![]() |
Foci VB 2010 Dél-Afrika
VB 2010 - A RÉSZTVEVŐK
A RENDEZŐ JOGÁN Dél-Afrika DÉL-AMERIKA Brazília Dél-Amerika 1. Paraguay Dél-Amerika 2. Chile Dél-Amerika 3. Argentína Dél-Amerika 4. Uruguay Dél-Amerika 5. ÓCEÁNIA/ÁZSIA 5. Új-Zéland Óceánia 1. ÁZSIA Ausztrália Ázsia A1 Japán Ázsia A2 Dél-Korea Ázsia B1 Észak-Korea Ázsia B2 EURÓPA Dánia Európa 1. Svájc Európa 2 Szlovákia Európa 3. Németország Európa 4. Spanyolország Európa 5. Anglia Európa 6. Szerbia Európa 7. Olaszország Európa 8. Hollandia Európa 9. Görögország Európa 10. Portugália Európa 11. Szlovénia Európa 12. Franciaország Európa 13. CONCACAF Egyesült Államok CONCACAF 1. Mexikó CONCACAF 2. Honduras CONCACAF 3. AFRIKA Kamerun Afrika 1. Nigéria Afrika 2. Algéria Afrika 3. Ghána Afrika 4. Elefántcsontpart Afrika 5. |
Jól tetted, hogy megnyitottad ezt a topicot, ideje elkezdeni esélylatolgatni :):)
Ha az utóbbi évek trendjét vesszük alapul, akkor nem európai rendezésű VB-n nem európai fog nyerni, egész pontosan Brazília, mint Korea-Japánban és USA-ban... Megmondom őszintén ezt nem szeretném, én európai győzelemért szoktam szorítani a VB-ken :) Kíváncsi vagyok arra is, hogy a most kijutott kiscsapatok mire mennek. Új-Zéland bevállal egy 0-11-es gólkülönbséget kb. De szerintem nem gond, hogy vannak ilyen csapatok, mert a szimpatikus kiscsapatok a semleges nézők számára legalább akkorát dobnak az élvezhetőségen, mintha mondjuk Oroszország jutott volna ki |
Ausztrália = Ázsia? :eek:
|
Quote:
Kérték pár éve a felvételüket az ázsiai szövetségbe, hogy színvonalasabb csapatok ellen tudjanak selejtezni, mint az óceániai régióban, ahol mindig mindenkit laposra vertek. Ázsia meg felvette őket, így onnan jutottak ki :) |
Érdekes VB-nek ígérkezik, a spanyoloknak nagyon megy az EB óta...
Hollandiára kíváncsi leszek, tudnak-e végre maradandót alkotni Argentínára is, meddig jutnak a nyögvenyelős selejtezők után Maradonával |
En Franciaorszagra vagyok kivancsi a tegnapi utan...
|
Quote:
Quote:
Azért gondolom nem csak én érzem a különbséget. Maradona megnyilatkozása anno ritka bunkó nagyképű aljas és szánalmas volt, és azóta sem változott az ember. Amíg Maradona az argentinok kapitánya, én sokkal inkább fogok ellenük szurkolni, mint a flansziák ellen. |
Nyitok egy szavazást, az általam esélyesnek tartottakból+egyéb
de nem kell elhamarkodottan szavazni, a csoportok sorsolása dec 5, sztem mindenképp érdemes megvárni, biztos lesznek halálcsoportok (Ghána, Szerbia, Olaszország, Argentína teccene?) ha egyébre szavazol, majd írd le mire és összesítgetem néha... |
Quote:
Én maradok az angoloknál :) Capelloval meg talán még esélyük is lesz győzelemre. Ha meglesznek a csoportok, akkor meg pontosan fel is lehet vázolni majd, hogy ki melyik ágon meddig juthat el, ki kit állíthat meg, stb stb, az is izgalmas lesz. Ti kinek/kiknek fogtok szurkolni a VB-n? |
Nekem külföldi csapatok közül mindig is a Hollandok voltak a favoritjaim, így sorsolási eredménytől függetlenül rájuk szavazok. :)
|
Quote:
|
Én az olaszokat szeretem, a 94-es VB óta, még sírtam is a döntő után...
|
olasz, spanyol :)
|
Quote:
Quote:
|
A hollandok mindig begörcsölnek a nagy tétnél...
