![]() |
Téma: A tekercs lopás hatákonysága.
Sziastok
Igaz az elején világosan le van írva h nagy változtatás nem lesz, nem tudom hogy ez menynire nagy, talán beszélni lehet róla. Én úgy gondolom hogy a tekercs lopása aránytalanul soakt visz el, ha két jó tolis rászáll egy nem gnóm vagy óriás játékosra sacc/kb nettó 1,5másodperc alatt elviszik a tekercsek két harmadát, ezt nagyon sokallom, és tudom annyi tolit kell tartani hogy ne vigyék el, egyáltalán nem kell tekit tartani, va persze játszatok gnómmal meg óriással is ha ez nem tetszik. Azért érdekelne a véleményetek, lehet hogy többen és szivesebben játszanának mondjuk törpével, vagy esetleg alsóbb szinteken is orkal, esetleg egy nem agyontolizott elfel, ha nem lehetne oylan jól leszedni a tekercsüket. Gyula Ati javaslatára téma megnyitva a teki lopással kapcsoaltban :) |
Véletlen kétszer nyitottam meg a témát a nagy kattintgatásban, ida írjatok légyszives a másikat meg kérném hogy az illetékes törölje.
Köszönöm. |
Szia!
Igaz, jogos hogy sokat visz a tekilopás, de sz.tem csak ez az egy dolog amiért érdemes tolvajokat tartani, bár én nem vagyok tolis, mégis ha változás lenne nem lehetne negy mértékű, mert akkor senki nem akarna tolis lenni... Ha egy hadis földetfoglal, vagy fosztogat azzal is nagy kárt magának pedig haszont okozhat... szintúgy mint a tekilopás esetében... Szerintem is csökkenteni kéne de nem nagy mértékben hanem csak 20-30%kal... |
nekem meg az a kerdesem is lenne, hogy a tekilopas hatekonysaga miert fugg attol, hogy a tolvajnak mennyi tekije van :D
|
Mondjuk ha a tolik kis mértékben fogynának akciók közben, merthát egy-egy lebukik akciók alatt, az kicsit reálisabb lenne, bár a tolis emberek tuti hamar visszapótolnák...
|
A tekilopás úgy jó ahogy van
Szerintem a tekilopás hatékonyságát hagyjuk úgy, ahogy van. Egy pici változás is alaposan fel tudná borítani azt az egyensúlyt, ami a fajok közt van.
|
Quote:
Nem faji szinten gondoltam, az összes fajra vonatkozólag, azért elég szép a másodlagos kár is amit a teki lopás tud okozni, rengeteg egyésg megy a piacra vagy a levesbe, ha leszedik a tekidet. Nem beszélve arrol h jó esély van rá hogy utánna még jól szét is ütik az orit, szerintem nagyobb kárt lehet vele okozni mint egy pusztival vagy földfoglalással, az slóbb szinteken 4-5 mindneképp, az meg nem megoldás mindre hogy tarts több tolit, ilyen alapon mindneki csak tolikat tarthatna. |
Tolisként (is) én meg azt mondom h ez van. :D
Ennyi erővel a varik hatékonyságát is levihetnénk, mert ha rászáll 1 varis egy orira mondjuk 7 k toliból le tud ártózni 2k-t egy adag készültséggel. És tudom h több varit kell tartani (de ezt mintha már olvastam volna tolikkal...) ;) a múltkor pl leloptak engem szégyenszemre, és elvittek 30milla értékű tekit (hála az égnek a többi kint volt piacon). mielőtt elkezdték levinni a készültségem h biztos beférjenek 3 ártó varival ~700 tolvaj ájult össze. a 700 toli pótlása több volt, mint amennyi tekit elloptak. szerintem így most igazságosnak tűnik, mert ha minden akciónak elkezdjük levinni a hatékonyságát, akkor előbb-utóbb nem lesz semmi. |
tolizás
ÜDv!
