![]() |
Hiénák
Ahhoz képest, hogy mennyit sebeznek a hiénák elég kevés tpét adnak.
A legtöbb klántársam szerint teljesen el lehetetleníti a kereskedést(hiába a rohanás), hogy nagy számú csoportok vannak és nagyot sebeznek. Még a nagyobb karakterek sem bírnak el egyszerre 60 hiénával egyedül. Véleményem szerint már így is eléggé meg lett nehezítve a kereskedés a teszt alattihoz képest. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne legyenek hiénák, csak vagy legyenek gyengébbek, vagy adjanak több tapasztalati pontot. |
Én úgy látom 10. szint alatt olyan , hogy kereskedés most már nem létezik. (elég sok embernek kell összeállni, hogy mégis legyen)
Úgyhogy ezt tényleg sokkal jobban át kéne gondolni, bár én magam részéről inkább adnak 2-3napot a rendszernek, és utána a tapasztalatok alapján változtatni. De addig amit most ad Tpt az irtó aránytalan. |
Nem is kell, hogy sok tp-t adjon, a hiénák célja nem a tp-szerzés, hanem az, hogy a kereskedéshez lehetőleg nagyobb karakterek is menjenek kísérni, a biztonságos célvbajutás érdekében, ne csak első-második szintű, csak kereskedésre tartott karakterek.
|
Quote:
Ez esetben akkor ezt a "csapatvezér jobban fárad" dolgot ki lehetne venni, mert így aztán extra nehéz kereskedni. Úgyis sokakanak tudtommal nem tetszett alapból sem az ötlet. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Miért valószínűbb, hogy egy kis karakternek meglegyen egy millája, mint hogy egy nagynak? :-o |
Quote:
(ha csak a játék unalmas részét nézzük, mert a kereskedés az)... Egy nagy karakter sem fog nekiállni kereskedni, ha nincs szekere. Akkor meg eljutottunk az előző hozzászólásomhoz. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Félreértés ne essék, a hiénák jó ötlet, szerintem a nagyobb fáradás nem az... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha meg olyan mindegy, hogy 10 vagy 40TP-t ad (Még 40esetén se ugrana meg hirtelen a szintlépések száma...), akkor nem kéne ennyire genyózni :) |
Quote:
Ha az nem normális, akkor az sem, hogy valaki napi 14 órában tp-zzen és ezért a lista eleje felé kerül...Akkor most szívassuk meg valahogy. Az is normális volt, hogy a kerposzton lopnak, mégis meg lett oldva, hogy ne lehessen lopni. Pedig elvileg a tolvajok nem a bokorból előugorva lopnak (azok banditák), hanem pontosan az ilyen forgalmas helyeken... És az is normális, hogy bármikor át lehet menni a másik klánba és kipakolni mondjuk a raktárát?? Vagy az normális, hogy több mint 500 karakter van a játékban, de ez kb. 150 játékost jelent?? Mondjuk szerinted biztos, hogy igen. :) Szerintem bizonyos funkciókkal nem azt a hatást szeretted volna elérni, amit elértél. Ez azt jelenti, hogy a funkciók bőven finomításra kerülnek. De először nem új funkciókat kell berakni, hanem átgondolni a meglévőket. |
Quote:
Ha ezt magyarázni kell, hogy miért nem normális dolog egyszerre 10 karakterrel játszani, akkor csak a regisztrációs szabályok pirosbetűs részét tudom említeni, miszerint a játék függőséget okozhat, és ha ezt tapasztalod, akkor érdemes egy kis pihenőt tartani. Kívülállóként jelentem, hogy a 10 karakterrel való egyidejű játék esetén ez az eset forog fenn. |
Quote:
De persze, lehet függőség is. Ok. Akkor pl. Hódító anarchban miért lehet akárhány országod, és ha sok van, akkor miért nincs visszakorlátozva valamivel?? (még mielőtt anarchosok kinyírnának, nem, nem akarom ezt.) És az nem függőség, hogyha valaki 14 órát tp-zik egy nap?? Vagy az nem függőség, hogy valaki egy tolvaj karakterrel órákig lépdel valaki után, hogy lelopja párszor, mert nem tudja a kerposzton egyszerűen meglopni?? Jó a magyarázat, nem azt mondom, és nem is tudok mit felhozni reagálásképp, csak éppen kicsit ironikus, hogy erre az egy problémára ilyen mértékkel vetíted ki. És még kiemelném, nem kívülállóként, hogy aki 10 karakterrel játszott, és elvileg a Te teóriád szerint enyhén függő, azt már napok óta nem tudom elérni a játékon belül...Azt hiszem, ez kissé ellent mond a függőségnek. |
