Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Piaci minimál árak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3894)

sotya 11-04-2009 11:47

Piaci minimál árak

A katona piacon képzési ár alatt nem adhatom el az egységet, de tekercspiacon ez a szabályozás nincs érvényben.
Nektek mi a véleményetek erről?

Ati 11-04-2009 17:14

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227824)

Nekem az, hogy teljesen jól van ez így.

gabo 11-04-2009 17:22

Én is úgy gondolom hogy jó így minden:)

Von 11-04-2009 17:25

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227824)
A katona piacon képzési ár alatt nem adhatom el az egységet, de tekercspiacon ez a szabályozás nincs érvényben.

Ebből nem derül ki, hogy melyiket szeretnéd, ha lenne minimálár a tekinél, vagy ha nem lenne a seregnél sem? Vagy csak költői a kérdés? :)

A sereg minimálára tudtommal nem sok vizet zavar a játékban, piactorzító hatása nincsen, legalábbis nem láttam sehol sem ilyet. Annál inkább a tekiké, ahol simán lehet, hogy normál piaci folyamatok miatt kénytelen beesni a tekiár az előállítási ár alá, tehát nem a most divatos mások vagyonának úsztatása miatt.
Meg aztán hogy számítod ki az előállítási árat?
Gnóm megírja 300ért a tekit 5ösön, majd megújrázza 4 szer minden szinten, azaz L-ben is, G-ben is és B-ben is és A-ban is ötödölődik az előállítási ára gyakorlatilag. Azaz a tekit kvázi 300/5^4=0,48 aranyért írták, és nézzenek oda, annál olcsóbban nem is lehet kitenni, tehát mégis van érvényes minimálár :)

sotya 11-04-2009 17:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227844)
Nekem az, hogy teljesen jól van ez így.

De milyen oknál fogva van az egyik piacon meghatározva míg a másikon nincs?

Pepa 11-04-2009 17:50

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227850)
De milyen oknál fogva van az egyik piacon meghatározva míg a másikon nincs?

Én inkább úgy kérdezném: miért számít, hogy a katonát ki lehet-e tenni 150 aranyért, ha semelyik csoportban sincs 6000 arany alatt?

Sataniac 11-04-2009 18:01

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 227851)
Én inkább úgy kérdezném: miért számít, hogy a katonát ki lehet-e tenni 150 aranyért, ha semelyik csoportban sincs 6000 arany alatt?

1. Itt nem azzal van gond hogy a katonát nem lehet 150 alá tenni, hanem azzal hogy a teki mehet 1-ért.
2. Ha holnap valaki ki tenne 4mrd egységet mindenből 1000-ért és a csoport bukná az összes piacon levő egységet, akkor ugyanez lenne a véleményed? Játszunk el a gondolattal és képzeljük el ezt mondjuk az A-ban....

Ati 11-04-2009 18:11

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227854)
2. Ha holnap valaki ki tenne 4mrd egységet mindenből 1000-ért és a csoport bukná az összes piacon levő egységet, akkor ugyanez lenne a véleményed? Játszunk el a gondolattal és képzeljük el ezt mondjuk az A-ban....

Pár napja történt az A-ban.

Von 11-04-2009 18:15

Quote:

Pont ez az, míg tekit fel tudsz rámolni A-ba több tíz milliárdot is akár, addig egységet nem igazán. Egységből is bepróbálkozhatsz azzal, hogy felviszel pártízmillió darabot egy szövivel, de akkor alapból B-ben elkaphatnak ezért más szövik, arról nem beszélve, hogy pártízmillió egységgel azért nem leszel domináns A piacán, finoman szólva sem.
Egyszerűbben fogalmazva, eljátszhatunk a gondolattal, hogy A piacán megjelenik 4 milliárd egység, csak fölösleges, mert nem jelenik meg egyik pillanatról a másikra, míg több tíz milliárd teki ellenben egyik pillanatról a másikra is megjelenhet.
Ami még egy nagy különbség, az egységeket nem lehet csoportról csoportra kedv szerint duplázgatni-triplázgatni-négyszerezni. Szóval aki ennek ellenére képes elúsztatni akár egy sokkal kisebb csoport egységpiacát, az meg is érdemli erőfeszítése gyümölcsét.
Nagyon röviden: mechanizmusban óriási különbségek vannak Ahmed meg Báhia piaca között, ezért ilyen összehasonlításnak nincs is igazán létjogosultsága

Von 11-04-2009 18:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227858)
Pár napja történt az A-ban.

