óránként kelni hogy normális klánmunka menjen....

a többi megállapításoddal nagyjából egyetértek, mindenhol vannak kemény ellenfelek, a top alja körül kicsit sűrűbben, de nem érzem lehetetlennek a helyzetet.

Várj: egyrészt, írtam, hogy akinek nem inge... :)
Másrészt, az, hogy nem kell tudni játszani, nem azt jelenti, hogy a 30/30as elfek közül senki nem tud játszani. Lényeges különbség!

Gabro 11-26-2009 10:40

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230360)
Várj: egyrészt, írtam, hogy akinek nem inge... :)
Másrészt, az, hogy nem kell tudni játszani, nem azt jelenti, hogy a 30/30as elfek közül senki nem tud játszani. Lényeges különbség!

tényleg...megyek iszok egy kávét hátha kitisztul jobban a látásom:D
sorry

Von 11-26-2009 10:42

Egészen röviden megfogalmazva:

Én nem azt érzem problémának, hogy van "elfmocsár" A-ban.
Én azt érzem problémának, hogy 5ösön kis kék számos félelfet szétlopok tízszer, és megfenyeget, hogy átkerülök anarchba, és feljelent amiért tönkreteszem az országát. (!)
Én azt érzem problémának, hogy felülről belekötünk egy kis kék számos szövibe, és beütés után egyből mnt-t kéregetnek. (!)
De a legrosszabb, ha torony nélküli orkból sokszemesként fenyegetőznek, majd lezúzás után még nekik áll feljebb :D
Kérdem én, hogy ezek vajon mivel játszották végig A-t? Van egy tippem, hogy 30/30as elffel többnyire :)

Elvileg a kis kék szám azt mutatja, hogy valaki tud is játszani, de ez gyakorlatban nincs így. De ezzel is lehet vitatkozni, hogy probléma-e :)

Gabro 11-26-2009 10:49

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230365)
Egészen röviden megfogalmazva:

Én nem azt érzem problémának, hogy van "elfmocsár" A-ban.
Én azt érzem problémának, hogy 5ösön kis kék számos félelfet szétlopok tízszer, és megfenyeget, hogy átkerülök anarchba, és feljelent amiért tönkreteszem az országát. (!)
Én azt érzem problémának, hogy felülről belekötünk egy kis kék számos szövibe, és beütés után egyből mnt-t kéregetnek. (!)
De a legrosszabb, ha torony nélküli orkból sokszemesként fenyegetőznek, majd lezúzás után még nekik áll feljebb :D
Kérdem én, hogy ezek vajon mivel játszották végig A-t? Van egy tippem, hogy 30/30as elffel többnyire :)

Elvileg a kis kék szám azt mutatja, hogy valaki tud is játszani, de ez gyakorlatban nincs így. De ezzel is lehet vitatkozni, hogy probléma-e :)

ismerek olyan kis kék kettest, aki 8000 kör óta tekit ír 5-ben....gondolom utána se üti magát végig A-ig....
bár ha belegondolsz a kék szám csak annyit jelent, hogy végig tudta teljesíteni a szintek feltételeit...szó nincs benne fanatizmusról, profi játékról...
bár azért 4-5szemnél már valahogy csak nehezebb lehet a top 6-8% gondolom, de majd kiderül:)
ismerek olyan országot aki gnómként ment végig A-ban hadisként, de nem ütött soha... pénzelte a klán, fedezett, fordult és kész...akkor ő jobban tud játszani, mert nem elf volt?
a lényeg: ha pénz van más nem nagyon kell...

Hex 11-26-2009 16:54

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230317)
Ezek egymás melett fokozgatva probálnak bent maradni a top30-ban, aminek következménye, hogy hatalmas léptékben emelkedik a top határa, 1év alatt 2-2,5k hekit növekedett, ami nagyon durva, és ez csak tovább emelkedik.

Quote:

Originally Posted by súgó/fajok/elf
Hátrányok:

* a veszteségek 30%-kal magasabbak,
* a képzési költség 20%-kal nagyobb a tolvajok és a varázslók esetében,
* a bányák 30%-kal kevesebbet termelnek,
* a tolvajok mindenből 20%-kal kevesebbet zsákmányolnak,
* a nem haszonszerző tolvajakciók eredményessége 80%-kal alacsonyabb,
* a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább,
* az ártó varázslatokhoz ötszörös mennyiségű rúna szükséges és használatukkor a varázslók 3%-kal jobban fáradnak,
* felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud.

