Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Egér gombkiosztásának megváltoztatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3769)

Andrew 08-28-2009 21:30

Egér gombkiosztásának megváltoztatása

Húú, szép magyaros cím :D
Na mindegy. A lényeg, hogy most vettünk egy új egeret, amin csak egy gombot nem próbáltam még ki a boltban, és az a görgetőnek a gombja. Működik, csak meglehetősen hangos. Nem tudtok valami programot, vagy módot megcserélni valamelyik gombbal? Van rajta még közvetlenül mögötte egy dpi változtató gomb, leginkább ezzel szeretném, de a 'forward' nevű oldalsó gombbal is szívesen megcserélném :)
Amúgy ez lenne az egér, ha bárkinek is mondd valamit. Nem tudom, hogy jó-e vagy rossz, sürgősen kellett :D meg azért kényelmes, szóval ha ez az apró szépséghibája nem lenne, akkor teljesen meg lennék vele elégedve.

u.i.: a driver config.ini-két már megpróbáltam átírni, de semmire sem mentem vele. Pedig mindenható adminisztrátori hatalmammal felruházva még sikerült is :D

Ati 08-28-2009 21:36

A windows egérbeállításainál a fő gombokat meg tudod cserélni (bal, jobb). A görgőt minek akarod nyomkodni? Komolyan szoktad hazsnálni azt a funkciót? :-o

Andrew 08-28-2009 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 222500)
A windows egérbeállításainál a fő gombokat meg tudod cserélni (bal, jobb). A görgőt minek akarod nyomkodni? Komolyan szoktad hazsnálni azt a funkciót? :-o

Iiiigen, a bal és a jobb gombot meg lehet cserélni, de nekem sajnos ez kevés :o
Például FF-ben és a Total Commanderben rendszeresen használom a középső gombot új ablakok megnyitására és bezárására. Így egy kattintással tudok megnyitni egy linket új lapon, vagy éppen több mappa között is könnyen tudok navigálni.

A vicces az, hogy ugyan ez volt egyik haverom kérdése is, amikor megkérdeztem :D

Ati 08-28-2009 21:51

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222501)
Iiiigen, a bal és a jobb gombot meg lehet cserélni, de nekem sajnos ez kevés :o
Például FF-ben és a Total Commanderben rendszeresen használom a középső gombot új ablakok megnyitására és bezárására. Így egy kattintással tudok megnyitni egy linket új lapon, vagy éppen több mappa között is könnyen tudok navigálni.

A vicces az, hogy ugyan ez volt egyik haverom kérdése is, amikor megkérdeztem :D

TotalCommander-t nem használom, FF-ben az új lap megnyitására valahogy nekem hihetetlenül nem áll kézre az a gomb. Jah, nekem is Trust egerem van, picit más, mert a görgö alatt nincs ott az a plusz gomb. Viszont a görgő kattintása halk, ha oda erőltetem az ujjam. Tudom, hogy ez Rajtad most nem segít, csak megjegyeztem... :)

Andrew 08-28-2009 21:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 222502)
TotalCommander-t nem használom, FF-ben az új lap megnyitására valahogy nekem hihetetlenül nem áll kézre az a gomb. Jah, nekem is Trust egerem van, picit más, mert a görgö alatt nincs ott az a plusz gomb. Viszont a görgő kattintása halk, ha oda erőltetem az ujjam. Tudom, hogy ez Rajtad most nem segít, csak megjegyeztem... :)

Nekem sem létszükséglet az a gomb... Becserélném egy halk görgőgombra :D:D
De ha már itt tartunk, mire jó, hogy 1000 vagy 500 dpi-s az egér? :)

Ati 08-28-2009 21:58

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222503)
De ha már itt tartunk, mire jó, hogy 1000 vagy 500 dpi-s az egér? :)

Most lehet, hogy marhaságot mondok, de úgy tudom, hogy garfikánál lényeges, hogy mennyire tudsz vele precízen mozogni.

Andrew 08-28-2009 22:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 222504)
Most lehet, hogy marhaságot mondok, de úgy tudom, hogy garfikánál lényeges, hogy mennyire tudsz vele precízen mozogni.

