Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Win Vista (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=373)

Mike zoostorm 04-01-2006 22:52

Win Vista

Sziasztok:)

Erdekelne hogy ki mit tud rola, mert nekem elegge hianyosak az infoim , ugyanakkor nagyon erdekel.
Legfokepp a kiadasi idopont erdekel mert lovesem sincsen...:(
Amiket en hallottam es tok bulinak tarok:
-Le fogja kelzeni az USB flash drive -oket, es memoriakent fogja hasznalni, amik ugyan nem lesznek olyan gyorsak mint a gepben levo RAM , de joval jobb, mint pl az XP ha keves a memod akkor ugy a winyodrol hasznal helyet. A masik elonye meg meg , ha kihuzod a USB portbol, akkor a gep visszall az "eredeti" eroforrasokhoz.
-Lesz egy uj allapota, a SLEEP , ami a STAND BY es a HIBERNATION kozott helyekedik el...mindketto elonyeit kombinalja majd...
-SuperFetch: a gep majd megfigyeli miket futatsz majd es azokat elore betolti , ezzel majd idot sporol...nem nagyon tok sok mindent rola ugyhogy majd utannanezek...
-3D lesz majd az desktop, es emiatt lesz brutails a gepigenye...
Gepigeny: Anno meg egyszer hallottam , es leraktam a popsim a szekre nehogy osszeesek de mar nem nagyon emlekszem...

Tehat varom mindenki infotjat es kerlek javitsatok ki ha valamit rosszul tudok
Koszi:)

Ati 04-01-2006 23:05

Idei év vége, OEM verziók 2007 eleje, ez a legfrissebb infó a kiadásról, úgyhogy erre még várni kell, még ha ezt tartják is. Ha nem, akkor mégtöbbet kell várni. ;)

Békés 04-02-2006 00:10

Mike:)

Itt kedvedre vizsgálódhatsz a Win Vistával kapcsolatban:
http://www.microsoft.com/hun/windowsvista/default.aspx

Mike zoostorm 04-02-2006 16:07

Koszonom mindkettotoknek:)
Akkor mig ki nem adjak addig lehet gyujteni uj gepre mert ezen sajna nem fog futni...:( meg magara a vistara is mert nem hinnem hogy tul olcso lenne...:(:(

Ati 04-02-2006 16:22

Mik a legfrissebb fejlemények? Közellenség még az EU-ban a Microsoft? :D Engedni fogják egyáltalán, hogy EU területen is árusítson? :D

Tök nevetséges már, amit az EU csinál szerintem, no mindegy... :D Ez csak magánvélemény volt. :)

Apa 04-02-2006 19:34

azt tudom, hogy 6 féle verzijo lec.
meg hogy pontozni fogja a gép hardver konfiját, (ha jol értelmeztem)

Ati 04-02-2006 19:50

+2 az EU-nak, vagy hogy is volt ez?

Csokibácsi 04-02-2006 21:28

Home Basic - otthoni felhasználóknak, Aero nélküli herélt változat
Home Premium - otthoni f., ez már Aero-val
Business - kisebb cégeknek
Enterprise - nagyobb vállalatoknak
Ultimate - hiperszuper megaturbós csillivilli előreköszönős rendezői változat
+1 csontváz vista a fejlődő országokba

EU-ban kell nekik Media Player nélkülit is forgalmazni, akkor gondolom ez +5, mivel az utolsó itt kiesik.

Egyébként szopnak vele rendesen, csúszhat ez többet is.

