Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Mennyi az a pénz? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3513)

Microby 06-07-2009 21:43

Mennyi az a pénz?

Olyan kérdésem lenne hogy most az 5. szinten "szenvedek" egy tekiíróval. Gyűjtögetek, de mikor lesz elég? Mennyi az a pénz amivel már biztonságosan el lehet indulni és talán ki is tart mondjuk a 3. szintig? Én olyan egy-másfél milliárdra gondoltam, de a tapasztaltabbak véleményét is szeretném kikérni.

vityu 06-07-2009 21:50

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214068)
Olyan kérdésem lenne hogy most az 5. szinten "szenvedek" egy tekiíróval. Gyűjtögetek, de mikor lesz elég? Mennyi az a pénz amivel már biztonságosan el lehet indulni és talán ki is tart mondjuk a 3. szintig? Én olyan egy-másfél milliárdra gondoltam, de a tapasztaltabbak véleményét is szeretném kikérni.

Annyi biztosan elég a 3. szintig, de ha okosan forgatod a piacon, mondjuk olyankor lész a következő szintre, amikor nem veszítesz az értékéből sokat, akkor ez még gyarapodhat is!

Von 06-07-2009 23:24

Quote:

Tudom, hogy nem erre kérdeztél rá, de én azt tudom javasolni, hogy ne tekiíróval gyűjtögess. Gyűjtögess inkább tolival, abban még izgalmak is vannak, illetve lehet is ugyanolyan tempóban pénzt szerezni (ha nem gyorsabban), mint tekiíróval.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: 1,5 mrd elég 3. szintig, de utána honnan lesz pénzed? Ne csak abban gondolkodj, hogy most szerzel, aztán csak költesz, törekedj rá, hogy közben is tudj szerezni. Illetve a költést és ésszerűsítsd, amennyire lehet.
Nem akarok túlzottan észt osztani, de statikusnak tűnik ez a hozzáállás, hogy most gyűjtök, meddig lesz elég? Gondolkozz dinamikusan, folyamatszerűen (lehet most is azt csinálod, csak a hsz-edből nem ez jött le).
Ugyanis lehet alsóbb szinteken többtízszer 1-1,5 mrd-t is szerezni, csak ügyeskedni kell :)

Remélem tudtam segíteni :)

[HTPA]GeeForce 06-08-2009 00:06

Csoportfüggő.
1-4 mrd között elég a pénz 3. szintig, de a legtöbbször, ha ügyesen lépsz, akkor a lépésen nyerhetsz. (Amit Von is említett.)
Meg aztán le is duplázhatod a vagyonodat szintenként, nyilván nem írom le hogy kell. :)
Szóval ha jól csinálod, több pénzed lesz a 3. szinten, mint az 5-en, pedig még útközben költekezel is. :)

Barbara 06-08-2009 00:38

off
Ha már tekiíró akk tolis 5. szinten soká lesz.
Részleteket nem írt de látatlanba MF gnóm v óriás és napi 1-2 belépéssel szeretne tartalékot gyűjteni. Íráshoz bőven jó minimum odafigyelés és olyan fajjal van amivel jól lehet haladni egyedül is. Ha más a helyzet akkor illogikus döntés.
on
H mennyi számít elégnek az piactól fajtól országod felépítésétől aktivitásodtól csoporttársaktól vérmérsékletedtől meg egy rakat másik dologtól függ. Ezeknek egy részét nem ismered másik része adottság. Ha van/volt a közelmúltban a következő csoportokban országod könnyebb dolgod van.
H vmi érdemi is legyen néhány példa hasraütésszerűen amennyi biztosan elég. Tegyük fel persze h nem kötsz bele boldog-boldogtalanba.
- hadis felépítéssel gnóm/óriás 1,5 mrdból gond nélkül felér ork felejtős MFként a világ összes pénze nem elég hozzá
- törpével meg tudod termelni amit fogyasztasz párszáz milla vésztartalékkal elvan
- élőhalott. felejtős akármennyid lehet 220 hektárig sem jutsz mire elszedik
- ember/félelf igazából ellopja amire szüksége van annyi mindenképp kell h pár sereg okozta kárra elég legyen. 0,5-1 mrd
- elffel akár 0 tartalékkal el lehet jutni A topjáig is

