Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Mentsük meg a hétvégi játékot! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3920)

Pool 11-20-2009 07:07

Mentsük meg a hétvégi játékot!

Az utóbbi időben egyre kisebb a két hétvégi játék iránti érdeklődés, 6-8-10 ország játszik, de az eredményeknél ennek több, mint fele 200 heki alatt fejezi be...
Aki késik pár órát, már esélye sincs semmire, mert mire lenne vmi védelme bármi ellen is, máris leszedtek róla bőven földet. Pedig ez egy több, mint két napos játék, nem kellene péntek éjfélre "meguntatni" senkivel...

Javaslatom az lenne, hogy a hétvégi játékokban is rövidüljön le a képzés/építés/tekiírás ideje (a felfedezésé maradjon, ne erre építsenek a résztvevők)...
Így lenne lehetősége a később érkezőknek is, hogy játszanak, akik meg elkezdik időben, azoknak sem kellene sokat várni a spec egységekre, főleg a normálban.
Talán a törpe dominanciája is csökkenne, bár a termelés/kovács/férőhely miatt valószínűleg nem jelentősen...
Én arra gondoltam, hogy a képzés/tekiírás/építés egységesen 5 kör lenne minden fajnál gyorsítva és védő/támadó esetén pedig 4 (a számokkal lehet még variálni).
Nem egy 2 napos ingyen párbajt akarok ezáltal, hanem egy olyan hétvégi játékot, mint anno volt, ahol még vasárnap este is 2-3-4-5 ori csatázott a győzelemért, a létszám meg mindig 30 feletti volt...

Vélemény?

Ui.:Ha ez nem valósítható meg technikailag, akkor Ati kérlek írj ide, mert addig nem indítok szavazást a témában. Köszönöm!

Tsobi 11-20-2009 13:22

Az én tapasztalatom az, hogy sokan akik elkezdik azért hagyják abba, mert egy egy nagymenő az elején jól elhúz, aztán úgy látja már esélye nincs semmilyen érdemi eredményre. Talán azzal, ha megnövelnénk a védelmet, kicsit több kedvet kapnának sokan a játékhoz is. Nyilván nem 3 napra, de mondjuk 24, 36 vagy 48 kör elegendő lenne egy kellemes kezdéshez. Aztán már valóban a játéktudás döntene és valós képet adna a tojás és a zászló helyzete. :)

Pool 11-20-2009 13:29

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 229797)
Az én tapasztalatom az, hogy sokan akik elkezdik azért hagyják abba, mert egy egy nagymenő az elején jól elhúz, aztán úgy látja már esélye nincs semmilyen érdemi eredményre. Talán azzal, ha megnövelnénk a védelmet, kicsit több kedvet kapnának sokan a játékhoz is. Nyilván nem 3 napra, de mondjuk 24, 36 vagy 48 kör elegendő lenne egy kellemes kezdéshez. Aztán már valóban a játéktudás döntene és valós képet adna a tojás és a zászló helyzete. :)

Erre azt tudom írni, hogy ha egyszeere kezdi el 10 ország, akkor is lesz közte aki elhúz, mert másképp játszik. Azért nem lehet elvárni, hogy mindenki egyformán játszon...
Ha meg valaki késik, akkor hiába a 48 kör védelem, a másik, aki előtte órákkal kezdett, bőven leveri utána is...
Hiszen ebből 20 kör, mire beérnek az első katoaképzések
De ha 5 körös képzések lennének, akkor lenne értelme még a több kör védelemnek is, mondjuk 5 körös képzések és 20 kör védelem (számok változtathatóak)...
nos?

persze akkor minden párbaj így lenne ezentúl...
ettől még a törpe lenne a favorit faj, de nem lenne teljesen esélytelen a többi sem, főleg, ha lenne szövi is, mint régen...