Steve 04-03-2006 13:23

És mijez az Aero cuccos?
Amúgy erről a media playeres cuccról megaz exploleres botrányról hallottam énis. Tiszta Amerika! Akkor már notepadot se tegyenek bele meg paintet se, és főleg photoshop nem kell mert akkor nem kell mindenképp a konkurenciát letölteni...:D

Mellesleg yo az a media player, kb 3hónapja nem irja ki msnen hogy mit hallgatok pedig direkt leszedtem azóta hozzá a legujabbat.../ami mellesleg szvsz jobb mint a winamp:p /

Ati 04-03-2006 13:25

Quote:

Originally Posted by Steve
Mellesleg yo az a media player, kb 3hónapja nem irja ki msnen hogy mit hallgatok pedig direkt leszedtem azóta hozzá a legujabbat.../ami mellesleg szvsz jobb mint a winamp:p /

A mediaplayerben az tetszett, hogy a 9-es még lejátszotta a dvd-ket, a 10-es viszont már csak felsorolja, hogy melyik kodekeket VEHETED MEG, ha meg szeretnéd nézni a betett dvd-t. :DDDDDDDDDDD

Csokibácsi 04-03-2006 15:57

Quote:

És mijez az Aero cuccos?

Lényegében a Vista grafikus motorjának a neve. Ettől lesz majd szép 3d-s meg áttetsző minden.
Meg emiatt kell a gépbe directx 9.0-ás VGA, feltéve, hogy vizuális orgazmusra vágysz :)

Quote:

Amúgy erről a media playeres cuccról megaz exploleres botrányról hallottam énis. Tiszta Amerika! Akkor már notepadot se tegyenek bele meg paintet se, és főleg photoshop nem kell mert akkor nem kell mindenképp a konkurenciát letölteni...:D
A notepad meg a paint nem jó példa, csupán két kis vacak program, nem konkurenciája semminek.
Mondjuk az MP sem egy nagy durranás. Nem is értem miért megy rajta a vita, eddig sem használtam, ezután sem fogom, vinyón meg elfér :)
IE az kicsit komolyabb dolog, olyan szinten van beleépítve az oprendszerbe, hogy az pofátlanság ...

Steve 04-03-2006 17:34

Mongyuk sztem ha nem lenne IE alapból akkor meg azon menne a vita hogy nem tudnám letölteni az oldalakról még a böngészőket se:D
Sajna nem értek hozzá, de mongyuk az igaz hogy nekem még nem fordult meg a fejemben hogy mást használjak pedig biztos van jobb...:rolleyes:

Mondjuk a Microsoftot nem sajnálom, amennyit tökölni szoktak...:p

Csokibácsi 04-03-2006 19:06

Quote:

Mongyuk sztem ha nem lenne IE alapból akkor meg azon menne a vita hogy nem tudnám letölteni az oldalakról még a böngészőket se:D

FTP ;) (akkor is megvan a 10 karakter, jó?)

Ati 04-03-2006 19:09

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
FTP ;) (akkor is megvan a 10 karakter, jó?)

No és FTP kliens-t honnan szedsz? :) Mert akkor már azt se szabad beletenni a Windows-ba. :D Marad azm, hogy elmész a boltbam, és veszel egy böngészőt is, hogy aztán letölthess valamit. ;)

Steve 04-03-2006 19:37

Köszi Ati hogy helyettem válaszoltál;)
/nekem uccse ment volna:o /:D

Csokibácsi 04-03-2006 19:59

Quote:

Originally Posted by Ati
No és FTP kliens-t honnan szedsz? :) Mert akkor már azt se szabad beletenni a Windows-ba. Marad azm, hogy elmész a boltbam, és veszel egy böngészőt is, hogy aztán letölthess valamit. ;)

Azért a parancssoros ftp kliens messze nincsen ám úgy beleépítve az oprendszerbe, mint az IE ;)
Nagyon nem mindegy ;)

Ati 04-03-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Azért a parancssoros ftp kliens messze nincsen ám úgy beleépítve az oprendszerbe, mint az IE ;)
Nagyon nem mindegy ;)

Tényleg, a parancssor! Ott is van egy csomó olyan poarancs, például a copy, a move és a delete, amik konkurenciái más programoknak, és micsoda versenyellenes, hogy ezeket beépítve adják! :D

Eszem megáll időnként, ez EU IQ-szintben alá akar menni az USÁ-nak, vagy mi van már? :DDDDDDDD