1998 VB elődöntő/bronzmeccs---bukás Brazilok majd horvátok ellen 2000 EB elődöntő---- 2 tizi kimaradt + 11-esekkel bukás olaszok ellen 2002 VB nem volt ott 2004 EB elődöntő ---bukás portugálok ellen 2006 VB negyed döntő--bukás portugálok ellen 2008 EB negyed döntő bukás oroszok ellen pedig olyan játékosaik vannak, hogy hmmm az olaszok és paraguay elleni keret Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax Amszterdam), Piet Velthuizen (Vitesse Arnhem), Michel Vorm (FC Utrecht). Védők: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (FC Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord Rotterdam), John Heitinga (Everton FC), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Grégory van der Wiel (Ajax Amszterdam). Középpályások: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (FC Bayern München), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (Internazionale FC), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Wout Brama (FC Twente). Támadók: Ryan Babel (Liverpool FC), Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool FC), Robin van Persie (Arsenal FC), Arjen Robben (FC Bayern München). |
aszittem pedig a csoportmeccsek után olaszok 3-0 franciák 4-1, hogy nyerik az eb.-t
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
no, letettem a voksom Itália fiai mellett, úgysem változtatom meg, bármilyen csoportba is kerülnek
remélem, látom még Del Pierot kék mezben játszani a VB_n, ha Pirlo menni fog, akkor neki isnkell... bízom Lippiben |
Quote:
Én éreztem, hogy buknak. Más kérdés, hogy azt is éreztem, hogy a spanyolok is buknak az olaszok ellen, de az meg nem jött be. Az is tipikus lett volna egyébként: az olasz válogatott alig jut ki a csoportjából, olyan focit játszik, amit öngyilkos hajlammal lehet csak nézni, aztán meg megnyerik a tornát egyre javuló, a végén meg már egész színvonalas játékkal :) |
Quote:
de tavaly tényleg nem éreztem ezt... |
Hétvégén sorsolják a VB csoportokat...
|
Elkészítették a vb-döntő kiemelési kalapjait
A december 4-i sorsolásra készülve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) elkészítettek a 2010-es dél-afrikai világbajnokság csoportszakaszának kiemelési rendjét. Az első kalapban lévő nemzetekhez az erősorrend miatt kétség sem férhet, ott tényleg a sportág legjobbjai szerepelnek – kiegészítve a házigazda dél-afrikaiakkal. Őket élből az A jelű kvartettbe tették, vagyis rendezőként megkapták azt a kedvezményt, hogy legalább a csoportmeccsek során nem kell farkasszemet nézniük egy favorittal. Más kérdés, lesz-e erre egyáltalán lehetőségük a folytatásban, azaz továbbjutnak-e a csoportjukból? A második kalapban ázsiai válogatottakat találunk, valamint a CONCACAF-zóna képviselőit és az 1982 után második vb-döntőjére készülő Új-Zélandot. A harmadik kalap az afrikai és a dél-amerikai csapatoké, már amelyikük nem fért oda az elsőbe. A negyedik kalap a további európai nemzeteké. Az erőviszonyok ismeretében összejöhet akár egy Brazília, Egyesült Államok, Elefántcsontpart, Franciaország csoport is, de semmivel sem tűnik gyengébbnek a Spanyolország, Mexikó, Ghána, Portugália négyes sem. Viszont a Dél-afrikai Köztársaság, Új-Zéland, Chile, Szlovénia összeállítás nem igazán tűnik ütősnek. A sorsoláskor mindössze két kritériumot kell figyelembe venniük az illetékeseknek: a dél-afrikaiak a harmadik kalapból csak dél-amerikai ellenfelet kaphatnak, míg az ugyancsak az első kalapban található két dél-amerikai favorit, Brazília és Argentína ugyanezen okból kifolyólag a harmadik kalapból csupán afrikai országgal kerülhet szembe a csoportkörben. Az európai válogatottaknál nem lehet „megúszni”, hogy ne tegyenek azonos kontinensbelieket egy csoportba, de ez a korábbi tornák során is így volt. 2010, DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG 1. KALAP: Brazília, Spanyolország, Hollandia, Olaszország, Németország, Argentína, Anglia, Dél-afrikai Köztársaság 2. KALAP: Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság, Koreai NDK, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok, Új-Zéland 3. KALAP: Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria, Chile, Paraguay, Uruguay 4. KALAP: Dánia, Franciaország, Görögország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc |
A FIFA nyilvánosságra hozta a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság pénzdíjait. Egyvalamit kijelenthetünk: anyagilag nem járnak majd rosszul a csapatok, és még a legnagyobb sztárok is komoly „sütipénzzel" térhetnek haza a sikeres szereplés esetén.