Nem CSAK az elfek hibája, hogy emelkedik a top ilyen iramban

csabi 11-26-2009 17:03

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230407)
Nem CSAK az elfek hibája, hogy emelkedik a top ilyen iramban

200 elf sem fér a top30%ba egy 550fős csoportban.. mi köze a 10%os határnak ehez? :)

vityu 11-26-2009 18:05

Quote:

Talán ha megpróbáltál volna keresni egy klánt, találsz, akár elég jót is. Ha megnézed, folyamatosan keresnek törpét, hosszú távra, és a fedezését is meg szokták oldani...

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230357)

Erről lehet beszélgetni. Gondolom, akkor a munkahelyeden van internetelérésed....
Én egyetemre járok, közben gyakran dolgozok, úgy, hogy csak wap elérhetőségem van, ha szólnak a többiek, barátnőm van, akivel foglalkozni kell, és akarok, mégis itt vagyok, mégis aktív játékot játszok A-ban, annyira, hogy nemrég láthattad a klánütésünk ott.
HA nem vállalod be az éjszakázást, akkor csak annyit kell tudni, hogy a klán támadó, vagy védekező stratégiát játszik-e. Éjszakára tessék eszerint egységeket tartani, a többiek, akik éjszaka is elérhetőek, azok meg megoldják a klán többi dolgát.

Gabro 11-26-2009 18:25

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230416)

Erről lehet beszélgetni. Gondolom, akkor a munkahelyeden van internetelérésed....
Én egyetemre járok, közben gyakran dolgozok, úgy, hogy csak wap elérhetőségem van, ha szólnak a többiek, barátnőm van, akivel foglalkozni kell, és akarok, mégis itt vagyok, mégis aktív játékot játszok A-ban, annyira, hogy nemrég láthattad a klánütésünk ott.
HA nem vállalod be az éjszakázást, akkor csak annyit kell tudni, hogy a klán támadó, vagy védekező stratégiát játszik-e. Éjszakára tessék eszerint egységeket tartani, a többiek, akik éjszaka is elérhetőek, azok meg megoldják a klán többi dolgát.

mindenhol van elérésem, wap is, de inkább beton elf, és már 8k kör top:)
és tartok egységeket: mindig a tornyokban:D
és aktív játékunk van, kb 15 klán pattant már, egyse vitt át:D
és 12-t előre láttam, csak nem mentünk szembe, nem olyan rossz a helyem:D

vityu 11-26-2009 18:27

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 230418)
mindenhol van elérésem, wap is, de inkább beton elf, és már 8k kör top:)
és tartok egységeket: mindig a tornyokban:D
és aktív játékunk van, kb 15 klán pattant már, egyse vitt át:D
és 12-t előre láttam, csak nem mentünk szembe, nem olyan rossz a helyem:D

Hát ez tényleg nagy dolog... rólunk összesen 1 klán pattant, a többi beütött, mikor mi haladtunk szembe, és nagyobbat ütöttünk...
Ha valaki bárhol elérhető, akkor az nem KÉNYSZERELF... Ez amit ki kellene ölni, hogy akinek meg lenne A-hoz az aktivitása, az ne akarjon elffel játszani...

Démonka 11-26-2009 19:00

Érdekes, hogy már megint az elfeket kell csesztetni.Kíváncsi lennék a top 80 országból ami kb a top30% fele,mennyi az elf.Ők nincsenek benne a dologban, hogy egyre emelkedik a top ugye?Csak az elfek!Tessék átfedezni az elfmocsáron és azokat leszedni.Ja, hogy az mégnehezebb mint átvergődni az elfmocsáron???Addig nemnagyon lesz változás amig nem lesz kötelező lefordulni A-ból.Az első 80-100 országnak kényelmes így ahogy van.jöhetnek a lefelé ujjacskák:P

Gabro 11-26-2009 19:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230419)
Hát ez tényleg nagy dolog... rólunk összesen 1 klán pattant, a többi beütött, mikor mi haladtunk szembe, és nagyobbat ütöttünk...
Ha valaki bárhol elérhető, akkor az nem KÉNYSZERELF... Ez amit ki kellene ölni, hogy akinek meg lenne A-hoz az aktivitása, az ne akarjon elffel játszani...