Csokibácsi 04-03-2006 20:15

Quote:

Originally Posted by Ati
Tényleg, a parancssor! Ott is van egy csomó olyan poarancs, például a copy, a move és a delete, amik konkurenciái más programoknak, és micsoda versenyellenes, hogy ezeket beépítve adják! :D

Eszem megáll időnként, ez EU IQ-szintben alá akar menni az USÁ-nak, vagy mi van már? :DDDDDDDD

Kicsit eltúloztad :)
Steve notepad és paint példáira is írtam, hogy nem jók, na ezek mégúgyse :))
Media player hajcibálásról is leírtam a véleményem lejjebb, szerintem is hülyeség, nem is értem.

IE sem érdekel, hogy benne van, mert az is elfér. Az a baj, hogy rettenet mód bele van gyúrva az oprendszerbe, ami nem jó dolog. De ezt is írtam lejjebb :)
Próbaképp üss felül egy magyar XP-n magyar IE-t, angol IE-vel, vagy fordítva.
Fél oprendszered magyar lesz, másik fele angol. No és ez csak egy dolog ... :)

Csokibácsi 04-03-2006 20:59

Egyébként lesz még itt balhé, ha az M$ a Vista részévé teszi az új webes keresőjét :) Márpedig ők megteszik :P
A Google meg ezt nem szeretné, szóval jön majd az egymáson való fogáskeresés, igazi ááámerikái módra.
Az EU most csak megmutatja, hogy a hülyeség nem USA privilégium :)

Davalon 04-05-2006 13:02

Nekem az nem tetszik benne, bár igazából nem olyan lényeges, hogy egy könyvtár esetében mutat párat annak tartalmából. Azaz, a könyvtár megnyitása nélkül látható, milyen típusú file-ok vannak benne, ez nyilván akkor érdekes, ha pl. személyes jellegű vagy egyéb képek vannak benne, a gépet pl. koleszban vagy bárhol többen használják, és ha nem is nyitja meg a másik könyvtárait, az elárul róla pár infót. Nem tudom, ennek mi értelme van. LÉnyegében úgy néz ki, mint ha egy könyvből kilógna néhány lap...
Szerintem baromság.

Ati 04-05-2006 13:04

Quote:

Originally Posted by Davalon
Nekem az nem tetszik benne, bár igazából nem olyan lényeges, hogy egy könyvtár esetében mutat párat annak tartalmából. Azaz, a könyvtár megnyitása nélkül látható, milyen típusú file-ok vannak benne, ez nyilván akkor érdekes, ha pl. személyes jellegű vagy egyéb képek vannak benne, a gépet pl. koleszban vagy bárhol többen használják, és ha nem is nyitja meg a másik könyvtárait, az elárul róla pár infót. Nem tudom, ennek mi értelme van. LÉnyegében úgy néz ki, mint ha egy könyvből kilógna néhány lap...
Szerintem baromság.

Ööö, akkor ezt a feature-t kapcsold ki. :) Sokminden kikapcsolható, ami első (és második, és harmadik) ránézésre butaság. Gondolom a Vistában sem lesz ez másként.

Csokibácsi 04-05-2006 15:51

Quote:

Originally Posted by Davalon
a könyvtár megnyitása nélkül látható, milyen típusú file-ok vannak benne, ez nyilván akkor érdekes, ha pl. személyes jellegű vagy egyéb képek vannak benne, a gépet pl. koleszban vagy bárhol többen használják, és ha nem is nyitja meg a másik könyvtárait, az elárul róla pár infót.

Szerintem a jogosultságok helyes beállításával más számára nem szabad látszania.

