![]() |
Furcsa foldosztas szovetsegeseknel
Sziasztok!
Irva volt, hogy ha furcsagot eszlelunk, jelezzuk a supporton, de gondoltam, elobb Veletek osztom meg, Nalatok van-e ilyen, vagy tudtok-e ra esszeru magyarazatot. Adott egy szovetseg, A, B, C, D. Mindegyiknel 25% a foldfoglalas, 5. szint, nincs senki 900 hektar kozeleben. A elindul ket sereggel tamadni, visz mindenkit. Ezek utan B is elindul tamadni, C-t, es D-t viszi tamadni. (A-t nem!) A elfoglal 17 es 16 hektart. B elfoglal 15 hektart. Ekkor szerintem ez kellene tortennie: A kap a sajat uteseibol: 5+4 hektart. B,C,D kap A uteseibol 4+4 hektart. B kap a sajat utesebol 9 hektart. C,D kap B utesebol 3 hektart. Ehelyett a kovetkezo tortent: A 16 hektaros utesebol A kapott 12(?!) hektart. B,C nem kapott semmit. D kapott 4 hektart. A 17 hektaros utesebol A kapott 9 hektart. B nem kapott semmit, C,D 4-4 hektart. B 15 hektaros utesebol B kapott 12 hektart. C semmit, D 3 hektart. C, akit mind3x vittek, osszesen 4 hektart kapott, B a vivo seregekbol semmit se kapott!!!! Ennek semmi, de semmi ertelme... :) Bemasolom: 2009-10-05 19:39:33 B (#) Sereged megérkezett X országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 15 hektár földet, ebből a következő 12 hektárt kaptad: 2009-10-05 19:39:33 B(#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-05 19:39:33 B(#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-05 19:39:33 A(#) Sereged megérkezett X országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 16 hektár földet, ebből a következő 12 hektárt kaptad: 2009-10-05 19:39:33 A(#) Sereged megérkezett X országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 17 hektár földet, ebből a következő 9 hektárt kaptad: 2009-10-05 19:39:33 C (#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-05 19:39:33 C (#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-05 19:39:33 C (#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 4 hektár föld: 2009-10-05 19:39:33 D (#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 3 hektár föld: 2009-10-05 19:39:33 D(#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 4 hektár föld: 2009-10-05 19:39:33 D (#) X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 4 hektár föld: Ps: remelem jol irtam.... |
De most mire keresel választ?
|
Quote:
|
Nem értetek 900 hektárra vagy a csopi max. hektárszámáig ? és esetleg azért nem enged több földet kapni ?
|
Quote:
Quote:
|
De szép rendezetten adta ki a csatákat a Hód. :p
Gondolom olyan finomságok minthogy vki kilépett éppen a szöviből, törölt, kitiltották stb, nem voltak. Bár kilépésnél gondolom megkapja, tiltásnál is, áthelyezésnél nem, törlésnél meg már talán logja sem lenne. De ha össze is jönne vmi megoldásféle, biztos megbukna azon hogy C két ugyanolyan csatában hol kap földet hol nem. Két éve fordult elő nálunk hasonló, csak nem földszerzésnél. A szövetséghez tartozó orik időnként mf-ként működtek pl karavánozásnál, fórumozásnál és újrázásnál. Időnként meg nem. Logika abban se volt túl sok, de legalább egy új verzió bevezetése után fordult elő nem sokkal. :) Jeleztük, kijavították. |
Csapo 2#.
4en ugyanugy, 1 sereg, fold mindenhol 25%. 2009-10-07 08:39:31 B(#) A X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-07 08:39:31 A(#) Sereged megérkezett X országához. A csata lezajlott, és sikerült bejutni az országba! Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 16 hektár földet, ebből a következő 12 hektárt kaptad: 2009-10-07 08:39:31 C(#) A X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. 2009-10-07 08:39:31 D(#) A X elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele. Részed a foglalásból 4 hektár föld: (Ezekszerint nem egyszeri problema...) |
Najo, kozben megtudtam a megoldast.
