Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: Kereskedő #2 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3870)

Ati 10-29-2009 11:03

Új személyiség: Kereskedő #2

A "Kereskedő" név sajnos foglalt, pedig erre a javaslatra ez illene legjobban... Kereskedő, mint a piac manipulátora.

Ezzel a személyiséggel két dolgot csinálhatna az ország gazdája:

1, Heti 1 alkalommal egy általa meghatározott árut általa meghatározott időben (amikor megnyomja a gombot, nem időzítve) visszahívhat a piacról, az áru elvesztésének kockázata nélkül. Ezzel a figyelmetlenségből rossz áron kitett áruk megmenthetők, valamint ad némi plusz stratégiai elemet is.

2, Az egyes piacra kitett áruit 3 (5? mindegy, valami korlátozott számú) alkalommal visszaérkezés (és ezzel az elvesztés kockázata) nélkül a piacon tarthatja újabb 24 óráig. Ezzel áthidalható egy átmeneti árcsökkenés, és minimalizálható a saját piaci vesztesége.

Ez a személyiség azoknak lenne hasznos, akik a piac manipulálásával akarnak pénzt termelni; akik piacra termelnek, és kényesen érintik őket az időszakos árváltozások.

Amit NEM ad: nem kell ettől kevesebbszer foglalkozni a piaccal, mivel minden áru ugyanúgy 24 óráig van kint, mint bárki másnál. Ha tovább szeretné kint hagyni, akkor azt manuálisan meg kell hosszabbítani. Ettől nem kell kevesebbszer ránézni az országra, csak jobban iztosítható, hogy 3-5 (?) nap alatt megveszik az árukat, mint egy nap alatt.

A meghosszabbítás gombot csak az utolsó 3 órában lehetne megnyomni, amikor már sejthető, hogy az árut nem sikerül eladni időben.

Serg 10-29-2009 11:08

Lehetne a neve kufár, kofa csak ne kereskedő 2

Ati 10-29-2009 11:17

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226795)

Persze, hogy nem ilyen néven futna, csak most nem álltam neki még ezen is agyalgatni. :)

Reaktor 10-29-2009 11:36

A mostani Kereskedő legyen Bankár, az sokkal jobban illene rá, és az új személyiség lehetne kereskedő.

Pool 10-29-2009 11:58

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 226801)
A mostani Kereskedő legyen Bankár, az sokkal jobban illene rá, és az új személyiség lehetne kereskedő.

Ez zavaró lehetne sztem...

Pool 10-29-2009 11:59

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226795)

inkább Kufár, mint Kofa az olyan öregasszonyos...
ork Kofa :)

akkor lehetne a neve Bróker is, mert manipulálja a piacot :)

Remedy 10-29-2009 12:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226790)
A "Kereskedő" név sajnos foglalt, pedig erre a javaslatra ez illene legjobban... Kereskedő, mint a piac manipulátora.

Ezzel a személyiséggel két dolgot csinálhatna az ország gazdája:

1, Heti 1 alkalommal egy általa meghatározott árut általa meghatározott időben (amikor megnyomja a gombot, nem időzítve) visszahívhat a piacról, az áru elvesztésének kockázata nélkül. Ezzel a figyelmetlenségből rossz áron kitett áruk megmenthetők, valamint ad némi plusz stratégiai elemet is.

2, Az egyes piacra kitett áruit 3 (5? mindegy, valami korlátozott számú) alkalommal visszaérkezés (és ezzel az elvesztés kockázata) nélkül a piacon tarthatja újabb 24 óráig. Ezzel áthidalható egy átmeneti árcsökkenés, és minimalizálható a saját piaci vesztesége.

A 2-es szinten hetente?

Akkor csak a 3-at javaslom, mert 5nel szinte egesz heten kinn lehetne tartani a cuccot...:)

Kiegesziteskent javasolnek napi+1 piacra lepesi lehetoseget. (nem vipeseknek 4, vipeseknek 6 osszesen). De lehet ez mar tul durva, ezt beszeljuk at... :)
Hiszen ez hadisoknak is nagyon jo lenne, nem csak kereskedoknek.... :)

Pool 10-29-2009 12:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226825)
A 2-es szinten hetente?

Akkor csak a 3-at javaslom, mert 5nel szinte egesz heten kinn lehetne tartani a cuccot...:)

Kiegesziteskent javasolnek napi+1 piacra lepesi lehetoseget. (nem vipeseknek 4, vipeseknek 6 osszesen). De lehet ez mar tul durva, ezt beszeljuk at... :)

gyorsban elférne a 6 piac

Serg 10-29-2009 14:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226825)
A 2-es szinten hetente?

