![]() |
Hulla átalakulása Mivé is?
Sziasztok a Problémám az lenne ,hogy hulla vagyok és nem igazán tetszik. Maga a hadi nagyon bejön most az orim 60% barakk 25% ház 5% bank 10% kovács mühely!
Lassan 600 hekin vagyok és át akarok alakulni valami Hadivá! Mi legyek és hogy csináljam:) Ötletet kaptam Elf Hadi ra! Ti mit választanátok? Előre is köszi! |
Quote:
|
:)
Üdv!
Elf hadi semmiképpen! Az Elf -szerintem- nem a legjobb választás hadisnak, inkább varinak, vagy gazdálkodó, esetleg tudósnak használnám. Hadis orinak én Óriást javallanék, de mindenek elött Orkot:) Lépés elött mindenképpen gondoskodj az új faj szükségleteiről -élelem (tanya), toli (kocsmák), vari (templomok), mert ugye nem akarsz ezek nélkül maradni:)- mert a köv. szinten nem tudsz azonnal piacolni... Sok sikert a váltáshoz:D |
Quote:
|
Quote:
Bármi is legyél utána, alaposan számolgass. Nem tom van-e jó országtervező programod, ha nincs, akkor keresd fel pl ezt: Bimmbimm országtervezője, és tervezd meg a következő ország felépítését. Nagy meglepetések érhetnek, ha 10raktárral, 0 tanyával átmész a következő szintre, és 24kör alatt, amíg nem piacozhatsz, az országod szétéhezi magát. Még fellépés előtt át kell épülni legalább annyi tanyára és raktárra, hogy ha töltött raktárral átmész, akkor az 24körig kibírja. Ha óriást választasz, akkor kocsma elég lesz 1 is első nekifutásnak, de ha más, akkor bizony arra is fel kell készülni. Nem vidám dolog, amikor egy szövetség 4 tagja rád tudja gyújtani az országod. Nem árt ha templomokat is építesz. Abból többet, mint kocsmából. Elvileg ezeket szintlépés után is megcsinálhatod, de én előtte csinálnám. Ja, és nagyon olvasgasd át a fajok előnyeit, hátrányait, és próbáld meg azt kihozni, ami szerinted a legegyszerűbb megoldás. Viszont én is az óriást javasolnám. Sok sikert hozzá. |
Szóval és tettel! A Problémam az hogy 600 heki körül hulla ként elég nehez átalakulni mert hát a többi ori akár egy varival is levarázsol! És utána szétütnek miközben én huzom fel a tanyákat!Bár lehet meglátnak 600 hekin tanyával kocsmákkal es alig par ezer elittel és azt mondják szegény srác ugyan hagyuk már....P
|
Kezdő hadinak hullából épülve én is az óriást ajánlom; az átépülés folyamatát meg Vityu már leírta. Sok sikert!;)
|
Quote:
És én is az óriást javaslom, már csak azért is mert 1 kocsmával is elvagy, tehát valamivel könnyebb átalakulnod. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
a seregeket ki kell árulni fellépés előtt, és akkor enni se fognak fellépés után ;) aztán védelem alatt átépít. és még a katonai morálja is menni fog felfele ha van legalább egy kocsmája, de nincs egysége.
|
Quote:
Másik megoldás: 1. bankokat korábban átépíted raktárnak; ----------------------------------------- 2. bevásárolsz Juszufnál; 3. elindítod az építkezéseket túlórában; 4. a seregedből átképzést csinálsz varinak; 5. lépsz a kv vége előtt A raktáradban van elég gabcsi a seregednek az első 10 körre míg beérnek a tanyák, a varik pedig csak további 10 kör múlva érnek be, azalatt visszatöltődik a gabona a rakiba. Vigyázz, ha ütöttél hullát is az elmúlt időszakban, beteg leszel fajváltás után; biztos ami biztos alapon egy 5-10 kórházat is építs; ha nem vagy beteg bonthatod, de én spec. nem csípem a kellemetlen meglepetéseket. |
Quote:
Ez jó megoldás ha varis akar lenni a következő szinten különben nem tudom mit kezd annyi varázslóval... jobb a seregeladás. Kevés olyan csoportot tudok ahol nagyot lehet bukni ha fellépés előtt kiárulsz. A hulla meg nem nagyon szokott beteg lenni:) |
Quote:
Hát nem tudom te mennyi varira gondoltál, de szerintem 10% templomot feltölteni 25% barakkot kell kiüríteni, az pedig nem olyan sok vari A betegségre meg annyit, hogy pont itt merült fel külsőn, hogy a hulla igenis ugyanúgy szokott beteg lenni, csak nem jelentkeznek a káros hatások, mert immunis. De ha lépésnél szintet váltasz, mivel most már viszed tovább a betegséget, a másik faj már nem immunis a pestisre, tehát beteg lesz. |
