Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Mi a hobbid/párod/családtagjaid hobbija? Hogy toleráljátok egymás hóbortjait? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3266)

Reni 11-22-2008 09:09

Mi a hobbid/párod/családtagjaid hobbija? Hogy toleráljátok egymás hóbortjait?

Mivel szerettek foglalkozni a szabadidőtökben? Te/ családod / gyerekeid. Hogy toleráljátok egymás hobbijait?

Engem elsősorban a csillagászat és a légköri jelenségek megfigyelése vonz. Emiatt gyakran a leglehetetlenebb időpontokban kell autóba vágódni és menni a legjobb észlelőhelyet keresni. Családom eleinte stikkesnek nézett, mára van olyan is hogy ők is jönnek velem :)

A férjemet viszont minden ami berreg. Fúr-farag vizijárművektől, földön, hóban, jégen menőkig a levegőben repülőkig mindent szerkeszt, életveszélyes egy pasi. Persze emellett a gyári járműveket sem veti meg, csak mindig azokat is át kell bütykölnie mert semmit sem tudnak kedvére gyártani :) Igen, elég gyakran mentünk a balesetire régebben, mostanra mintha kicsit megfontoltabb lenne. Viszont a frász kerülget mert a kisfiamon is egyre jobban látszanak az apja tünetei ..

vityu 11-22-2008 10:02

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 197496)
Engem elsősorban a csillagászat és a légköri jelenségek megfigyelése vonz.

És holdszivárványt láttál már? Azt egyszer én nagyon szeretnék!

Ati 11-22-2008 10:17

Végre ismét szereztem egy működő akkutöltőt (vagyis még nem próbáltam, remélem, hogy működik... :D), úgyhogy lehet majd újra akkukat tölteni a nagy fotómasinába, és fotózni a havas tájat, ha már úgyis itt a tél. :)

rak_loo 11-22-2008 10:44

A hugom imád énekelni csak az a baj,hogy még csak 7éves és én nem igazán vagyok oda a hangjáért:), én az elektronikát szeretem :) itt is van 1 hetes művem,büszke vagyok rá ^^

Ati 11-22-2008 10:52

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197504)
én az elektronikát szeretem :) itt is van 1 hetes művem,büszke vagyok rá ^^

Wow, nocsak, nocsak. Gratula hozzá. Engem is érdekelt ez a téma, de sose volt igazán türelmem hozzá. Amikor minden mindennel összefolyt, akkor feladtam. :D

rak_loo 11-22-2008 11:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 197505)
Wow, nocsak, nocsak. Gratula hozzá. Engem is érdekelt ez a téma, de sose volt igazán türelmem hozzá. Amikor minden mindennel összefolyt, akkor feladtam. :D

Azért nekem sem volt zökkenőmentes :) Csak a ledes részt 5ször csináltam meg, a főpanelt pedig 4. és az volt a legdurvább ,hogy 4szer kelletbemennem a városba nyáklemezért<<<10km :)

Redback 11-22-2008 22:21

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197508)
Azért nekem sem volt zökkenőmentes :) Csak a ledes részt 5ször csináltam meg, a főpanelt pedig 4. és az volt a legdurvább ,hogy 4szer kelletbemennem a városba nyáklemezért<<<10km :)

De busszal mentél fogadjunk :p

Szabadidőmben mit csinálok?
Nos, érdekes kérdés az én esetemben.A rubikozás minden féle képpen ide tartozik.A hód is :p .No de az edzés, az már más.Az már az életem része, nem szabadidő, nem kényszer, de azért ezt is ide sorolnám.Talán egy idézet ehhez, kicsit átköltve:

"Mond röpi nélkül mit érek én,
mond röpi röpi nélkül mit érek én!"

rak_loo 11-22-2008 22:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197580)
De busszal mentél fogadjunk :p

Szabadidőmben mit csinálok?
Nos, érdekes kérdés az én esetemben.A rubikozás minden féle képpen ide tartozik.A hód is :p .No de az edzés, az már más.Az már az életem része, nem szabadidő, nem kényszer, de azért ezt is ide sorolnám.Talán egy idézet ehhez, kicsit átköltve:

"Mond röpi nélkül mit érek én,
mond röpi röpi nélkül mit érek én!"