Először is:ha a tolisok kevesebbet vihetnek,akkor vigyenek kevesebbet a varisok is a rengetéssel,stbstb. vagy legyen kevesebb a pusztitás vagy mészárlás stbstb mértéke! nemmintha szenvednék tekilopástól,mert belőlem az életben nem szedtek még ki annyi tekercset,hogy valamim elmenjen... (gnóm,Óriás és tolvaj oriknak köszönhetően) habár egyszer elég komolyan emggyűlt egy szövetséggel a bajom a fenti szinten,de 2%készültségemen sem tudott belopni egyik tolvajuk sem... katonailag sem fértek volna be,de azal már nem is próbálkoztak... abban az orimban a varizás vot a gyengém,így mással nem volt gondom. most azt hiszem nem értitek miért írtam ide ezeket a tényeket,de ezzel azt akartam mondani,hogy egy tolist is meg lehet ugyan úgy szivatni mint egy orkot tekilopással... tehát szerintem minden jó a lopás meg mnden terén:) Ui:ha van egy jó hadis szövid egy jó varival akkor nem fog egy tolvaj sem próbálkozni,mert tudja,hogy azért minimum 3mészárt kap egyszerre meg egy jókis készültésgleszedést... na további szép estét. |
Quote:
Az egy másik kérdés, hogy minek menjek egy 4 óriásból álló szövibe tolikkal?! :D |
Quote:
Maximum ez az, amit el tudok képzelni.. De csakis úgy, hogy mondjuk 1 készültséggel egy félelf el tudja hozni egy normál fajtól a tekercsek mondjuk 40%-át. Ha beindulna a védelem, akkor mondjuk 35%-át tudja elhozni... Viszont ha még egy félelf rászáll, akkor nem a maradék tekercs 40%-át tudná elhozni, hanem mondjuk a maradék tekercs 15%-át... Így szerintem korrekt lenne! Nem lenne olyan, hogy szarráloptak, visszaveszem piacról, szarrálopnak, visszaveszem piacról, majd megint szarrálopnak :D Mert sajna simán elképzelhető, ha 3 tolissal összeakadsz :D |
Tekercselés
Nem teljesen értek egyet ezekkel a javaslatokkal, Kisbér ne akarj az elfből über fajt csinálni:p Ugyanakkor tény ,hogy az se megoldás ha valakinek tönkre teszi 3 tolvaj az életét. Speciel támogatnám a bizonyos mennyiségű lopások után aktivált automata védelmet egy bizonyos időre, persze ez felveti a kérdést, és a védelemmel való visszaélés lehetőségét is.
Lehet ez eltér picit a témától, akkor elnézést érte. Pár szót az ember fajról: a fejlesztéseknél, üdvözölve fogadtam, hogy belátta mindenki fejleszteni kell! De szerintem elkövettünk egy nagy hibát, nem vettük figyelembe ,hogy jelenleg ezzel a tükörvarázslattal létrehoztunk egy olyan fajt ,aki 7-8 körröl tönkre teheti, megkeserítheti emberek játékát, mindenféle megerőltetés és hátrány nélkül. Anno nekem Bubba javaslata tetszett a 4- 4,5*-es pajzsról, ami elég védelmet ad, ugyanakkor megmarad a lehetőség, egy halvány esély arra hogy talán 7-8 körre is beférjenek a varázslók.:D LotR |
Quote:
Ezekszerint csak jól érzem én, hogy kicsit sok tekit tudnak elvinni a tolik. Két izom óriás rengésekkel nem tud akkora kárt okozni mint két jó tolvaj félelf. Annó volt egy szép kis törpém a 4/L-ben megírtam az összes engem lopó tolisnak h vigye a nyerset van bőven, de a tekit valahogy nagyobb öröm volt lopni, így nem volt a végén se nyers, se pénz, se teki, s miután jól levoltam amortizálva le is vertek, mire eljutottam a szintlépéshez 15% kocsmája volt a törpémnek, még is voltak oylan jó tolisok akik lazán leszedték az össz tekin 70-80% -át nettó két perc alatt :) Nem volt túl élvezetes a játék így, és ugye törpét nem azért csinál az ember hogy az ország 30%-a kocsma legyen. Jahj és nem is kell haragban lenni azzal a 3 tolissal, elég ha ész nélkül játszanak és nem gondolják végig h egy termeló nem jelelnt veszélyt rájuk, de kiválló nyersanyag forrás. Reálisnak tudnám tartani mondjuk azt hogy ha két tolis rááll valakinek a tekijére akkor ha mind ketten végig húzzák a készültségüket ne menejen el csak max a tekik 50%-a. (nah jó énb ezt is sokallom, dehát a játék nem csak az enyém) :) |
Sztem a tekilopással nincs semmi gond, igaz engem is kitekiztek már egy párszor tolis létemre, de mindent meg lehet oldani valahogy :) Ha netán kitekiz egy tolis, akkor arra vannak a hadisok, hogy revansot vegyenek....nem??? :D
|
Hali!
