Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   reménytelen háború (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3520)

J.Ati 06-12-2009 15:17

reménytelen háború

Bevezetésnek annyi, hogy nem konkrét segítséget szeretnék kérni, hanem csak beszélgetni egy olyan helyzetről, amit nem tapasztaltam még, de biztos sokan már láttatok ilyet.

Szóval adott egy csoport, ahol rengeteg a szabis ori.
Haladni nehezen lehet, ezért az ember 10-15 körökre is kitámad simán:)
Ezzel még nincs is olyan nagy gond, de amikor egy szövi eléri a felső határt és már a max heki fölé ütötte magát, akkor miért kell még lefelé 30-35 körre is kitámadni?

Az ilyen ütések miatt sorra húznak el szabira a megmaradt játékosok, és védeni meg kontrázni sem lehet a csopi adottságai miatt.

Kb. olyan a helyzet, mint régen arénában.
Ott az volt, hogy a felső négy gyalázta a többit, és semmi esélye nem volt a lentieknek.
Megoldás hiányában marad a szabizás, és akkor kösz a játékot.

Ha mégis lenne valakinek valami nagyon jó ötlete,hogy mit lehetne tenni írja le.

-Védeni nem tudjuk, mert hatalmas a különbség az orik közöt. 30k pont
-Kaját nem tudunk venni ,mert nincs annyi a piacon.
-Átépülésre sincs elegendő nyersi a piacon.

A további ötletek jöhetnek, vagy marad a türelmes várakozás,aztán szabizás..

Ati 06-12-2009 15:21

Téma a helyére mozgatva.

J.Ati 06-12-2009 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214913)
Téma a helyére mozgatva.

köszi!:)
itt talán jobb is:)

Dus 06-12-2009 15:25

szintet nem lehet esetleg lépni?? :rolleyes:
Addig csak kibírjátok...nem tartotok bent pénzt, stb.

J.Ati 06-12-2009 15:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 214917)
szintet nem lehet esetleg lépni?? :rolleyes:
Addig csak kibírjátok...nem tartotok bent pénzt, stb.

még sajna topba se vagyunk.
Kéne még 170 heki kb.

Csak ha így jönnek földelni fentről nem tudjuk megcsinálni a csopit mi se.:(

Ildee 06-12-2009 15:32

Ez a téma engem is érdekelne. A piacos dolog a legfőképpen :)
Hiszen ha ez nem is olyan mint egy mészárlás, mégis, a piaccal is tönkre lehet mások játékát vágni legfőképpen kicsi csoportban, mert ott kisebb az esélye pl annak, hogy valaki kitesz árút a piacra, miközben a nagy orik mindent felvásárolnak....

Ati 06-12-2009 15:33

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214921)
Ez a téma engem is érdekelne. A piacos dolog a legfőképpen :)
Hiszen ha ez nem is olyan mint egy mészárlás, mégis, a piaccal is tönkre lehet mások játékát vágni legfőképpen kicsi csoportban, mert ott kisebb az esélye pl annak, hogy valaki kitesz árút a piacra, miközben a nagy orik mindent felvásárolnak....

Ööö, akkor termelsz magadnak? :)

Ildee 06-12-2009 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214922)

igen? pl tartok bányát, meg mindent és fedezgetek? :eek::eek::eek::eek:

Ati 06-12-2009 15:36

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214923)

Nem muszáj, csak ha szeretnél nyersanyagot... Ha máshonnan nem tudsz szerezni, akkor kénytelen vagy saját magad előállítani.

J.Ati 06-12-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214922)

A termelés is egy megoldás,de ha meglenne a 140k kajánk ,akkor se látok sok esély egy nálunk jóval nagyobb orival szemben:(

laci 06-12-2009 15:37

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214923)

Aha, lehet így is játszani :)

laci 06-12-2009 15:38

Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a témát, Attila, nagyon hasonló volt a szitu:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1339

J.Ati 06-12-2009 15:40

A fedezés is jó dolog!

