Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Klánlétszám malusz kiterjesztése ártó tolvaj és varázsló akciókra (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3909)

wand 11-10-2009 18:29

Klánlétszám malusz kiterjesztése ártó tolvaj és varázsló akciókra

A javaslat annyi, hogy a területszerzésre érvényben lévő klánlétszám eletérés miatt meglévő maluszt terjesszük ki az ártó tolvaj és varázsló akciókra. (gyújtogatás, rengetés, gyilkolászás)

oka, annyi, hogy ezeknek nincs sok értelme, lévén beütéskor is minimális földet vinnének egymásól, ezért egy ori végig rengetése leginkább szórakozás, lévén megtámadni úgysem fogják egymást, vagy ha igen, úgyis minimálisat visznek egymástól, és akkor már a károkozás is legyen ennek megfelelő.

vityu 11-10-2009 18:43

1. ilyen téma
2. ilyen téma

Jelenleg mindkettő a megbeszélések topikban van. Esetleg onnan kellene folytatni, ahol azok abbamaradtak. :)

wand 11-10-2009 18:52

Egyik topicnak aza címe, hogy: Megszüntessük-e a klánlétszám maluszt egyéni csatákban?

A másiknak meg az, hogy: Az 1A ban a klánlétszám malusz kiterjesztése vagy megszüntetése II

Én nem akarom megszüntetni a klánlétszám maluszt, csak az ártó toli és vari akciókra is alaklmazni.
Mondjuk a 2. téma valóban foglakozik ezzel is.

Ati, ha gondolod akkor töröld ezt a topicot bár itt kifejezetten csak ártó toli és vari akciókról van szó, haszonszerzőkről nem.

wand 11-10-2009 20:12

Pool, richadka, ha már szavaztok akkor inokoljatok is lécci..

monro 11-10-2009 21:10

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228804)
A javaslat annyi, hogy a területszerzésre érvényben lévő klánlétszám eletérés miatt meglévő maluszt terjesszük ki az ártó tolvaj és varázsló akciókra. (gyújtogatás, rengetés, gyilkolászás)

oka, annyi, hogy ezeknek nincs sok értelme, lévén beütéskor is minimális földet vinnének egymásól, ezért egy ori végig rengetése leginkább szórakozás, lévén megtámadni úgysem fogják egymást, vagy ha igen, úgyis minimálisat visznek egymástól, és akkor már a károkozás is legyen ennek megfelelő.

Fura hogy mostanában milyen sokmindent látunk egyformán :D
Lehethogy be is fejezem a fórumozást, mert még szóba hoznak veled...

Gyula 11-11-2009 07:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228853)
Fura hogy mostanában milyen sokmindent látunk egyformán :D
Lehethogy be is fejezem a fórumozást, mert még szóba hoznak veled...

Wand mindig is gyanus volt nekem, most már te is gyanus vagy :D

Egyébként a javaslatot támogatom.

Serg 11-11-2009 10:33

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228818)
Egyik topicnak aza címe, hogy: Megszüntessük-e a klánlétszám maluszt egyéni csatákban?

A másiknak meg az, hogy: Az 1A ban a klánlétszám malusz kiterjesztése vagy megszüntetése II

Én nem akarom megszüntetni a klánlétszám maluszt, csak az ártó toli és vari akciókra is alaklmazni.
Mondjuk a 2. téma valóban foglakozik ezzel is.

Ati, ha gondolod akkor töröld ezt a topicot bár itt kifejezetten csak ártó toli és vari akciókról van szó, haszonszerzőkről nem.

Sok sikert az ügyben én már feladtam

Killer 11-12-2009 10:22

a toli vari akciókra való létszámmaluszt támogatom,de akkor nem csak az ártókra hanem a haszonszerzőkre is!!!a fosztogatás is maluszos seregnél is!

wand 11-12-2009 16:43

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229022)
a toli vari akciókra való létszámmaluszt támogatom,de akkor nem csak az ártókra hanem a haszonszerzőkre is!!!a fosztogatás is maluszos seregnél is!

A haszonszerzőkre azért nem javasoltam, hogy ne rohangáljanak orik 0 bankkal +4milliárddal. pluszz kihegyezett egyszemélyes klánokba ne tarsanak bent 1 milliárd rúnát, arra az esetre ha valamit gyorsan piacra kell dobni..
az ilyet szerintem lopj aki tudja :)
de részemről nem ragaszkodom hozzá.

