Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új Személyiség: Lich (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3884)

Hex 11-01-2009 10:08

Új Személyiség: Lich

Ezt az új személyiséget kizárólag hullák használhatnák:
A lényeg ennyi lenne, hogy a hulla tudna távolozni és térkaput felderíteni magára, plusz, ha ezt a személyiséget választaná, akkor megszűnne az automatikus vérszomj, ezt is neki kellene feltenni, hogy ha sereget indít.

mit szólnátok ehhez?

Swiss 11-01-2009 10:11

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 227345)
A lényeg ennyi lenne, hogy a hulla tudna távolozni és térkaput felderíteni magára, plusz, ha ezt a személyiséget választaná, akkor megszűnne az automatikus vérszomj, ezt is neki kellene feltenni, hogy ha sereget indít.

mit szólnátok ehhez?

Vagyis egy személyiség miatt lehetne varázslója?

Nem tartom jó ötletnek.

Tsobi 11-01-2009 10:11

Quote:

Originally Posted by Súgó/Élőhalott
Speciális varázslat
--- Az élőhalottak teljesen járatlanok a mágia területén, ezért semmiféle varázslásra nem képesek.

Hátrányok:

* nem varázsolhat, ..

Ezeket figyelembevéve számomra egyértelmű,hogy a hulla -önálló gondolkodás híjján- varázslatra nem képes. Nekem nem tetszene!

Tsobi 11-01-2009 10:12

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 227346)

Nem tartom jó ötletnek.

Most is lehet neki,csak használni nem tudja őket. :p

Hex 11-01-2009 10:13

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 227346)

Nem tartom jó ötletnek.

Előnye nem sok lenne vele a hullának, de talán jól jönne neki, hogy nem tudnák úgy megtámadni, hogy őt ez meglepetésként érje.

és végül is csak távolozni, tk-át felderíteni tudna, plusz feltenni a vérszomj varázslatot

Dus 11-01-2009 10:16

Ha jól emlékszem, Ati leszögezte, hogy hulla se varázsolni, se lopni nem fog...

A másik, amiért pedig én nem támogatom egyenlőre, hogy a hulla meg lesz változtatva. Amíg nem tudjuk milyen lesz, addig fölösleges szerintem csak hulláknak felvehető személyiségekről beszélgetni...

Tsobi 11-01-2009 10:23

És különben is,mijjazza Lich? :D

J.Ati 11-01-2009 10:27

Nekem nem tetszene, hogy a hullának lenne külön személyiség.

J.Ati 11-01-2009 10:30

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227354)
És különben is,mijjazza Lich? :D

Power lich nem upgradelt formája a heroesból :)
Biztos Hex is nagy játékos.

Swiss 11-01-2009 10:31

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227348)
Most is lehet neki,csak használni nem tudja őket. :p

Na az ilyenek miatt nem írok sokszor a fórumra, beigazolódott hogy most is hiba volt.

Hex 11-01-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 227356)
Power lich nem upgradelt formája a heroesból :)
Biztos Hex is nagy játékos.

konkrétan nem a heroesre gondoltam, hanem a fantasy könyvekre, amikből kb. 200-300 könyvet számlál már a saját könyvtáram

amúgy meg a Lich nem a nem feltuningolt formája a power lichnek, hanem olyan varázslót jelent, aki a varázsereje által átlépte a halandó ember szintjét és levetette a béklyókat, ezért élőhalottá vált, megszabadulva a halandóság átkától. Ezért illene ez a személyiség csak a hullához. Erősődni, nem erősödne tőle.

Dynosaur 11-01-2009 11:29

érdekes felvetés, de én sem támogatnám, hogy a hullák megtudják, hogy ki lopta ki őket... :P

Perzsaszőnyeg 11-01-2009 11:31

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227364)
érdekes felvetés, de én sem támogatnám, hogy a hullák megtudják, hogy ki lopta ki őket... :P

Jaja, te is nagy hullarabló vagy :D
De azt én értelmesnek tartom, hogy láthassák, ha esetleg valaki támadja őket. Miért legyenek rosszabb helyzetben, mint a többi játékos? Távolba láthassanak. ezzel erősebbek nem lesznek, sőt, meggondolják jobban a vaksi támadásokat :P

Andrew 11-01-2009 11:42

Nekem az nem tetszik benne, hogy csak egy faj lenne képes használni.

