Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Hatodik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3458)

Ati 04-27-2009 16:42

Hatodik teszt melletti egyéb tapasztalatok

Ide jöhetnek a teszt-témákhoz nem szorosan kapcsolódó tapsztalatok, észrevételek.

Ami biztos, hogy függőben:

• Harcok. Látod-e más harci eseményeit. Ez elég szélsőséges körülmények között tud csak előjönni, ha amiatt volt, amire gondolok, pontosabban most már akkor sem. Harc, harc, harc, és ha rendellenest észlelsz, pl látod más eseményeit, akkor azt másold be ide fórumra légyszi.
  • Szakadás. Szakadsz-e, kapsz-e előtte figyelmeztetést stb.
Ezen kívül a csataesemények szinezésével kapcsolatban is jöhetnek a reakciók, hogy ez az irény legyen-e folytatva (varázslatok színezése), vagy vissza az egész, mert szivárvány lesz a monitoron... :)

Princ 04-27-2009 16:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209494)
  • Csataesemények színezése.

Nekem nagyon tetszik.
A tompább színek is ugyanilyen hatásosak lennének, de a Hódítóból már tudom hogy evvel a véleménnyel a színeknél kisebbségben vagyok. Lényeg hogy ez a tagolás megkönnyíti az események olvasását, követését, és nem utolsó szempontként megtöri azt a nagy szürkeséget, ami a csatáknál van. Illetve volt.
A sárga is tetszik; úgy is észrevettem hogy nem is kifejetten azt nézegettem. És máris szaladtam vissza pótolni az elhullott egységet. :p

Hogy a színezés folytatásával nem lesz-e túlzás, azt nem tudom elképzelni. Ami most van az sztm biztos hogy jó, lehet hogy a több még jobb. :)

BimmBimm 04-27-2009 17:29

Megtörtént a dolog... Kiírta hogy problémás netkapcsolat hamarosan szakadok, aztán gyönyörűen befagyasztotta a böngészőmet. A másik két karakternél nem jelzett problémát.

Phoenix 04-27-2009 17:33

Ati: kiraknád a karakteremet, mert nem tudok belépni. Köszi!

Ati 04-27-2009 17:40

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209515)

Ha az 1-est, akkor az kint.

Ati 04-27-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 209515)

Mi történt? Kiírt valamit előtte?

Princ 04-27-2009 18:24

Szintén nem tudok belépni, 1-es és 2-es karimmal. Nem írt ki semmit a probléma előtt ellenben fehérré vált a böngésző és inaktívvá. De ez nem biztos hogy a MUD miatt van. Biztos ami biztos újraindítottam csak belépni nem tudok.

Phoenix 04-27-2009 18:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209517)
Mi történt? Kiírt valamit előtte?

A routerem megint újraindult, aztán meg folyamatosan azt írta ki, hogy bent vagyok.

Princ 04-27-2009 18:35

Már be tudok lépni. Azt írja nagyon éhes a karim, lehet hogy akkor fél óráig magára maradt? Szegény. :D

Phoenix 04-27-2009 19:02

Ati: megint ki kellene rakni a karakterem: Phoenix1 (#41)
Megint újraindította magát a routerem :mad:

Ati 04-27-2009 21:48

FRISSÍTÉS!

Először is lehet, hogy lesz még most pár újraindítás, ha nem sikerült volta tökéletesre ez a frissítés... ;)

És akkor a változások:

1. Lehet minden mezőn (réten) levő területre várost alapítani.
  2. Nevet kaptak végre az ültetvények.
  3. Az építhető épületek is abc sorrendbe kerültek.
  4. Az építés elkezdése után visszakapod a térképet, hogy ne egy üres menüt kelljen bámulni.
  5. Bekerült a szőlőprés, ez valamiért az előbb kimaradt.
  6. A kenyérsütés egy kicsit fel lett turbózva, hogy ennyi várakozással ne csak egy kenyeret tudj sütni.
  7. Szakadással kapcsolatban még mindig vannak módosítások, most 2x szól, mielőtt kidob, és a kezelőfelületet is megpróbálja ilyenkor rávenni arra, hogy valami életjelet adjon magáról, hátha ki se kell dobnia.