[HTPA]GeeForce 06-08-2009 09:32

egyetértés:
- gnóm, óriás gond nélkül elvan 1,5 mrd-ből.
ork mf-nek az valóban kevés. a duplája, sőt talán a triplája is, bár ez is játékostól függ, ha 2 óránkként ránézel, és jól piacolsz, akkor orkkal is el lehet lenni.
- törpével meg tudod termelni, de ha termelsz, akkor a többiben gyengébb leszel mint azok, akik nem termelnek, és ha nagyon rádszállnak, akkor az kellemetlen. de egyébként valóban el lehet lenni törpével.

cáfolat:
- élőhalottal normál és anarchista csoportban is sikerült már szintet lépnem. (bár ezek csak úgy teszt jellegű orik, nem javaslom senkinek)
- ember ellopja amira szüksége van, meg 5x annyit vernek le róla... hagyjuk már ezt az "ember tolis" mizériát. gyenge országok születnek belőle.
- el lehet, de nem magadban. ahhoz igen jó csapattársak kellenek, hogy 0 lóvéval A-ig vidd az elfed. egyébként nem sikerül. egy jó szövi kicsontoz bármikor, hiába a nagy védelem.

más:
a kereskedő szem akár tolis akár tekiíró, felesleges. Úgyis spórol a házakon, tehát nem les ember a bankokban, mert minek?.

Von 06-08-2009 10:42

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 214117)
off
Ha már tekiíró akk tolis 5. szinten soká lesz.

őőő, cáfolnám :)
igaz, napi 1-2 belépés kevés hozzá
Microby arra kérdezett rá, hogy mennyivel lehet elhúzni G-ig. Ez mindenki számára nyilvánvaló. De mivel ő tartalékot gyűjt, és a topic címe is "mennyi az a pénz?", ezért gondolom érdekli, hogy hogyan lehet pénzhez jutni, meg minden ezzel kapcsolatos infó :) Szóval hacsak nem óriásként ír tekit, ami azért cink akkor is, ha 10%-kal többet ír, akkor biza lehet még tolis belőle, és biza gnómmal rá lehet verni egy félelfre is. Persze megint, ha statikusan gondolkodunk, akkor a félelf meg az ember a tolis, de nem statikusan már nem :)

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 214117)
Részleteket nem írt de látatlanba MF gnóm v óriás és napi 1-2 belépéssel szeretne tartalékot gyűjteni.

Nos itt két részre kell bontani:
1. ha a összesen napi 1-2 belépésre ér rá az összes oriját tekintve, akkor természetesen így tudja csak gyűjteni a tartalékot. Ez ok.
2. ha napi 1-2nél többször is ráér, akkor miért akar valaki 1-2 belépéssel tartalékot gyűjteni!? Ez viszont viccesen hangzik. Vagy akkor tessék elfogadni, ha nem úgy jönnek össze a dolgok esetleg, ahogy szeretné a delikvensünk :)

A többi dologgal 'nagyjából' egyetértek, amit írtál.

De a mondandóm egyértelmű lényege az, hogy a tartalék egy úgymond "szent" dolog, ami nagyon sokat segít a játékban. És mint olyan, ami sokat segít, nem értem miért gondolják az emberek, hogy könnyen és gondolkodás nélkül 0 időráfordítással lehet szerezni tetemes méretekben.

Pool 06-08-2009 11:03

Quote:

15-16 milliárd elég és nem kell sehol megállnod már gyűjteni
én kb. ennyivel szoktam lépni 5-ből...