Quote:
Szerk: A 7.0 verzió 20. pontja: Az élőhalott fajról más fajra való átváltást segítendő, ezentúl szintlépéskor az élőhalott fajú ország esetleges betegsége (amiről élőhalottként nem tudsz) automatikusan törlésre kerül. Ez azt jelenti, hogy ha élőhalott fajjal játszottál, és szintet lépsz, akkor az új szinten nem kell azonnal betegséggel számolnod. |
Quote:
Én még arra emlékeztem, mikor jelezték többen idekinn, hogy hiba van, mert hullából léptek és megbetegedtek védelem alatt.:o |
Quote:
A betegség akkor fertőz mikor hazaér a sereged ha hullaként ér haza és fellépsz szerintem nem leszel beteg ha fenn fajt váltasz de cáfoljon meg akinek mások a tapasztalatai. |
Ez azért sztem nagyban függ attól is hogy melyik csoportról van szó. Lehet hogy tévedek, de Y-ba sztem könnyebb átépülni mint normálba. A fajváltásnál tényleg nagyon kell figyelni, én is elszámoltam magam, törpéről váltottam és pár varim elhagyott. Ellenben a pacikat még lépés előtt eladtam, így egyrészt lett pénzem az átépítésre, másrészt... a felsőbb szinten kedvezőbbek az árak. Azért az összes katonát akkor se célszerű eladni vagy átképezni mert egy üres átépülős orit simán beverhetnek. Normálba sztem nem is nagyon van rá sanszod hogy lépés előtt átépülj mert leütnek. Szétvarázsolni sztem nem fognak mert ha csak nem szadista az a szövi, nem hinném hogy sokat gyujtanának! Inkább a fosztás meg a puszti vészes. Hullával még az is ciki hogy nem látod ha megy feléd valaki, így még azt sem tudod megoldani hogy ütés előtt fellépsz! Sztem anarchba nincs olyan nagy mozgás mint normálba, csak 600 hekin kevés az aktív ori és ezért nagyobb a valószínűsége hogy valaki kiszúr.
|
Szerintem is mindenképp érdemes megérdeklődni a fenti piaci árakat. (De ne a fórumokon tedd, mert az szabálytalan.)
Ha a katiárak fenn alacsonyabbak akkor árulj ki (tedd ki a piacra az összes egységet az aktuális piaci ár alatt majd szabi). Az se mindegy hol építkezel, nem kevés épületet kell felhúznod és az 5. szint nyersiárai álltalában a töredékei a 4.-ének. Nem árt előre kiszámolni hogy miből mennyi kell, lent felhúzni őket, majd lépni, egy kör alatt simán meg lehet csinálni szóval nem kell attól tartanod hogy beütnek, ha elbontod a barakkokat. Ha kiárultál akkor nyugodtan léphetsz tanya nélkül is. Én is az óriást javaslom, főleg ha még csak tanulod a játékot, és nem ülsz folyton gép előtt. (hadiban, variban erős, tolikkal pedig nem lehet komoly kárt tenni benne.) |
Quote:
|
Quote:
"Az élőhalott fajról más fajra való átváltást segítendő, ezentúl szintlépéskor az élőhalott fajú ország esetleges betegsége (amiről élőhalottként nem tudsz) automatikusan törlésre kerül. Ez azt jelenti, hogy ha élőhalott fajjal játszottál, és szintet lépsz, akkor az új szinten nem kell azonnal betegséggel számolnod." Az milyen szép süti lehetett ha felléptél egy hullával majd piac és kórház nélkül kaptál egy jó kis náthát engedhetted el az egységeidet míg lett piacod:) |
Quote:
A "hadis" azt jelenti, hogy csatákkal vívott háborúkra bállított ország. A varis, gazdálkodó, tudós, meg személyiségek. Hol az összefüggés? (Ha meg az a "varis" szó nem szemet, hanem beállítottságot jelent, akkor meg aztán egészen elképesztő. Mondjuk ki: gömbölde. Mert az elf, mint varis ország másra nem jó. Átütik, átlopják, ő pedig csak nézelődni tud, amióta kiherélték.) Egyébként ha sok a pénzed, nagyon is jó az elf hadi, mert senki nem gondol arra, hogy az most jól be fog verni. Sőt, érdemes egy kis leprát is magadon tartani. Nincs jobb, mint amikor beversz valakit elffel, hazakísárnek, de te elengeded a sereged, bvásárolsz íjászokat, lepattan