![]() |
Vírus híradó!
Néha megjelennek a játék belső fórumán vírusos hírek, ha jól emlékszem már talán kitiltás is volt emiatt.
Ezért javaslom a vírusokkal illetve a vírus irtókkal kapcsoaltos híreket, problémákat ide írjuk. Mindjárt fel is vetnék egy problémát amihez szivesen veszem a hódítóval játszó informatikusok segítségét (már töbötöket zaklattam vele) Nekem a kasperskym napi rendszersséggel fog meg egy helkern nevü férget, amiröl olvastam hogy előszeretettel támadja az sql szervereket. Kérdésem, miért nézi ez a lüke vírus az én vacak gépemet sql servernek és mit csináljak h ne legyen napi 5-10 támadás különböző ip címekröl? Nem tud bejönni de zavar hogy állandóan felvisít a kaspersky. Segítségeteket előre is köszönöm. |
ez jo gyula. kapsz 1 szavazati pontot tőlem.
|
Tegyél fel tűzfalat a gépre (winXP alap tűzfalát is érdemes bekapcsolni, ha nincs más), mégjobb ha egy router mögül netezel, esetleg a modemeden kapcsolsz be tűzfal lehetőségeket, ha van rajta.
|
Szia:-)
Roppant egyszerű, állítsd be a kaspert, hogy ne mutassa az elfogott vírusokat:-) Gondolom, a Lovesan akar mindig bejönni :-) |
Ja, ha tűzfal nélkül netezik valaki, akkor ne csodálkozzon :)
|
Használd a Zone Alarmot, free és sokmindent megfog az alap verziója is, /ha megveszed akkormeg otthonra tökéletes, saját virusirtó, kémprogi keresö stb/ ami mégis többet tud mint az XP beépitett tűzfala.
|
nekem a nod32/kerio kombo egesz jol bejott.... es nem is draga a nod.... gyors, hatekony, naprakesz ( volt olyan hogy napi 6 frissites jott), nem eszik fel memmot mint a nav... na persze el ne felejtsem hogy a windowsupdate is fontos :)
|
P1-es erőmüvem van, milleniumot használok, és mint mondta mmegfogja a kaspy a férget, nem engedi be.
Csak kiváncsi vagyok miért próbálkozik ilyen sűrűn, mikor régen iylen nem volt, jött héba-hóba egy kóbor vírus kaspersky megfogta és nem volt gond. Nah mindegy a tűzfal azért nem rosz gondolat feldobok egyett. Még egy kérdésem lenne ha már emlegettem h ME-t használok, és ezért nem nyitnék új témát. Nem lehet a ME-ben kikapcsolni a hiba keresőt? Mert érdekes módón néha még a queosiában is talál nekem oylan hibát, hogy a 4 vagy 5 sorban hiba, holott biztos nincs. Ha valaki meg mondaná hogy hogyan kell ezt kikapcsolni azt megköszönném. Apa: miféle pontot adtál nekem? lehet itt pontokat is osztogatni? |
A franc se tuggya. elég sok felé kóborlok, szal nálam a tüzes fal cancel. VAn egy router, meg naponta végig kergetem a NOD32-öt, azt annyi...... Mindig veszekedni a tűzfallal, hogy mi ki, mi be, az nem az én világom. Egyébként ami legtöbbször megjött virnya , az szinte kivézel nélkül ismerőstől jött, teszem hozzá,:( a tudta nélkül.
|
Miért van ilyen sűrűn támadási kísérlet?
Gyula,
Azért éri a géped egyre sűrűbben támadás, mert egyre több gép van a netre kapcsolva, egyre több és több, egyre szofisztikáltabb támadás ér minden neten lévő szervert, minden neten lógó gépet. És ez csak nőni fog! Rohamosan! - - - Gondolj bele! Régen, az autózás hőskorában falun szinte alig láttak autót, nem kellett attól tartaniuk, hogy a csirkéket elüti egy ámokfutó. Aztán egyszer-egyszer mégis jött egy száguldozó pilóta és megijesztette a jószágokat. :) A netezés hőskorán már rég túl vagyunk, de az autós hasonlathoz visszatérve még nem értük el a 100 km/h -s sebességet. Vagyis most még nagyjából biztonságban vagyunk! Aki tűzfal, vírusirtó, kémprogram irtó nélkül netezik -rengetegen vannak- az ma még el evickélhet pár napig, pár hétig. De hónapokig biztos nem fog tartani mire használhatatlanná teszi a gépét egy kártékony kód. Figyeld meg: Egy-két év és eljutunk oda, hogy a vírusirtó cégek áttérnek a napi frissítés kiadásáról a gyakoribbra, mert már az első nap is rengeteg fertőzés lesz, amikor még nem véd ellene a vírusirtó. |
Kari: a virusirtok nem naponta frissitenek, hanem amikor epp kijott egy ujabb virusdefinicio, akkor.... es mostanaban lassan sajnos ez kevesebb mint egy nap...
