![]() |
Javaslatok tárgyakra, képességekre, képzettségekre
Akkor meg is nyitom a témát az alábbiakkal, amik eszem bejutottak:
(2 tárgy, 1 képesség, 1 képzettség) |
Quote:
U.I.: Gondolom még szerkeszted ;) On: Varázslötyik: - Zöld: életet adna, ez ok - Kék: varázspontot adna. Szerintem jobban illik a kék szín a varázslathoz - Piros: Erőt adna. Piros - erő, Nálam valahogy ez is összepasszol :) - Fehér: ez adná a mostani kék funkcióját :) - Fekete: Védelmet adna, mondjuk 1 csata erejéig - Narancssárga: Támadóerőt adna, mondjuk egy csata erejéig - Lila: a lila olyan mérgezéses szín, tehát lila varázsitallal mérgezést lehetne eltávolítani :) Vélemények?? :) |
Ötlet új képzettségre
Új képzettség:
Kétkezes harc A lényege, hogy ne 1, hanem 2 kardot viselhessen az adott karakter. A plusz fegyver pedig a min. és a max. sebzésedet növelné eggyel. Tehát ha eddig 1 karddal 2-4-ig sebeztél, akkor 2 karddal 3-5 legyen ez az érték. Mivel ki lehet tanulni a dupla (illetve később majd a tripla) támadást körönként, kapásból elég sok értelme lenne ennek a képzettségnek. De még nem durvítaná túl a közelharcos karaktert. Feltételek a megtanulásához: - harcművészet - minimum 10-es karakterszint - minimum 200-as erő |
Quote:
Kezdő kicsi karakter nem biztos hogy erőre fogja elhasználni a drága tpét. Valamint, ha mondjuk éppen van 9 segéded, és ezért 200 feletti az erőd, vagy mert a topklánba vagy, és van aranymedálod akkor megtudod ezt tanulni, egyébként meg nem? |
Quote:
|
Ötlet képességmódosításra
Képességmódosítás:
Erőnlét A karakterek ne induljanak 2.000 MP-vel, és ne legyen 2.000-ben maximalizálva, hosszú távon irreális, hogy egy 1. szintű, éppenhogycsak végelgyengülésben meg nem haló friss karakter ugyanannyit tudjon futni, mint egy 3.000 erővel rendelkező izomkolosszus. Szerintem a karakterek induljanak 1.000 MP-vel, és minden egyes Erőnlét fejlesztése ne csak az Erőt, hanem az MP-t is növelje. (Akár úgy, hogy fixen mondjuk 100 MP-t ad / tanulás, vagy úgy, hogy amennyivel az Erő-d nő, annyival emelkedjen az MP-d is. |
Quote:
Egyáltalán nem hiszem, hogy rendes játékban egy 30. szintű karakternek nem lesz 200-as ereje, minden nélkül. Egy 1. szintű karakter meg nem nagyon lesz topklánban. Ha meg mégis, és lesz medálja, akkor szerintem megérdemli, hogy 1-el nagyobbat sebezzen, mint a többiek. Pláne, hogy 10-es szinttől lehet majd megtanulni. Tehát egyetlen 1. szintű karakter sem lesz emiatt erősebb a többinél. Segítők: igen, ha van 9 segéded, 10. szinted, és harcművészeted, akkor tudd használni. A bökkenő ott van, hogy egy csatában a segédeid halnak meg elsőnek. És mint tapasztaltuk, iszonyatosan hamar is ráadásul... Következésképpen, amennyiben a feltétel nem teljesül (értsd: 200 alá megy az erőd), akkor az egyik kard "essen le rólad", és a sebzésed álljon vissza alapra, hsiszen onnantól kezdve 1 fegyverrel harcolsz. Sőt, ugyanez erő varázslatra. Ha egy picit erősebb lényre támadsz, igenis, hogy Erő varázslattal is fel tudd venni a 2. fegyvert. De ha elmúlik csata közben, a sebzésed is csökken. Ezt bele kell számolnod. |
Quote:
Csak akkor óvatosan kell bánni vele. Nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont lehetőséget ad csatavariációkra, ha ügyes vagy, nagyobbat sebezhetsz, és picit gyorsabban fejlődhetsz. (Nem durvul a karakter túlságosan attól az 1-2-3 plusz sebzéstől, viszont színesítené ez a lehetősége a harcokat.) |
Midenesetre szerintem most még marhára nincsen képünk arról hogy milyen az mikor nincs TP-levitel és úgy kell fejlődni. Majd akkor kiderül mikor azt teszteljük :D