rólad, és még leprás is lesz. :D:D Ehhez viszont sok pénz, és sok gépnél töltött idő kell. Orkot ne vigyél, ha kezdő vagy, ki fognak csontozni. (Pl körönként lelopják a tekidet meg a kajádat. Idegesíteni fog, hidd el.) Legyél gnóm, vagy óriás. Gnómként kereskedőt, óriásként tudóst ajánlok mint személyiség. Így mindkettőbe elég 1% (esetleg 1 db) kocsma. Vagy legyél törpe. Azzal tudsz magadnak termelni, és még midnig lehetsz jó hadis, mivel 56% lakitekivel elég sok egység fér a barakkjaidba, tornyaidba. Csak akkor vigyázz a tekercsedre, mert mindenki abból fog élni, aki alattad van 5 körre. :D |
Quote:
Es ezert mert nem látnak szerintem kicsi az esely a tamadásra tudom persze Toli az kell valamenyi mert a tekikek lenyulják de sok lovas es utos kis lathatatlan orit lehet csinélni! |
Quote:
Persze van, amit ki lehet számolni 2 gömbből, de ahhoz meg már nagyon kell érteni a játékhoz. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem ha hadizni akarsz, akkor óriás legyél. Sokkal könnyebb átalakulni rá hullából, mint a többi hadis fajra. Ugyanis csak 1kocsma elég, templom mint a többinek, és mintegy kósza gondolat jutott az eszembe, hogy ha full mezőgazdasági tekerccsel lépsz át, és 0 lakáshelyzetivel, akkor kevesebb tanya is elég az első 24kör kihúzására. |
Quote:
nem 9/kor mint ahogy kellene legyen hanem 6/kor... ez csak amit eszrevettem elso hasznalatnal... |
RE ujbol!
Abban kérném a segitsegeteket hogy ha Elf Hadi lennek akkor milyen ország felépítést ajánlanátok 600 hekire! varik tolik sereg megoszlása légyszíves irjatok észrevételeket! Hektár: Szabad terület: 0% Ház: 20% Barakk: 33% Kovácsműhely: 3% Tanya: 10% Könyvtár: 3% Raktár: 2% Bányák: 0% Őrtorony: 15% Kocsma: 8% Templom: 5% Kórház: 0% Piac: 0% Bank: 1% Fatelep: 0% Kőbánya: 0% Fémbánya: 0% Agyagbánya: 0% Drágakőbánya: 0% Erdő: 0% Kőlelőhely: 0% Fémlelőhely: 0% Agyaglelőhely: 0% Drágakőlelőhely: 0% Faj: válassz Elf Ork Félelf Törpe Gnóm Óriás Élőhalott Ember Személyiség(ek): --- Kereskedő Tolvaj Varázsló Harcos Tábornok Vándor Tudós Gazdálkodó Túlélő Népesség: 7800 Foglalkoztatottság: 92% 7200 dolgozik Foglalkoztatottság (bank nélkül): 91% 7125 dolgozik Érték: 28560 Barakk férőhely: 10296 Templom férőhely: 3900 Kocsma férőhely: 2600 Őrtorony férőhely: 4680 Barakk mínus Torony: 5616 Én erre gondoltam mit szóltok? |
En nemtom honnan terjedt el ez az elf hadi ennyire mostanaban, de mindenhol ezt olvasom. Orulnek hogy ha a kezdok ezt surgosen elfelejtenek, foleg alsobb szinteken, mert csak szet lesznek szivatva, es elmegy a kedvuk a jatektol...
|
Quote:
ilyen éplistával szépen lassan egyre több kocsmád lesz, mert az sem fog tetszeni, hogy sokan átférnek. Akkor majd kevesebb barakkod lesz, akkor sokan fognak sereggel beférni, utána tornyot fogsz épiteni, és a végére beton leszel! Én ezt a jövőt látom ezzel az országgal! De nem is tudom, hogy minek kérdezed meg itt az ötleteidet, mert MINDENKI az óriást ajánlotta, és mégis az elf mellett döntöttél. |
Hát azt hiszem sikerült kitenyésztenek a semmire nem jó orit:o.
18% támadóbarakkal max a nagyon kezdőket tudod beütni. Ennyi kocsmával pedig pedig nem sokat ér a fajivarid, mert csak az nem mér fel akinek épp nincs kedve. És mégcsak nem is termel:o. Ja és persze rendszeres vásárló leszel Báhiánál. Szóval szerintem döntsd el, hogy hadi szeretnél lenni vagy elf:p |
Quote:
Vagy legyél gnóm, vagy óriás, mint azt már sokan (köztük én is) javasolták. :) Az elf hadi akkor jó, ha profin hadizol, és rengetegsok pénzed van. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nahh pls. a sok poen helyett megdobhatnátok éplistával hogy ti hogy is csinálnátok ha Elf hadis ori szeretnél lenni!
Előre is köszi! |
Quote:
|
Quote:
Csináld csak, befejeztem, nem segítek! |
All times are GMT +1. The time now is 04:39. |