![]() |
Elf minimum heki felett
Üdv! Hírtelen lett még egy témanyitásom. :)
Szeretném kikérni a véleményeteket, ti hogy gondoljátok az Elf minimum heki fölötti létét. Itt főleg A-ra gondolok, tehát A-sok hozzászólásá várom főként. Adott egy Elf, legyen 15k hekin, a minimum föld 13.5k heki körül. Kap egy klánütést és a szegény kiesik a 13.5k-s minimumból. Fedezni itt ő már nem tud. Az elf ütésben nem túl nagy erőt képvisel, igy teszem fel visszaütni magát nem tudja, legyen az bármilyen giga brutál hadis is. Az elf, megunja és szeretne lelépni, de nem tud a minimum miatt, a többi orija pedig már torlódik. A fagyasztás szóba jöhet, de az orin van pl 6 személyiség, és nem akarja hibernálni. Börtönbe zárja magát ez által. Mi lenne erre a megoldás vagy ez így tökéletes? Van 2-3 ismerősöm aki azért nem mer ütni elfel, mert fél örökre rab marad. Az "A" rabja. ui: Mielőtt még valami Remyféle belekötne, hogy azért elf az elf, hogy ne üssék be...az elf is lehet termelő fázisban, tehát simán előfordúlhat, hogy beveri valaki. :):) ....ja és lesz majd aki azt írja, restart és ork faj...nah jah, csak ez már terület, ahova nem könnyű még orkkal se feljutni legyen bármilyen ász ork is. |
üssön a klánja, amiben ő a védő, találja fel magát...
ne simogassuk már meg a buksiját a drága elfnek... |
"Van 2-3 ismerősöm aki azért nem mer ütni elfel, mert fél örökre rab marad."
Nagyon helyes, féljen csak. Nem kellene megintcsak őket segíteni. Ő választotta az elf fajt, tudta, hogy nem fog vele hadisat játszani. |
Itt úgy látom senki sem érti a lényeget...
|
Várj csak várj. Hogy jutott egyáltalán az elf olyan magasra ha egyszer már nem lehet fedeznie. Ez logikai ellentmondás. Ha meg felütötte magát vagy felütötték akkor ezt megint megteheti nem, és gond megoldva?
|
Quote:
Az elf eddig csak gyengítve lett,emlékeim szerint. |
Szerintem így jó Iron, mert most sírhatnának a törpék, stb.
Nekem elfem van A-ban, sztem sokan tudják, és csináltam már én neki olyan épületfelépítést, hogy max betonelfet nem ütöttem volna be vele.... De mivel Megbeszélések, azt hittem vmi ötleted van :D |
Nagyon sajnáltam Vésdet, amikor ilyen helyzet miatt törölnie kellett az A-ból. Igaz, neki nem volt újrázási lehetősége.
Ennek ellenére nem támogatom, hogy változtassunk a jelenlegi minimum-föld szabályon. Semmi szükség arra, hogy megint büntetlenül lehessen fordulás vagy újrázás előtt földet leadni... |
Quote:
|
Amúgy ki a 6 szemes elf A-ban? :)
|
Quote:
De ez már off... |
Quote:
|
Quote:
De nem tudod abbahagyni? :) |
Quote:
meg zérót bármikro csinálha szk-n is, tényleg nagy hülyeség volt törölni... Iron, most komolyan, mi volt a célod ezzel a topiccal? |
Az én elfem is így járt sajnos. Bár az már nem annyira érdekel. :)
Viszont akkor gondolkoztam rajta sokat, hogy ezt a helyzetet hogyan lehetne feloldani. Arra gondoltam akkor, hogy mi lenne, ha a minimum föld eléréséig tudna fedezni az elf is? Akár büntetett áron (nem hogy 30% kedvezménnyel, mint amúgy, de pl 50%-kal drágábban...), de nem ragadna be. |
Quote:
Úgy jutott, hogy amíg lehet fedezett, viszont azért nem mer ütni mostmár, mert fél, hogy ha aztán leverik kiesik a minimumból. Az meg milyen már, hogy azért nem üt, mert aztán a szabály miatt ittragad. |
Quote:
Direkt írtam példát... |
Quote:
Pool a topic célja megoldást találni arra, hogy az elfek is merjenek a minimum fölé menni, és ne legyen az hogy ha pl van már több száma és nem akar lezérózni, akkor ne legyen rab fenn... Xeper: Pl ez sztem már egy javaslat...ilyenekre gondoltam mikor létrehoztam ezt a topicot. Azt meg Pool ne mond, hogy csak beton elfet nem üt át...építettem én már olyan elfet, hogy csak barakkból állt, és még fokoztam is el embert ne keveset, hogy menjen a barakk ütéskor..mégse ment be, pedig az akit ütöttem nem volt betonelf...erről ennyit :) |
Quote:
Elvileg akit nem vernek le nagyon, mindenki minimum heki felett van... Én 1705 hekivel vok minimum heki felett... Ne haragudj, te tényleg nem értem, mire akarsz itt megoldást találni Sztem meg Xeper ötlete nem jó, mert akkor az elf nyugodtan üthet, ha leverik, nincs gond, mert visszafedezhet... Gazdag klánban mit számít, ha akár 200%-kal is többe kerülne neki... |
Quote:
|
Sztem jó ez így ahogy van. ha egy Elf egyszer feltudott mászni 15k hekire akkor mégegyszer felfog tudni, persze némi idő kell hozzá, de nem lehetetlen, végülis elsőre sem egy nap volt,hanem valószinüleg hónapok munkája... Volt egy felvetés régebben amit én is támogatnék,nem emiatt, de erre is megoldást nyújthatna: a kedvezményes fedezését használhassa az elf a top10%-ban is.Ezzel ez a probléma is megoldodhatna, persze csak azoknál akik előre látóak és nem lövik el rögtön a fedezésüket...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Akkor sem rossz ötlet
|
Quote:
Jelen helyzetben az elfnek van egy olyan kedvezménye amit nem tud kihasználni a faji sajátosságai miatt. Az elf ha ügyes volt akkor had használja el a kedvezményes felfedezését, mert megdolgozott érte úgy mint a többi faj. Senki nem mondott olyat, hogy az elf csak az 1/A-ban fedezhet fel. De ha megdologozott a kedvezményért akkor had használja el akár a top 10-ben is még akkor is ha tisztában volt a faj választáskor a faj hátrányaival. Lehetne értékelni, hogy valaki játszik is az elfel, nem csak felfedez a top30-ba aztán ül a bunkerben, majd mikor kieseik a topbol akkor újra fedez, észnélkül feltornázva a top 30 alsó határát. |
Quote:
|
Quote:
sztem Gyula így gondolja |
Quote:
|
Quote:
de 11k hekis |
Quote:
Hát ilyen mértékü felfedezésben nem is gondolkodtam. Én az 1/A-ban kb 13500 hekin tudnék felfedezni 2000 hektárt, 15500 hekivel még mindig kb a fele vagyok a 4. országnak (picit nagypbb mint a fele) ennek a felfedezésnek csak annyi jelentősége lenne, hogy esetleg rá tudnék álni egy másik országra hogy megpróbálhassak földet szerezni. Mivel az elf 10% nál megáll, nehezen tudok olyan szitut elképzelni, hogy a kedvezményes felfedezés elhasználásával a 4. vagy esetleg az 1. ország fölé tudjon menni. Maximum valami nagyon extrém csoportban lehet ilyen, ahol az első 10% azonos hektáron áll, de gondolom ilyen nem nagyon van. Szóval mégegyszer kihangsúlyozva, az elf kedvezményes felfedezés a 10% felett is csak arra lenne jó, hogy közelébe kerüljön egy országnak és csatázzhasson vele. Alsobb csoportokban nem mozgok mostanában, de nem hiszem hogy ott ez apró módosítás jelentősen befolyásolná a csoport életét. |
Persze minezektöl függetlenül lehetne úgy szabályozni hogy a 4. ország területe fölé ne tudjon felfedezni semmilyen körülmények között, nem akarok pozitiv diszkriminációt az elfnek. 4. ország területéig tud mindenki felfedezni, úgy korrekt hogy az elf is csak addig tudjon ha van elegendő kedvezményes felfedezése.