|
Quote:
Löttyök: - Zöld: Zöld oké - Kék: adjon VP-t, ugyanúgy 20-at, mint ahogy a zöld 20 ÉP-t ad. (kicsiknek jól jön, nagyoknak meg a zöld is felesleges...) - Piros: adjon erőt, szerintem ez jó ötlete Dusnak, főleg az én kétkezi harcommal kombinálva... Mondjuk +20 Erő (tartson 10 tick-ig) - Fehér: szerintem a fehér legyen a 'stamina potion', tehát adjon 20 MP-t / lötty - Fekete/Narancssárga - szerintem nem kell, mert meddig is tart egy csata? nem mindegy, hogy 1 egérrel, vagy 30 banditával, 6 őrrel, vagy 12 zsivánnyal harcolsz... (illetve a védelemre ott a menedék, meg pajzs, meg páncél, a támadásra meg ott lenne a duplakezes harc 2 karddal) - Lila: szerintem ez legyen a teleportos lötyi, ami most a kék. (mérgezés eltávolítást is meg lehet oldani 1 minimál VP-ből) |
Quote:
Tehát ha nekem van 50 erőm, és 10es szinten vagyok, továbbá van 9 segédem, akkor megtanulhatom ezt a képességet, míg ha nincs segédem akkor nem. Plussz azt mondom még 10es szintű karakter sem tanul erőt a drága tpből, egyébként igaz nem erősítené nagyon meg a karaktert ezzel bajom sincsen, de őszintén értelmét sem látom. |
Quote:
De ahogy számoltam, TP nullázás nélkül is reálisnak tűnnek a feltételeim, és a bónuszok, amivel járnak. Természetesen ezt a későbbiekben megcáfolhatja egy (esetleg több) játékbeli módosítás, akkor pedig csak az alap ötletből kiindulva utána lehet farigcsálni, finomítani. :) |
Quote:
De 1-10 között: miért baj az, ha valaki az erő helyett segédtoborzást tanul, és emiatt tud 2 kardot használni? Vagy medálja van, és tud 2 kardot használni? Vagy Erő varázslata van, és tud 2 kardot használni? Ha egy másik karakter NEM erre gyúr, akkor miért probléma, hogy feltételekhez van kötve a megtanulása? :) Igenis, ha én halászatra gyúrok, meg kenyérsütésre, akkor hadd legyek (10-es szinten) gyengébb hadis, mint az, aki segédeket toboroz, és 2 karddal harcol. És igen. ha van 50 erőd, 10. szinten, meg 9 segéded... Hát kardozz jobban, mint akinek ezek a feltételek nem adottak. ugyanis ezeket a feltételeket TP nullázás nélkül is reális esélye van elérni egy karakternek, aki "hadis" szeretne lenni. (csak azt ne felejtsd el, ha túl erős ellenségbe kötsz bele, és leveri a segédeidet, elveszted az egyik kard használatának "jogát", így csak 1 karddal harcolsz tovább, kisebbeket sebezve - tehát az ellenség tovább él - tehet lehet, hogy meghalsz... Ezt mérlegelned kell 10-es szinten! Továbbra is úgy látom, jobban színesíti a harci palettáját a játéknak, mint amennyivel megbonyolítja.) |
Ötlet új fegyverre
Új fegyver:
Aranykard Aranyrögből lehessen aranykardot kovácsolni, amelynek a sebzése megegyezhetne a Zsiványkardéval. (Lévén, hogy normál játékban nagyon messze lesz az, hogy bemehess egy 10 zsivánnyal teli sátorba... Nemám hogy leölj 30-at.) Annyi nehezítéssel, hogy kovácsolásnál ne 10%-onként, hanem 1%-onként dolgozz. (Illetve hát passzív nehezítés, hogy később nem lesz egy rakás alapanyag a piacon fillérekért, tehát nem fogsz tudni hozzájutni aranyröghöz nagy mennyiségben hirtelen.) Vagy bányásznod kell, vagy megvásárolnod mástól, aki kibányászta. nyilván ő nem fogja párezer vagyonért odaadni neked, amikor az értékes TP-t bányászásra pazarolta... /termelőkarakter - pénzszerzés módja/) |
Fegyvermódosítás:
Az alap, különböző fémekből készülő fegyverekkel csak "élő, hús-vér" lényeket tudj megsebesíteni. Így a tesztkarddal (ami gondolom sima játékban nem lesz), karddal, zsiványkarddal, vagy bármilyen más fémfegyverrel.) ergó egy rozsdás vasdarabbal hadd ne verjél már agyon egy lidércet folyt.köv. |