Szerintem ő katonai egységekre gondolt :)

Remedy 11-04-2009 18:18

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227860)
Pont ez az, míg tekit fel tudsz rámolni A-ba több tíz milliárdot is akár, addig egységet nem igazán. Egységből is bepróbálkozhatsz azzal, hogy felviszel pártízmillió darabot egy szövivel, de akkor alapból B-ben elkaphatnak ezért más szövik, arról nem beszélve, hogy pártízmillió egységgel azért nem leszel domináns A piacán, finoman szólva sem.

Es ez a partizmillio egyseg is eroteljes barokkos tulzas... :)

Von 11-04-2009 18:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227862)
Es ez a partizmillio egyseg is eroteljes barokkos tulzas... :)

Elméletben nem: 4 ori, 1200 templom mindegyik oriban, gnómok, 17 kör képzés = 12,24 millió vari, ha ezt megújrázzák fejenként akár egyszer is, akkor már "pártízmillió" :)
Persze gyakorlatban azért meglehetősen nehéz kivitelezni, elég sok okból is kifolyólag, pl: ránézésre a lehetetlennel határos ennyi egységet B-ben összegyűjteni.

sotya 11-04-2009 18:26

Látom elkanyarodtatok a katonák felé. Amire én gondoltam, hogy a tekercspiacon is lehetne egy ilyen szabályozás, és ott sokkal jobban ki is jönne a hatása.

Ha újrázással megduplázod a vagyonod ott neked nem volt előállítási költséged ezáltal nem kell osztogatnotok.
(1 tekercs megírásának van ára és ezekből gondoltam egy reális értéket kitűzni, feltéve ha másoknak is tetszik az ötlet)

Ati 11-04-2009 18:32

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227864)
(1 tekercs megírásának van ára és ezekből gondoltam egy reális értéket kitűzni, feltéve ha másoknak is tetszik az ötlet)

Én a szövijeimtől kapom, plusz összelopok még egy csomót. Nekem nulla az előállítási költség. Ennél olcsóbban a piacról se jutok hozzá.

Pepa 11-04-2009 18:33

Quote:

Látom elkanyarodtatok a katonák felé. Amire én gondoltam, hogy a tekercspiacon is lehetne egy ilyen szabályozás, és ott sokkal jobban ki is jönne a hatása.

Ha újrázással megduplázod a vagyonod ott neked nem volt előállítási költséged ezáltal nem kell osztogatnotok.

Most egy tekercs alapára ( faji előny figyelembe vétele nélkül) 66 arany. Ennél olcsóbb teki se nagyon van sehol.

Von 11-04-2009 18:35

Quote:

Ez gazdaságilag hibás megközelítés. Az újrázásnál, ha eltekintünk a járulékos költségektől, a tekinek akkor is van előállítási költsége, mégpedig nulla, ezért kell osztogatni.

Quote:

És hol húzod meg a határt, meg mi alapján?

sotya 11-04-2009 18:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227865)
Én a szövijeimtől kapom, plusz összelopok még egy csomót. Nekem nulla az előállítási költség. Ennél olcsóbban a piacról se jutok hozzá.

És a szövidnek ingyen van és akitől ellopod is ingyen írja igaz?
Egy tekercset valaki valahol megír és annak van ára, de ezt valaki leírta a súgóban is...

sotya 11-04-2009 18:38

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227868)
Ez gazdaságilag hibás megközelítés. Az újrázásnál, ha eltekintünk a járulékos költségektől, a tekinek akkor is van előállítási költsége, mégpedig nulla, ezért kell osztogatni.

És hol húzod meg a határt, meg mi alapján?

Szerencsére a határ megszabása nem az én dolgom, de nem egy lehetetlen feladat úgy gondoltam.

Andrew 11-04-2009 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227865)

Én meg már azt hittem, hogy Te úgy is tudsz tekit írni, hogy módosítasz egy paramétert egy fájlban :D

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227870)
És a szövidnek ingyen van és akitől ellopod is ingyen írja igaz?
Egy tekercset valaki valahol megír és annak van ára, de ezt valaki leírta a súgóban is...

Ha ebből a szemszögből nézed, ne hagyd figyelmen kívül Von állítását a duplázásról, különben az állításod hiteltelen lesz.

Sataniac 11-04-2009 18:44

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227868)

Ez pedig a szabályok szerint hibás megközelítés....