Természetesen a végső győztes jár a legjobban: a világbajnoki címet elnyerő válogatott 30 millió dollárnak megfelelő összeggel gazdagodik, míg a döntő vesztese 24 millióval vigasztalódhat. A 32 dél-afrikai résztvevő juttatása természetesen a végső helyezésétől függ majd, az azonban biztos, hogy valamennyi csapat amolyan bónusz 1 milliót kap, amely a keret költségeit hivatott fedezni. Összesen 420 millió dollárt oszt szét a FIFA, ami 61 százalékkal több, mint a 2006-os németországi vb-n szétosztott prémium. A szövetség emellett 40 millió dollárt elkülönít a játékosokat adó kluboknak is. „Minden klub, amelynek labdarúgója szerepel a világbajnokságon 1600 dollárt kap naponta, játékosonként" – mondta Jerome Valcke főtitkár. A pénzt a klubok a honi szövetségeken keresztül kapják meg, akik garanciát vállalnak arra, hogy semmilyen civil bíróságon nem követelnek kártérítést egy esetleges súlyosabb sérülés miatt. |
Ma sorsolják a 2010-es labdarúgó világbajnokság csoportjait!!!
Álmom:OLASZORSZÁG, Honduras, Algéria, Szlovákia Rémálmom:OLASZORSZÁG, Ausztrália, Elefántcsontpart, Portugália Örülnék: Brazília, Mexikó, Ghána, Franciaország (FRA csop 4. lenne:)) |
A-CSOPORT I B-CSOPORT I C-CSOPORT I D-CSOPORT
Dél-Afrika I Argentína I Anglia I Németország Mexikó I Nigéria I Egyesült Államok I Ausztrália Uruguay I Dél-Korea I Algéria I Szerbia Franciaország I Görögország I Szlovénia I Ghána E-CSOPORT I F-CSOPORT I G-CSOPORT I H-CSOPORT Hollandia I Olaszország I Brazília I Spanyolország Dánia I Paraguay I Észak-Korea I Svájc Japán I Új-Zéland I Elefántcsontpart I Honduras Kamerun I Szlovákia I Portugália I Chile Olaszok könnyű csoportban, vajon É-Korea hány pontot szerez majd? |
Quote:
|
Quote:
brazíl? portugál? elefántok? |
A-CSOPORT
Carlos Alberto Parreira (Dél-Afrika): „Ilyen szinten már nincsenek könnyű meccsek. Nincs halálcsoport, kiegyensúlyozott kvartettek alakultak ki. A mi csoportunk az egyetlen, amelyben két világbajnok szerepel, Franciaország és Uruguay. Hatalmas kihívás a feladat, és igyekszünk ennek maximálisan megfelelni." Raymond Domenech (Franciaország): „Kemény csoport a miénk, mint bármelyik másik. Két meccset legalább meg kell nyernünk a továbbjutáshoz. Sohasem könnyű a házigazda ellen játszani, de mivel az a harmadik mérkőzésünk lesz, addigra már lehet, hogy biztosítjuk helyünket a tizenhat között. Most nincs halálcsoport, kiegyensúlyozottak a kvartettek. Várhatóak meglepetések, hiszen ez az első világbajnokság Afrikában, és ez sokat számít. Különleges közönség előtt játsszunk, és ennek nagy befolyása lehet a meccsek kimenetelére." B-CSOPORT Carlos Bilardo (Argentína, Diego Maradona távollétében): „Megismerve riválisainkat, azt mondom: megnyugodhat a szövetségi kapitány!" Otto Rehhagel (Görögország): „Egyértelműen Argentína a favorit, Nigéria és Dél-Korea is erős, de ha a legjobb formánkat nyújtjuk, továbbjuthatunk. Az én feladatom, hogy tökéletesen felkészülten utazzunk a vb-re." Shuaibu Amodu (Nigéria): „Kellemes sorsolás. Argentína a legerősebb papíron, de tőle sem kell félni. Csak magunkra és a jó felkészülésre kell koncentrálnunk." Hu Dzsung Mu (Dél-Korea): „Az ázsiai selejtezők során továbbmentünk a halálcsoportból, most is túljuthatunk legalább az első körön. Biztosak vagyunk benne, hogy kivívjuk a tizenhat közé jutást." C-CSOPORT Fabio Capello (Anglia): „Nem