Von 06-08-2009 11:16

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214148)

így van, és egy szöviháborúban is akkor leszel a legidegesebb, ha véletlen bekopnak a tekijeid :D (már ha abban tartod őket) bár gnómmal napi 1 belépéssel is el lehet kerülni a kopást :)

Pool 06-08-2009 23:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214149)
így van, és egy szöviháborúban is akkor leszel a legidegesebb, ha véletlen bekopnak a tekijeid :D (már ha abban tartod őket) bár gnómmal napi 1 belépéssel is el lehet kerülni a kopást :)

Ilyen nem fordult elő velem kb. 4 éve...
Tekiben meg nem tartom a pénzt, egységben és 2-3 milliárdot kp-ben...
Aki meg tekit lopkod, annak "le kell vágni a kezét"...
Bár minek tekit lopni, amikor van, ahol 1000 alatt? Jobb a gyújtás, ha megy, főleg, ha nincs nyers...
De ez nem ide tartozik...

Pool 06-08-2009 23:54

Quote:

bár gnómmal napi 1 belépéssel is el lehet kerülni a kopást :)

Feltéve, ha akkor lépsz be, amikor a piacról otthon a tekid...

Pool 06-08-2009 23:55

Quote:

Jah, még annyi, hogy Te napi 1 belépéssel hogy gondolsz szöviháborút? :D
Vagy belépsz 0:01-kor és ki 23:59-kor? :)

Von 06-09-2009 00:02

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214257)
Ilyen nem fordult elő velem kb. 4 éve...

Velem fordult már elő, igaz csak egyszer. Nyilván Microby nincs sokat gépnél, legalábbis ez derül ki számomra a nyitó hsz-éből, ezért írtam, hogy gnómmal napi egy belépéssel is el lehet kerülni a kopást, csak tudni kell mikor kopsz.
Amikor egyszer koptattam véletlen, akkor is csak simán elnéztem az időpontot :)
Beférne a bakik topicba, 800k teki elkopása, mikor 2k körül volt az ár :(

2-3 yard kp-ben neked megoldás, de neki nem hiszem, ahogy az egység sem, mivel az kizárja (de legalábbis rendkívül körülményessé teszi) a szabit.
Ilyenkor egyébként kár, hogy a téma nyitója nem jelenik meg többet, és nem pontosít, mert önmagában a kérdésre, amit feltett, tényleg csak ennyit lehet válaszolni, amit te írtál: 15-16 milliárd elég. Csak ebből szegény nem fog semmit sem tanulni kb.

Xeper 06-09-2009 00:02

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214257)

És így lépsz fel? Grat! :D

Von 06-09-2009 00:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214258)
Feltéve, ha akkor lépsz be, amikor a piacról otthon a tekid...

Ha tudod, hogy ma pl. 19:03kor kopik (B-s példa, csak légbőlkapott), akkor kiteszed előtte, így a másnapi kopás alatt is kinn lesz a teki (14:03kor). Este megjönnek a tekik, és egészen a reggel 9:03as kopásig benntarhatod őket az oriban, gnómként 0 kockázattal. Azaz pihenhetnek benn 10-11 órát is.
Ha tudod mikor kopsz, előtte van egy 6,5 órás intervallumod, mikor kiteheted a tekit úgy, hogy a következő kopás alatt is kinn legyenek.
Nem vagy ezzel igazán a piachoz kötve, csak a kopás időpontjához, ráadásul ott is egy 6,5 órás intervallumon belül mindegy mikor teszed ki. Ehhez meg elég napi egy belépés :)
De természetesen napi egy belépéssel nem lesz tizensok millió tekije senkinek, amire vigyázni kell :)

