Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Nyersanyag visszaszerzese bontasnal (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=387)

Mike zoostorm 04-08-2006 20:12

Nyersanyag visszaszerzese bontasnal

Sziasztok:)

A kovetkezo felvetesem lenne....
Ha lebontasz epuletet akkor kapj vissza valamennyi nyersanyagot.
Tobb fele opcio is lenne erre, de eloszor az erdekelne hogy kinek mi a velemenye...
Bennem eddig ezek a lehetosegek merultek fel:
1. Bontasnal 3 lehetoseged lenne,
A. Mint az eddigiekben volt azonnal lebontod az epuletet, de nem kapsz nyersit vissza.
B. Normal bontas, 18 koros (mint az epites) es visszakapsz 90% nyi cuccot az epuletbol.
C. Gyors bontas, 9 koros (mint a gyors epites) es visszakapod 45% at a nyersinek

2. Bontasnal te hataroznad meg hogy hany kor alatt akarod lebontani az epuletet, mennyi idot szansz ra. Minden kor utan kapnal 5% nyi cuccot vissza, amint befejezted a bontast.

A szamadatokkal persze lehetne jatszogatni, most nem ez a resze a legfontosabb...

Ami meg felotlot bennem a tema leven, a pusztitas utan a romok "feltakaritasa". Ami vegulis csak annyi lenne , hogy fizetned kene X osszeget, es 1 kor mulva a lerombolt epulet/ek bol kinyersz 5-10% nyersit.
Mivel fizetni kene erte , nem hinnem hogy mennenek a hobbybol valo pusztitasok gyenge orikon, aztan meg a szovi tolisa lehuzza a nyersiket az illetoket.Te donthetned el hogy akarsz e ezzel elni vagy nem.Amint kivalasztod valamelyik opciot, az utan nyilvanulna uresnek , tehat addig nem epithetsz ra ujat.

Ugy gondolom ezzel a gyengebb orik lennenek tamogatva, de erdeklodve varom milyen lehetosegeket lattok a kihasznalasara...
Varom mindenki velemenyet:)
Koszi

Láma 04-08-2006 20:21

Egyszer írtam levlistára ilyet, de Ati azonnal elvetete:)

Senki 04-08-2006 20:34

Nem tudom. szerintem reális.... bár jobb lenne hogyha bontásnál abból választasz hogy szétverik a házat, és azonnal építhető a terület, de nincs nyersi visszatérítés, vagy 9 körös, mint a gyors építés.. (orknál 7kör akkor) és 50% körül jön vissza a nyersi... ezzel úgyis csak azok tökölnek ahol nincs nyersi eyáltalán szinte a piacon vagy nagyon drága... :)

Mike zoostorm 04-08-2006 20:37

Quote:

Originally Posted by Senki
Nem tudom. szerintem reális.... bár jobb lenne hogyha bontásnál abból választasz hogy szétverik a házat, és azonnal építhető a terület, de nincs nyersi visszatérítés, vagy 9 körös, mint a gyors építés.. (orknál 7kör akkor) és 50% körül jön vissza a nyersi... ezzel úgyis csak azok tökölnek ahol nincs nyersi eyáltalán szinte a piacon vagy nagyon drága... :)

Senki: Tehat akkor te csak ket valasztasi lehetoseget akarnal?
A harmadik (normal bontas 18 kor, sok nyersi) miert nem lenne jo?
En is arra gondoltam , hogy akinek nincsen tobb milliardja az nem nagyon tud vasarolni a piacon, ezeknek jo lenne ez a kis segitseg...

Senki 04-08-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Senki: Tehat akkor te csak ket valasztasi lehetoseget akarnal?
A harmadik (normal bontas 18 kor, sok nyersi) miert nem lenne jo?
En is arra gondoltam , hogy akinek nincsen tobb milliardja az nem nagyon tud vasarolni a piacon, ezeknek jo lenne ez a kis segitseg...

túl maszatolós dolog... meg hogy lehet egy épületet úgy szétszedni hogy minden felhasználható klegyen? :D a valóságban pl csak a követ/téglát lehet kinyerni, fát korlátozottan a többit felejtsd el... (mondjuk a hódnak nem kellene nagy realitást adni... szal ezt hanyagolhatjuk is :D így sem a realitásról szól :D )

Mike zoostorm 04-08-2006 20:51

Quote:

túl maszatolós dolog... meg hogy lehet egy épületet úgy szétszedni hogy minden felhasználható klegyen? :D a valóságban pl csak a követ/téglát lehet kinyerni, fát korlátozottan a többit felejtsd el... (mondjuk a hódnak nem kellene nagy realitást adni... szal ezt hanyagolhatjuk is :D így sem a realitásról szól :D )

Ezert irtam az meg az elejen hogy a szamadatokkal el lehet meg jatszni, finomitani oket...
Pl. lehetne 9 koros bontasnal 25%
18 korosnel jarna csak az 50%...

vagy valami ilyesmi... en azert beraknam azt is...

Steve 04-08-2006 21:06

Sztem ez már túlbonyolítás...
Szerintem! De csak azért mert 70oriba ezt végigjáccani minden nap...:eek:

Mike zoostorm 04-08-2006 21:11

Quote:

Originally Posted by Steve
Sztem ez már túlbonyolítás...
Szerintem! De csak azért mert 70oriba ezt végigjáccani minden nap...:eek:

Ez nem lenne kotelezo jellegu Steve... Ha nem akarod , ha tul sok orid van akkor ne csinald...de vannak olyanok akiknek csak 1 , max 2 orijuk van, es jol jonne ez a lehetoseg.

laziga 04-09-2006 09:03

szerintem is igy jó a sima bontás 0 nyers 9körös 50%nyers vissza 18körös 90%nyers vissza és nem kell faji megkülönböztetés :P

Mike zoostorm 04-09-2006 11:54

Quote:

Originally Posted by laziga
szerintem is igy jó a sima bontás 0 nyers 9körös 50%nyers vissza 18körös 90%nyers vissza és nem kell faji megkülönböztetés :P

Azert az ork ha mar gyorsabban epit akkor gyorsabban is bonthasson...:p

Senki 04-09-2006 13:12

Quote:

Azert az ork ha mar gyorsabban epit akkor gyorsabban is bonthasson...:p

hát jaja.... na meg az orkok milyen szívesen bontanak... kérdezz meg akár egy közkatonát :D

Steve 04-09-2006 13:19

Yohogy gyorsan bontják, képzeld azt a bűzt ami egy ork házból jön azt ki kell szabadítani:D

Synkel 04-09-2006 18:17

Tetszik, hogy hosszabb idejű bontással vissza lehessen nyerni nyersanyagot az épületekből, bár azért jó lenne utánajárni, milyen hatással lenne ez a piacra? Meg felvetődik egy másik dolog is: a bontás alatt lévő épületek egy kategóriában kéne legyenek az építés alatt állókkal, azaz bontás alatt lévő területet nem lehet foglalással elvenni a tulajtól. Ennek azért elég durva következményei lennének, főleg hogy a bontás végeztével relatíve kevés plusz nyersanyagból újjáépíthető az ország.

Senki 04-09-2006 20:35

Quote:

Originally Posted by Synkel
Meg felvetődik egy másik dolog is: a bontás alatt lévő épületek egy kategóriában kéne legyenek az építés alatt állókkal, azaz bontás alatt lévő területet nem lehet foglalással elvenni a tulajtól. Ennek azért elég durva következményei lennének, főleg hogy a bontás végeztével relatíve kevés plusz nyersanyagból újjáépíthető az ország.

aki megengedheti magának hogy 0-ra bontson, az ezt már így is megteszi, szal mindegy, nem? :D

Westie 04-09-2006 21:10

Hát nem tudom, én így is dühöngök, mikor alám akarnak bontani, de legalább eddig az vigasztalt, h neki is drága :D
Megfosztanátok ettől az örömtől? :p

Senki 04-09-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Westie
Hát nem tudom, én így is dühöngök, mikor alám akarnak bontani, de legalább eddig az vigasztalt, h neki is drága :D
Megfosztanátok ettől az örömtől? :p

de így neked se lesz dárga :D

Tacsiazuma 04-09-2006 22:07

Háát, az Én orimban már olyan régóta megvannak az épületek, szal sok épületet műemléknek nyílvánítottak, szal bontás nuku..:)

Synkel 04-09-2006 22:49

Quote:

aki megengedheti magának hogy 0-ra bontson, az ezt már így is megteszi, szal mindegy, nem? :D

Nem mindegy:) Most még kevesen engedhetik meg maguknak, ha olcsóvá tesszük, sokan fogják. Vacak lenne, hogy támadok valakit, erre szép kényelmeen elbont, aztán újraépít, én meg várok türelmesen, hogy újra üthessem:) Nem mindegy mennyi pénz kell hozzá...

Mike zoostorm 04-10-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Synkel
Nem mindegy:) Most még kevesen engedhetik meg maguknak, ha olcsóvá tesszük, sokan fogják. Vacak lenne, hogy támadok valakit, erre szép kényelmeen elbont, aztán újraépít, én meg várok türelmesen, hogy újra üthessem:) Nem mindegy mennyi pénz kell hozzá...

