![]() |
nem torrerentes letöltések
hali! ide ojan oldalakat várok ahonnan lelehet tölteni filmeket, játékokat de nem torrentel
|
a warez alapvetően illegális.
|
Quote:
|
Quote:
|
Rapidshare:p
|
Esetleg freeware, shareware és openscource dolgokat érdemes kérdezned ;) Az nem illegális.
Bár a többieknek is megemlíteném ama dolgot, hogy ma Magyarországon, nem fizetős letöltés nem számít bűncselekménynek. A torrent sem, ha lekorlátozod nullára a feltöltési sebességet. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
- Letölthetek-e magáncélra filmeket, zenéket, játékprogramokat? A másolás a szerzői jogban főszabályként engedélyköteles, a letöltés pedig másolatkészítést jelent . A törvény azonban egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a magánszemély magáncélra szerzői jog által védett művekről másolatot készíthessen. A kivétel vonatkozik például a zeneművekre, filmekre - ha azokat nem védi másolásvédelem - , de nem vonatkozik a szoftverekre. Így az előbbiek lemásolása (letöltése) ma nem minősíthető jogellenesnek, míg a szoftverek másolása, letöltése a jogosult kifejezett engedélye jogellenes. (szerintem egy "nelkul" kimaradt a mondatbol, de igy volt az oldalon...) http://www.alon.hu/index.php/article...eview/2216/1/5 (Bar regi cikk, de ugy tudom, azota nem valtozott, talan mostanaban akarjak majd szigoritani.) Indexes cikk: Igaz-e, hogy Magyarországon zenét és filmeket letölteni-másolni magáncélra legális, de szoftvereket nem? Igen, a szerzői jogi törvény teszi meg ezt a különbséget közöttük. A pusztán magáncélú, jövedelemszerzést nem szolgáló másolás a szerzői jogi törvény alapján az úgynevezett szabad felhasználás körébe tartozik. A szabad felhasználás lehetőségének indoka az, hogy a törvény célként jelöli meg az információ terjesztését is, aminek ez igen fontos eszköze. A különbségtétel mögöttes indoka egyszer az, hogy a szoftverek jelentős része általában nem ezt a célt szolgálja (hiszen azok maguk is jövedelemtermelő eszközök), másrészt pedig az, hogy éppen ezért a piaci értékük is jóval magasabb lehet. Ráadásul a szoftverek esetében csupán a másolás értéke a használattal realizálódik, maga a használat pedig önmagában engedélyköteles. A szoftver esetében élesen elválik egymástól a másolás és a használat kérdése, és mivel az engedély, a licenc nélküli használat önmagában is jogsértés, felesleges és értelmetlen a szabad felhasználás kérdése: hiszen lényegtelen, hogy a jogellenes szoftverhasználat az internetről letöltött adattömeg, írható cd-lemez, vagy akár lopott gyári lemez alapján történik. E szempontok alapján a szoftverekre részleteiben más szabályok vonatkoznak. http://index.hu/tech/jog/warez030707/ |
Remynek igaza van, amit írtam, az maximum zenére és filmekre igaz.
|
Quote:
Egy kis logikával és a google segítségével innentől könnyen meg lehet találni azokat a fórumokat, oldalakat, ahol az általad keresett filmek, zenék, játékok stb. linkjei találhatóak. Ez persze csak tipp, hallottam egy ismerősömtől.:) Az meg, hogy ez mennyire minősül a szó legszorosabb értelmében lopásnak relatív. Erre talán az egyik South Park részből (ha agyonüttök se jut eszembe, hogy hanyadik szezon) kapjuk meg a választ. |
jelenleg nem illegális letölteni, ha valamit megakar az ember fia találni, elsődlegesen a torrent oldalakról tudja megszerezni :)
|
Quote:
|
Quote:
Én vagyok a két lábon járó SP enciklopédia :D:D |
Quote:
|
Quote:
Csak tudom, Mo. egyik legnagyobb torrent oldalán voltam adminisztrátor. szóval csak jobban képben vagyok mint ti, mi ezért szüntettük meg a nem freeware programok feltölthetőségét. Mondjuk már nem vagyok ott ilyen rangban, mióta hódozok :) |
Quote:
Mig mondjuk ezzel ellentetben elvileg egy ftp, vagy webes cuccrol zenet, filmet letolteni legalis. Perpill. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és igen, az illegalitást maguk am agyar torrent oldalak generálják.. azzal, hogy le vannak védve mint az állat (tehát nem tudsz csak úgy belépni, magát az oldalt sem éred el, ha nem kapsz meghívókat, meg nem regelsz külön regelő oldalakon, meg akármi... és ami a lényeg, és te is írtad, hogy megkövetelik a megosztási arányt (ez változó, 0,3-0,5 -ig szokott lenni meghatározva) HEX: vip voltam a majomparádén, adminisztrátor a 1sttorrent-en, stb stb.. a majomról kitiltottak (:D), a 1sttorrentről kiléptem. szóval azért nagyjából vágom mivan.) vegyünk egy példát: mininova.org abszolút regfree + freereg egyben (tehát regisztrálás nélkül is használható, illetve ha regelni akarsz, az ingyenes, és nem kell hozzá semmi meghívó, vagy ajánlólevél, vagy akármi...) ha a mininováról leszedsz egy filmet, vagy zenét, vagy játékszoftvert, az jelenleg legális, ha nem töltöd vissza. (lévén, hogy a mininován nem nézik a feltöltési arányt, megteheted, hogy leveszed a feltöltésedet 0 kb/s-re) a játékot direkt írtam be, nehogy valaki meggyanusítson, hogy fanatikus Remy rajongó vagyok :D (meg persze azért, mert az eredeti játékszoftverről készített tökéletes másolat letöltése nem büntethető, hiszen a megvásárolt termékről tarthatsz otthon biztonsági másolatot... a msáolatot nem kötelezhetnek, hogy te hozd létre, tehát akár le is töltheted... a lényeg itt jön: nem az az illegális, hogy letöltöd a játékot... az illegális része az, hogy "buherált játékot" szedsz le, hogy pl a 2 rétegű DVD-n kiadott játék "tört" verziója 3 giga, mert magát a DVD képet módosították (kivettek belőle, hozzátettek, stb...) ez egyszer illegális. a másik illegális dolog, hogy az ilyen letölthető játékokhoz általában mellékelnek fiktív cd kulcsokat, vagy egyenesen kulcsgeneráló kis programokat, vagy valamilyen file-t, vagy egyéb alkalmazást, amivel tudsz játszani anélkül, hogy eredeti kódod legyen hozzá. na EZ az illegális része. amennyiben te letöltesz egy, az eredetivel 100%-osan megegyező CD vagy DVD képet, és azt kiírod magadnak egy CD-re vagy DVD-re otthon, majd feltelepíted, és EREDETI cd/dvd kulcsot használsz a program futtatásához, azért nem büntethetnek meg... hogy miért? Mert eredeti kód csak eredeti cucchoz van, tehát ha van eredeti kódod, akkor amögött vásárlás történt.. tehát valaki (nagy valószaínűséggel te) fizettél azért a kódért. mivel eredeti a kód, ezért nyilván annak fizettél érte, aki kiadta a játékot. innentől kezdve az amit letöltöttél, és kiírtál magadnak, egy az egyben "biztonsági másolat" státuszba kerül. biztonsági másolatod pedig lehet legálisan. szóval ezért írtam oda a játékot is a filmek illetve zenék mellé. ettől az egy kivételtől eltekintve viszont Remy teljesen jól írta le, hogy mi a helyzet. és azért szokták kihagyni a játékokat a "jelenleg még legálisan letölthető dolgok" közül, mert ugye amit leírtam, az olyan ritka, mint a fehér holló. már az maga ritka, hogy az eredetiről készült hibátlan másolat van bárhova is feltöltve... de ha találsz is, és leszeded, nagy valószínűséggel hamis "CD KEY"-t használnak hozzá az emberek... és mivel ez mind illegális, és ezek az esetek kimerítik a játékletöltések 99,8%-át, ezért az egyszerűség kedvéért a játékokat is odasorolják az "illegális letöltés" kategóriába. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
hehe, ha az életem hátralévő 3 évében csak lefelé töltenék, akkor sem menne 1 alá az arányom egy ftpén ténylegesen fenn vannak a cumók, míg egy torrent oldalon nincsenek. nem hiszem hogy kéne tovább ragoznom |
Quote:
Pedig már úgy elterveztem, hogy kivétel nélkül az összes politikust, és családjukat (különös tekintettel a gyerekekre) egyesével feljelentem... Kíváncsi lettem volna, hogy az, aki megengedhetné magának a legális holmit, az meg is veszi-e, vagy ugyanúgy letölti, mint mi, akik azért nem veszik meg, mert nincs havi 100.000 Ft-unk felesleg... (Meggyőződésem, hogy a magyar fiatalok nagy arányú többsége nem bűnöző hajlamú, egyszerűen csak nincs 15.000 Ft-ja egy újonnan megjelent játékra, 5.000 Ft-ja egy újonnan megjelent DVD filmre, vagy 7.000 Ft-ja egy BlueRay filmre, és még sorolhatnám.) |
Quote:
|
Quote:
Majd ha az állam gondoskodik arról, hogy megvehetőek legyenek ezek a dolgok, meg fogja venni a nagyközönség. Csak egy példa: Eléggé köztudott, hogy szeretem a Prodigy-t. Az összes nagylemezük megvan eredetiben. A kislemezek nagy része is eredetiben van meg. 3 kislemezt (maxi CD-kről van szó) külföldről szereztem be. 1-et akkor vettem, amikor síelni voltam, 2-t meg egyik haverommal vetettem, aki Németországba ment fél évre tanulni, és ő hozta nekem haza. Igen. Van 4 lemez, amit az internetről töltöttem le. Miért tettem így? Elmondom: Azért tettem ezt, mert Kedves hazánkban, Magyarországon NEM LEHET megvenni. Fizikailag. Nem léteznek. Soha nem is voltak bolti forgalomban, és soha nem is lesznek. Bár lehet, hogy én vagyok a béna, de eddig Budapesten, Veszprémben, Baján, és Pécsen végigjártam szinte az összes boltot az elmúlt évek során, ahol CD-t lehet vásárolni. Az esetek 90%-ában nem is hallottak azokról a lemezekről... A maradék 10%-ból 5%-ban közölték, hogy "hát öreg, lehet hogy Angliában megjelent, ha meg akarod venni, menj oda..." A maradék 5-ben meg teljes idiótaságokat hadováltak... Olyanokat mondtak, hogy "ilyen régi lemezt már nem árulunk" (ezt azután, hogy közöltem 2 hete jelent meg...), meg olyanokat, hogy "miattad nem fogjuk megrendelni, más eddig nem kereste..." (micsoda kereskedelmi érzék...) Ennyit Magyarországról, és arról, hogy sokezer FT-ot költöttem arra, hogy felkutassak egy boltot, ahol legálisan vásárolhatok. Nem sikerült. Persze sokat meg tudtam venni. A nagy albumokat 4-6 ezer Ft között vettem, a kislemezeket 1800-2700 Ft között. Amit külföldön vettem (illetve vetettem) átszámolva durván 900 Ft-ba kerültek, az egyik pedig 1200-ba. Kérdem én: Magyarországon MIÉRT kell felverni az árakat a csillagos égbe? Brutálisnak tartom, hogy szerintem a világ egyik legdrágább országa vagyunk, csak éppen az átlagbérek vannak a béka alatti hajópadló sárga lapja alatt 8 lábbal.... Miért van az, hogy amerikában egy mekbúk 200.000 Ft, itthon meg 500.000 Ft? A magyar állam RÁKÉNYSZERÍTI az embereket arra, hogy a kiskapukon keresztül közlekedjen. Büszke vagyok arra, hogy rengetek CD lemezem, illetve DVD filmem, játékszoftverem eredeti, de igenis ha nem teszik lehetővé számomra, hogy megvegyem azt, amit akarok, akkor meg fogom keresni a módját, hogy megszerezzem. Ha fizikailag nem tudom megkapni boltban, ha megkapnám, de olyan irreális árat írnak rá, ami még viccnek is durva, akkor igenis le fogom tölteni, főleg ha legális a letöltés. Magyarul nem lopok. Amig a törvény nem mondja ki hogy lopás, addig nem az. Ennyi. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Talán az értékrendek különböznek. Én sem vetem meg a zene letöltését... 75Gb zeném van... Egy egyetemistának erre nincs pénze. Filmet akarok nézni? Letöltöm, mert nem akarok zsákbamacskát, és ha megengedhetném, hogy minden este legyen egy új dvd-m amit megnézek, akkor...de hát ilyen ember nincs...Ez havi 150-180ezer forint lenne...Aki megengedhetné magának, az sem teszi... Vagy mondd azt, hogy te sohasem NÉZTÉL meg olyan filmet, aminek az eredete kétes volt...nem te töltötted? És? Más "lopta" te csak kiélvezted a lopás gyümölcsét... Jelentkezzen akárki, aki csak TV-ben, és eredeti DVD-ről nézett eddig életében filmet. Aki soha nem töltött le, és mások által letöltött filmet sem nézett, vagy nem hallgatott olyan zenét! Mert akkor nekik nem kell levágni a kezét, csak elvenni azonos értékű marháját!:eek: Ne vicceljünk már... |
Sajnos TÉNY, hogy Magyarország igencsak le van maradva ezen a téren. Pár éve, amikor az iTunes bevezette, hogy filmsorozatokat lehet venni rajta, teljesen lázba jöttem, hogy jajj de jó. 2 dollár per epizód, az ember ennyit hajlandó kifizetni a kedvenc sorozatáért. És akkor szemberültem azzal, hogy magyar vagyok. Elhajtottak a fenébe, hogy ne is álmodjak arról, hogy én ezt megvehetem. :(
|
Quote:
|
Quote:
A lopásnál meg nem a filmekről és zenékről volt szó azt saját használatra lehet a többi stimmel |
Ha már a torrenekről van szó,kéne egy kis segítség.
Quote:
Csak,hogy mit és hol kell beállítani,mert nekem ez kínai. Eddig aktív módban voltam most nem tudom,hogy mitől lettem passzív módban. |
Quote:
aki aktív az tud tölteni aktívtól és passzívtól is aki passzívban van, az csak aktívtól tud tölteni |
All times are GMT +1. The time now is 00:17. |