![]() |
Elit vagy íj/paci felállás?
Hell!!
Aztért indítom a témát, hogy megtudjam, hogy ki mire esküszik.. elitek vagy íjász/paci felállás, esetleg íjász/elit/paci, íjász/elit.. Ha írtok, kérem ne csak egy "az íj/paci jobb"-ot írjatok, hanem alapozzátok is meg, hogy szerintetek miért.. Ja, a szavazás miatt sorry.. majd ha Ati is jár erre, akkor megkérem, hogy segítsen megváltoztatni..:) |
a legjobb felállás nincs itt sztem
|
Rakd be az ij+elit felállást:p
|
Quote:
Amúgy ez attól függ, hogy mennyit van kint a sereg. Ha sokat van kint, akkor egyértelműen íj/paci, mert úgy a támadó egységek védelmi ereje lényegtelen. Viszont ha kevesebbet, mondjuk napi egyszer, akkor sok ideig vannak otthon a támadóegységek, ezért ilyen esetben az elit jobb(hiszen 5+5 több mint 6+2). Ha valakinek pedig csak elitje van, akkor sosem küldi ki az összeset, ezért jobb hogy ha a ki nem küldendő rész íjászokból áll, ezért nem hülyeség az elit/íj felállás, szóval légyszi tegyed be a szavazásba ezt is. |
ez már 3 szavazat a nem létező opcó mellett je:P
|
nyugalom, rajta vagyok..:-) most, hogy kimentem budire leesett, hogy kihagytam a lényeget..
|
Sőt, én javasolnám az elit+íjász+paci felállást is belevenni a szavazható lehetőségek közé...:) Szöviben nagyon ütős felállás...
|
ááá, sokkot kapok.. hogy lehet megváltoztatni a szavazás dolgait?
|
a nyilas-lovas jobb, mert nem kell annyi raki. én pl, ha nincs járvány, vagy ha nincs sok üres helyem a barakkokban, általában ki szoktam küldeni a seregeket koldulni. :) az íj/elit azért jó, mert a hadis több védelmet tud küldeni a tolis vagy a varis szövijének... de akkor ki fog visszatámadni? :D
|
Hát sztem az a legjobb viszont ahhoz kell a legjobban összehangoltan képeznie a szövinek tehát azért azt full kezdő szövinek nem javasolnám...
Egyébként meg tényleg sok mindent meghatároz hogy menyit támadsz vele meg erősen fajfüggő... Mondjuk az én orkomban pl elit van ami amugy eléggé furcsa de az más miatt van...:cool: |
Quote:
van 54%elit, 28% paci meg 17%ijj (80%toronyban). Ezzel a felállással mindenkit ütök kivéve az kihegyezett ( 300 toli meg 500 vari ....) tábornok orkokat. :D |
lol? egy tábornok orknak kb semmi védelme nincs, nem mf elfet akartál mondani?:P
A szavazásnak így kéne kinéznie: Szerintetek melyik a jobb hadi felállás 1/A-n kivül? Elit Íjász/lovas Íjász/elit Íjász/elit/lovas |
nem tudom módosítani a szavazást.. új témát sem tudok indítani, amíg ezt nem törlöm, és nem lehet törölni, mert már írtatok.. kérjük majd Ati segítségét..
|
Quote:
|
Quote:
Sztem szövifüggő a felállás, nincs olyan, h jobb meg kevésbé jó. Én speciel íj+lovast játszom, nekem ez vált be. Aki az elején gyűjtöget, ott lehet csere-berélni alsóbb szinteken is, nem csak az 1/A-ban. |
sztem az 5+5 meg a 6+2 az a védő és tá,adóérték, elég triviális módon;)
|
De azt is nézzük, hogy pl. van 100 heki katonai célra.. ugye ha telerakjuk barakkokkal, meg elitekkel, az 4.000 elit... tehát 20.000 támadó és 20.000 védőerő.. ha íjászokkal és lovasokkal rakjuk tele fele-fele arányban, akkor az 2.000 íjász és 2.000 lovas... ez összesen 16.000 védő és 16.000 támadóerő...
Ha azt szeretnénk, ha az íjászok toronyban legyenek, akkor ez megint csak változik.. ekkor 33 heki torony és 67 heki barakk.. a 33 heki toronyba befér 1320 íjász, tehát a maradék 1360 helyre mehetnek a lovasok.. ez így 1320 x 12 + 1360 x 2 = 18560 védőérték (plusz a 33 heki torony, ami pl. 200 heki esetén 16,5 % * 2= 30 %, így 24128 védőérték)és 1320 x 2 + 1360 x 6 = 10800 támadóérték.. de persze ne feledjük, hogy ezek az épületek 1500 embert foglalkoztatnak, ami tekik nélkül 30 ház.. sztem az elit/íj a legjobb védelem szempontjából, de ha valaki képes akár teljes sereggel kimozdulni akár 6 körre is, akkor neki a csupa elit a nyerő.. csak ne akkor gömbözze meg valaki.. mert akkor jól jön ha az illető elf.. de elfet íjászok nélkül..:) |
A jól átgondolt téma - és szavazásindítás után én is olyanra szavaznék ami nincs :D Sztem a ló,íj.elit a legjobb, legalábis amíg volt orim így nyomtam :D
Azért mert így a támadóerő is elég jó, meg a védőérték se olyan katasztrófa mintha csak íj paci lenne. Az íj elit nem rossz de ezt azért favorizálom, mert az a párezer paci is sokat tud dobni támadásnál, védelem még szövikkel megy csak úgyis :D |
Nem a témával, hanem a szavazásindítás van a gond.. megváltoztatnám, de sztem ide már Ati kell..:)
|
Quote:
Csak ugye, figyelős játék ;) |
Quote:
|
ahoz nem kell ork tábornok hogy beférjen egy kitámadó hadishoz.