Ezt ki lehetne kuszobolni... megintcsak par finomitas kene...
Ha azonnal bontasz akkor az erteked, az ugye 15 tel csokken.
ha gyorsban vagy lassuban bontanal akkor csak 9 el csokkenne, (epites alatt alo hekinek szamitana) es amint lebontodottm, akkor lenne a 15 pontos csokkentes. ha valakit tamadsz nem mind1 hogy 10 epuletet bont le vagy 20 at gyorsban hogy kapjon vissza cuccot..

Senki 04-10-2006 20:47

Quote:

ha valakit tamadsz nem mind1 hogy 10 epuletet bont le vagy 20 at gyorsban hogy kapjon vissza cuccot..

azért bont hogy épülés alatt áljon a földje. ebből nem lehet foglalni. ha 400 hekin 400 épületed épül és semmid sincs akor beverhetnek 32 sereggel is egy kör alatt, akkor is 0 földet visznek el majd mert nincs olyan épületed amit elvihetnének, mert mind épül :D ez a baj :D

Életfa#2 04-10-2006 20:55

Anno, mikor gondolkodtam a bontásból nyersi visszanyerésére, arra lyukadtam ki, hogy ez nem nőhet a területtel együtt. Tippem szerint a visszanyerhető nyersi mennyisége a 200 hekis orikban jellemző igény mértékének a fele lehet, azzal a kitétellel, hogy emiatt az 100 heki alatt már nem csökkenhet tovább. Így, 1000+ heki esetenén, egy ház felépítése 350 fa +agyag, lebontáskor azonban csak ennek tizedét, 35-35 egységet kap vissza a tulaj! Így akár azonnali is lehet, sőt, ajánlott. Más megoldás nem hiszem, hogy elfogadható...

Mike zoostorm 04-10-2006 20:59

Quote:

azért bont hogy épülés alatt áljon a földje. ebből nem lehet foglalni. ha 400 hekin 400 épületed épül és semmid sincs akor beverhetnek 32 sereggel is egy kör alatt, akkor is 0 földet visznek el majd mert nincs olyan épületed amit elvihetnének, mert mind épül :D ez a baj :D

ez azert egy eleg szelsoseges pelda nem Senki? Megerne 400 hekin teljesen visszabontani csak hogy ne vigyenek hekit? meg ha kapnal is vissza nyersit, akkor is koltseges lenne visszaepulni...ha meg valakik be akar verni 32 sereggel az megvarja mig visszaepulsz es akkor fog beverni... nem tom... ertem mit mondasz , de nem latom hogy sokan ezzel a trukkel kihasznalnak a "rendszert".

Mike zoostorm 04-10-2006 21:10

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Anno, mikor gondolkodtam a bontásból nyersi visszanyerésére, arra lyukadtam ki, hogy ez nem nőhet a területtel együtt. Tippem szerint a visszanyerhető nyersi mennyisége a 200 hekis orikban jellemző igény mértékének a fele lehet, azzal a kitétellel, hogy emiatt az 100 heki alatt már nem csökkenhet tovább. Így, 1000+ heki esetenén, egy ház felépítése 350 fa +agyag, lebontáskor azonban csak ennek tizedét, 35-35 egységet kap vissza a tulaj! Így akár azonnali is lehet, sőt, ajánlott. Más megoldás nem hiszem, hogy elfogadható...

mit szolnal ehhez?
gyors lassu
5 szint 40% 80%
4 szint 30% 60%
3 szint 20% 40%
2 szint 10% 20%
1 szint 5% 10%

vagy megintcsak a szazalekokkal lehetne jatszani meg piciket...de igy szintre beosztva nem lenne jo?

Senki 04-10-2006 21:21

Quote:

de nem latom hogy sokan ezzel a trukkel kihasznalnak a "rendszert".

hát még nem is sokan trükköznek... de feljebb igen, és ha olcsóbbá teszed, akkor pláne :D én úgy bontok hogy építek is be azonnal... így az országom feléből visznek földet csak és azt is felülről :D igaz ez az 1/A-s gyakorlat :p

Mike zoostorm 04-10-2006 21:23

Quote:

hát még nem is sokan trükköznek... de feljebb igen, és ha olcsóbbá teszed, akkor pláne :D én úgy bontok hogy építek is be azonnal... így az országom feléből visznek földet csak és azt is felülről :D igaz ez az 1/A-s gyakorlat :p

Akkor most asszem jobb ha hallgatok a tapasztlatabbakra...:))

All times are GMT +1. The time now is 04:17.