![]() |
Távolodás 2 körváltás között
Ma vettük észre azt a szomorító tényt, hogy ország távolodott körváltások közti időben.
Felvázolom, h érthető legyen: L csoport Top 10% Emberke ügyesen a szövim alá bontott, beütötte földre, majd szerzett hozzá képest pár pontkülömbséget. Pontlistában 2 körre volt, majd a körvégére mire kitámadhattunk volna, a támadotthoz képest 3 körre emelkedett. Ugyanebben a körben kimentem rá, mert tőlem maradt a 2 körös távolság, beütöttem, hazakísért, bejött. Támadás pillanatában maradt a 2 körös távolság, mire körváltás végén kísértem volna, csodák csodájára 3 körre emelkedett. Hogyan lehetséges ez? A pontlistában a helyezése ugyanaz maradt... Kérlek segítsetek, kösz Raki |
Quote:
|
A távolság két tényező függvénye: helyezéskülönbség és értékkülönbség. Körváltás közben a helyezéseden nem tudsz változtatni, az értékeden viszont igen.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Kösz az infót |
Quote:
|
Quote:
De természetesen két körváltás közöttre gondoltam. És nem teljesen igaz, mert két körváltás között is változhat a helyezésed, de az külső tényezők hatására, Te magad nem tudod befolyásolni. |
Quote:
|
Quote:
Elmesélem itt is, amit már üzenetben is megtettem! :) Bevertem a szövetségesed, elbontottam a felesleget (110épület), és katonát képeztem, hogy alatta legyek. Elhoztam 59 hektárt. Akit beütöttem, az még mindig 2 körre volt, ezért lendületesen építkezni kezdtem. Átértem azon a ponton, ami után ő már nekem 3 körös. Te kijöttél rám, bevertél pusztítani. Leütöttél 62hektárt. Visszaért a seregem, és kimentem rád felülről. A sereg beért, láttam, hogy bizony két körre maradtál, és alattam. Gyorsan felhúztam az épületeket, kevés volt. Ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy hagyom a fenébe, mert olcsóbb visszafedezni majd, amit leütöttél, de aztán úgy gondoltam, hogy ez csak egy játék, hát akkor játsszunk! :) Katonákat fokoztam el, hogy növeljék a népességem, mert minden egyes 5. lakos 1 plusz pontot jelent. Ezzel elkerültél te is tőlem 3körre. Így megmentettem magam attól, hogy kiküldd a sereged. :) Neked mondjuk mindössze 500 katonát kellett volna elfokoznod, és máris 2 körre vagyok megint, de nem tetted. A pontlista a sűrű lenti mezőnyben nem túl dinamikus. Mit is jelent ez: az egymástól való körtávolság 4k pontkülönbségen belül 2kör. Azt hiszem, hogy 6k pontkülönbségig 3 kör. DE van egy bizonyos %-a a csoportnak (már nem tudom mennyi), aki 2 körre lehet tőled. Tehát ha van 500olyan ország, aki pontok alapján 2 körre lehet tőled, de a csoport bizonyos %-a csak 200-at enged, akkor annyi lesz 2 körre, egy másik rész 3-ra, és így tovább. Mivel a csoport tetején voltunk, ezért a lista dinamikussá vált, vagyis a pontváltozást nagyon jól követi a körtávolság. Egyszerűen kifokoztam a 2 körös távolságból. Uhh, nagyon belekeveredtem, én már nem értem, amit írtam, javítsatok ki! :D:D:D Lehet aludnom kéne már kicsit! :) |
Egyébként 72hektárt fedezhettem volna annyiból, amennyit elfokoztam, hogy megvédjek 60-at! :D De játszani akartam! :)
|
Quote:
Kösz az infót :) |
Sűrű mezőnyben is el tudtál volna fokozni.
Két lépésben állapítódik meg a körtávolság. Először a pontkülönbség, ha 4k ponton belül van valaki, akkor lehet két körös, ha kívül van, akkor mindenképpen 3 vagy több körös lesz. (Kivéve persze a vándor személyiséget...) Utána lesz érdekes az, hogy a csoport hány százaléka lehet tőled 2 körre, amit én sem tudok. |
Quote:
|
Quote:
leföldeltem valakit, lett 5000 pontkülömbség, körváltásig maradt a távolság, majd egyből 5 kör lett, ez akkor hogy van? |
Quote:
Körváltás után azért lett 5 kör a távolság, mert a helyezésben messze lett tőled. Viszont körváltás előtt is 3 körre kellett volna lennie, 5k különbség esetén nem lehet valaki 2 körös. Biztos nem voltál vándor?:D |
Quote:
|
Quote:
de köszi:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nézzük lépésről lépésre, hogy mi történt: Sereged egy körös, Te pedig 2 körre vagy az ellentől. 4k (illetve a Te esetedben 6k, mert vándor vagy, ugyanis minden egyes körtáv 2k pontra van) értéken belül van. Elkezdődik a körváltás, pontszám alapján frissül a pontlista, a helyezések megállapítódnak (de szépen hangzik :D). Folytatódik a körváltás, megérkezik a sereged, elhoz egy rakás földet, növekszik a Te értéked, az ellené pedig csökken. 5k pontra kerül tőled, ami 2 (3) körös távolság, mert vándor vagy. A pontlistabeli helyezése viszont még a körváltáskor megállapított, amikor még mindkettőtök értéke a kiinduláskori volt. Jön a következő körváltás, újból frissül a pontlista, és mivel kellően sűrű a mezőny, Te feljebb kerülsz, ő pedig lejjebb a mezőnyben, így annyian lesznek közöttetek, hogy a távolság 5 kör lesz. Illetve 5 (6) mert vándor voltál. Nagyjából így történik, ha vannak, az apróbb hibákat nézzétek el, kb 3 éve nem játszottam :p |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Meg már talán egy kicsit untam is :D De a vicces, hogy a képletek és mechanizmusok többnyire még mindig megvannak - nagyon kellett tudni, hogy álmomból fölkelve is tudjak számolni... Quote:
Bocs ha szájbarágósra sikeredett, de így legalább nem kell tovább belekérdezni senkinek :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vityu: a pontlista mindenhol dinamikus, csak a csoport tetejen altalaban ritkabb. ps: latom kozben le lett irva sokkal szajbaragosabban is... :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(Illetve remeket vagy rémeket?:p) |
Quote:
|
Quote:
Javítom, és elnézést :D |
Quote: