Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új varázslat: Katonai morál csökkentése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3895)

-Fegya- 11-05-2009 06:37

Új varázslat: Katonai morál csökkentése

Úgy látom, hogy felsőbb szinteken egyre inkább a hadis országok terjednek el. A hasidok, varisok és tolisok egyensúlyának helyreállítása érdekében erősíteném a varisok és a tolisok hadisok elleni akcióit. Ezt az is indokolja, hogy a hadisok kaptak új akciót (mészárlás), a tolisok és a varisok viszont nem.

Jelen javaslatomban a varázslókat erősíteném egy új varázslással, a katonai morál csökkentésével. A varázslat az ellenfél katonai morálját mondjuk 1%-kal csökkenti. A varázslás a varázslók készültségét pedig 10%-kal csökkenti.

Véleményem szerint egy ilyen varázslás új stratégiai és taktikai elemeket hozna a játékba, gyöngítené a hadisokat, ezáltal jobb egyensúly alakulhatna ki a hadisok és a varisok között.

Tudom, hogy sok hadisnak nagyon nem fog tetszeni a javaslatom, hiszen a hadisok egyik legnagyobb kincse a jó katonai morál. De a hadisok is beláthatják, hogy a játék érdekessége szempontjából érdemes a nem hadisokat erősíteni.

BigPi2 11-05-2009 08:11

Biztos vagy benne, hogy ez jó lenne? Hiszen mások épp azért küzdenek, hogy a felsőbb szinteken inkább katonai akcíókkal lehesen előre jutni ne, pedig fedezgetéssel.

Ha hozzá tennéd, hogy max három körön belülről tudjon ilyet varázsólni, akkor még talán el is gondolkodnék a javaslatodon.

De, így nem!

Pool 11-05-2009 08:23

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227939)
Úgy látom, hogy felsőbb szinteken egyre inkább a hadis országok terjednek el. A hasidok, varisok és tolisok egyensúlyának helyreállítása érdekében erősíteném a varisok és a tolisok hadisok elleni akcióit. Ezt az is indokolja, hogy a hadisok kaptak új akciót (mészárlás), a tolisok és a varisok viszont nem.

Jelen javaslatomban a varázslókat erősíteném egy új varázslással, a katonai morál csökkentésével. A varázslat az ellenfél katonai morálját mondjuk 1%-kal csökkenti. A varázslás a varázslók készültségét pedig 10%-kal csökkenti.

Véleményem szerint egy ilyen varázslás új stratégiai és taktikai elemeket hozna a játékba, gyöngítené a hadisokat, ezáltal jobb egyensúly alakulhatna ki a hadisok és a varisok között.

Tudom, hogy sok hadisnak nagyon nem fog tetszeni a javaslatom, hiszen a hadisok egyik legnagyobb kincse a jó katonai morál. De a hadisok is beláthatják, hogy a játék érdekessége szempontjából érdemes a nem hadisokat erősíteni.

Nem támogatom, egy orkot, aki nem bővelkedik variban egy 4 fős szövi egy kör alatt gallyra vág morál tekintetében...
de bármilyen kevés varis orit
hullát meg főleg
10% készücsökkenés----egy ori 6* varizik 4 ori 24*= 100-as morál 76, 75-ös 51...

sztem értelmetlen ötlet volt, bocsi érte

monro 11-05-2009 08:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227939)

Ez lenne a legártóbb varázslat ami nem probléma önmagában, de ha már ilyen lenne vigyen le a varistól is minimum 25%-ot 1 varázslat. A sereg mire oda és visszaér az 4 körváltás mire ujra odaér az már 6 körváltás! 6 körváltás alatt 30%-ot tud regenerálódni a varis... Ennyi a minimum amit rontani kellene a készültségén. Egyébként pedig az ötlet arra, hogy beavatkozhassunk más katmoráljába nem áll távol tőlem...

Másrészt ezzel párhuzamosan akkor a sereges oriknak sem ártana egy akció ami a morált zuzza le sokkal hatékonyabban. Főleg hogy egy 25% kocsmás orinak szinte le sem fordul pirosra a morálja ha 2 sereggel beverik.

-Fegya- 11-05-2009 08:50

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 227948)
Nem támogatom, egy orkot, aki nem bővelkedik variban egy 4 fős szövi egy kör alatt gallyra vág morál tekintetében...
de bármilyen kevés varis orit
hullát meg főleg
10% készücsökkenés----egy ori 6* varizik 4 ori 24*= 100-as morál 76, 75-ös 51...

sztem értelmetlen ötlet volt, bocsi érte

Okfejtésed alapján azt mondod, hogy semmi olyan változtatást ne csináljunk, ami megváltoztatja a játékstílust. Ha bevezetésre kerülne ez a javaslat, akkor esetleg az orknak is több varázslót kéne tartania. Szerintem pont olyan változtatásoknak van értelme, amik változatosabbá teszik a játékot. Ha csak olyan változtatásokban gondolkodunk, amik néhány százalékkal erősítenek valamit, az lényegében nem teszi érdekesebbé, változatosabbá a játékot.
A számértékeket pedig csak példaként adtam meg. Lehet nagyobb készülékcsökkentés és kisebb katmorál-csökkentés is. Igazából Te a számértékekbe kötöttél bele és érdemi ellenérved egyedül a hulla gyengítése. De a hulla minden bizonnyal erősödni fog...

-Fegya- 11-05-2009 09:04

Quote:

Originally Posted by monro (Post 227952)
Ez lenne a legártóbb varázslat ami nem probléma önmagában, de ha már ilyen lenne vigyen le a varistól is minimum 25%-ot 1 varázslat. A sereg mire oda és visszaér az 4 körváltás mire ujra odaér az már 6 körváltás! 6 körváltás alatt 30%-ot tud regenerálódni a varis... Ennyi a minimum amit rontani kellene a készültségén. Egyébként pedig az ötlet arra, hogy beavatkozhassunk más katmoráljába nem áll távol tőlem...

A jóval nagyobb készülékcsökkentéssel egyetértek.

Quote:

Originally Posted by monro (Post 227952)
Másrészt ezzel párhuzamosan akkor a sereges oriknak sem ártana egy akció ami a morált zuzza le sokkal hatékonyabban. Főleg hogy egy 25% kocsmás orinak szinte le sem fordul pirosra a morálja ha 2 sereggel beverik.

Ez is adhatna új taktikai elemeket.

Dynosaur 11-05-2009 09:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 227948)
hullát meg főleg

ha csak a hulla a gond, akkor tegyük őt erre immunissá.

tdomo 11-05-2009 09:10

Érdekes ötlet. Szerintem elég a 10 százalék érte, csak a sikeresség valószínűségét kellene lejjebb venni. Az automatikus védelem miatt úgysem tudnak annyiszor ezzel a varázslattal ártani. A másik kérdés tényleg az lenne, hogy csak a morált rombolja, vagy a morálváltozást is?

Andrew 11-05-2009 09:30

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227955)
Okfejtésed alapján azt mondod, hogy semmi olyan változtatást ne csináljunk, ami megváltoztatja a játékstílust. Ha bevezetésre kerülne ez a javaslat, akkor esetleg az orknak is több varázslót kéne tartania. Szerintem pont olyan változtatásoknak van értelme, amik változatosabbá teszik a játékot. Ha csak olyan változtatásokban gondolkodunk, amik néhány százalékkal erősítenek valamit, az lényegében nem teszi érdekesebbé, változatosabbá a játékot.
A számértékeket pedig csak példaként adtam meg. Lehet nagyobb készülékcsökkentés és kisebb katmorál-csökkentés is. Igazából Te a számértékekbe kötöttél bele és érdemi ellenérved egyedül a hulla gyengítése. De a hulla minden bizonnyal erősödni fog...

A hullát már pusztán ennek a varázslatnak a megléte is erősítené, ha immunis lenne rá, márpedig miért is ne lenne rá, hogy ha immunis a rengetés morálromboló hatására.

Remedy 11-05-2009 09:37

Ki van zarva, ez egy nagyon buta otlet. A hadist gyujthatjak, rengethetik, embert lophatnak tole, nem mennek a barakkjai, oda kell figyelni, hogy ne boruljon az orszaga, es akkor meg beutes nelkul a kat, moraljat is csokkented?
En 100%-os keszultsegcsokkenes mellett sem tamogatom. Miert kenyszeritened mar a hadisokat templomot tartani? A varist sem kenyszerited barakkokat tartani... Vagy ennyi erovel legyen olyan katonai akcio ami 0-azza a keszultseget... :P (De ez sem er semmit, mert akkor alulrol 5 korrol cseszik szet a katmoralod, es semmit sem tudsz tenni ellene)

Ne mar...

Fegya, gondolkodj picit, mielott ilyen javaslatokat teszel...

