Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Chrome (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3230)

Dus 10-29-2008 13:36

Chrome

Gondoltam, ha firefox böngészőnek van témája, ennek miért is ne...pár órája töltöttem le, és egyszerűen leestem a székről mikor megláttam a sebességét...50 Mb memóriát eszik, sőt, picit kevesebben, és hihetetlenül gyors...nem akad vele össze két ország, hogyha külön lapon vannak, míg a firefoxban igen...

És (ez már igazábol firefox topicba kéne), azt mondják, hogy ezt a firefox 28%-kal fogja verni még szeptemberben a 3.1 -el :cool: :)

Szerintetek milyen ez a böngésző??

Módosítás: 4-5 perc után összeakadt, amit nemtudom, hogy csinálta...eddig jó volt...

Ati 10-29-2008 13:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194847)
Gondoltam, ha firefox böngészőnek van témája, ennek miért is ne...pár órája töltöttem le, és egyszerűen leestem a székről mikor megláttam a sebességét...50 Mb memóriát eszik, sőt, picit kevesebben, és hihetetlenül gyors...nem akad vele össze két ország, hogyha külön lapon vannak, míg a firefoxban igen...

És (ez már igazábol firefox topicba kéne), azt mondják, hogy ezt a firefox 28%-kal fogja verni még szeptemberben a 3.1 -el :cool: :)

Én egyelőre még várok vele... A Hódítót az elmúlt 30 napban 0,7%-nyi ember használta ezzel a böngészővel, a fórumot már csak 0,67%, a nemzetközi oldalakon ez 0,5% alatt van.

Akár igéretes is lehet, ha kezelni tud minden olyan plugint, amire szükségem van, de ezt egyelőre kétlem.

Remedy 10-29-2008 13:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 194848)
Én egyelőre még várok vele... A Hódítót az elmúlt 30 napban 0,7%-nyi ember használta ezzel a böngészővel, a fórumot már csak 0,67%, a nemzetközi oldalakon ez 0,5% alatt van.

Akár igéretes is lehet, ha kezelni tud minden olyan plugint, amire szükségem van, de ezt egyelőre kétlem.

Ezt most ugye maganemberkent mondod, es nem mint hoditora ajanlott bongeszokent? En sem probaltam ki, de lehet ki fogom... :)

Ati 10-29-2008 13:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 194849)
Ezt most ugye maganemberkent mondod, es nem mint hoditora ajanlott bongeszokent? En sem probaltam ki, de lehet ki fogom... :)

Nem értem a kérdést.

Jelenleg a Hódító egyértelműen FireFoxra van optimalizálva, sajnos színkeverések között az egyes böngészők lényegesen eltérnek egymástól.

Remedy 10-29-2008 13:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 194850)
Nem értem a kérdést.

Jelenleg a Hódító egyértelműen FireFoxra van optimalizálva, sajnos színkeverések között az egyes böngészők lényegesen eltérnek egymástól.

Pedig valaszoltal is ra. :)

Kivancsi vagyok, mennyire fog elterjedni a chrome... :)

Egyszer lattam egy videot ahol azt magyaraztak hogy a kulonbozo lapok kulon taskokban futnak igy ha egy meghal nem hal vele be az egesz bongeszo, meg a tobbi lap :)

Ati 10-29-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 194851)
Egyszer lattam egy videot ahol azt magyaraztak hogy a kulonbozo lapok kulon taskokban futnak igy ha egy meghal nem hal vele be az egesz bongeszo, meg a tobbi lap :)

Igen, ez fent van a Chrome bemutatóoldalán.

Én igazából annak örülnék, ha az lenne odaírva, hogy nem hal be. :D

laci 10-29-2008 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 194852)
Én igazából annak örülnék, ha az lenne odaírva, hogy nem hal be. :D

Olyan nem is létezik hogy semmi nem "hal be"?:confused:

Dus 10-29-2008 14:39

A színvilága (legalábbis a Hódtóban) elég hasonló az IE bönhészőhöz, csak másfélszer olyan gyors mint a tűzróka :)

A Firefoxnál is érdemes maradni (perpill nekem most egy rakás böngésző fennvan), mert még őszre gérik a 3.1 -es rókát, ami elvileg 28%-kal lesz gyorsabb, mint a Chrome :)
(tudom, ezt már írtam, de szeretek írni :D )

Druida 10-31-2008 19:14

ez a chrome nekem is nagyon tetszik, iszonyat gyors.

Druida 10-31-2008 19:16

viszont segítsetek hogyan lehet a helyesírás ellenőrzőjét kikapcsolni??? mert ez így elég idegesítő hogy angolul ellenőriz.

Ati 10-31-2008 19:21

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 195168)
viszont segítsetek hogyan lehet a helyesírás ellenőrzőjét kikapcsolni??? mert ez így elég idegesítő hogy angolul ellenőriz.