rossz a sorsolásunk. Az Egyesült Államok és a Szlovénia ellen játszottunk nemrégiben, Algéria erejét pedig mutatja, hogy le tudta győzni Egyiptomot. Kiegyenlített a csoport, minden ellenfelünk erős, de amondó vagyok, a világbajnoki trófeával kell hazatérnünk!" Bob Bradley (Egyesült Államok): „Nem félünk az angoloktól, nagyon jó csoport lesz ez. Algéria és Szlovénia a nevek alapján nem tartozik a nagyok közé, de mindent beleadtak a kijutásért, és bizonyítani akarnak." Milivoje Novakovic (Szlovénia, játékos): „Örülünk a sorsolásnak, jó ez a csoport. Az első meccs Algéria ellen a legfontosabb, szerintem ez dönt a sorsunkról. Anglia az esélyes, de a másik két ellenfél verhető, és lehet, hogy az angolok elleni meccsre már eldől a sorsunk." Jazid Manszuri (Algéria, játékos): „Kedvező a sorsolás, úgy tűnik, az angolok végeznek a csoport élén, de minden esélyünk megvan, hogy pariban legyünk az amerikaiakkal és a szlovénokkal. Az Afrika-kupa remek felkészülés lesz, sorsdöntő az első meccsünk." D-CSOPORT Joachim Löw (Németország): „Rendkívül fontos, hogy megnyerjük a nyitómeccsünket. Érdekes csoportba kerültünk. A szerbek erősek, tele vannak remek játékosokkal, nagyon tisztelem őket. Ghána véleményem szerint egyáltalán nem esélytelen, és az ausztrálokat sem szabad leírni." Pim Verbeek (Ausztrália): „Érdekesen alakult ez a sorsolás. Hatalmas kihívás lesz legyőzni ezeket a csapatokat, és bejutni a legjobb tizenhat csapat közé. Szerintem egyébként nincs esélytelen csapat a kvartettünkben." Radomir Antics (Szerbia): „Nagyon tiszteljük a csoportellenfeleinket, nincsen könnyű rivális. Pretoriában jók a körülmények, ennek örülünk. A németek régi ismerőseink és a csoport esélyesei, Ghána ellen pedig a szerb kolléga, Milovan Rajevac miatt lesz pikáns az összecsapás. Nem félünk senkitől." E-CSOPORT Bert van Marwijk (Hollandia): „Veszélyes ez a csoport, egyik ellenfelet sem szabad lebecsülnünk, mert bajba kerülhetünk. Dánia megelőzte Portugáliát, Svédországot és Magyarországot, erős vetélytársnak tűnik. Japánt nemrégiben legyőztük három nullára, de az eredmény csalóka: nem volt könnyű meccs. Kamerunt a három legerősebb afrikai nemzeti csapat között tartom számon." Morten Olsen (Dánia): „Reméltem, hogy nem kerülünk a brazilok vagy a spanyolok mellé, ez a vágyam teljesült. Mindenképpen van esélyünk a továbbjutásra, bár Hollandiát tartom a favoritnak. Három nagyon különböző játékstílusú csapat ellen kell készülnünk." Okada Takesi (Japán): „A cél semmit sem változott, a legjobb négy közé kell jutnunk. A játékosok azért harcolnak, hogy büszkévé tegyék az egész nemzetet." F-CSOPORT Marcello Lippi (Olaszország): „Nem szabad, hogy elaltasson bennünket a sorsolás. Minél könnyebbnek hisszük az ellenfeleket, annál nehezebbek lesznek. Jól fel kell készülnünk, alaposan tanulmányoznunk kell csoportriválisainkat. Paraguay jó játékerőt képvisel, a szlovákok nagyon sokat fejlődtek. Nem szabad az első kieséses körre koncentrálnunk, minden erőnkkel a csoport tagjai ellen kell készülnünk. Csendes elégedettség tölt el, ha a csoportra nézek, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Ha az első feladatot megoldottuk, jöhet a többi is." Ricki Herbert (Új-Zéland): „Elégedettek vagyunk, nagyon várjuk a címvédő elleni meccset. A másik két csoportellenféllel szemben úgy vélem, lehet esélyünk. A