Mike zoostorm 04-05-2006 16:43

Quote:

Originally Posted by Apa
meg hogy pontozni fogja a gép hardver konfiját, (ha jol értelmeztem)

Igen jol tudod, en most talaltam meg a neten ezt a cikket:

"A Microsoft egy olyan minősítő rendszert épít a Windows Vistába, amely 1-től 5-ig osztályozza majd a gépet aszerint, mennyire felel meg az operációs rendszer követelményeinek. A Windows Performace Rating a processzor, a memória, a merevlemez, a grafikus kártya és a grafikus memória minősítése alapján ad egy összesített "jegyet" a gépre, és ezeket - valamint a rendszer több komponensét - külön-külön is osztályozza. A CNet által közzétett illusztrációk tanúsága szerint ugyan az összesített jegy ugyan kerek szám, de az alosztályzatok egy tizedesjegy erejéig törtek.

Az amerikai tesztelők által összeállított konfiguráció, amely egy 1,83 gigahertzes Intel-processzort, 1 gigabájt memóriát, 70 gigabájtos merevlemezt és 60 megabájtos Intel grafikus vezérlőt tartalmazott, összességében 3-asra vizsgázott az értékelőrendszer szerint. Ebből a processzor 4,4, a memória 5,4, a winchester, a grafikus kártya és a memória viszont már 3,8, 3,6 és 3,3-es érdemjegyet kapott. A Performance Rating rendszer először a Windows Vista februári, zárt körben kiadott tesztverziójába került bele. "

Nem tom hogy ennek oruljek e vagy sem...:S mert vegre tom mire szamithatok ,de nem hinnem hogy az en kicsikemnek tul sok eslye lesz majd, meg ha leveszek par dolgot benne...:( irany a bolt -> uj gep...Amirol jut eszembe a kovetkezo cikk:

"A Microsoft a múlt héten mutatta be az új számítógépekre tervezett, Windows Vista-képes (Windows Vista capable) feliratú címkét, egyben elindítva a hasonnevű értékesítési programot. A cég magyarázata szerint a címkézéssel az átállást szeretnék segíteni: ugyan a vásárlók jövő év elejéig csak Windows XP-vel vásárolhatják meg új gépeiket, a címke megmutatja, ha a konfiguráció az új operációs rendszert is elbírja majd. "

aúú 04-06-2006 11:08

Hát nekem a Vista-val leginkább 2 bajom van csak...
Először is én úgy gondolom, hogy egy oprencernek alapvetően minél jobban kell gazdálkodnia a rendelkezésre álló erőforrásokkal éppen ezért hihetetlen számomra, hogy egy oprendszernek 1 GB ram kelljen ahhoz, hogy normálisan működjön és akkor még nem csináltál semmi ram igényeset a gépen, miközben linux-ból láttam már kompletten felállo rendszert egy kislemezre megcsinálva és minimális gépigénnyel...
Másodszor úgy vélem, hogy ezt a rendszert alapvetően az amerikaiaknak csinálták, mert náluk nem probléma az, hogy egy oprendszer miatt lecseréljék a teljes otthoni gépüket, csak hogy minden tökéletesen fusson, míg szerintem Európában ezzel jóval kisebb réteget fognak elérni (MO-n legalábbis mindenképpen)...

Ati 04-06-2006 11:54

Quote:

Originally Posted by aúú
Másodszor úgy vélem, hogy ezt a rendszert alapvetően az amerikaiaknak csinálták, mert náluk nem probléma az, hogy egy oprendszer miatt lecseréljék a teljes otthoni gépüket, csak hogy minden tökéletesen fusson, míg szerintem Európában ezzel jóval kisebb réteget fognak elérni (MO-n legalábbis mindenképpen)...

Mivel az XP-hez a frissítéseket ugyanúgy abba fogják hagyni, mint anno az összes többi windows verzióhoz, egy idő után rá leszel kényszerítve az új verzióra.

Más kérdés, hogy az EU mindent megtesz, hogy az európai piacon ellehetetlenítse a Microsoft-ot, csak épp nem tudom, hogy milyen alternatív lehetőségekben gondolkozik, mint oprendszer az európai felhasználóknak...

aúú 04-06-2006 12:28

Quote:

Originally Posted by Ati
Mivel az XP-hez a frissítéseket ugyanúgy abba fogják hagyni, mint anno az összes többi windows verzióhoz, egy idő után rá leszel kényszerítve az új verzióra.

