Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Böngészők (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3288)

ddjjm 12-10-2008 17:12

Böngészők

Néhány böngészőnek van már saját topic-ja, én ilyet még nem találtam. Szóval a kérdés: ki mit használ és miért? Azért teszem fel a kérdést, mert eddig csak Firefoxot használtam, és sokan ajánlották már Operát. Kinek mi a tapasztalata?

Ati 12-10-2008 17:27

Nem tudok szavazni, mert nem csak egy böngészőt használok, és nem lehet többet bejelölni. :(

J.Ati 12-10-2008 18:12

Én csak firefoxot használok és megvagyok vele elégedve:)

http://img261.imageshack.us/img261/2...efox8ybyj3.gif

vityu 12-10-2008 18:49

Mindenre Mozillát, csak a hódhoz kell IE-is!

ddjjm 12-10-2008 18:53

nem tudom módosítani :( lehet egyáltalán?

Remedy 12-10-2008 18:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 199056)
Mindenre Mozillát, csak a hódhoz kell IE-is!

Miert kellene? :)

Elola 12-10-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 199051)
...Szóval a kérdés: ki mit használ és miért?...
...sokan ajánlották már Operát....

Az O-t olyan rég használtam, hogy már nem sokra emlékszem, de egész tűrhető volt. Az IE jó tulajdonsága, hogy le tudom korlátozni a tartalmakat, vagyis gyereknek ideális, én magam viszont évek óta a Mozillát használom, szerintem ez a legjobb eddig! :) És biztos ennél is megoldható a szülői felügyelet, csak én még nem találtam meg. :p

Phoenix 12-11-2008 07:14

Nekem alap a Firefox, de pl a gladiatus-hoz csakis IE (Firefoxban van egy pár hiba az oldalon). Régen használtam Operát, de túl lassú volt, olyan mint egy telezsúfolt Firefox, amiben tényleg minden benne van, olyan is, amit soha az életben nem használsz.

vityu 12-11-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 199058)
Miert kellene? :)

Sejtettem, hogy valaki beleköt! :) Be kell ismerd, hogy Mozilla és IE együttes használatával a legkönnyebb több országot irányítani mindenféle bűvészkedés nélkül! :)

Ati 12-11-2008 14:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 199094)
Be kell ismerd, hogy Mozilla és IE együttes használatával a legkönnyebb több országot irányítani mindenféle bűvészkedés nélkül! :)

Miért pont ezek? :eek:

Miért nem Opera és Safari? Vagy Google Chrome és IE? Vagy Firefox és Netscape? :eek:

vityu 12-11-2008 14:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199095)
Miért pont ezek? :eek:

Miért nem Opera és Safari? Vagy Google Chrome és IE? Vagy Firefox és Netscape? :eek:

Appaaaaa, kezdődik!

Remedy 12-11-2008 14:30

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 199094)
Sejtettem, hogy valaki beleköt! :) Be kell ismerd, hogy Mozilla és IE együttes használatával a legkönnyebb több országot irányítani mindenféle bűvészkedés nélkül! :)

En ugy csinalom, hogy firefox alatt egyszerre csak 1 oriban vagyok belepve... :)

Redback 12-12-2008 13:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 199098)
En ugy csinalom, hogy firefox alatt egyszerre csak 1 oriban vagyok belepve... :)

CSokibácsi leírása alapján lehet batch fájlokat létrehozni, amivel külön oriban lehetsz, igaz több ablakkal (:

Dus 12-12-2008 15:31

Én ugyan bejelöltem a firefoxot, de 6 böngészőt használok webes programozás miatt (kipróbálni, hogy melyikben milyen...)

Ati 12-12-2008 15:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 199179)
Én ugyan bejelöltem a firefoxot, de 6 böngészőt használok webes programozás miatt (kipróbálni, hogy melyikben milyen...)

Jesszus, az nem kevés. Mi az a 6?

Dus 12-12-2008 15:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199180)
Jesszus, az nem kevés. Mi az a 6?