Pool 11-20-2009 13:30

Csak kiírok pár választást, kiegészítve elgondolásom Tsobiéval

Von 11-20-2009 13:33

Quote:

Ebben igazad lehet, ugyanakkor mindenki megtanulhatja, hogy hogyan lehet gyorsan foglalni az elején pl, akár az ilyen gyors foglalási kísérletet védeni, stb, stb. Akit az elején elveri az, aki elhúz, azon a 48 körös védettség annyit segítene, hogy annyival később veri el... Szerintem ez nem változtatna a dolgon.
Szóval ez inkább tudás és tapasztalat kérdése; így is elég sok esélykiegyenlítés van azzal, hogy sokáig lehet kapaszkodni az elsőkre azzal, hogy folyton lefelé földelsz. Ha jól fejleszted közben az orid, akkor abból ki is lehet törni még.
Szóval szerintem sokan nem azért hagyják abba, mert elhúz valaki, hanem mert a kitartásuk mondjuk 0. És a kitartás is egy verseny szerves része.

Pool 11-20-2009 13:37

Von, de fogjuk fel inkább szórakozásnak, ne versenynek...
Akkor tudjon már mindeki jól szórakozi, ha nem is egyforma mértékben...:)

Von 11-20-2009 13:38

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229801)
Von, de fogjuk fel inkább szórakozásnak, ne versenynek...
Akkor tudjon már mindeki jól szórakozi, ha nem is egyforma mértékben...:)

Az a szórakozás benne, hogy verseny :)
Vagy nem nyerni akarsz a végén? Vagy ha nem az, akkor mi a szórakozás benne? Tét nélkül most is lehet hülyülni hétvégin :)

Elfi 11-20-2009 13:39

Quote:

Tehát, nálam nem a valós képet mutatja, köszi Tsobi!:D

De komolyra fordítva a szót, mindenképpen érdemes ezen gondolkodni, tehát Pool kezdeményezése jó gondolat.

Azonban nem így, hogy hogyan még nem tudom, de majd igyekszem valamit hozzátenni.

A képzések, építések és tekiírások felgyorsítása, még nagyobb előnyhöz juttatná a pénteken kezdőket, azokkal szemben akik később lépnek be, mivel addigra, már jóval előlrébb járnának a gyorsabb képzések miatt, és hiába lesz a frissen belépőnek 5 körön belül az első képzésből x íja, az időben elinduló ori simán leveri ugyanúgy mint most.

A több körön át tartó védelem talán jobb, de nem hiszem, hogy valaki azért kapott volna ki, mert az első 36 körben nem volt védelem alatt, az ezidő alatti ütések alapvetően nem határozzák meg a végkifejletet szerintem.
Sokkal inkább a szombati nap, amikor már úgyis lejárna a védelem, és a képzések számától és mennyiségétől függ leginkább az orik esélye.

A felvázolt két gondolat max annyiban tenné színesebbé a Hétvégit, hogy a játszható és esélyes fajok köre kibővülne, ami persze nem elhanyagolható.

Pool 11-20-2009 13:40

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229802)
Az a szórakozás benne, hogy verseny :)
Vagy nem nyerni akarsz a végén? Vagy ha nem az, akkor mi a szórakozás benne? Tét nélkül most is lehet hülyülni hétvégin :)

Most sincs tétje, max az, hogy jól elverlek-e vagy sem :)
De most nem ez a lényeg, hanem az indító szöveg...
Erre vmi ötleted?

Pool 11-20-2009 13:43

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 229804)

De komolyra fordítva a szót, mindenképpen érdemes ezen gondolkodni, tehát Pool kezdeményezése jó gondolat.

Azonban nem így, hogy hogyan még nem tudom, de majd igyekszem valamit hozzátenni.

A képzések, építések és tekiírások felgyorsítása, még nagyobb előnyhöz juttatná a pénteken kezdőket, azokkal szemben akik később lépnek be, mivel addigra, már jóval előlrébb járnának a gyorsabb képzések miatt, és hiába lesz a frissen belépőnek 5 körön belül az első képzésből x íja, az időben elinduló ori simán leveri ugyanúgy mint most.