Vannak elborult javaslatok, de ez tultesz mindenen... :)

Eddig ennek adom a legnagyobb hulyeseg dijat... :)

Fegya, inkabb jatssz, mint gondolkodj... :)

Azt meg plane nem akarom elhinni, hogy tdomo meg erositeni is akarja, vicces... :)

-Fegya- 11-05-2009 12:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227962)
Ki van zarva, ez egy nagyon buta otlet. A hadist gyujthatjak, rengethetik, embert lophatnak tole, nem mennek a barakkjai, oda kell figyelni, hogy ne boruljon az orszaga, es akkor meg beutes nelkul a kat, moraljat is csokkented?
En 100%-os keszultsegcsokkenes mellett sem tamogatom. Miert kenyszeritened mar a hadisokat templomot tartani? A varist sem kenyszerited barakkokat tartani... Vagy ennyi erovel legyen olyan katonai akcio ami 0-azza a keszultseget... :P (De ez sem er semmit, mert akkor alulrol 5 korrol cseszik szet a katmoralod, es semmit sem tudsz tenni ellene)

-Időnként kell hülyeségeket is javasolni, mert a vitából kikerekedhet egy egész jó javaslat is.
-Tudtam, hogy ez a javaslat nem fog tetszést aratni. Nagyon sok játékos megszokott játékstílusát megnehezíti. Megszokott játékstílusukon változtatni pedig sokan nem szeretnek.
-A játék abba az irányba megy, hogy egyre inkább a támadó orkok és a védekező elfek harcává válik. Ezt nem tartom egészséges folyamatnak. Az ilyen stílusú javaslatok ez ellen az irány ellen hatnak.
-Nem tartom igazságosnak, hogy bár sok odafigyeléssel és rengeteg pénzzel, de meg lehet csinálni, hogy egy hadis egyedül átvágjon egy együtt lévő tíz tagú szövin. Sok ilyet láttam már, én is csináltam ilyet, de akkor sem tartom jónak. Javaslatommal megnehezülne az ilyen átvágás.
-Ha csak olyan javaslatok kerülnek be a játékba, amik néhány százalékkal módosítanak valamilyen értéket, akkor nem fog érdekesebbé válni a hódító. Szerintem akkor érdekesebb a játék, ha újfajta akciók, újfajta stratégiák állítják az embert új kihívások elé.
-Hadisként mérlegelheted, hogy hogyan jársz jobban, több templomot tartasz vagy vállalod a katmorálod esetleges csökkenését. Minden ilyen mérlegelés csak szinesíti, érdekesebbé teszi a játékot. Kényszerítésről szó sincs, csak mérlegelésről.

Pool 11-05-2009 12:10

Quote:

Fegya, tisztellek becsüllek, de miért akarsz ilyen változást?
A-ban akkor mi esély lenne ütni?
Ork varizzon? Nevetséges
Meg pont te találnál ki ilyet, aki nem is játszik aktívan?:eek:

Pool 11-05-2009 12:11

Quote:

Nem TETSZETTET akartam nyomni...

Remedy 11-05-2009 12:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227981)
-Időnként kell hülyeségeket is javasolni, mert a vitából kikerekedhet egy egész jó javaslat is.
-Tudtam, hogy ez a javaslat nem fog tetszést aratni. Nagyon sok játékos megszokott játékstílusát megnehezíti. Megszokott játékstílusukon változtatni pedig sokan nem szeretnek.
-A játék abba az irányba megy, hogy egyre inkább a támadó orkok és a védekező elfek harcává válik. Ezt nem tartom egészséges folyamatnak. Az ilyen stílusú javaslatok ez ellen az irány ellen hatnak.
-Nem tartom igazságosnak, hogy bár sok odafigyeléssel és rengeteg pénzzel, de meg lehet csinálni, hogy egy hadis egyedül átvágjon egy együtt lévő tíz tagú szövin. Sok ilyet láttam már, én is csináltam ilyet, de akkor sem tartom jónak. Javaslatommal megnehezülne az ilyen átvágás.
-Ha csak olyan javaslatok kerülnek be a játékba, amik néhány százalékkal módosítanak valamilyen értéket, akkor nem fog érdekesebbé válni a hódító. Szerintem akkor érdekesebb a játék, ha újfajta akciók, újfajta stratégiák állítják az embert új kihívások elé.
-Hadisként mérlegelheted, hogy hogyan jársz jobban, több templomot tartasz vagy vállalod a katmorálod esetleges csökkenését. Minden ilyen mérlegelés csak szinesíti, érdekesebbé teszi a játékot. Kényszerítésről szó sincs, csak mérlegelésről.

Nem, Fegya, ezzel egyszeruen eltorolned a hadis felepitest ezzel a javaslattal a jatekbol, es az orias kivetelevel kb az osszes fajt is... :)

Csak hadis varisok lennenek szinte...

Nem hiszem, hogy nem latod... (Bar muszaj hinnem, mert ha latnad, nem is javasoltad volna... :)

Pool 11-05-2009 12:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227981)

A játék nem csak Aról szól, ne feledd
normálban egy ilyen szétvágja úgy a katmorált, hogy napokig tart helyrerakni

-Fegya- 11-05-2009 12:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227986)
Nem, Fegya, ezzel egyszeruen eltorolned a hadis felepitest ezzel a javaslattal a jatekbol, es az orias kivetelevel kb az osszes fajt is... :)

Nem hiszem, hogy nem latod... (Bar muszaj hinnem, mert ha latnad, nem is javasoltad volna... :)

Remy, ha nem lenne a hódítóban gyújtogatás és javasolnám, hogy legyen, akkor valószínűleg azt mondanád, hogy ez teljesen tönkreteszi a hadisokat, elmennek az emberei, nem fognak működni a barakkjai, már több kör távolságból büntetlenül árthatnak neki... stb

Különben nem törölném el a hadist a játékból. Csak a hadisok egy része egy kicsit több templomot tartana. A fajok sem szűnnének meg attól, hogy hatalmas készültségcsökkenéssel egy picit lehet rontani a katmorálon...

Remedy 11-05-2009 12:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227989)
Remy, ha nem lenne a hódítóban gyújtogatás és javasolnám, hogy legyen, akkor valószínűleg azt mondanád, hogy ez teljesen tönkreteszi a hadisokat, elmennek az emberei, nem fognak működni a barakkjai, már több kör távolságból büntetlenül árthatnak neki... stb

Különben nem törölném el a hadist a játékból. Csak a hadisok egy része egy kicsit több templomot tartana. A fajok sem szűnnének meg attól, hogy hatalmas készültségcsökkenéssel egy picit lehet rontani a katmorálon...

Picit, picit... Meg a 0.1-et is sokallanam...

Amugy meg hiaba tartasz tobb templomot mondjuk orkkal, ugyis atvariznak...

Amugy meg miert akarnal templomokat kenyszeriteni masokra? De ezt mar irtam lentebb is...

-Fegya- 11-05-2009 13:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227991)
Picit, picit... Meg a 0.1-et is sokallanam...

Amugy meg hiaba tartasz tobb templomot mondjuk orkkal, ugyis atvariznak...

Amugy meg miert akarnal templomokat kenyszeriteni masokra? De ezt mar irtam lentebb is...

Poollal együtt csak arra gondoltok, hogy nektek alacsonyabb lesz a katmorálotok. De az ellenfeleitek katmorálja is csökkenthető például a szövijeitek segítségével.
Ezért javaslatom nem kényszerít senkit sem több templom tartására.

monro 11-05-2009 13:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227986)

Na ez a butaság...
Nem hinném hogy 25%-os készüliesésre sokan vállalkoznának csak azért mert megtehetik ahelyett hogy gömböznének pld. Ez kimondottan arra az esetre lenne jó ha kiszámolt kicentizett sereggel jönne valaki és közben kapna 2% katmorálesést. (ami mellesleg vissza is állhatna akár a köv körben ha varázslat miatt esett le)

Tök jó lenne néha építő jellegű hozzászólásokat is látni nem csak ezeket a nyavajgásokat hogy mi miért nem lesz jó! Fegya példája a gyujtogatásról nagyon szépen betalált! Ha most javasolna ilyet valaki asszem kigúnyolnátok még a szomszédait is, hogy ilyen ostoba mellé költözött. Nagy kár, hogy elvesznek ötletek azért mert mindenki az első gondolata alapján ideböffent valamit amit akár minimális változtatással élvezhető ujdonságként lehetne bevezetni.

Tsobi 11-05-2009 13:44

Quote:

Originally Posted by monro (Post 227997)
Nem hinném hogy 25%-os készüliesésre sokan vállalkoznának csak azért mert megtehetik ahelyett hogy gömböznének pld..

Számomra az is hihetetlen,ha valaki felülről 10 körről renget valakit. Semmi nem dől össze,a morál esik 1%-ot,de a készültsége megy a levesbe. És mégis van ilyen.