Más kérdés, hogy az EU mindent megtesz, hogy az európai piacon ellehetetlenítse a Microsoft-ot, csak épp nem tudom, hogy milyen alternatív lehetőségekben gondolkozik, mint oprendszer az európai felhasználóknak...

Jaja, sajna rá leszel kényszerítve, de ez is az egyeduralom miatt van sajna...:(
Amúgy az EU-ban a SUSE Linux-ot támogatják (ha jól tudom pld Német O-ban a teljes kormányzati és közhivatali rendszert át is állították erre)...

Ati 04-06-2006 13:05

Quote:

Originally Posted by aúú
Amúgy az EU-ban a SUSE Linux-ot támogatják (ha jól tudom pld Német O-ban a teljes kormányzati és közhivatali rendszert át is állították erre)...

A közhivatalokban nem akarnak pl játszani, míg otthon azért igen...

aúú 04-06-2006 13:23

Quote:

Originally Posted by Ati
A közhivatalokban nem akarnak pl játszani, míg otthon azért igen...

Jah ez igaz...:)
Viszont már most tudok olyan játékot aminek a pc-s verziója CSAK Vista alatt lesz feltelepíthető... ez pedig a Halo 2 című fps ami a világ egyik legnépszerűbb ilyen tipusú játék... eladásiaban lemosta a Doom 3-at és a HL 2-t együttvéve is... szóval kicsit se akarnak rávenni, hogy térj át mindenképpen...:(

Ati 04-06-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by aúú
Viszont már most tudok olyan játékot aminek a pc-s verziója CSAK Vista alatt lesz feltelepíthető... ez pedig a Halo 2 című fps ami a világ egyik legnépszerűbb ilyen tipusú játék... eladásiaban lemosta a Doom 3-at és a HL 2-t együttvéve is... szóval kicsit se akarnak rávenni, hogy térj át mindenképpen...:(

És ha eközben az EU betiltja a Windows eladásait az EU-ban, akkor.........

No de nem folytatom. ;)

Csokibácsi 04-06-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by aúú

Ezen nem csodálkoznék, a Halo az az M$-hez köthető minden téren.
Sima árukapcsolás, semmi más :)

Ja, játékok. Az okos fejlesztők directx helyett az opengl-t részesítik előnyben. Így simán mehetnek a játékok Linux-ra, Mac-re ... volt játék, ami egyidőben jelent meg mindhárom oprendszerre.

Etyekwood 04-07-2006 01:26

Quote:

Originally Posted by Ati
A mediaplayerben az tetszett, hogy a 9-es még lejátszotta a dvd-ket, a 10-es viszont már csak felsorolja, hogy melyik kodekeket VEHETED MEG, ha meg szeretnéd nézni a betett dvd-t. :DDDDDDDDDDD

:D :D
Hát ezen én annyit röhögtem, miután már elfolytak a könnyim, hogy ilyet alkottak!
Ilyen a világon nincs!:D

Etyekwood 04-07-2006 01:29

Quote:

Originally Posted by Ati

Az nehéz lesz, de jó úton haladunk:D

Lyra 04-09-2006 09:30

Szem előtt kell tartani a Vista igényeit

A Gartner elemzése rámutat, hogy a vállalatok az asztali gépeiket 4-5 évig használják, a noteszgépek pedig rendszerint 3 évig szolgálatban maradnak, így a tavaly és idén megvásárolt konfigurációk java már belecsúszik a Vista-korszakba. "Bár a ma piacon levő PC-k szinte mindegyike képes a Vista futtatására, becsléseink szerint csak a felükön lesz elérhető a teljes Windows Aero kezelőfelület, így nagy odafigyelés szükséges az összeállításnál" -- írja a Gartner.