|
Vírusírtó
Quote:
|
Vírus
Melyik a legjobb vírusírtó? Kíváncsian várom véleményeteket.
|
nekem f-secure om van, de elégedett vok vele.
fél-éves verzio, szerintem jo. |
Nekem Nincs vírus írtóm és semmi bajom sincs :D
mert van 1 Jó tűzfalam :P :D |
Quote:
Mint mar emlitettem, szerintem nod32 :) |
Quote:
Mert akkor valóban nincs gond, bár akkor még a tűzfal is felesleges, elég kihúzni a netet a gépből. :) |
Lehet hogy az Internet szelesebb korben elerheto... de en nem latom annyira veszesnek ezt a virusos, kemprogramos vilagot! Lehet megvaltozik a velemenyem ha esetleg tonkre teszik a gepemet, lehet nem vagyok napra kesz, de en speciel nem latok hallok a mediaban olyan hireket, hogy barhol a vilagon tobb 100 vagy tobb 1000 gepet tonkretett egy virus pedig minden apro hulyesegrol van szo a mediaban de ilyenrol nincs! Csak az interneten terjengenek remhirek ilyen virusokrol! Ezt gondolom en azt hogy nem kellene ezt annyira tul dramatizalni! Meg kell csinalni az alap vedelmet a gepre es nem kell olyan oldalakat latogatni ahonnan a szemet jon es akkor nincs gond! En nem aggodok mert nem is tudom ki akar vagy epp mar kotoraszik is a gepemen! Nem jelez semmi, nem tunt el semmi, nem romlott el semmi! 22 orat online a gepem es boklaszok mindenfele meg olyan oldalakon is ahol 1000% hogy kemprogram es viros fog jonni!
(ez magan velemeny, nem feltetlen naprakesz!) |
Quote:
|
Quote:
Kerio Professional Firewall és Avast! ezek a jók szvsz! ha valaki okosabb jobbat mond, hallgatom! :cool: |
Az a szerencse, hogy a mai vírusok többsége csak terjesztgeti magát, a gépen komolyabb kárt nem tesz. Régen pár perc alatt törölte a teljes rendszeredet. Most többnyire csak a netet lassítják be, nem kicsit. No azért vannak sajnos most is komolyabb károkat okozó darabok...
Sose felejtem el, amikor X cégnél dolgoztam, és a cégtulaj kapott egy vírusos e-mailt. Vírusírtó persze azonnal csipog, hatalmas piros felirat, hogy vigyázz vírus, miegyéb, ami egy jól működő rendszerben kell. Erre megnyitja. Arra a kérdésre, hogy ha a vírusírtó jelezte, hogy vírus, és ne nyissa meg, akkor mégis miért tette, az volt a válasz, hogy kíváncsi volt mi az... Aztán persze a cégnél minden gép megfertőződött, mert a többiek is szépen megnyitották, hiszen "a főnök küldte, biztos fontos". :) Ez speciel úgy terjedt, hogy kiválasztott a gépedről valami word doksit, és azzal együtt küldte tovább magát. El lehet képzelni, hogy a céges dokumentumok ezekután szanaszét kezdtek a neten keringeni. ;) Szóval vírusírtó ide vagy oda, az emberi butaság sajnos legyőzhetetlen. :( |
AVG Free :D
Üdv!
Nekem AVG Free 7.1 v. van és elég jó. Van tűzfal, email scanner stb. Frissités naponta ahogy kedve van. Kémvirusok ellen nem a legtökéletesebb, érdekesen viselkedik ha pl. SpyWaret futtatok, szeretnek összeverekedni :D pl legutóbb közös összefogással leütték a Windows 98-at :D Azóta nem futtatok SpyWare programot, csak ha leállítom az AVG-t és fordítva. Így kibirja a Windows is :D Amúgy a SpyWare nem kapott semmit. Igaz, hogy Linux szerver mögött vagyok, annak is van tűzfala. Ez vajon mit jelent? (Sorry a Windows üldözésmániássá tett :D) Üdv! |
Én mint már említettem a Kaspersky nagyon jó, amióta használom csak egyszer lette mvírusos, akkor is csak azért mert a figyelmeztetés ellenére megnyitottam, hogy mi lehet az :)
Utánna szépen format C: win ME - Kaspy - egyéb progik és azóta megy ez erőmű :) Egyébként az almúlt 7-8 év számítógépezős internetezős pályafutásom alatt a legtöbb és a leggorombább vírusokat mindneféle cd újságokrol szedtem össze, pl azt is ami az első gépem vásárlása után két hétel még a BIOS-t is össze kuszálta egy kicsit :) A tűzfalak közüöl melyi ka legegyszerübb és van köztük magyar nyelvü? (Az angollal sajnos hadi lábon állok) |
Quote:
15k-ért már lehet nagyon jó otthoni wireless routereket kapni, még a kábelektől is meg tudsz szabadulni. :) |
Quote:
|
Ha free kell akkor viruskergetőnek az Avast, tüzfalnak Zone Alarm.