Killer 11-12-2009 16:48

Quote:

Originally Posted by wand (Post 229076)
A haszonszerzőkre azért nem javasoltam, hogy ne rohangáljanak orik 0 bankkal +4milliárddal. pluszz kihegyezett egyszemélyes klánokba ne tarsanak bent 1 milliárd rúnát, arra az esetre ha valamit gyorsan piacra kell dobni..
az ilyet szerintem lopj aki tudja :)
de részemről nem ragaszkodom hozzá.

de ott az ellenpélda is!!az egyszemes lelop valakit,és semmit nem tudnak tenni ellene jóformán.

wand 11-12-2009 16:56

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229077)
de ott az ellenpélda is!!az egyszemes lelop valakit,és semmit nem tudnak tenni ellene jóformán.

dehogynem vissza tudják lopni :)
amúgy meg egyszemélyes ritkán tart sok kocsmát :)
meg hát mit lop le? pénzt? nem nagyon a bankok miatt.
tekit? hagyjuk a kérdést :)
rúnát? mondjuk Sergék egykori rúna készletét szivessen leloptam volna :D ,de aki milliárdszámra tartja bent a rúnát és még a piacra is lusta kitenni az megérdemli :)
bár tőlem kiterjedhet akár erre is.

szinkoly 11-26-2009 16:33

Támogatom, így alapvetően rendezettebb és logikusabb is lenne a létszám körüli szabályok.

Kutyuleee 01-23-2010 02:20

Gondoltam felélesztem ezt az elég nagy támogatottsággal rendelkező ötletet.

Pool 01-23-2010 07:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238049)
Gondoltam felélesztem ezt az elég nagy támogatottsággal rendelkező ötletet.

Ellenzem...

-Fegya- 01-23-2010 07:22

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238051)
Ellenzem...

Ezt jól elmagyaráztad! :)

Pool 01-23-2010 07:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 238052)
Ezt jól elmagyaráztad! :)

Nincs ezen mit magyarázni, A-ban a legnagyobb érték a föld, azt sikerült megoldani, hogy nagy eltérésnél alig jöjjön vmi...
Ne kelljen már akkor ezen is változtatni.
Akit zavar, hogy ártózzák, tegyen ellene...

Alsó szinten az MF-ek is kérhetnének akkor védelmet, hiszen 4-en támadnak 1-et.

Amúgy meg nem hiszem, hogy 10 fős klánok 1-2 fősöket fognak kipécézni vagy fordítva.
De ha igen, akkor lehet tenni ellene, ne ez legyen már a módja.
Egy egyfős elfet kiváncsi leszek, ki fog ezek után megtámadni?
Aztán majd sírtok újra, ha sok ilyen ori lesz a topban....

monro 01-24-2010 03:20

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238053)
Nincs ezen mit magyarázni, A-ban a legnagyobb érték a föld, azt sikerült megoldani, hogy nagy eltérésnél alig jöjjön vmi...

Ja az tényleg baromi jó amikor megütök egy orit full sereggelkikell támadni és hozok tőle 36 hekit alulról közben meg legyujt rólam 150-et és lerenget 100-at...
ez így tényleg tökéletes.

Ha őt zavarja hogy 200 hekit bukik menjen nagyiobb klánba ő...
vagy ne akarjon 10x-es szorzóval ártózni a seregek teljesítményéhez képest.

Killer 01-24-2010 04:46

egyetértek:)

Pool 01-24-2010 07:52

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238124)
Ja az tényleg baromi jó amikor megütök egy orit full sereggelkikell támadni és hozok tőle 36 hekit alulról közben meg legyujt rólam 150-et és lerenget 100-at...

Ha így lenne, ahogy elképzelik páran, akkor tényleg az 1-2 fős klánban levőknek tamagocsira váltana a játék.
Visszaütni nem tudna, ártani nem tudna, gyújtani nem tudna.
Egy 1 fős elfnek, akinek amúgy is van malusa ezekre, mekkora játéka lenne A_ban :)

Nem a Te írásod miatt, de azt érzem ki ebből az ötletből, hogy basszunk már ki még jobban a kis klánosokkal (azért velük, mert általában az orik többsége 5 főnél nagyobban van), ha csak 20 hekit adnak, akkor ezért nehogy már piszkálhassanak...
Tessék keresni olyat, akitől le lehet szakítani 4-500 hekit és nem jelent gondot az ártója/lopása...
De hogy szinte 0-ra akarjátok tenni az ilyen esetekben (1vs10fős, 10vs1 fős klánok) a tolvaj és mágia akciók eredményét, sztem nonsens
Sztem.....

Hex 01-24-2010 07:58

Quote:

menjél te egy kisebb klánba, vagy csinálj pár klántársaddal és akkor nem lesz malusz.
én is ellenzem, jó ez így, ahogy van

monro 01-24-2010 12:16

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238130)
Ha így lenne, ahogy elképzelik páran, akkor tényleg az 1-2 fős klánban levőknek tamagocsira váltana a játék.