Von 06-09-2009 00:09

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214259)
Jah, még annyi, hogy Te napi 1 belépéssel hogy gondolsz szöviháborút? :D
Vagy belépsz 0:01-kor és ki 23:59-kor? :)

fején találtad a szöget :D

Microby 06-09-2009 12:10

Igen igaz az én hibám nem fejtettem ki eléggé. Gnóm vagyok de nem agyok kezdő nem csak költeni akarok katonaképzésből és ütésből szeretném később fenttartani magam. Voltam már tolvajjal. A célom nem a 3. szint lenne hanem a másodikból lefordulás. A kék számra megyek most. Azért kérdeztem ezt mert legutóbb menet közben gyűjtögettem mert ugye bár tolvaj voltam és azzal lehet. Úgy akarnám hogy összegyűjtök 1 milliárdot összeszedek már nem kell sok meg már nagyon unom és elindulok és közben ha lehet akkor kiárulok ha olyan van ezzel nincs gond. Később még nem tudom mire akarok váltani de nekem egyenlőre az ork még túl veszélyes. Ezt azért indítottam mert szerintem ez hasznos kérdés másoknak is. Szóval csak ezért kérdeztem és köszönöm a segítséget.

Microby 06-09-2009 12:14

Ja és még annyit hogy érettségire készülök és kb reggel 8tól vagyok olyan éjfélig. Szóval aktív vagyok lopok is. Csak ez kényelmesebbnek tűnt. Már indulni akarok de mindenképpen hadival szeretnék menni fel. Úgy gondoltam hogy ezt gyors pénzgyűjtés és könnyű átlaítás. Egy 600 hekis tolit átállítani 4. szinten sokba erül átállítani hadira.

vityu 06-09-2009 12:57

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214305)
Egy 600 hekis tolit átállítani 4. szinten sokba erül átállítani hadira.

Felfelé haladás közben barakkosítani, szintlépéskor hadi-tolvaj gnóm, és ahogy haladsz egyre hadisabb. G-ben már alig kell kocsmát bontani :)

Von 06-09-2009 13:03

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214304)
Gnóm vagyok de nem vagyok kezdő nem csak költeni akarok katonaképzésből és ütésből szeretném később fenttartani magam. A célom nem a 3. szint lenne hanem a másodikból lefordulás. A kék számra megyek most. Azért kérdeztem ezt mert legutóbb menet közben gyűjtögettem mert ugye bár tolvaj voltam és azzal lehet. Úgy akarnám hogy összegyűjtök 1 milliárdot összeszedek már nem kell sok meg már nagyon unom és elindulok és közben ha lehet akkor kiárulok ha olyan van ezzel nincs gond. Később még nem tudom mire akarok váltani de nekem egyenlőre az ork még túl veszélyes.

Kezdem a végéről: orkkal ne legyél szerintem, pláne mf-ként ne, azaz úgy semmi esetre sem. Főleg ha tekiben van a pénzed. Azt gnómmal a legkönnyeb őrizgetni, az általam fentebb leírt módszerrel pl minimális odafigyeléssel el lehet kerülni az értékvesztést.
Közben, ha hadis vagy, érdemes fosztogatni, máshogy nagyon nem is lehet menet közben pénzhez jutni, még piacozással, de az kockázatos is és meg is köti a kezed a belépéseket tekintve. Törekedj arra, hogy ne kelljen a tartalékhoz nyúlnod a haladás során, azzal sokat tudsz spórolni.
Szóval én a helyedben gnómmal mennék, annyi kocsmával, hogy a katonai egységek száma/kocsmák száma 500 alatt legyen, ha csak kicsit is. Úgy nem fér át boldog-boldogtalan és tartja is a morálod.

Amúgy meg a szövizést tudom a legjobban ajánlani, egy szövivel lehet nagy pénzeket összeszedni. Felmentek pl. termelni egy csoport tetejére, meg ilyesmik... Amiket mf-ként ismerősök nélkül elég nehéz...

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214304)
Ezt azért indítottam mert szerintem ez hasznos kérdés másoknak is.

Szerintem is hasznos lehet, és mivel nem vagy kezdő, ezért már mondd neked valamit az, hogy lehet tizensok milliárddal is rohangálni. Ha tudod, hogy lehet ilyet, és érdekel, akkor jó eséllyel megtalálod a módját, hogyan érheted el :)

Princ 06-09-2009 17:22

Quote:

Olyan kérdésem lenne hogy most az 5. szinten "szenvedek" egy tekiíróval. Gyűjtögetek, de mikor lesz elég? Mennyi az a pénz amivel már biztonságosan el lehet indulni és talán ki is tart mondjuk a 3. szintig?
. . .
Ezt azért indítottam mert szerintem ez hasznos kérdés másoknak is.