Quote:
A függőség másik jele, ha valaki úgy érzi, hogy KÖTELEZŐ játszania, és mindent megtesz annak érdekében, hogy csak minél kevesebbet KELLJEN játszania. A legtöbb ember annyit játszik, amennyit szeretne. Ha valaki csak munka után ér rá játszani, akkor szerintem nem indít csak azért 20 karaktert, hogy ezt az egy órát minél jobban kihasználhassa. Ne érts félre, én örülök neki, ha valakinek ennyire bejött a játék. Viszont a másik oldalról nézve már most aggaszt, hogy egy hónapnyi játék után már kötelezőnek érzi valaki a játékot, és csak azért játszik még többet és mégtöbbet, hogy később kevesebbet kelljen. |
Quote:
És ha most elkezdene 12 órát játszani, akkor rá mondanád, hogy függő. Nem a játéktól függ, hanem csak teljesíteni szeretne. És értelemszerűen nem fog napi 12 órát játszani emiatt most. Mellesleg az én szavaimat forgattad ki, mikor egy másik személyről van szó. Akkor én most függő lennék, mert ilyeneket leírtam?? Lehet, hogy az vagyok. De anélkül is leírtam volna pont ugyan ezt. Quote:
|
A topicot én a hiénákról alkotott véleményeknek szántam...
Bele lehet keverni függőséget is, de az a tény, hogy egy 17es karakter sem bír el 20 hiénával egyszerre, mert nagyot sebeznek, mert rohannak, és hiába rohan a kereskedő karakter, utolérik.... Nem mindenkinek van 20+os karaktere, nem mindenkinek van rá ennyi ideje, van aki benéz napi 1 órát, és szeretne kereskedni, mert mondjuk az jobban leköti mint a mobölés, ő mit csináljon? Ati reálisan gondolkodva, biztos, hogy jó ez így? Nos gondoltam részletesen leírom, mi is történt velem kereskedés közben :) Lent voltam a délinyugati kerposzton, vettem árut. Ott állt 13 hiéna, vártam hátha elmennek, de nem nagyon mentek el :) Kiléptem, szaladtam, nagyon szaladtam, hiába... Meghaltam. Feláldoztam 100 fűszert, mert a segédek is velem haltak, és máshogy nem tudtam kijönni a hlből. Kijöttem, elindultam, tettem 5 lépést és újra meghaltam :) Pedig futottam. Ezek szerint nekem úgy tűnik, hogy mostantól egyáltalán nem lehet kereskedni. |
Quote:
|
Ha annyira ellenzed a több karis játékot, akkor egyáltalán miért lehetséges ez? Hogy ne kelljen játékszabályokat írni, és azok betartására kötelezni a játékosokat?
Igaz annak sem lenne értelme, ha csak egy karink lenne, hiszen akkor melyik termelne ételt, melyik bányászna...? |
Quote:
Hogy minél teljesebb képet kaphassunk, arra kérek mindenkit, akinek véleménye van a témával kapcsolatban, hogy ÍRJA LE. Ne a tajvani kommunista párt fórumának szökőkútépítéssel kapcsolatos fórumán, hanem ITT. :) Addig is a hiénák erőssége egy kicsit visszavéve. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Akkor az én véleményem hiéna ügyben:
17-es a karakterem, egyszerre csak egy karakterrel tudok játszani, mert különben kidob a szerver, tehát nálam a többkarakterrel bennlevés eleve kilőve. Szóval most ott tartok hogy megnyekkentett 11 hiéna, kikászálódtam a labirintusból, betároltam zöld lötyivel, mondom csak ide kell leérjek a főváros alatti piacra. Nem sikerült .. 34 hiéna elkapott megint. Megjegyzem 34 hiéna egy 26os karakter is kinyiffant. Mit terveztél Ati, kb milyen nagyságú karakterek tudjanak kereskedni? Mert szerintem ekkora galerihez kell 30as. Ami én biztos nem leszek egy éven belül. Más: Ha a viszonylag nagy karakterek 17től felfele sem tudnak kereskedni, akkor előbb-utóbb becsődölnek a klánok, mivel a kicsik egyáltalán nem tudnak, anagyoknak kellene elvileg összehozni a fenntartásra valót legalább. Tegnap óta egy kapavágást sem tudtam fejleszteni magam, mivel a pénz is kell, és ha ilyen gyakorisággal halok meg nem is fogom tudni fejleszteni. |
Tapasztalataim hiéna ügyben.