Ati 04-27-2009 22:26

Gee: a szakadással tudtál-e valamit kezdeni, illetve most tudsz-e?

Phoenix: ha a routered újraindul, akkor most vissza tudsz-e lépni 1-2, max 3 perc múlva?

Phoenix 04-27-2009 22:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209567)
Phoenix: ha a routered újraindul, akkor most vissza tudsz-e lépni 1-2, max 3 perc múlva?

Ha megint megtörténik, akkor majd számolom :) Ma kb 5ször indult újra és 3szor fagyott be a firefox...szval volt időm tesztelni :)

Padlócsempe 04-27-2009 22:59

Mikor lisztet csináltam, és mégegyszer rákattintottam a lisztkészitésre azt irta: Előbb fejezd me amit csinálsz

Tripartitum 04-27-2009 23:03

Városépítés

Sikerült várost alapítanom, de a kis szekeret még üresen se tudtam elhúzni a városig (kicsit távolabb építettem az úttól:))
Bentről a munkahelyemről IE-ről (olyan 20 óra körül) megpróbáltam belépni, de szerver nem elérhető jelentést kaptam:(

Ati 04-27-2009 23:11

Quote:

Originally Posted by Tripartitum (Post 209572)
Sikerült várost alapítanom, de a kis szekeret még üresen se tudtam elhúzni a városig (kicsit távolabb építettem az úttól:)

Szekérrel csak úton közlekedhetsz.

Tripartitum 04-27-2009 23:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209578)
Szekérrel csak úton közlekedhetsz.

El is adtam :)
munkásaim nem tudnak segíteni a cipekedésben?

Dus 04-27-2009 23:15

Quote:

Originally Posted by Tripartitum (Post 209580)
El is adtam :)
munkásaim nem tudnak segíteni a cipekedésben?

De ...

BimmBimm 04-27-2009 23:19

Összegzés

Próbálgattam a klánbalépést, miután elfogadtam a másik kariat, a másikban rákattintottam a jelentkezés megszakítására, de helyesn működött mert beadott a klánba. Meg különböző kombinációkban próbáltam hibára bírni, de nem sikerült. Jól működött. Talán annyi, hogy ha kilépek a klánból, akkor a baloldali menü nem frissül, ugyanúgy mutat mintha bent lennék, csak ha elkattintok más fülre majd vissza, akkor mutatja a klánok listáját.

Építkezés szépen megy, építettem egy raktárat csak nem tudom semmire használni :)

Kis variálás:
Volt 1 katonám és 8 munkásom. Odamentem a barakomhoz és elkezdtem egy elitképzést, majd a katonámat betettem a barakba és elkezdtem katonát képezni valamint toborozni. Ment mind3. Végül lett 8 munkásom és egy elitem, valamint katona a barakban. Nem az elitnek kellene a barakban lenni és nálam egy katonának? Ill. a most a barakban lévő katonát sajna nem tudom képezni, meg kell cseréljem az elittel. Nem tudom hogy ez így volt e kitalálva, mindenesetre leírtam. :)

Edit: jaa hogy nem lehet kiszedni a katonát... :S
Edit2: a másik fórumba kellett volna... bocsi

Dus 04-27-2009 23:24

Építettem egy postát, nem mást, postát. Amikor a helyi menübe megyek rajta, akkor tudok bort készíteni, de levelet feladni azt nem :D

Ati 04-27-2009 23:31

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 209584)

Volt 1 katonám és 8 munkásom. Odamentem a barakomhoz és elkezdtem egy elitképzést, majd a katonámat betettem a barakba és elkezdtem katonát képezni valamint toborozni. Ment mind3. Végül lett 8 munkásom és egy elitem, valamint katona a barakban. Nem az elitnek kellene a barakban lenni és nálam egy katonának? Ill. a most a barakban lévő katonát sajna nem tudom képezni, meg kell cseréljem az elittel. Nem tudom hogy ez így volt e kitalálva, mindenesetre leírtam. :)

Amikor képzel, akkor a Nálad levőket képzed. Akit betettél a barakkba, az ottmarad, azzal már nem tudsz semmit csinálni. Majd jönnek a banditák, és azok kezdenek velük valamit... :) (Kivéve, ha lebontod a barakkot, mert akkor eltűnnek.)