Ráklikkeltem erre a témára mert kíváncsi voltam milyen pénzről van szó. A címből nem derül ki.

A tekiíró ori azért jó, mert nem nagyon kell rá odafigyelni, főleg 200-on. Elég sohasem lesz mert az ember alapvetően kapzsi. :) De hogy mégis minél több legyen, érdemes legközelebb már a kék számot gyűjtögető ori előtt a kívánt csopiba alapítani egy ideigleneset, ha nem foglalja az 5. szintet másik.

Csomó oka lehet amiért ez éppen nem jön össze, ilyenkor mindenképp érdemes vagy megtoldani azt a kötelező 1000 kört, vagy más, fentebb írt módon nagyobb tartalékra szert tenni mint ami (1000-336) kör alatt megírható. Hogy ezt 1, 2 vagy 3 mrd-nek becézzük az megtévesztő lehet mert a legtöbben ha kérdik mennyi a tartalékuk, mégnézik a piaci summázást és azt mondják.

Von 06-09-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 214357)
A tekiíró ori azért jó, mert nem nagyon kell rá odafigyelni, főleg 200-on.

Így van, és hopp :) Volt teki, nincs teki :)
Mondjuk én főleg nem ezért nem írnék tekit 200on, hanem azért, mert olyan egyszerűen, nem is nagy odafigyeléssel lehet pénzt gyűjteni, csak akarni kell.
De ez mondjuk már másik topic témája is lehetne akár :)

vityu 06-09-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214372)
Mondjuk én főleg nem ezért nem írnék tekit 200on, hanem azért, mert olyan egyszerűen, nem is nagy odafigyeléssel lehet pénzt gyűjteni, csak akarni kell.

24 óránként belépve 36körre rakva a könyvtárkulcsot...
Ha valaki ennyit nem akar a tekercsírójára sem nézni, akkor meg is érdemli, hogy ne legyen tekercse.

Von 06-09-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 214373)
24 óránként belépve 36körre rakva a könyvtárkulcsot...
Ha valaki ennyit nem akar a tekercsírójára sem nézni, akkor meg is érdemli, hogy ne legyen tekercse.

Én pontosan tudom, hogy kell csinálni :)
Ezért mondom, hogy nem is amiatt nem csinálnám, mert lelopnak, hanem mert lustaság. Szerintem. :)
Jó, lehet takarózni, hogy de a másik orik lekötik a figyelmét, meg sok ilyen dologgal még, de ettől még a lustaságot lustaságnak hívják. :)

Microby 06-09-2009 20:48

Valaki azért megmondhatná hogy mi a titka a nagy lóvé előállításának! :D

Pool 06-09-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 214261)
És így lépsz fel? Grat! :D

Írtam ilyet?

[HTPA]GeeForce 06-09-2009 20:53

Én is egységben tartottam a pénzem, aztán egyik szép napon ittas voltam, és eltettem szabadságra egy országot, amiben 1,3 millió katona volt.

A baj ott volt, hogy abból 1.294.000 nem fért el a barakkokban... :D:D:D

Azóta tekercsben, meg rúnában, meg aranyban, meg "bármi másban csak nem egységben" tartom a lóvét... :D

[HTPA]GeeForce 06-09-2009 20:54

Igaz, öröm az ürömben, hogy utána csudaszép aranyalmákat lődöztem 599 hektáromhoz képest........... :D:D:D

Von 06-09-2009 21:30

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214382)
Valaki azért megmondhatná hogy mi a titka a nagy lóvé előállításának! :D

