![]() |
Mennyire utálnál egy kísérleti időszakot?
Sziasztok!
Több olyan kényesebb téma is összegyűlt már a javaslatok között, ami boríthatja a játék mostanra kialakult egyensúlyi helyzetét. Mitől lesz egy téma kényes? Tényként kezelem, hogy a Hódítósok jelentős része nem szeret semmiféle változást, lásd, hogy még most is van, aki egy 5 évvel ezelőtti változást sem képes elfogadni. :) Ettől. :) Ami a játék megszokott menetét befolyásolja, mert stratégiai változtatásra kényszerít, az mind kényes. Ilyen téma például a fajok változtatása, ami alatt az élőhalottat, és a többi faj élőhalotthoz való viszonyát értem. Nincs "közös egyetértés" abban, hogy az élőhalottnak milyen irányt kellene felvennie, ezért itt csak a "nyúljunk hozzá, és nézzük milyen lesz" elv működik. Ilyen téma esetleges új személyiségek bevezetése is. Vajon választja valaki az újakat? Vajon eldob-e mást ezért cserébe? Vajon újraindul, vagy szintet lép, hogy újat válasszon? Stb. Alap félelmeim vannak ezekkel a témákkal kapcsolatban, mivel az egyértelmű módosítások (például egy elgépelés kijavítása) is egyesekben azt váltja ki, hogy "jajj, miért kellett ehhez hozzányúlni?!" (Pedig egy elgépelés javítása korántsem nevezhető radikális változásnak. :)) Ezért érdekelne -- csak úgy általánosságban --, hogy ki mit szólna egy olyan időszakhoz, amikor pontosan lehet tudni, hogy boruló stratégiák várhatók, amikor a szokásostól eltérő országfelépítéseket kell esetleg alkalmazni, amikor nem biztos, hogy az addigi számítások megállják a helyüket, amikor ugyanaz a faj akár többféleképpen is működhet pár hetes eltéréssel, egyszóval amikor borul minden. |
Quote:
|
Quote:
Én támogatom :) |
Érdekes lenne , hátha ki lehetne találni néhány jó dolgot is ami a későbbiekben be is kerülhetne.
|
Szerintem se nem jó, se nem rossz lenne. De mintha, létre lehetne ennek a tesztelésére hozni egy külön csoportot, ahol a módosított fajok, és személyiségek lennének, és ott tesztelni. Szerintem elég sokan jönnének. :)
|
Quote:
|
Elesben menne ez a kiserletezes, vagy kulon szerveren, vagy hogy? :)
Sokan nem orulnenek ha a kedvenc orszagukat par kiserlet miatt levernek, es x ev "munkaja" menne tonkre mert epp azt kiserletezzuk hogy pl az elf nem ved.... :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
En egy kicsit huzodozom az ilyentol, de felolem mehet.... :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Nem tudom megoldható-e... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem elég beteg hozzáállásnak tűnik, hogy csak mert ideiglenesen megváltozik valami, azért valaki befejezze végleg a játékot. Persze most magamból indulok ki. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Félre ne értsetek, nekem tetszik a felvetés, csak épp nem biztos, hogy a külső fórumos társadalmon kívül bárkinek is bejön ez, vagy mennyire éri váratlanul. |
Quote:
Akit érdekel az hozzá fog szólni ha nagyon érzékenyen érinti. |
Quote:
Tény, hogy az Internetet használók összetételéből adódóan más típusú játékok kerültek előtérbe, de ettől irányváltoztatásról a Hódító esetében nem beszélünk, és a mostani kérdés sem erre irányul, nincs szó ilyen jellegű változtatásokról. |
Az alapja az egésznek mindenképpen az kellene legyen, hogy privát menjen minden országnak, és egy online kérdőívet belinkelni oda, s azzal felmérni a dolgokat. Szerintem legalábbis...
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Mindenki a SAJÁT véleményét írja le a témáról, ne azt talágassuk, hogy mások vajon mit gondolnak róla! :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem az összes való életbeni demokrácia-működtetési tapasztalatom (amiből van több évnyi) arra mutat, hogy az emberek képesek a saját válaszukkal is inkonzisztensen viselkedni a változás után, azokról nem is beszélve, akiknek az orra alá van nyomva a kérdés, felfogják, de magasról tesznek rá, majd pedig hangosan sikoltozva tiltakoznak, mikor megváltozik az a dolog, amire a kérdés irányult. Ezért írtam, hogy nem működik sajna az az érv. Sajna nem lesz reprezentatív kicsit sem, és akkor sem lenne az, ha minden egyes játékos válaszolna rá. Persze ettől még meg kell lépni. |
Quote:
|
Alapvetően szeretek kísérletezni, tehát támogatok az ötletet. :) Mert sok minden az elméletben máshogy működik, mint a gyakorlatban... vagyis inkább a gyakorlat néha gyorsabban célravezető.
Viszont mindenképpen értesíteni kell a többieket is, hogy 2009.xx.xx -től xx.xx-ig tesztelés várható, és aki félti az országát az időben el tud menni szabadságra. |
Quote:
|
Ati!
Van arra vonatkozóan valami adat hogy jelenleg hány aktív ország van a hódban? |
Quote:
A dolog apropója, hogy több olyan téma is van, amik nagyon megtorpantak. Vannak érvek, ellenérvek, de senki nem látja azt át, hogy összessggében melyik lényeges stratégiai módosítás milyen globális hatást fog ki váltani néhány hónap távlatában. |
Quote:
|
Tetszik az ötlet, mert végre változni fognak azok a dolgok, amelyeknek érdemes változnia, és tényleg nincsen más lehetőség kideríteni, hogy egy adott változtatás milyen eredménnyel jár, minthogy egy tesztidőszak alatt kipróbáljuk.
|
Quote:
személyiség? hm.. és mi a stb? én nem akarom rávágni, hogy mehet, vagy sem.. kicsit mélyebben érdekelne miről is lenne szó pontossan.. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:08. |