BimmBimm 04-27-2009 23:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209589)
Amikor képzel, akkor a Nálad levőket képzed. Akit betettél a barakkba, az ottmarad, azzal már nem tudsz semmit csinálni. Majd jönnek a banditák, és azok kezdenek velük valamit... :) (Kivéve, ha lebontod a barakkot, mert akkor eltűnnek.)

oké:)

És egy kis hibácska még így éjjelre:
Ha a profilmat nézem (vagy mi a neve) és akkor rákattintok a klán fülön a város gombra nem adja be. Csak ha visszamegyek a térképre és utána katt a városra. Nem tudom ez így helyes e, de szerintem jobb lenne nemígy:)

Ati 04-27-2009 23:36

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209586)
Építettem egy postát, nem mást, postát. Amikor a helyi menübe megyek rajta, akkor tudok bort készíteni, de levelet feladni azt nem :D

Lehet, hogy ezért nem volt eredetileg bent a szőlőprés... :D

Dus 04-27-2009 23:47

Kezdem megszokni a falon valóátjárkálás, és most már kifejeztten ellenezném, hogy változtatva legyen :D
Kényelmes a klántagoknak, könnyen lehet védelmi vonalakat csinálni és kint tartja a nem klá tagokat...maradjon :)

BimmBimm 04-28-2009 08:08

Most reggel a következő meglepetés ért: Most először és remélem nem utoljára, be tudtam lépni Firefox alól a játékba:) HURRÁÁÁ :D

laci 04-28-2009 08:15

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 209598)
Most reggel a következő meglepetés ért: Most először és remélem nem utoljára, be tudtam lépni Firefox alól a játékba:) HURRÁÁÁ :D

Csoda történt, végre nekem is sikerült :):)

Ati 04-28-2009 08:17

Ezen az oldalon ezzel kapcsolatban semmi sem változott, úgyhogy marad rejtély, hogy eddig miért nem tudtatok. :(

laci 04-28-2009 08:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209600)
Ezen az oldalon ezzel kapcsolatban semmi sem változott, úgyhogy marad rejtély, hogy eddig miért nem tudtatok. :(

Nem baj, fő hogy működik :)

Ati 04-28-2009 09:42

Ne feledjétek, hogy az aktuális teszteken, és az általános észrevételeken kívül még mindig függőben a következő tesztek:

• Szakadás. Ismételni tudod-e, kidobás előtt szól-e, ha szakadt a neted, akkor vissza tudsz-e jönni pár percen belül?
  • Csata közben valaki más eseményeit látod. Előfordul-e ilyen? Ha igen, akkor másold be légyszi az eseményeket, és a pontos körülményeket. Meg tudod/tudjátok-e ismételni?
  • Ezen kívül nem volt semmi reakció arra, hogy nagyobb csapat együtthaladása esetén még most is idegesítően lassú-e a mozgás. Azt feltételezem, hogy akkor ez már nem áll fenn. Jól feltételezem? :)
Köszi.

Ati 04-28-2009 09:49

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209571)
Mikor lisztet csináltam, és mégegyszer rákattintottam a lisztkészitésre azt irta: Előbb fejezd me amit csinálsz

Csak 8 helyen volt elgépelve... :D

Padlócsempe 04-28-2009 09:53

Nekem egész sokszor írja ki azt, hogy problémás a netkapcsolat, de rögtön utána azt irja, hogy helyreállt a netkapcsolat, szakadás nem szokott előfordulni, de ezt sokszor irja.

Ati 04-28-2009 10:25

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 209610)
Nekem egész sokszor írja ki azt, hogy problémás a netkapcsolat, de rögtön utána azt irja, hogy helyreállt a netkapcsolat, szakadás nem szokott előfordulni, de ezt sokszor irja.