ha csak busszal kellet volna menni...reggel suli aztán 12essel kelethez és mivel pont késtem az aktuálist ezért go állomás :) és 4nap egymás után

De a mai nap mottója: Repüjj Tátos

Goldy 11-23-2008 08:41

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197504)
A hugom imád énekelni csak az a baj,hogy még csak 7éves és én nem igazán vagyok oda a hangjáért:), én az elektronikát szeretem :) itt is van 1 hetes művem,büszke vagyok rá ^^

ööö és ez mi? :):o

Hobbik parkolópályán, itt most babázás van 1000L :) jah meg a szakmérnökire is tanulni kell...

rak_loo 11-23-2008 10:46

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 197607)
ööö és ez mi? :):o

Hobbik parkolópályán, itt most babázás van 1000L :) jah meg a szakmérnökire is tanulni kell...

Sztereó kivezérlésjelző :P

Ati 11-23-2008 10:49

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197630)

De egy ilyennél különben sem az a lényeg, hogy mi ez, hanem hogy MŰKÖDIK! :)

Goldy 11-23-2008 11:50

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197630)

Aha :) Most már tudom :) :rolleyes::confused:

Mire jó? :)

Tsobi 11-23-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 197642)
Aha :) Most már tudom :) :rolleyes::confused:

Mire jó? :)

Kilejzi a sztereó vezérlését :rolleyes:

Goldy 11-23-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197643)
Kilejzi a sztereó vezérlését :rolleyes:

Fúúú, ha nem mondod hülén halok meg :) :) :p

Tsobi 11-23-2008 11:53

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 197644)

Gondoltam rá,hogy ne szúrjam be okosságként .. ezek szerint mégis jó döntés volt :)

Redback 11-23-2008 11:58

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 197644)

mutatja hogy bal és jobb oldalt mennyire "hangos" a zene :)

Ati 11-23-2008 12:25

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197647)
mutatja hogy bal és jobb oldalt mennyire "hangos" a zene :)

És arra jó, hogy ne kelljen meghallgatnod, hanem ránézésre meg tudd mondani, hogy hangos-e. :p :D

Zoli 11-23-2008 12:35

Én általában hódozok szabadidőmben, néha eléggé le is köt, de amikor épp nem hódozok, akkor szeretek gitározni is (amikor hódítok, olyankor nem szeretek :p), madaram nagy örömére :) (szegény)
De ha találok valami érdekes könyvet, az is leköt...hát nagyjából ennyi.

csabi 11-23-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 197654)
Én általában hódozok szabadidőmben, néha eléggé le is köt, de amikor épp nem hódozok, akkor szeretek gitározni is (amikor hódítok, olyankor nem szeretek :p), madaram nagy örömére :) (szegény)
De ha találok valami érdekes könyvet, az is leköt...hát nagyjából ennyi.

kb ugyanez, madár nélkül..

rak_loo 11-23-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 197650)
És arra jó, hogy ne kelljen meghallgatnod, hanem ránézésre meg tudd mondani, hogy hangos-e. :p :D

Hát be kell valjam van 1 10éves rádióm :) az van a gépre kötve :D névleges teljesítménye 115Watt :D de ahhoz képest most van rajta 450watt és nem merem 20asnál tovább tekerni a hangerőt :D

vityu 11-23-2008 13:17

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197661)
Hát be kell valjam van 1 10éves rádióm :) az van a gépre kötve :D névleges teljesítménye 115Watt :D de ahhoz képest most van rajta 450watt és nem merem 20asnál tovább tekerni a hangerőt :D

21-ből vagy 100-ból? Azért fontos a skála nagysága is, hogy az ember gyermeke ne érezze magát manipuláltnak! :p

Ati 11-23-2008 13:58

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197661)

Én simán merném...

