![]() |
Kedvezményes felfedezés
Mivel az összes ilyen téma le volt zárva, gondoltam nyitok egyet a problémámmal. Azt mondja ugyanis a súgó, hogy:
Kedvezményes felfedezési lehetőséget sikeres földfoglalásokkal szerezhetsz. Minden 4 foglalt hektár után 1 hektárnyi kedvezményes felfedezési lehetőséget kapsz. A kedvezményes felfedezési lehetőséget el is veszítheted: minden 4 foglalt terület 1 hektár kedvezményes felfedezés elvesztését jelenti. A kedvezmény negatív is lehet! Ez ugye azt jelenti, hogy ha foglaltak tőlem, akkor nem megy le jobban, mint ahogy szerezni tudom. Nekem itt is a probléma. Elhasználtam még régen a kedvezményest. Kaptam 2 sereget, leütöttek. Most jutottam el oda, hogy ezt a földmennyiséget sikerült visszaütni. Igaz még csak 96hektárral vagyok felette. Meg akartam nézni, hogy megkaptam-e azt a mennyiséget, és nem. Nincs meg az a 24hektár (ha jól számolom), amit meg kellett volna kapjak. Én értettem félre valamit, vagy egy kisebb hiba áldozata lettem? Amíg ezt nem tudom, nem akartam a supportra menni. |
Quote:
Itt a kulcs. H atöbbet foglaltak, mint amennyit Te, akkor negatív mennyiség lesz, Ezután hiába foglalsz újra, még mindig negatív marad, vagyis kijelezve, és értelmileg nulla. |
Quote:
Ha utok mondjuk 100 hekit, kapok erte 25 hektar kedvezmenyes fedezest. Ezt el is fedezem, marad 0 kedvezmenyesem. Leutnek rolam 300 hekit, ekkor lesz -75 heki kedvezmenyes fedezesem. Ha ezek utan utok 400 hektart, es kapok 100 heki kedvezmenyes fedezest, akkor nem 25 heki kedvezmenyes fedezesemnek kellene lennie? Vagy ha egyszer negativ, soha tobbet nem lesz pozitiv? Vagy hogy kell erteni, amit irsz? :) |
Quote:
Ha ezután ütsz 100 hekit, amiért kapsz 25 hektár kedvezményes fedezést, akkor az egyenleged: -75 (az eddigi) + 25 (a most kapott) = -50, vagyis még mindig minuszban vagy, tehát nulla kedvezményes lehetőséged van. Ha ütsz még 200 hektárt, akkor kapsz érte még 50 kedvezményes lehetőséget, akkor pont nullára hoztad. Ha ezekután ütsz még, akkor már meg fog jelenni, mint kedvezményes felfedezési lehetőség. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
és ha valaki fellépéskor lead x hektár földet akkor csökken a kedvezményes felfedezése?
|
Quote:
lead x hektárt? azaz jksz-re gondolsz? vagy arra, hogy bontja a feles épületeket? (egyébként is, ha minimum föld alá esik nem léphet fel..) ha másra gondolsz, akkor nem igazán értem mire..:) |
Ati, amit leírtál, az teljesen érthető. Elfedeztem a kedvezményesem 0-ra. Ezután ütöttek le 2x kb 700hektárral. Most ugye volt egy klántámadásom, majd 500hektár, és egy ütésem, ami 300feletti. Ez pedig több, mint amit leütöttek. De ha más nem lehet, akkor mégiscsak az van, hogy volt még egy bekapott támadásom, bár nekem nem rémlik, csak ez a 2.
No mindegy, akkor a hiba az én készülékemben van... |
Quote:
|
Quote:
|
Arra gondoltam hogy ha 600 a maximum föld de én felütöm magam pl 800-ra és így lépek fel úgy, hogy kövi szinten 600 hektárom lesz védelem alatt akkor a 200 hektár minusz miatt kapok -50 kedvezményes felfedezést?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Sziasztok!
Van pár dolog ami nekem nem tiszta a kedvezményes felfedezéssel kapcsolatban. 1. Mikor kell max. heki és az előző szint max. hekije között lennem ahhoz, hogy kapjak? Pl. 5. szintem van egy orim 596 hekin, és ütök egy földet mi történik? Kapok 1 heki kedvezményest, megkapom a foglalással arányosat vagy nem kapok semmit? 2. Ha max heki fölött vagyok (vagy az elősző szint maxa alatt) és leütnek csökken-e a kedvezménys felfedezési lehetőségem? 3. Mi történik vele ha lefordulok? |
A kedvezményes fedezhető föld számolása nem kezdődik újra szintlépés után? vagy 5. szinttől fordulásig egybe van számolva?
|
Quote:
Szerintem viszed fel szintenként .. tekintve,hogy A-ig valakinek tekintélyes mennyiségű összegyűlik. + számomra nem lenne logikus,hogy B-ig ütöttél mondjuk 1k hekit,van 250 kedvezményes lehetőséged,aztán szintlépés után ez nullázódik annak ellenére,hogy B-ben a maxheki 2,4k és esélyed nincs felhasználni. |
Quote:
|
Quote:
5. csoportban: 100hektár 4. csoportban: 125hektár 3. csoportban: 150hektár 2. csoportban: 175hektár 1. csoportban: 24400hektár összesen egy ország tehát 24950hektárnyi kedvezményt szerezhet elméletben. természetessen ezt soha, senki nem fogja elérni. :) a kedvezmény felhasználásának minimuma 1000hektár, tehát akár már 4es csoportban is fedezhet valaki kedvezményesen. |
köszönöm szépen:)
|
Quote:
3000 heki felett használhatod |
Quote:
|
Quote:
|
inkább abba kötöttél volna bele, h 5. csoportban szerezhető kedvezmények összesen korlátlan, és ez minden csoportra igaz.. :) tehát akár 5ös szinten is össze tud vki szedni 5235376kedvezményt.. :)
|
Quote:
de ha már a KEDVEZMÉNYES fedezésről van szó, nem értem, hogy miért kedvező valakinek, ha duplaannyiért fedez;) |
Quote:
nem kedvező, de ez a szabály.. aki elolvassa a súgót, az tudja! ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
103
(rövid) |
Quote:
|
Quote:
Ps: legalabb a segitseg topicot ne offoljuk szet ilyen 103azasokkal legyszives :) |
Quote:
tehát 200-600 hektár között ingázva korlátlan kedvezményt össze lehet szedni, ha ügyes az ember.. ütök 20hekit egyben=5kedvezmény (felfelé támadok), leüttetem magam 3*7hektárral (mindig a támadó alá bontok, de nem védem a támadást). induláshoz képest egy hektárral kevesebbem van, de van mellé 2 kedvezményem. :) |
Quote:
de vajon kinek lenne türelme hozzá? :D |
Quote:
a megoldás egyszerű, az eddig nem számolt negyedeket is számolnia kellene a rendszernek. :) |
All times are GMT +1. The time now is 23:47. |