Asszem van ilyen topik, ami konkrétan ezzel foglalkozik, de hogy ne csak tereljek, akkor leírom én hogy csináltam, hátha segítek ezzel vagy neked, vagy akárkinek, aki ezt olvassa.
Egyébként nincs benne nagy ördöngösség, sokatoknak 100%, hogy nem mondok újat, de nem is gondolom, hogy én fújom a passzátszelet :)
Szóval:
kell indulótőke:
Neked az, amit megírsz/megírtál a gnómmal. Nekem etetős mf félelf volt. 1000 kör alatt, a körülményekhez képest kényelmesen összeszedtem 3 mrd-t.
Ebben persze volt olyan is, hogy átépültem 66% kocsmásra, mert máshogy nem fértem be egy ember tolishoz :) Apropó, meg kell találni a módját, hogy tolisokat lopj, mert onnan jön a nagy zsé.
következő lépés:
szintlépés után beálltam a szövibe, akik már vártak rám, de nem volt egyébként ennyi pénzük se mint nekem, szóval nem csak úgy jött pluszban a lóvé. akkor már természetesen hadis voltam, nyertem a szintlépés/kiárulás kombón is párszáz millát. Aztán szépen haladtunk előre a top felé, ott pedig ütéssel/diplomáciával (mindkettő fontos szerintem) felmentünk a tetőre, és termeltünk 2k körig. Na az rém unalmas volt egyébként.
3as csopiban már nem is termeltünk egy centit sem, és B-ben sem.
Okosan csoportosítva a vagyont a szövitagok között 1-2 újrázással szépen lehet növelni. Ennyi igazából. Szerintem nem nagy kunszt. De én arra esküszök, hogy igazán jót csak sok pénzzel lehet játszani, ezért törekszem is rá, hogy legyen.
És ebben csak 1 termelés volt, 4esen, G-ből én taktikai okok miatt elléptem hamarabb, de a szövim volt top 1 is, ha nem siettünk volna, még ott is termelhettünk volna.
És ezen kívül sem aknáztuk ki az összes lehetőséget egyébként, de így is összejött az orimba 25 mrd, akkori piaci áron.

Szóval hajrá, meg lehet ezt oldani, sokan csinálják is, és biztos vagyok benne, hogy sokan sokkal több pénzt is összeszedtek, mint én.

ui: azért írtam le mindezt, mert szerintem a játék színvonalát emeli, ha többen is tisztában vannak azzal, hogy miket lehet elérni lentebbi csopikban, nem gondolva magamról természetesen, hogy én már tudnék mindent :)

Von 06-09-2009 21:34

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 214385)
Én is egységben tartottam a pénzem, aztán egyik szép napon ittas voltam, és eltettem szabadságra egy országot, amiben 1,3 millió katona volt.

:D öreg hiba
de szerintem ha alapítanál egy "részegen mit csesztünk el" klubot, nem maradnál egyedül :D:D:D
én biztos csatlakoznék :D

Debilke 06-09-2009 21:49

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214374)
Én pontosan tudom, hogy kell csinálni :)
Ezért mondom, hogy nem is amiatt nem csinálnám, mert lelopnak, hanem mert lustaság. Szerintem. :)
Jó, lehet takarózni, hogy de a másik orik lekötik a figyelmét, meg sok ilyen dologgal még, de ettől még a lustaságot lustaságnak hívják. :)

szerintem ez hülyeség, más szinteken olyan orikat viszek, amik max figyelmet igényelnek, ne kelljen már a tekiírómra is sok figyelmet fordítanom, és nem azért mert lusta vagyok, hanem mert rendelkezem egy időkorláttal, amit arra fordítok, ami fontosabb :)

Von 06-09-2009 22:00

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 214397)
szerintem ez hülyeség, más szinteken olyan orikat viszek, amik max figyelmet igényelnek, ne kelljen már a tekiírómra is sok figyelmet fordítanom, és nem azért mert lusta vagyok, hanem mert rendelkezem egy időkorláttal, amit arra fordítok, ami fontosabb :)

