![]() |
SOS! Visszaélés.
Ellopták a topiknév ötletem... na majd a végére kitalálom, mi legyen...
A dühöngőbe akartam... de igazából tanácsot szeretnék kérni... Történt, hogy az én kis párom WoW accountot szeretett volna feltölteni neten keresztül bankkártyáról... 1et sikerült is, a másikat nem... ez történt október 15-én. Majd rá 2 hétre titokzatos módon kevesebb pénz volt a folyószámláján a kelleténél... Rá 2 napra újabb összeg került levonásra, mikor a bankban jártunk ez még könyvelés alatt állt... nem tudom ott vissza lehetett-e volna vonni, de ez mellékes. A mai nap folyamán a bank telefonált, hogy az a közel 60 eurós utlás egy ciprusi számlára ment. Azt tanácsolták, hogy a kártyát tiltsuk és tegyünk feljelentést... Most jönnek a számomra érthetetlen momentumok... Egy alig 1 hónapos bankkártyával, amit 2* kp felvétre, 2* vásárlásra (Interspar) és 1* az ominózus acc feltöltésre használtunk csupán, hogy fordulhat ez elő? Keylogger vagy más, bill figyelő program lehet-e a ludas ezesetben (Halkan jegyzem meg, a gép nagyon rég csak 1-2 dologra van használva... DC, egyebek nem futnak rajta)? Ha igen mivel lehet azt kiszűrni, vagy format C, D, stb? És végül egy ciprusi "céggel" szemben egyáltalán érdemes azt a feljelentést megtenni? A kis tartalékunknak már búcsút mondtunk így is...:( Köszi |
Quote:
|
Quote:
|
Ati... Ez komoly?
Ugyanis eddig nem jutott el az ügyintéző a tényközléssel... A kártya tiltva lett, újat csináltatunk. De ennek fényében megy a feljelentés is. Hex, hülyék azért nem vagyunk... Nem adtuk ki senkinek, önként semmiképp... A WoW account töltés ugyanolyan folyamat, mint wowban a paypall, vagy mittudomén egy netes könyvvásárlás... Mindkettőt biztonsággal csináltam már korábban is... és az én bankkártyámmal, illetve az ő korábbi bankkártyájával sem történt soha hasonló. |
Quote:
A feljelentés sem feltétlenül szükséges hozzá különben, anélkül is foglalkoznak vele, de azért nem rossz, ha csatolod azt is mellé. Az ügyet nem lendíti előre, de talán komolyabban veszik, hogy tényleg nem csak a hétvégi bevásárlást nem akarod kifizetni. |
Quote:
Már csak az a kérdés a bankkártya adatokhoz hogy juthattak hozzá...:o |
Quote:
|
Quote:
A vicc, hogy 1 hónapos kártya... alig használtuk, akkor is már a rég megszokott helyeken... érthetetlen számomra. |
Quote:
Az egyetlen védelmed az utólagos kontroll lehetősége. |
Quote:
|
Quote:
Lehet naív vagyok, de eddig nem féltem a bankkártyámat használbi, pedig már tizenXéve van.... Ezekután óvatosabb leszak. Bár a szavaidból kiindulva tök8 mit csinálok.:o |
Quote:
|
Quote:
Szerintem félreértettél... A hivatalos oldalt használtuk (wow-europe.com, könyvjelzőből felnyitva.:)), amit mindigis, jómagam másfél éve. Az első azért sikerült, mert még volt elegentő összeg az egyenlegen, a második azért nem, mert addigra már nem. És egyetlen egyszer használtuk neten, aznap. Ettől függetlenül lehet innentől feltöltőkártyát használunk majd. |
Quote:
|
Quote:
Amin nulla forintot tartasz. Kivéve arra a 2 percre, amíg fizetni akarsz vele. Ez bankonként más és másköltségekkel jár; van ahol ingyen megoldják, és van, ahol a havidíjat emiatt duplán kell fizetned. |
Öhm... ez azt jelenti, hogy pl a netes fizetéseket azokat a fő számláról, a többit (csekk, vásárlás, kp felvét) azokat meg az "alszámláról lehetne végezni?
