![]() |
Új személyiség: Kereskedő #2
A "Kereskedő" név sajnos foglalt, pedig erre a javaslatra ez illene legjobban... Kereskedő, mint a piac manipulátora.
Ezzel a személyiséggel két dolgot csinálhatna az ország gazdája: 1, Heti 1 alkalommal egy általa meghatározott árut általa meghatározott időben (amikor megnyomja a gombot, nem időzítve) visszahívhat a piacról, az áru elvesztésének kockázata nélkül. Ezzel a figyelmetlenségből rossz áron kitett áruk megmenthetők, valamint ad némi plusz stratégiai elemet is. 2, Az egyes piacra kitett áruit 3 (5? mindegy, valami korlátozott számú) alkalommal visszaérkezés (és ezzel az elvesztés kockázata) nélkül a piacon tarthatja újabb 24 óráig. Ezzel áthidalható egy átmeneti árcsökkenés, és minimalizálható a saját piaci vesztesége. Ez a személyiség azoknak lenne hasznos, akik a piac manipulálásával akarnak pénzt termelni; akik piacra termelnek, és kényesen érintik őket az időszakos árváltozások. Amit NEM ad: nem kell ettől kevesebbszer foglalkozni a piaccal, mivel minden áru ugyanúgy 24 óráig van kint, mint bárki másnál. Ha tovább szeretné kint hagyni, akkor azt manuálisan meg kell hosszabbítani. Ettől nem kell kevesebbszer ránézni az országra, csak jobban iztosítható, hogy 3-5 (?) nap alatt megveszik az árukat, mint egy nap alatt. A meghosszabbítás gombot csak az utolsó 3 órában lehetne megnyomni, amikor már sejthető, hogy az árut nem sikerül eladni időben. |
Lehetne a neve kufár, kofa csak ne kereskedő 2
|
Quote:
|
A mostani Kereskedő legyen Bankár, az sokkal jobban illene rá, és az új személyiség lehetne kereskedő.
|
Quote:
|
Quote:
ork Kofa :) akkor lehetne a neve Bróker is, mert manipulálja a piacot :) |
Quote:
Akkor csak a 3-at javaslom, mert 5nel szinte egesz heten kinn lehetne tartani a cuccot...:) Kiegesziteskent javasolnek napi+1 piacra lepesi lehetoseget. (nem vipeseknek 4, vipeseknek 6 osszesen). De lehet ez mar tul durva, ezt beszeljuk at... :) Hiszen ez hadisoknak is nagyon jo lenne, nem csak kereskedoknek.... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Kicsit leirnad vilagosabban? :) |
Seregre ugye nem vonatkozik ?! vagy igen ?
|
Quote:
|
Quote:
|
a bankosokra inkább bankár személyiség illik, és amit Ati most felvázoltál az kereskedő:D
|
Quote:
Nem az volt az állásfoglalás,hogy a piac nem raktár? |
Quote:
Raktárrá továbbra sem alakítja a piacot, hiszen csak plusz időt ad arra, hogy mások azt megvásárolhassák. Nem tarthatod ott áz árut örökké, ha nagyon irreális áron tetted ki, akkor úgyis elviszi a rablóbanda. Ezért a korlát, hogy csak X alkalommal hosszabbíthatsz rajta. |
picit elgondolkodtam rajta
ezzel a modszerrel lazán le lehet nyomni a nyersi árakat pl, egyes csopikba:D Amugy arra kivi lennék hogy mennyi lenne az az x alkalom?? olyat el tudok képzelni hogy pl - 2 fajta katonai egység - 3 fajta teki - 4 fajta nyersi és mondjuk az x alkalom mondjuk legyen 3, én döntöm el hogy mire használom el a 3 lehetőséget |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
hetente 3 és ennyi az össz. oszd be:p hogy mire akarod
|
Naponta kéne egy lehetőség összesen egy tételre, vagy piac fajtánként egy tételre. A piacra lépések számát pedig meg lehetne növelni szintén naponta eggyel, ahogy Remy írta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ne csak önmagában nézzük, hogy ez mire jó, hanem úgy is, hogy más bónusz elől elvesz egy helyet. |
Quote:
vagy ha már nem léphetek piacra, akkor is megoldható lenne? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
kezd tetszeni az ötlet:D
mivel a hod stratégiai játék ha jol tudom (remélem jol tudom:D), 1 piacot levesz hetente mondjuk 4x hosszabithatsz összesen, mindegy mit tehát agyalni kénne ezerrel hetente hogy most melyikre használjam el a 4 lehetöséget egy kis agyteszt lehetne, ugyis már a helytartó szinte már helyettünk megnyomja a játék megnyerési gombot |
Quote:
Nem az a cél, hogy olyan személyiséget csináljunk, ami semmire nem jó, hanem olyat, amiért igenis megéri beáldozni azt a 7x5%-ot, vagy a körönkénti többszázezer aranyat, esetleg a többit. |
azért ha 3 órával a lejárat előtt bármikor meghosszabítható, akkor igenis áldozhat rá az ember egy piacbelépést... főleg, ha még +1 belépést is kapunk mellé... :) igazából nekem ez (+1 piacbelépés) a legszimpatikusabb benne, illetve, hogy ha valaki lenyomta az árat, én meg kiraktam pár százezer valamit, akkor azt visszahívhatom...
viszont megnövelhetnénk a visszahívás számát is, majdnem annyira, mint a meghosszabításét, és ez is lehetne belépésköteles... (valamint megfelelő reklám, tájékoztatás hiányában nem bolygatnám meg az eddigi személyiségelnevezéseket... értem ez alatt, hogy valaki belép, és azt látja, hogy nem kereskedő a személyisége, és súgót meg nem olvas, akkor Atinak nem kevés munkája lesz az erre irányuló levelek türelmes, kedves hangnemben történő megválaszolásával... én biztos kijönnék a sodromból... :D ) |
Amúgy a piacról visszahívós dolog nem lenne túlságosan erős dolog A-ban, főleg a nagy oriknak? Ugyan nem vagyok járatos az A-s harcmodorban, de nagy oriknál a maximális pénz folyamatos problémát jelent seregvásárláskor. Így viszont egy pénzzel teli klán egyszerre visszahívhatná az összes lovát, amivel általában nehéz lenne egyszerre föltölteni az orikat, vagy sok kajába kerülne addig etetni az összeset (amíg mindenkinek hazaér a megfelelő mennyiségű lova), és utána maradna még egy rakás pénzük védekezésre is.
Bár az is lehet, hogy kicsit felpezsdítené az A-t, ami annyira talán nem is probléma. Szóljatok, ha valami hatalmas hülyeséget írtam :D |
All times are GMT +1. The time now is 08:48. |