KÉNYSZERELF? ki mondta hogy kényszer? így könnyebb és biztosabb és nyugodtan lehet aludni. Ez van:)

Dragi 11-26-2009 19:11

Quote:

Originally Posted by Démonka (Post 230420)
Érdekes, hogy már megint az elfeket kell csesztetni.Kíváncsi lennék a top 80 országból ami kb a top30% fele,mennyi az elf.Ők nincsenek benne a dologban, hogy egyre emelkedik a top ugye?Csak az elfek!Tessék átfedezni az elfmocsáron és azokat leszedni.Ja, hogy az mégnehezebb mint átvergődni az elfmocsáron???Addig nemnagyon lesz változás amig nem lesz kötelező lefordulni A-ból.Az első 80-100 országnak kényelmes így ahogy van.jöhetnek a lefelé ujjacskák:P

Miért csesszem el a kedvezményes fedezésem meg egyáltalán orkként! minek fedezzek ????? Orkként ?? tiszta szégyen már :) a legmillitárisabb faj a játékba és fedeznie kelljen nehogy már :)

Hex 11-26-2009 19:12

nem fogok szavazni, mert nem csak az elfek miatt emelkedik a top határa, bár könnyű csak az elfekre fogni mindent.

nem kellene viszont neked Gabro ilyeneket írni, csak azért, hogy több legyen a Hsz-ed.

Ati 11-26-2009 19:21

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 230425)
Miért csesszem el a kedvezményes fedezésem meg egyáltalán orkként! minek fedezzek ?????

Hogy átjuss az elf rétegen. Ha megoldható másként, akkor persze használd azt a lehetőséget.

vityu 11-26-2009 19:22

Quote:

Originally Posted by Démonka (Post 230420)

Sajnálom, hogy nem érted... :(

Batu 11-26-2009 19:33

Nem az lesz ennek a vége, hogy a megemelkedett top miatt irreálisan sok időre lesz szükség a fedezéshez? Ha olyan messze a top, sokkal gazdaságosabb és gyorsabb kis hadis klánokat csinálni. 4 mrd vagyon fellépéskor szerintem átlagosnak mondható, de számolhatunk 8 mrd-vel is. Most 7k hekin egy fedezős elf maxos fedezése kb 5 mrd-be kerül(jelenlegi, az utóbbi időhöz képest olcsó katiáron).
Ilyen feltételekkel elgondolkodtató, hogy mennyi időre van szükség 10-12k hekis top határnál.....
Szerintem akkor sokkal többen fogják vállalni a hadizást.

Dragi 11-26-2009 19:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230427)
Hogy átjuss az elf rétegen. Ha megoldható másként, akkor persze használd azt a lehetőséget.

:S az a baj hogy Csömörből vödörbe jutok úgyis :) úgyhogy inkább kivárok

vityu 11-26-2009 19:34

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230426)
nem fogok szavazni, mert nem csak az elfek miatt emelkedik a top határa, bár könnyű csak az elfekre fogni mindent.

nem kellene viszont neked Gabro ilyeneket írni, csak azért, hogy több legyen a Hsz-ed.

Szerintem lényegesen az elfek emelik. Ugye, ha felfedezünk, akkor a föld ott terem csak úgy, ha támadunk, akkor elvesszük a másiktól... Jelenleg az A-ban a játékosok fele csak fedez. Ha a napi szerzett föld mennyisége ütéssel 2000hektár, ami mástól elkerül, akkor átlagban ennyit számolhatunk fedezéssel szerzett földnek is. Az ütött 2000 hektár pedig nem azoktól jön el, akik masszívan fedeznek, mivel szinte beüthetetlenek...

Szerintem, mivel az elf klánokat nehéz beütni, a top 30 alatti nem elfek területe ha beindulnak a kláncsaták, akkor csökkenni fognak, míg a topban lévő nem elfeké nőni. A top 30% környékén lévő elfeké pedig ott marad, majd lassan a nagyok felé közeledik...

ööö, nagyon sok mindent akartam írni, de elég "érdekes" lett... Még én is nehezen értem! :D:D:D Lassan rájövök, hogy nem vagyok fogalmazózseni :)

Hex 11-26-2009 19:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230435)
Szerintem lényegesen az elfek emelik. Ugye, ha felfedezünk, akkor a föld ott terem csak úgy, ha támadunk, akkor elvesszük a másiktól... Jelenleg az A-ban a játékosok fele csak fedez. Ha a napi szerzett föld mennyisége ütéssel 2000hektár, ami mástól elkerül, akkor átlagban ennyit számolhatunk fedezéssel szerzett földnek is. Az ütött 2000 hektár pedig nem azoktól jön el, akik masszívan fedeznek, mivel szinte beüthetetlenek...