A Uni Creditnél nem tudom ez hogy működik... annak a banknak az egész rendszerét nem értem.:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Holnap pedig irány bank, és jelezni, hogy nem Te voltál, vizsgálják ki az ügyet, kéred vissza a pénzt. Most hirtelen nincs előttem az a nyomtatvány, nem tudom mi a neve, lehet Hex tudja. De ha elmondod nekik, hogy mit akarsz, akkor tudni fogják, nem Te leszel az első, aki ilyennel megy hozzájuk. :) |
Quote:
Ergo mi arra a bizonyitek, hogy nem utalok at rokonnak penzt, es azt mondom, nem en voltam, kerem vissza a penzt? (Nem szoktam neten fizetni, ezert kerdezem...) |
Quote:
2, Nem utalásról beszélünk, hanem bankkártyás fizetésről. A rokonod nem mondhatja azt csak úgy, hogy ő mostantól bankkártyás fizetést fogad el, hanem ehhez le kell szerződnie egy bankkal, vagy banki ügynökkel. |
Quote:
Akkor ez egy visszacsinalas-szeruseg... De akkor akik ezt leloptak, okosak, hogy ilyen szerzodeses oldaluk van, ahova el tudjak dugni a penzt... |
Quote:
|
Cassandra: Lacinak is ilyen virtuális netes kártyája van.
Ha neten kell használni vmiért megy a hívás a banknak hogy emeljék meg a limitet 0ft-ról arra az összegre amennyi kell pl 24 órára. Ersténél ez nem kerül külön pénzbe, de a fizetés ezért mondjuk macerásabb. |
Quote:
A CIB nem lenne rossz ilyen szempontból, mert nincs plusz havidíja a kártyaszámlának, és a limitmódosításért sem kérnek tőlem pénzt, viszont ha ott állsz a sorban, fizetni kéne, és épp akkor pár órára nem elérhető a bank, az több mint kínos... :) |
Ez durva, Cassandra, de hátha bejön az, amit Ati írt...
Egyébként én így oldom meg a fizetéseket: nyitottam egy alszámlát (Raiffeisen), és arra kértem dombornyomott kártyát. Ezen a számlán csak kevés pénzt tartok, így ha bármi gikszer történne, csak annyit tudnának elvinni, amennyi éppen rajta van, pár ezer forintot. Mindemellett azt az opciót is kiválasztottam hogy üzenetet kapok minden mozgásról a számláimról, így (remélem) azonnal tudnék lépni, ha ismeretlen helyre kezdene a pénzem kifolyni. Mindennek persze van ára, de néhány száz forintot nekem megér havonta. |
Quote:
A számlához van rendes kártya is, bolti fizetésre azt használod. A virtuálist meg csak a neten. Ezért nincs külön számlavezetési díj hisz csak egy számlád van két kártyával. |
Quote:
Ha alszámlához, akkor előfordulhat, hogy kevesebb pénz van az alszámlán, mint amit fizetned kéne. Ráteszel 10ezer forintot például, aztán meglátsz a közértben egy szép kertitörpét, és így már 12ezret kell fizetned. Ilyenkor többnyire nincs gond, mert felhívod a bankodat, hogy még 2ezret vezessenek át, hogy ki tudd fizetni a 12ezret. No de ha a bank 2-3 órán keresztül nem elérhető, akkor nem tudsz átvezetni még 2ezer forintot... |
Szerencsére még nem találkoztam ilyennel, de most már akkor én is elkezdek ügyelni, jobb az óvatosság... :S Remélem megoldódik Cassy, és nem marad a pénz ott, ahol jelenleg van...
Quote:
|
Quote:
|
Aztán van, amikor a netes bankjuk sem eléthető, például most... "Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a CIB Internet Bank szolgáltatásunk - előre nem látható technikai okból - jelenleg nem elérhető."
|
De biztos ma bankellenes világnap van, mert épp a Raiff netje se működik:
"A végrehajtás során hiba történt, melynek leírását az alábbiakban olvashatja.
|
Ezzel mi lett végül?
|
Quote:
De folyamatban van, remélhetőleg a napokban már az "iratokat" is átküldik majd. |
Nekem CIB-es a kártyám, ahhoz kaptam egy alszámlát amire akkor töltök fel pénzt ha interneten akarok fizetni.
Eddig mindig sikerült az interneten átvezetnem a megfelelő összeget és az előnye, hogy nem kér pénzt az internetes utalásért. A Cib általában előre jelzi az internetbanki leállást eddig ebből nem volt problémám. Az alkártyás megoldás szerintem működik és biztonságos... |
Quote:
|
Kaptunk egy papírt... kitöltöttük, leadtuk. Válasz 30napon belül, vagy ha nem, küldenek levelet.:D
Ennyit haladt az ügy közel 3 hét alatt.:) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:06. |