De azert sem arulom el. :D Mindenesetre hiba nincs a hoditoban, ez a normalis(?!) mukodes. :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Najo, vegulis minek titkolozni... :) Ha elered a fellepesi hatar 1.35-szoroset, akkor szovetsegesi segitsegkent mar nem kapsz foldet. Esetunkben ez 810 hektar volt. Igy magyarazhato az eredeti, es a masodik beiras is. Nyito postomban C epp azzal a 4 hekivel ment 810 fole. (813ra, emlekeim szerint). Azert volt, hogy egyszer kapott, es utana nem. D viszont meg mindig nincs 810 felett, ezert kapott most is... :) Hogy ez jo-e igy, az mar mas teszta, szerintem 900nak kellene lennie ennek a hatarnak, de vegulis mindegy. :) Ati azt mondta, nem meggyozheto ebben a temaban. Engem meg annyira nem zavar, csak furcsallom... :) |
Quote:
|
Quote:
De most ezen kar vitatkozni, eszembe nem jutott volna, hogy 810-nel lehet ilyen limit. Princnek meg fogalmam sincs, mi nem tetszik, inkabb oruljon, hogy leirtam... :P Igazabol utolag jutott tudomasomra, hogy ez egy (viszonylag) ujabb FAQ fileban is benne van, idezem: (Faq/maximumok): FAQ - Maximumok Bármekkora területre felmehetek, ha a fentieket figyelembe veszem? Nem. Normál csoportokban csak a fellépési maximum másfélszereséig növelheted országod területét. Legyen szó felfedezésről, vagy más országtól való területfoglalásról. Ha e fölött foglalsz mástól területet, akkor a területet ugyan elveszti a támadott ország, de Te nem kapod azt már meg. A további fejlődéshez ilyenkor szintlépés szükséges (amihez országod jelentős részét le kell bontanod, hiszen teljesen feleslegesen mentél a fellépési maximum fölé). Ha szövetségesed földfoglaló támadásába segítesz, akkor az így maximálisan szerezhető terület a fellépési maximum másfélszeresének 90%-a. Ha ezt barki tudta, beidezhette volna... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tevedesrol pedig meg inkabb nincs szo, hiszen nem allitottam semmit, kerdeztem, valasz nem jott. Ennyi... Ha Te pl ezt tudtad, igazan megemlithetted volna, es nem utolag, ugy konnyu... De persze biztos szamodra is a "900 kozeleben" volt felreertheto... Vegso sorban pedig, ez nem egy olyan dolog, hogy csak ugy megtalalod a sugoban, eleg eroteljesen keresni kell... :) Azt hiszem, egy kis segitokeszseg kellene Toled, nem az utolagos pikirt lenezes, es okoskodas... :) (Akkor meg meg is koszontem volna, de igy utolag azt sem feltetelezem, hogy ezt tudtad...) |
Quote:
Szerintem az a feltételezésem hogy ismered a súgót, egyáltalán nem lenézés. Ha azt feltételeztem volna h nem ismered, az a lenéző. Amit egyébként te 160 ember ill látogató esetében gondolsz (?), mert különben nem tudom mire fogod hogy nem szóltak. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
És valóban kár tovább ágállnod, sose tetszettek a hibás feladványok ill kérdések. Legutóbb Valezius írt ilyet, csak őnála legalább nem éreztem azt hogy nyugodt szívvel megismételné, merthogy az 'jó' volt. |
Látom Remynek nem kell, úgyhogy jöhet nekem a felfele kezecske, én úgyis gyűjtöm azokat! :D
(Nem kell komolyan venni, feszültségoldó beírás volt. :)) |
Quote:
Legnagyobb tisztelettel letojom, hogy Neked tetszik-e. En nem tudtam valamit, megkerdeztem a kulson, kiderult, es pont. Teljesen erdektelen szamomra, hogy ez Neked tetszik-e, avagy senem. :) Feladvanykent meg mondjuk fejtsd meg azt, hogy oldd meg ezt az egyenletet muveleti jelekkel es zarojelekkel : 8 8 8 8 8 8 8 8 = 1000. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(8 - 8) * 8 * 8 * 8 * 8 * 8 * 8 = 1 * 0 + 0 + 0 :p |
Quote:
(annyira nem nehez) |
Quote:
|
Quote:
Heuréka, legalább 8 percig tartott :-D |
Quote:
A kivonásokhoz nem kell zárójel, a 2 db 8*8 köré pedig kellene még egy :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1, Forgasd le a fesztivál alatt háromperces, Super 8-as filmedet 2, 2009. szept. 20. ... Lottó: Elvitték-e az 1,8 milliárdot? 3, Lövedék-kezdõsebesség : 1000 m/s, Lõtávolság : 15.300 m Azért jó, hogy nem ebből indulunk ki, a google sem jó mindenre. :) |
Quote:
az első nekem egyből a megoldás :o |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:13. |