|
Quote:
Én látok a Te közvetlen közeledben nem egy olyan országot,aki nem klántársad,miért nem lehet őket ütni? Olyan esetben én is támogatnám,jobban mondva nem ellenezném az elfeknek a kedvezmények heki ellövését,ha tényleg sanyarúak,szinte lehetetlenek lennének az ütési lehetőségeik,de ahogy nézem erről szó sincs. Ha MNT gátol valakit a haladásban,akkor tessék azt felbontani. Ha jól idézek klasszikusokat,akkor "A-ban nincs haverság". |
Quote:
Szóval a témához. Remy tényleg eléggé sánta példákat mondtál. a kedvezményes fedezés alapvetően arra jött létre,hogy A-ban áthidalhatók legyenek a hatalmas szakadékok, és közvetetten élénkitsék az aktivabb támadó játékmódot (sztem sikerrel, bár anno sokan keveselték a módositást). Ez szép és jó, csak ezzel megint heréltünk egyet az Elfen, illetve kifejezetten az A-s elfeken, pontosabban a többieket juttatuk előnybe vele szembe...mert ugye csak ő nem részesül a kedvezményes fedezés igazi hasznából... sztem ha a támadó játékot jutalmazza a kedvezményes fedezés, akkor igenis járhatna ez az elfeknek is. |
a baj, h A-ban a legkönnyebb gyüjteni a kedvezményest, 2400hektárról felüti egy elf magát 4800ra, ezzel össze is gyüjtött 600 hektár kedvezményt. ki-belépked egy klánba, h vissza essen 2400ra és újra felüti magát. kockázatos, de nem kivitelezhetetlen és a klánbalépések miatt a leadandó föld is felemelkedik, amit majd csak hosszú top körök után tud valamennyire kompenzálni. de korlátlan mennyiségű kedvezmény összeszedhető, amit később bunkerből végig fedezhet, ha már nem tud ütni..
|
Tsobi: Most valóban van, de hosszú hetekig nem volt a közelemben egy támadható ország sem. Pillanatnyilag nem vagyok olyan aktiv, hogy támadjak, földet leadni meg nem akarok. De ez nem változtat azon, hogy az elfnek hasznos lenne ha el tudná sütni a kedvezményes fedezését.
Csabi: Nem biztos hogy némi kedveményesért érdemel elsütni az olcsó klánbalépéseket. Nagyobb hektáron, nagy érték ha az ember olcsón tud ki be lépkedni. |
Quote:
|
Sziasztok,
A fedezéssel kapcsolatban kisebb csoportokban sincs minden rendben. (Pl. nekem a hódító a mindig visszatérő "szerelem" :-), ergo nincs kiforrott szövim, valamikor sokat játszom, valamikor nem. ) Mit tegyen egy MF elf, aki a szinten elérte a max fedezést, és még a területéhez képest 10% heki hiányzik a lépéshez... ez igaz a legtöbb csoportra. Így feljebb menni, már tapasztalatot és odafigyelést igényel. Egy pici bővítés kellene ehhez: "felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud, de legalább a minimum föld erejéig." Nem hiszem, hogy túl sokat adnánk ezzel az elfnek. |
Quote:
Vagyis már voltál olyan magasan, ami a minimum földed, sőt még magasabban is. Kifejezetten rossz ötletnek tartom, hogy ha egyszer képes voltál valamit elérni, mert például felhúztak odáig a szövetségesek, akkor utána bármikor vissza tudj odáig fedezni. Ha egyszer el tudtad érni, akkor újra el fogod tudni. Ha nem fedezéssel, akkor harccal. Az elfnél be kell kalkulálni, hogy nem tud akármeddig fedezni, ez egy ismert faji sajátossága. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:02. |