Erre csak azt kérdezném most nem az nekik?
Pont ezért véded őket, mert csak elfedezgetnek etetgetnek (feltételezed te) és békésen túl akarnak élni... Asszem pont ez a tamagocsi meghatározása :D

monro 01-24-2010 12:20

Quote:

De hogy szinte 0-ra akarjátok tenni az ilyen esetekben (1vs10fős, 10vs1 fős klánok) a tolvaj és mágia akciók eredményét, sztem nonsens
Sztem.....

Azt nem mondta senki hogy nulla. Csak arányban a katonai akciókkal... Rámegyek 1vs1-ben és foglalok 20 hekit ő visszatámad visszafoglal és közben 200 hekimet ledúrja tolival-varival. Ez aztán nem arányos...

monro 01-24-2010 12:22

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 238132)
menjél te egy kisebb klánba, vagy csinálj pár klántársaddal és akkor nem lesz malusz.
én is ellenzem, jó ez így, ahogy van

Azért nézd meg a szavazás eredményét mielött elhiszed, hogy mindenki megbolondult rajtad és Pool barátunkon kivül.

monro 01-24-2010 12:26

Quote:

Nem a Te írásod miatt, de azt érzem ki ebből az ötletből, hogy basszunk már ki még jobban a kis klánosokkal ...

Jó nézzük a másik oldalról... Csináljunk 10 fős klánt és tegyünk bele 1 tolist és 1 varist és csesszük szét vele az 1 fős klánban játszót hisz ugyse tud megütni legfeljebb 20 hekire ;) Ez miért is jó neki?

Iron 01-24-2010 12:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238053)

Alsó szinten az MF-ek is kérhetnének akkor védelmet, hiszen 4-en támadnak 1-et.

Amúgy meg nem hiszem, hogy 10 fős klánok 1-2 fősöket fognak kipécézni vagy fordítva.
De ha igen, akkor lehet tenni ellene, ne ez legyen már a módja.
Egy egyfős elfet kiváncsi leszek, ki fog ezek után megtámadni?
Aztán majd sírtok újra, ha sok ilyen ori lesz a topban....

Ellenzem én is, indokot már Pool leírta, sokkal többet én sem tudnék hozzá fűzni. Az érték a föld, az meg korlátozva van, ha ez bevezetődne még unalmasabb lenne a játék, mert még annyi örömöd se lehet hogy mást baszkurálj...

Itt is egyszerűbbvalamit bevezetni, mint tenni ellene? Nem hiszem.

Iron 01-24-2010 12:35

Quote:

Nem támadodo meg, mert ügyes vagy és egyben okos is és udod, hogy korlátozva van. Ha ezek után mégis kell neked a 30 hektárja, megérdemled szerintem ha begyújtanak. Szerintem!

Iron 01-24-2010 12:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238155)
Jó nézzük a másik oldalról... Csináljunk 10 fős klánt és tegyünk bele 1 tolist és 1 varist és csesszük szét vele az 1 fős klánban játszót hisz ugyse tud megütni legfeljebb 20 hekire ;) Ez miért is jó neki?

Monro, neked miért jó? :)

Pool 01-24-2010 13:40

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238155)

Ez általában nem így van, mert a klántársak nincsenek mind a célpont közelében...
Szerencsés az a klán, ahol a tagok ennyire együt vannak...
Vagy a Te klánod ;)

Monro, neked sztem nincs szükséged erre a változtatásra :)
Én nem védek ezzel senkit, mert mindig nagy klánban voltam, akiket ismerek azok is.
Max azokat védem vele, akiknek nincs millió ismerősük/lehetőségük A-ban és emiatt pár "szerencsétlen" összeáll, aztán meg annyi "elrettentés" nem lesz részükről, hogy ha vki megüti őket --Ami ismerősök nélkül elég nagy %-ban sikeres lesz, mert ugye, nekik mindent ki kell termelni, így lesz bőven nem katonai épület-- és nem visz csak 40-50 hekit, még tolikkal/varikkal bőven elérik egy kis "visszavágás végett....
De ugya A-ban ahol lé/nyers/egység mint a pelyva, ez csak rövid ideig mehet, a szegény ártózott/tolizott ország bőven kikerül a hatásköréből...
Az senkit nem zavar, hogy közel egyenlő felállásnál a vari/toli akciók IS ekkorát ütnek, hiszen egy ilyen földeléssel bőven elég lesz a távolság ezek védésére...
Sztem...

Nem kell rögtön nekem támadni, mert valami nem tetszik :)

Pool 01-24-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238154)
Azért nézd meg a szavazás eredményét mielött elhiszed, hogy mindenki megbolondult rajtad és Pool barátunkon kivül.