De nem dobott még ki. Helyes. Köszi. Más? Gee, Te említetted, hogy meg tudod ismételni. Most mi a helyzet ezzel? Én reggel próbálkoztam a "szokásos" indításkor kidobatással, de kivételesen nem dobott ki.

Ati 04-28-2009 10:50

FRISSÍTÉS!

Ami változott:

1. A "Város" menüt eléred nyitott karakterlap mellett is (a karakterlap becsukódok, és látod a város menüt).
  2. Klánból kilépés után frissül a klánoldal. Meg minden klánakció után is. Remélem egységes lett mindenhol.
  3. A "posta", mint épület, ki lett szedve. Az eddig felépített postákat átrendezték szőlőprésnek. :)
  4. Elgépelés javítások.
  5. Egyéb javítások.
Ami NEM változott:
  • Nem színeztem tovább a csataeseményeket. Konkrétan a varázslatokat. Nagyon nem igényeltétek, hogy ez is színes legyen, és 2 okból hagytam: 1, ha ezt is zöldre teszem, nem látszik, hogy mi az, ami automatuikusan történt, és sebző akció volt (ellentmondás a rúgát, ütés és fellökés, amiket lehet vissza kéne színezni fehérre); 2, ha más színre teszem, akkor pedig tényleg szívrványszínű lesz a csatajelentés, és azt talán mégse kéne... Vélemények?
Ami még függőben:
  • Szakadás. Nem részletezem, az előbb írtam. :)
  • Más eseményei a csatajelentésben. Ezt se részletez, ezt is az előbb írtam.
A klánháborúk előtt mégegy újraindítás lesz. A klánháborúk a mostani szakaszban egymás elleni harcokat fognak takarni, a városokat nem kell még feltölteni védőegységekkel.

Padlócsempe 04-28-2009 11:09

Nekem nagyon tetszik, hogy a rúgás és az ütés is zöld színű, rossz lenne, ha újra fehér lenne.
Viszont szerintem a puding próbája az evés, szóval ki lehetne próbálni 1 napra, hogy milyen, ha a varázslatok kék színűek.

csabi 04-28-2009 11:51

jó reggelt! :) tegnap hajnali 4ig próbáltam mindenfélét.. :) nagyon jó, h kb 60* volt problémás a netkapcsolatom, de egyszer sem dobott ki a rendszer, mindig megoldotta magának. :) már én is FF alól játszom, és rendessen leterheltem a gépem, igy elég sűrűn üres ablakok jelentek meg, pl a kereskedelmi poszton, iskolában, helyi menüben.

BimmBimm 04-28-2009 13:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209600)

Hozzáteszem, mind a flash-em mind a firefox-om frissült tegnap éjjel, így lehet hogy ezek valamelyik javította meg:)

Ati 04-28-2009 15:19

Már nem kell nagyon sokat várni a háborúk indításáig... :) Csak kicsit szivatom magam, közben meg éhes is vagyok... Asszem előbb eszem, mielőtt befejezem... Vagyis elkezdem... Merthogy már csak az elkezdés hiányzik. :)

Dus 04-28-2009 15:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209631)
Már nem kell nagyon sokat várni a háborúk indításáig... :) Csak kicsit szivatom magam, közben meg éhes is vagyok... Asszem előbb eszem, mielőtt befejezem... Vagyis elkezdem... Merthogy már csak az elkezdés hiányzik. :)

Fú, addig felhúzom körbe a falat :D

Ati 04-28-2009 15:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209632)
Fú, addig felhúzom körbe a falat :D

Hajrá!

De a tesztek alatt azért gyere elő majd onnan, hiszen most egymás legyőzése lesz a cél. :)

Dus 04-28-2009 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209633)
Hajrá!

De a tesztek alatt azért gyere elő majd onnan, hiszen most egymás legyőzése lesz a cél. :)

Persze :)
Már olyan helyre van fal, hogy el tudok bújni, csak még körbe azért kell 1 :)

All times are GMT +1. The time now is 23:41.