![]() |
Asztrológus
Sziasztok!
Ide írok egy új személyiséget, mert nem tudom hova lehetne. Hátha valakinek felcsigázza a fantáziáját és okosabban kidolgozza mint én. Mindig is hiányoltam a játékból azt a tényezőt, hogy a "véletlent" a randomitást mennyire tanuljuk meg stratégiaként kezelni. Ehhez segíthet a lent javasolt személyiség, ami ahogy Ati kérted új színt is vihet a játékba. Asztrológus: Verzió1: Megadott időpontokban (csillagok együttállása idején), akár random is bizonyos tulajdonságai, pl varázslatai megadott ideig erősebbek, míg más képességeiben átmeneti hátrányba kerül. Például jobban tud lopni, ugyanakkor a védelme -10%-ot csökken. Bele lehetne vinni azt is, hogy az egyed hadi nemek arányában. Így pl tudatos tervezés eredménye is lehet, hogy erős hadisra épített országom a MÁGUS jegyébe lépve a barakkokban lévő seregem védőértékének 50%-ával véd a mágis támadások ellen és 20%ával nő az indított mágikus akcióim ideje alatt. Verzió2: Gyakorlatilag ez olyan személyiség isl ehetne, amely a már meglévő személyiségek közül "megfelelő intervallumokban" randomolna ki egyet-egyet és úgy is viselkedne. Pl a Harcos havában felveszi a harcos személyiség előnyeit, a kereskedő havában a kereskedőjét.... így akár átépülni is eszerint lesz érdemes, ugyanakkor fontos, hogy malus-okkal is járjon különben egy erős hónapban az amúgy is harcos orimat további harcos bónuszokkal már túlerősítené.... Mivel ez átmeneti és folyton változó érdekes stratégai elem az ezt használó ország kezében is, valamint tovább szépíti a mások ori ellen bevezhető taktikák során, ugyanis, ha látom, hogy egy nem varis ori pl levarázsolt engem, tudhatom, hogy most Mágus jegyében van, ami miatt szétlophatom cserébe, vagy beverhetem. Lehetne a későbbiekben erre jó drága felderítő varázslatot is írni, akér aktuális állapotra, akár felderíteni, hogy az adott ország X körig milyen személyiségű lesz. És pl úgy időzítem a körökben mérhető távolságomat, hogy sereggel akkor ne tudjuk rámjönnji, tolikkal meg jól lelophassam. Miközben ha erre ős is számít akár szabira is mehet, vagy rágyúr tolikra addig....esetleg kiteszi a nagy csábító vagyont a piacra... üdv: Yberia |
hagyjuk már az ilyet, nem bízok semmit a véletlenre....főleg nem a csillagok együttállás baromságon...
|
Pedig ez annyira nem is butaság, az egyszer tervezett időjárás modul valami hasonlót adott volna, igaz minden országra, nem csak egy-egy személyiség számára. Az a modul az összetettsége miatt elvetésre került.
|
Quote:
Azt hiszem, Neked (is) volt egyik erved sokszor hogy ez egy strategiai jatek, ne bizzuk mar a veletlenre a kulonbozo esemenyek kimenetelet. Sereg vedjen magia ellen? Persze meg tolizas ellen is... Valamint a tolik adjanak plussz vedoerteket haderoben... Az egesz otlet ugy rossz ahogy van... (Nem is latok belole ertelmesen kihozhato otletet, azert mondom ezt...) Ps: orulok hogy elvetetted az idojaras modult, es nem a bonyolultsaga miatt... :) |
Quote:
ez mit takar bővebben?!? ha vihar van a lovak félnek a villámlástól? :D |
Akkor elő papír/ceruza és írjuk majd, hogy ki milyen "havában" jár éppen :)
|
Quote:
"Péntek délutánonként erősebb varázslók." "Szombat hajnalban gyengébb a védőerejük." "Vasárnap délután 2-kor kapnak +1 piacralépést." "Hétfő hajnal 3-kor minden kintlévő seregük automatikusan vérszomj varázslatot kap." Stb. Ez véletlenszerűnek tűnik, de mégis mindenki pontosan tud vele számolni. A fő problémám vele az, hogy a mostani ember tükörpajzsát is sokan játékhibának vélik, pedig az fixen mindig ugyanúgy működik. :( Az olvasás valahogy egyre kevésbé erőssége az új játékosoknak. :( |
Quote:
|
Quote:
|
Az a vicces, hogy még "beszélünk" erről a marhaságról.
|
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem nem hülyeség az alapja az ötletnek.