A több körön át tartó védelem talán jobb, de nem hiszem, hogy valaki azért kapott volna ki, mert az első 36 körben nem volt védelem alatt, az ezidő alatti ütések alapvetően nem határozzák meg a végkifejletet szerintem.
Sokkal inkább a szombati nap, amikor már úgyis lejárna a védelem, és a képzések számától és mennyiségétől függ leginkább az orik esélye.

A felvázolt két gondolat max annyiban tenné színesebbé a Hétvégit, hogy a játszható és esélyes fajok köre kibővülne, ami persze nem elhanyagolható.

Elfi, én végülis nem azért indítottam a témát, hogy a szombat délben belépőknek is reális esélye legyen nyerni, hanem mert teljes érdektelenség van a hétvégik iránt és ezen szeretnék változtatni...
Nekem sincs időm péntektől hétőig gép előtt ülni, de ha indulásnál vagyok, akkor szoktam menni, egy jó kezdéssel már egész könnyen el lehet boldogulni a hétvégén...

Tehát én arra várnék ötleteket, hogy lehetne változtatni a játékon úgy, hogy újra legyen 30-40 ori a pontlistán, de ebből 20-25 ténylegesen játszon is, vagy ne legyen 5 (X) sereggel üthető....

Tsobi 11-20-2009 13:44

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 229804)

Ne viccelj, nem így érettem :)
A hangsúly azon volt, hogy most inkább azok jutnak előnyhöz már az elején, akik meghatározott séma szerint teszik a dolgukat, így alkalmazva a jól bevált trükköket. :)

Pool 11-20-2009 13:45

Látom, Ati szavaztál, akkor gondolom, ennyi volt az elképzelés...
Pedig reméltem, hogy a tesztidőszakban a sok kipróbálandó dolog mellett ezt is megnézhetnénk...

Talán ez is van olyan fontos, mint egy-két leendő dolog, amiket mondjuk még nem ismerek, szal nem alkotok róluk véleményttt

Ati 11-20-2009 13:45

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229806)
Elfi, én végülis nem azért indítottam a témát, hogy a szombat délben belépőknek is reális esélye legyen nyerni, hanem mert teljes érdektelenség van a hétvégik iránt és ezen szeretnék változtatni...
Nekem sincs időm péntektől hétőig gép előtt ülni, de ha indulásnál vagyok, akkor szoktam menni, egy jó kezdéssel már egész könnyen el lehet boldogulni a hétvégén...

Tehát én arra várnék ötleteket, hogy lehetne változtatni a játékon úgy, hogy újra legyen 30-40 ori a pontlistán, de ebből 20-25 ténylegesen játszon is, vagy ne legyen 5 (X) sereggel üthető....

Szerintem teljesen normális, hogy 10 év után nem akar mindeki újra és újra mindent elölről kezdeni minden héten.

Ati 11-20-2009 13:46

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229808)
Látom, Ati szavaztál, akkor gondolom, ennyi volt az elképzelés...

Nem volt ennyi, ez az én véleményem. Másoké lehet más, és még akár meggyőzhető is vagyok.

Pool 11-20-2009 13:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229810)
Nem volt ennyi, ez az én véleményem. Másoké lehet más, és még akár meggyőzhető is vagyok.

Neked esetleg nincs valami ötleted? :)
Ki más, ha nem Te látod a régi létszám (akár 1 évvel ezelőtti) és a mostani közötti különbséget

Von 11-20-2009 13:50

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229805)
Most sincs tétje, max az, hogy jól elverlek-e vagy sem :)
De most nem ez a lényeg, hanem az indító szöveg...
Erre vmi ötleted?