Ötlet új fegyverre 2
Új fegyver:
Kristálykard (esetleg Rúnakard) Ami kell hozzá: Kristály. Minden tulajdonságában az Aranykardhoz hasonlítanám (tehát lassú kovácsolás, stb), de lehet vele sebezni az élő, és a halott (különösen a testetlen) lényeket. (Lidérc, szellem, stb...) UI: természetesen lehet "nehezíteni" az ilyen fegyverekhez való hozzájutást azzal, hogy pl nem 1, hanem 5 aranyrög kell hozzá, és nem 1, hanem mondjuk 10 kristály. (kovácsolás végeztével páncélt nem kapsz. csak fegyvert. tehát nem lesz aranypáncélod, vagy rúnapáncélod, hanem alap páncélod és alap sisakod) |
Ötletvariációk kisebb haszontárgyakra
Mágikus gyűrűk:
Szél gyűrűje Hajózást segíti, ha viseled. (+200 vizi MP) HajóMP visszatöltődés +10%-ka gyorsabb. Feltétel viseléshez: hajózási képzettségek megléte 10. szint alapszintű mágia Energiagyűrű Erődet növeli 50-nel, MP-det 150-nel. Mp visszatöltődés +10%-kal gyorsabb. Feltétel: 10. karakterszint alapszintű mágia Varázsgyűrű VP-t növel 50-nel. VP visszatöltődés +10%-kal gyorsabb. Feltétel: 15. szint magas szintű mágia Élet gyűrűje ÉP-t növel 100-zal. ÉP visszatöltődés +10%-kal gyorsabb. Feltétel: 15. szint alapszintű mágia Őrjöngés gyűrűje (esetleg Vérszomj gyűrűje?) (a Berserker's ring-et hogy fordítsam? :D) +1 sebzés alapból, illetve 200 Erőnkként +1 sebzés minden alap illetve mágikus fegyverre (NEM varázslatokra!) tehát ha 0-199-es erődvan, és 4-et sebzel karddal, akkor 5-öt fogsz. ha 200-399-as erőd van, akkor 6-ot. 400-599-as erővel 7-et... és így tovább. Feltétel: Harcművészet Alapszintű mágia 15. szint (EGY IDŐBEN EGYSZERRE MAXIMUM 2 GYŰRŰT VISELHET 1 KARAKTER!) |
Ötlet új képzettségre 2
Új varázslat:
Lélekfrissítés A varázslat lényege, hogy VP-t lehet vele feltölteni. Szükséglete: 30 VP-be kerül Amit ad: feltölt 20 VP-t Természetesen magadra varázsolni nem éri meg (tehát nem, nem lehet végtelen manád...) Arra viszont jó, hogy egy nagyobb karakter, aki 30 VP-t megengedhet magának, tudja segíteni esetleg a kevesebb VP-vel rendelkező csapat/klántársait (vagy bárkit) csata előtt feltöltődni VP-vel. Feltétel: 15. karakterszint magas szintű mágiahasználat (meg nyilván minimum 30 VP) |
Quote:
|
Gee ezek a gyűrűk tetszenek nekem, de akkor lenne egy ilyen igazán szuper ha mind valamilyen küldetéshez kötődne :)
Mindenképpen hasznos lenne, ha lenne valami amivel vpét lehet visszatölteni, akár egy gyógyításhoz hasonló varázslat. |
Quote:
TP nullázások, meg 1 aranyba kerülő alapanyagok, meg visszatöltődő kenyér nélkül nem mostanában fogsz leverni 10-12 zsiványt.. Tehát semmi köze a zsiványos küldetéshez. Nem hiszem, hogy te nem unnád meg, hogy mondjuk 3 éven keresztül 4 a sebzésed, mire be tudsz menni a zsiványokhoz, és élve kis is jössz. Ne felejts el, hogy ultra tápolt karaktereink vannak. Ha nem lesznek, akkor jól jönnének olyan fegyverek, amiket nem egy brutálisan nehéz küldetésben tudsz csak megszerezni. |
Quote:
Tölteni is lehetne a VP-t, de nem lehetne végtelen VP-d. Tehát mindenképpen olyan varázslat kell, amit magadra nem éri meg elnyomni. Különben végtelen VP-vel rohangálna minden 20. szintü karakter. Ez nem célom. |
Quote:
|
Quote:
Nem. Ezt direkt nem akartam! 30 VP-ből 20-at lehessen tölteni. Vagy mindegy mennyit. A lényeg, hogy a szükségleténél kevesebbet! |
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy ÉP-ből is végtelen van, ezért írtam, hogy a mostani top karakterek halhatatlanok.