Véletlenszerűséget lehetne betenni, színezné a játékot. Viszont a mértéke ne ekkora legyen, max 1%. |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem tetszik az alap elgondolás. Amúgy nem muszáj védő-, támadó-, toli- vagy varibónuszt adjon, lehet más is. Pl. hétfőn kap egy plusz piaci belépőt, kedden olcsóbban építkezhet, szerdán 20%-kal több tekercset írhat, stb... Ezekben az esetekben támadáskor, védekezéskor nem kell hülyén bámulni a képernyőt, hogy most mi is történt, hogy is van ez? :)
|
Quote:
tényleg vicces, hogy egy ilyen butaság hogy megmozgatja az embereket... Mi köze az asztrológiának az építéshez, kereskedelemhez? Ha már van neve a szemnek, akkor talán ahhoz kellene kiokoskodnotok milyen előnye legyen, ne ennyi eccerre... sztem ez igy egy nagy káosz |
Quote:
ne keveredjenek már a faji sajátságok személyiségekkel... milyen jól is járna egy hulla asztrológus februárban :) |
Quote:
Szó se volt arról, hogy szombaton ne lophassanak, és vasárnap meg mindenkit beüthess. Ne viccelj. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha nem ironizálna ennyit Pool, akkor lehet kisülne valami értelmes ebből a javaslatból. Ha minden nap adna egy kis + valamit ez a személyiség, és nem befolyásolna háborúkat illetve toli/vari akciókat, akkor nem lenne gond vele szerintem. Ahogy Bogár is írta, de lehet még variálni. pl. hétfőn nem 20 percet lehetsz a piacon egy belépővel, hanenm 25. kedden olcsóbban építkezhetsz, szerdán több tekit írhatsz egy könyvtárral, csütörtökön 10%-al többet termelnek a kovácsműhelyeid, pénteken 10%-al többet termelnek a tanyáid. stb.. Nem arról van szó, hogy 30%-al erősebbek a lovaid, és szerdán meg kivédesz minden támadást. Jöhetnek az ironikus beszólások, de értelmetlen. Akkor mondja azt, hogy nem támogatja, mert bonyolult, és pont :) |
Quote:
És ha azon vagy fennakadva, hogy az asztrológiának semmi köze az építkezéshez, akkor lehet más név is... Egyébként a név szerintem sem találó. Quote:
|
Quote:
Te hülyéskedni jársz ide? Gondolom neked nem szimpatikus ez a javaslat, de azért nem kéne lefullasztani az ilyen beszólásokkal. Hátha kisül valami olyan belőle, ami neked is megfelelne végül. |
Quote:
Több teki--->óriás olcsóbb építés--->gnóm több fegyver--->törpe több búza--->elf/óriás tehát semmi új dolog nincs, ami már ne létezne... a piacolásról meg már több topicban szó volt, mégsem történt semmi változás... nem akarom befullasztani a témát, de ha nem tetszik, akkor nem így biztos nem.... |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem tetszik az elgondolás, mert valóban színesíti a játékot:) Jó ötlet a véletlenszerűség, de ne úgy, hogy reggel-délben-este, ne is hónapokban mérve működjön, hanem valami értelmes, köztes időközönként. Ez az újítás rengeteg, de rengeteg taktikázásra adhat lehetőséget. A random mértékén kívül viszont még le kell tisztázni két dolgot: az egyik, hogy ne legyen teljesen fajhoz kötött a személyiség, a másik az sokkal kisebb: a nevén még csiszolni kell, ez az asztrológus nagyon nem illik rá.:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha ruletten előre megmondanák, hogy mikor melyik szám fog nyerni, akkor az tiszta Hawaii lenne. :D |
Quote:
|
Quote:
Van viszont, aki élvezné, hogy hétfőnként át tud ütni máskor átüthetetlen országokat, vagy keddenként sokkal jobban meg tudja szedni magát a piacról. |
Quote:
és szerdánként 2x beverek mindenkit:D |
Sziasztok!