Perzsaszőnyeg 11-01-2009 11:54

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227366)

Épen azért lenne képes Ő használni, mert az az egyedüli faj, aki nem tud varázsolni. tehát, ő kellene tudjon csak távolba látni (térkaput felderíteni és vérszomjat varázsolni)
Mondjuk a vérszomj, az autómatán benne van,
Quote:

Originally Posted by Súgó/Fajok/Élőhalott/Előnyök
minden indított serege azonnal vérszomjjal támad,

Dynosaur 11-01-2009 12:08

OFF:

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227365)
Jaja, te is nagy hullarabló vagy :D

:D igazából szövit szeretek lopni a hulla tagon keresztül... :) mf-ként ez jó móka... :D

ON:

nem tudom egy hullát átlagosan egy héten hányszor támadnak meg... biztos, hogy élnének a lehetőséggel, és minden körben távoloznának? :p

csak 1 (vagy pár) db varázslat miatt ténleg létre kéne hozni egy személyiséget, amit ráadásul csak egy faj használhat? :rolleyes:

Hex 11-01-2009 12:14

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227367)
Épen azért lenne képes Ő használni, mert az az egyedüli faj, aki nem tud varázsolni. tehát, ő kellene tudjon csak távolba látni (térkaput felderíteni és vérszomjat varázsolni)
Mondjuk a vérszomj, az autómatán benne van,

tudom, hogy automata vérszomjal indul, de ha ezt a szemet választaná, nem kapná meg automatikusan, hanem manuálisan kellene felraknia.

Remedy 11-01-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227366)

Nekem is foleg ez a bajom vele. Igaz pl hogy a tabornok meg foleg ork szemelyiseg.... :)

Perzsaszőnyeg 11-01-2009 12:24

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 227369)
tudom, hogy automata vérszomjal indul, de ha ezt a szemet választaná, nem kapná meg automatikusan, hanem manuálisan kellene felraknia.

az a legkevesebb

Mondjuk kiesne akkor az a vicces tény, hogy hulla 2k varival :)

Andrew 11-01-2009 12:31

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227375)
az a legkevesebb

Mondjuk kiesne akkor az a vicces tény, hogy hulla 2k varival :)

Ez pedig a másik, hogy nem is erősítene ez így rajta, mivel tovább gyengíthetné hadilag, mert a templomok a barakkok rovására mennének.

Hex 11-01-2009 13:06

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227376)
Ez pedig a másik, hogy nem is erősítene ez így rajta, mivel tovább gyengíthetné hadilag, mert a templomok a barakkok rovására mennének.

egy személyiségnek nem az az elsődleges feladata, hogy erősítsen, hanem hogy valami pluszt adjon. a hulla erősítésére van egy másik topic. Amúgy meg erősítené, mert az egyik legnagyobb gyengeségét vennénk el a hullának. Még pedig a vakságát.

Dynosaur 11-01-2009 13:14

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 227381)
egy személyiségnek nem az az elsődleges feladata, hogy erősítsen, hanem hogy valami pluszt adjon. a hulla erősítésére van egy másik topic. Amúgy meg erősítené, mert az egyik legnagyobb gyengeségét vennénk el a hullának. Még pedig a vakságát.

hát nem tudom, hogy a hullának mennyire hátrány, hogy nem tud távolozni... én inkább nevezném azért vaknak, mert nem tud gömbözni... de pont ettől ilyen "berserker" faj... támad akit lát, úgysincs vesztesége... max nem fér be, de akkor is mi kára van? semmi...

Andrew 11-01-2009 13:32

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 227382)
hát nem tudom, hogy a hullának mennyire hátrány, hogy nem tud távolozni... én inkább nevezném azért vaknak, mert nem tud gömbözni... de pont ettől ilyen "berserker" faj... támad akit lát, úgysincs vesztesége... max nem fér be, de akkor is mi kára van? semmi...

Kísérhetik több sereggel... az mondjuk egy elég durva kár :D No meg a morálzuhanás sem egy áldás :p

richardka 11-01-2009 19:15

nem támogatom, de most nem indoklom meg ne lehessen belekötni:p

BigPi2 11-02-2009 08:42

Be kell, valljam emberesen, hogy első olvasásra félre értettem a javaslat lényegét.
Már magamban különböző stratégiákat kezdtem el gyártani, mert milyen jó lesz majd varázsló nélkül is tudni fogom, ha valaki támadást indít ellenem, vagy térkaput nyit rám.

Kár, hogy nem, így gondoltad Hex. Ebben az esetben más fajnak is jól jöhetett volna ez a személyiség. Hiszen ki ne örült volna egy olyan személységnek A-ban ami automatikusan vérszomjjal indítja a seregeket, észleli ha bármilyen ellenséges hadmozdulat fenyegeti az országodat. Mindezt, templomok és varázslók nélkül.