Hogy miért? Mert 1 gyógyítás varázslattal többszáz (sőt, többezet) ÉP-t tudtok visszatölteni, annyit meg szerintem semmi nem ver le rólatok. Ma a lidérccel megszívtam, de tulajdonképpen már én is kezdek halhatatlan lenni, pedig csak 1400 ÉP-m és 1700 VP-m van. De ha csata közben eléri az ÉP-m a 900-at, gyógyítok egyet 13 VP-ből, és újra 1400-on vagyok... Tehát végtelen ÉP-m van? Igen. Na ilyet nem akarok igazi játékban. Se ÉP-vel, se VP-vel. |
Quote:
De tény, hogy a gyógyítás %-osan gyógyít és van egy minimum értéke. Legyen maximum értéke is, ami a varázsló képességein múlna :) |
Igazából nem a gyúgyításról akartam beszélni :D Hanem arról, hogy az én javaslatom szerint ne lehessen végteleníteni a VP-t.
/egyébként mire rendes játékban meg tudsz ölni egy olyan lényt, ami 1000-ret üt... hát az kb 6-8 év játékidő, ha nem több. :D/ |
Quote:
|
Remyvel beszéltük, hogy az is érdekes lenne, ha a kovácsolásnak is lennének szintjei és ezzel jobb cuccokat tudnál létrehozni, szval alap kovácssal ne akarj fénykardot csinálni :)
Plusz ha kovácsolásnál használnál zöld lötyit, akkor életlopós lehetne (a sebzés bizonyos %-ában), másik lötyivel meg manalopós. |
Quote:
De akkor már ha kovácsolásnál vannak szintek, építésnél is lehetnének... Bányászatnl is vannak végülis... És attól sem kell félni, hogy kevés a tp, hisz lesz egy kovácsolós karaktered, egy bányászós, stb., vagy egy klánban lesznek ilyenek, stb. :) |
Quote:
Szóval az ötlet jó, Remy már bent is felvetette, mondtam írja ki ide, de aszondta, lusta :p:D Szóval amíg 1.000. szintű karakterekkel is csak 4-5-6-7 sebzést tudunk kihozni az űbertáp zsiványkardokkal, addig nem látom értelmét egy manaszívó kardnak például. Főleg hogy ott, ahol ennek értelme lenne (tehát az erősebb moboknál), ott alig találod el. Pl egy zsiványt, vagy Őrt, vagy Szellemet, stb elég ritkán tudod simán, karddal megvágni. Tehát az élet/mana lopás olyan elenyésző, hogy tulajdonképpen felesleges. Ez alól kivételt képez az ötlet akkor, ha: 1. emelkedni fog a harci tevékenység sebzése (már voltak erre javaslatok) 2. pl a sebzés 50%-át beadja szívás gyanánt. Azért ha ütésenként sebzel 7-et, kétkezes harccal 8-at, és körönként 3x támadsz, akkor 12 ÉP-t le tudsz szívni / kör. Ha az egyik kezedben ÉP a másikban VP szívó kard van, akkor szerintem ez teljesen jó! :) Az azért már egyáltalán nem elhanyagolható mennyiség. Főleg, ha az Energiaszíváshoz hasonlóan amit rádtölt, azt az ellenségtől el is veszi... ;) Még úgy is reálisnak mondanám, hiszen a max sebzésed mondjuk 2 karddal 30. szinten 36, amiből 12-t te megkapsz ÉP/VP-ben. Persze rögtön lehetne mondani, hogy bezzeg a varázslatok csak 10-15-öt sebeznek... Igen. De a varázslat mindig betalál. Ráadásul a földrengés egyszerre több ellenfelet is sebez. És ugye a karddal történű ütésen nem mindig találnak be. Tehát szerintem nem lenne eldurvítva a harc a varázslattal szemben, nagyjából rendben lenne. (Magánvélemény.) |
És ha már szétválasztjuk a kovácsolást, akkor kell neki név.