Irigyelle titeket...Olyan simán megértitek egymást.Kezdőként én még néha lemaradok, hogy miről megy itt a társalgás...de ha jól vettem ki a szavaitokból, meg a címből, akkor nektek tekilopás a legnagyobb gondotok...Nem csodálom, de eddigi tapasztalataim szerint a varik sokkal nagyobb gondot és kárt tudnak okozni, szóval ennyi erővel bárkit lehetne korlátozni, az viszont tönkre tenne mindent...De azért az autóvédelem nem olyan rossz ötlet:o Max a tolisoknak nem igazán fog tetszeni, s várható, hogy akkor a többieket is korlátozzák valahogy. Ezzel számoltatok?:confused: |
Quote:
Másrészt pedig azért, mert így több értelme lenne több faj/speckónak is. Pl hadi-ember. Hadi-elf, hadi-törpe Sajnos ezeknek a legnagyobb bajuk a folyamatos kitekizés... Még1x mondom, ezt úgy kéne bevezeti, hogy az autóvédelem mondjuk tekilopásonként 5% hatásfokcsökkenést okozna. Tehát egy félelf 17 lopást tud kicsikarni egy teljes készültséggel. Ez (feltéve ha a tekercsáma megvolt a félelfnek) egy nem gnómtól, meg nem óriástól a tekercsei 58%-át jelenti. Ha ez az autóvédelem bekerülne, akkor az első lopásnál ugye 5%-át tudnád ellopni, a második lopásnál 4,75%, a harmadik lopásnál 4,51%, és így tovább. A 17. lopásnál a hatékonyság a kezdeti 5% helyett csupán 2,2%-ot jelentene. Akkor számoljunk (nem mintha eddig nem számoltam volna :D): Eddig 10.000 tekercsből egy félelf 1 készültséggel elhozott 5.800 tekercset, tehát maradt szegénynek 4181 tekercse. Ha ráment még ugyanabban a körben egy másik félelf, akkor összesen maradt az illetőnek 1748 tekercs, ami a vég közvetlen kezdetét jelentette az adott országnak :D Nos, ha az autóvédelem beindulna, akkor: A 10.000 tekercsből egy félelf 1 készülstéggel elhozna 4472 tekercset, tehát marad a célorinál 5528 tekercs. Tehát nem olyan vészes különbség van (ezt mindegyik tolvaj ori bevállalná szerintem...) Viszont ha rámegy ugyanabban a körben egy másik félelf is, akkor ö már csak 1200 tekercset tudna elhozni a full készültséggel, szemben az eddigi 2432-vel. Az adott illetőnek pedig a 2 félelfakció után az eddigi 1748 tekercs helyett maradna 4326. Most számoljunk tovább... Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról (a 2 félelf akció után). Visszaveszi 10k tekercsre. Viszont jön még 1 félelf, aki rátalál, és ő is kitekizi. Akkor míg védelem nélkül újra 5800 tekercset tudna elhozni tőle a félelf, úgy védelemmel a 3. félelf már csak 1085 tekercset tudna... Szerintem ez így korrekt lenne nagyon... (bocs a sok számért) :D |
ez jó elgondolás :) igaz egy kicsit bonyolult, de nem rossz, és én is mint tolis, ennyit simán bevállalnák :P
|
Kisbér eszme futtatása tetszik, ezt simán beválalnám a tolis orimmal:)
Főleg hogy énse megyek rá egy orira rendszeressen ok nélkül. Igy legalább nem lenne az hogy vki teljessen kitekiznek. Ezt támogatnám is:) |
Összefoglalnám 1 mondatba az előző levelem, mert lehet így érthetőbb :D
Szóval autóvédelem nélkül mind3 félelf 1 készültséggel a tekercsek 58%-át tudja elhozni. Abban az esetben, ha lenne ilyen szintű autóvédelem, akkor: - Első félelf a tekercsek 45%-át - Második félelf a tekercsek 21%-át - Harmadik félelf a tekercsek csupán 10%-át tudná elvinni A kérdés persze az, hogy ez az autóvédelem mennyi idő után múlna el? Szeritnem minden körben egyszeresen regenerálódna az illető. Tehát egy 3 félelfles akciót az adott ori autóvédelme 51 kör alatt regenerál vissza. De csak 1 5let volt... Lehet 2xesen is, és akkor 25.5 kör alatt már nem él a védelem... |
Szegény illető látja, hogy szarrálopták, gondolja visszaveszi a tekercseket a piacról
Kisbér szegény illetőket megértem, de Te nem gondolsz azokra, akik fogják kirakják a tekercseiket , lelopatják magukat 3x, 4x... majd beveszik a tekercset és olyanná válnak mint egy gnom, akinek nincsnennek meg a hátrányai:)
Tehát tegyük el tetszik és támogatnám a dolgot de vmiféle tényleges megoldás kellene ennek az elkerülésére.. Pl: tényleges lopás után állna védne... vagy passz.. :D |
regenerácoó???