legkeményebb szakmai kihívás előtt állunk." Vladimir Weiss (Szlovákia): „Az olaszok számítanak egyértelmű esélyesnek, a többi csapat a csoport második helyéért küzdhet. Kedvező a sorsolás, mert az első meccsünket Új-Zéland, a másodikat Paraguay ellen játsszuk." Gerardo Martino (Paraguay): „Az olaszok nem játszottak jól a Konföderációs Kupán, de ez nem téveszt meg minket, a világ egyik legerősebb csapatáról van szó. Nagyon készülünk a címvédő ellen, a vébén az ilyen összecsapások kerülnek fókuszba. Sem Új-Zélandról, sem Szlovákiáról nem tudunk sokat, jó rajtban reménykedünk." G-CSOPORT Dunga (Brazília): „Tökéletesen tisztában vagyunk vele, milyen erős válogatott a portugál. Nagyon érdekes lesz Kaká és Cristiano Ronaldo párharca: két játékos a világ legjobbjai közül, akik egy klubban játszanak, és minden nagy egyéni díjra jelölik őket. Hogy melyik a legnehezebb meccsünk? Az első... aztán a második, aztán a harmadik. Szép sorban kell vennünk az akadályokat." Carlos Queiroz (Portugália): „Különleges csoport lesz, főleg a brazilok elleni meccs miatt, de úgy vélem, jók az esélyeink a továbbjutásra. A történelem azt mondatja velem, Brazília a favorit, minden poszton nagyon erősek, ráadásul elképesztően erős a keretük. Az Elefántcsontpart elleni találkozó sok mindent meghatározhat." Vahid Halilhodzic (Elefántcsontpart): „Nagyon durva ez a csoport, de nem üdülni megyünk Dél-Afrikába. Hatalmas ambíció dolgozik bennünk, biztos vagyok benne, hogy ha túléljük az első kört, messze jutunk. A brazilok elleni meccs parádés lesz, két remek válogatott kitűnő összecsapása. Szerintem könnyen a vébé legjobb mérkőzését láthatják a nézők. Remélem, csapatom képes lesz meglepetést szerezni. A braziloknak és a portugáloknak is vért kell izzadniuk, ha meg akarnak verni minket." H-CSOPORT Vicente del Bosque (Spanyolország): „Nem vagyunk csalódottak a sorsolás miatt, de nem is szabad elbízni magunkat. Hondurast ismerjük a legkevésbé, de ellene sem lesz könnyű. Chilének nagyszerű csapata van, Svájc pedig a csúcson van. Olyan edzője van, mint Hitzfeld, aki megváltoztatta az együttest, és kiváló válogatottat épített. Jól fel kell készülnünk. Egyelőre nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy a nyolcaddöntőben Brazíliával, Portugáliával vagy Elefántcsontparttal is szembekerülhetünk. Előbb három nehéz ellenfelet kell felülmúlnunk, ez az első lépés. Mindenesetre remélem, hogy a mi csapatunk is és Brazília is csoportelső lesz." Harold Mayne-Nicholls (Chile, szövetségi elnök): „A spanyolok nagy esélyesei a csoportunknak, de minden játékosunknak extra motivációt jelent, hogy a selección ellen léphet pályára. Mindhárom ellenfelünkkel játszottunk a közelmúltban, ez a felkészülésünk szempontjából jó." Ottmar Hitzfeld (Svájc): „Sokkal rosszabb is lehetett volna, szerintem szerencsés a sorsolásunk. A brazilok csoportja például rettenetesen nehéz. A Chile ellenit tekintem a kulcsmérkőzésnek, Honduras egyértelműen outsider." |
Végérvényesen eldőlt: a Magyar Televízió közvetíti az idei labdarúgó világbajnokságot a Dél-afrikai Köztársaságból. A június 11-én kezdődő egyhónapos világesemény mind a 64 mérkőzését a közszolgálati m1 és m2 sugározza. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) ugyanis lehetővé tette, hogy a köztévé a költségek egy részét csak a torna után fizesse ki.