Remy itt egyfajta áruról van szó nem mindről tehát ok kint tartod a gabonát,de a többit már nem szal nem durva az öt inkább azon is agyalni kell mikor használd fel

Ati 10-29-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226847)
Remy itt egyfajta áruról van szó nem mindről tehát ok kint tartod a gabonát,de a többit már nem szal nem durva az öt inkább azon is agyalni kell mikor használd fel

Nem egyről, mindről. Az egy az a visszavonásra vonatkozik, egyetlen, általad kiválasztott árut heti egyszer visszavonhatsz, ha akarsz. A többit azt tetszés szerint kint tarthatod X plusz alkalommal, mielőtt visszaérne.

Remedy 10-29-2009 14:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226848)
Nem egyről, mindről. Az egy az a visszavonásra vonatkozik, egyetlen, általad kiválasztott árut heti egyszer visszavonhatsz, ha akarsz. A többit azt tetszés szerint kint tarthatod X plusz alkalommal, mielőtt visszaérne.

Azt akarod mondani, hogy 5 alkalmam van egy heten a lakastekit, a mezotekit, a gabonat, stb, szal minden arut "meghosszabitani"? Es ha tobb tetelben vannak kinn?

Kicsit leirnad vilagosabban? :)

Dragi 10-29-2009 14:15

Seregre ugye nem vonatkozik ?! vagy igen ?

Ati 10-29-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226850)
Azt akarod mondani, hogy 5 alkalmam van egy heten a lakastekit, a mezotekit, a gabonat, stb, szal minden arut "meghosszabitani"? Es ha tobb tetelben vannak kinn?

Kicsit leirnad vilagosabban? :)

Per tétel. Amikor már visszajövőben van, és kevesebb mint 3 óra van hátra, akkor megjelenik egy gomb, amivel a kintlétét meghosszíbbathatod 24 órával. Ezt tételenként maximum X alkalommal lehet megcsinálni, ha ezt felhasználtad, akkor mindenképp visszajön az áru, amit vagy visszakapsz, vagy nem, mert a rablóbanda elvitte.

Ati 10-29-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 226851)
Seregre ugye nem vonatkozik ?! vagy igen ?

Minden piaci árura.

richardka 10-29-2009 14:38

a bankosokra inkább bankár személyiség illik, és amit Ati most felvázoltál az kereskedő:D

Tsobi 10-29-2009 14:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226852)
Per tétel. Amikor már visszajövőben van, és kevesebb mint 3 óra van hátra, akkor megjelenik egy gomb, amivel a kintlétét meghosszíbbathatod 24 órával. Ezt tételenként maximum X alkalommal lehet megcsinálni, ha ezt felhasználtad, akkor mindenképp visszajön az áru, amit vagy visszakapsz, vagy nem, mert a rablóbanda elvitte.

Magyarán ha hosszabbítottad 5x,visszajön,kirakod,akkor megint hosszabbíthatod 5x?
Nem az volt az állásfoglalás,hogy a piac nem raktár?

Ati 10-29-2009 14:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 226859)
Magyarán ha hosszabbítottad 5x,visszajön,kirakod,akkor megint hosszabbíthatod 5x?
Nem az volt az állásfoglalás,hogy a piac nem raktár?

A különböző való-életbeli tényezők (iskolakezdés, iskolavég, karácsony, egyéb rövidebb-hosszabb szünetek) nagyban befolyásolni tudják a piaci árakat. Ezekre persze fel lehet készülni, de sokszor jelentkező probléma ez, hogy az árak ilyen irányú hirtelen megváltozása hatalmas veszteségeket okoz. Ezért biiztos vagyok benne, hogy egy létező problémára ez megoldást jelent.

Raktárrá továbbra sem alakítja a piacot, hiszen csak plusz időt ad arra, hogy mások azt megvásárolhassák. Nem tarthatod ott áz árut örökké, ha nagyon irreális áron tetted ki, akkor úgyis elviszi a rablóbanda. Ezért a korlát, hogy csak X alkalommal hosszabbíthatsz rajta.

richardka 10-29-2009 14:53

picit elgondolkodtam rajta

ezzel a modszerrel lazán le lehet nyomni a nyersi árakat pl, egyes csopikba:D

Amugy arra kivi lennék hogy mennyi lenne az az x alkalom??

olyat el tudok képzelni hogy pl
- 2 fajta katonai egység
- 3 fajta teki
- 4 fajta nyersi

és mondjuk az x alkalom mondjuk legyen 3, én döntöm el hogy mire használom el a 3 lehetőséget

Remedy 10-29-2009 15:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226852)

Tehat van mondjuk 5x10k gabonam a piacon. Megjelenik egy gomb, kirakom. 1 nap mulva megint, aztan megint. Elfogyott a lehetosegem, hazajon, kirakom es megint lesz 5 ilyen lehetosegem? Es ez vonatkozik minden egyes tetelre, ami a piacon van?