|
íj+ló mert úgyis cserélgeted, nem? :D
ha meg nem akkor a varistól meg a többiektől lehet leszívni sok íjat . figyelni kell és kész. vagy megbüntetni az alkalmatlankodót :D :D :D |
Quote:
|
bocs rossz 16000-4000=12000 és még annyi h a torony megéri mert a toronyra is hat a lakiteki és igy ergo nem kell annyi kaja mert fele ijjász elég
|
1 toronyba és 1 barakkba is ugyanúgy 40 ember fér alapból.. szal amit visszahozol a barakkhelyekből, az meg mehet tornyokba.. de miért nem tud senki sem értelmesen írni ide?
|
a torony nem eszik.
|
Quote:
|
ez igaz.. ez későbbi szinteken főképp jó, hogy nem kell annyi kaja.. de íj/paci esetén akkorsincs olyan érdemben mozgatható sereged, mint elitek esetében.. ill. végülis kivihetsz íjászokat is.. de számomra az íj/paci felállás tornyokkal sokkal defenzívebbnek tűnik, mint a csupa elit megoldás... meg persze szövis támadásnál, ha adod az elitjeid 50 %-át, az még pont jó is.. de ha a barakkhelyek (persze a tornyok számával csökkenve) pl. 66 %-a lovas és ennek a felét küldöd, az sokkal kissebb segítség.. és lehet, hogy ez pont jól jönne, mert az ellenfél segítséget is hívott.. bár ez is csak akkor igaz, ha a szövid is kb. úgy áll elitekkel, mint Te, mert különben hiába van akár 30k elited, ha neki nincs feleannyi sem..:(
|
Quote:
|
sztem csak elites hadisokat könnyű székapni, full elitnél hajlamos az ember túlzásba esni, és kevés védelemt hagyni otthon. ha van ijászod (mind1 hogy lo vagy elit van mellé) akkor egyrészt többet véd, mint ugyanannyi hekin csak elit, másrészt a meglévő maradék egységekre is ad védőbonuszt, ami nem elhanyagolható hiszen azért egységeid többsége nem tornyos ijakból áll, harmadrészt kevesbbet eszik.
|
Háát igen.. megint eljutottunk az emberi tényezőhöz.. full elit sem rossz.. de ha tényleg pl. 100 %-al kitámad, mert pl. csak így fér be.. akkor ott szijja.. főleg, ha ez már szokássá válik..előbb-utóbb vkinek feltűnik.. sztem íj/elit.. igaz, egy picivel gyengébb támadni, mint a lovas, de ha az elitek is bent vannak akkor azért jobban véd.. tiszta foci.. az íjász a hátvéd, az elit a középpályás, a lovas meg a csatár..:) és akkor itt jön le, hogy ki mit játszik.. 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1?:)
|
2000 tornyos ij védőerő->64000*toronybónusz
8000 elit max támadóerő->40000 védőerő max támadáskor->24000*torony 2000 tornyos ij védőerő->40000*toronybónusz 8000 ló max támaderő->48000 védőerő max támadáskor->24000*torony 12000 elit védőerő->60000 max támadóerő->60000 védőerő max támadáskor->0 ha támadóerő 40000 védőerő->20000 ha támadóerő 48000 védőerő->12000 csak elit 20%al többet eszik ezek nem valóságos példák, de sztem kb látszik mi a csak elit hibája, persze jó szöviben jó játékos bármiylen felállással érvényesülhet. |
Ja igen.. ezért is látni főleg élőholtakat csupa elit sereggel... nekik úgyse támadnak ba, csak ha valami gondjuk van vele.. vagy ha van elég kúrháza az embernek..:-)
|
Gazdálkodó hulla forever!!!
Egy haverem 3-ban élőholtra kitámad, 160 milla... a srác (mármint a hulla) hazakiséri, -53 heki, ismét támad a haver, csak előtte renget-gyujt-beszórja sóval... 50 heki, és a kicsi hullácskák is fedél nélkül maradtak, vagy égtek, mint a Reichstag... Erre mondják mifelénk, hogy ZSÍR! |
most ez hogy jött ide?
|
passz, sztem vonos az élőhalottról asszociált és szeret dicsekedni..
|
Quote:
|
director.. gondolom a Te írásodat is megtalálhatjuk a hódító függő topicban, nem? mit csinálsz Te itt 3:19-kor?:eek:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 19:57. |