Igen van, gyorsan össze is foglalom, hogy hol látok hibát.
Sokan kezdők játszanak hétvégin, kíváncsiságból kipróbálják, ezzel nem lenne gond, csakhogy laposra verik őket, és onnantól kezdve nem akarnak játszani, esetleg még 1-2szer bepróbálják.
Ezen pl lehetne segíteni azzal, hogy nyitunk egy olyan topicot, aminek az a címe, hogy "Stratégiák, trükkök a Hétvégi Játékokra". Ugyanis igazából ha jól láttam sehol nincs leírva, hogy hogy kellene játszani... És eléggé különbözik ugye a normál Hódtól.

A másik hiba, hogy sok régi játékos, akik tudnak hv-zni, ritkán játszik. Néha bejön 1-1, nyer, ha van ideje rá, aztán ennyi. Kevés olyan hv van, ahol több régi játékos is részt vesz. Ezen sajna nem tudom hogy lehetne segíteni.

Nekem amúgy tetszik az ötleted, csak nem tudom az mennyiben éri el a kívánt hatást.

ui: a lényeg, hogy legalább a külső fórumon elérhető legyen olyan topic, amiből lehet fejlesztenie mindenkinek a hv-s játéktudását, a kezdőknek pedig legalább fogalmuk lenne róla, hogy hol rontották el, mikor először játszottak.

Ugyanis az nem jó játék, mikor a 8. körben beverek valakit, és ír nekem, hogy ezt meg hogy csináltam!? Ezzel pedig egy színvonalas hétvégihez mindenkinek tisztában kellene lennie. Nem is annyira a létszám a lényeg, minthogy inkább mindenki tudjon játszani.

Elfi 11-20-2009 13:51

Értelek Pool!

Én megmondom őszintén, hogy ha nincs ötletem jelenleg arra, hogy hogyan lenne 30-40 vagy még több aktív ori a Hétvégi játékokban.

De egyet biztosan tudok, nem attól fognak játszani többen, hogy a képzés az 10, vagy 5, vagy 3 kör, és amiatt sem, hogy meddig vagyok védettség alatt.

Nyilván mindenki úgy változtatna ahogyan neki a legjobb.

Te pl. azt írod, hogy péntek este legtöbbször el tudsz húzni és egész hétvégére kitart, nyilván a képzések felgyorsítását szeretnéd, mert ez feküdne neked.

Én jelenleg, ha arra gondolok, hogy a később belépőket hogyan lehetne segíteni, akkor azt mondanám úgy, hogy ritkább körváltások.

Lehet most lehurrogtok, de ha később tudok csak belépni, akkor nyilván nem mindegy, hogy mennyi kör telt el azóta és mennyi képzés, teki írás stb. történt normál esetben, ezeket lehetne esetleg tompítani, de mást nem tudok elképzelni.

Pool 11-20-2009 13:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229809)
Szerintem teljesen normális, hogy 10 év után nem akar mindeki újra és újra mindent elölről kezdeni minden héten.

Szerintem meg van benne vmi jó, na nem a kezdés része, hanem az a gondolat, hogy hiába vernek szét, nem számít, nem befolyásolja a normál játékom...
Sokat lehet tanulni a hétvégiből, pl. párbajozni is...
Inkább verjenek le 20* HV-n, mint eccer normálban...

Pool 11-20-2009 13:55

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 229813)
Értelek Pool!

Én megmondom őszintén, hogy ha nincs ötletem jelenleg arra, hogy hogyan lenne 30-40 vagy még több aktív ori a Hétvégi játékokban.

De egyet biztosan tudok, nem attól fognak játszani többen, hogy a képzés az 10, vagy 5, vagy 3 kör, és amiatt sem, hogy meddig vagyok védettség alatt.

Nyilván mindenki úgy változtatna ahogyan neki a legjobb.

Te pl. azt írod, hogy péntek este legtöbbször el tudsz húzni és egész hétvégére kitart, nyilván a képzések felgyorsítását szeretnéd, mert ez feküdne neked.

Én jelenleg, ha arra gondolok, hogy a később belépőket hogyan lehetne segíteni, akkor azt mondanám úgy, hogy ritkább körváltások.