Mindkét fél számára elfogadható eredménnyel zárult az a tárgyalássorozat, amely biztosítja, hogy a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mindegyik mérkőzése a Magyar Televízióban lesz látható. Mind a 64 mérkőzést közvetíti az MTV sportfőszerkesztősége a június 11-én kezdődő labdarúgó világbajnokságról. Mindegyik mérkőzés az m1-en lesz látható élőben, kivéve a csoportkörök végén a párhuzamos meccsek közül a kevésbé érdekes összecsapásokat, amelyeket előreláthatóan az m2 sugároz majd. A Magyar Televízió mindegyik mérkőzést megismétli, sőt a telesport.hu oldalon is megnézhető, illetve igény szerint visszanézhető lesz minden meccs. A közvetítésről azután született döntés, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) lehetővé tette, hogy a köztévé a költségek egy részét csak a torna után fizesse ki, és erről hivatalosan is tájékoztatta a Magyar Televízió alelnökét. A kivételes engedményre azért volt szükség, mert az MTV Közalapítvány Kuratóriuma – korábbi jóváhagyása ellenére – nem járult hozzá a közvetítési jogok értékesítéséhez, noha a parlament úgy döntött, hogy 2010-re elvonja a Magyar Televízió eddigi összköltségvetésének 35 százalékát, a szabadon felhasználható költségvetési forrásainak pedig a felét. A világeseményhez kapcsolódó kiadásokat az MTV így csak a várható reklámbevételekből tudja finanszírozni. A kialakult helyzetben fennállt a veszélye, hogy a világbajnokság jogait Európában értékesítő EBU visszavonja a közvetítési jogokat az MTV-től, és azokat újra piacra dobja Magyarország területére vonatkozóan. Ahhoz, hogy ez ne következzen be, arra volt szükség, hogy az EBU döntéshozói méltányolják az MTV helyzetét. Nagy szerepe volt a döntésben annak, hogy Rudi Zoltán az EBU vezető testületének tagjaként, Schulek Csaba pedig a Sport Bizottság munkatársaként eredményesen érvelt az MTV szempontjai mellett, ami az EBU vezetőinek pozitív döntéséhez vezetett. „Egy sportszerkesztőség nagy események nélkül olyan, mint egy focimeccs gól nélkül. Pont a lényeg hiányzik belőle" – mondta Schulek Csaba az MTV sportműsorainak főszerkesztője. „Az MTV menedzsmentje ma a szakmát is megmentette azzal, hogy kommentátoraink a helyszínről közvetíthetik majd a világ legnézettebb eseményét. Négy riporter dolgozik majd a helyszínen, de az ő személyüket illetően csak a közeljövőben születik döntés" – tette hozzá. |
A spanyol labdarúgó-válogatott szerdai, Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen avatja sötétkék második számú szerelését, mely hagyományos mezük „váltótársa" lesz a dél-afrikai világbajnokságon. A selección 1964-ben és 1998-ban vitt sötétkék mezt korábban a vb-re.
http://www.nemzetisport.hu/data/cikk...5/ESP_away.jpg Szép mez.... |
Dél-Afrika sokkos állapotba került, az országtól elvették a vb-rendezés jogát.
http://focitipp.hu/?content=hirek&id=8602 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: