Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kedvezményes felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3209)

vityu 10-05-2008 17:25

Kedvezményes felfedezés

Mivel az összes ilyen téma le volt zárva, gondoltam nyitok egyet a problémámmal. Azt mondja ugyanis a súgó, hogy:

Kedvezményes felfedezési lehetőséget sikeres földfoglalásokkal szerezhetsz. Minden 4 foglalt hektár után 1 hektárnyi kedvezményes felfedezési lehetőséget kapsz.

A kedvezményes felfedezési lehetőséget el is veszítheted: minden 4 foglalt terület 1 hektár kedvezményes felfedezés elvesztését jelenti. A kedvezmény negatív is lehet!

Ez ugye azt jelenti, hogy ha foglaltak tőlem, akkor nem megy le jobban, mint ahogy szerezni tudom.
Nekem itt is a probléma. Elhasználtam még régen a kedvezményest. Kaptam 2 sereget, leütöttek. Most jutottam el oda, hogy ezt a földmennyiséget sikerült visszaütni. Igaz még csak 96hektárral vagyok felette. Meg akartam nézni, hogy megkaptam-e azt a mennyiséget, és nem. Nincs meg az a 24hektár (ha jól számolom), amit meg kellett volna kapjak.
Én értettem félre valamit, vagy egy kisebb hiba áldozata lettem? Amíg ezt nem tudom, nem akartam a supportra menni.

Ati 10-05-2008 17:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 192816)
Mivel az összes ilyen téma le volt zárva, gondoltam nyitok egyet a problémámmal. Azt mondja ugyanis a súgó, hogy:

Kedvezményes felfedezési lehetőséget sikeres földfoglalásokkal szerezhetsz. Minden 4 foglalt hektár után 1 hektárnyi kedvezményes felfedezési lehetőséget kapsz.

A kedvezményes felfedezési lehetőséget el is veszítheted: minden 4 foglalt terület 1 hektár kedvezményes felfedezés elvesztését jelenti. A kedvezmény negatív is lehet!

Ez ugye azt jelenti, hogy ha foglaltak tőlem, akkor nem megy le jobban, mint ahogy szerezni tudom.
Nekem itt is a probléma. Elhasználtam még régen a kedvezményest. Kaptam 2 sereget, leütöttek. Most jutottam el oda, hogy ezt a földmennyiséget sikerült visszaütni. Igaz még csak 96hektárral vagyok felette. Meg akartam nézni, hogy megkaptam-e azt a mennyiséget, és nem. Nincs meg az a 24hektár (ha jól számolom), amit meg kellett volna kapjak.
Én értettem félre valamit, vagy egy kisebb hiba áldozata lettem? Amíg ezt nem tudom, nem akartam a supportra menni.

"A kedvezmény negatív is lehet!"

Itt a kulcs. H atöbbet foglaltak, mint amennyit Te, akkor negatív mennyiség lesz, Ezután hiába foglalsz újra, még mindig negatív marad, vagyis kijelezve, és értelmileg nulla.

Remedy 10-05-2008 17:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 192817)
"A kedvezmény negatív is lehet!"

Itt a kulcs. H atöbbet foglaltak, mint amennyit Te, akkor negatív mennyiség lesz, Ezután hiába foglalsz újra, még mindig negatív marad, vagyis kijelezve, és értelmileg nulla.

Ezt igy en sem ertem. :)

Ha utok mondjuk 100 hekit, kapok erte 25 hektar kedvezmenyes fedezest. Ezt el is fedezem, marad 0 kedvezmenyesem. Leutnek rolam 300 hekit, ekkor lesz -75 heki kedvezmenyes fedezesem.

Ha ezek utan utok 400 hektart, es kapok 100 heki kedvezmenyes fedezest, akkor nem 25 heki kedvezmenyes fedezesemnek kellene lennie? Vagy ha egyszer negativ, soha tobbet nem lesz pozitiv? Vagy hogy kell erteni, amit irsz? :)

Ati 10-05-2008 17:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 192818)
Ezt igy en sem ertem. :)

Ha utok mondjuk 100 hekit, kapok erte 25 hektar kedvezmenyes fedezest. Ezt el is fedezem, marad 0 kedvezmenyesem. Leutnek rolam 300 hekit, ekkor lesz -75 heki kedvezmenyes fedezesem.

Ha ezek utan utok 400 hektart, es kapok 100 heki kedvezmenyes fedezest, akkor nem 25 heki kedvezmenyes fedezesemnek kellene lennie? Vagy ha egyszer negativ, soha tobbet nem lesz pozitiv? Vagy hogy kell erteni, amit irsz? :)

Ha lett -75 hektár a kedvezményes felfedezésed, akkor az -75 hektár (valóságban: nulla).

Ha ezután ütsz 100 hekit, amiért kapsz 25 hektár kedvezményes fedezést, akkor az egyenleged: -75 (az eddigi) + 25 (a most kapott) = -50, vagyis még mindig minuszban vagy, tehát nulla kedvezményes lehetőséged van.

Ha ütsz még 200 hektárt, akkor kapsz érte még 50 kedvezményes lehetőséget, akkor pont nullára hoztad. Ha ezekután ütsz még, akkor már meg fog jelenni, mint kedvezményes felfedezési lehetőség.

Remedy 10-05-2008 17:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 192822)
Ha lett -75 hektár a kedvezményes felfedezésed, akkor az -75 hektár (valóságban: nulla).

Ha ezután ütsz 100 hekit, amiért kapsz 25 hektár kedvezményes fedezést, akkor az egyenleged: -75 (az eddigi) + 25 (a most kapott) = -50, vagyis még mindig minuszban vagy, tehát nulla kedvezményes lehetőséged van.

Ha ütsz még 200 hektárt, akkor kapsz érte még 50 kedvezményes lehetőséget, akkor pont nullára hoztad. Ha ezekután ütsz még, akkor már meg fog jelenni, mint kedvezményes felfedezési lehetőség.

Na, akkor jo. Viszont vityu ha jol ertem, azt mondta, hogy 96 hekivel tobbet utott, mint amit rajta leutottek, megsem kapta meg az ehhez jaro 24 hekit. (Persze az is lehet, hogy rosszul emlekszik, es tobbet utottek rajta....) :)

csabi 10-05-2008 18:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 192822)

ehhez azért hozzátenném, h ha 1-2 hektárakat kapsz mert mondjuk szöviben v, akkor nem nő a kedvezményes fedezésed. hiába ütsz mondjuk 10*19hektárt, a kedvezmény nem 47 lesz, hanem csak 40.

Ati 10-05-2008 18:17

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 192827)
ehhez azért hozzátenném, h ha 1-2 hektárakat kapsz mert mondjuk szöviben v, akkor nem nő a kedvezményes fedezésed. hiába ütsz mondjuk 10*19hektárt, a kedvezmény nem 47 lesz, hanem csak 40.

Nemcsak 1-2, de még 3 hektárnál sem kapsz. Ezeknek a negyede nem éri el az egy egészet, és csak egészszámot kaphatsz. Tehát minimum 4 hektár kell ahhoz, hogy kapj bármennyit is.

csabi 10-05-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 192828)
Nemcsak 1-2, de még 3 hektárnál sem kapsz. Ezeknek a negyede nem éri el az egy egészet, és csak egészszámot kaphatsz. Tehát minimum 4 hektár kell ahhoz, hogy kapj bármennyit is.

igen-igen.. erre gondoltam én is.. :)

KPeti999 10-05-2008 18:58

és ha valaki fellépéskor lead x hektár földet akkor csökken a kedvezményes felfedezése?

none 10-05-2008 21:40

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 192837)
és ha valaki fellépéskor lead x hektár földet akkor csökken a kedvezményes felfedezése?

azt hittem a kedvezményes fedezés minden szintlépéssel nullázódik..
lead x hektárt? azaz jksz-re gondolsz? vagy arra, hogy bontja a feles épületeket? (egyébként is, ha minimum föld alá esik nem léphet fel..)
ha másra gondolsz, akkor nem igazán értem mire..:)

vityu 10-05-2008 22:06

Ati, amit leírtál, az teljesen érthető. Elfedeztem a kedvezményesem 0-ra. Ezután ütöttek le 2x kb 700hektárral. Most ugye volt egy klántámadásom, majd 500hektár, és egy ütésem, ami 300feletti. Ez pedig több, mint amit leütöttek. De ha más nem lehet, akkor mégiscsak az van, hogy volt még egy bekapott támadásom, bár nekem nem rémlik, csak ez a 2.
No mindegy, akkor a hiba az én készülékemben van...

Tsobi 10-05-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 192863)

Feltételezem a kis billentyűre,ami szintlépésnél lehetővé teszi,hogy az építés alatt lévő területek elvesszenek.

Remedy 10-05-2008 22:09

Quote:

Originally Posted by none (Post 192863)
azt hittem a kedvezményes fedezés minden szintlépéssel nullázódik..
lead x hektárt? azaz jksz-re gondolsz? vagy arra, hogy bontja a feles épületeket? (egyébként is, ha minimum föld alá esik nem léphet fel..)

Olvasgasd a sugot, ha ennyire ertetlen vagy. Arra gondol, hogy elkezd epiteni x epuletet, es beikszeli hogy az epules alatt levo dolgok vesszenek el, igy akar 200 hekis orija lesz 4-ben. Nem probaltam, de szerintem ilyenkor nem veszik el kedvezmenyes fedezes. Szintlepeskor meg tuti nem 0-zodik. :)

KPeti999 10-05-2008 22:11

Arra gondoltam hogy ha 600 a maximum föld de én felütöm magam pl 800-ra és így lépek fel úgy, hogy kövi szinten 600 hektárom lesz védelem alatt akkor a 200 hektár minusz miatt kapok -50 kedvezményes felfedezést?

Tsobi 10-05-2008 22:12

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 192874)
Arra gondoltam hogy ha 600 a maximum föld de én felütöm magam pl 800-ra és így lépek fel úgy, hogy kövi szinten 600 hektárom lesz védelem alatt akkor a 200 hektár minusz miatt kapok -50 kedvezményes felfedezést?

A maximum hektár feletti ütések nem számítanak bele a kedvezményes felfedezés számlálásába.

KPeti999 10-05-2008 22:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 192873)
Olvasgasd a sugot, ha ennyire ertetlen vagy. Arra gondol, hogy elkezd epiteni x epuletet, es beikszeli hogy az epules alatt levo dolgok vesszenek el, igy akar 200 hekis orija lesz 4-ben. Nem probaltam, de szerintem ilyenkor nem veszik el kedvezmenyes fedezes. Szintlepeskor meg tuti nem 0-zodik. :)

... már azt hittem én vagyok a hülye, hogy valamit nem olvastam el:o

Kutyuleee 10-06-2008 00:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 192869)
Ati, amit leírtál, az teljesen érthető. Elfedeztem a kedvezményesem 0-ra. Ezután ütöttek le 2x kb 700hektárral. Most ugye volt egy klántámadásom, majd 500hektár, és egy ütésem, ami 300feletti. Ez pedig több, mint amit leütöttek. De ha más nem lehet, akkor mégiscsak az van, hogy volt még egy bekapott támadásom, bár nekem nem rémlik, csak ez a 2.

Vityu erre marha hamar rájöhetsz:) a minimum hektárod elosztod 0,85-el, és ha az nagyobb mint a mostani hektárod akkor vmit elfelejtettél:)

Valezius 10-06-2008 02:02

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 192875)
A maximum hektár feletti ütések nem számítanak bele a kedvezményes felfedezés számlálásába.

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 192869)

Lehet túllépted a max hekit :D

komisz86 10-06-2008 13:34

Sziasztok!

Van pár dolog ami nekem nem tiszta a kedvezményes felfedezéssel kapcsolatban.

1. Mikor kell max. heki és az előző szint max. hekije között lennem ahhoz, hogy kapjak?
Pl. 5. szintem van egy orim 596 hekin, és ütök egy földet mi történik? Kapok 1 heki kedvezményest, megkapom a foglalással arányosat vagy nem kapok semmit?

2. Ha max heki fölött vagyok (vagy az elősző szint maxa alatt) és leütnek csökken-e a kedvezménys felfedezési lehetőségem?

3. Mi történik vele ha lefordulok?

none 10-10-2008 08:37

A kedvezményes fedezhető föld számolása nem kezdődik újra szintlépés után? vagy 5. szinttől fordulásig egybe van számolva?

Tsobi 10-10-2008 10:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 193209)
A kedvezményes fedezhető föld számolása nem kezdődik újra szintlépés után? vagy 5. szinttől fordulásig egybe van számolva?

Fordulás után elveszik.

Szerintem viszed fel szintenként .. tekintve,hogy A-ig valakinek tekintélyes mennyiségű összegyűlik. + számomra nem lenne logikus,hogy B-ig ütöttél mondjuk 1k hekit,van 250 kedvezményes lehetőséged,aztán szintlépés után ez nullázódik annak ellenére,hogy B-ben a maxheki 2,4k és esélyed nincs felhasználni.

Stev 10-10-2008 10:23

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 193211)
Fordulás után elveszik.

Szerintem viszed fel szintenként .. tekintve,hogy A-ig valakinek tekintélyes mennyiségű összegyűlik. + számomra nem lenne logikus,hogy B-ig ütöttél mondjuk 1k hekit,van 250 kedvezményes lehetőséged,aztán szintlépés után ez nullázódik annak ellenére,hogy B-ben a maxheki 2,4k és esélyed nincs felhasználni.

Pontosan, nekem is így logikus, mivel csak A-ban tudod elméletben felhasználni, ezért hülyeség lenne ha szintenként nullázódna. Meg most újráztam B-ben, és kiírja hogy van kedvezményesem, tehát ez alapján sem nullázódhat.

csabi 10-10-2008 15:02

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 193211)
Fordulás után elveszik.

maximum szerezhető kedvezmények:

5. csoportban: 100hektár
4. csoportban: 125hektár
3. csoportban: 150hektár
2. csoportban: 175hektár
1. csoportban: 24400hektár

összesen egy ország tehát 24950hektárnyi kedvezményt szerezhet elméletben. természetessen ezt soha, senki nem fogja elérni. :)

a kedvezmény felhasználásának minimuma 1000hektár, tehát akár már 4es csoportban is fedezhet valaki kedvezményesen.

none 10-10-2008 15:07

köszönöm szépen:)

Paliking 10-10-2008 15:22

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193218)

a kedvezmény felhasználásának minimuma 1000hektár, tehát akár már 4es csoportban is fedezhet valaki kedvezményesen.

Miért nem lehet elolvasni a súgót rendesen?
3000 heki felett használhatod

csabi 10-10-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 193222)
Miért nem lehet elolvasni a súgót rendesen?
3000 heki felett használhatod

mert az üres hekik 3 beépítettnek számítanak, tehát 1000üres hekis ori=3000 beépített hekis ori.. :)

Zoli 10-10-2008 15:26

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193223)
mert az üres hekik 3 beépítettnek számítanak, tehát 1000üres hekis ori=3000 beépített hekis ori.. :)

ez így nagyon agyas, viszont 1k hekin olcsóbb a fedezés, mint 3k-n a kedvezményes..miért akarna valaki drgábban fedezni?

csabi 10-10-2008 15:26

inkább abba kötöttél volna bele, h 5. csoportban szerezhető kedvezmények összesen korlátlan, és ez minden csoportra igaz.. :) tehát akár 5ös szinten is össze tud vki szedni 5235376kedvezményt.. :)

Zoli 10-10-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193225)
inkább abba kötöttél volna bele, h 5. csoportban szerezhető kedvezmények összesen korlátlan, és ez minden csoportra igaz.. :) tehát akár 5ös szinten is össze tud vki szedni 5235376kedvezményt.. :)

egyáltalán nem kötöttem bele abba, amit írtál.
de ha már a KEDVEZMÉNYES fedezésről van szó, nem értem, hogy miért kedvező valakinek, ha duplaannyiért fedez;)

csabi 10-10-2008 15:32

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 193226)
egyáltalán nem kötöttem bele abba, amit írtál.
de ha már a KEDVEZMÉNYES fedezésről van szó, nem értem, hogy miért kedvező valakinek, ha duplaannyiért fedez;)

jajj.. :) nem Neked ment.. csak nem akartam beidézni még 1*..

nem kedvező, de ez a szabály.. aki elolvassa a súgót, az tudja! ;)

Remedy 10-10-2008 15:43

Quote:

Hogy gondolod?

Paliking 10-10-2008 15:43

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193223)

jogos, bár tök értelmetlen. visszaszívtam :)

Stev 10-10-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 193233)
jogos, bár tök értelmetlen. visszaszívtam :)

Pedig mégsem igaz, mert ha jól tudom 10%-nál több beépítetlen hekinél nem enged fedezni. Vagy rosszul tudom?:confused:

Paliking 10-10-2008 15:45

Quote:

viszont ezt azért magyarázd meg légyszi

Stev 10-10-2008 15:46

103
(rövid)

Paliking 10-10-2008 15:47

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 193234)
Pedig mégsem igaz, mert ha jól tudom 10%-nál több beépítetlen hekinél nem enged fedezni. Vagy rosszul tudom?:confused:

nemtom, bár mintha én csináltam volna olyat, hogy fullos fedezés után indítottam még egyet, úgy, hogy még nem volt beépítve az addig fedezett terület

Remedy 10-10-2008 15:51

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 193234)

Nem hiszem, hogy van ilyen megkotes, de ha lenne, butasagnak tartanam. :)

Ps: legalabb a segitseg topicot ne offoljuk szet ilyen 103azasokkal legyszives :)

csabi 10-10-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 193232)
Hogy gondolod?

kedvezményt foglalt földdel lehet szerezni, ha az országod az előző szint maximum és az adott szint maximuma között van, minden 4foglalt föld 1 kedvezmény. ha tőled visznek földet, akkor minden 4 vitt földdel veszítesz egy kedvezményt.

tehát 200-600 hektár között ingázva korlátlan kedvezményt össze lehet szedni, ha ügyes az ember..
ütök 20hekit egyben=5kedvezmény (felfelé támadok), leüttetem magam 3*7hektárral (mindig a támadó alá bontok, de nem védem a támadást). induláshoz képest egy hektárral kevesebbem van, de van mellé 2 kedvezményem. :)

Zoli 10-10-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193239)
kedvezményt foglalt földdel lehet szerezni, ha az országod az előző szint maximum és az adott szint maximuma között van, minden 4foglalt föld 1 kedvezmény. ha tőled visznek földet, akkor minden 4 vitt földdel veszítesz egy kedvezményt.

tehát 200-600 hektár között ingázva korlátlan kedvezményt össze lehet szedni, ha ügyes az ember..
ütök 20hekit egyben=5kedvezmény (felfelé támadok), leüttetem magam 3*7hektárral (mindig a támadó alá bontok, de nem védem a támadást). induláshoz képest egy hektárral kevesebbem van, de van mellé 2 kedvezményem. :)

sztem ez mint bug törölve lesz nemsokára :)
de vajon kinek lenne türelme hozzá? :D

csabi 10-10-2008 16:07

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 193240)
sztem ez mint bug törölve lesz nemsokára :)
de vajon kinek lenne türelme hozzá? :D

aki 20000hekin is 225 katonáért akar fedezni.. :)

a megoldás egyszerű, az eddig nem számolt negyedeket is számolnia kellene a rendszernek. :)

All times are GMT +1. The time now is 23:47.