![]() |
hadüzenet
Sziasztok!
Ilyen kéréssel még nem találkoztam itt, remélem nem tévedtem. Azt javasolnám, hogy a hadüzenetet ne max. 5 körre, hanem 10 körre lehessen küldeni, ugyanis nem egyszer előfordult velem, hogy felülről 8-9 körről elkezdtek támadni. Ezen okból kifolyólag szerintem érdemes lenne kibővíteni ezt a kvótát. |
Szerintem felesleges kibővíteni, mert ha 8-10 körre jönnek le, és te akarsz hadüzenetet küldeni, vagyis erősebbnek érzed magad, esetleg a szövetséged mint a felülről jövő ellent akkor hadüzenet nélkül is megoldható hogy 5 körön belül legyenek. Bár ha kis létszámú csoportról van szó ahol a 2vel feletted levő már 3 körös, akkor elgondolkodtató a dolog.
|
Nagyobb létszámu csportban is hasznos lehet, sokan vannak kis pontkülönbség mellett is nagy körtávok vannak. Toliknak, variknak kedvez.
A hadinak meg jó lehet, hogy nagyobb távbol is el tudja küldeni a hadüzijét, nem azért mert 10 körröl akar támadni, de van ideje regenerálódni és két körre helyezkedni. Lehetne úgy is hogy nem körtávolságtol hanem pont különbségtöl függene a dolog. 10k pont egy kiváló határérték lenne szerintem. |
Peti nagyobb létszámú csoportokban nem nagyon tudod ki van fölötted 10 körre, mert nem látszik a pontlistán (emlékeim szerint). Én konkrétan a lassúban felmerült incidens miatt javasoltam ezt.
Tetszik ez a 10k pontkülönbséges ötlet is. |
Támogatom én is:DDD
van párszor problémám hogy nem tudok küldeni mert messze van az egyén:DD 5 körön kivül:DDD |
Quote:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=959 |
Szerintem legyen. És ha kényelmi funkció? A karaván is az. Attól még mind a kettő hasznos és fontos dolog.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A topic elolvasása után és főleg Remy írásának elolvasása után jutott eszembe egy lehetőség:
Egyszerre ugye akkor legyen a max hadüzenetek száma 4! Ez okés, tiszta, szöviháború miatt stb. De ez a négy hadüzenet különböző kritériumokkal legyen (most csak a távolságra gondolok). Tehát, ha nincs épp hadüzeneted, akkor max mondjuk 10K pont messze küldheted. Ha már van egy hadüzeneteted, mondjuk legyen 8K pont. Ha már van kettő, akkor 6K, ha három, akkor 4K pontra küldheted max! Ezzel egy szöviháborúban meg van oldva, és nem is lehet csak úgy bármennyit küldeni olyanoknak akiket még csak a pontlistában sem látsz :) De lehet kör távolság alapján is számolni... Sőt, lehetne egy olyan képletet bevezetni, hogy csoportlétszám/20 (vagy akármennyi) helyezés különbségre küldheted a hadüzenetet... A három közül bármelyik lehetséges. Lehet egyszerre mindd a három is akár és amelyik a legszigorúbb feltétel, az számít. |
szerintem nincs értelme sokat variálni a távolságon.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A Dus által javasoltakat én is felesleges bonyolításnak gondolom... |
Ahogy gondoljátok :)
Vegyétek úgy hogy nem is írtam ;) |
Quote:
Viszont a távolság bajos. Mert az is megeshet, hogy el akar menekülni egy szövetség diplomácia nélkül. Így nehezebb visszahozni őket.:) |
Quote:
szerintem elösször gondold végig, aztán akkor nem kell olyat, írni, hogy bocsi.. :p |
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én pl. megrögzött hadüzenet küldözgető vagyok. :D
Támogatom a javaslatot mely szerint ki kellene terjeszteni a hadüzenet küldhetőségének korlátját. Aki eddig sem használta a funkciót (nem volt VIP, vagy egyéb nyalánkságok) nem fogja különösebben érinteni, viszont kis csoportokban sok szabis ori között kifejezetten előnyös lenne. Remy javaslatát szintén támogatom. A küldhető hadüzenetek számát minimum az egy szöviben lévő tagok számára kellene növelni. ;) |
BigPi account-probléma miatt nem tud írni ebbe a számára fontos topikba, így az ő kérésére másolom a pm-ben küldött véleményét, amit egyúttal megfontolásra is javaslok a felelősen gondolkozóknak.
„Liza te is tudod, hogy ez a felvetés etikátlan. És kimondottan nemcsak a konkréteset miatt írom. De vegyünk egy egyszerű alap esetet. Természetesen egy kis csoportost, mert szerintem ott nem, hogy jótékony hatása nem lenne inkább épp az ellenkezője. Az alap esetben vegyünk egy félelfet aki 8-10 körről szeretne lopni. Ugye ezt egy ilyen csoportban könnyen megteheti, hiszen itt nincsenek, akkora pont különbségek. Ebben az esetben hadilag nem tudják támadni, mert ha valaki ilyen távolságra kitámadna, akkor igen rövid időn belül szétkapnák a támadó országot. Hiszen a környéken mindenki ilyen esélyre vár, hogy valakinek az országa hosszú időre meggyengüljön. Varázsolni természetesen eredményesen (sikeresség nem egyenlő az eredményességgel) ugyancsak nem lehet, hiszen ilyen távolságra komoly készültség fogyás van. Az ilyen csoportokban pedig a készültség nagy kincs, főleg ha az még lassú csoportos is. Természetesen tolvajjal vissza lehetne vágni, de mi van, akkor, ha a hadüzenet egy Mf-nek szól, vagy olyan szövetségnek ahol nincs tolvaj? Meglátásom szerint ez a javaslat egyetlen dolgot akar elérni. A távolsági támadások eredményességét befolyásoló korlátozásokat kiküszöbölje, úgy hogy arra érdemben sereggel nem lehessen válaszolni. Az pedig maradjon meg minden szövetség jogának, hogy egy biztonságosabb helyre meneküljön, hogy ott regenerálódjon és felkészüljön a későbbi összecsapásokra. Tisztelettel: BigPi„ |
BigPi érvelése teljesen helytálló, először tetszett az ötlet de miután elolvastam a gondolatát, rájöttem tényleg nem lenne jó egy ilyen módosítás.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:18. |