Lehet most lehurrogtok, de ha később tudok csak belépni, akkor nyilván nem mindegy, hogy mennyi kör telt el azóta és mennyi képzés, teki írás stb. történt normál esetben, ezeket lehetne esetleg tompítani, de mást nem tudok elképzelni.

Nyertem ahhoz elég hv-t, hogy engem ne zavarjon a mostani felállás...
Bármilyen hihetetlen, nem magam miatt akarom a változást, vagyis ez nem teljesen igaz, mert nekem is jobb lenne nem 5. hanem 25 ország ellene játszani...
Én a ritkább váltásokban is benne vagyok, ha ettől többen leszünk...

Pool 11-20-2009 13:57

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229812)
ui: a lényeg, hogy legalább a külső fórumon elérhető legyen olyan topic, amiből lehet fejlesztenie mindenkinek a hv-s játéktudását, a kezdőknek pedig legalább fogalmuk lenne róla, hogy hol rontották el, mikor először játszottak.

Ugyanis az nem jó játék, mikor a 8. körben beverek valakit, és ír nekem, hogy ezt meg hogy csináltam!? Ezzel pedig egy színvonalas hétvégihez mindenkinek tisztában kellene lennie. Nem is annyira a létszám a lényeg, minthogy inkább mindenki tudjon játszani.

Aki elolvassa a Párbaj topicot, az máris 50%-kal jobban tud hv-n játszani, hisz alapból nem sok a különbség...
De ha ettől többen lesznek, írhatunk egy útmutatót HV_nek is

Elfi 11-20-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229815)
Nyertem ahhoz elég hv-t, hogy engem ne zavarjon a mostani felállás...
Bármilyen hihetetlen, nem magam miatt akarom a változást, vagyis ez nem teljesen igaz, mert nekem is jobb lenne nem 5. hanem 25 ország ellene játszani...
Én a ritkább váltásokban is benne vagyok, ha ettől többen leszünk...

Pool!

Bocs, de nem úgy értettem, hogy magad miatt akarod változtatni, rosszul, vagy félreérthetően fogalmaztam.

Én azt gondolom, hogy aki nem játszik az azért nem teszi, mert nincs elég ideje, vagy mert tényleg még új Hétvégiző és nagyon leverik.

Azaz mindkettőt ki lehetne küszöbölni azzal, hogy pl. 20 perces körváltások vannak, ami által csökkenne a tapasztalt és most kezdők, valamint a kevesebbszer belépni tudok között a képzési előnyből származó különbség.

Tehát én amellett lennék, hogy ritkább körváltások.

Pool 11-20-2009 14:06

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 229817)
Tehát én amellett lennék, hogy ritkább körváltások.

Ez is egy lehetőség....
Bár, akkor lehet sokan azért maradnának el, mert ennyi erővel már majdnem a gyorsban is játszhatnak :)
De elfogadom, Neked ez az ötleted...

Elfi 11-20-2009 14:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229819)
Ez is egy lehetőség....
Bár, akkor lehet sokan azért maradnának el, mert ennyi erővel már majdnem a gyorsban is játszhatnak :)
De elfogadom, Neked ez az ötleted...

Nem hiszem. Sokan nem érnek rá hétköznap a gyorsban játszani, de hétvégén szeretik a pörgősebb eseményeket.

Persze teljesen más a VIP és normál. Egy jó helytartó csodákra képes. .:D

Pool 11-20-2009 14:15

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 229821)
Nem hiszem. Sokan nem érnek rá hétköznap a gyorsban játszani, de hétvégén szeretik a pörgősebb eseményeket.

Persze teljesen más a VIP és normál. Egy jó helytartó csodákra képes. .:D

Hát még egy rossz...

Tsobi 11-20-2009 14:31

Ha a játékosok állományának növelését tűzzük ki célnak, akkor mindenképp a körváltások hosszát kellene növelni, hisz nem minden ember ér rá akár éjszaka is felkelni a képzések,védések.. akármi miatt.

