Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Arány szamitás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3821)

rumec 10-01-2009 14:34

Arány szamitás

Azt szeretném kérdezni, hogy van számìtva a tp arány? Mob darabszámra, vagy az általa adott tapasztalati pontok után?

Ati 10-01-2009 14:35

Quote:

Originally Posted by rumec (Post 224319)
Azt szeretném kérdezni, hogy van számìtva a tp arány? Mob darabszámra, vagy az általa adott tapasztalati pontok után?

Darabszám alapján.

csabesz7 10-12-2009 17:30

Szerintem nem a legjobb ez az arányos dolog, mert rá van kényszeritve pl. egy 40-es kari arra, hogy csati lakókat, meg gilisztákat öljön, meg más kicsi mobokat, amit amúgy neki már megsem érné. Hozzá tenném így elveszi a mobokat a kicsi kariktól.
Valami más módot nem lehet találni erre, vagy egyszerűen kivenni ezt az arányt és mindenki ölné, ami neki szimpi. Mondjuk akkor lehet többféle mobot kellene még betenni a játékba?

rumec 10-14-2009 15:11

Képzeld mi lenne a Zsiványtanyán abban az esetben....

csabesz7 10-14-2009 16:42

Biztos meg lehetne oldani, hogy elférjen több kari is a zsiványoknál, ha arról lenne szó.

De így sem jó, hogy 2 milla tp kell a köv szinthez és elkezdesz százakárhány tp miatt a csatiban nyomulni és óránként 60-80k tp-t szerzel. Utána lehet számolni mennyi idő így a szintlépés. Mert ilyen arányos rendszer miatt, ha 50-60-as szintű lesz valaki annak is kell ölnie a számára nagyon kevés tp-t adó mobokat.

hondabarna 10-14-2009 17:35

Tényleg jó lenne valahogy megoldani, mert nappal a kis karaktereknek sem jó, ha mi a csatornában öljük előlük a mobokat.
Nekem még mindig nem jönnek be ezek az új zombik a skorpión sem. Nagyon sokáig tart 1-1 csata. 1 óra alatt kb annyi tp-t szedek összi, mint a csatiban hiába adnak 800 tp-t

Ati 10-14-2009 17:43

Quote:

Originally Posted by hondabarna (Post 225683)
Tényleg jó lenne valahogy megoldani, mert nappal a kis karaktereknek sem jó, ha mi a csatornában öljük előlük a mobokat.
Nekem még mindig nem jönnek be ezek az új zombik a skorpión sem. Nagyon sokáig tart 1-1 csata. 1 óra alatt kb annyi tp-t szedek összi, mint a csatiban hiába adnak 800 tp-t

Hamarosannem fogja megérni a nagy karaktereknek a kis ellenfeleket támadni, de ez a módosítás ma már biztos nem kerül be. Ma csak jívatások, és egy funkcionális változás lesz.

hondabarna 10-14-2009 19:02

és akkor mi lesz ezzel az arányszámításos dologgal? Vagy akkor erre már van megoldás, csak még nem él?

Ati 10-14-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by hondabarna (Post 225696)
és akkor mi lesz ezzel az arányszámításos dologgal? Vagy akkor erre már van megoldás, csak még nem él?

Tervvan, aztán majd a visszejelzések alapján finomítjuk. Ehhez az kell majd, hogy legyenek visszajelzések. :) (Ma nem fog bekerülni, ma még lesz egy újrainítás funkcionális bővítés miatt, de ez nem fér ma már bele.)

hondabarna 10-14-2009 19:28

ez jóó, már alig várom.

csabesz7 10-15-2009 07:29

Én is csak örülni tudok a hírnek és remélni, hogy jól fog elsülni, illetve majd igyekszem jelezni én is a tapasztaltakat, hogy finomitsunk a dolgokon.

rumec 10-15-2009 09:26

Az "arány" szerintem nagyon jó ötlet, tudom soknak nem tetszik, de legalább van "szine" nem csak ölünk fejetlenül. Mert a következmény:feltornászunk 50-re, aztán abba hagyjuk a játekot...persze azt csak a nagy karakterek tapasztalták..

Ildee 10-15-2009 10:04

Quote:

Originally Posted by rumec (Post 225749)
Az "arány" szerintem nagyon jó ötlet, tudom soknak nem tetszik, de legalább van "szine" nem csak ölünk fejetlenül. Mert a következmény:feltornászunk 50-re, aztán abba hagyjuk a játekot...persze azt csak a nagy karakterek tapasztalták..