Ati 10-29-2009 15:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226874)
Tehat van mondjuk 5x10k gabonam a piacon. Megjelenik egy gomb, kirakom. 1 nap mulva megint, aztan megint. Elfogyott a lehetosegem, hazajon, kirakom es megint lesz 5 ilyen lehetosegem? Es ez vonatkozik minden egyes tetelre, ami a piacon van?

Igen .

Serg 10-29-2009 15:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226877)
Igen .

Akkor sok az 5 lehetőség nagyon

Remedy 10-29-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226886)
Akkor sok az 5 lehetőség nagyon

Szerintem is. 1-re szavazok. :)

Von 10-29-2009 15:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226887)
Szerintem is. 1-re szavazok. :)

Én is. Egyébként felmerült bennem, hogy mondjuk mennyien használnák arra, hogy a tartaléktekiket kinn tartsák a piacon, ezáltal a tartalék lophatatlanná válna a nem gnómok esetében is. Ha 5 lenne, egész héten kinn lehetne a tekit tartani, és igazából pont nem a piaci műveletekben védene, hanem végtére is inkább a lopások ellen. (ha jól értelmezem a felvetést)

richardka 10-29-2009 15:51

hetente 3 és ennyi az össz. oszd be:p hogy mire akarod

tdomo 10-29-2009 16:27

Naponta kéne egy lehetőség összesen egy tételre, vagy piac fajtánként egy tételre. A piacra lépések számát pedig meg lehetne növelni szintén naponta eggyel, ahogy Remy írta.

none 10-30-2009 11:43

Quote:

Originally Posted by Von (Post 226891)
Én is. Egyébként felmerült bennem, hogy mondjuk mennyien használnák arra, hogy a tartaléktekiket kinn tartsák a piacon, ezáltal a tartalék lophatatlanná válna a nem gnómok esetében is. Ha 5 lenne, egész héten kinn lehetne a tekit tartani, és igazából pont nem a piaci műveletekben védene, hanem végtére is inkább a lopások ellen. (ha jól értelmezem a felvetést)

most is lophatatlan ha folyamatossan kiteszed.. mivel ezt is csak pár órával az előtt lehetne meghoszabbítani mielőtt hazajönne, nem látok nagy különbséget..:)

Von 10-30-2009 11:46

Quote:

Originally Posted by none (Post 227088)
most is lophatatlan ha folyamatossan kiteszed.. mivel ezt is csak pár órával az előtt lehetne meghoszabbítani mielőtt hazajönne, nem látok nagy különbséget..:)

Persze, ízlések és pofonok kérdése, ha hajnal 2kor nem kell felkelni érte, vagy nem kockáztatod meg, hogy reggelig lelophatnak-e, hanem már 11kor meg tudod hosszabítani. És ezt mondjuk heti 5ször, és mindig meg tudod csinálni 11kor, mert 3 órával a lejárat előtt már meg lehet nyomni.

Remedy 10-30-2009 11:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 227088)

Ha nem vagy eleg gyors, hogy rogton kv elejen kirakd, akkor lophato, ha figyel az ellen, es nem gnom vagy. Mig ha haza se jon, ez igen nehezkes... :)

Ati 10-30-2009 11:54

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227090)
Persze, ízlések és pofonok kérdése, ha hajnal 2kor nem kell felkelni érte, vagy nem kockáztatod meg, hogy reggelig lelophatnak-e, hanem már 11kor meg tudod hosszabítani. És ezt mondjuk heti 5ször, és mindig meg tudod csinálni 11kor, mert 3 órával a lejárat előtt már meg lehet nyomni.

Mindez cserébe azért, hogy se hadi bónsza nincs, sem smemi más bónusza nincs.

Ne csak önmagában nézzük, hogy ez mire jó, hanem úgy is, hogy más bónusz elől elvesz egy helyet.

none 10-30-2009 11:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226790)
..
..

ehhez nem kell a piacra lépnie, azaz nem vesz le 1 alkalmat se?
vagy ha már nem léphetek piacra, akkor is megoldható lenne?

Remedy 10-30-2009 11:58

Quote:

Originally Posted by none (Post 227096)

Ez jogos! Lehet bele kellene gondolni, hogy levonjon-e egy piacot...

Von 10-30-2009 11:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227093)
Mindez cserébe azért, hogy se hadi bónsza nincs, sem smemi más bónusza nincs.