Aztán elmennék, és várnám, hogy bekapcsold. :D:D:D

Redback 11-23-2008 17:40

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197664)
21-ből vagy 100-ból? Azért fontos a skála nagysága is, hogy az ember gyermeke ne érezze magát manipuláltnak! :p

100-as skála :)
Am képzeljétek el, feltekeri 100-ra és a ledek már úgy világítanának mint a távolsági fényszórók :D

vityu 11-23-2008 18:46

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197680)
100-as skála :)
Am képzeljétek el, feltekeri 100-ra és a ledek már úgy világítanának mint a távolsági fényszórók :D

De mondd, hogy nem volt jogos a kérdés! :)
Én se nagyon szoktam otthon negyedig sem tekerni az erősítőnek használt hifit, de már ha benn vagyok, akkor is fáj :) Éppen ezért vigyázok magamra, és csak akkor olyan hangos, ha a házban távolabb akarom hallgatni, esetleg a kertben :)

Dus 11-23-2008 20:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197683)
De mondd, hogy nem volt jogos a kérdés! :)
Én se nagyon szoktam otthon negyedig sem tekerni az erősítőnek használt hifit, de már ha benn vagyok, akkor is fáj :) Éppen ezért vigyázok magamra, és csak akkor olyan hangos, ha a házban távolabb akarom hallgatni, esetleg a kertben :)

Persze, aki nem társasházban laksz...így könnyű :)

Redback 11-23-2008 21:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 197686)
Persze, aki nem társasházban lakik...így könnyű :)

Nehogy azt hidd!Több munka van vele, kertet rendben tartani, levelet összeszedni, havat lapátolni stb. Ennyi örömünk had legyen már :D

a ragot javítsd ki szerintem

vityu 11-23-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197690)
Nehogy azt hidd!Több munka van vele, kertet rendben tartani, levelet összeszedni, havat lapátolni stb. Ennyi örömünk had legyen már :D

a ragot javítsd ki szerintem

Szerintem semmi baj nincs a lakik szóval... vagy hülye vagyok?

Ati 11-23-2008 21:32

Egyéb hobbik és hóbort-tolerálások? :)

Tsobi 11-23-2008 21:36

Én gyakran járok hajmeresztő túrákra ill. ha tehetem mindig kimegyek éjszaka egy hosszabb sétára vagy futni pár km-t. Ezt a velem egy háztartásban élő(k) nem nagyon respektálja,mi több .. időnként ellenzi(k). Az,hogy ki szoktam járni a nemzeti megmozdulásokra,plusz adalék abban a katyvaszban,hogy ne is próbáljanak megállítani,mert nem fog menni. :)

vityu 11-23-2008 21:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 197692)
Egyéb hobbik és hóbort-tolerálások? :)

Nekem egyszerűek vannak: Hódító, horgászat, olvasás, zene, anime nézés, ezeket a hódítón kívül nem nehéz tolerálni! :) De azt meg muszáj! :D

Hex 11-23-2008 21:39

Hobbi: fantasy könyvek olvasása minden mennyiségben. Rossz szokásom hogy 500 oldalas könyv is kb. fél napig tart, ha van időm olvasni.

régi kínai-japán szamurájos filmek.

hód :-D

Andrew 11-23-2008 22:07

A haverokkal élő-szerepjátékokra szoktunk járni, amire eleinte kicsit furcsán nézett a család :D Főleg a jelmez és kellékgyártás nem tetszik nekik... de sebaj, kint vagyunk a friss levegőn, mozgunk, és még élvezzük is ;)
Ezek mellett szeretek olvasni, úszni, biciklizni (legalább ebben nem lehet SEMMI kifogásolni valót találni :p).
(És szeretem a természettudományokat is, amire sokan furcsán tekintenek - főleg olyanok, akik vagy buták és nem értik, vagy egyszerűen nem szeretnek tanulni - és néhányan 'strébernek titulálnak, pedig nekem nem mániám a tanulás, a jegyek fikarcnyit sem érdekelnek, pusztán a körülöttem való világ megismerése és megértése hajt. Hasonló okokból érdekel a történelem is... kifejezetten hazánké, annak ellenére, hogy néhol könnyfakasztó :()

Redback 11-23-2008 22:27

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197703)
A haverokkal élő-szerepjátékokra szoktunk járni, amire eleinte kicsit furcsán nézett a család :D Főleg a jelmez és kellékgyártás nem tetszik nekik... de sebaj, kint vagyunk a friss levegőn, mozgunk, és még élvezzük is ;)
Ezek mellett szeretek olvasni, úszni, biciklizni (legalább ebben nem lehet SEMMI kifogásolni valót találni :p).
(És szeretem a természettudományokat is, amire sokan furcsán tekintenek - főleg olyanok, akik vagy buták és nem értik, vagy egyszerűen nem szeretnek tanulni - és néhányan 'strébernek titulálnak, pedig nekem nem mániám a tanulás, a jegyek fikarcnyit sem érdekelnek, pusztán a körülöttem való világ megismerése és megértése hajt. Hasonló okokból érdekel a történelem is... kifejezetten hazánké, annak ellenére, hogy néhol könnyfakasztó :()