"Amit raktak délig leomlott estére. Amit raktak estig leomlott röggere"

szóval fedezünk ,és átadjuk szépen:D
Talán megpróbáljuk,mert még ez is egy megoldásnak tűnik...

Ildee 06-12-2009 15:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 214927)
Aha, lehet így is játszani :)

Persze lehet, de őszintén nem sok értelmét látom fedezgetve játszani :D:D:D arról nemis beszélve hogy az olyan fajta játék dögunalom számomra. Bányát meg eszem ágában sincs tartani (jó ha törpe lennék tartanék :D:D:D)

J.Ati 06-12-2009 15:41

Quote:

Originally Posted by laci (Post 214929)
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a témát, Attila, nagyon hasonló volt a szitu:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1339

ok,köszi!
Elolvasom:)

Ati 06-12-2009 15:42

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 214933)
Persze lehet, de őszintén nem sok értelmét látom fedezgetve játszani :D:D:D arról nemis beszélve hogy az olyan fajta játék dögunalom számomra. Bányát meg eszem ágában sincs tartani (jó ha törpe lennék tartanék :D:D:D)

Akkor mi a kérdés?

Piacon nem kapsz, de eszed ágában sincs máshogy megoldani. Akkor ez van.

Tsobi 06-12-2009 15:47

Én naiv.. miért gondolom,hogy ebben Pool keze is bennevan? :p :rolleyes:

Tsobi 06-12-2009 15:54

Volt egyszer egy hasonló mizériám nekem is.. akkor 24 körre támadott ki az illető játékos,s mivel alulról nem voltam veszélyeztetve senkitől,felülről is csak Tőle,felhúztam gyorsan még 20% barackot,tele vettem magam lóval és szembementem vele.

Ilyenkor azonban jön a kisördög és financiálisan hat a játékostársakra. Ugyanis a kitámadó mellett pár körre (2-3) volt egy nagyon kedves,régi ismerősöm szintén a topban. Mivel a kitámadó védeni nem tudta volna az egyébként 'gigantikus:p' seregem,úgy döntött,hogy egy jelentős összeget felajánl az ismerősömnek cserébe azért,hogy az szövetséget köt vele és behívja az íjait.

Így is tettek,védték a seregem,viszont ettől kezdve nem jött rám több sereg felülről és gond nélkül teljesíteni tudtam a csoportot. Attila:)alegjobbfejnek talán ezt kéne megpróbálni. :)

Pepa 06-12-2009 16:08

Ilyen velem csak angolban történt mg. 8-12 körről jöttek le és akármit csináltam nem tudtam haladni. Én töröltem azt az országomat ( vagy szabiztam és lejárt a 90 nap).

Pali papa 06-12-2009 16:18

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 214945)
Ilyen velem csak angolban történt mg. 8-12 körről jöttek le és akármit csináltam nem tudtam haladni. Én töröltem azt az országomat ( vagy szabiztam és lejárt a 90 nap).

Pepa angolban 25 körről is lejönnek földért és viszik, viszont ott legalább szép szóval lehet hatni az ellenre. Általában...
:D

J.Ati 06-12-2009 18:48

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 214941)
Volt egyszer egy hasonló mizériám nekem is.. akkor 24 körre támadott ki az illető játékos,s mivel alulról nem voltam veszélyeztetve senkitől,felülről is csak Tőle,felhúztam gyorsan még 20% barackot,tele vettem magam lóval és szembementem vele.

Ilyenkor azonban jön a kisördög és financiálisan hat a játékostársakra. Ugyanis a kitámadó mellett pár körre (2-3) volt egy nagyon kedves,régi ismerősöm szintén a topban. Mivel a kitámadó védeni nem tudta volna az egyébként 'gigantikus:p' seregem,úgy döntött,hogy egy jelentős összeget felajánl az ismerősömnek cserébe azért,hogy az szövetséget köt vele és behívja az íjait.