Annyira nem fölényes az Igen :)

monro 01-24-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238166)

Monro, neked sztem nincs szükséged erre a változtatásra :)

Tényleg nincs. Ahogyan nincs szükségem plusz 5 személyiségre sem a játékhoz.
Egy dolog az, hogy nekem mire van szükségem és az, hogy szerintem mitől lenne igazságosabb ugymond fair-ebb a játék.

Nagyot téved bárki aki azt hiszi, hogy magam vagy a klánom miatt puncsolok egy-egy témakörben...

monro 01-24-2010 18:21

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238167)
Annyira nem fölényes az Igen :)

Amikor ezt beírtam még 17:3 volt :D
Most 17:8 ... ilyen aránynál pingpongban 1 pont kellene a "KO"-hoz...
Na mindegy akkor nemolyan fölényes ;)

Pool 01-24-2010 18:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238197)
Tényleg nincs. Ahogyan nincs szükségem plusz 5 személyiségre sem a játékhoz.
Egy dolog az, hogy nekem mire van szükségem és az, hogy szerintem mitől lenne igazságosabb ugymond fair-ebb a játék.

Nagyot téved bárki aki azt hiszi, hogy magam vagy a klánom miatt puncsolok egy-egy témakörben...

Rengeteg dolog van, ami miatt nem fair a játék :)

monro 01-24-2010 18:31

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 238159)
Monro, neked miért jó? :)

Nekem ez nem jó, de ismerek olyan játékost aki nagyon szereti az ilyesmit :(

Olyat is ismerek aki egy MF törpét 700 körön keresztül ártózott az egész szövijével és mégegy baráti szövetség segítségével mert az be merészelte ütni a varisukat. Hiába írt szegény MF a szövi diplomatáinak azok csak annyit mondtak "amíg ők itt vannak addig ártóznak."

Már 16-17 körre volt a törpi de még mindig ártózták volna ha sikerült volna olyan messziről...

Szóval vannak ilyen mentalitású játékosok. Gondolom azóta ő is megváltozott és talán egy kultúrált Hódítós lett belőle, de ilyenek mindig vannak voltak és lesznek....

Pool 01-24-2010 18:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238200)
Nekem ez nem jó, de ismerek olyan játékost aki nagyon szereti az ilyesmit :(

Olyat is ismerek aki egy MF törpét 700 körön keresztül ártózott az egész szövijével és mégegy baráti szövetség segítségével mert az be merészelte ütni a varisukat. Hiába írt szegény MF a szövi diplomatáinak azok csak annyit mondtak "amíg ők itt vannak addig ártóznak."

Már 16-17 körre volt a törpi de még mindig ártózták volna ha sikerült volna olyan messziről...

Szóval vannak ilyen mentalitású játékosok. Gondolom azóta ő is megváltozott és talán egy kultúrált Hódítós lett belőle, de ilyenek mindig vannak voltak és lesznek....

emléxem erre az esetre, vmi Abra Strike Back nevű ori volt az :)
de ott nem volt más helpjére szükség, mert az a "szegény" törpi két szövibe is betámadott
Reaktor Zoli, Te voltál akkor a szövinkben a varis?
A törpinek még 0% is volt a sima morálja, nem kis munkába került...
Hát igen, vannak ilyen játékosok is, de ennek mi köze ehhez?

monro 01-24-2010 19:28

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 238202)
Hát igen, vannak ilyen játékosok is, de ennek mi köze ehhez?

Képzeld el ezt a pár mocskot az 1A-ban... 8-an az 1 ellen és haragszunk rá...
Na csak ennyi a köze. Lenn legalább be tud ütni a szegény törpi egy buta varist 2 sereggel és elhúz onnan, de itt??? Foglal majd 20 hekit és? :D
Talán érzed már, hogy buta kérdés volt?

Pool 01-24-2010 19:51

Quote:

Originally Posted by monro (Post 238206)
Képzeld el ezt a pár mocskot az 1A-ban... 8-an az 1 ellen és haragszunk rá...
Na csak ennyi a köze. Lenn legalább be tud ütni a szegény törpi egy buta varist 2 sereggel és elhúz onnan, de itt??? Foglal majd 20 hekit és? :D
Talán érzed már, hogy buta kérdés volt?

A-ban nem nagyon láttam még varist, törpe meg jól tudja magát védeni...
De hogy ne a kettőnk szócsatájáról szóljon ez a topic, úgy gondolom, nekem már felesleges ide írnom, amiért ellenzem a dolgot, már leírtam, no replay...:)

-Ricsi- 01-24-2010 21:35

Mindkettőtök hsz-ben van igazság, de az én mérlegem ez esetben pool felé dől.

Idézhetnék, de válaszul csak idézetet kapnék :)

All times are GMT +1. The time now is 13:21.