A képzelgésemtől vissza térve az eredeti javaslathoz. Lehet olyan személyiséget kialakítani ami elsősorban egy fajnak ideális, mert már volt erre példa, de megtiltani, hogy a többi faj ne használhassa az helytelen. A többi hibáját, pedig a többiek is elmondták.

Dynosaur 11-02-2009 19:02

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227385)
Kísérhetik több sereggel... az mondjuk egy elég durva kár :D No meg a morálzuhanás sem egy áldás :p

hmm... Neked már megint igazat kell adjak... :D

Hex 11-02-2009 19:10

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 227557)
Be kell, valljam emberesen, hogy első olvasásra félre értettem a javaslat lényegét.
Már magamban különböző stratégiákat kezdtem el gyártani, mert milyen jó lesz majd varázsló nélkül is tudni fogom, ha valaki támadást indít ellenem, vagy térkaput nyit rám.

Kár, hogy nem, így gondoltad Hex. Ebben az esetben más fajnak is jól jöhetett volna ez a személyiség. Hiszen ki ne örült volna egy olyan személységnek A-ban ami automatikusan vérszomjjal indítja a seregeket, észleli ha bármilyen ellenséges hadmozdulat fenyegeti az országodat. Mindezt, templomok és varázslók nélkül.

A képzelgésemtől vissza térve az eredeti javaslathoz. Lehet olyan személyiséget kialakítani ami elsősorban egy fajnak ideális, mert már volt erre példa, de megtiltani, hogy a többi faj ne használhassa az helytelen. A többi hibáját, pedig a többiek is elmondták.

ergo a többi fajnak nem lenne értelme használnia, mivel tud varázsolni. Legalábbis szerintem. Sajnálom, hogy ennyire nem tetszett senkinek az ötlet. :) majd máskor

tdomo 11-04-2009 11:45

Attól eltekintve, hogy egy hulla varázsolhat, vagy sem, egy olyan személyiség szerintem semmiképpen nem jó, amit kimondottan csak egy faj használhat.

richardka 11-04-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 227822)
Attól eltekintve, hogy egy hulla varázsolhat, vagy sem, egy olyan személyiség szerintem semmiképpen nem jó, amit kimondottan csak egy faj használhat.

nem lenne egyszerübb betenni a hullás topikba?? Extraként??
és akkor hajrá:D

monro 11-05-2009 01:54

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 227345)

mit szólnátok ehhez?

Mivel a hulla nem varázsolhat de lehetnek mondjuk telepatikus állapotú aggóniái, és ezek amiket írsz nem lennének hátrányára inkább azt "adhatná" a személyisége, hogy automatikusan kijelezné neki a térkapukat bezáródásuk elött 1 körrel pld. De ezt is lehet pld 85% feletti lakossági és katonai morálhoz kötni :D
Mondjuk túl sokra nem menne vele de ha már felvetetted ideírtam mit változtatnék rajta hogy támogatható legyen számomra :)

(ui: a vérszomj elvétele sokkal nagyobb hátrány mint ami előnyöket ideírtál. templomok tartása a vérszomj végett->kevesebb barakk és nagy területen a vérszomjat sem lehet 3% templommal feltenni, főleg nem tekik nélkül)

Járkál a farkas 11-24-2009 13:29

Nem jó ötlet... bonyolít... nem kézen fekvő...

Egy elf miért ne lehetne lich

+
Diszkrimináció :)

Tsobi 11-24-2009 16:54

Quote:

Originally Posted by Járkál a farkas (Post 230099)
Nem jó ötlet... bonyolít... nem kézen fekvő...

Egy elf miért ne lehetne lich

+
Diszkrimináció :)

Miért ne választhatná?
Tud majd távolozni, TK-t felderíteni és mint rendesen, így sem lenne automatikus vérszomja. Felesleges lenne, de szabadon választható. :)

Dynosaur 11-24-2009 23:38

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230124)
Miért ne választhatná?
Tud majd távolozni, TK-t felderíteni és mint rendesen, így sem lenne automatikus vérszomja. Felesleges lenne, de szabadon választható. :)

kb úgy nézne ki egy elf litch, mint egy hulla varázsló, vagy tolvaj személyiséggel... :D felettébb mulatságos... :p

Kutyuleee 11-24-2009 23:53

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230124)
Miért ne választhatná?

milyen jó is lenne egy ork klánnak ütéshez. ki lehetne sporolni a templomot a barakk javára mert lenne távol vari nélkül is:)