"Ezt a lehetőséget csak akkor használd, ha teljesen szétesett az országod, és egyszerűbb egy újat kezdeni, mint a mostanival talpraállni. Csak akkor indíthatod újra az országot, ha már legalább 500 kör játékidőt eltöltöttél ezen a szinten!"

Tehát az újrázás nem arra való, hogy tekercset duplázz hanem arra, hogy egy teljesen tönkrement országot "talpra állíts". Ez persze felvet egy olyan kérdést, hogy miért nincsenek szűrve azok akik visszaélnek ezzel a lehetőséggel. Vagy miért nem az van a súgóban, hogy szétesett ország cserésése és vagyon duplázás.....

Ati 11-04-2009 18:44

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227871)
Szerencsére a határ megszabása nem az én dolgom, de nem egy lehetetlen feladat úgy gondoltam.

1 arany.

Én úgy érzem, hogy csak azért, mert valaki használt, egy mindenki által használható STRATÉGIÁT, nem kell azonnal módosítani a játékot.

Sataniac 11-04-2009 18:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227874)
1 arany.

Én úgy érzem, hogy csak azért, mert valaki használt, egy mindenki által használható STRATÉGIÁT, nem kell azonnal módosítani a játékot.

Furcsa... a sereg túltöltés és a törlésig ütés is "bevált" stratégiák voltak....

Remedy 11-04-2009 18:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227863)
Elméletben nem: 4 ori, 1200 templom mindegyik oriban, gnómok, 17 kör képzés = 12,24 millió vari, ha ezt megújrázzák fejenként akár egyszer is, akkor már "pártízmillió" :)
Persze gyakorlatban azért meglehetősen nehéz kivitelezni, elég sok okból is kifolyólag, pl: ránézésre a lehetetlennel határos ennyi egységet B-ben összegyűjteni.

Es gondolod, hogy A-ban eletkepes egy 50%-os templomos gnom? Fele egyseget lazan bukod szerintem... :) Kapsz mondjuk ket pusztitast, es mar nem lesz hova bejonniuk szegeny kepzodo varazsloknak... :) Szep dolog az elmelet, persze... :)

Sataniac 11-04-2009 18:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227877)
Es gondolod, hogy A-ban eletkepes egy 50%-os templomos gnom? Fele egyseget lazan bukod szerintem... :) Kapsz mondjuk ket pusztitast, es mar nem lesz hova bejonniuk szegeny kepzodo varazsloknak... :)

HT a barátunk, ht majd kinn tartja azt a pár egységet a piacon..... nem kell nekik annyi hely....

Ati 11-04-2009 18:54

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227876)
a törlésig ütés is "bevált" stratégiák voltak....

Nem nevezném stratégiának, hogy valakit haszonszerzés nélkül addig rombolok, ameddig csak játékban van.

Remedy 11-04-2009 18:55

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227878)
HT a barátunk, ht majd kinn tartja azt a pár egységet a piacon..... nem kell nekik annyi hely....

Ne komolytalankodjunk, ha nincs nekik hely, a ht sem tudja kirakni oket, es akkor nem is mondtam hogy 1 nap csak 5 piacod van...(mert ez kesleltetheto ujrakepzessel mondjuk)

(De ennek mar semmi koze az eredeti felveteshez).

Sataniac 11-04-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227880)
Ne komolytalankodjunk, ha nincs nekik hely, a ht sem tudja kirakni oket, es akkor nem is mondtam hogy 1 nap csak 5 piacod van...(mert ez kesleltetheto ujrakepzessel mondjuk)

(De ennek mar semmi koze az eredeti felveteshez).

HT kiteszi gond nélkül, ami nem fér el. Amíg nem mész szabira addig szépen visszapakolgat amikor kell. Próbáltam.

J.Ati 11-04-2009 19:04

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227881)
HT kiteszi gond nélkül, ami nem fér el. Amíg nem mész szabira addig szépen visszapakolgat amikor kell. Próbáltam.

Súgó!:)
A fontos részt olvasd el:)

Automatikus seregeladás

Ha katonáidnak nincs elegendő helyük, akkor a rendszer lefokozza őket. Az automatikus eladással ezeket az egységeket megmentheted, és lefokozás helyett piacra küldheted, egy általad meghatározott áron. Természetesen a napi piacralépési korlát érvényes, ha nem tud a helytartód a piacra menni eladni őket, akkor nem teszi meg. Sőt, arra is vigyázz, hogy a napi belépéseidet nagyon jól el tudja használni. :)

A helytartó a következő körben beérkező friss képzések, és a szintén következő körben beérő barakkok, templomok és kocsmák alapján számol, figyelembe véve a tekercseidet is.