Így is tettek,védték a seregem,viszont ettől kezdve nem jött rám több sereg felülről és gond nélkül teljesíteni tudtam a csoportot. Attila:)alegjobbfejnek talán ezt kéne megpróbálni. :)

Én itt szöviben vagyok:)
Sereget meg nem tudunk indítani ,mert 30 körre kéne menni,és nincs annyi gabi a piacon:( ,de ha lenne is ,akkor se biztos,hogy sikerülne,mert elég nagy a pontkülönbség.

J.Ati 06-12-2009 19:03

Akkor a legjobb amit lehet tenni a szabizás!
Ez van:(

Ati 06-12-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 214978)
Akkor a legjobb amit lehet tenni a szabizás!
Ez van:(

Ha lenne féltenivalójuk, akkor nem hagynák üresen az országot. De ez ha jól sejtem, akkor a lassú csoport magasabb szintje (?), ahol már alig van ember, mert addigra elunták a fél életüket a 3 órás körök mellett. :( (Gyors ugyanez, csak onnan azélrt esnek ki, mert profinak gondolják magukat súgóolvasás néklkül is, és amikor összetalálkoznak pár emberrel, aki tényleg az, akkor ott véget is ér a játék számukra. :()

J.Ati 06-12-2009 19:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214979)
Ha lenne féltenivalójuk, akkor nem hagynák üresen az országot. De ez ha jól sejtem, akkor a lassú csoport magasabb szintje (?), ahol már alig van ember, mert addigra elunták a fél életüket a 3 órás körök mellett. :( (Gyors ugyanez, csak onnan azélrt esnek ki, mert profinak gondolják magukat súgóolvasás néklkül is, és amikor összetalálkoznak pár emberrel, aki tényleg az, akkor ott véget is ér a játék számukra. :()

Ez gyors csopi:)

Lassúban mi királyok vagyunk a szövimmel:p
De alázni senkit nem szoktunk ott se!

Viszont játszani tudok ,és a gyorsos szövi is jó,csak kilátástalan a helyzet.
Fent a csúcsról üti a népet az adott szövi.
Tényleg nem tudom ilyenkor mit lehetne tenni...

Ati 06-12-2009 19:24

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 214982)
Viszont játszani tudok ,és a gyorsos szövi is jó,csak kilátástalan a helyzet.
Fent a csúcsról üti a népet az adott szövi.
Tényleg nem tudom ilyenkor mit lehetne tenni...

Nem azzal van a gond, hogy Te nem tudsz játszani, hanem olyan szintre nem jutnak el azok, akik 5-ről elindulnak. Ha negyobb "fenyegetés" lenne, akkor más lenne a helyzet.

J.Ati 06-12-2009 19:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 214984)
Nem azzal van a gond, hogy Te nem tudsz játszani, hanem olyan szintre nem jutnak el azok, akik 5-ről elindulnak. Ha negyobb "fenyegetés" lenne, akkor más lenne a helyzet.

Lassúban nem tapasztaltam még ilyen szélsőséges dolgot,de tény ,hogy sok kezdőt látni gyorsban is ,és lassúban is.
De az ilyen akciókkal saját maguknak is ártanak,mert még kevesebb ember fog aktívan játszani.

140-es létszámból most van 35 aktív ori kb. :(

Tsobi 06-12-2009 19:50

Szabizás előtt azért még érdemes a diplomácia istenéhez fordulni,hátha segít :)

sutike31005 06-12-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 214941)

meg minidg jobb, mintha a fentiek csak siman utkoztetik as ereget veled es ugy forditjak a tiedet..:P

vityu 06-12-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 214990)
meg minidg jobb, mintha a fentiek csak siman utkoztetik as ereget veled es ugy forditjak a tiedet..:P

Viszont akkor az a sereg ugye nagyobb, tehát mindenképpen beveri ő az illetőt, tehát akkor már olyannyira mindegy. Mondjuk megoldhatja, hogy bontással mégse üsse be, viszont akkor meg ő lesz könnyű célpont.

sutike31005 06-12-2009 20:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 214999)
Viszont akkor az a sereg ugye nagyobb, tehát mindenképpen beveri ő az illetőt, tehát akkor már olyannyira mindegy. Mondjuk megoldhatja, hogy bontással mégse üsse be, viszont akkor meg ő lesz könnyű célpont.