Ha áldozol rá akkor Zonalarm Pro+ Nod 32. De jó a Kerió proff is. De ha sokallod az árát akkor biztos veszel számtech ujságot:) Már van olyan amelyik komplett virusirtót ad csak havonta vedd meg a lapot és bene a kód amivel ujjabb egy hónapra napra kész a géped. Persze ehez engedélyezni is kell a frissitést benne:) Volt olyanismerősöm kinek minden fenn volt és rinyált hogy sz*r az egész tűzfal+virusirtó combó mert semmi uj virust nem fog meg. Megnéztem és a frissités gondossan levolt tiltva. Rákérdeztem miért? Felelet: Az Ő gépéről csak ne rohangáljon ki semmilyen progi mert a végén még összeszed valami bacit:) Gyula: Ha összeverekednek akkor próbáld meg a Microsoft AntiSpyware cuccát /megvette GIANT AntiSpyware cégét és azt fejlesztették tovább./ Ha kell vkinél irtanom ezt is szoktam vinni és eddig még nem akadt össze semmivel. |
Nekem Nod32 van, naponta 2-3* frissíti magát, + mellette a Kasper antivírus +antihacker.
Nincs is gondom a vírusokkal :) eddig....... |
licences Virus Buster tök ingyen:)
|
Csak leírom, hogy nekem mi fut a gépen online:
1. Router mögül netezek 2. Zonealarm 3. Nav 4. AVG Free Edition 5. Spyware Terminator 6. Spybot S&D És még így is fog el néha az Ad-adware SE Personal, amit hetente egyszer lefuttatok ezeken felül, valamit...ritkán, de előfordul. És nemrég tértem át Firefox böngészőre. /arra kevesebb vírust írnak tudtommal/Az explolert csak a hód miatt hagytam fennt, mert a firefox nem képes az összes orimat egyszerre láttatni:) |
Quote:
Persze, hogy nem hallasz róla! Szerinted, ha bármelyik bank számítógépes hálózatát feltörnék, és egy csomó lóvét leakasztanának, akkor az megjelenne a médiában? Te betennéd olyan bankba a pénzed, ahol lenyúlják? Ha igen, akkor gratulálok Süti! Az ilyet azért nem hallod, mert nem hozzák napvilágra! |
Quote:
Egy kommentár! Napjában többször frissítik álltalában a virusirtókat, ugyanis egy statisztika szerint, amit '98-ban olvastam, napi több, mint 150-200 vírust ill. kémprogit írnak meg, ezért kell mindennap frissíteni, Én spec. Panda Titániumot használok, és mindennap többször frissítik, és 1 vírusom sincs, tudomásom szerint és a Panda szerint sem! |
Holnap 3.-a van.
Mit hallani erröl a 3.-án aktiválódó vírusrol? Aki tud valami használhatót pls ossza meg velem is az infót.
|
Quote:
Valami szexoldalnak hirdeti magát e-mailben, és amiatt indítod el, megpróbálja kikapcsolni a vírusírtót is, hogy ne vegye észre. Ha idegenektől kapott szexoldal hirdetések kapcsán nem szoktál fileokat megnyitni, akkor elvileg nem vagy veszélyben... |
Nem kattintok holnap.
Ati köszönöm az infót, holnap még véletlen se nézek semmiféle szexoldalt, mondjuk máskor se nagyon, na nem azé mer zavar, csak nem szeressem ha egyet kattintok egy női mellre és mindjárt 16 exproler van nyitva meg vinnyog a vírusirtó. Még a queosiaban sem merek a reklám bannerre kattintani ;)
|
Quote:
Amúgy ha biztosra akarsz menni, akkor ma állítsd át a dátumot 4-ére, 4-én meg vissza 4-ére, és akkor nem lesz harmadikád. :D |
Quote:
Egen ez jó ötlet, ezt fogom tenni vagy átalszom az egész harmadikát. Ati tudom hogy illene a kérdéssel egy mailt dobni de inkább itt kérdezném meg, hogy ebben a fórumban sem lehet más oldalra mutató hivatkozásokat használni? Vagy itt nem veszed ezt ennyire szigorúan? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ati nem gond, akkor kiirtom az egséz naptárat a windózbol :D |
Quote:
Szia Gyula:)) Mi is az orid neve? Mert, ha holnap nem egésznap alszol, akkor bemennék hozzád párszor:D |
All times are GMT +1. The time now is 19:48. |