Ha például foglaltak, és nincs elég helyed, vagy földrengés rázta meg országod, esetleg a tekercseidet lopták el, akkor a rendszer a körváltás előtt eladja a felesleges egységeket.

Ha azonban az adott körben tekercskopás van, és emiatt nem férnek már el az embereid, arról a helytartó nem tudhat előre, ilyenkor továbbra is le lesznek a katonáid fokozva.

Fontos, hogy ha az épületeid emberhiány miatt nem működnek, akkor a helytartó nem adja el az egységeket, hanem le lesznek fokozva, ezzel is enyhítve az emberhiányt!

Lehetőséged van azt is meghatározni, hogy mi az a mennyiség, ami alatt a helytartó ne foglalkozzon az eladással. Ez akkor lehet hasznos, ha nem szeretnéd, hogy kis mennyiségű többlet miatt a helytartó elhasználja a piaci lehetőségeidet.

Az oldal alján beállíthatod a katonaeladás sorrendjét. Ha különböző típusú egységeket tartasz, akkor fontos, hogy helyhiány esetén milyen sorrendben adja el a helytartó ezeket. Felül, legkisebb sorszámmal szerepeljen az az egység, amit legelőször el szeretnél adni, amikor nincsen hely. (A legtöbb esetben az alapbeállítás megfelelő, és nem kell változtatni a sorrenden.)

FONTOS! Ha túlképzel, a helytartó nem adja el azokat a katonai egységeket, amiknek nincs helyük! A seregeladással kapcsolatban nagyon fontos figyelembevenned a következőket:

Ha a helytartót hagyod képezni, akkor nem fog túlképezni, hacsak ezt nem kéred. Ilyenkor is lehet olyan eset, hogy elmennek a katonák, ha valamilyen külső tényező megváltozik, pl kopik a tekercs.

Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy a katonák -- általad beállított -- fontossági sorrendje szerint a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Az általad felállított sorrend szerinti magasabb értékű katonát az alacsonyabb értékűért cserébe nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná.

A helytartó nem tesz mást, mint körváltás előtt megpróbál arról gondoskodni, hogy a beérkező képzésnek legyen helye. Ha ez nem sikerül (nagyobb egységet nem áldoz fel), akkor a frissen beérkező képzés még az adott körben elhagyja a sereget, ahogy ezt normál esetben is teszi ilyenkor. A helytartó tehát nem csinál többet, mint amit normálisan tudnál, csupán előre gondolkozva próbál helyet szorítani a beérkezőknek.

Von 11-04-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 227877)
Es gondolod, hogy A-ban eletkepes egy 50%-os templomos gnom? Fele egyseget lazan bukod szerintem... :) Kapsz mondjuk ket pusztitast, es mar nem lesz hova bejonniuk szegeny kepzodo varazsloknak... :) Szep dolog az elmelet, persze... :)

Ez is egy kockázati tényező. Az ilyeneket mérlegelnie kell annak, aki bevállal ilyet. Ha nem tetszik az illetőnek a kockázat, akkor nem vág bele, ha meg nem mérte fel a kockázatot, akkor magára vethet ha bukja a pénzét :)
Ezen kívül is számtalan buktató van ebben természetesen, de statisztikailag meg emberileg sem kizárt, hogy valaki végigvigye, nekem csak ez volt a mondanivalóm vele, nem akartam senkit sem biztatni erre :)

(amúgy lehet olyan körülmény - és nem is ritka - ahol akkor is megéri anyagilag ez, ha fele egységed bukod, az egész a relatív teki és egységárakon, meg a nyersiárakon múlik)

Von 11-04-2009 19:28

Quote:

1. Itt nem azzal van gond hogy a katonát nem lehet 150 alá tenni, hanem azzal hogy a teki mehet 1-ért.

Visszakanyarodva az eredeti témához, szerintem sem kell módosítani a teki minimumárán. Miért? Mert ha 1-ért van kinn teki, vagy akármi más nagyon olcsó áron, akkor azt meg lehet venni, és máskor eladni, mikor drágább lesz, és még keresel is rajta. Nem csak bukni lehet vele, és aki kiteszi ennyiért, az is kockáztat.
Tfh A-ban kitesznek 200-ért 200 millió tekit darabonként. Az ugye 40 milliárd. Tfh 10 fős klánban vagy, mindenkinél van 4 milliárd. Szólsz a klántársaidnak, hogy márpedig ezt a lakitekit vegyük meg! Ha mindenki megérkezett, akkor 4 másodpercen belül mind a tízen belevesztek 4 milliárdért. Aki kitette, bukott 36 milliárdot máris. Az éremnek két oldala van, akárhonnan is nézzük :)