Írj angolul... ;)

Druida 10-31-2008 19:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 195170)
Írj angolul... ;)

kösz Ati de ez nem segítség a problémámra.

Csokibácsi 10-31-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 195168)

Hivatalosan sehogy, nem hivatalosan:
http://www.askvg.com/how-to-disable-...spell-checker/

Nem próbáltam ki ...

Druida 10-31-2008 19:51

köszi kipróbálom

Druida 10-31-2008 19:57

és behalok működik köszönöm Csokibácsi :)

Ati 11-04-2008 20:13

Tényleg nem rossz ez, a sebessége egész kiváló így elsőre. A képmegjelenítése nem tökéletes, az átlátszó elemekkel nem mindenhol boldogul 100%-osan.

Ati 11-04-2008 20:15

Hehe, most nézem, hogy az animált képekkel meg úgy van, hogy ha egy ideig nem nézem, akkor nem animálja tovább. :) Végülis biztos eleget láttam már. :D

tulip 11-06-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 194847)

Mielőtt kipróbáltam, azt gondoltam, hogy verni fogja az összes böngészőt. Letöltöttem, bejött vele a google, de bármi mást próbáltam, rögtön kifagyott mindenestől. Talán a virusirtómmal akad össze, nem tudom, de nálam használhatatlan.

Ati 11-06-2008 09:43

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 195774)
Mielőtt kipróbáltam, azt gondoltam, hogy verni fogja az összes böngészőt. Letöltöttem, bejött vele a google, de bármi mást próbáltam, rögtön kifagyott mindenestől. Talán a virusirtómmal akad össze, nem tudom, de nálam használhatatlan.

Nálam ilyet nem produkált. Ma a Ffox csinálja egyre többször, hogy olyan szinten nem reagál, hogy már megjelenik a "Not responding" jelzés is az ablakban. Látom, hogy valami dns problémái vannak, és azért teszi ezt, no de ettől nem kéne ilyen szinten kifagynia. :( Sajnos Chrome-ot ugyanebben az időben nem tudom kipróbálni, mert ezen a gépen nincs fent, amin most vagyok.

Xeper 11-06-2008 12:39

Google böngésző -szép. :)
Még néhány év, és előbb fogják tudni a napi beosztásomat, mint én magam. :)

Ati 11-06-2008 12:46

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 195778)
Google böngésző -szép. :)
Még néhány év, és előbb fogják tudni a napi beosztásomat, mint én magam. :)

Most mi a baj? Van már Google oprendszer is. :)

Druida 11-06-2008 17:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 195779)
Most mi a baj? Van már Google oprendszer is. :)

ez komoly? :O

Ati 01-24-2009 19:08

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 195167)
ez a chrome nekem is nagyon tetszik, iszonyat gyors.

Mostanra az isonyat gyorsból nekem csak az iszonyat maradt, a gyorsaság valahol eltűnt útközben... Nagyon ugrál az oldal, ahogy kirajzolja, a képek betöltése nagyon lassú, és a szöveget folyamatosan változtatja a betöltött képektől függően. AMikor épp rákattintanék valamire, akkorra pont betölt egy képet, hogy a link tuti elugorjon az egér alól... Szóval számomra a kezdeti lelkesedés nem tartott sokáig, nem győzött meg egyelőre arról, hogy ezt a böngészőt muszáj használnom.

Dus 01-31-2009 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 202541)
Mostanra az isonyat gyorsból nekem csak az iszonyat maradt, a gyorsaság valahol eltűnt útközben... Nagyon ugrál az oldal, ahogy kirajzolja, a képek betöltése nagyon lassú, és a szöveget folyamatosan változtatja a betöltött képektől függően. AMikor épp rákattintanék valamire, akkorra pont betölt egy képet, hogy a link tuti elugorjon az egér alól... Szóval számomra a kezdeti lelkesedés nem tartott sokáig, nem győzött meg egyelőre arról, hogy ezt a böngészőt muszáj használnom.

Jó, FF tényleg sokkal jobb, de azt úgysem dönti meg, főleg, hogy kijött közben a 3 :)

Khazad-Dum 03-26-2009 08:37

Engem főleg az zavar, konkrétan hogyha belépek a hódba és ha van valami fejlemény ami villog a balfelső sarokban az addig villog amig ki nem lépek. Biztos jó lesz ez a böngésző is majd egyszer. Amúgy Firefox motor van benne :)

vityu 01-06-2010 22:00

Most próbáltam ki, de úgy tűnik, hogy a hódító villogói nem működnek vele. Vagy valamit változtatnom kell? Amúgy tetszik, meg minden vagány rajta!

Von 01-06-2010 22:04

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 235505)
Most próbáltam ki, de úgy tűnik, hogy a hódító villogói nem működnek vele. Vagy valamit változtatnom kell? Amúgy tetszik, meg minden vagány rajta!