Vélemény-vélemény. Szerintem nincs gond vele. De te mondjuk tényleg olyan orit viszel, ami max figyelmet igényel, viszont te nem vagy reprezentatív minta, ezt azért ismerd be :) Más viszont nem olyat visz, és mégis erre hivatkozik, úgy biztosan lustaság :)
Nekem csak egy bajom van a tekiírással 200 hekin, hogy, és bocs a kifejezésért, de "minden hülye" meg tudja csinálni, nem kell hozzá elérni semmit!
De ez a játék velejárója, a létjogosultságát nem akarom megkérdőjelezni.
És biztos vagyok benne, hogy nem kell magadra venned a "minden hülye" kifejezést, mivel te már értél el valamit. De a tekiírót az is meg tudja csinálni, aki nem is tud játszani.
Más kérdés, hogy ellenérvnek ott van az, hogy játéktudás hiányát csak maga a pénz nem pótolja, illetve, hogy tekiírásnál még mindig több pénzt lehet szerezni ugyanannyi idő alatt egy tolival.

ui: ha véletlen félreértenéd, akkor olvasd el a lentebbi dolgokat is, mert már belekötöttek :)

Princ 06-09-2009 23:40

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214372)

Aminek címe lehetne: 'Hogyan fújom mégis a passzátszelet' :)

Von 06-09-2009 23:45

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 214402)
Aminek címe lehetne: 'Hogyan fújom mégis a passzátszelet' :)

Ezt bővebben kifejthetnéd :)

Igaz, sokmindent leírok, de nem gondolom a véleményem kizárólagosnak, és hidd el jóval inkább segítő szándékkal próbálom tenni, mint okoskodásból, vagy nagyképűsködésből.
Elvileg stratégia és tippek topikban van ez :)
Az más, hogy mi a véleményem a tekiíró gnómról, de, mint arra utaltam is, nem kövezek meg és nem ítélek el senkit, aki azt csinálja. :) Sőt még csak meg sem akarom akadályozni benne.

ui: nyilván nem neked és nem is Orsinak meg nem is Gee-nek kell a segítség :)

Princ 06-10-2009 00:09

Quote:

Originally Posted by Von (Post 214403)
Ezt bővebben kifejthetnéd :)

Igaz, sokmindent leírok, de nem gondolom a véleményem kizárólagosnak, és hidd el jóval inkább segítő szándékkal próbálom tenni, mint okoskodásból, vagy nagyképűsködésből.
Elvileg stratégia és tippek topikban van ez :)
Az más, hogy mi a véleményem a tekiíró gnómról, de, mint arra utaltam is, nem kövezek meg és nem ítélek el senkit, aki azt csinálja. :) Sőt még csak meg sem akarom akadályozni benne.

Ha 5x nem mondtad el hogy mennyire lusta az aki tekit ír, akkor 1x sem. Most e mellé jött még hogy Debilkének nem kell magára vennie hogy hülye. Még jó. Utóiratod szerint talán még Gee-nek sem meg nekem sem. Ezt nagyon köszönöm de mi van a többiekkel? :-))

Más olvasatban az aki napi átlag 5 perccel elintézi hogy induláskor egy alaptőkével felszerelt ori várja, anélkül hogy ő szinte bármit tett volna ezért, az, illetve azok mind előrelátó és okos emberek. :D
Vagy ezt mindenképp úgy kéne mondanom hogy a többiek mondjuk túlbuzgóak netán fanatikusok vagy függők? Hiszen magától is összejön az, amiért a fiatal vagy éppen megújult orijuk első párszáz körét áldozzák, akkor meg mire a nagy hűhó.