Ati 11-20-2009 14:34

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 229826)
Ha a játékosok állományának növelését tűzzük ki célnak, akkor mindenképp a körváltások hosszát kellene növelni, hisz nem minden ember ér rá akár éjszaka is felkelni a képzések,védések.. akármi miatt.

Innentől nemhogy mégtöbb ember lesz, hanem a mostaniak is elunják magukat. 1 órás körök vannak a normál játékban is.

A hétvégi játék "bája" az volt, hogy egy hétvégén át virrasztottál, fennmaradtál, hogy nyerhess.

A válság hatása sajnos teljesen jól érződik a Hódítón is: megváltoztak a játékosszokások, és az embereknek erre nincs energiája a másod-, harmad-állások mellett. Sokkal több ember akar most nyugit magának, mint másfél-két éve.

Tsobi 11-20-2009 14:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229828)
Innentől nemhogy mégtöbb ember lesz, hanem a mostaniak is elunják magukat. 1 órás körök vannak a normál játékban is.

A hétvégi játék "bája" az volt, hogy egy hétvégén át virrasztottál, fennmaradtál, hogy nyerhess.

A válság hatása sajnos teljesen jól érződik a Hódítón is: megváltoztak a játékosszokások, és az embereknek erre nincs energiája a másod-, harmad-állások mellett. Sokkal több ember akar most nyugit magának, mint másfél-két éve.

Ennek fényében akkor kár lenne változtatni ezen, hisz naiv vagyok és hiszem,hogy a válság is véget ér egyszer és mindenkinek több ideje lesz minden másra. :)

Ati 11-20-2009 14:47

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 229829)
Ennek fényében akkor kár lenne változtatni ezen, hisz naiv vagyok és hiszem,hogy a válság is véget ér egyszer és mindenkinek több ideje lesz minden másra. :)

Én is bízom abban, hogy hamarosan véget fog érni.

Ettől függetlenül sajnos tény, hogy az emberek más jellegű, sokkal békésebb játékra álltak be, és a reakciókat olvasva ennek elsődleges oka a valóéletbeli helyzet. Kinek ilyen, kinek olyan formában, természetesen balgaság lenne mindent a válságra fogni.

Az mindenesetre vitathatatlan, hogy sokkal kevesebb embernek van türelme és/vagy ideje arra, hogy egy egész hétvégét rászánjon a játékra.

Pool 11-20-2009 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 229830)
Az mindenesetre vitathatatlan, hogy sokkal kevesebb embernek van türelme és/vagy ideje arra, hogy egy egész hétvégét rászánjon a játékra.

Lehet, hülyeséget írok, de akkor mi lenne, ha a hétvégi nem lenne ilyen hosszú?
Lehetne szombat déltől vasárnap délig, vagy x-től y-ig
Vagy ki lehetne venni az éjszakákat...
Pl. Kezdünk rendesen, pauza péntek éjfélkor, go szombat 08, stop szombat éjfél, go vasárnap 08 és end vasárnap 24.00-kor...
lehet többen játszanának a nyugis életűek közül is, ha tudnák, hogy amit otthagynak éjjel, az reggelre nem lesz széthordva...
Igaz ezzel az éjszakai baglyok lennének hátrányosan érintve, de azok úgyis a "vérprofik" közül kerülnek ki, nekik nem okoz(hat)na akkora problémát...

Ati 11-23-2009 14:39

OFF: tudtátok, hogy vannak, akik már több mint 200 hétvégi játékon részt vettek? :eek:

Annyira nem off, mert ez talán szemlélteti, hogy ennyiszer mindig mindent újrakezdeni azért valljuk be, hogy nem túl szórakoztató...

Pool 11-23-2009 16:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230001)
OFF: tudtátok, hogy vannak, akik már több mint 200 hétvégi játékon részt vettek? :eek:

Annyira nem off, mert ez talán szemlélteti, hogy ennyiszer mindig mindent újrakezdeni azért valljuk be, hogy nem túl szórakoztató...