Alg 11-05-2009 13:48

Én sem támogatom...
Így is komoly gondokat lehet okozni egy harcosnak, kivéve talán ha óriás... A gyújtogatás, földrengés, vihar-száraz kombó elég erős, és ha valaki harcosnak áll, vállalja a kockázatot cserébe a gyorsabb haladásért. (És tud előre menekülni.)

Ezzel mi lenne? Hadis beüt, lentről rááll a szövi 3-4-5 körről, és még fölfele sem tud menekülni, az alacsony katmorál miatt...

Sőt, ha a tolvajokat nézzük: eleve gyenge a védelmük - feleseknek főleg. erre még rápakolni, hogy az egyetlen hadi bónuszukat, a magas morált is elvennénk tőlük. Eltűnnének a félelfek.

Mod: 25% készültséggel, ha a tendenciát nem, csak az értéket változtatja, esetleg... de akkor meg már nem sok értelme van szerintem...

Tsobi 11-05-2009 13:51

Egyébként támogatnám a tesztidőszakra történő bevezetését,aztán ha nagyon nem működik vagy nagyon felforgatja a megszokott játék menetét,akkor legfeljebb elutasítjuk. :)

Remedy 11-05-2009 13:54

Quote:

Na ez a butaság...
Nem hinném hogy 25%-os készüliesésre sokan vállalkoznának csak azért mert megtehetik ahelyett hogy gömböznének pld. Ez kimondottan arra az esetre lenne jó ha kiszámolt kicentizett sereggel jönne valaki és közben kapna 2% katmorálesést. (ami mellesleg vissza is állhatna akár a köv körben ha varázslat miatt esett le)

Tök jó lenne néha építő jellegű hozzászólásokat is látni nem csak ezeket a nyavajgásokat hogy mi miért nem lesz jó! Fegya példája a gyujtogatásról nagyon szépen betalált! Ha most javasolna ilyet valaki asszem kigúnyolnátok még a szomszédait is, hogy ilyen ostoba mellé költözött. Nagy kár, hogy elvesznek ötletek azért mert mindenki az első gondolata alapján ideböffent valamit amit akár minimális változtatással élvezhető ujdonságként lehetne bevezetni.

Naiv vagy monro, meg ennyi ev jatek utan is? :)

Epito jellegu hozzaszolast egy altalam abszolut baromsagnak, es a jatekot tonkretevo javaslat irant sajnos nem tudok irni, de ezert vagy Te itt, tudod?

Ne masokat szolj le, leirod, hogy szerinted meg miert jo, aztan annyi.

Mivel Te csak A-ban jatszol, vajmi keves ralatasod van a jatekosok mentalitasara a tobbi szinten...

De amugy gondolj bele. Vagy egy 90-es katmoralu hadisod. Van alattad 6 korre 3 orias+1 torpebol allo szovetseg. Egy nap ugye a 3 orias kap 432% keszulit. Ez 17 ilyen varazslatnak felel meg. A nap vegere 73-as katmoralu hadisod lesz, ugy, hogy be se utottek. Ha utsz aznap 3-at, talan 75 is lesz.. (ha egyaltalan tudsz kit, es van celpont!) Aztan par nap es moralod se lesz.... Mi ebben a jo?

Amugy attol, hogy beirom a velemenyem, nem veszik el semmi. Azt hiszem, ezt meg szabadon megtehetem, akar "ideboffentve" is... :P

siQ 11-05-2009 13:55

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 227999)
Sőt, ha a tolvajokat nézzük: eleve gyenge a védelmük - feleseknek főleg. erre még rápakolni, hogy az egyetlen hadi bónuszukat, a magas morált is elvennénk tőlük. Eltűnnének a félelfek.

A félelfek már most is elvannak tűnve, de a magas kocsma szám miatt elég gyorsan felmenne a katmoráljuk megint. Nem hiszem hogy egy értelmes varis morálcsökkentésre pazarolná a készüjét egy félelf ellen, ahelyett, hogy lent tartaná a készülijét.

Ha elég sok készübe kerül ez a varázslat nyilván csak 1-2 példa lenne a használatára, mert leviszel 2% katmorált, és után már távolozni sem tudsz, és semmilyen más varázsalot sem tudsz cisnálni, nem is beszélve arról, hogy ha a varisnak alacsony a készüje és belátnak hozzá az is simán számíthat egy háborúban.

monro 11-05-2009 13:58

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 227999)
Én sem támogatom...