Mit szóltok a mostani Alap kovács helyetti Kovácssegéd-hez, és az erre épülő Kovácsmesterhez? (Kovácsmesterrel tudnál csak mágikus fegyvert kovácsolni például...) Egyébként visszatérve az előzőre, ha már tudsz ÉPt meg VPt szívni, és van rajtad Élet Gyűrűje, és Őrjöngés Gyűrűje, akkor egész korrekt sebzést ki lehet osztani mondjuk egy Kristálykarddal. (persze, ha van némi erőd... de 20-30 szinten TP nullázás nélkül is lesz párszáz, ott meg már megéri az Őrjöngés gyűrűjét viselni mondjuk a Varázsgyűrű helyett) |
Esetleg fordított szóképzéssel Segédkovács, és Mesterkovács...
No mindegy, jóéjszakát! Holnap jövök. :p:D |
De gondolom 20-as, 30-as szinten nem csak 5-7-et fogunk sebezni, mert ha ilyen mértékben nőnek csak a fegyverek sebzései, és hosszadalmas lesz a játék, hogy egy normális szintet elérj, akkor nem fognak játszani sokan, pedig pont az lenne a lényeg, hogy populáris játék legyen.
|
A varázsital kérdést meg lehetne bolondítani egy kicsit.
Nem lenne csak 3 v. 4 alap ital. De lehetne őket keverni. Ha már van "használ" funkció. Ezekkel új italokat lehetne gyártani. Erősebb ital: Ha az italokhoz gyümölcsöt vagy valamilyen ritka gyógynövényt társítunk. Ezt azzal lehetne érdekesebbé tenni, ha ezekből a hozzávalókból csak minden 2. v 3. lenne alkalmas. És a "vicces" az lenne, ha mondjuk rossz sorrendben v. rossz hozzávalót (gyümi, növény) teszel hozzá, akkor az alapanyag elvesztése vagy robbanás és HL a "jutalom" :D Ez már szerencse kérdése lenne. Plusz: Ez a boszorkánykonyha tanulható képesség lehetne. Pho-nak válasz: Aki nem akar meghalni, az nem csinálja :D (Esetleg ha lehet vele piacozni, akkor megveszi...) |
Quote:
|
Ötlet új képzettségre 3
Új képzettség:
Túlütés A túlütés segítségével lehetne kritikus sebzést okozni az ellenfeleknek (kritikus találatok formájában... pl nyak, szem, fej, szív, stb.) A lényeg, hogy a kiadott sebzés 2x akkor a lenne, mint az alapod. Tehát ha 9-et sebeznél, 18-at fogsz, és így tovább. esély túlütésre: 10% (ezt növelni/csökkenteni nem lehet) Követelmény: harcművészet extra erő 20. karakterszint 20-as ügyesség |
Akkor ne túlütés, hanem kritikus ütés legyen már :D
|
Ok, csak már van kritikus sebzés varázslat, ezért gondoltam arra egyáltalán nem hasonlító nevet... nehogy összekeverés legyen a vége :)
De lehet Kritikus Ütés. |
Írok én is :)
Új képesség: Csel Ellenfeledet ki tudod cselezni, ezzel kapsz még egy plusz támadási lehetőséget az alapokon felül. (második támadással lehet 3 támadásod, harmadikkal 4, stb.) Esély a cselre: 10% A csel sebzése: fele, mint amennyit sebeznél alap támadással Ha a csel sikerül, a támadás 100%-os eséllyel meg be (nem kivédhető) Követelmény: - harcművészet - 25-ös karakterszint |
All times are GMT +1. The time now is 03:57. |