+ azt a 200 millió tekit később el lehet adni apránként mondjuk 400ért, és akkor még kerestél is 40 milliárdot, az "agresszor" meg bukott 36-ot

sotya 11-04-2009 19:31

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227889)
Visszakanyarodva az eredeti témához, szerintem sem kell módosítani a teki minimumárán. Miért? Mert ha 1-ért van kinn teki, vagy akármi más nagyon olcsó áron, akkor azt meg lehet venni, és máskor eladni, mikor drágább lesz, és még keresel is rajta. Nem csak bukni lehet vele, és aki kiteszi ennyiért, az is kockáztat.
Tfh A-ban kitesznek 200-ért 200 millió tekit darabonként. Az ugye 40 milliárd. Tfh 10 fős klánban vagy, mindenkinél van 4 milliárd. Szólsz a klántársaidnak, hogy márpedig ezt a lakitekit vegyük meg! Ha mindenki megérkezett, akkor 4 másodpercen belül mind a tízen belevesztek 4 milliárdért. Aki kitette, bukott 36 milliárdot máris. Az éremnek két oldala van, akárhonnan is nézzük :)

Jó de ne csak az A-ban gondolkodj mert ez előfordulhat akárhol máshol is ahol nem pénzben hanem más fomában pl. tekercsben vannnak a tartalékok(amik mellesleg el is vesznek).

Von 11-04-2009 19:42

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227890)
Jó de ne csak az A-ban gondolkodj mert ez előfordulhat akárhol máshol is ahol nem pénzben hanem más fomában pl. tekercsben vannnak a tartalékok(amik mellesleg el is vesznek).

Tfh bevezetnének egy viszonlyag magas, 300 arany/teki minimumárat. Attól mi változik a lentebbi csopikban? Ha valaki kitesz 300-ért többszáz millió tekit, még ugyanúgy úszik mindenki másnak a tekije. Szóval ez nem változtatna a lényegen.

sotya 11-04-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227892)
Tfh bevezetnének egy viszonlyag magas, 300 arany/teki minimumárat. Attól mi változik a lentebbi csopikban? Ha valaki kitesz 300-ért többszáz millió tekit, még ugyanúgy úszik mindenki másnak a tekije. Szóval ez nem változtatna a lényegen.

Nem feltétlen egy fix határ létezik csak...
Egyébként meg akkor tudnak számolni azok akik kint tartják a tekercsüket, hogy előfordulhat hogy elveszik de akár még a piac is igazodna alacsonyabb árakhoz.

És én nem gondoltam ezt egy olyan radikális változásnak, főleg hogy mint említettem már a másik piacon bent van.

Dynosaur 11-04-2009 20:05

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227876)
Furcsa... a sereg túltöltés és a törlésig ütés is "bevált" stratégiák voltak....

ha egy már legyőzött országot ütsz tovább, az nem stratégia. Az a stratégia, amit annak érdekében használsz, hogy egy veled körülbelül egy erőben lévő, vagy erősebb ország legyőzése érdekében teszel! :)
Ez egy olyan játék, ahol bizony ártassz a másiknak, hogy neked jó legyen. Az egy stratégia, ha aláásák a piacot, hogy elvesszenek a tartalékok.

Ati 11-04-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by sotya (Post 227897)
Egyébként meg akkor tudnak számolni azok akik kint tartják a tekercsüket, hogy előfordulhat hogy elveszik

Nemcsakhogy tudnak ezzel számolni, de KELL is ezzel számolni minden esetben.

Sataniac 11-04-2009 20:17

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227898)
ha egy már legyőzött országot ütsz tovább, az nem stratégia. Az a stratégia, amit annak érdekében használsz, hogy egy veled körülbelül egy erőben lévő, vagy erősebb ország legyőzése érdekében teszel! :)
Ez egy olyan játék, ahol bizony ártassz a másiknak, hogy neked jó legyen. Az egy stratégia, ha aláásák a piacot, hogy elvesszenek a tartalékok.