Köszönöm a negatív és pozitív visszajelzéseket, véleményeket is. Amit kiemelnék az az, hogy temrészetesen nem teheti lutrivá a játékot ez a személyiség. Ahogy többen mondták előre tudható időpontokban állnak be erősségek, vagy gyengeségek, amiket akár fokozott figyelemmel, építéssel, időzítéssel ellensúlyozni, tovább erősíteni lehetséges. Innentől ez ugyanolyan taktikai elem, mint egy faji bónusz. Ha nagyon vad akarok lenni, lehet akár olyan mágikus, vagy tolvaj akció is, ami fel tudja mérni, hogy az adott ország adott körintervallumban milyen "időszakokon" esik át. Ami ezzel a személyiséggel együtt járhat az az , hogy az egységes (talán lineáris) játékmenetet kevésbé kedvelőknek visz bele egy pulzaritást. Nyilván akinek majd nem tetszik az nem választja. (Legalábbis addig, amíg valaki nem használja ellene... :)) Viszont az ötlet kidolgozásában nagyon ludas vagyok, és képtelen is rá, mivel ezer éve nem játszottam, így nem tudom a százalékokat úgy beállítani, hogy kiegyensúlyozott legyen. Ehhez kérném a hozzáértő aktív játékosok segítségét. üdv: Balázs |
Quote:
Bár én régen játszottam, válaszolnék a felvetésekre: Ha van egy védelemre berendezett országom, akkor szerdán max gyakrabban nézek távolt, mint máskor, vagy kiteszem az 1k elitet szerdára piacolni és beveszek a helyére még 1k íjászt. Ha van egy tolim, akivel csütörtökön gyengélkedem,akkor csütörtökön nem lopom le magam csutkára, hanem akár 4 körönte 75%-ig. Ha többet termelek bizonyos időszakban, egyrészt fel is halmozhatok készletet, vagy támogathatom vele a szövetségesem..... Már ebből is az derül ki a számomra, hogy ami az egyiknek nyűg, a másiknak lehetőség, a kettő együtt meg a stratégia. A személyiségről azért van egy súgó, nyilván a kezdő egy személyiséget választhat és azt az egyet gondolom azért alaposan elolvassa. Ami a személyiségnek és az ötletemnek az alapja és amit szerintem páran értékelnek benne, hogy a hódítóban sok játékos van, aki bármely okból egysíkú játékot játszik: pl csak harcoskodik, csak bevédősködik, csak termelget..... Egy ilyen személyiség és még pár fejlesztési javaslat, amit rövidesen összeírok megvitatásra lehetővé teszi, csalogatja a játékost egy olyan játékstílus kipróbálására, amit magától talán nem kezdeményezne. Vagy ki tudja :) B. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
de sebaj aki beválasztja az ő dolga, max ha idegesítenek majd leverem őket:D vagy ők engem:D |
Quote:
|
Nekem akkor tetszene ha nem ilyen gyors, napi, ciklusokban gondolkoznátok, hanem mondjuk heti váltásokkal. Főleg, ha olyan pluszokat adna amikkel mások játékát is befolyásolja.
Pl.: minden szerdán nagyobbat üt. Lehet ha megszakadok se tudok emiatt szerdánként jobban figyelni. Mert egyszerűen nem érek rá annyit szerdán. Míg egy hét alatt általában azért lehet fokozni a figyelmet. És egyszerűbb is követni, szerintem. |
All times are GMT +1. The time now is 21:15. |