úgy lenne értelme ha ezt a 2 varázslatot készültség nélkül használhatná bárki sztem ez mindenkinek előny. nem erősiti a katonákat,varázslókat,tolvajokat, de mégis egy olyan plusz ami miatt kecsegtető többedik személyiség lenne. leginkább persze a hulláknak lenne nagy előny ez:)

Kutyuleee 11-24-2009 23:56

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 230227)
kb úgy nézne ki egy elf litch, mint egy hulla varázsló, vagy tolvaj személyiséggel... :D felettébb mulatságos... :p

sztem meg nem. Gondolkodj el mekkora elönyt jelent egy mf-nek az,hogy a távolra, meg a tk deritésre nem kell az amúgy is szükös készültségét pazarolni. pl egy háborúban egész hasznos lehet az a +1rengés, vagy ha szeded le a vihart, 1-el többször szedheted, mert nem kell hagyni a távolnak készülit stb...
hasznos kis személyiség lenne mf-eknek és A-ban sztem nem elsőnek de nem is az utsónak:)

Hex 11-25-2009 04:09

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 230227)

ha olvastál volna, tudnád hogy ezt úgy se választaná az elf, attól hogy ennyi embernek nem tetszik, még nem kellene elpoénkodnod az egészet, csak azért hogy több legyen a hsz számod

szinkoly 11-27-2009 13:16

Én úgy voltam vele, hogy a felvetés önmagában érdekes, de alapvetően elvetendő (bocs), mert le lett fektetve a hullás topikokban, hogy márpedig soha nem fog se varázsolni, se tolvajkodni az élőhalott, amivel én egyet is értek, legalább egy másik játékmódot, játékstílust is ad a faj a játékosoknak, akik választják. (És többen is fogják szerintem, a leendő erősítés után). Így egy olyan változás, ami ezt megváltoztatná, szerintem nem jó ötlet.

Dynosaur 11-28-2009 09:54

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 230232)
ha olvastál volna, tudnád hogy ezt úgy se választaná az elf, attól hogy ennyi embernek nem tetszik, még nem kellene elpoénkodnod az egészet, csak azért hogy több legyen a hsz számod

OFF:

végigolvastam, hidd el... ;) nem igazán érdekel a HSZ számom... ha azért irogatnék, akkor az összes topicba naponta benyomnék vagy 2 hszt valami semmiségről... :)

ON:

mellesleg az alapfelvetés is úgy szól, hogy hulláknak. Pont ezért az a neve, hogy lich. A litch ha nem tévedek valami élőhalott varázsló, boszorkány-t jelent. Szerinted az elfekkel ez mennyire illene össze?

Quote:

Originally Posted by Fajok súgó, elf
Békeszerető népek, idejüket sokkal szívesebben töltik az erdőben sétálgatva, mint a harctéren.

még a gondolat is nevettet... :D

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 230562)
Én úgy voltam vele, hogy a felvetés önmagában érdekes, de alapvetően elvetendő (bocs), mert le lett fektetve a hullás topikokban, hogy márpedig soha nem fog se varázsolni, se tolvajkodni az élőhalott, amivel én egyet is értek, legalább egy másik játékmódot, játékstílust is ad a faj a játékosoknak, akik választják. (És többen is fogják szerintem, a leendő erősítés után). Így egy olyan változás, ami ezt megváltoztatná, szerintem nem jó ötlet.

teljesen egyetértek... és itt jön az, amit nem értek. alapból el van vetve... minek róla tovább beszélni?

Rynok 11-28-2009 10:28

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 230692)
(...) alapból el van vetve... minek róla tovább beszélni?

Úgy látom, még a "Megbeszélések" között van, és nem az "Elvetett javaslatok" között. Ezért.

Hex 11-28-2009 11:19

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 230692)
OFF:

végigolvastam, hidd el... ;) nem igazán érdekel a HSZ számom... ha azért irogatnék, akkor az összes topicba naponta benyomnék vagy 2 hszt valami semmiségről... :)

ON:

mellesleg az alapfelvetés is úgy szól, hogy hulláknak. Pont ezért az a neve, hogy lich. A litch ha nem tévedek valami élőhalott varázsló, boszorkány-t jelent. Szerinted az elfekkel ez mennyire illene össze?

még a gondolat is nevettet... :D

teljesen egyetértek... és itt jön az, amit nem értek. alapból el van vetve... minek róla tovább beszélni?

tudtommal még nem Ati vagy, hogy a lomtárba dobd a javaslatot. mellesleg ha tudnál olvasni, pontosan tudom, hogy mit vetettem fel

All times are GMT +1. The time now is 17:45.