Ezzel mi lenne? Hadis beüt, lentről rááll a szövi 3-4-5 körről, és még fölfele sem tud menekülni, az alacsony katmorál miatt...

Látod erről beszéltem az elöbb. Ahelyett hogy azt mondanád, hogy 2körre 25% 3 körre 35% 4 körre 45% legyen a készültségesés (ami előre vinné a javaslatot) mit mondtál? Nem ismétlem meg ott van fenn... no comment

Egyébként nyilván nem lenne jó ha a morálmutató irányát változtatná (a földrengés sem ezt teszi), de erről nem is beszélt senki. A srác aki erre rákérdezett értelmesen kapott két lefeleujjat a "nagymenőinktől"

Tsobi 11-05-2009 14:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228001)
Naiv vagy monro, meg ennyi ev jatek utan is? :)

Epito jellegu hozzaszolast egy altalam abszolut baromsagnak, es a jatekot tonkretevo javaslat irant sajnos nem tudok irni, de ezert vagy Te itt, tudod?

Mivel Te csak A-ban jatszol, vajmi keves ralatasod van a jatekosok mentalitasara a tobbi szinten...

De amugy gondolj bele. Vagy egy 90-es katmoralu hadisod. Van alattad 6 korre 3 orias+1 torpebol allo szovetseg. Egy nap ugye a 3 orias kap 432% keszulit. Ez 17 ilyen varazslatnak felel meg. A nap vegere 73-as katmoralu hadisod lesz, ugy, hogy be se utottek. Ha utsz aznap 3-at, talan 75 is lesz.. (ha egyaltalan tudsz kit, es van celpont!) Aztan par nap es moralod se lesz.... Mi ebben a jo?

Amugy attol, hogy beirom a velemenyem, nem veszik el semmi. Azt hiszem, ezt meg szabadon megtehetem, akar "ideboffentve" is... :P

Nyilván lenne erre valami autovédelem :)

monro 11-05-2009 14:00

Quote:

Remy indítsunk egy topicot szerintem erről, hogy énrám jellemző e az ilyesmi vagy inkább másra...

Alg 11-05-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228003)
Látod erről beszéltem az elöbb. Ahelyett hogy azt mondanád, hogy 2körre 25% 3 körre 35% 4 körre 45% legyen a készültségesés (ami előre vinné a javaslatot) mit mondtál? Nem ismétlem meg ott van fenn... no comment

Azt, hogy az általános számítási szabályoktól (készültségesés a távolság függvényében) egy-egy kivétel esetében eltérjünk, meg pláne nem támogatom... és szerintem Ati sem

Remedy 11-05-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 227996)
Poollal együtt csak arra gondoltok, hogy nektek alacsonyabb lesz a katmorálotok. De az ellenfeleitek katmorálja is csökkenthető például a szövijeitek segítségével.
Ezért javaslatom nem kényszerít senkit sem több templom tartására.

Nem, en kifejezetten arra gondolok, hogy ha ezt bevezetik, nem is lesz kedvem hoditozni... :)

monro 11-05-2009 14:05

Quote:

De amugy gondolj bele. Vagy egy 90-es katmoralu hadisod. Van alattad 6 korre 3 orias+1 torpebol allo szovetseg. Egy nap ugye a 3 orias kap 432% keszulit. Ez 17 ilyen varazslatnak felel meg. A nap vegere 73-as katmoralu hadisod lesz, ugy, hogy be se utottek. Ha utsz aznap 3-at, talan 75 is lesz.. (ha egyaltalan tudsz kit, es van celpont!) Aztan par nap es moralod se lesz....

Na ezt hogyan lehetne megoldani vajon?
Leírtam egy módot rá feljebb ha akarod megismétlem, de sztem te is ki tudsz találni elfogadható szabályozást ez ellen. Anno 180 körröl is 36 viharoztak és rengettek és kitaláltuk együtt hogyan legyen ez értelmesen leszabályozva. Mert szerintem nem az a megoldás, hogy egyszerűen szőnyeg alá söpörjük. Lehethogy napokig ezen rágódott a kitalálója és nincs módja sem az értelmes vitára :(

-Fegya- 11-05-2009 14:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228007)
Nem, en kifejezetten arra gondolok, hogy ha ezt bevezetik, nem is lesz kedvem hoditozni... :)

Úgy tudom tőled, hogy már rég nem a játék kedvéért hódítózol, hanem a barátaid kedvéért...

Remedy 11-05-2009 14:07

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228005)
Remy indítsunk egy topicot szerintem erről, hogy énrám jellemző e az ilyesmi vagy inkább másra...