A piackutató cég ezért azt tanácsolja a cégeknek, amelyek később át szeretnének térni a Vistára, hogy az idén beszerzett gépeknél tartsák szem előtt az új operációs rendszer hardverkövetelményeit, hogy később az átállás ennyivel is egyszerűbb és olcsóbb legyen. Ezért a beszerzéseknél különös gondot kell fordítani a konfigurációk összeállítására még akkor is, ha a cég nem tervezi rögtön a megjelenés után a Vista telepítését.

Az igazság az, hogy a legtöbb vállalat legalább egy évet, de inkább 18 hónapot vár majd, mire bevezeti az új operációs rendszert, így az idén megvett számítógépek egy része már életciklusának derekán tart és talán meg sem éri Vistát telepíteni rá.

A grafikus chipen áll vagy bukik

A Gartner szerint az új PC-kbe már dukál legalább 1 gigabájt memória, amennyiben azonban a virtualizációs képességeket is ki kívánják használni, további 512 megabájtra van szükség. A Microsoft elvárása legalább 512 megabájt. A legnagyobb odafigyelést a grafikus kártya kiválasztása igényli, ugyanis a legtöbbször ezen áll vagy bukik az új grafikus kezelőfelület működése. A gyengébb képességű videochipeken a Vista ugyanis csak "butítva" jelenik meg és nem kínálja fel számos új szolgáltatását, például a fájlok valós idejű előnézetét.

Ami az AMD-alapú rendszereket illeti, a Gartner nem foglalkozott velük mert a piackutató cég úgy véli, a vállalatok egyelőre az Intel-alapú konfigurációkat részesítik előnyben. Mindazonáltal azoknak a cégeknek, amelyek AMD processzoros rendszereket szereznek be, azoknak ajánlható az ATI Radeon Xpress 200 integrált grafikus vezérlőt tartalmazó chipkészlet, amely várhatóan megfelel majd a Vista elvárásainak. Ez egyben azt is jelenti, hogy csak az igazán nagy grafikus teljesítményt igénylő dolgozóknak kell majd erős videokártyát vásárolni.

A Gartner ugyanakkor megjegyzi, hogy a Vista legfontosabb fejlesztései, a nagyobb stabilitás és teljesítmény függetlenek a grafikus kezelőfelülettől, az Aero előnyeit elsősorban azok tudják majd kihasználni, akik maguk is grafikus alkalmazásokat futtatnak, például mérnöki tervezéssel vagy tartalomkészítéssel foglalkoznak.:confused:

Lyra 04-09-2006 09:33

Szóval durva egy OS-hez képest. Valszeg marad az XP..... :D

Csokibácsi 04-09-2006 10:09

Az X200 az rettenet vérszegény.

Lyra 04-09-2006 10:12

Desktop-hoz képest az. De az inegrált megoldásokban nincs per pill jobb. De ha belegondolunk , ahhoz hogy szíp legyen a Vista, kell másfél giga RAM..... A winyom is kisebb volt majd felével amikor kezdtem... Asszem linux lesz a vége, bár az első próbálkozást Ubuntu-val elbuktam. :mad:

Csokibácsi 04-09-2006 11:02

Az Aero kikapcsolható :)
XP-t is butítva használom, nekem jó lesz a Vista Aero nélül is (nem játszani akarok a 3d kezelőfelülettel).

Ati 04-09-2006 12:54

Quote:

Originally Posted by Lyra
Asszem linux lesz a vége, bár az első próbálkozást Ubuntu-val elbuktam. :mad:

Játszani Fedora: http://fedora.redhat.com

Lyra 04-09-2006 13:03

THX, megyek meglesem a dolgot..... :cool:

Csokibácsi 02-27-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 15002)
Az Aero kikapcsolható :)
XP-t is butítva használom, nekem jó lesz a Vista Aero nélül is (nem játszani akarok a 3d kezelőfelülettel).

Elég sok tapasztalat megszerzése után azt mondom:

Kell a francnak a Vista http://forum.queosia.com/images/icons/icon13.gif

All times are GMT +1. The time now is 20:36.