![]() |
JKSZ bejelentések mikéntje
Sziasztok!
Lassan szokásom lesz, hogy minden hétfőn indítok egy ilyen tiopicot, és felhívom mindenki figyelmét arra, hogy a JKSZ-bejelentőt miként használja. :) A JKSZ-bejelentő használata nagyon egyszerű: a JKSZ-bejelentő oldalon leírtak szerint kell kitölteni. :) Nézzük, hogy ezen a héten milyen bejelentések érkeztek, amik NEM a helyes kitöltést jelentik: - 2 ország is meggömbözött. Ez NEM JKSZ. :) - A szövetségesem ellen JKSZ van... Nagyszerű, ez esetben a szövetségesed majd jelenti, ahogy le van írva a jelentőlapon. :) - Megtámadtam egy országot, és nem ő támadott vissza, hanem egy másik ország! A szövetségek azért vannak, hogy a tagok segítség egymást, ha egy szövetség több tagja is megtámad, az nem szabálytalan... :) - Két MF támad egyszerre! Így igaz, csak azt elfelejtetted megírni, hogy mindkettőt megtámadtad előtte... Ha valaki visszatámad, az nem JKSZ... :) - Többen is teljesen kiszámolt sereggel megtámadtak, pedig nem tudhatták mim van! Ha nem tartasz se varázslót, se tolvajt, akkor akár 1 varázslóval is bárki pontosan megtudhatja, hogy mid van, ezen semmi meglepő nincs, ilyen esetben nem JKSZ-jelentésen kéne gondolkozni, hanem azon, hogy esetleg tarts némi varázslót... :) - Több térkapu is volt rám nyitva egy támadás után! Ha közel 1000 hektáron 600 tolvajjal játszol, akkor ez nem meglepő... :) - Van egy ország, aki folyamatosan támad! Egy ország nehezen meríti ki a JKSZ fogalmát... :) - Ha valaki beáll egy szövetségbe, akivel épp háborúzol, pont azért, hogy ne csalás legyen, hanem szabályosan támadhasson, az nem csalás, hanem szabályos támadás! :) - Ha JKSZ-jelentést írsz, azt magyarul tedd. A különböző hieroglifákkal nem foglalkozom. :) - Ha előveszed a jegyzettömböt, és írsz egy szép kis msn-logot, amit aztán elküldesz, mindezt úgy, hogy közben még csak meg se gömbözött semmi, akkor nemigen bizonyítod a JKSZ-t, ezt ugye belátod? :) Mi is az msn neved? Én is máris írok egy jó kis logot. ;) Ennyi mára, folytatás jövőhéten. :) |
Nem irigyellek titeket, és közben meg csomóan tudnak lapulni mert nem marad rájuk kapacitás...:mad:
|
Hmm...
Impozáns felsorolás |
- Két MF támad egyszerre! Így igaz, csak azt elfelejtetted megírni, hogy mindkettőt megtámadtad előtte... Ha valaki visszatámad, az nem JKSZ... :)
Ez igaz.. az nem JKSZ, hanem IJB..:) |
Hát akkor folytassuk a történetet... :)
- Ha valaki felajánlja, hogy segít tippekkel, tanácsokkal, hogy hogyan építsd fel az országodat, hogy minél jobb legyen, az NEM JKSZ! :) - Ha nem tudod ugyan, hogy 4 ország, aki támad, szövetséges-e, de mindig ugyanabban a körben támadnak, és sose akad össze a seregük, akkor ez egy jó jel lehet arra, hogy valószínüleg szövetségesek. Ha ez így van, és valóban szövetségesek, akkor EZ NEM JKSZ! :) - Ha összesen egy ország támadott meg, az továbbra sem jksz. :) - Ha üzenetben fenyegetőzik valaki jksz-szel, akkor JELENTSD AZ ÜZENETET! Hiába másolod be a jksz-.jelentőbe, oda én is bármit be tudok írni. :) - Ha közel 1000 hektáron alig van tolvajod, alig van védelmed, 0%-os a morálod, 50% alatti a katonai morálod, és veled van tele az egész eseménylista, akkor ne lepődj meg azon, hogy a környéken mindenki megtámad. Ez sem jksz! :) - Ha nem támadott meg senki, az ezen a héten sem jksz! :) - Ha a szövidet megtámadták, akkor majd a szövid ad le jksz-jelentést. - Nulla tolvajjal továbbra sem meglepő, ha folyamatosan lopnak. :) - Olyan országokra felesleges jksz-jelentést leadnod, akik meg se támadtak, de még csak nincsenek is veled egy csoportban! :) - Ha nekiállsz valakinek a varázslóit gyilkolni, nem meglepő, és főleg nem jksz, ha az illető vissza is támad. Attól, hgy sikerül is visszatámadnia, még nem lesz ez jksz. Legközelebb ne kössz bele egyszerre a komplett csoportba. :) |
Ez lesz az új vicc topic jót röhögtem rajta persze gondolom Ati neked ez inkább már gyötrelem mint mulatság.