Biztos nem így gondoltad de innét ez látszott. Ezen kívül a szeles hasonlatod szememben a hónap fordulata, nagyon tetszik. :)

Von 06-10-2009 00:30

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 214404)
Ha 5x nem mondtad el hogy mennyire lusta az aki tekit ír, akkor 1x sem. Most e mellé jött még hogy Debilkének nem kell magára vennie hogy hülye. Még jó. Utóiratod szerint talán még Gee-nek sem meg nekem sem. Ezt nagyon köszönöm de mi van a többiekkel? :-))

Más olvasatban az aki napi átlag 5 perccel elintézi hogy induláskor egy alaptőkével felszerelt ori várja, anélkül hogy ő szinte bármit tett volna ezért, az, illetve azok mind előrelátó és okos emberek. :D
Vagy ezt mindenképp úgy kéne mondanom hogy a többiek mondjuk túlbuzgóak netán fanatikusok vagy függők? Hiszen magától is összejön az, amiért a fiatal vagy éppen megújult orijuk első párszáz körét áldozzák, akkor meg mire a nagy hűhó.

Biztos nem így gondoltad de innét ez látszott. Ezen kívül a szeles hasonlatod szememben a hónap fordulata, nagyon tetszik. :)

Ááá valamit akkor tényleg rosszul írtam le, vagy félreértettél...
1. igen azt gondolom lusta. Ez a véleményem de nem kell megsértődni, mivel nem sértésnek szántam. Igen, előrelátó meg okos is. Mi is gyűjtöttünk már pénzt forduláshoz pl. de nem tekiírással, és nem is igényelt egyébként sokkal több odafigyelést. Szóval bocsánat, az előrelátást nem akartam senkitől sem elvitatni! Én azt alapértelmezettnek vettem, hogy mindenki gyűjt magának pénzt, igaz nem írtam le.
2. Utóiratom szerint nem nektek kell a segítség, amire Microby konkrétan rákérdezett, hogy hogyan lehet sok pénzt gyűjteni akkor. Én az ő kérdése kapcsán írtam azt is, hogy biztos nem én fújom a passzátszelet, hogy csak én tudnék neki segíteni. De örülök, hogy tetszett! :D

+ rajtam kívül nem sokan írtak szegénynek olyat, amitől okosabb lehetne (tisztelet a kivételnek persze), vagy amivel tudna mit kezdeni. Okés, hogy itt azt hiszi valaki, hogy feltűnési viszketegségből írok ennyit, de legalább én 'válaszoltam' a kérdésére valamit.
De senki nem azzal kötözködik, hanem mindenki a tekiírót szívja mellre :)

De válasszuk szét amit írtam:
1. Microbynak ment az, hogy nem én vagyok minden igazság megmondója, azaz ne csak az én véleményem alapján gondolkozzon!
2. A tekiíróknál pedig a lustát soha nem tettem egyenlővé a hülyével. Az félreértés. Írtam, hogy "minden hülye meg tudja csinálni". Ez szerinted nem igaz? De nem azt írtam, hogy "mindenki aki csinálja hülye". Nagy különbség.

Túllihegjük a tekiírást, nem akartam senkibe belekötni, csupán a véleményem írtam le, amihez tartom magam, viszont a "hülye" jelzőt félreértetted, remélem ez nem mindenkinek így jött le! Ha mégis, akkor elnézést!

Szóval igen, nem így gondoltam, ahogy írod :)

Microby 06-10-2009 07:38

Von köszönöm a segítséget! Egy utolsó kérdés. Hogy oldottad meg a morálromlást? Folyamatosan nyomtad nekik a lovét?

Von 06-10-2009 08:50

Quote:

Originally Posted by Microby (Post 214413)
Von köszönöm a segítséget! Egy utolsó kérdés. Hogy oldottad meg a morálromlást? Folyamatosan nyomtad nekik a lovét?

Úgy érted a csoport tetején? Ugye 2k topkör után kezd el csökkenni a népmorál, és pontosan addig is maradtunk, szóval nem kellett pénzt osztani :) Teszem hozzá, hogy valószínűleg kifizetődő lett volna, de már nagyon untuk addigra :)

Microby 06-10-2009 09:34

Igaz bocs rosszul emlékeztem a számokra.

sutike31005 06-10-2009 14:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 214148)

Neked általába mennyi idő összeszedni a15-16 mrd-ot?

All times are GMT +1. The time now is 18:17.