Gondolom, ebben benne van a két játék összesítve...
én is 66* indultam a vip hv-n :)

Ati 11-23-2009 16:34

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230005)
Gondolom, ebben benne van a két játék összesítve...
én is 66* indultam a vip hv-n :)

Nincs összesítve a kettő, akkor mégmagasabb szám jön ki.

Persze közben rájöttem, hogy hatalmas újdonságot nem mondtam, mert ez a hétvégi játék összesítőjében megtalálható. :)

Pool 11-23-2009 17:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230007)
Nincs összesítve a kettő, akkor mégmagasabb szám jön ki.

Persze közben rájöttem, hogy hatalmas újdonságot nem mondtam, mert ez a hétvégi játék összesítőjében megtalálható. :)

érdekes, hogy a normált, ht nélküli párbajon van nagyobb részvételi szám, nem vip hv-n...
bár ha ráér gép előtt ülni vki, akkor ott jobban el lehet húzni, nincs segítsége az alvóknak...

Elfi 11-23-2009 20:05

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 230011)
érdekes, hogy a normált, ht nélküli párbajon van nagyobb részvételi szám, nem vip hv-n...
bár ha ráér gép előtt ülni vki, akkor ott jobban el lehet húzni, nincs segítsége az alvóknak...

Bár ha ráér gép előtt ülni valaki, akkor az 5 perces körváltásokkal a VIP Hétvégin jobban el lehet húzni, mint a 10 percesekkel normálban, nincs annyiszor kiküldve a serege a kevesebb szabadidővel rendelkezőknek. .:D

Szerintem azért vannak többen a normál HV-ben, mert akik jelentkeznek 80%-a most lépett fel L-be és kipróbálja milyen. A helytartó nem különösebben érdekli, mert vagy nincs VIP eleve az oriján, vagy túl sűrűnek érzi, gondolja az 5 perces körváltásokat mivel úgy gyakrabban kell sereget indítani, azaz gépnél lenni.

Éppen ezért javasoltam -ha már felmerült a HV-k frissítése- azt, hogy a körváltásokat csökkentsük.

Elfi 11-23-2009 21:08

Eszembe jutott valami. Lehet butaság, akkor ne hurrogjatok le.

A felvetés előtt megjegyzem, hogy teljesen igazat adok Atinak a HV játékokkal kapcsolatban, hogy ez egy pörgős egész hétvégés adok-kapok nagy kockázat nélküli játéknak indult és volt is nagyon népszerű sokáig.

Ma már viszont más a helyzet, ami több mindennek köszönhető, többek között már előttem leírtátok, hogy válság van, több munka, kevesebb szabadidő, és többszöri újrakezdés után kevesebb motiváció.

Abból indulok ki, hogy alapvetően a játék szeretete adott, de a legfőbb probléma az előzőekben felsoroltak közül a lényegesen kevesebb szabadidő.

És abból, hogy a Hétvégi játékot két alapvető dolog határozza meg a képzés és a támadás (földszerzés) gyakorisága és persze mennyisége.

Ezért jutott eszembe, hogy mi lenne akkor, ha kombinálnánk a ritkább körváltásokat és a gyorsabb képzési és építési időket.
Pl.: körváltás 25 percenként a képzés pedig 4/8, építés 4/8 teki 8 kör.

Ezzel azt érnénk el, hogy gyakorlatilag a képzés és építés ugyanolyan pörgősen menne mint most, persze a már megváltozott ritkább körváltások mellett.

Ugyanakkor a ritkább körváltás miatt kevesebbszer verik be a gyengébb orikat, így nem kerülnek olyan szintre ahonnan már értelmetlen a játék folytatása. Valamint jobban tudják tartani a lépést, mert a seregeiket a ritkább körváltások miatt gyakrabban tudják kiküldeni.

Ati 11-23-2009 21:19

Ezzel a ritkább körváltással már nem először futok össze.

Ez honnan jött, és miért lenne jó?

