![]() |
6. TESZT: Klán alapok
Eljött a klánok ideje. :)
A mostani teszt a klánok alapfunkciói körül fog zajlani. Konkrétan:
Előszor mindenki alapítson egy klánt. Ebbe lépjen be a saját karaktereivel. A klánba belépés, kilépés tesztelhető. Klánoszlatás, új klán alapítása stb. Vegyétek be a saját karaktereiteket, dobjátok ki őket, utasítsátok el stb. A klán pénzügyeit nézegessétek. Tegyetek be a klánraktárba pénzt. Nézzétek meg, hogy fogy-e rendesen. Ha minuszban vagytok, akkor kamatozik is, egyre több fog fogyni. Alapítsatok várost. Most még nagyjából mindegy, hogy milyen rendszer szerint, de célszerű lesz később egymástól minél távolabb alapítani, mert ha az egyik várost megtámadják a banditák, akkor a körülötte levőket is meg fogják, úgyhogy célszerű minél nehezebben megközelíthető helyen, minél nagyobb biztonságban tudni a várost. Városalapítás után nekiláthattok építkezni... Ha bővítetek, akkor északon, keleten és nyugaton fog a váro bővülni, a falak felhúzásánál ezt vegyétek figyelembe. Van pár olyan épület, aminek jelenleg nincs sok funkciója, de mindenképp érdemes barakkot tartani, a falakat felhúzni, valamint a termelő épületeket és ültetvényeket csinálni. Most látom, hogy az ültetvényeket nem neveztem még el, ez majd hamarosan... ;) Készíthettek kenyeret, amit a saját kereskedelmi posztotokon eladhattok, készíthettek bort, tarthattok állatokat, és gonosz módon le is vághatjátok őket. (Szegény malacka... :p) Próbálgassátok a különböző épületeket. A barakkokba célszerű seregeket tenni. Lépj a barakkba, és az egység kiválasztása után katt az "Állomásoztat" menüre. Ekkor tőled elkerül, a barakkba bekerül. Jelenleg nem fogja támadás érni a városokat, hogy nyugiban lehessen tesztelni az alapokat, de hamarosan ez is lesz, ez a funkció már létezik! Teszteljétek azt is, hogy egymás városában mit tudtok, és mit nem tudtok csinálni. A klánokhoz kapcsolódó tesztek lesznek majd az ostrom elleni védekezés, illetve a klánháború. A rövid hét (3 napos hétvége) miatt nem tudom, hogy meddig fogunk eljutni. Nem örülök most ennek a hosszú-hétvégének ilyen szempontból. Majd meglátjuk. |
A teszt érdekében minden karakter kapott 3 millió aranyat.
|
Klánoszlatásnál a klánvagyon elveszik? vagy megmarad az utolsó tagnál?
|
Quote:
|
Ati, az erőd alatti NY-K irányú úttól 1-el É-ra próbálok város alapítani, de mindenhol azt írja, hogy ide nem alapíthatok :(
Miért?? :confused: |
Quote:
|
Quote:
Ha kibővítetted, szólj légyszi :) |
Quote:
|
Segíteni lehet az építésben a klán társnak??
|
Quote:
|
Kár...
Mitől függ, hogy vízszintes vagy függőleges lesz-e a fal pl?? :) |
Quote:
|
Quote:
Tehát csak szépen logikusan érdemes felhúzni, a közepére nem :) |
Quote:
|
Az adó, az kiket adóztat meg??
Klántagokat?? És az a pénzük X%-a naponta, vagy hogy van ez?? :) |
az őrtornyot a fal részeként kell építeni vagy külön?
|
H bővítem a klánváros terültetét, azonnal frissül abban a karakterben, ahonnan bővítettem. Viszont a többi kariban nem. Csak akkor ha arébb lépek és vissza :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mert kéne tudni, hogy mégis mire számítsunk...legyen-e lyukas a várfal egy torony miatt, vagy a sarkokba rakjuk pl?? :) |
Quote:
|
Építhető épületek között "Kapu" lesz?
Mármint ha körbehúzom a mostani területet városfallal, majd később bővítenék... Akkor kéne rá egy kapu, hogy a bővített területre ki tudjak menni. (Mint az eredeti városban, a belváros és a külváros közötti kapu, a temető felett.) |
Quote:
|
Quote:
|
Építés közben felül frissül folyamatosan, hogy az építés hány %-on áll, de a helyi menüs részben is van % kiírva, de ott nem frissül. Az azért van, hogyha félbehagyjuk, akkor tudjuk mennyin áll?
|
Quote:
|
Quote:
|
Ati, azért elég vicces, hogy keresztül tudok menni a falon. :)
Legyen inkább olyan kapu, ami csak klántárs és olyan kapu, amin mindenki átmehet, mert így kcisit fura szerintem :D |
Egy olyan helyre szerettem volna építeni, ahol még nem csináltam semmit, csak elkezdtem toborozni, de kiírja, hogy itt már folyik egy építés. Pedig nem! :)
Ezek után arréb megyek, elkezdek ott is toborozni, hogy az előző megszakadjon. Vissza megyek és máris enged építeni... |
Quote:
|
A városkapumtól balra lévő négyzeten nem tudok építeni. Azt írja ki, hogy már folyamatban van az építés, de egyik karakteremmel sem építettem oda semmit...
Nem is jelzi a helyi menüben, hogy félbe lenne ott hagyva bármi is. :( Mit rontottam el? |
Quote:
|
Quote:
|
Klánt alapítani, klánba belépni, onnan kilépni, klánból kirúgni, jelentkezést visszautasítani, klánt bontani, klánba pénzt berakni, pénzzel mínuszba menni, várost alapítani probléma nélkül sikerült. A többi tesztelés alatt :)
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Amikor elkezdek építeni valamit, és utána visszaugrik az itt végezhető részre, akkor üres a rész, mint a tanulásnál volt régebben.
|
All times are GMT +1. The time now is 03:38. |