Ezzel kb így vagyok én is.Töri nem annyira érdekel, de azért ha van egy jó történelmi film akkor megnézem.természettudományokban viszont csak az érdekességek érdekelnek.Egy biosz óra számomra uncsi, de egy különös betegségről szóló film nem.Ami meg aztán a csúcs a matek.Nagyon érdekel, és szerencsére eszem is van hozzá :)

vityu 11-23-2008 22:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197704)
Ezzel kb így vagyok én is.Töri nem annyira érdekel, de azért ha van egy jó történelmi film akkor megnézem.természettudományokban viszont csak az érdekességek érdekelnek.Egy biosz óra számomra uncsi, de egy különös betegségről szóló film nem.Ami meg aztán a csúcs a matek.Nagyon érdekel, és szerencsére eszem is van hozzá :)

Nekem olyan fejem van a matekhoz, mint egy csigának, pedig az oviban még én voltam a legjobb! :D Mindig megdicsért az óvónéni anyukámnak, hogy milyen ügyes vagyok :D

rak_loo 11-23-2008 22:48

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197703)

Nekünk táborban volt ez jó buli :) mikor kint aludt a fél tábor a sátrakban és akkor este éjfél után játszottó jó szerepjátékokat... meg a gyilkosos amikor a mesélő izom rémítő történetet talált ki és kijelölt 1 gyilkost aki gond nélkül néha leigaázta az egész csapatot :D mint pl én 1 zseblámpával :) azóta sem tudok úgy lopaodni .

rak_loo 11-23-2008 22:49

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 197704)
.Ami meg aztán a csúcs a matek.Nagyon érdekel, és szerencsére eszem is van hozzá :)

Én a helyedben nem fitoktatnám :)

rak_loo 11-23-2008 22:54

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197664)

40ból :) és amikor 20on van akkor már 4házzal arréb kijön a csávó az utcára... egyszer teszteltem a 40et :D és olyan bátor voltam,hogy a biztosítékot nyomtam le a rádió helyett :) majd szobába fel rádió ki hang le 4re vissza le főkapcsoló fel :)

Andrew 11-23-2008 22:55

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 197706)
Nekünk táborban volt ez jó buli :) mikor kint aludt a fél tábor a sátrakban és akkor este éjfél után játszottó jó szerepjátékokat... meg a gyilkosos amikor a mesélő izom rémítő történetet talált ki és kijelölt 1 gyilkost aki gond nélkül néha leigaázta az egész csapatot :D mint pl én 1 zseblámpával :) azóta sem tudok úgy lopaodni .

És püföltétek egymást polifoam borításású dorongokkal, alias kardokkal miközben 10-15 kilós láncingekben futkároztatok? :D:D:D
Mi nem kockával és könyvvel játszunk, hanem karddal és pajzzsal, még ha azok csak replikák is :p

rak_loo 11-23-2008 22:59

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197711)
És püföltétek egymást polifoam borításású dorongokkal, alias kardokkal miközben 10-15 kilós láncingekben futkároztatok? :D:D:D
Mi nem kockával és könyvvel játszunk, hanem karddal és pajzzsal, még ha azok csak replikák is :p

:) nálunk ez nem így volt :) körben álltunk 10-20an és 1 mesélő (Hussy) kitalált 1 igen érdekes történetet majd kijelölt 1 gyilkost miközben mindenkinek le van hajtva a feje és kapuszni a fejébe húzva majd körönként megölt valakit az illető és lehetett vádolni a másikat ,de csak ésszel... ja és a legfontosabb,hogy lehetett kérdezni1et a hullától :) bár az az igazság,hogy egszer megdumáltam Hussyt és a kezembenyomta a zsebláámpát és azzal gyilkoltam :)

rak_loo 11-23-2008 23:09

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 197711)

legnagyobb buli az volt mikor vaksötétben felestünk egymás sátrának a köteleiben meg kimentünk a szomszédba a rendőrség elé beszélgetni és vittem a hálózákot... :)

Remélem Red jövőre jössz te is :)

All times are GMT +1. The time now is 18:27.