volt egy csoport, ahol amikor a fenti termeloket le akartak verni alulrol akkor mindig a fenti sereges fosztott egyet a fenti termelon es kozbe forditotta a tobbi tamadot..ezt eljatszottak parszor :P

Debilke 06-12-2009 20:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 214999)

nem mindegy, mert az a sereg csak fosztani megy, a katmoráljának ad egy kis pofont, ennyi :) viszont fordítja a földreéhes támadókat :)

vityu 06-12-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 215003)
nem mindegy, mert az a sereg csak fosztani megy, a katmoráljának ad egy kis pofont, ennyi :)

Jogos, nem szóltam :p

laci 06-12-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 214988)

Érdekes hogy erre senki nem reagált ebben a témában, pedig szerintem alap dolog.

A saját tapasztalataim szerint a legtöbb dolgot meg lehet beszélni, és itt nem könyörgésről vagy bármilyen megalázkodásról beszélek, de nem is ostoba fenyegetőzésről, hanem egy értelmes és barátságos üzenetváltásról.

Debilke 06-12-2009 22:12

Quote:

Originally Posted by laci (Post 215006)
Érdekes hogy erre senki nem reagált ebben a témában, pedig szerintem alap dolog.

A saját tapasztalataim szerint a legtöbb dolgot meg lehet beszélni, és itt nem könyörgésről vagy bármilyen megalázkodásról beszélek, de nem is ostoba fenyegetőzésről, hanem egy értelmes és barátságos üzenetváltásról.

valóban, de ez csak olyan helyzetben működik, mikor a másik fél vállalja, hogy Ő volt az, aki piszkálódott :) Sajna sokan sunyiskodnak :) Engem pl. anarchban Ildi rengetett sunyiban, pedig mennyivel egyszerűbb lett volna, ha diplomáciát használja ;)

J.Ati 06-12-2009 22:19

Ne keverd a két dolgot!
Itt nem volt semmi sunyiskodás.

J.Ati 06-12-2009 22:21

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 214988)

Megfontoljuk:p
Aztán max törlöm az orim:D

Pool 06-12-2009 22:35

3/I-ről van szó?

J.Ati 06-12-2009 22:39

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 215026)
3/I-ről van szó?

ez nem annyira lényeg,mert nem változtat a dolgon,hogy melyik csopi.

Pool 06-12-2009 22:45

Sejtem, hogy arról.
Nos, a szövi akiről szó van, érzésem szerint a három társam és az én szövim...
Pár gondolat:

-Nagy föld, nagy pénz...
-Plusz pár 100 heki a lépő felé, plusz pénz
-Támadni már 20+ körre is, nyugalmas éjjelek
-Írod, hogy nincs kaja, nincs nyers, szerinted miért nincs és ami drága ki árulja?
-Pénz, pénz, pénz a szövetségnek...
-A szintet mi is ott kezdtük, ahol a többiek, nem 1700+ hekin teremtünk...
-Ez játszuk a szövikkel U-tól, eddig mindig bejött, nagy a profit...

Kb. ennyi a véleményem...

Még annyi, hogy már gondolkoztam rajta, ha hasonló lenne a helyzetem, le tudnám szedni magam fentről, persze kell hozzá azért egy kis hozott tartalék...

J.Ati 06-12-2009 22:56

pénz,pénz,pénz...
a szabis orik meg nem érdekelnek senkit.

Aztán, ha teljesen bedöglik a gyors, akkor lehet majd fórumon nyitni egy témát,hogy "jajj miért nem jönnek játszani gyorsba?"

Hát többek között az ilyen hozzáállás miatt.
Valóban nem gond,hogy gyűjtöd a pénzt,pénzt,pénzt,de hogy bármi áron pénzt,pénzt,pénzt akartok az már más kérdés.

No sebaj tobiás :)

Továbbbi jó pénz,pénz,pénz gyűjtést:)

All times are GMT +1. The time now is 00:11.