Most nem errol van szo, Rad nem jellemzo, ezert csodalkoztam a mostani kifakadasodon. Nekem nagyon nem tetszik az otlet, ettol meg tetszhet a hodito 99%-anak, es ez esetben valoszinu be is lesz vezetve. De ezt nem azzal fogod elerni, hogy szemelyesen szolod le azt, aki a velemenyet elmondta... :)

Az a baj, hogy nekem nem csak siman nem tetszik, hanem az egyik legrosszabb otletnek tartom, amit valaha hallottam... Esetleg ezert szokimondobbak a hozzaszolasaim. De akkor varom az epito jellegu hozzaszolasokat, hogy mi is lenne ennek a pozitiv hatasa... :)

Mert a "tartsanak a hadisok sok templomot mert tul nagyot utnek" erv nem hangzik tul meggyozoen...

monro 11-05-2009 14:11

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 228006)
Azt, hogy az általános számítási szabályoktól (készültségesés a távolság függvényében) egy-egy kivétel esetében eltérjünk, meg pláne nem támogatom... és szerintem Ati sem

Na egy újabb gyöngyszem :D Nincs javaslat, nincs ellenérv csak az hogy NEM. Miért is nem? Talán egy óriásnak nem más a készüliesése mint egy gnómnak? Ez nem zavar gondolom.. engem sem. Aki ilyet akar varázsolni az tegye le lesz írva a súgóban. Vagy ha nem megy sebaj akkor 3 körig lehet varizni ilyet max. (ezek hasraütött megoldási sémák)

És félreértések elkerülése végett kb annyira érdekel a téma mint a hullák tunningja. A hozzáállás miatt vagyok picit felpörögve... De hát ez van majd lesz valahogy nekem tökmindegy ugyis stratégiai játék marad ahhoz meg kell némi intelligencia ha jól akarod csinálni. A szabályrendszer másodlagos.

monro 11-05-2009 14:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 228010)
De akkor varom az epito jellegu hozzaszolasokat, hogy mi is lenne ennek a pozitiv hatasa... :)

Na akkor csak 1-2 őt... tudnék felsorolni hidd el.
1. BUNKERELFEK beverése.
2. Kicentizett seregek védése
3. Szövetségeseink mondjuk a törpénk segítése a csatánál

stb-stb-stb

A házak gyujtásának pld mi is a pozitív hatása? Vagy a katonák gyilkolászásának? Ezeknek is van persze csak próbálok rávilágítani, hogy nincs érdemi különbség a meglévő akciók és a mostani javaslat értelmének vizsgálata során.

Alg 11-05-2009 14:20

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228011)
Na egy újabb gyöngyszem :D Nincs javaslat, nincs ellenérv csak az hogy NEM. Miért is nem? Talán egy óriásnak nem más a készüliesése mint egy gnómnak? Ez nem zavar gondolom.. engem sem. Aki ilyet akar varázsolni az tegye le lesz írva a súgóban. Vagy ha nem megy sebaj akkor 3 körig lehet varizni ilyet max.

Látom nem érted... mindegy, akkor legyünk inkább kreatívak...
Akkor lehet ESETLEG életképes a dolog, ha nagyon gyorsan alakul ki immunitás... És ez még talán passzolna is a játék jelenlegi képébe. (Erre persze pontos számot nem lehet mondani, mivel nem ismerjük a már meglévő autovédelmek hogyan számítódnak)

Mod, bővebben, miért nem tetszik: Mit tehet egy harcos, egy mágus avagy tolvaj ellen? Összesen a mészár van neki értelmes fegyver, ugyanis ha pusztít, földre megy, akkor már hatalmas hátrányba kerül a leggtöbb helyen, hisz messze alatta lesz az ellen. Varikkal, tolikkal viszont simán ki lehet kezdeni most is lentről 5-6 körről.

monro 11-05-2009 14:26

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 228013)
Látom nem érted... mindegy, akkor legyünk inkább kreatívak...
Akkor lehet ESETLEG életképes a dolog, ha nagyon gyorsan alakul ki immunitás... És ez még talán passzolna is a játék jelenlegi képébe. (Erre persze pontos számot nem lehet mondani, mivel nem ismerjük a már meglévő autovédelmek hogyan számítódnak)

Végre! Elindulhat valami ha így állsz hozzá mindenhez :)

Nekem pld az tetszene ha ilyen lenne, hogy a varázslat hatása kizárólag a morál aktuális értékét változtatná az irányát nem! És azt is úgy, hogy az ilyen varázslat nem tartós, hanem az áldozata körönként 1%-al regenerálódna belőle.