Szeritnem minden körben egyszeresen regenerálódna az illető. Tehát egy 3 félelfles akciót az adott ori autóvédelme 51 kör alatt regenerál vissza.
Ezt kifejtenéd bővebben??? |
Quote:
Ehhez azért nagyon sok tolvaj készültsége kell, hogy a Te autóvédelmed megfelelő szinten tartsd... Gondold el, 3 félelf tolvaj 51 akciót jelent, amit 1 nap alatt kihever az orid. Naponta szólsz a 3 félelf haverodnak, hogy lopjanak szarrá, ráadásul úgy, hogy nem visznek semmit sem? :D Vagy szólsz 4 másik orinak, hogy naponta csesszék el a készültségedet rád?! Hidd el, nem rossz ez így... |
Quote:
Nos, ha 1 tekit loptak tőled, akkor a következő már nem 5%-os eredményességgel menne ugye, hanem 4,75%, a másodiké 4,75*0,95=4,51%, és így tovább. Minden körváltáskor ez az egyel felettelévő-re menne vissza. Tehát a lopási %-ok így alakulnának a lopások száma után: 1 5 2 4,75 3 4,5125 4 4,286875 5 4,07253125 6 3,868904688 7 3,675459453 8 3,49168648 9 3,317102156 10 3,151247049 11 2,993684696 12 2,844000461 13 2,701800438 14 2,566710416 15 2,438374896 16 2,316456151 17 2,200633343 Mondjuk lelopott egy félelf, akkor ha rád újra tekiznek, akkor nem az eredeti 5%-ot, hanem csupán 2.2%-ot visznek a tekercseidből. Vársz mondjuk 10 kört, akkor ez 10-el feljebb ugrana (tehát úgy érzékelné, mintha csak 7 akciót indítottak ellened), ergó 3,67%-os lenne az eredményesség. De ez csak az egyszeres regenerálásnál lenne... Kérdés hogy a mostani variszintű autóvédelemnek milyen a regenerálási ideje... (de ezt gondolom Ati jobban tudja). |
Kisbér 5lete nagyon jó :)
Kisbér ez igy számomra nagyon elfogadhatónak tünik, szépenm lírtad h mi marad a törpének ha 10k tekiböl lekzdik ketten hárman húzni, nem marad semmi, ezzel az autóvédelemmel maradna esélye a túlélésre. Biztos h többen és szivesebben játszanának a törpéval vagy az orkal is :)
|
Automatikus védelem
Habár nagyon sokszor játszom tolis orival, mégis támogatnám az automatikus védelmet bizonyos számú lopás után.