Éjjel teljesen lehetetlen kereskedni. 25-ös csapatok is jöttek rám, és kb. minden 5. kockán megakadályozzák a mozgásom. 22. szintű a kari, amivel kereskednék,de így nem valami élvezetes. Most is próbáltam tolni egy kanyart, és alig léptem párat már támadtak. Jó, hogy vannak ,de ez így nem jó. Ritkítani, esetleg a kerposztokhoz közeli útszakaszon lennének csak, vagy pedig több tp-t adhatnának. |
szerintem 60 hienanak kell csapat:)
|
Szerintem ez egész egyszerűen megoldható egy huszárvágással.
Megoldja a jelenleg felvetett hiéna problémát, meg az összes többi hasonlót is. Korlátozni kell az azonos lények maximumát egy négyzetben. (Nem a négyzet "befogadóképességét!") Tehát mondjuk 15 hiéna lehessen egyben. Az megölhető. Én 12 hiénát öltem meg 13. (vagy maximum 14.) szintű karakterrel. Képzettségek kérdése. Az viszont tény, hogy 20-nhál több hiénát tulajdonképpen senki nem tud megölni a játékban egyedül, 60 hiénát meg szerintem csapatostul se nagyon. Szóval max 15 ugyanolyan lény lehessen egy négyzeten. (Ami, ismétlem, nem azt jelenti, hogy négyzetenként 15 lény lehet max. 1 adott fajtára értem. Példa: Lehet egy négyzeten 15 egér, 3 macska, 2 kutya, 9 őr, 1 polgár, 7 úrhölgy. De nem lehet rajta 16 egér.) |
Azt hozzáteszem az előzőhöz, hogy bár 12 hiénát levágok egyedül, meghalás nélkül, de kereskedni nem tudok, mert ahhoz, hogy magas szintű legyek, és erős, sokat kell küldetést teljesíteni, és mégtöbbet kell TP-t győjteni mob-ölésből.
Ezzel arra kívánok rámutatni: a karakteremnek nincs 1 millió vagyona, tehát szekerem sincs, tehát nem tudok kereskedni, mert mondjuk egy talicskát (kézikocsi, ugye?) tudok venni, oké, meg még van pár szabad erőm is, de ez kevés ahhoz, hogy megérje, mivel az MP-mre se fejlesztettem, így a 2k marha gyorsan elfogy. 1. lehetőség: várok amíg feltelik 2. lehetőség: feltöltöm narancslével 3. lehetőség: felfrissülést varázsolok (itt már kapásból csökken a karakter harcászati értéke, mivel el kell tanulni egy értékes pontot a felfrissülésre) 4. tartok másik 3 akraktert, hogy a nagynak legyen mit ennie, legyen neki narancsléje, vagy valaki felfrissítse, stb... és a kör bezárult, eljutottunk oda, hogy sok karakter kell. |
Quote:
|
A tulajdonképpen szó azért került bele, mert a sok idővel rendelkező játékosok nyilván meg tudják ölni a 20-as hiéna csomagot is.
De ehhez mekkora karakter kell? Egy átlag játékos nagyjából napi 1,5 - 2 órát tud a játékra fordítani. Amennyiben ebbe a mondjuk 2 órába bele kell zsúfolni a küldizést, a mob-ölést, a kereskedést, a felfedezést, stb, akkor nem mostanában lesz mondjuk egy 20. szintű karaktere. Minél később lesz, annál később tudja leverni a nagyobb hiéna-csomagokat. Minél később veri le őket, annál később lesz 20. szintű karaktere. (Lévén hogy a klánok fenntartásához sok pénz kell, meg úgy amúgy is sok pénz kell, mert kell annyi instant lóvé, hogy vegyél szekeret, meg magát az árut is meg kell venned, tehát kb 1,5 milládnak kell legyen, és épp arról van szó, hogy az első 1,5 millát nehéz összeszedni... Mert kis karival nehéz kereskedni, a nagy karikhoz meg rengeteg idő kell.) |
Az erősségükkel most hogy felére lett csökkentve szerintem semmi baj sincs, még akkor se ha 20-30 darab támad egyszerre, én az értük járó tpét kevesellem, ha már akadályoznak...
|
A hiénák számával szerintem sincs baj .... most hogy lelett véve az erejük, simán boldogulok már én is bármennyivel. Nem kell korlátozni a számukat szerintem sem.
Viszont tegnap mikor 56 hiéna megtámadott, csak egy hiénát írt a baloldali középső fekete kockába, és ezt nem csak egyedül tapasztaltam: http://kepfeltoltes.hu/090817/hi_na2...toltes.hu_.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 13:13. |