Jajj. 7 db, bocsi :D

Mozilla Firefox
Google Chrome
Internet Explorer
Opera
Netscape
Safari
Avant

És mondjuk még fent vannak ezek, de ezek kakik és nem használom őket, de miért ne legyenek fent?? :)

FleshPeak Silm
Browse 3D
Flock

Az utolsó hármat senkinek sem ajánlom, mert tényleg elég gyatrák :D

csabi 12-12-2008 20:42

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 199163)
CSokibácsi leírása alapján lehet batch fájlokat létrehozni, amivel külön oriban lehetsz, igaz több ablakkal (:

keresem-keresem, de nem találom, h hol van leírva.. :o

[HTPA]GeeForce 12-12-2008 20:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 199181)
Jajj. 7 db, bocsi :D

Mozilla Firefox
Google Chrome
Internet Explorer
Opera
Netscape
Safari
Avant

És mondjuk még fent vannak ezek, de ezek kakik és nem használom őket, de miért ne legyenek fent?? :)

FleshPeak Silm
Browse 3D
Flock

Az utolsó hármat senkinek sem ajánlom, mert tényleg elég gyatrák :D

még tedd fel a Maxthon Browser-t és a NeoPlanet-et (a neoplanet különösen jó, aranyos női robothang tájékoztat néha, hogy mi az ábra... XD)... :D És akor teljes lesz a kép. :D

vityu 12-12-2008 21:17

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 199211)
keresem-keresem, de nem találom, h hol van leírva.. :o

Hidd el, nincs is rá szükséged...Én is így kerestem, majd rájöttem, hogy hanyagolható, megfelel az IE a többinek!

http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=484

Kb 2p-ig tartott :)

csabi 12-12-2008 21:39

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 199216)
Hidd el, nincs is rá szükséged...Én is így kerestem, majd rájöttem, hogy hanyagolható, megfelel az IE a többinek!

http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=484

Kb 2p-ig tartott :)

közben megtaláltam én is, de vmi nem akar jó lenni.. :D

azért lenne szükségem rá, h ne a 12 IE-t tolja össze egy ablakba, hanem az FF-t. :)

Dus 12-13-2008 14:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 199212)
még tedd fel a Maxthon Browser-t és a NeoPlanet-et (a neoplanet különösen jó, aranyos női robothang tájékoztat néha, hogy mi az ábra... XD)... :D És akor teljes lesz a kép. :D

Áh, elég nekem az első 7 is, a maradék 3 is csak azért van, hogy kerek legyen a böngészőim száma... :D

Ati 12-15-2008 10:48

Google Chrome-mal egyébként kinek mi y tapasztalata? Én azt vettem észre, hogy Hódítózásra nem igazán alkalmas, mert a villogókat, és ezzel együtt az ablak címsorát nem frissíti.

Dus 12-15-2008 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199357)
Google Chrome-mal egyébként kinek mi y tapasztalata? Én azt vettem észre, hogy Hódítózásra nem igazán alkalmas, mert a villogókat, és ezzel együtt az ablak címsorát nem frissíti.

Chrome nagyon szupi meg minden, csak csúnya vele az oldal, és ahogy írtad Te is, van 1-2 dolog ami nem müxik :(
Firefox sokkal jobb, főleg egy jó témával :)

Kubbi 02-17-2009 18:53

Sziasztok!
Valaki tapasztalta-e már, hogy a gyári nokia böngészőben a kezdőlapot nem tudta megváltoztatni?

Ati 02-17-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 203951)
Sziasztok!
Valaki tapasztalta-e már, hogy a gyári nokia böngészőben a kezdőlapot nem tudta megváltoztatni?

Én azt használok, és gond nélkül engedi megváltoztatni. Firmware frissítéskor visszaírja magát, dehát olyankor mindent letöröl... (Valamiért a mentés visszatöltése a kezdőlapot mintha nem állítaná vissza.)

Kubbi 02-17-2009 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203953)
Én azt használok, és gond nélkül engedi megváltoztatni. Firmware frissítéskor visszaírja magát, dehát olyankor mindent letöröl... (Valamiért a mentés visszatöltése a kezdőlapot mintha nem állítaná vissza.)

Hát ez hihetetlen. Amikor csatlakozom wlan-ra mindig a pannon oldal jön be. Állíthatom én egyénire, sőt ha ő magának kitölti a mezőt (a kezdőlap legyen a jelenlegi oldal) akkor is a pannon oldala nyílik meg elsőnek.

Lehet gond, hogy korábbi firmware van fenn?

Ati 02-17-2009 20:39

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 203954)
Hát ez hihetetlen. Amikor csatlakozom wlan-ra mindig a pannon oldal jön be. Állíthatom én egyénire, sőt ha ő magának kitölti a mezőt (a kezdőlap legyen a jelenlegi oldal) akkor is a pannon oldala nyílik meg elsőnek.

Lehet gond, hogy korábbi firmware van fenn?

Pannonos telcsi? Mert akkor lehet, hogy be van speciálisan állítva arra. Frissítetted már VALAHA a telefont, vagy még az eredeti szoftver van rajta?

Kubbi 02-17-2009 20:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203955)
Pannonos telcsi? Mert akkor lehet, hogy be van speciálisan állítva arra. Frissítetted már VALAHA a telefont, vagy még az eredeti szoftver van rajta?

Még a gyári van rajta. Gondoltam frissítem de visszatartott, hogy esetleg ugrik a garancia rá. Majd lehet beviszem frissítsék fel nekem.

Ati 02-17-2009 20:48

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 203956)
Még a gyári van rajta. Gondoltam frissítem de visszatartott, hogy esetleg ugrik a garancia rá. Majd lehet beviszem frissítsék fel nekem.

Nem tudom, hogy ilyenkor mi van a garanciával... Teljesen hivatalos frissítőszoftvere van a Nokiának, de riogat, hogy ha közben elszáll a géped, akkor a telefonnak annyi, és hasonlók...

Kubbi 02-17-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203958)
Nem tudom, hogy ilyenkor mi van a garanciával... Teljesen hivatalos frissítőszoftvere van a Nokiának, de riogat, hogy ha közben elszáll a géped, akkor a telefonnak annyi, és hasonlók...

A garancia papírt nézve, elvileg nem nyúlhatok bele. Ami számmora azért elég vicces.

[HTPA]GeeForce 02-17-2009 20:58

Tényleg annyi a telefonnak, ha frissítés közben elszáll a cucc durván (pl áramszünet, stb.) haveromnak ment már így kukába a telefonja, igaz, az nem Nokia volt, hanem Sony-Ericsson vagy mi.

Redback 02-17-2009 21:09

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 203960)
Tényleg annyi a telefonnak, ha frissítés közben elszáll a cucc durván (pl áramszünet, stb.) haveromnak ment már így kukába a telefonja, igaz, az nem Nokia volt, hanem Sony-Ericsson vagy mi.

ez már nagyon off, de én egy firmware frissítést ezentúl csak nagykapacitású szünetmentessel végeznék, mással nem.Nekem egy dvd-romom ment így tönkre :(

Ati 02-17-2009 21:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 203959)
A garancia papírt nézve, elvileg nem nyúlhatok bele. Ami számmora azért elég vicces.

Mit értesz az alatt, hogy "bele"? A dobozban lévő kábellel kapcsolod a gépre, és talán a dobozban lévő cd-n is rajtavan a frissítőszoftver. Bár ez utóbbiban nem vagyok biztos. A nokia.com-on fent van, az biztos.

Ati 02-17-2009 21:33

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 203960)

Szervízben ezt még vissza tudják csinálni, nem kell kukába dobni, csak az már úgy nagyon macera... És ilyen esetben gyanítom, hogy nem garanciálisként kezelik. Talán ha beviszed hozzájuk, hogy frissítsék, de ilyen esettel bevallom még nem találkoztam... Nem tudom erre mit szólnának, és főleg hogy ezt garanciálisként értelmeznék-e. Végülis azért adnak ki új verziót, mert azzal megy a legjobban a telefon, és a régi esetleges hibáiut javítja, tehát akár bele is lehet magyarázni, hogy ez egy kötelező frissítés, és ha Te nem csinálhatod meg, akkor valakinek meg kell... :)

Kutyuleee 02-18-2009 07:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 203964)
Szervízben ezt még vissza tudják csinálni, nem kell kukába dobni, csak az már úgy nagyon macera... És ilyen esetben gyanítom, hogy nem garanciálisként kezelik. Talán ha beviszed hozzájuk, hogy frissítsék, de ilyen esettel bevallom még nem találkoztam... Nem tudom erre mit szólnának, és főleg hogy ezt garanciálisként értelmeznék-e. Végülis azért adnak ki új verziót, mert azzal megy a legjobban a telefon, és a régi esetleges hibáiut javítja, tehát akár bele is lehet magyarázni, hogy ez egy kötelező frissítés, és ha Te nem csinálhatod meg, akkor valakinek meg kell... :)

nem olyan biztos az:) haverom nokiáját, elvitte szervízbe,hogy frissitsék, lefagyott a frissités... úgyhogy kapott egy zsír újat, mert nem tudtak vele mit kezdeni:)

Ati 02-18-2009 08:03

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 203983)
nem olyan biztos az:) haverom nokiáját, elvitte szervízbe,hogy frissitsék, lefagyott a frissités... úgyhogy kapott egy zsír újat, mert nem tudtak vele mit kezdeni:)

Az egyszerűbb (és sok esetben olcsóbb) megoldás.

All times are GMT +1. The time now is 21:14.