Így tényleg az ork, törpe, meg elf nagyon sebezhetőek tekercs téren. Viszont egyetlen gondot az óriás okozna, mely így is nagyon nagy védelmet élvez a tolvajokkal szemben. @ |
Quote:
Szegény törpe: igaz, hogy iszonyat jó hadiország, a tolvaj országoknak pillanatok alatt keresztbe tud tenni sereggel; igaz, hogy milliókat tud keresni a piacon, amikből azt vesz, amit akar; igaz, hogy gyakorlatilag egyedül talán az ork tud a seregén átmenni; de ne lehessen neki tolvajokkal se ártani? Szegény elf: akin csak egy kiélezett ország tud átmenni, az országok 90%-a semmilyen módon nem tudja megtámadni, se tolvajokkal, se varázslókkal, se sereggel; ezt a 10%-ot, aki tud ártani neki, csökkentsük tovább? Ezeket nem gondoltátok komolyan, ugye? :) |
De hadi orikkal nincs nagyon mit kezdjenek egy 10 körre lévő tolis ellen, főleg ha jó szöviben van.
Elffel tényleg jól lehet védekezni tolik ellen, ha tud játszani vele. Ezeket meg inkább a lassú alsó csoportokra értettem, ott nehéz megélni az említett fajokkal. Pl. 2/B-ben már más a helyzet... De én úgy értettem, hogy nem 1 tolis ellen védene, hanem akkor ha 2-3 tolis rádszáll egy nap alatt. És az automatikus védelem kisebb is lenne, mondjuk 2%/lopás |
Quote:
|
Az a baj, hogy az igenlőknek és az ellenzőknek is igazuk van. Jelenleg is tolvaj orim van, de én is durvának tartom, hogy mit lehet művelni tolvajokkal. Oké, van úgy, hogy éri az emberfiát némi inzultus utána, de az legtöbbször kiheverhető :)
|
Én áltálában megkérem a tolisokat, h a törpe orimtól ne lopjanak teki. Átalában szót fogadnak, persze akadnak kivételek.
|
Kisbér javaslata mellé állnék én is. van hadis, varis és tolis országom is, és simán bevállalnék egy ilyet... Nem lenne az, hogy csak óriással meg gnómmal menne mindenki. az 1/Aban van egyedül újra életképes más faj. addig hiába tud az ork, ha felfedezik és szétlopják... utána már csak koppanni tud. törpe is hiába jó, őt is lelopják. az elf is csak tolis lehet és az ember is. a félelf meg eleve az, azt nem kell félteni :D
|
Quote:
és mi van akkor ha pont te vagy a 3-ik? ugy ahogy elméletben lehetségesnek tartottad azt hogy 3 félelf kitekiz egy igéretesebbnek tünő orit, ugyanugy én is lehetségesnek tartom, hogy lehet tul sokszor leszek majd a 3-ik, még véletlenszerüen is. az meg nem volna jo hogy egyik térkaput a másik után nyissam és folyton egy jobb célpont után tapogatozzak, azért, mert az elöttem lévőt már valaki meglátogatta... |
Quote:
|
Van bőven tolis higy jétek el :) Nagyon népszerü a toli szerintem, varázslót sokkal kevesebbet lehet látni, de lehet h Atinak erröl is van statisztikája, kérdezzük meg :)
|
Quote:
|
Quote:
|
megjegyzi az összes toli ha törpét talál és vissza jár oda akkor viszik a rakibol is a cuccot és jön a többi toli az viszi a tekit akkor miböl is keres olyan jol a törpi ? ja és álltalában a szövik is kérik az épitöanyagot...egyébb cuccot
|
Ati, persze értelmetlenül ne adjunk autóvédelmet a tekilopás ellen. Én nem is azt mondtam. Nemhiszem, hogy ezzel ártanánk bármelyik fajnak is... Pusztán adnánk egy kis esélyt másoknak is, hogy 3 félelf ne tudjon tökéletesen lenullázni egy országot 1 óra alatt :D
Azért az jó lenne, ha a 3/G-ben pl naponta csak 1x kellene televegyem magam tekercsekkel, ne óránként :D |
Én tolis beállítottságú vagyok, de inkább együtt tudok érezni azzal, akitől a 2.-3. félelf viszi a tekiket, mint azzal a félelffel, akinek sajnos nyitni kell még 1-2 kaput, hogy áldozatot találjon.
|
Quote:
én is, de attol még valamiből meg kell élni, mert ugye az együttérzéstől nem leszek gazdagabb... :) és ha már ott tartasz hogy 2-3 félelf viszi a tekercseid akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. |
All times are GMT +1. The time now is 02:32. |