|
Vannak benne keménységek :D
Sok agysebész droid ... :) |
Quote:
|
Most akkor ez a segítség új játékosoknak vagy top viccek hódosoknak rovat???:D :D :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Ati:
A múlt héten történt meg velünk az eset. Békében éltünk 3 szövitársammal, mikor kinéztünk egy félelfet, akit kicsit megcincáltunk, és elvittük a tekercseit. Ezzel nincs is semmi gond. De ők úgy gondolták, hogy az a pár 10 milla nekik sokat ér, így elkezdtük írtani egymást. Amivel nincs is semmi baj. DE! Egyik szövimet ártózták. Összesen 42%-nyi ártót kapott, majd utána bukott a varisuk. Megnéztem az orit (hiszen az ellen szövijéből mindössze csak 1 ori volt képes erre) éplistával, és gömbbel. Osztottam-szoroztam, de legrosszabb esetben (feltéve ha 100%-ról indult az ártás kezdetén) 77%-on már buknia kellett volna a varisuknak. Ilyenkor most mit írjak a bejelentőbe? Mert ugye alulra beírom, a 4 szövitagot, de mivel a varis ismeretlen, így nem tudom beírni a számát. Thx :D |
Quote:
|
Asszem nem mindig vagyok tisztában énsem hogy mi a JKSZ...
Pl épp szöviháború van, a varisunknál bukja valaki a gömböt (a legerősebb varisuk mert nekünk mindről van) ezután pár perccel valaki legömböli... Ez ugye nem JKSZ csak megkérte a haverját?:D Biztos vagyok benne hogy ez nem elég alap, de azért érdekelne a véleményetek:) Esetleg ha valaki tudna vmi jó tippet privátban hogy hogyan lehetne előugrasztani a nyuszit a bokorból...:cool: |
A mai adag:
- Ha egy teljes kocsmád van a 3. szinten, akkor ne csodálkozz, hogy mindenki lop, ez nem jksz. :) - Ha egy országra vihart és szárazságot teszel, rengeted, majd térkaput nyitsz, és megpróbálod lopni, akkor nem jksz, ha cserébe visszatámad! :) - Ha többen is meggömböznek, az sem jksz. :) - 100 tolvaj ugyan több, mint az egy kocsmányi, de azért még ez sem az igazi 1000 hektár közelében... :) - Aki nem is támadott meg, azzal kapcsolatban kár jksz-t jelenteni, még ha szerinted oly egyértelmű is a dolog. :) Az, hogy egyszerre több ország nem támad meg, nem jksz! :) |
Ezek mindig szépek:)
Quote:
|
ha mondjuk a 4. szinten 600 hekin van egy orim, es azt kezdi szivatni 1 szovi. latom, hogy semmi eselyem, ezert szintet lepek, feljovok a masik orimmal a szovivel egyutt (600 hekin persze), es lenullazzuk az illetoket.
ez JKSZ-nek szamit? en nem csinaltam ilyesmit, de lattam tobb helyen is, hogy X azert szivatja Y-t, mert Y reges-reg egy masik orijaval megtamadta X-et. |
Quote:
|
Quote:
innentől értelmetlen a többi részt tovább beszélni. ha valamit nem jelentesz, akkro az soha nem lesz elbírálva. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A vége az lett, hogy
a szomszéd szövi fellépett a köv. szintre, a szövim bomlik, MFek leszünk, nekem személyszerint, pár hekivel és tekivel kevesebb van, és úgy néz ki hiába volt minden bejelentés :( a legrosszab benne az, hogy azt sose tudjuk meg ez az eset miért nem volt jksz, mert ugye válasz a bejelentésre nem jár... |
de még mindig nem tudom, hogy milyen bejelentésre. ha egyszer üzenetből derül ki, akkor ne jksz-bejelentőt tölts ki, hanem jelentsd az üzenetet. ahogy fent is írtam.