Ergo kapsz 2% minuszt akkor 2 kör mulva visszaáll az eredeti állapotára ha közben nem kapsz uj varázslatot.

Számomra így teljesen értelmes kerek elfogadható játszható és élvezhető újítás lenne, pedig én is hadis vagyok!

ui: kimaradt, hogy max 3 körre lehet ilyet varizni vagy max 5-re készülirontással vagy tökmindegy a lényeg hogy ne érje meg 3-4körre játszani ezt a játékot

Alg 11-05-2009 14:30

Viszont A-ban elég erős lenne... pl. megy fel egy ork egyéni és klánütésekkel, és beleütközik egy 10es klánba, az rögtön minusz 10-20% katmorál is lehet, ami azért elég sok...pont elég arra, hogy pattanjon+sok sereg beférjen szembe.

Sőt, leszakadt tagot is be lehet ezzel szögelni a pontlistába...

monro 11-05-2009 14:32

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 228013)
Mod, bővebben, miért nem tetszik: Mit tehet egy harcos, egy mágus avagy tolvaj ellen? Összesen a mészár van neki értelmes fegyver, ugyanis ha pusztít, földre megy, akkor már hatalmas hátrányba kerül a leggtöbb helyen, hisz messze alatta lesz az ellen. Varikkal, tolikkal viszont simán ki lehet kezdeni most is lentről 5-6 körről.

Sztem ez tök másik téma, de asszem az első bejegyzésemben ebben a topicban írtam, hogy a hadioriknál is szívesen látnék ilyen jellegű akciót. Olvass vissza. Jó lenne igen hogy odamegyek sereggel és addig ütöm őket amíg 5%-ot esik a morálja és 2x annyi egysége hal meg pld. De ez megint másik téma, de mint látod nálam ezekre a kérdésekre jönnek a válaszok ami ugy érzem előre vezet. Mindenre van megfelelő alternatíva tőlem nagyon ritkán látsz olyat, hogy ez "baromság" és kész. Ha valami nem tetszik vagy nem szólok hozzá(ettől másnak tetszhet és ha megszavazzák én is aszerint játszom tovább nyilván) vagy ha úgy érzem lehet rajta finomítással javítani és értelmes dolog lesz belőle akkor leírom a véleményem mint pld most.

wand 11-05-2009 14:46

Quote:

Ez kimondottan arra az esetre lenne jó ha kiszámolt kicentizett sereggel jönne valaki és közben kapna 2% katmorálesést.

Tudtommal a csatánál támadóoldalon még mindig az indításkori katmorál számít, szal erre pont nem lenne jó (már pesrsze ha ez az elmúlt években nem változott). Amúgy nem is támogatok semmi olyan megoldást ami egy elindított és kiszámított sereg beütését csökkenti.

amúgy részemről tudnám támpogatni pár kiegészítéssel:
A várázslattal lerontott katmorál ugyanúgy álljon magától vissza mintahogy a toliknál is visszamegy a tolikészültség.
A a varázslatnál a készültség romlás legyen magas legalább 15%, lévén a katmorál rontása egy orinak nem csak haderejére, hanem a tolvaj és varászló erejére is kihatással van.

Továbbá, ha ez bevezetésre kerülne, csak akkor támogatnám, ha "cserébe" a varisnak meg lehetne rontani a varázslókészültségét tolikkal. (óriásnak is!)

így kialakulna egy kő-papí-olló feeling, azaz senki nem lenne biztosnságban :)

Padlócsempe 11-05-2009 14:46

Belőlem nem vált ki hirtelen elutasítást az ötlet, mert egy újító jellegű javaslat, csak nem látom semmilyen hasznosságát, a másik játékának tönkretételén kívül.
Ha bunkerelfeket szeretnél beverni, akkor nem működik az a megoldás, hogy regenerálódjon vissza a levitt katmorál, a kicentizett seregek kivédésére nem ennek kéne lennie a megoldásnak, és notórius törpeként mondhatom, hogy nem hiszem, hogy segítene egy törpének.

Ha túl erősre csináljuk a varázslatot, akkor a hadisabb orik játéka válik rosszá, ha pedig túl gyengére, vagy túl sok kikötéssel, akkor használhatatlan lesz.
Ötletem az arany középútra nincs, és nem is tartom valószínűnek hogy létezik.

All times are GMT +1. The time now is 00:23.