![]() |
A foglalt föld szétosztása szövin belül
Nem először veszem észre, hogy nem igazán próbálja a gép (vagy bármi) a földet igazságosan szétosztani:
Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 12 hektár földet, ebből a következő 3 hektárt kaptad 3-3-3-3 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 16 hektár földet, ebből a következő 4 hektárt kaptad 4-4-4-4 Ha 4-gyel nem osztható maradék nélkül a szám, akkor vannak a bajok... Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 11 hektár földet, ebből a következő 5 hektárt.... A szöviké 2-2-2 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 10 hektár földet, ebből a következő 4 hektárt 4-2-2-2 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 15 hektár földet, ebből a következő 6 hektárt kaptad 6-3-3-3 (ez már kicsit durva eltérés) Értem én, hogy 1 heki kellett volna még az igazságos szétlökéshez, de legalább közelíthetne egy kicsit a 25%-ok felé, hiszen ezért lett kitalálva. Ha 4-gyel nem osztható maradék nélkül a szám, akkor vannak a bajok... Ha van kedvetek, beszélgessünk róla egy kicsit... Sajnos semmi jó ötlet nem jut eszembe, de várom a tieteket... :) |
Mi a javaslat lényege?
Minden szövetséges azonos mennyiségű földet kap, a maradékot a támadó ország kapja. |
Quote:
Aztán a másik egyenlőtlenség, ami akár jelentősebb is lehet mint a maradék 1-2-3 hekik, a megmaradó épületek elosztása. Hogy a tényleges támadó kapja a több üres hekit. A klántámadásokról meg már ne is beszéljünk. :) Ezeket nem kifejezetten neked mondom, csak fölemlegetem, részben mint elfeledett topikokat. Hogy így jók-e vagy sem, nem tudom. Ha lesz szándék egy másfajta elosztási rendszerre, ami jobban különbözik az ad hoc módszertől, biztos lesz megoldás is rá. Elvégre nem egy ötödfokú egyenletről van szó. :) |
Ejj mekkora problémád van Pool :)
|
Ha nekem csak ennyi problémám lenne hogy most 5 hektárt kapok vagy 10-et...a fejem se fájna :D
Komolyra a szót. Ha pl te többet hozol mint a társaid tegyük fel 20 hekivel, az könnyen áthidalható. Igazán nagy jelentőségét én nem érzem ennek. |
Quote:
AHa már a klántámadásoknál tartunk, miért nem lehet a foglalás mértékét egyenlően elosztani. Kicsit érdekes az mikor egy társ foglal 700 barakkot semmi mást, vagy a másik 500 házat, meg sok nyavaját. Ha már a területelosztásnál tartunk ezt lényegesebbnek találom. |
Az egyéni ütéseknél kapott földek is lehetnének kicsit egyenletesebben elosztva...
Mikor a szövetség kasszája kezd ürülni, sorsoljuk, hogy ki támadjon, mert a támadó ország szinte minden hektárt üresen kap. (volt, hogy 120 hekiből mind a 30 üres lett a támadó országnál, a többiek pedig fejenként max 3 üreset kaptak). Nem lehetne nagyjából egyenletes legalább az üres? |
Quote:
Mert akkor 16 hekinél akár így is lehetne 5-5-5 és a támadó 1 ez is fedné, amit írtál :) |
4 tagú szövinél legfeljebb 3 heki az eltérés mértéke, ami szerintem nem sok :rolleyes:
|
Quote:
De a 4-el való osztás maradékát kapja. |
Mondjuk ebben van valami, hogy pl 15nél nem lenne e reaálisabb a 4-4-4-3 elosztás, de akkor mi/ki döntené el hogy ki kapja a kevesebbet?
|
Quote:
Amikor nekem ilyen próblémám volt, akkor mindig arra gondoltam, hogy miért nem lehet átadnom, vagy másképp miért nem lehet lemondani valamelyik szövetségesem javára a földszerzésből szármozó részesedésemről. Főleg szövetségi háború idején jött volna jó, amikor leütik a szövit, de közben mi is ütés kényszerben vagyunk, és az egésznek az a vége, hogy hosszú időre teljesen szét szakad a szövetség. Ilyenkor milyen jól jött volna ha lemondhatunk a javára, és rövid időn belül újra a közelünkben lett volna. De az is lehet, hogy úgy jó ahogy van hiszen lehet, hogy ezek az általunk hibának nevezett esetek adják az igazi játék élményt.:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
lefelé 8 sereges ütésnél már sokat számít az a 6-3-3-3
|
Quote:
Felfedezéssel és felváltva ütéssel egyszerűen megoldható. |
Quote:
de mivel látom, senkinek semmi épkézláb ötlete nincs, sztem Ati zárd is le a témát és lökd a kukába |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Még mindig a 3 hektárnál vagytok leragadva ? :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De hogy ne legyen teljesen off,igy hát azt mondanám hogy az a 3 heki ,kis hektáron nem gond,könnyen potolhato a szövinek.Nagy hekin számon meg 3 heki talán elenyészö. |
Quote:
|
Quote:
900 hekiig lehet menni 5-ben asszem, szóval simán lehet nekem 900 a szövimnek 750 bár az megoldható, hogy utána is ütök, én már nem növök, de ő még igen a felfedezésed meg ha jól olvasom sántít, mert már régen nem a 4. helyezett földjéig lehet felfedezni..... vagy Te még úgy tudod? egyébként U-ban majd 100 hekivel többen van, mint a szabis elsőnek :) a föld nagy részét meg nem lehet neki hagyni, mert ha két szövi lemond az saját részéről, akkor a támadó kapja meg a sokat, akinek kellene nincs vele kisegítve igy megint csak nő a különbség... talán neked is gondolkodni kellene, mielőtt írsz és csak úgy lehúzod a témát... De mielőtt bárki is azt gondolná, hogy annyira zavar... Nem így van, de talán lehetne rajta kicsit finomítani... De mivel nincs senkinek semmi ötlete (nekem sem), csak annyit tudtok írni, hogy hülyeség, amit írok, akkor hagyjuk a fenébe... |
pl te is kimondtál egy újabb a megoldást. amúgy meg 4.-et irtam és NEM 4. HELYEZETTET!!! sztem jó ahogy van, mert a szövik megkapják a teljes 25% föld egész részét... értelem szerüen a kitámadó ország érdemli meg a maradékot,mert hát ő kockáztat. ennyi erővel inkább javasold azt, hogy lehessen 30%-ra is állitani a hozott földet, mert akkor a lemaradó tolis milyen jól visszatudja hozni azt a lemaradt 3hektárját a köv ütésnél...
még mindig nevetségesnek tartom a felvetést, mert így is klasszisokkal könnyebb és olcsobb lett együtt maradni egy szövinek. ne kelljen még 3hektárokon is problémázni. inkább örüljünk,hogy mostmár csak 1-2-3 hektárral kap kevesebbet és nem 10-20-50-el hekitől függően... |
Quote:
Sztem... De nem ezen múlik... |
Quote:
|
Quote:
na mindegy, a lényeg, hogy így is lehet, meg úgy is... |
Ati U-ban nem kapok földet szövetséges támadásnál, pedig a 25% be van állítva...
A többiek igen, én nem... a szövim sem kap, ha én támadok, neki is belőve 25% ez ugyanaz a szövi, akitől meg én nem kapok... lécci, nézz már utána... köszönöm |
Quote:
Látom kezd teljesen offba átmenni a téma, úgyhogy zárva. |
All times are GMT +1. The time now is 17:42. |