Nem működnek nálam sem. Ha csak rá akarsz nézni, akkor az országod főoldalán nyomsz egy F5öt, és befrissítenek a villogók is. Igaz úgy nem ugyanaz. De a villogókért egyébként is oda kellene nézni, szóval egy gombnyomással több kb.

Ati 01-06-2010 22:07

Melyik verzióval nem megy? Nekem a 4.0.249.43 verzióval frissül szépen, ahogy kell.

Von 01-06-2010 22:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235507)
Melyik verzióval nem megy? Nekem a 4.0.249.43 verzióval frissül szépen, ahogy kell.

3.0.195.38

:o És nekem még azt írja ki, hogy a "Google Chrome friss"

Ati 01-06-2010 22:14

Félig visszavonom, hogy jól megy, mert most meg nem frissül... Az előbb frissült... Mindenesetre ez a Chrome még nem 100%-os a szememben.

vityu 01-06-2010 22:15

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235509)
3.0.195.38

:o És nekem még azt írja ki, hogy a "Google Chrome friss"

Nekem is ez van

Von 01-06-2010 22:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235511)
Félig visszavonom, hogy jól megy, mert most meg nem frissül... Az előbb frissült... Mindenesetre ez a Chrome még nem 100%-os a szememben.

Én azért nem Mozillát használok, mert nálam nem tudom milyen hiba folytán a Firefox memóriahasználata elkúszik 700 Mbyte-ig is akár... Azt meg a laptopom nem szereti, meg én sem, mikor nem mozdul a rendszer egy böngésző miatt :(

Ati 01-06-2010 22:22

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235514)
Én azért nem Mozillát használok, mert nálam nem tudom milyen hiba folytán a Firefox memóriahasználata elkúszik 700 Mbyte-ig is akár... Azt meg a laptopom nem szereti, meg én sem, mikor nem mozdul a rendszer egy böngésző miatt :(

Nekem ezt a Chrome is megcsinálja, pedig azt alapvetően csak facebook-ra, meg rss olvasásra használom. Direkt azért külön böngészőt, hogy ne omoljon össze semmi fontos ezek miatt... Mert biza nálam összeomlik... :(

Von 01-06-2010 22:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 235516)
Nekem ezt a Chrome is megcsinálja, pedig azt alapvetően csak facebook-ra, meg rss olvasásra használom. Direkt azért külön böngészőt, hogy ne omoljon össze semmi fontos ezek miatt... Mert biza nálam összeomlik... :(

Csak sajnos nekem a Firefox 3 megnyitott lappal is elkúszik sokszáz mega memóriahasználatra. Nem vagy informatikus, így nem tudtam megfejteni, hogy 1 hódító, egy hódító fórum, meg egy index.hu miért is foglal mondjuk 700 megát, de azért határozottan idegesített. A Chrome-mal nálam ilyen gondok nincsenek szerencsére.

-Ricsi- 01-06-2010 22:47

Dupla post, bocsi

-Ricsi- 01-06-2010 22:48

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235519)
Csak sajnos nekem a Firefox 3 megnyitott lappal is elkúszik sokszáz mega memóriahasználatra. Nem vagy informatikus, így nem tudtam megfejteni, hogy 1 hódító, egy hódító fórum, meg egy index.hu miért is foglal mondjuk 700 megát, de azért határozottan idegesített. A Chrome-mal nálam ilyen gondok nincsenek szerencsére.

Vélemény szerint jegyzi a lapokat (vagy a legnézettebb lapjaidat) és ezzel szép lassan telíti a memóriát.
Abból gondolom, hogy nekem mobil netem van és ha kihúzom, akkor is tudok lépkedni a nézett lapjaim között (persze nem a frissített változaton).

ui: De lehet összefüggésben van azzal is, hogy ha kifagy a gép egyéb okból, akkor a köv indításnál automatikusan az utoljára nézett lap(ok) jönnek be. Illetve kilépésnél rákérdez.

Csokibácsi 01-07-2010 16:45

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235519)

Azt hogy? Kipróbáltam, 2 ablak, mindegyikben 10 fül, azaz 20 különböző oldal teljesen változó tartalommal (flash, megazanyámkínja, stb) ... ez összesen 160MB memóriát eszik meg. És villámgyors.
Firefox 3.5.6.

Von 01-07-2010 16:48

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 235591)
Azt hogy?

Erre keresem én is a választ! :D:D

Illetve a megoldást, hogy mivel lehet megszűntetni az ekkora terhelést.

szamóka 01-07-2010 16:50

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235592)
mivel lehet megszűntetni az ekkora terhelést.

Uninstall?

Von 01-07-2010 16:51

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 235593)
Uninstall?

Ja, úgy nem zabálja a memóriát :)

All times are GMT +1. The time now is 12:02.