Szerintem, mivel az elf klánokat nehéz beütni, a top 30 alatti nem elfek területe ha beindulnak a kláncsaták, akkor csökkenni fognak, míg a topban lévő nem elfeké nőni. A top 30% környékén lévő elfeké pedig ott marad, majd lassan a nagyok felé közeledik...

ööö, nagyon sok mindent akartam írni, de elég "érdekes" lett... Még én is nehezen értem! :D:D:D Lassan rájövök, hogy nem vagyok fogalmazózseni :)

gondold át még egyszer vityu. Az elfek fedezése kötött

mindegy végül is, nem írok ezekkel kapcsolatban többet semmit, úgy sincs értelme. Megyek inkább aludni, fáradt vagyok

vityu 11-26-2009 19:39

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230438)
gondold át még egyszer vityu. Az elfek fedezése kötött

és olcsó, és a föld szinte csak egy fajjal vehető el tőle.
Addig a többi ország fedezése nem kötött, DE 2x annyiba kerül, és majdnem minden faj által elvehető.

Ga'briii 11-26-2009 19:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 230439)
és olcsó, és a föld szinte csak egy fajjal vehető el tőle.
Addig a többi ország fedezése nem kötött, DE 2x annyiba kerül, és majdnem minden faj által elvehető.

akkor 3 faj van A-ba....
- mocsár elf
- az aki a mocsár elfet is képes beverni
- a 3. akinek drága a fedezése, de cserébe majdnem minden faj beverheti

hozzáteszem sz.tem a föld azért fogy is, klánba ki és belépésekkel, így a helyzet annyira nem vészes

viszont az tény kevés játszható faj van A-ba amivel sikeresen lehet a földre vigyázni, és azt elvenni :)

Von 11-26-2009 21:16

Quote:

Direkt téged emellek ki Hex, azért amit írtál. Azt majd látod, hogy nem rosszindulatból ;)
Na szóval: a tophatár attól emelkedik akik fedeznek, ennek lefogadom túlnyomó többsége elf, szerintem ezzel kár is vitatkozni, nyilván nem csak elfek vannak, mint ahogy azt ki is emelték.
Igazából azt sajnálom, hogy amit írtam arra se válasz se lefele se felfele nyil nem jött, nem tudom mit gondoltok róla...
Mert nem az elffel vannak a bajok, mint ahogy azt írtam is, hanem a full fedezősökkel. Szerintem Hex te például, vagy sok más ember aki elffel játszik, ott vagytok "eltévedve", hogy a fajt véditek, akik pedig reklamálnak, ott vannak "eltévedve", hogy a fajt támadják. Pedig lehet elffel is értelmesen játszani, nem ez a baj. Nem a fajválasztás a baj...
Hanem a full passzív játék és a nulla játéktudást igénylő kis kék számok.
Ezzel is lehet vitatkozni természetesen. Várnám is. Vannak még érveim, de kíváncsi lennék, hogy más is észrevette-e ezt a jelenséget.

ui: aki olvasta az első hsz-em ebben a témában, az tudja, hogy akinek nem inge...

Padlócsempe 11-26-2009 21:19

Quote:

Originally Posted by Ga'briii (Post 230441)
viszont az tény kevés játszható faj van A-ba amivel sikeresen lehet a földre vigyázni, és azt elvenni :)

Csak az ork, a gnóm, az óriás, a törpe és az elf...
Szerintem ennél az alsóbb szinteken sincsen több használható faj.

Von 11-26-2009 21:22

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 230477)
Csak az ork, a gnóm, az óriás, a törpe és az elf...
Szerintem ennél az alsóbb szinteken sincsen több használható faj.

Ebben szerintem tévedsz, mert ötösön a tolis használható, csak munkás. De ez off topic :)

Padlócsempe 11-26-2009 21:23

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230478)
Ebben szerintem tévedsz, mert ötösön a tolis használható, csak munkás. De ez off topic :)

Ez igaz, de őszintén szólva az 5-ös szint szerintem nem mérvadó. Ott a hulla is használható.

Gabro 11-26-2009 21:41

Quote:

igen írtam már hogy szerintem se csak az elfek miatt van, és van ilyen és olyan elf is
és
igazad van nem kéne írogatnom, el is ment a kedvem tőle, ennyit a beszélgetésről....

vityu 11-26-2009 21:42

Quote:

Originally Posted by Ga'briii (Post 230441)
hozzáteszem sz.tem a föld azért fogy is, klánba ki és belépésekkel, így a helyzet annyira nem vészes

A mostani földleadásom 98hektár volt... azért érzed, hogy ez nem ugyanaz a mennyiség :)

All times are GMT +1. The time now is 01:40.