Nem a törlésig ütést siratom, félre értitek. Hanem azt vetettem csak fel, hogy a sereg túltöltés is például egy startégia volt, ami nagy figyelmet igényelt és mégis kikerült a játékból, pedig nem voltak olyan globális negatív hatásai mint a piac aláásásának. Ha jelen esetben véletlenül kiderülne melyik 4 ori (tfh csak 4 volt) csinálta a dolgot, akkor azért érdekelne, hogy mit tenne az admin ha egy "kicsit" bántaná őket mondjuk 30-35 ország. Egyszerre..... nos szerintem előbb kerülnének anarchba ezek a csúnya, gonosz országok akik bántják a szegény kis orikat mint akik egy egész csoportot szivattak meg....

Ati 11-04-2009 20:19

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 227904)
Ha jelen esetben véletlenül kiderülne melyik 4 ori (tfh csak 4 volt) csinálta a dolgot, akkor azért érdekelne, hogy mit tenne az admin ha egy "kicsit" bántaná őket mondjuk 30-35 ország. Egyszerre..... nos szerintem előbb kerülnének anarchba ezek a csúnya, gonosz országok akik bántják a szegény kis orikat mint akik egy egész csoportot szivattak meg....

Ez természetes, hiszen amit az adott 4 ország csinált, az szabályos, amit a 30-35, azt pedig tiltják a szabályok.

Szabályos játékért nem kerül anarchba senki.

Hex 11-04-2009 20:35

Quote:

Nem a törlésig ütést siratom, félre értitek. Hanem azt vetettem csak fel, hogy a sereg túltöltés is például egy startégia volt, ami nagy figyelmet igényelt és mégis kikerült a játékból, pedig nem voltak olyan globális negatív hatásai mint a piac aláásásának. Ha jelen esetben véletlenül kiderülne melyik 4 ori (tfh csak 4 volt) csinálta a dolgot, akkor azért érdekelne, hogy mit tenne az admin ha egy "kicsit" bántaná őket mondjuk 30-35 ország. Egyszerre..... nos szerintem előbb kerülnének anarchba ezek a csúnya, gonosz országok akik bántják a szegény kis orikat mint akik egy egész csoportot szivattak meg....

miért csak volt???? :)

Sataniac 11-04-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95174)
A második, amikor olyan mennyiségeket szeretne valaki egy országgal termelni, ami nem természetes. Ez főleg anarchban jelentkezik, vagy a normál csoportok nagyon topjaiban, ahol a távolság nyújtotta védelem miatt amúgy teljesen életképtelen országokkal például valaki csak tekercseket ír, és olyan mennyiséget szeretne írni, ami teljesen nonszensz. Ennek nincs semmi "következménye", csupán van egy határ, ami fölött nem fog tudni írni, vagy katonát képezni stb, egyszerűen azért, mert az a mennyiség már nem a játék normál menetét szolgálja, és nem arra használja a játékot, amire való.

Kiemelném: "már nem a játék normál menetét szolgálja, és nem arra használja a játékot, amire való"

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95174)
A harmadik pedig az, amikor a játék normál funkcióit használja olyan módon, amivel másoknak kellemetlenségeket okoz.

Majd ezután:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227906)
Ez természetes, hiszen amit az adott 4 ország csinált, az szabályos

Csak én érzem, hogy ez inkonzisztens?

Dynosaur 11-04-2009 20:36

Quote:

szerintem azért ha megsokasodnak ellenük a támadások, akkor valamilyen szinten az ezt ellenőrző hatóságok (nevezzük Atinak :D ) kötelesek megvizsgálni a körülményeket. például, ha az országok kaptak olyan üzenetet, hogy "vegyél fel msnen! címem stb.", vagy "írj emailt: izé@izé.hu", stb... akkor jogos az anarch, amúgy ha nincs érintkezés a támadók között, akkor meg megérdemli a négyes, amiért lebuktak... :D támadni nem bűn ;)

(nem tudom mennyire van lehetőség leszűrni mondjuk az támadó országok sorszámára tekintve a levelezéseket, esetleg egy iwiw "legrövidebb út" jellegű szűrést csinálni, és csak a kérdésesekbe beleolvasni, illetve mennyire szabályos (jogok, stb..) de gondolom megvan erre a megfelelő eljárás, eszköz. )

szerk.: mi az az "inkonzisztens"? :D
amúgy szerintem szabályos lenyomni a piacot. csak nem szép dolog... :) gondolj úgy a piacra, mint a tőzsdére... ott is tudsz veszteni... nem is keveset... ;)

szerk2.: mellesleg, mint ahogy a belső fórumon is megbeszéltük: "a piac nem raktár"... ha ott tárolod a tartalékod, akkor benne van a pakliban, hogy elúszik... :)

All times are GMT +1. The time now is 23:56.