Ne csak önmagában nézzük, hogy ez mire jó, hanem úgy is, hogy más bónusz elől elvesz egy helyet.

Persze, én csak arra akartam figyelmet irányítani, hogy így is lehetne használni, de azt nem mondtam, hogy ez jó vagy rossz lenne :)

Ati 10-30-2009 12:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 227096)

Ez jó kérdés, ezen még nem gondolkoztam. Szerintem egy köztes megoldás az igazi: MOST el kell menned a piacra megmondani, hogy tartsák még ott az árut, ezért MOST nyitva kell lennie a piacnak, amikor megnyomod a gombot. Ha már nincs több piacod, akkor nem hosszabbíthatsz.

Tsobi 10-30-2009 12:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227107)
Ez jó kérdés, ezen még nem gondolkoztam. Szerintem egy köztes megoldás az igazi: MOST el kell menned a piacra megmondani, hogy tartsák még ott az árut, ezért MOST nyitva kell lennie a piacnak, amikor megnyomod a gombot. Ha már nincs több piacod, akkor nem hosszabbíthatsz.

Magyarán nem kerül piaclalépésbe,de ha nincs több belőle,akkor nem hosszabbíthatod meg?

Ati 10-30-2009 12:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227110)
Magyarán nem kerül piaclalépésbe,de ha nincs több belőle,akkor nem hosszabbíthatod meg?

Nyitott piac kell a hosszabbításhoz. Tehát kerül piacbelépőbe, de ha épp nyitva van (3 órával a visszaérkezés előtt valamikor), akkor azt használhatod.

Tsobi 10-30-2009 12:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 227112)
Nyitott piac kell a hosszabbításhoz. Tehát kerül piacbelépőbe, de ha épp nyitva van (3 órával a visszaérkezés előtt valamikor), akkor azt használhatod.

Ebben a formában már támogatható :)

richardka 10-30-2009 18:44

kezd tetszeni az ötlet:D

mivel a hod stratégiai játék ha jol tudom (remélem jol tudom:D),

1 piacot levesz
hetente mondjuk 4x hosszabithatsz összesen, mindegy mit

tehát agyalni kénne ezerrel hetente hogy most melyikre használjam el a 4 lehetöséget

egy kis agyteszt lehetne, ugyis már a helytartó szinte már helyettünk megnyomja a játék megnyerési gombot

Ati 10-30-2009 19:12

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 227153)
tehát agyalni kénne ezerrel hetente hogy most melyikre használjam el a 4 lehetöséget

Mindegyikre.

Nem az a cél, hogy olyan személyiséget csináljunk, ami semmire nem jó, hanem olyat, amiért igenis megéri beáldozni azt a 7x5%-ot, vagy a körönkénti többszázezer aranyat, esetleg a többit.

Dynosaur 10-30-2009 20:19

azért ha 3 órával a lejárat előtt bármikor meghosszabítható, akkor igenis áldozhat rá az ember egy piacbelépést... főleg, ha még +1 belépést is kapunk mellé... :) igazából nekem ez (+1 piacbelépés) a legszimpatikusabb benne, illetve, hogy ha valaki lenyomta az árat, én meg kiraktam pár százezer valamit, akkor azt visszahívhatom...

viszont megnövelhetnénk a visszahívás számát is, majdnem annyira, mint a meghosszabításét, és ez is lehetne belépésköteles...

(valamint megfelelő reklám, tájékoztatás hiányában nem bolygatnám meg az eddigi személyiségelnevezéseket... értem ez alatt, hogy valaki belép, és azt látja, hogy nem kereskedő a személyisége, és súgót meg nem olvas, akkor Atinak nem kevés munkája lesz az erre irányuló levelek türelmes, kedves hangnemben történő megválaszolásával... én biztos kijönnék a sodromból... :D )

Andrew 11-01-2009 17:46

Amúgy a piacról visszahívós dolog nem lenne túlságosan erős dolog A-ban, főleg a nagy oriknak? Ugyan nem vagyok járatos az A-s harcmodorban, de nagy oriknál a maximális pénz folyamatos problémát jelent seregvásárláskor. Így viszont egy pénzzel teli klán egyszerre visszahívhatná az összes lovát, amivel általában nehéz lenne egyszerre föltölteni az orikat, vagy sok kajába kerülne addig etetni az összeset (amíg mindenkinek hazaér a megfelelő mennyiségű lova), és utána maradna még egy rakás pénzük védekezésre is.
Bár az is lehet, hogy kicsit felpezsdítené az A-t, ami annyira talán nem is probléma.
Szóljatok, ha valami hatalmas hülyeséget írtam :D

All times are GMT +1. The time now is 08:48.