Akkor sanszos, hogy az alacsonyabb a jobb, mert ha bekapcsolom, akkor sokkal lassabban mozog az egér, gondolom így finomabban lehet vele dolgozni.

Xeper 08-28-2009 22:56

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222505)
Akkor sanszos, hogy az alacsonyabb a jobb, mert ha bekapcsolom, akkor sokkal lassabban mozog az egér, gondolom így finomabban lehet vele dolgozni.

A dpi ugyanaz, mint a nyomtatónál is (dot per inch), tehát magas szám--> jó minőség.
Az egy dolog, hogy feldolgozott pontonként x elmozdulást produkál, a sebességet lehet változtatni az oprendszerben. A lényeg, hogy finom mozdulatokra jobban reagál a nagyobb felbontású.

szamóka 08-28-2009 23:55

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222499)
u.i.: a driver config.ini-két már megpróbáltam átírni, de semmire sem mentem vele. Pedig mindenható adminisztrátori hatalmammal felruházva még sikerült is :D

Nekem is volt ilyen márkájú egerem, a driver telepítése után egy kis ikon jelent meg az óra mellett, ott lehetett variálni a gombok funkcióit.

Kutyuleee 08-29-2009 01:47

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 222507)
Nekem is volt ilyen márkájú egerem, a driver telepítése után egy kis ikon jelent meg az óra mellett, ott lehetett variálni a gombok funkcióit.

az enyém Genius és ráadásul ezen egy picivel több gomb van:) (oldalt 4 felül 3+a görgő gombja:D) és a görgő gombot én is elég előszeretettel használom ff-hoz, ráadásul a driverével mindent lehet szinte mindennel variálni:) én pl az oldalsó gombokat winamphoz,illetve a Vistához használom ki, nagyon kellemes, amikor nem kell játékközben a billentyün 3gombbal számot váltani, hanem egyszerüen csak baloldalt 1klikk:)

De nézd meg a gyártó oldalát sztem lesz vmi pro driver, amivel lehet programozni, de ha ott nem is, akkor tán a gugli segithet.

Ati 08-29-2009 10:12

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222505)

A sebességet Windowsban tudod állítani az egérbeállításoknál.

Ati 08-29-2009 10:14

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 222507)

Van hozzá külön driver? Hmm, totál nem rmélik, hogy kaptam volna mellé lemezt... Na mindegy, nekem teljesen jól működik az alap driverekkel. Microsoft egérnek véli ugyan felfedezni, de ezen az egérke nem sértődött be. :):):)

Remedy 08-29-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 222521)
Van hozzá külön driver? Hmm, totál nem rmélik, hogy kaptam volna mellé lemezt... Na mindegy, nekem teljesen jól működik az alap driverekkel. Microsoft egérnek véli ugyan felfedezni, de ezen az egérke nem sértődött be. :):):)

Sok egerhez ugy adnak drivert, hogy "toltsd le a netrol".

Nekem pl ms intellimouse optical van, es ahhoz is jar szoftver, de le kellett tolteni. Ezen is vannak programozhato gombok...

Andrew 08-29-2009 12:21

A saját driverének nem volt semmi ilyen beállítása, úgyhogy most megpróbálkozom egykét más programmal is, hátha összejön :)

Andrew 08-29-2009 13:43

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 222547)
A saját driverének nem volt semmi ilyen beállítása, úgyhogy most megpróbálkozom egykét más programmal is, hátha összejön :)

Na ez nem ment valami jól :p
Viszont nem ismertek olyan programokat, ami egértől függetlenül képes megváltoztatni a gombok funkcióját?

Andrew 08-29-2009 22:21

Jeeeaaahhhhh, győzelem! :D
X-Mouse Button Control nevű programmal szabadon lehet átállítani egy 5 gombos egér minden egyes gombját, ráadásul egy rakás különféle műveletre lehet beállítani. És a lényeg, hogy működik 64 bites Windows 7-en :)

All times are GMT +1. The time now is 03:10.