|
OK látom az eredményt :)
remélem hamarosan repül a többi is utánna Azért ez egy kicsit aggasztó: egy ügyesebb jkszvel 24 óra alatt simán le lehet nullázni egy egész szövit is. Mire a jksz bejelentés elbírálás alá kerül már rég 1-2 hekin csücsül az áldozat. |
1-2 hekire több évnyi folyamatos támadás után lehet kerülni. Azért ne dramatizáljuk túl a helyzetet. :D
|
OK, csöppet túloztam :D :D :D
Akkor úgy fogalmazok, hogy egy ügyes jkszvel úgy le lehet verni bármelyik orit hogy mire elbírálják a bejelentést, már nem érdemes újra éleszteni. |
Quote:
Esetetkben egy darab szövi támadott rátok, ha jól értettem. Ilyen pedig teljesen szabályosan is előfordulhatott volna:) |
Ma rövid leszek. :)
NEM JKSZ, ha: - 400 hektár fölött van 50-nél valamivel kevesebb elited, 5 varázslód, és többen is megtámadnak. :) |
A mai termés:
- Ha hetek óta lopják a tekercseidet, majd felmérsz egy szövetséget, és TOVÁBBRA IS lopják a tekercseidet, akkor az nem feltétlenül a felmérésedért a bosszú ám! :) - Ha egyvalaki meggömböz, az még mindig nem jksz. :) - Ha gyakorlatlian semmi védelemmel elindulsz földet szerezni, akkor ne lepődj meg, ha hamarosan igen sokat Téged támadnak, ebben sincs semmi jksz. Tessék megfelelő védelmet tartani, ha nem akarod, hogy mindenki Téged támadjon. - Ha 176 tolvajt tartasz, azon se lepődj meg, hogy folyamatosan pénzt lopnak. Itt is megoldás: tessék rendes védelmet tartani. |
Quote:
|
A mai adag, ez rövid lesz. :)
- Ha egy szövetség több tagja is megtámad, az nem jksz. :) - Ha negyedik szinten nincs sereged, valamint a tolvajok és a varázslók együttes száma is épphogy csak meghaladja a 400-at, akkor nem feltétlen jksz ám, ha ketten is megtámadnak. :) Ezt úgy hívják, hogy csoda, hogy többen nem. :) - Ha félelffel nulla darab varázslód van, akkor ne csodálkozz, ha a készültségedet állandóan nullán tartják. |
Quote:
|
Quote:
|
sorry
Máér amikor leirtam tudtam hogy megoldható:o csakhát ugye hát azt hittem az ilyen játékosnak nincs szövije, hisz akkor 4en nem tudták ezt kisakkozni...
No more off részemről |
No nézzük a mai adagot, ez nyitásnak egy aranyossal kezdődik.
Tehát NEM jksz, ha: - saját szövetségesed gömböt csinál az országodról ;) - ha egyvalaki meggömböz, és senki más hozzád se nyúl, az továbbra sem jksz - ha nem mondod meg, hogy miért gondolsz valamit jksz-nek, akkor így jártál, a bejelentéssel nem tudunk foglalkozni - ha nulla tolvajod van, akkor........ - attól, hog yvalakit mf-nek hiszem, még nem biztos, hogy az is. nézd meg, kristálygömb, vagy tolvajokkal szövetségek felmérése. - ha egyetlen egyvalaki gömbözött meg az utóbbi időben, más akció nem történt az országod ellen, akkor teljesen felesgeles azt irogatni, hogy XY 40 körről tűzgolyót küldött, mert látjuk, hogy nem igaz!!! |
Ati: én azon lepődök meg hogy meglepődök még bármi ilyenen, amikor mindig is úgy tartottam, hogy az emberi hülyeség határtalan :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Ma csak annyit monadnék, hogy aki még életében nem játszott a Hódítóval, vag ytudja, hogy még a lassú csoportban is szanaszét szedték, az NE a gyors csoportba jelentkezzen! A gyors csoport azoknak van, akik már ismerik a játékot, és napi közel 24 órát játszanak. Ha 3 naponta fél órára belépsz, akkor NEM a gyors csoport való neked, hanem a lassú!
|
All times are GMT +1. The time now is 07:14. |