Abból kiindulva, hogy "na most leülök, és játszom egyet", még az 5 perc is soknak tűnik, nemhogy még a 10 percen is lassítani kelljen.

Miért jobb, ha sokkal ritkábban van a körváltás?

Ott az Aréna az egy órás körváltásokkal, az elég lassú, és ettől mégsem népszerűbb, mint a hétvégi játék.

Elfi 11-23-2009 21:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230028)
Ezzel a ritkább körváltással már nem először futok össze.

Ez honnan jött, és miért lenne jó?

Abból kiindulva, hogy "na most leülök, és játszom egyet", még az 5 perc is soknak tűnik, nemhogy még a 10 percen is lassítani kelljen.

Miért jobb, ha sokkal ritkábban van a körváltás?

Ott az Aréna az egy órás körváltásokkal, az elég lassú, és ettől mégsem népszerűbb, mint a hétvégi játék.

Mivel közel volt a két hsz lehet nem láttad az előzőt amit írtam, ha mégis láttad, akkor csak ismételni tudom magam:

Azért lenne jó szerintem, mert:
A ritkább körváltás miatt kevesebbszer verik be a gyengébb orikat, így nem kerülnek olyan szintre ahonnan már értelmetlen a játék folytatása. Valamint jobban tudják tartani a lépést, mert a seregeiket a ritkább körváltások miatt gyakrabban tudják kiküldeni.

Amúgy szerintem az Aréna túl hosszú, azért nem olyan népszerű, jobb lenne ha csak 1 hónapos lenne. .:D

Ati 11-23-2009 21:29

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 230029)
A ritkább körváltás miatt kevesebbszer verik be a gyengébb orikat, így nem kerülnek olyan szintre ahonnan már értelmetlen a játék folytatása. Valamint jobban tudják tartani a lépést, mert a seregeiket a ritkább körváltások miatt gyakrabban tudják kiküldeni.

Ennek a fordítottja is igaz: "a ritkább körváltás miatt nem tudok annyit ütni, alig látszik, hogy bármivel is haladnék, iszonyat ritkn tudom kiküldeni a seregemet, a fene fog itt ülni és egy órát várni, hogy újra támadhassak."

Tényleg ezen múlna?

Elfi 11-23-2009 21:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 230030)
Ennek a fordítottja is igaz: "a ritkább körváltás miatt nem tudok annyit ütni, alig látszik, hogy bármivel is haladnék, iszonyat ritkn tudom kiküldeni a seregemet, a fene fog itt ülni és egy órát várni, hogy újra támadhassak."

Tényleg ezen múlna?

Nem tudom, de azt látom, hogy normál HV-n elindul most már van hogy 15-20 ori is. Ezek közül egyik sem ül ott már végig.

Tehát nagyobb problémának látom, hogy szanaszét vernek mert nincs annyi időm, tehát minek lépjek be, mint hogy ott ülök és de lassú.

Akkor maradjon minden ahogyan van, és most már szavazok is rá. .:D

Járkál a farkas 11-24-2009 13:11

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229806)

Ez nagy igazsága Poolnak, kevesen vagyunk hétvégén :(

Védelem az elején: TÖBB KELL, arról szól az egész, hogy lessük az újbelépőket, s amint eltűnik a lila szín 5 sereg zúdul a nyakába, ha lenne 72 kör védelme (ami nem sok) akkor legalább beíjazhatna egy picit és nem bukna 1 óra alatt 50hekit a 200ból

Törp kitiltása: nagy ötlet! támogatom, mert csak törp nyerhet ez mindenki tudja, annál nics jobb és kézenfekvőbb faj

én még javasolnék a későn belépőknek valami extra bónuszt is, mert sok embernek elment már a kedve a hétvégitől azért mert ronggyá kalapálták 3 óra alatt....

Pontlistát meg visszaalkítanám a régi típusura, beszámítsanak a jelentkezők de nem belépők... nőjön a távolság a kicsi és a nagy ori közt...

All times are GMT +1. The time now is 11:27.