Nem kell ehhez 50dik szint se... Én a 30nál untam meg.

hondabarna 10-15-2009 15:16

Nem tudom, nekem ez az arányos dolog egyáltalán nem szinesíti a játékot. Sokkal hamarabb felbosszantom magam azon, hogy giliket ölök alig 100 tp-ért és nem haladok, míg a nagyobbakkal legalább haladok. Agyatlan tp-zés mind a kettő, nem kell ehhez még az arányon is rágódni. Szóval nekem nem tetszik, hogy mindent kell ölni, különben a nagyok előbb utóbb nem adnak sok tp-t.

csabesz7 10-15-2009 21:35

Az új arányos dologgal kapcsolatban kérdezném, hogy a legmagasabb szintű mob hanyas, illetve valahonnan majd megtudhatjuk melyik mob hanyas szintű vagy meg kell tapasztalni (gondolom inkább a második eset fog érvényesülni)?

Ati 10-15-2009 21:37

Quote:

Originally Posted by csabesz7 (Post 225831)
Az új arányos dologgal kapcsolatban kérdezném, hogy a legmagasabb szintű mob hanyas, illetve valahonnan majd megtudhatjuk melyik mob hanyas szintű vagy meg kell tapasztalni (gondolom inkább a második eset fog érvényesülni)?

A második, valóban. :)

47-es szintű most a legmagasabb szintű ellenfél.

csabesz7 10-16-2009 07:53

Még azt megkérdezném, melyik mob 47-es stintű, a mostanában bekerült zombi? Illetve hány mob van 35 szint felett, és melyek azok?

Én ahogy végig gondoltam olyan sok nincs: kb. a skorpió, az óriás skorpió, zombi. Valószínű még Julius, illetve más küldetésekben megjelenő mobok is 35 felettiek, de őket szerintem ne soroljuk az előző rövid listába.

Ati 10-16-2009 10:18

Quote:

Originally Posted by csabesz7 (Post 225873)
Még azt megkérdezném, melyik mob 47-es stintű, a mostanában bekerült zombi? Illetve hány mob van 35 szint felett, és melyek azok?

Én ahogy végig gondoltam olyan sok nincs: kb. a skorpió, az óriás skorpió, zombi. Valószínű még Julius, illetve más küldetésekben megjelenő mobok is 35 felettiek, de őket szerintem ne soroljuk az előző rövid listába.

Valamit Ti is térképezzetek már fel. :)

csabesz7 10-21-2009 17:49

Én úgy vettem észre, hogy ez a modósítás az arányos dolog körül nem változtatott semmit. A mobokat amiket ölök mindnek csökken a tp-je úgyan úgy mint eddig, akár óriásskorpióról van szó, akár a kemény zombikról.

Nem tudom hol van az a 47-es szintű karakter, de gondolom valami küldetésben, de azzal nem sokat érek vagy érünk, ha csak 1 darab van belőle és csak annak nem csökken a tp-je, és 3 tickenként születik csak újra.

Ati 10-21-2009 18:00

Quote:

Originally Posted by csabesz7 (Post 226203)
Én úgy vettem észre, hogy ez a modósítás az arányos dolog körül nem változtatott semmit. A mobokat amiket ölök mindnek csökken a tp-je úgyan úgy mint eddig, akár óriásskorpióról van szó, akár a kemény zombikról.

Nem tudom hol van az a 47-es szintű karakter, de gondolom valami küldetésben, de azzal nem sokat érek vagy érünk, ha csak 1 darab van belőle és csak annak nem csökken a tp-je, és 3 tickenként születik csak újra.

Hanyadik szintű a karaktered? Nem lenne szabad csökkennie pedig. Legalábbis nem mindnek.

rumec 10-21-2009 20:59

Hanyadik szintű a karaktered? Nem lenne szabad csökkennie pedig. Legalábbis nem mindnek.

Ez igaz :) Mindennek csökken a tp-je és a karim +40-es

Ati 10-21-2009 21:36

Quote:

Originally Posted by rumec (Post 226208)

Ez igaz :) Mindennek csökken a tp-je és a karim +40-es

Mennyivel több mint 40? Zombikra is csökken? Mennyit kapsz most értük? (Adj légyszi karaktersorszámot, akár priviben is, ha nem publikus, mert így nem tudom beazonosítani, több 40-en felüli karakret is van. Köszi.)

csabesz7 10-22-2009 07:05

Én 36-os szintű vagyok

Ati 10-22-2009 09:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 226209)
Mennyivel több mint 40? Zombikra is csökken? Mennyit kapsz most értük? (Adj légyszi karaktersorszámot, akár priviben is, ha nem publikus, mert így nem tudom beazonosítani, több 40-en felüli karakret is van. Köszi.)

Zombikra Neked nem szabad csökkennie, másra a legtöbb "nagymennyiségű" ellenfélre már igen.

Ati 10-22-2009 11:13

Quote:

Originally Posted by csabesz7 (Post 226214)
Én 36-os szintű vagyok

Akkor a zombikon Neked se csökken (remélem... :)), a többit pedig nem árulom el, had legyen Nektek is egy kis feltérképeznivaló. Minenesetre a zombin tudjátok tesztelni, hogy csökken-e, vagy sem.

All times are GMT +1. The time now is 14:20.